سه‌شنبه، اسفند ۱۰، ۱۳۹۵

علی مطهری در اولین دیدار با محمد خاتمی پس از هشت سال: "شرایط موجود قابل دوام نیست"

علی مطهری در اولین دیدار با محمد خاتمی پس از هشت سال: "شرایط موجود قابل دوام نیست"

media
علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران، روز سه‌شنبه دهم اسفند، درباره اظهارات خود در دیدار جمعی از نمایندگان مجلس با محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین این کشور توضیح داد.
مطهری در گفت‌وگو با سایت خبری جماران، نزدیک به بازماندگان آیت‌الله خمینی، گفت که در این دیدار، چند نفر از جمله او سخن گفتند.
وی با بیان این که آخرین بار خاتمی را هشت سال پیش، در اسفند ۱۳۸۷ و نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ ملاقات کرده بود، ادامه داد: "آن زمان من طرحی درباره آن انتخابات داشتم و آن این بود که همه اعم از اصولگرا و اصلاح‌طلب روی آقای (علی اکبر) ولایتی توافق کنند، چون ادامه مدیریت آقای احمدی نژاد را به صلاح کشور نمی دانستم."
مطهری گفت که علی‌رغم موافقت خاتمی و هاشمی رفسنجانی، اصولگراها این طرح را نپذیرفتند "چون می گفتند ما احساس می کنیم که نظر رهبری به آقای احمدی نژاد است".
نایب رئیس مجلس اضافه کرد که این موضوع را به این دلیل در دیدار نمایندگان با خاتمی مطرح کرد، "که معلوم شود این که می‌گویند حوادث سال ۸۸ طراحی و برنامه‌ریزی شده بود و سران معترضان با خارج ارتباط داشتند حرف بی‌پایه و اساسی است."
مطهری با بیان این "فعلا شرایط موجود شرایط خوبی نیست و البته قابل دوام هم نیست"، گفت: "ما به عنوان مجلس چندان خوب عمل نکرده ایم و مجلس در جایگاه خودش نیست. برخی کارهای خلاف قانون اساسی انجام می شود و تنها نهادی که می تواند جلوگیری کند مجلس است."
مطهری یک روز پیش در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، درباره دیدار با خاتمی گفته بود از آن جا که این جلسه خصوصی نبود، صحبتی درباره ملاقات با میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی که در حصر خانگی به سر می برند نشد، اما مطهری تأکید کرد که "کماکان پیگیر مسئله ملاقات با محصوران" است.
دو روز پیش، بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید (اصلاح‌طلبان و طرفداران دولت روحانی) از دیدار حدود ۵۰ نماینده مجلس، که اکثر قریب به اتفاقشان از اعضای فراکسیون امید بودند، با محمد خاتمی خبر داد.
وی به ایلنا گفت که این دیدار در سالگرد انتخابات هفت اسفند (مجلس دهم) و بعد از درگذشت هاشمی رفسنجانی صورت گرفت.
هنوز جزئیاتی از سخنان خاتمی در این دیدار منتشر نشده، اما اظهارات اخیر او درباره "آشتی ملی" با واکنش منفی اصولگرایان و به ویژه آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی مواجه شد.

اقتصاد ایران در اثر تحریم‌های آمریکا در تیرگی فرورفته است

اقتصاد ایران در اثر تحریم‌های آمریکا در تیرگی فرورفته است

media AFP/ Getty Images
صندوق بین المللی پول در گزارش سالانه اش در بارۀ ایران نوشت که به دلیل روی کار آمدن دونالد ترامپ و اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، اقتصاد ایران بار دیگر در معرض خطر و سرگردانی قرار گرفته است. صندوق بین المللی پول تأکید کرده است که مجازات های آمریکا بار دیگر فضای کسب و کار را در ایران تیره کرده است.
صندوق بین المللی پول اضافه کرده است که تحریم های اخیر دولت ترامپ علیه برنامۀ موشکی ایران از ورود سرمایه های خارجی به ایران جلوگیری کرده و مانع از سرگیری مبادلات تجاری این کشور با جهان شده است. این تحریم ها، به اعتراف صندوق بین المللی پول، بار دیگر رابطۀ ایران را با نظام مالی جهانی قطع می کنند. هم اکنون بانک های بزرگ جهانی برای همکاری با دولت ایران تردیدهای بسیاری دارند که به دلیل نقض حقوق بشر همچنان با تحریم ها و مجازات های کشورهای غربی روبرو است.
جعفر مجرد، نمایندۀ ایران در صندوق بین المللی پول اعتراف کرده است که به دلیل تحریم ها و مجازات های بین المللی سرمایه گذاران و بانک های بزرگ خارجی تمایلی به همکاری با ایران از خود نشان نمی دهند.
 

توقیف یک روزنامه به دلیل انتشار یک طنز کوتاه

توقیف یک روزنامه به دلیل انتشار یک طنز کوتاه

دادستانی قم یک روزنامه را به دلیل انتشار یک طنز، توقیف و دستور بازداشت مدیر مسئول آن را صادر کرد. طنز منتشر شده در روزنامه محلی "شاخه سبز" توهین به ساکنان یکی از محلات شهر قم تلقی شده است.
خبرگزاری "میزان" وابسته به قوه قضائیه ایران روز دوشنبه (۹ اسفند/ ۲۷ فوریه) نوشت: «یکی از روزنامه‌های قم در روز ۷ اسفندماه مطلبی تحت عنوان "فرزندم تنها به نیروگاه نرو" منتشر کرد که حاوی توهین به مردم قم به ویژه مردم انقلابی و متدین منطقه نیروگاه بود.»
خبرگزاری قوه قضایی نوشت: «در پی این اهانت، دادستان قم از تشکیل پرونده برای اهانت‌کنندگان به اهالی منطقه نیروگاه خبر داد.» مهدی کاهه، دادستان قم گفته است: «اجازه نخواهیم داد که قلم تفرقه در قم تیتر شود و دادستانی با این روزنامه خاطی برخورد خواهد کرد و برای این موضوع در دادستانی تشکیل پرونده شده است.»
اشاره خبرگزاری "میزان" به روزنامه محلی "شاخه سبز" است که تنها در استان قم منتشر می‌شود و علی بابامیری مدیر مسئول و سردبیر آن است. یادداشت طنزی که برای این روزنامه دردسرساز شده با عنوان "پسرم تنها به نیروگاه نرو" در شماره ۷ اسفند ۱۳۹۵ این روزنامه منتشر شده است.
مخاطب این طنز، نوجوانان "دهه هشتادی" هستند. این نوشته کوتاه با اشاره به محله "نیروگاه" قم نوشته است: «فرزند دهه هشتادی من! در زمان ما نیروگاه دو معنا داشت، اول اسم تاسیساتی برای تولید برق و ایضا انرژی هسته‌ای از آب و اورانیوم بود، و دومی که ظاهرا مهمتر است اسم منطقه‌ای شبیه جنگل در شهر قم بود. ممکن است بپرسی چرا جنگل؟ آیا حیوان‌های خطرناک در نیروگاه می‌زیسته‌اند؟ نه فرزندم! خطرناک بود ولی جنگل نبود بلکه میدان جنگی شبیه جنگل بود!! آنهم نه بخاطر حیوان‌ها، اتفاقا بخاطر وجود بعضی عادم‌ها، عادمایی که در روز روشن کلاشینکف می‌گرفتند و دیگران را می‌کشتند، این دیگران هم دشمن نبودند، اهالی همون منطقه بودند.»
نویسنده طنز سپس توصیه کرده است: «فرزندم هر وقت به این منطقه رفتی اول تنها نرو، دوم ایضا مسلح برو! والا اگر خون‌ات هدر شد گردن خودت است.»
بنابر گزارش خبرگزاری "میزان"، با دستور دادستانی قم روزنامه "شاخه سبز" توقیف و حکم بازداشت علی بابامیری، مدیرمسئول آن، صادر شده است.

Iran Tahereh Riahi Journalistin ( iran emrooz
) طاهر ریاحی، روزنامه‌نگار و دبیر اجتماعی خبرگزاری برنا از دی ماه گذشته در زندان به‌سر می‌برد
ادامه بازداشت طاهره ریاحی، روزنامه‌نگار
در خبر دیگری از وضعیت رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران در ایران، "کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" به نقل از یک "منبع مطلع" از وضعیت طاهره ریاحی، روزنامه‌نگار زندانی، چنین نوشت: «طاهره ۱۰ روز پیش تماس کوتاه چند ثانیهای با خانوادهاش داشته، خیلی بیتاب بوده و با گریه گفته دیگر منتظر من نباشید.»
بنابر این گزارش از آن زمان دیگر هیچ خبری از خانم ریاحی وجود ندارد و به خانواده و وکیل ایشان اجازه ملاقات یا تماس تلفنی داده نمی‌شود.
طاهره ریاحی، دبیر اجتماعی خبرگزاری "برنا"، یک خبرگزاری وابسته به وزارت ورزش و جوانان بود. ماموران وزارت اطلاعات روز هفتم دی ماه ۱۳۹۵ او را در دفتر خبرگزاری "برنا" بازداشت کردند. خانم ریاحی هم‌اکنون در زندان اوین به‌سر می‌برد و اتهام در زمان بازداشت "تبلیغ علیه نظام" عنوان شده است.
بنابر گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، از زمان بازداشت طاهره ریاحی، به خانوادهاش گفته شده که دو سه روز دیگر آزاد میشود اما نزدیک دو ماه است که اوهمچنان در حبس به سر می‌برد. هم‌چنین در تاریخ ششم بهمن‌ماه ماموران امنیتی در تماس تلفنی با خانواده این خبرنگار، از آنها خواسته‌اند که ۳۰۰ میلیون تومان وثیقه برای آزادی او آماده کنند با اینحال از آن زمان، علیرغم پیگیریهای خانواده طاهره ریاحی برای تودیع وثیقه، هنوز این اتفاق نیفتاده است.

پیشنهاد اسرائیل به کشورهای عربی برای همکاری علیه ایران

پیشنهاد اسرائیل به کشورهای عربی برای همکاری علیه ایران

اسرائیل به کشورهای "میانه‌رو" عربی پیشنهاد کرده یک ائتلاف دفاعی نظیر ناتو علیه ایران تشکیل دهند. وزیر دفاع اسرائیل می‌گوید کشورهای عربی دریافته‌اند که خطر اصلی از جانب ایران متوجه آنهاست.
پیش از این خبرها و شایعاتی درباره همکاری احتمالی اسرائیل و برخی کشورهای عربی منطقه، از جمله عربستان سعودی برای مقابله به آنچه خطر جمهوری اسلامی خوانده می‌شود منتشر شده بود.
روزنامه آلمانی "دی‌ولت" صبح سه‌شنبه (۲۸ فوریه/ ۱۰ اسفند) به نقل از آویگدور لیبرمن، دشمن مشترک اسرائیل و کشورهای عربی "میانه‌رو" منطقه را ایران معرفی کرده و خواستار ایجاد ائتلافی دفاعی مطابق الگوی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شده است.
وزیر دفاع اسرائیل تاکید کرده که اکنون زمان آن فرارسیده که همه‌ی کشورهای "میانه‌رو" خاورمیانه به شکل علنی یک "ائتلاف ضد ترور" تشکیل دهند.
بیشتر بخوانید: "جبهه متحد" عربستان و اسرائیل علیه ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ
لیبرمن می‌گوید کشورهای سنی‌مذهب "میانه‌رو" به این واقعیت پی برده‌اند که "خطر بزرگ" برای آنها نه اسرائیل بلکه جمهوری اسلامی ایران است. او افزود: «به باور من کشورهای میانه‌روی عربی برای بقا به اسرائیل بیشتر نیاز دارند تا اسرائیل به آنها.»
اتحاد نانوشته و ائتلاف آشکار
وزیر دفاع اسرائیل با بیان این که وجود یک "اتحاد نانوشته" کافی نیست تصریح کرد، وقتی یک "ائتلاف واقعی" شکل بگیرد، همه‌ی طرف‌ها تعهدات واقعی خواهند داشت.
پیمان آتلانتیک شمالی بر پایه این اصل شکل گرفته که هر کشور عضو در برابر خطرهای احتمالی از دیگر اعضا حفاظت می‌کند و از سوی آنها محافظت می‌شود.
بیشتر بخوانید: تشکیل "ناتوی عربی" علیه ایران؛ پاسخ ترامپ به چالش‌های خاورمیانه
به گفته‌ی لیبرمن، اسرائیل کشوری قدرتمند و قادر به حفاظت از خود است و این توانایی می‌تواند برای کشورهای عربی یک امتیاز باشد زیر آنها از ظرفیت و تجربه نظامی قابل قیاسی در مبارزه با تروریسم برخوردار نیستند.
انتقاد از کشورهای اروپایی
وزیر دفاع اسرائیل کشورهای اروپایی را متهم به طرفداری یک‌جانبه از فلسطین و داشتن رویکردی "بسیار غیرسازنده" در خاورمیانه کرده و می‌افزاید، بهترین نقشی که اروپا می‌تواند بر عهده بگیرد این است که "خیلی ساده، خاورمیانه را فراموش کند".
لیبرمن ابتدای بهمن ماه امسال نیز در دیدار با دیوید پترائوس، رییس سابق سیا، پیشنهاد شکل‌گیری یک "ائتلاف ضد ترور" با کشورهای "میانه‌رو" عربی را مطرح کرد و آن را راهی برای دستیابی به یک راه حل سیاسی برای حل مناقشه میان اسرائیل و فلسطین دانست.
بیشتر بخوانید: فرمانده سپاه: عربستان و اسرائيل درصدد ناامنی ایران‌اند
به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل، لیبرمن در این دیدار تنها راه پایان دادن به اختلاف میان اسرائیل و فلسطین را یک توافق منطقه‌ای و شکل‌گیری "ائتلاف ضد ترور" عنوان کرد.
جمهوری اسلامی پیش از این بارها کشورهای عربی، به ویژه عربستان سعودی را متهم به همکاری با اسرائیل کرده است. این کشورها در مقابل ایران را عامل بی‌ثباتی در منطقه می‌خوانند و متهم به حمایت و تجهیز گروه‌هایی می‌کنند که از سوی آنها تروریستی ارزیابی می‌شوند.
default

نظرسنجی گسترده در خاورمیانه: ۸۹ درصد اعراب مخالف داعش هستند

دولت آمریکا تبریک به اصغر فرهادی را پس گرفت

دولت آمریکا تبریک به اصغر فرهادی را پس گرفت 
 
اصغر فرهادی هنگام دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی برای فیلم «جدایی نادر از سیمین»
صفحه توییتر وزارت امور امور خارجه آمریکا پیام تبریک به جایزه اسکار فیلم «فروشنده» را حذف کرد.
بنا بر گزارش رسانه‌ها صفحه توییتر فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا صبح روز دوشنبه 27 فوریه پس از آن‌که اصغر فرهادی کارگردان ایرانی، موفق به دریافت جایزه اسکار برای فیلم فروشنده شد، دریافت این جایزه را به دست‌اندرکاران فیلم و مردم ایران تبریک گفت.
این پیام توییتری پس از مدتی از صفحه توییتر وزارت امور خارجه آمریکا حذف شد.
اصغر فرهادی و ترانه علیدوستی بازیگر این فیلم سینمایی در اعتراض به قانون منع ورود اتباع 7 کشور به آمریکا از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در این مراسم شرکت نکردند.
متن پیام حذف شده وزارت امور خارجه آمریکا به این شرح است:‌ «کسب اسکار بهترین فیلم خارجی توسط فروشنده درمراسم جوایز اسکار را به آقای اصغرفرهادی، دست‌اندرکاران این فیلم ومردم ایران تبریک می‌گوییم».
 سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در توضیح اقدام این وزارت‌خانه گفت: «این توییت را حذف کردیم تا این‌گونه برداشت نشود که دولت آمریکا با سخنرانی پس از دریافت جایزه موافق است».
یک مقام مسئول آمریکایی دیگر هم گفت تصمیم در حذف توییت در وزارت امور خارجه گرفته شد.

کریمی‌قدوسی : خانواده هاشمی رفسنجانی دچار اختلافات عمیق شده و قصد مهاجرت به کانادا دارد

کریمی‌قدوسی : خانواده هاشمی رفسنجانی دچار اختلافات عمیق شده و قصد مهاجرت به کانادا دارد
 
جواد کریمی قدوسی نماینده اصولگرای مجلس ایران
جواد کریمی قدوسی نماینده اصولگرای مجلس ایران، در اظهاراتی، مدعی به وجود آمدن اختلافات عمیق در درون خانواده اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از درگذشت او شد و گفته است که این خانواده قصد مهاجرت به کانادا دارد.
به گزارش روزنامه شرق، سایت اصولگرای «انصارکلیپ»، یکشنبه 26 فوریه، فایلی صوتی از سخنان سیدجواد کریمی‌قدوسی با عنوان «سخنان مهم کریمی‌قدوسی در قم» منتشر کرده است.
بنا بر این گزارش، در این فایل صوتی که مدت‌زمان آن تقریبا یک ساعت است، مشخص نیست که این نماینده اصولگرا، این سخنان را در چه جمعی مطرح کرده، اما فحوای سخنان او اتهاماتی است که متوجه هاشمی و خانواده او و نیز و جریانی که به آن نزدیک هستند شده است؛ اتهاماتی که محسن هاشمی در گفت‌وگوی خود با «شرق» از صدر تا ذیل آن را تکذیب کرد.
این نماینده اصولگرای مجلس در این سخنان گفته است: «بعد از فوت آقای هاشمی در خانواده ایشان خیلی اختلافات عمیقی پیش آمد. در یکی از این جلسات فائزه و یاسر استدلال می‌کنند که ما بچه‌ها همه باید از کشور خارج بشویم و به کانادا برویم و بگوییم که مادر مریض است و برای مداوای او باید از کشور خارج شویم؛ البته آنجا هم کلی اموال و املاک برای این منظور فراهم کرده‌اند».
او ادامه داده است: «محسن می‌گوید که من وصی پدر هستم اجازه نمی‌دهم که تو فائزه خیلی آبروی ما را برده‌ای از آن زمانی که سوار دوچرخه شدی، کت‌و‌دامن پوشیدی تا این اواخر که به دیدن بهایی‌ها رفتی، ضربات زیادی به پدر زدی و اگر بخواهی این راه را ادامه بدهی، ما تو را تکذیب می‌کنیم؛ یعنی من تو را تکذیب می‌کنم در این قضیه».
کریمی‌قدوسی اما در ادامه ادعاهای خود در این فایل صوتی اتهاماتی را هم متوجه هاشمی‌رفسنجانی کرده و گفته است: «در شرف پیروزی انقلاب اسلامی فامیل‌های قدرت و ثروتی که در کشور بودند 54 فامیل بیشتر نبودند، سناتورها و درباری‌ها بودند که فرار کردند و شورای انقلاب اموال اینها را مصادره کرد که بنیاد مستضعفان از اینجا پدیدار شد. انقلاب که به پیروزی رسید دیگر در این کشور فامیل ثروت و قدرت وجود نداشت. الان قریب نیم‌قرن از انقلاب گذشته و چندین‌برابر قبل از انقلاب، جریان اعتدال با محوریت این افراد که به سران فتنه مشهورند، به‌خصوص شخص آقای هاشمی، ده‌ها برابر فامیل ثروت و قدرت به وجود آورده‌اند».
او در بخش دیگر این ادعاها گفته است: «جریان غرب‌گرا که با پیروزی انقلاب در کشور تاخت‌وتازی نداشت، امروز در کشور بیشتر ارکان اجرائی را بر عهده گرفته است و دنبال این هم بود که خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، اینها را هم به دست بگیرند، باید مقابل این جریان ایستاد. به خاطر سبک و سیاق خانواده‌های قدرت و ثروت، ولنگاری فرهنگی کلید خورده است و آرام‌آرام سعی کردند کلاش را از روی دوش جوانان ما بگیرند و گیتار و تار را به‌جای آن قرار دهند».
سخنان کریمی‌قدوسی از سوی محسن هاشمی پسر بزرگ هاشمی‌رفسنجانی تکذیب شده است.  کریمی قدوسی پیش‌تر بارها و بارها سخنانی را به نقل از دیگران مطرح کرده که همگی با تکذیب مواجه شده است.

یک روزنامه نگار زندانی در تماس با خانواده: دیگر منتظر من نباشید

یک روزنامه نگار زندانی در تماس با خانواده: دیگر منتظر من نباشید
 
طاهره ریاحی
کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گزارش داده است که طاهره ریاحی روزنامه نگار ایرانی که در زندان اوین به سر می‌برد، در تماس تلفنی کوتاهی با خانواده خود، به آن‌ها گفته است: «دیگر منتظر من نباشید».
یک منبع مطلع به وضعیت طاهره ریاحی، روزنامه نگار و دبیر سرویس اجتماعی خبرگزاری برنا که از 27 دسامبر 2016 در بازداشت به سر می‎برد با اظهار نگرانی از وضعیت او به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «طاهره 10 روز پیش تماس کوتاه چند ثانیه‎ای با خانواده‎اش داشته، خیلی بی‎تاب بوده و با گریه گفته دیگر منتظر من نباشید. اما از آن زمان دیگر هیچ خبری از او وجود ندارد. متاسفانه اجازه ملاقات یا تلفن داده نمی شود و حتی وکیلش هم نتوانسته خبری بگیرد».
طاهره ریاحی در دفتر خبرگزاری برنا توسط «ماموران وزارت اطلاعات» بازداشت و در زمان بازداشت اتهامش «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده‎. او در زندان اوین به سر می‎برد اما کمپین تاکنون اطلاعی از اینکه این روزنامه نگار در کدام بند زندان اوین به سر می‎برد، به دست نیاورده‎است.
برپایه این گزارش، منبع مطلع افزوده است: «خانواده طاهره ریاحی از او خبری ندارند، نمی‎دانند وضعیت جسمی‎اش چطور است فقط می‎دانند حال روحیش خوب نیست. به آنها اجازه ملاقات داده نمی‎شود با این استدلال که زندانی در حال بازجویی، ملاقات ندارد. این بلاتکلیفی بسیار آزار دهنده‎است. خانواده نمی‎دانند که مصداق اتهام طاهره چیست، چه زمانی پرونده‎اش به دادگاه فرستاده می‎شود و چرا بازجویی‎ها از او تمام نمی‎شود».
این منبع با اظهار اینکه «خانواده‌اش هر روز در حال پیگیری هستند و می‎خواهند اگر او آزاد نمی‎شود آن‌ها را هم بازداشت کنند»، به کمپین گفت: «از زمان بازداشت طاهره، به خانواده‎اش گفته شده دو سه روز دیگر آزاد می‎شود اما الان نزدیک دو ماه است که همچنان در حبس به سر می‎برد».
مدتی پیش خبر «صدمه به چشم چپ این روزنامه نگار در حین بازجویی در زندان اوین» رسانه‎ای شد و یک منبع نزدیک به طاهره این باره به کمپین گفت که یکی از مسئولان در برابر پیگیری های خانواده این روزنامه نگار زندانی گفته است «خبر صدمه چشمش را جدی نگیرید. وقتی آزاد شود خودتان می‎بینید.» با این حال مسئولان هیچ اشاره‌ای نکرده‎اند که او چه زمانی قرار است آزاد شود تا خانواده بتواند صحت این ادعا را مستقیما ارزیابی کند.

دوشنبه، اسفند ۰۹، ۱۳۹۵

رحمانی‌فضلی: کارشناسان مبارزه با پولشویی در تهران مستقر می‌شوند

رحمانی‌فضلی: کارشناسان مبارزه با پولشویی در تهران مستقر می‌شوند

وزیر کشور در حاشیه اجلاس مبارزه با جرائم سازمان یافته، از مشارکت کارشناسان سازمان ملل در امر مبارزه با پولشویی خبر داد. اتصال بانک‌های ایرانی به سیستم مالی دنیا مستلزم شفافیت و مقابله با تروریسم و پولشویی است.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور (وسط) - عکس از آرشیو عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور (وسط) - عکس از آرشیو
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران می‌گوید، وزارت خارجه و وزارت اقتصاد در بحث مبارزه با پولشویی و مبارزه با مواد مخدر تفاهم‌نامه‌هایی را با سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی امضا کرده‌اند: «اخیرا هم به ما قول داده‌اند که در دفتر تهران، کارشناسان مبارزه با پولشویی سازمان ملل مستقر شوند.»
فضلی روز دوشنبه نهم اسفند گفت، ایران از طرف‌های خارجی خواسته است، اراده‌ای جدی برای رویارویی مستمر و رصد دائمی اطلاعات و اخبار به‌ویژه در حوزه پولشویی داشته باشد.
در اجلاس مبارزه با مواد مخدر و جرائم سازمان یافته در تهران، معاون دبیرکل سازمان ملل و نمایندگان کشورهای غرب و مرکز آسیا حضور دارند.
مبارزه با مواد مخدر و جرائم سازمان‌یافته، انتقال اطلاعات و انجام همکاری‌های مشترک، مبارزه با پولشویی به ویژه پولشویی در کشورهایی که بیشترین مصرف‌کننده مواد مخدر هستند و بالاترین پولشویی در آنجا صورت می‌گیرد، آموزش، معیشت و کشت جایگزین در افغانستان محورهای اصلی برگزاری این کنفرانس بین‌المللی بوده است.
ایران از نظر گروه بین‌المللی اقدام مالی، تا سال ۲۰۱۵ در شمار کشورهای خطرناکی به شمار می‌رفت که "مقررات نگران‌کننده" مالی و پولشویی دارند.
بیشتر بخوانید: «رد پای وابستگان به قدرت‌ در ایران در پولشویی‌ها»
اجرای کامل برجام و اتصال دوباره بانک‌های ایرانی به سیستم مالی بین‌المللی در گرو شفافیت در نظام مالی و بانکی ایران و مقابله با پولشویی و تروریسم است. خروج نام ایران از فهرست کشورهای پرخطر در حوزه تجارت و امور مالی، مستلزم همکاری با گروه کاری اقدام مالی (FATF) است اما ابراز آمادگی دولت روحانی برای همکاری با این گروه چالش‌ها و مقاومت‌های بسیاری در مجلس، سپاه و رسانه‌ها ایجاد کرد. روزنامه کیهان از جمله در تابستان ۹۵، پیوستن ایران به این کارگروه را “حراج اطلاعات بانکی” جمهوری اسلامی خواند.
گردش مالی مواد مخدر
رحمانی فضلی از پیشنهادهای ایران برای دریافت کمک‌های مالی خارجی و تجهیزات به منظور مبارزه با مواد مخدر نیز خبر داده و گفته است: «تا زمانی که تحریم‌های بین‌المللی وجود داشت کشورهای خارجی در حوزه تجهیزات سگ‌های موادیاب با ما همکاری نداشتند اما بعد از برجام چند قلاده سگ تحویل گرفته و در برخی مناطق مستقر کرده‌ایم.»
وزیر کشور افزوده که همه ۶۰ میلیارد دلار گردش مالی مواد مخدر در جهان، در کشورهای مقصد دپو می‌شود و تنها بخشی از این پول در افغانستان و کشورهای مسیر باقی می‌ماند.
علی هاشمی، رئیس کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، شهریور ۹۵ گفته بود: «خسارت اقتصادی مواد مخدر در ایران سالانه ۱۲ میلیارد دلار است.» او در توضیح این رقم عنوان کرد: «در حال حاضر ارزش بازار بورس ایران حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان یعنی حدود ۹۲ میلیارد دلار است؛ یعنی ارز کل کارخانجات پتروشیمی، پالایشگاهی، خودرو سازی، فولاد سازی، معدنی، مخابراتی و غیره در بازار بورس ۹۲میلیارد دلار است؛ این درحالیست که گردش اقتصادی مواد مخدر در هر سال به اندازه ۱۳ درصد ارزش بورس ایران است و این نشان می‌دهد چه مبلغی در این حوزه هدر می‌رود.»

جمهوری ننگین اسلامی ایران موشک جدید "نصیر" را آزمایش کرد


جمهوری ننگین اسلامی ایران موشک جدید "نصیر" را آزمایش کرد

ایران می‌گوید در رزمایش نیروی دریایی ارتش این کشور در آب‌های خلیج فارس جدیدترین موشک کروز دریایی با نام "نصیر" را آزمایش کرده است. آمریکا و شماری از کشورهای منطقه با حساسیت آزمایش‌های موشکی ایران را زیر نظر دارند.
سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، روز دوشنبه (۹ اسفند/ ۲۷ فوریه) در جریان بازدید از خبرگزاری فارس گفت، در جریان رزمایش بزرگ نیروی دریایی ارتش که با نام "ولایت۹۵" در آب‌های خلیج فارس درحال برگزاری‌ست، جدیدترین موشک کروز دریایی ساخت ایران با نام "نصیر" آزمایش شده است.
وزیر دفاع ایران به میزان بُرد این موشک اشاره‌ای نکرد اما گفته این آزمایش موفقیت‌آمیز بوده است.
آزمایش‌های موشکی ایران از سوی آمریکا و متحدان آن در منطقه با حساسیت زیادی دنبال می‌شود.  در نخستین روزهای ماه فوریه، دولت آمریکا در واکنش به آزمایش موشکی ایران ۲۵ شرکت‌ و افراد دست‌اندرکار در برنامه موشکی این کشور را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.
این تحریم‌ها واکنشی به آزمایش یک موشک میان‌برد ایران بود که روز یکشنبه اول فوریه ۲۰۱۷ شلیک شده بود.
شرکت احداث و تجارت ماهر، شرکت تجارت و مهندسی میراژ، شرکت میراژ برای خدمات مدیریت پسماند و زیست‌محیطی، شرکت دارویی ریم در لبنان، شرکت تجاری کوسالینگ، شرکت واردات صادرات قرن جدید نینگبو در چین، شرکت پیرل رویال در امارات از جمله شرکت‌هایی بودند که مشمول تحریم‌های تازه شدند.
علاوه براین اخیرا گزارشی منتشر شده بود که نشان می‌داد دولت ترامپ قصد دارد سپاه پاسداران ایران را به فهرست گروه‌های تروریستی وارد کند. سپاه پاسداران ارگان مسئول فعالیت‌های موشکی ایران است.
با این‌حال گزارش‌های بعدی نشان داد که احتمال صدور فرمان ترامپ برای قراردادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست گروه‌های تروریستی کاهش یافته است. علت این امر هشدار پیاپی مقامات امنیتی و دفاعی ایالات متحده و اروپایی نسبت به پیامدهای ناخوشایند چنین اقدامی اعلام شد.

روباه مکارخاتمی: اصلاح‌طلبان مخاطبان خود را به نخبگان محدود نکنند

روباه مکارخاتمی: اصلاح‌طلبان مخاطبان خود را به نخبگان محدود نکنند

محمد خاتمی در ملاقات با اعضای "حزب اتحاد ملت ایران" انتقاد کرده که اصلاح‌طلبان دغدغه همه مردم را در نظر نمی‌گیرند. او بر لزوم تعامل جناح‌های مختلف برای مقابله با فساد و آسیب‌های اجتماعی نیز تاکید ورزید.
اعضای حزب اتحاد ملت ایران روز یکشنبه هشتم اسفند به دیدار محمد خاتمی رفته‌اند. رئیس جمهوری پیشین در این ملاقات به اهمیت تشکل‌ها و احزاب، عدالت اجتماعی، مبارزه مشترک با فساد و استراتژی "تعامل با حفظ هویت" پرداخته است.
خاتمی ابراز خوشوقتی کرده که جفاهای احتمالی نسبت به کسانی که دلبسته جمهوری اسلامی هستند، موجب رویگردانی آنها از نظام نشده است. او گفته که تشکل‌ها با همه گرایش‌ها و باورها از جمله تشکل‌های قومی، مذهبی، سیاسی و علمی باید بتوانند فعالیت داشته باشند: «منتهی این امر یک شرط دارد و یک مانع؛ شرط آن التزام به فعالیت در چارچوب میثاق ملی یعنی قانون اساسی است و مانعش این است که کسانی بخواهند براندازی بکنند و ملتزم به قانون اساسی نباشند.»
بیشتر بخوانید: تاکید دوباره محمد خاتمی بر عبور از گذشته
رئیس جمهور اسبق ایران متذکر شده که نقد با براندازی فرق دارد: «ممکن است افرادی به قانون اساسی هم نقد داشته باشند ولی ملتزم به حرکت در چارچوب قانون اساسی و خواستار بقای نظام باشند و به هیچ وجه به فکر براندازی نباشند و نخواهند براندازی کنند، این افراد باید آزاد باشند و بتوانند کار و فعالیت کنند.»
اکثر اعضای شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران، سابقا در جبهه مشارکت یا ستاد میرحسین موسوی فعالیت داشته‌اند تا آنجا که اصولگرایان آن را بدل حزب مشارکت می‌خوانند. علی شکوری‌راد، دبیرکل این حزب در کنگره آن در مرداد ۹۴ در باره  دولت‌‌های احمدی‌نژاد و انتخابات ۸۸ گفته بود: «یاران و دلسوزان انقلاب و نخبگان حذف شدند، انسجام و اتحاد ملت به انشقاق سوق داده شد و کشور به انزوای بی‌سابقه‌ای کشانده شد.»
محمد خاتمی در دیدار با اعضای این حزب در توضیح استراتژی تعامل با همه با حفظ هویت گفته است: «شرط این تعامل این است که همه اطراف قضیه تحمل داشته باشند و با هم باشند. این است که می‌تواند نظام ما را تقویت کند نه روش‌هایی که به هر حال لحظه به لحظه دوری را زیادتر می‌کند.»
«گسترش دایره مخاطبان»
خاتمی از جریان‌های اصلاح‌طلب به خاطر محدود کردن مخاطبان خودشان به نخبگان و روشنفکران انتقاد کرده است. به تاکید او لازم است اصلاح‌طلب‌ها دغدغه همه مردم را در نظر بگیرند، دایره مخاطبان‌شان را بسط دهند و برای مسائل و مشکلات و نیازهای بخش‌های مختلف برنامه داشته باشند.
او بر اهمیت روشنفکران به عنوان گروه‌های مرجع و جوانان به عنوان سرمایه‌های امروز و آینده نیز تاکید کرده است.
رئیس جمهوری پیشین ایران به ضرورت عدالت اجتماعی هم پرداخته و عدالت بدون توسعه را توسعه فقر خوانده است. خاتمی سوءاستفاده‌ها و رانت‌های عظیم را ناشی از وجود فشار و محدودیت در کنار فقر گسترده و عدم توسعه دانسته است: «توسعه باید صورت بگیرد ولی این توسعه همواره باید همراه با عدالت و تلاش برای تامین عدالت اجتماعی در جامعه باشد. اوخواسته است که عدالت نسبت به زنان و جوانان و بخش‌های محروم‌تر و ناتوان‌تر جامعه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
«تعامل جناح‌ها به نفع مردم»
خاتمی یکی از زمینه‌های تعامل و همکاری با جریان‌ها و جناح‌های مختلف و حکومت را، یافتن راهکار برای مبارزه با رانت و فساد و آسیب‌های اجتماعی دانسته است. نکته جدید در توصیه‌های او، تعامل جناح‌ها برای رسیدگی به مسائل روزمره مردم و محیط زیست است.
او هم‌چنین تاکید کرده که در انتخابات باید زمینه‌ای فراهم کرد تا همه در صحنه حضور داشته باشند و نفرت‌ها تبدیل به همدلی‌ها و همراهی‌ها و تقابل‌ها تبدیل به مشارکت‌ها شود: «البته در عین حال هویت‌ها و جهت‌ها و سلایق باید محفوظ بماند که اگر اینها بخواهند یک شکل بشوند، جامعه می‌میرد و این تفاوت‌ها خود باعث تحرک و رقابت سالم در جامعه می‌شود.»
سخنان خاتمی در حالی بیان شده‌اند که اسحاق جهانگیری، معاون اول روحانی خبر داده که در ملاقات با خامنه‌ای، رهبر ایران "نظرات روشنی راجع به افراد و جریان اصلاح‌طلبی" داشت. جهانگیری گفته که علاقه اصلاح‌طلبان به نظام و فعالیت‌ آنها به عنوان "یک جریان قدرتمند و پرنفوذ در چارچوب نظام" را به خامنه‌ای منتقل کرده است.
خاتمی در سالگرد انتخابات هفتم اسفند ۹۴ نیز با  گروهی ۵۰ نفری از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس از فراکسیون امید ملاقات کرده بود. بهرام پارسایی سخنگوی فراکسیون امید گفته که محور این دیدار لزوم همدلی میان مسئولان برای رفع مشکلات مردم بود.
تقلا و تکاپوی اصولگرایان
رهنمودهای خاتمی به اصلاح‌طلبان در حالی بیان شده‌اند که اصولگرایان زودتر از آنها به تکاپوی اتحاد و حضور فعال در انتخابات افتاده‌اند اما هم‌چنان دچار چنددستگی هستند.
 تشکل تازه تاسیس "جبهه متحد نیروهای انقلاب"، روز پنجشنبه پنجم اسفند نشستی برای تعیین نامزدهای مقدماتی خود برگزار کرد. جبهه پایداری اما از حضور و مشارکت در این جبهه خودداری کرده است. سعید جلیلی، کاندیدای این جبهه که در سال ۹۲ از روحانی شکست سختی خورد، گویا نامزد این دوره انتخابات نیز هست.
در میان جریان‌های اصولگرا، حزب موتلفه زودتر از همه به پیشواز انتخابات ۹۶ رفته و مصطفی میرسلیم، وزیر ارشاد دولت دوم هاشمی رفسنجانی را کاندیدای نهایی خود معرفی کرده است.
ظاهرا تنها کسی که اصولگرایان در مراحل مقدماتی مشورت‌های خود در موردش توافق عمومی دارند، ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی است. رئیس دفتر رئیسی اما گفته که او مسئولیت کنونی را از هر وظیفه‌ای مهم‌تر می‌داند. ابراهیم رئیسی ۵۵ ساله پس از مرگ واعظ طبسی، به حکم خامنه‌ای در ۱۷ اسفند ۱۳۹۴به تولیت آستان قدس منصوب شد.

بازنشستگی زود‌هنگام زنان؛ امتیاز یا تهدید؟

بازنشستگی زود‌هنگام زنان؛ امتیاز یا تهدید؟

مصوبه کاهش سن بازنشستگی زنان از نگاه منتقدان آن، فشاری بر صندوق تامین اجتماعی و بستری است برای حذف تدریجی زنان از بازار کار. حزب کارگزاران سازندگی نیز به جمع مخالفان این طرح پیوسته است.
حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی می‌گوید، اجرای طرح بازنشستگی ۲۰ساله زنان در ظاهر به نفع آنهاست اما در حقیقت، هم برای آنها و هم برای صندوق‌های بازنشستگی هزینه دارد.
وبسایت "خبرآنلاین" به نقل از مرعشی می‌نویسد: «صندوق‌های بازنشستگی در کشور ما با بحران مواجه هستند و تحمل فشار و هزینه‌های جدیدی را که بر آنها تحمیل می‌شود، ندارند. از این رو برای اعمال هر نوع فشار بر آنها باید احتیاط کرد.»
حسین مرعشی پیشنهاد کرده که معیار ۳۰ سال خدمت برای بازنشستگی تغییر کند و سن کار در ایران به طور کلی به سمت ۶۵ تا ۷۰سالگی برسد. استدلال او این است که بازنشسته‌ها در ایران جای خود را بر خلاف سابق به جوانان نمی‌دهند: «بازنشسته‌ها با توجه به توان و تجربه می‌توانند بازهم در بازار کار بمانند. از طرف دیگر، حقوق آنها کفاف زندگی‌شان را نمی‌دهد. همین موجب می‌شود تا افراد بازنشسته بار دیگر به بازار کار مراجعه کنند و در صف بیکارها قرار گیرند.»
موضوع به تصویب ماده‌ای در مجلس دهم باز می‌گردد. در آخرین جلسه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه در ۲۶ دی، تصویب شد که زنان شاغل می‌توانند با ۲۰ سال سابقه کار و بدون محدودیت سنی بازنشسته شوند.
طبق این مصوبه، همه سازمان‌ها و دستگاه‌های زیر مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی موظفند به درخواست بازنشستگی زنان شاغل در دستگاه‌های دولتی و بیمه‌شدگان تامین اجتماعی، در صورت داشتن ۲۰ سال سابقه کار بدون محدودیت سنی جواب مثبت بدهند. پیش از این مصوبه، محدودیت سنی برای بازنشستگی پیش‌هنگام ۴۲ سال بود.
بازنشستگی در ایران ملاک سنی ندارد بلکه بر سنوات کاری و حد نصاب ۳۰ ساله استوار است. بر این اساس، بسیاری افراد در اوان پنجاه سالگی بازنشسته می‌شوند. همین حد نصاب نیز طبق قانون و در برخی موارد، از جمله دشواری و زیان‌آور بودن شغل می‌تواند کاهش یابد.
طبق آماری که مرکز پژوهش‌های اقتصادی مجلس منتشر کرده، متوسط سن بازنشستگی در ایران بین سال‌های ۸۴ تا ۹۲ نزد زنان ۴۹ سال و نه ماه و نزد مردان ۵۲ سال و سه ماه بوده است. این در حالی است که میانگین سن بازنشستگی در ۳۸ کشور دنیا برای زنان ۶۰ سال و شش ماه و برای مردان ۶۳سال و یک ماه بوده است.
حسین مرعشی معتقد است، مصوبه بازنشستگی پیش از موعد به ضرر زنان است، زیرا کارفرما برای جذب نیرو سراغ کسانی نمی‌رود که پس از ۲۰ سال بازنشسته می‌شوند.
"زیانی کلان برای جامعه زنان"
حجت‌الله میرزایی، معاون اقتصادی وزیر کار قبلا گفته بود که بازنشستگی زودهنگام، در سطح کلان به زیان جامعه زنان است: «چون تنها طی پنج سال، جمعیت زنان شاغل را از ۱۴درصد کنونی به هشت تا نه درصد تقلیل می‌دهد.»
بازار کار ایران، متجاوز از ۲۱ میلیون نفر شاغل دارد که سهم زنان از آن نزدیک سه میلیون نفر است. معاون وزیر کار گفته که حدود یک میلیون نفر از زنان شاغل، مشمول مصوبه اخیر برنامه ششم می‌شوند. او نیز مانند سخنگوی حزب کارگزاران پیش‌بینی کرده که خروج زودهنگام زنان شاغل از بازار کار به ورود گروهی جدید منجر نمی‌شود: «بنگاه‌های اقتصادی از رکود خارج نشده‌اند و اکنون هم به‌کارگیری نیروی کار به‌شدت پایین است و بنگاه‌ها ترجیح می‌دهند که اگر نیروی کاری از گردونه خارج شد، نیروی کار جدیدی استخدام نکنند.»
میرزایی معتقد است که کارفرما با خروج زنان، ترجیحا نیروی کار مرد را استخدام می‌کند تا تعهداتی چون مرخصی زایمان و مرخصی روزانه دو ساعت برای نگاهداری از کودکان را تقبل نکند.
دلایل موافقت و مخالفت
استقبال زنان شاغل از بازنشستگی پیش از موعد می‌تواند به نظام بانکی و بهره‌های موجود مربوط ‌شود. اگر کارکنان زن بازنشستگی بر اساس ۲۰ سال کار را بپذیرند و مبلغ سنوات و پاداش پایان خدمت را در بانک‌‌ها سپرده‌گذاری کنند، درآمدشان از دریافتی ماهانه، بدون آن که کار کنند، بیشتر خواهد شد.
این وضعیت در بخش صنعت نیز قابل مشاهده است. بسیاری افراد از صرافت تولید، سرمایه‌گذاری و کارآفرینی افتاده‌اند زیرا سود حاصل از سپرده‌‌ بانکی گاه از هرگونه تلاش اقتصادی دیگر تضمین‌‌شده‌تر است.
مقامات دولت روحانی کوشش می‌کنند این مصوبه اجرایی نشود. وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی نیز پیش‌تر گفته است که مصوبه اخیر مجلس در خصوص بازنشستگی زودهنگام زنان بار مالی سنگینی را متوجه صندوق‌های تامین اجتماعی می‌کند. شهیندخت مولاوردی، معاون روحانی در امور زنان نیز معتقد است که اجرای این مصوبه، به مشکل کمبود نیرو، جذب و به کارگیری بانوان در سازمان‌ها و نهادها دامن می‌زند.
مجمع تشخیص مصلحت نظام این مصوبه را رد کرده است. در صورت مخالفت شورای نگهبان، این مصوبه از مواد الصاقی به برنامه ششم توسعه حذف می‌شود.

در همین زمینه:

انگیزه‌های احتمالی نامه‌ی شارلاتان و کلاش احمدی‌نژاد به دونالد ترامپ


انگیزه‌های احتمالی نامه‌ی شارلاتان و کلاش احمدی‌نژاد به دونالد ترامپ

نامه‌ی محمود احمدی‌نژاد خطاب به ترامپ حاوی اشاره‌هایی است که او پیش‌تر درباره رئیس جمهور شدن خود نیز کرده است. او می‌گوید پیروزی ترامپ خلاف اراده جریان اصلی پشت صحنه سیاست آمریکا بود.
نامه‌ی مفصل محمود احمدی‌نژاد به رئیس جمهور آمریکا در بیش از ۱۳ صفحه نوشته شده و در بر گیرنده توصیه‌ها، رهنمودها و اشاره‌های بسیار متنوعی است.
رئیس جمهور پیشین ایران نامه‌ی خود را با اشاره به انتخابات چهل و پنجمین دوره ریاست جمهوری آمریکا چنین آغاز کرده است: «از فضای سیاسی و رسانه‌ای آمریکا چنین استنباط می‌شود که نتیجه انتخابات بر خلاف روال معمول و خارج از اراده و پیش‌بینی هیئت حاکمه و جریان اصلی پشت صحنه سیاست آمریکا بوده است.»
استقبال از انتخاب ترامپ
احمدی‌نژاد با استقبال از این که پیروزی دونالد ترامپ در این انتخابات "بخشی از مطالبات واقعی و انباشته مردم آمریکا را آشکار کرد" ابراز امیدواری کرده که موضوعاتی که در نامه مطرح می‌کند تاثیرگذار باشند.
بیشتر بخوانید: «احمدی‌نژاد ۱۲ هزار میلیارد تومان محکومیت مالی دارد»
رئیس دولت‌های نهم و دهم در حالی که تاکید می‌کند «این نامه مطلقا سیاسی به معنای رایج آن نیست» خطاب به ترامپ نوشت: «جنابعالی به درستی، نظام سیاسی و ساختار انتخاباتی آمریکا را فاسد و ضد مردمی توصیف کرده‌اید. نظام انتخاباتی آمریکا برای دهه‌های متوالی، رأی مردم را به اسارت گروهی اندک گرفته است. گروهی که در ظاهر در قالب دو حزب حکومت می‌کنند اما در واقع نماینده یک اقلیت، یعنی سردمداران ثروت و قدرت جهانی‌اند.»
احمدی‌نژاد می‌نویسد از آنجا که ترامپ به صراحت «ساختار حکومتی آمریکا و دستگاه رسانه‌ای شکل دهنده افکار عمومی را تخطئه کرده» و وعده تغییر شرایط به نفع مردم را داده، در نامه‌ی خود به موضوعات مهمی که لازمه‌ی تحقق این وعده‌هاست اشاره می‌کند.
توصیه‌های احمدی‌نژاد به ترامپ
برخی از توصیه‌های احمدی‌نژاد، از جمله دنبال کردن "برابری و برادری میان ملت‌ها" دقیقا در تقابل با شعارهای انتخاباتی و برنامه‌های ترامپ مانند "آمریکا اول" قرار دارند که ظاهرا مورد پسند بسیاری از رأی‌دهندگان آمریکایی بوده‌اند.
توصیه احمدی‌نژاد به رئیس جمهور آمریکا برای پیشگام شدن ‌"در برچیدن مسابقه مرگبار تسلیحاتی" نیز تنها چند روز پس از آن صورت گرفته که دونالد ترامپ در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز خواستار گسترش زرادخانه اتمی آمریکا شده بود.
بیشتر بخوانید: نامه احمدی‌نژاد به ترامپ: نظام سیاسی آمریکا را اصلاح کنید
ترامپ پیش از ورود به کاخ سفید در یک پیام توئیتری و بر خلاف سیاست‌های هسته‌ای همتایان قبلی خود از زمان پایان گرفتن جنگ سرد، تصریح کرده بود که آمریکا باید توانمندی‌های هسته‌ای خود را تا زمانی که جهان در موضوع سلاح‌های هسته‌ای "بر سر عقل بیاید" به‌شدت افزایش دهد.
انگیزه‌های انتخاباتی نامه‌نگاری
برخی از رسانه‌های غربی، از جمله خبرگزاری آسوشیتدپرس احتمال داده‌اند، یکی از انگیزه‌های نوشتن نامه‌ی احمدی‌نژاد به ترامپ  تلاش برای ترمیم چهره‌ی او در افکار عمومی، به‌ویژه پس از منع او برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ باشد.
رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای چندی پیش در یک دیدار خصوصی با احمدی‌نژاد به او توصیه کرده بود در انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری نامزد نشود.
گمانه‌زنی برخی رسانه‌های غربی را دست‌کم دو واقعیت تقویت می‌کنند: تشابه اشاره‌های احمدی‌نژاد در نامه به ترامپ با سخنانش در سال‌های ۸۴ و ۸۸ درباره پیروزی در انتخابات به رغم عدم حمایت جریان‌های سیاسی حاکم، و حضور پر شمار نزدیکان او به عنوان نامزدان انتخابات سال ۹۶.
رسانه‌های داخلی تا کنون از احتمال نامزدی چند عضو کابینه دولت‌های نهم و دهم در انتخابات ریاست جمهوری آینده خبر داده‌اند که دست‌کم نامزدی سه نفر از آنها (حمید بقایی، رستم قاسمی و حمیدرضا حاجی‌بابایی) به طور رسمی اعلام شده است.
در میان این افراد حمید بقایی، معاون اجرایی رئیس دولت دهم نزدیک‌ترین فرد به احمدی‌نژاد است که تا کنون نامزدی خود برای انتخابات پیش رو را اعلام کرده است.
بازگشت مشایی پس از ۴ سال غیبت
رویداد دیگری که شبهه‌ی انگیزه‌های انتخاباتی احمدی‌نژاد را برجسته‌تر می‌کند، نشست مطبوعاتی اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر رئیس جمهور سابق است که هشتم اسفند پس از ۴ سال و هم‌زمان با انتشار نامه به ترامپ مقابل خبرنگاران قرار گرفت.
مشایی در این نشست خبری که با هدف اعلام حمایت رسمی از نامزدی بقایی برگزار شد درباره منع احمدی‌نژاد از نامزدی در انتخابات گفت: «آنچه از بیانات مقام معظم رهبری دریافت کردیم این است که دکتر احمدی‌نژاد فقط به عنوان نامزد حضور نداشته باشد.» او افزود که این به معنای محدود بودن احمدی‌نژاد برای حمایت از افراد نیست.
Bildergalerie Iran Mahmud Ahmadinedschad (Isna) اسفندیار رحیم مشایی، از نزدیکان پر حاشیه احمدی‌نژاد پس از ۴ سال سکوت، برای حمایت از نامزدی حمید بقایی مقابل خبرنگاران قرار گرفت
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی انتخاب، مشایی در دیدار با خبرنگاران تاکید کرد: «ما اینجا هستیم که اعلام کنیم راه دکتر احمدی‌نژاد را ادامه می‌دهیم و این راه را بدون حضور دکتر احمدی‌نژاد به رسمیت نمی‌شناسیم.»
او با تاکید بر این که «تمام‌قد پای کار بقایی آمده‌ام» درباره شایعه‌ی رد صلاحیت بقایی توسط شورای نگهبان هشدار داد که این کار "دو قطبی خطرناکی" به وجود می‌آورد.
بیشتر بخوانید: حمید بقایی: نامزد انتخابات ریاست جمهوری می‌شوم
یکی از دلایل احتمالی رد صلاحیت بقایی درگیری او در یک پرونده فساد مالی است. معاون اجرایی سابق احمدی‌نژاد سال گذشته به اتهام اختلاس چند ماهی در بازداشت بوده است.
Iran Hamid Baghai (Mehr) حمید بقایی، معاون اجرایی رئیس دولت دهم و نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶
احمدی‌نژاد در حالی از ساختار سیاسی "فاسد" آمریکا و پیروزی ترامپ برخلاف خواست "سردمداران ثروت و قدرت" سخن می‌گوید که مبارزه با فساد و در افتادن با جریانات سیاسی حاکم در ایران از شعارهای اصلی خود او در سال‌های ۸۴ و ۸۸ نیز بوده است.
بقایی تبلور احمدی‌نژاد
با این همه از دو دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد پرونده‌های اختلاس و فسادهای مالی کم‌سابقه‌ای رو شده که برخی از آنها متعلق به نزدیکان او از جمله بقایی و رحیمی است. محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس دولت دهم که به جرم "ارتشا و تحصیل مال از طریق نامشروع" محکوم شده همچنان در زندان به سر می‌برد.
مشایی در نشست خبری یاد شده ادعا کرده که عدم  حضور احمدی‌نژاد موجب کاهش مشارکت مردم در انتخابات شده اما با ورود بقایی که «تبلور احمدی‌نژاد است» جلوی این کار گرفته می‌شود.
default

احمدی‌نژاد و معدود دوستان‌ او در جهان

یزیدعلی خامنه ای پیشنهاد معاون روحانی برای به حضور پذیرفتن خاتمی را رد کرد

یزیدعلی خامنه ای  پیشنهاد معاون روحانی برای به حضور پذیرفتن خاتمی را رد کرد
 
عکس آرشیوی از ملاقات‌ خاتمی با خامنه‌ای
جواد کریمی قدوسی٬ نماینده مجلس گفته که جهانگیری٬ معاون اول حسن روحانی در دیداری که با رهبر جمهوری اسلامی داشته از وی خواسته که محمد خاتمی را به حضور بپذیرد اما رهبر جمهوری اسلامی حاضر نشده است که خاتمی را به حضور بپذیرد.
به گزارش سایت دیگربان، کریمی قدوسی گفته است که رهبر ایران در این جلسه با رد طرح «آشتی ملی» خاتمی٬ حاضر نشده که وی را به حضور بپذیرد.
کریمی قدوسی همچنین افزوده که در این دیدار٬ خامنه‌ای گفته که هاشمی رفسنجانی هرگز واسطه بین وی با اصلاح‌طلبان نبوده است.
او اضافه کرده که رهبر جمهوری اسلامی سال‌ها بود که اکبر هاشمی رفسنجانی را «هم‌رزم» خود نمی‌دانست و تنها با وی به عنوان «همکار» نگاه می‌کرد.
کریمی قدوسی در بخش دیگری از سخنان خود گفته که خامنه‌ای تاکنون سه بار مانع سفر محمد‌جواد ظریف به سعودی برای دیدار با مقام‌های این کشور شده است.

مبارزه با آمریکا یکی از شروط رهبر برای آشتی با اصلاح‌طلبان

اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری ایران در گفتگویی با شرق به دیدارش با رهبرانقلاب درباره اصلاح طلبان اشاره کرده است.
وی در این مصاحبه در پاسخ به دیدارش با آیت الله خامنه ای و پادرمیانی برای ملاقات خاتمی با رهبر ایران گفته است:« اصل ملاقات که انجام شده است. ما با دوستان و بزرگان اصلاح‌طلب مذاکره‌ای داشتیم؛ آنها تأکید کردند که این کار انجام شود. من هم با آقای رئیس‌جمهوری مشورت کردم و نهایتا به این نتیجه رسیدم که این ملاقات انجام شود که انجام هم شد. هم درباره شرایطی که مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی داشت، صحبت شد و هم شرایط اصلاح‌طلبان. درباره موقعیت، جایگاه و نقش آنها در انقلاب و نظام و نیز درباره سران اصلاح‌طلب هم صحبت شد. جلسه بسیار خوبی بود و من گزارش کامل را به سران اصلاح‌طلب دادم».
جهانگیری در پاسخ به این سئوال که آیا صحبتی درباره رفع برخي محدودیت‌ها شد یا نه، گفت:«من فکر می‌کنم اصلاح‌طلبان باید اصولی را برای همکاری در داخل نظام رعایت کنند. روی این اصول هم همه از جمله مقام معظم رهبری و خود اصلاح‌طلبان هم حساسیت دارند. یکی از این اصول معیارهای امام‌خمینی است. ایشان به‌عنوان معمار و بنیان‌گذار نظام جمهوری اسلامی معیارهایی داشتند که باید همه آن را در نظر بگیرند. در بین معیارهای امام‌خمینی چند معیار وجود دارد که ثابت بوده است که یکی از آنها مبارزه با استکبار بوده و در رأس آن هم مبارزه با آمریکاست».
محمد خاتمی رئیس جمهور پیشین ایران و موسس جنبش اصلاح طلبی در ایران جمهوری اسلامی به دلیل دفاع و حمایت از رهبران جنبش سبز در سال 2009 از سوی رهبر ایران طرد شد. وی از آن تاریخ ممنوع الخروج و ممنوع التصویر شده است.

فیلم ایرانی «فروشنده» جایزه بهترین فیلم غیر انگلیسی اسکار را دریافت کرد

فیلم ایرانی «فروشنده» جایزه بهترین فیلم غیر انگلیسی اسکار را دریافت کرد
 
خانم انوشه انصاری و فیروز نادری نمایندگان فرهادی هنگام دریافت جایزه اسکار
فیلم ایرانی «The sales man» یا (فروشنده ) متعلق به کارگردان پر آوازه، اصغر فرهادی، جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان اسکار 2017 را کسب کرد. اصغر فرهادی در مراسم توزیع جائزه بهترین فیلم‌ها در هالیوود در آمریکا حضور نداشت. فرهادی با شماری از دیگر هنرمندان ایرانی در اعتراض به فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا، از شرکت در مراسم اسکار خودداری کرده است.

فیلم ایرانی «The sales man» که جایزه بهترین فیلم غیر انگلیسی را اسکار را گرفت

کارگردان مشهور ایرانی در سال 2012 نیز با فیلم «سیپریشن» یا «جدایی نادر از سیمین» برنده جایزه اسکار شده بود.


اصغر فرهادی در یادداشتی که توسط خانم انوشه انصاری در سالن مراسم قرائت شد گفت:« من متاسفم که امشب با شما نیستم. غیبت من به علت احترام به مردم کشورم و شش کشور دیگر است که با قانون غیرانسانی‌ای که مانع ورود مهاجران به آمریکا می شود مورد بی‌احترامی قرار گرفته اند .تقسیم کردن جهان به دسته ما (آمریکا) در برابر دسته دشمنان ما(آمریکا) باعث ایجاد هراس می شود و توجیه فریبکارانه‌ای برای تجاوز نظامی و جنگ است.»


وی در این یادداشت افزود: «این جنگ‌ها مانع دموکراسی و حقوق بشر در کشورهایی می شود که خود قربانی تجاوزهای نظامی بوده اند. فیلمسازان می توانند دوربین‌های خود را روشن کنند تا ویژگی‌های مشترک انسان‌ها را ضبط و کلیشه‌های موجود در مورد اعضای ملل و ادیان مختلف را بشکنند . آن‌ها می توانند بین ما و دیگران یکدلی ایجاد کنند- یکدلی‌ای که ما امروز بیش از همیشه به آن نیاز داریم».
کارگردان ایرانی پیشتر انوشه انصاری و فیروز نادری را به عنوان نمایندگان خود برای شرکت در هشتاد و نهمین مراسم اسکار معرفی کرد. خانم انوشه انصاری که مهندس در رشته فضانوردی است آمریکایی ایرانی تبار است.

یکشنبه، اسفند ۰۸، ۱۳۹۵

طویله ولایت وقیح جمهوری ننگین اسلامی ایران هزینه مالی برای «جذب ایرانیان مقیم آمریکا» را تصویب کرد

طویله ولایت وقیح جمهوری ننگین اسلامی ایران هزینه مالی برای «جذب ایرانیان مقیم آمریکا» را تصویب کرد

media
مجلس ایران روز یکشنبه ۸ اسفند ماه/ ۲۶ فوریه لایحه ای را به تصویب رساند که بر اساس آن مبلغ ۲۰۰۰ میلیارد ریال برای جذب ایرانیان مقیم آمریکا اختصاص می یابد. هدف اصلی این مصوبه مجلس مقابله با اقدامات ضد مهاجرتی و ممنوعیت سفر به آمریکا از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خوانده شده، اگرچه دادگاه اجرای این فرمان را متوقف کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، نمایندگان در جلسه علنی صبح امروز پیشنهاد محسن کوهکن، نماینده لنجان در مورد الحاق یک بند به بودجه سال ۹۶ در این مورد را با اکثریت آرا تصویب کردند.
براساس مصوبه مجلس، دولت ایران مکلف شده برای «جذب نیروی انسانی و سرمایه‌های ایرانیان مقیم آمریکا در سال ۹۶ » مبلغ ۲۰۰میلیارد تومان در اختیار وزارت آموزش و پرورش و اقتصاد و امور دارایی قرار دهد.
هدف اصلی این مصوبه مجلس مقابله با اقدامات ضد مهاجرتی و ممنوعیت سفر به آمریکا از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خوانده شده است که هفت کشور مسلمان از جمله ایرانیان را در بر می گیرد.
محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در جریان ارائه پیشنهادش گفته است که «آغوش ایران برای همیشه برای ایرانیان مقیم آمریکا باز است» و مبلغ دو هزار میلیارد ریال باید « برای جذب نیروی انسانی و سرمایه‌های ایرانی‌های مقیم آمریکا که از محل تصمیم نابخردانه آمریکایی‌ها آسیب می‌بینند» اختصاص داده شود.
او در ادامه افزود که « در هر نقطه‌ای که با ایرانیان نامهربانی شود با اختصاص امکاناتی آغوش ایران به روی آنها باز است.»
 

"احضار روح" رفسنجانی برای داوری میان مطهری و سردار مقدم‌فر

"احضار روح" رفسنجانی برای داوری میان مطهری و سردار مقدم‌فر

بازگویی مجدد ماجرای "دخالت" سپاه در انتخابات ۸۴ به درگیری ‌لفظی میان نایب رئیس مجلس و مشاور فرمانده سپاه انجامید. ادعای مطهری با استناد به سخنان رفسنجانی در رابطه با "محکومیت برخی از نظامیان" واکنش سپاه را در پی داشت.
علی اکبر هاشمی رفسنجانی علی اکبر هاشمی رفسنجانی
کشمکش بر سر نقش سپاه پاسداران ایران در پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴ به دعوای لفظی میان علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و حمیدرضا مقدم‌فر، مشاور فرمانده کل سپاه انجامیده است.
ابتدا مطهری در رابطه با تقلب انتخاباتی توسط سپاه پاسداران گفته بود، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در این زمینه اقدام قضایی کرده و ۱۱۰ تن از فرماندهان سپاه نیز محکوم شده بودند. مطهری به نقل از رفسنجانی اظهار داشته بود: «ما دیدیم اگر بخواهد حکم اجرا شود خیلی برای نظام بد می‌شود و گذشتیم.»
مقدم‌فر به این اظهارات مطهری واکنش نشان داد و گفت: «به نظر می‌رسد کار آقای علی مطهری بعد از خلاف‌گویی‌ها و بی‌بصیرتی‌های سابق، به هذیان‌گویی‌های عجیب و غریب هم کشیده شده است».
او سپس از مطهری خواست که نام دست‌کم یک تن از فرماندهان محکوم را اعلام کند.
مطهری نیز متقابلاً از مشاور فرمانده کل سپاه خواست، برای این منظور "روح رفسنجانی را احضار" کند.
بیشتر بخوانید: خاطرات مطهری درباره نگاه رفسنجانی به تقلب در انتخابات
در آخرین موضع‌گیری، مقدم فر به نایب‌رئیس مجلس پاسخ داده است: « ارتباط با اجنه و احضار ارواح جزء آداب منحرفان و رمالان و جن‌گیران است، لذا تعجب می‌کنم که چطور آقای مطهری به این روش‌ها علاقه نشان می‌دهد و دیگران را هم به به‌کارگیری آن ارجاع و سوق می‌دهد.»
او همچنین از مطهری خواسته است، «از رفتار غیرشرعی خود عذرخواهی کند و ارزش‌های اسلامی و شرعی را پای منافع زودگذر سیاسی ذبح نکند و بداند که عاق پدری چون شهید مطهری شدن افتخاری نیست که برای آن چنین به آب و آتش می‌زند.»
تظاهرات علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۸۹ تظاهرات علیه نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۸۹ ، به گفته معترضان در این انتخابات نیز تقلب و تخلف گسترده صورت گرفته است.
انتخابات ریاست جمهوری ۹۶
بحث پیرامون دخالت نیروهای نظامی و شبه‌نطامی در انتخابات، آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ نتیجه تجربیات افراد در انتخابات گذشته است که گفته شد، سپاه در شکل‌دادن به نتایج آنها نقشی راهبردی داشته است.
مقامات سپاه تاکنون در این رابطه اظهارات ضد و نقیضی داشته‌اند. در حالی که فرماندهان بلندپایه سپاه مهندسی انتخابات توسط این نهاد نظامی را رد می‌کنند، علی سعیدی، نماینده خامنه‌ای در سپاه می‌گوید: «وظیفه ذاتی ما مهندسی معقول و منطقی انتخابات است».
مجمع روحانیون مبارز نیز در بیانیه‌ای به دخالت سپاه در انتخابات ۸۹ اعتراض کرده بود. در این بیانیه آمده بود که «یک جریان نظامی امنیتی خارج از حدود وظایف خود و با شیوه‌های غیرقانونی، غیر شرعی و غیرانسانی و غیر اخلاقی به مهندسی انتخابات» پرداخته‌ است.
بیشتر بخوانید: اختلافات بر سر نقش سپاه در انتخابات بالا می‌گیرد
مهرماه گذشته رهبر جمهوری اسلامی شخصا وارد صحنه شد و در ابلاغیه‌ای «ورود نیروهای مسلح، قوای سه‌گانه اعم از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های تابعه آنها، دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی، سازمان‌ها، نهادها و شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی در دسته‌بندی‌های سیاسی و جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان» را ممنوع کرد.
Iran Ali Motahari Parlament Iran (Isna) علی مطهری، نایب رئیس مجلس
در میان نهادهایی که در ابلاغیه خامنه‌ای نام برده شده بودند، تنها واکنش سپاه توجه کارشناسان را به خود جلب کرد. سردار رسول سنایی‌راد، معاون سیاسی سپاه در این راستا اظهار داشت، باید بین فعالیت و دخالت سیاسی با تبیین و روشنگری تمایز قائل شد و مرز میان آنها را مشخص کرد.
سنایی‌راد با تاکید بر اینکه «نیروهای مسلح باید جریان‌شناس، حزب‌شناس، گروه‌شناس و شخصیت‌شناس باشند» اظهار داشت: «چنانچه احیانا تبیین یا روشنگری صورت بگیرد هیچ‌گاه به معنای مداخله و ورود به دسته‌بندی‌های سیاسی نیست.»
بیشتر بخوانید: مطهری: خطر استبداد دینی برای انقلاب‌های مذهبی وجود دارد

بی‌خبری از مکان بازداشت فرزانه جلالی، فعال مدنی

بی‌خبری از مکان بازداشت فرزانه جلالی، فعال مدنی

فرزانه جلالی فعال مدنی و حقوق زنان چند روز است که بازداشت شده است اما خبری از نهاد بازداشت کننده و محل نگهداری او در دست نیست.
سایت "بیدارزنی" گزارش داده که "فرزانه جلالی" از فعالان مدنی و حقوق زنان، بویژه زنان کردستان، روز پنج‌شنبه گذشته (۲۳ فوریه/۵ اسفند) بدون دریافت احضاریه قبلی از سوی نهادهای امنیتی، در اداره ثبت اسناد استان کرمانشاه دستگیر شده است.
سایت "بیدارزنی" که فعالیت کنشگران حقوق زنان را پوشش می‌دهد در ادامه گزارش خود نوشته است، پس از دستگیری خانم جلالی، ماموران منزل وی را نیز تفتیش کرده‌اند. تا این لحظه معلوم نیست بازداشت او توسط کدام یک از نهادهای مربوطه و به چه علتی صورت گرفته است.
این گزارش می‌گوید فرزانه جلالی پس از دریافت یک تماس تلفنی از اداره ثبت جهت تکمیل مدارکش به این اداره مراجعه کرده و در محل مذکور توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. هم‌چنین گفته شده است که مقام های امنیتی و قضایی هیچ اظهارنظری در خصوص دلایل بازداشت او نکرده‌اند.
فرزانه جلالی از جمله دانشجویان ستاره‌دار دانشگاه تهران در رشته مردم‌شناسی است که با وجود کسب رتبه بالا در آزمون کارشناسی ارشد، از ادامه تحصیل محروم شده است. او در دوران تحصیل خود از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران و عضو انجمن اسلامی دانشجویان و یک ماه نیز مدیر مسئول روزنامه صبح دانشگاه تهران بوده است.
فرزانه جلالی در سال‌های گذشته از جمله در جریان حمله به کوی دانشگاه و وقایع پس از انتخابات ۸۸ به دادگاه انقلاب و دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار شد. با این حال او هیچ گونه سابقه احضار به کمیته انضباطی و حکم انضباطی در پرونده خود ندارد.
پیگیری‌های او برای ادامه تحصیل بی‌نتیجه مانده و پاسخ مسئولان واحد گزینش در سازمان سنجش، این بوده که "نتیجه استعلام از وزارت اطلاعات برای صلاحیت عمومی او منفی بوده" است و حق ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را ندارد.
فرزانه جلالی مطالب مختلفی درباره وضع زنان کردستان منتشر کرده است و درباره بسیاری محدودیت‌ها و مشکلات آن‌ها نوشته است، از جمله درباره ورزش زنان در استان کردستان، حمایت "فرهنگ ناموس پرستی" از قتل‌های ناموسی و ناقص سازی آلت تناسلی زنان (ختنه زنان) در جنوب و غرب ایران.

شوهر شکنجه‌گر به ۳۰ سال حبس محکوم شد

شوهر شکنجه‌گر به ۳۰ سال حبس محکوم شد

مردی که همسر و دو دخترش را ۲۱ روز در خانه حبس کرده و آنها را تا حد مرگ آزار داده و سوزانده بود، باید ۳۰ سال و ۶ ماه در زندان بماند. پرونده برای اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای مشهد ارسال شده است.
حکم قطعی محکومیت محمد، مرد معتادی که همسر و دختران خردسالش را سه هفته در خانه حبس کرده و زنش را در صندوقی فلزی شکنجه کرده بود، صادر شد.
یکشنبه هشتم اسفند (۲۶ فوریه)، مرضیه محبی، وکیل مدافع اعظم و فرزندانش به خبرگزاری تسنیم گفت: «متهم به حکم صادره از سوی شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان خراسان رضوی اعتراض نکرد و پس از گذشت مهلت قانونی برای درخواست فرجام‌خواهی، حکم قطعی شد.»
شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان خراسان رضوی، متهم را به‌اتهام آدم‌ربایی از طریق حبس و مخفی کردن به ۱۵سال حبس، به‌اتهام شروع به قتل به ۱۰سال حبس، به‌اتهام ایراد ضرب  و جرح با چاقو به ۵ سال حبس و به‌اتهام کودک‌آزاری به ۶ ماه حبس محکوم کرده است.
متهم به‌خاطر ۲۷ فقره سوختگی، شکستگی بینی، پارگی رگ چشم و ایراد جراحات دیگر به اعظم و دخترانش به پرداخت دیه نیز محکوم شده است.
اعظم و دخترانش در فروردین ۹۵ حبس و شکنجه شدند. محمد، همسر اعظم به تریاک، کراک و شیشه اعتیاد دارد و دچار "توهم خیانت" بوده است. این آزارگری وقتی برملا شد که او، مردی را که فکر می‌کرد با همسرش رابطه دارد به خانه برد. این مرد بلافاصله پلیس را خبر کرد. محمد پنهان شد اما سرانجام به چنگ پلیس افتاد. او در بازجویی‌ها به پلیس گفت که تحت تاثیر ماده مخدر شیشه این کارها را انجام داده است.
اعظم و دختران ۵ و ۸ ساله ‌‌او پس از نجات از حبس، به بیمارستان منتقل شدند. بعد از آن بهزیستی خراسان مسئولیت نگاهداری و رسیدگی جسمی و روحی به آنها را بر عهده گرفت. آنها در مدت حبس گرسنگی و تشنگی کشیده بودند.
در زمان نجات این سه نفر، فک و دهان هانیه ۸ ساله در اثر خشونت پدر شکسته بود. هدیه، دختر کوچک‌تر نیز کتک‌های زیادی خورده بود. دست و پای اعظم سوختگی و تاول‌های عمیقی داشت. شوهرش صورت او را با ناخن‌گیر و نوک چاقو تیغ‌ کشیده بود.
اعظم پس از نجات از شکنجه خانگی به ایسنا گفته بود که شوهرش او را داخل صندوق فلزی می‌گذاشت و درش را قفل می‌کرد تا از نبود اکسیژن خفه شود: «گاهی اوقات هم زیر صندوق اجاق گازی روشن می‌کرد و پاهایش را می‌سوزاند.»
شوهر اعظم پسر دایی اوست. اعظم ۳۰ سال دارد و محمد ۵ سال از او بزرگتر است. اعظم پیش‌تر نیز سه بار مدرک پزشکی قانونی گرفته و شکایت کرده بود اما از ترس تهدیدهای شوهرش و سرنوشت بچه‌ها، گذشت کرده بود.
مرضیه محبی، وکیل اعظم در باره احتمال گذشت و اعلام رضایت موکل‌اش به تسنیم گفته است: «چنین چیزی اصلاً احتمال ندارد و کاری که متهم با موکلانم انجام داده، قابل گذشت نیست.»

آمار رفتارهای فرهنگی ایرانیان

آمار رفتارهای فرهنگی ایرانیان

مرکز آمار ایران داده‌هایی از "رفتار فرهنگی خانوار ایرانی" منتشر کرد. در این آمار از "دلایل دوری‌جستن جوانان از ازدواج" و میزان مصرف شیر و فست فود میان شهرنشینان ۱۸ سال به بالا اشاره شده است.
جشنواره دف نوای رحمت در سسندج جشنواره "دف نوای رحمت" در سسندج
خبرگزاری ایسنا روز یکشنبه (۲۶ فوریه / ۸ اسفند) گزارش داد که مرکز آمار ایران آماری از برخی رفتارهای ایرانیان ۱۸ سال به بالای شهرنشین را منتشر کرده است.
در این گزارش آمده است: «طرح آمارگیری از فعالیت‌ها و رفتارهای فرهنگی خانوار یکی از طرح‌های آماری جدید مرکز آمار ایران است که با هدف تهیه اطلاعات مربوط به فعالیت‌ها و رفتارهای فرهنگی خانوارهای کشور و استفاده از نتایج آن در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی کشور برای اولین بار در سال ۱۳۹۳ و سپس در سال ۱۳۹۴ به اجرا در آمده است.»
در این طرح، اطلاعاتی در مورد رفتارهای افراد ۱۸ سال به بالای خانوارهای شهری، از جمله وضعیت مطالعه کتاب و روزنامه (چاپی و الکترونیکی)، رفتن به سینما وتئاتر،  مدت‌زمان انجام ورزش و رشته‌های ورزشی، گوش‌دادن به موسیقی، تماشای تلویزیون (دولتی و ماهواره)، چگونگی انتخاب پوشاک، مصرف شیر، نوشابه، میوه، ماهی، فست فود و غذای بیرون از منزل و نظرات در مورد ازدواج جوانان جمع‌آوری شده است.
مهم‌ترین دلیل دوری‌جستن از ازدواج
بر اساس داده‌های مرکز آمار ایران که مربوط به سال ۸۴ است، ۷۴ درصد از پرسش‌شوندگان مهم‌ترین دلیل اینکه جوانان ایرانی تن به ازدواج نمی‌دهند را "بیکاری" عنوان کرده‌اند. نداشتن شغل دائم، مشکل تهیه مسکن، مشکلات اقتصادی، نیافتن همسر مناسب و "مسئولیت‌ناپذیری جوانان" نیز به ترتیب از دلایل مهم دوری‌جستن جوانان ایرانی از ازدواج هستند.
بیشتر بخوانید: «حدود یک میلیون دختر ایرانی در آستانه تجرد قطعی هستند»
دیگر نتایج "طرح آمارگیری از فعالیت‌ها و رفتارهای فرهنگی" نشان می‌دهد: «حدود ۶۸ درصد افراد ۱۸ ساله و بیشتر باسواد شهری که معادل ۲۵ میلیون و ۶۸ هزار و ۶۴۱ نفر هستند، طی سال گذشته مطالعه کتاب غیردرسی داشته‌اند. ۷/ ۹ درصد از افراد شهری که مطالعه کتاب غیردرسی داشته‌اند، تا یک ساعت، ۷/ ۲۱درصد، یک تا دوساعت و بقیه این افراد (۶/ ۶۸ درصد) بیشتر از سه ساعت در هفته مطالعه کردند.»
همچنین ۱۳ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۹۶۰ نفر (۱ /۳۷درصد) از افراد ۱۸ساله و بیشتر باسواد شهری، در طی یک هفته روزنامه مطالعه کرده‌اند.
مدرسه موشها، یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های ایرانی مدرسه موشها، یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های ایرانی
تماشای فیلم در سینما
ایسنا در گزارش خود می‌نویسد: «حدود ۹/ ۲۰ درصد، معادل هشت میلیون و ۵۸۵ هزار و ۹۳۷  نفر از افراد ۱۸ساله و بیشتر شهری در سال گذشته (۹۴) به سینما رفته‌اند. ۵/ ۳۸ درصد این افراد یک بار، ۳/ ۳۶ درصد دوبار و ۷ /۹ درصد نیز شش بار و بیشتر به سینما رفته‌اند.»
شمار تماشاچیان ۱۸سال با بالای تئاتر دو میلیون و ۲۶۱ هزار و ۷۸۸ نفر (حدود ۵/ ۵ درصد) گزارش شده است.
بر اساس آمار مرکز آمار، ۹۴ درصد از پرسش‌شوندگان در روزهای غیرتعطیل و ۹۲ درصد در روزهای تعطیل تلویزیون دولتی ایران را تماشا کرده‌اند.
میزان تماشاچیان برنامه‌های ماهواره‌ای در مجموع کمتر از ۲۷ درصد اعلام شده است.
جمهوری اسلامی مبارزه با برنامه‌های ماهواره‌ای را از وظایف خود می‌داند و بارها مصرف‌کنندگان این برنامه‌ها را مجازات کرده است.
ورزش و پیاده‌روی
براساس گزارش مرکز آمار ایران میزان شهرنشینان ۱۸ سال به بالایی  که به ورزش می‌پردازند را ۲/ ۴۲ درصد اعلام کرده که معادل ۱۸ میلیون و ۲۰۷ هزار و ۶۱۱ نفر است. هفت درصد از این افراد، کمتر از ۱۵ دقیقه و بالای ۲۰ درصد، ۱۵ تا ۳۰ دقیقه و بیش از ۷۲ درصد دست‌کم ۳۰ دقیقه در روز ورزش کرده‌اند.
۵/ ۶۱ درصد پرسش‌شوندگان نرمش و پیاده‌روی کرد‌ه‌اند، ۱۶ درصد به آمادگی جسمانی و ایروبیک پرداخته‌اند و ۴/ ۱۳ درصد نیز به فوتبال رو آورده‌اند.
گزارش ایسنا می‌گوید: «۵/ ۶۵ درصد از افراد ۱۸ ساله وبیشتر شهری اظهار کردند که پوشاک خود را با توجه به تبلیغات محیطی انتخاب می‌کنند، ۱/ ۱۹ درصد بر اساس پیشنهاد دوستان و نزدیکان، ۳/ ۱۳ درصد مطابق مد در جامعه، ۳/ ۱ درصد بر اساس مشاهده برنامه‌های سیمای جمهوری اسلامی ایران، ۸/ ۰ درصد با توجه به شبکه‌های اجتماعی و  ۱/ ۰ درصد بر اساس برنامه‌های ماهواره‌ای پوشاک خود را انتخاب می‌کنند.»
بیشتر بخوانید: کودکان ایران ۴ سانتی‌متر کوتاه‌تر شده‌اند
نتایج دیگر این طرح حاکی از آن است که ۸۴ درصد پرسش‌شوندگان در یک هفته شیر مصرف کرده‌اند.
در سال‌های اخیر مقامات بهداشتی ایران بارها نسبت به کاهش مصرف شیر در ایران هشدار داده‌اند و یکی از پیامده‌های آن را "کوتاه‌تر شدن قد" ایرانیان دانسته‌اند.
بر اساس آمار مرکز آمار ایران، بیش از  ۴۷ درصد افراد ۱۸ سال به بالای شهری اظهار داشته‌اند که در سال ۱۳۹۴، در ماه پیش از آمارگیری "فست فود" مصرف کرده‌اند.
مقامات ایرانی همچنین بارها نسبت به زیان‌های بالارفتن مصرف فست‌فود، از جمله چاقی و افزایش مصرف نمک در ایران هشدار داده‌اند.
 
default

ایران با کودکانش چه می‌کند؟ "فصل بیداری"


ایران با کودکانش چه می‌کند؟ "فصل بیداری"

کودکان آموزش می‌بینند تا آینده کشورشان را بسازند. کودکان ایرانی برای ساختن کدام آینده‌ آموزش‌می‌‌بینند؟ ایران با کودکانش چه می‌کند؟ جواب به این سئوال‌ها را در این گزارش تصویری ببینید:
 
 Kinder Militärdrill (Fars)

نامه شارلاتان وکلاش احمدی‌نژاد به ترامپ: نظام سیاسی آمریکا را اصلاح کنید

نامه شارلاتان وکلاش احمدی‌نژاد به ترامپ: نظام سیاسی آمریکا را اصلاح کنید

رئیس جمهور سابق ایران در نامه‌ای به ترامپ با استقبال از انتخاب او به ریاست جمهوری آمریکا، به او توصیه کرده که نظام انتخاباتی آمریکا را تغییر داده و اراده و منافع مردم آمریکا را از "اسارت تحمیلی" دو حزب سیاسی آزاد کند.
نامه محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور سابق، به دونالد ترامپ را خبرگزاری‌های ایران ظهر روز یکشنبه (۸ اسفند/ ۲۶ فوریه) منتشر کرده‌اند. خبرگزاری "تسنیم"، نزدیک به سپاه پاسداران، در کنار متن فارسی، ترجمه انگلیسی نامه را نیز منتشر کرده است.
احمدی‌نژاد در آغاز نامه‌ خود به ترامپ نوشته است: «این نامه مطلقا سیاسی به معنای رایج آن نیست، بلکه امروز از یک انسان به یک انسان دیگر است. این نامه از موضع انسانی و علاقمندی و دلسوزی به مردم آمریکا و دیگر ملت‌ها نوشته می‌شود. انتظار دارم که جنابعالی نیز بر همین منوال و با دید انسانی، آن را مطالعه نمایید.»
رئیس جمهور سابق ایران در نامه‌ خود، انتخاب ترامپ را "خلاف روال معمول و خارج از اراده و پیش‌بینی هیئت حاکمه و جریان اصلی پشت صحنه سیاست آمریکا" دانسته و از آن استقبال کرده است.
احمدی‌نژاد خطاب به ترامپ نوشته است: «جنابعالی به درستی، نظام سیاسی و ساختار انتخاباتی آمریکا را فاسد و ضد مردمی توصیف کرده‌اید. نظام انتخاباتی آمریکا برای دهه‌های متوالی، رای مردم را به اسارت گروهی اندک گرفته است. گروهی که در ظاهر در قالب دو حزب حکومت می‌کنند اما در واقع نماینده یک اقلیت، یعنی سردمداران ثروت و قدرت جهانی‌اند.»
بیشتر بخوانید: احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده شرکت نمی‌کند
احمدی‌نژاد تغییر نظام انتخاباتی آمریکا و آنچه که او "آزاد کردن اراده و منافع مردم از این اسارت تحمیلی" نامیده، "کاری بزرگ و اصلاحی اساسی" دانسته است.
یادآوری اهمیت مشارکت زنان 
احمدی‌نژاد در نامه خود به اهمیت مشارکت زنان امور جامعه نیز پرداخته و  اظهار  امیدواری کرده که "زنان در جوامع مختلف و از جمله جامعه آمریکا، همواره در کمال عزت و کرامت در ساختن جامعه مطلوب ، مشارکت و رهبری موثر و سازنده داشته باشند".
در کابینه رئیس جمهور جدید آمریکا تعداد زنان بسیار کمتر است و دولت ترامپ بطور عمده دولتی مردانه است. اما در ایران وضع حتی بسیار بدتر از دولت ترامپ است. در دوره دوم ریاست جمهوری احمدی‌نژاد یک زن در راس وزارت بهداشت قرار گرفت اما چندی بعد برکنار شد.
رئیس جمهور سابق ایران در ادامه نامه‌اش ادعا کرده که "بدخواهان مردم آمریکا در صدد جلوگیری از اعمال اراده مردم آمریکا برای ایجاد اصلاحات اساسی در ساختارها، سیاستها و رفتارهای حاکمیت آمریکا هستند".
خود محمود احمدی‌نژاد نیز در سال ۱۳۸۴ با ادعای با مردم بودن و در مقابل جناح‌های حاکم بودن و دفاع از قشرهای فقیر جامعه وارد انتخابات ریاست جمهوری شد و همانند ترامپ توانست رقبای خود را از صحنه خارج کند.
در جریان تبلیغات انتخاباتی سال ۸۴ احمدی‌نژاد هر جا که قدم می‌گذاشت هواداران او شعار "فقر و فساد و تبعیض / احمدی‌نژاد بپا خیز" سر می‌دادند. اما او در طول ۸ سال ریاست جمهوری خود نه تنها نتوانست به وعده‌های انتخاباتی‌اش عمل کند بلکه با سیاست‌های اتخاذی خود موجب هدر رفتن ۷۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی کشور و زمینه‌ساز تحریم‌های گسترده بین‌المللی علیه ایران شد.
برخی کارشناسان خسارات دوره ۸ ساله ریاست جمهوری احمدی‌نژاد را با خسارات ۸ سال جنگ با عراق برابر می‌دانند.
بیشتر بخوانید: تائید منع حضور انتخاباتی احمدی‌نژاد توسط خامنه‌ای
در حال حاضر احمدی‌نژاد بنابر "توصیه" رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای، از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باز مانده است. با این‌حال او ساکت ننشسته و به سفرهای خود به شهرهای ایران ادامه می‌دهد. احتمالا نامه به ترامپ هم بخشی از تلاش او برای باقی ماندن در صحنه سیاست و جلوگیری از "فراموش‌شدن" است.
Karikatur von Donald Trump (Twitter/@Knightcartoons )

با ترامپ طنزپردازان موضوع کم نمی‌آورند

شنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۹۵

آمانو: ایران به تعهدات خود دراجرای برجام پای‌بند است

آمانو: ایران به تعهدات خود دراجرای برجام پای‌بند است

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تازه‌ترین گزارش اعلام کرد که ایران به تعهدات خود در چارچوب توافق‌نامه برجام پای‌بند است و درجه غنی‌سازی و نیز موجودی اورانیوم غنی‌شده ایران از میزان تعیین‌شده در برجام فراتر نرفته است.
گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که نخستین گزارش در سال ۲۰۱۷ است، شامگاه روز جمعه (۲۴ فوریه/ ۶ اسفند) انتشار یافت. در این گزارش یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس اعلام کرده که ایران به تعهدات خود در چارچوب "برنامه جامع اقدام مشترک"(برجام) پای‌بند است.
توافق‌نامه برجام روز سه‌شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) در وین اتریش بین ایران و شش کشور آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، چین و روسیه امضا و اجرای آن از روز ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶ آغاز شد.
در گزارش مدیرکل آژانس گفته شده درجه غنی‌سازی اورانیوم از ۶۷/ ۳ فراتر نرفته و میزان ذخائر اورانیوم ایران نیز در زمان تهیه گزارش برابر با ۷/ ۱۰۱ کیلوگرم بوده است. این میزان بسیار کمتر از اندازه پیش‌بینی‌شده در برجام است. طبق برجام ایران مجاز است تا ۳۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده نگهداری کند.
درباره تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز گفته شده تعداد سانتریفیوژهای نصب شده در این تاسیسات بیش از ۵ هزار و ۶۰ نیست و به همان شکل توافق شده در برجام فعالیت می‌کنند. غنی‌سازی اورانیوم نیز در این تاسیسات ادامه دارد اما درجه غنی‌سازی از ۶۷/ ۳ درصد تجاوز نکرده است.
درباره تاسیسات آب سنگین اراک گزارش مدیرکل آژانس می‌گوید ایران ساخت راکتور تحقیقاتی آب سنگین فعلی اراک را بر مبنای طرح اولیه آن پیگیری نکرده است.
آمانو درباره ذخایر آب سنگین ایران نیز گفته است: «ایران به اطلاع‌رسانی به آژانس درباره موجودی آب سنگین در این کشور و تولید آب سنگین در تاسیسات تولید آب سنگین ادامه داده است و به آژانس اجازه داده بر میزان ذخایر آب سنگین این کشور و میزان آب سنگین تولید شده در تاسیسات تولید آب سنگین نظارت کند.»
درباره تاسیسات زیرزمینی فردو در گزارش مدیرکل آژانس آمده است، در این تاسیسات در مجموع ۲ هزار و ۸۶ سانتریفیوژ مدل IR1 نصب شده‌اند و در طول تهیه گزارش فعلی ایران هیچ فعالیتی در زمینه غنی‌سازی اورانیوم و یا فعالیت‌های تحقیق و توسعه مرتبط با آن انجام نداده است و هیچ ماده هسته‌ای در این تاسیسات وجود ندارد.
همکاری ایران با اقدامات شفاف‌سازی
در بندی از گزارش آژانس با عنوان "اقدامات شفاف‌سازی" آمده است: «ایران به آژانس اجازه داد تا از نظاره‌گرها و مهروموم‌های الکترونیکی در رابطه با غنی‌سازی استفاده کند تا از این طریق وضعیت آنها در درون سایت‌های هسته‌ای به بازرسان آژانس منتقل شود و روند جمع‌آوری خودکار ثبت سوابق اندازه‌گیری آژانس از طریق دستگاه‌های اندازه‌گیری نصب شده تسهیل شود.»
هم‌چنین بنابر درخواست آژانس «ایران برای بازرسانی که خود آژانس مشخص کرد، روادید بلندمدت صادر کرد، شرایط کاری مناسبی در تاسیسات هسته‌ای برای آژانس فراهم و استفاده از مکان فعالیت در نزدیکی تاسیسات‌ها را برای بازرسان تسهیل کرد. ایران با حضور بازرسان بیشتر تعیین شده از سوی آژانس موافقت کرد.»
در بخشی از گزارش آژانس گفته می‌شود: «ایران همچنان عجالتا پروتکل الحاقی موافقت‌نامه پادمان را طبق بند ۱۷ این پروتکل اجرا می‌کند. آژانس به ارزیابی اظهارات ایران در چارچوب پروتکل الحاقی و اجرای دسترسی‌های مکمل به تاسیسات و سایر اماکن در ایران در چارچوب این پروتکل ادامه می‌دهد.»
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پایان گزارش خود آورده است: «آژانس همچنان به راستی‌آزمایی عدم انحراف مواد هسته‌ای اعلام شده در تاسیسات هسته‌ای و اماکن خارج از این تاسیسات، اماکنی که مواد هسته‌ای معمولا در آنها استفاده می‌شود، ادامه می‌دهد. بررسی‌ها در رابطه نبود ماده و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در ایران همچنان در جریان است.»
در گزارش یوکیا آمانو، بندی نیز درباره هزینه‌های سالانه نظارت بر تاسیسات هسته‌ای ایران و اجرای برجام وجود دارد.
در این بند آمده است: هزینه سالانه تخمینی آژانس برای اجرای پروتکل الحاقی ایران و راستی‌آزمایی و رصد تعهدات هسته‌ای ایران در چارچوب برجام، ۲/ ۹ میلیون یورو است. گرچه با شروع اجرای برجام از ۱۶ ژانویه ۲۰۱۶، هزینه لازم برای سال ۲۰۱۶ برابر با ۸/۸ میلیون یورو بود اما تا پایان ۲۰۱۶ به میزان ۵/ ۸ میلیون یورو هزینه شد.
default

گزارش تصویری از روزی که برجام اجرایی و تحریم‌ها علیه ایران لغو شد

هشدار نسبت به قراردادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی

هشدار نسبت به قراردادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی

یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده هشدار داده است که در صورت افزودن نام سپاه به فهرست سازمان‌های تروریستی هر گونه دیالوگ با ایران قطع خواهد شد. وزیر خارجه ایران نیز گفت، این گونه اقدام‌ها منفعتی برای آمریکا ندارند.
فرماندهان سپاه (عکس از آرشیو) فرماندهان سپاه (عکس از آرشیو)
روز شنبه (۲۵ فوریه / ۷ اسفند) خبرگزاری رویترز گزارش داد که احتمال صدور فرمان ترامپ برای قراردادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست گروه‌های تروریستی کاهش یافته است. علت این امر هشدار پیاپی مقامات امنیتی و دفاعی ایالات متحده و اروپایی نسبت به پیامدهای ناخوشایند چنین اقدامی اعلام شده است.
بیشتر بخوانید:دورخیز دولت ترامپ برای "تروریستی" نامیدن سپاه پاسداران
رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی که بر فاش‌نشدن نامش تاکید ورزیده، نوشت: «اگر این کار را انجام دهید هر گونه امکان گفت‌وگو با ایران درباره هر موضوعی را از بین خواهید برد».
در این رابطه به مبارزه علیه گروه "دولت اسلامی" (داعش) و اجرای توافق هسته‌ای (برجام) اشاره شده است.
منبع اطلاعاتی خبرگزاری رویترز گفته است که پیش‌نویس فرمان ترامپ هنوز در حال بررسی است و معلوم نیست که آیا در نهایت صادر خواهد شد یا خیر.  علت این امر هشدار مقام‌های امنیتی آمریکایی اعلام شده است.
کارشناسان معتقدند که قراردادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی بخشی از تلاش‌های رئیس جمهوری ایالات متحده برای اتخاذ مواضع سختگیرانه‌تر علیه جمهوری اسلامی است.
بیشتر بخوانید: سود و زیان‌های افزودن سپاه پاسداران به فهرست سازمان‌های تروریستی
دولت آمریکا بارها افراد حقیقی و شرکت‌های مرتبط با سپاه پاسداران را مورد تحریم قرار داده و ایران را در کنار سوریه و سودان به فهرست کشورهای حامی تروریسم افزوده است.
در ماه جاری میلادی وزارت خزانه‌داری آمریکا پس از آزمایش‌های موشکی ایران از افزودن ۱۲ شرکت و ۱۳ فرد به فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران خبر داد.
علیه منافع آمریکا
جمهوری اسلامی پیوسته هرگونه دخالت در فعالیت‌های تروریستی را رد کرده است. روز شنبه محمدجواد ظریف در حاشیه "مراسم تقدیر از خانواده‌های شهدای وزارت امور خارجه"، در این راستا گفت: «تمام دنیا اذعان دارند که سپاه پاسداران در برابر گروه‌های تروریستی تکفیری و داعش بیشترین حمایت را از کشورهای همسایه داشته است.»
او همچنین اظهار داشت: «این تحرکات آمریکا هیچ گاه منفعتی برای آمریکایی‌ها نداشته است»

default

عکس‌هایی از پایگاه‌ زیرزمینی موشک‌های دوربرد جمهوری اسلامی

حسن روحانی: باید از رای مردم در انتخابات مراقبت کرد

حسن روحانی: باید از رای مردم در انتخابات مراقبت کرد

رئیس جمهوری ایران می‌گوید در جریان انتخابات نباید از امکانات عمومی و دولتی به نفع فرد، گروه و جناح خاصی استفاده شود. او هم‌چنین از مجریان انتخابات سال ۹۶ خواست که از رای مردم مراقبت کنند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز شنبه (۷ اسفند / ۲۵ فوریه) در همایش سراسری مجریان برگزاری انتخابات ۱۳۹۶ از همه دست اندرکاران برگزاری انتخابات خواست "مراقب باشند تا از امکانات دولتی و عمومی، به نفع جناح و فرد استفاده نشود" زیرا به گفته او"این کار حرام است".
انتخابات دور جدید ریاست جمهوری ایران روز ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ برگزار می‌شود. اطرافیان حسن روحانی گفته‌اند که او نیز در این انتخابات شرکت می‌کند و برای ادامه ریاست جمهوری خود وارد رقابت خواهد شد.
روحانی  در سخنان خود به انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ۱۳۹۴ اشاره کرد و گفت: «مردم، جناح‌ها و احزاب در آن انتخابات، انصافا خیلی خوب صبر و تحمل کردند. یک جناح در آن انتخابات دید که هر چه پیشنهاد داده بود نیست. آنها (نامزدهای خود را) در قالب سه ردیف مطرح کرده بودند، اما در بعضی حوزه‌های انتخابیه، شما بهتر خبر دارید که تبلیغ از یک کاندیدا توسط یک جناح، تقریبا ۴۸ ساعت قبل از ساعت انتخابات آغاز شد چرا که این احزاب عملا کسی را دیگر نداشتند و رفتند در میان کسانی که باقی مانده بودند یکی را پیدا کردند، با او صحبت نمودند و به مردم معرفی کردند و مردم انصافا چه هشیاری از خود نشان دادند.»
اشاره روحانی به رد صلاحیت نامزدهای گروه‌های اصلاح‌طلب و اعتدال‌گرا از سوی شورای نگهبان در این انتخابات بود. این رد صلاحیت‌ها به حدی گسترده بود که اصلاح‌طلبان و طرفداران حسن روحانی در تعداد قابل توجهی از حوزه‌های انتخاباتی فاقد نامزد بودند و ناگزیر به حمایت از نامزدهای خارج از گرایش سیاسی خود شدند.
ممنوعیت استفاده از امکانات عمومی
روحانی هم‌چنین درباره ممنوعیت استفاده از امکانات عمومی و دولتی در جریان انتخابات گفت: «امکانات دولتی به معنای عام کلمه، همه قوا، نیروهای مسلح و همه دستگاه‌هایی که از بیت‌المال اداره می‌شوند را شامل می‌شود و هیچ‌کس حق ندارد از تریبون‌های عمومی و رسانه ملی و روزنامه‌ها و سایت‌هایی که از بیت‌المال اداره می‌شوند، نسبت به تبلیغ فرد یا جناح خاصی استفاده کند و این موضوع ممنوع است و مسئول آن هم وزارت کشور و مسئولین این وزارتخانه هستند.»
بیشتر بخوانید: معاون روحانی: فعالیت پشت‌پرده نظامیان هم در انتخابات ممنوع است
رادیو و تلویزیون، بسیاری از روزنامه‌های سراسری و تریبون‌های نماز جمعه و نیز نیروهایی مانند بسیج و سپاه از بودجه عمومی استفاده می‌کنند اما در جریان انتخابات به سود جناح زیر حمایت آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند.
روحانی از مجریان انتخابات خواست در مقابل تخلف نهادهای حکومتی واکنش نشان دهند. او گفت: «چنانکه یک نیروی نظامی، مسلح و امنیتی تخلف کند باید در مقابل آن بایستیم و اعتراض کنیم.»
انتخابات نباید قطبی شود
رئیس جمهوری هم‌چنین خواستار پرهیز از قطبی شدن انتخابات شد. او گفت: «نباید بگذاریم، انتخابات قطبی شود، چرا که این موضوع دردسرساز است و تجربه آن را هم مشاهده کردیم که وقتی انتخابات قطبی شد، چه گرفتاری‌هایی ایجاد می‌کند.»
اشاره روحانی به تجربه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ است که نتایج اعلام‌شده آن مورد پذیرش میلیون‌ها رای‌دهنده قرار نگرفت و به اعتراض‌‌های گسترده‌ای منجر شد که ۸ ماه ادامه پیدا کرد. با وجود گذشت نزدیک به هشت سال، هنوز سایه تحولات سال ۸۸ بر فضای سیاسی ایران سنگینی می‌کند.
روحانی در عین‌حال خواستار رقابت برنامه‌ها به جای جناح‌ها در انتخابات شد. او گفت: «انتخابات نباید رقابت جناح‌ها، احزاب و گروه‌ها باشد، بلکه باید رقابت بین برنامه‌ها باشد و با پرهیز از ایجاد دو قطبی، در فضایی سالم رقابت انجام شود و آنچه انتخاب مردم است را همه روی چشم گذاشته و بپذیریم.»
رییس‌ جمهور اضافه کرد: «ایجاد نزاع، اختلاف و شکاف بین قومیت‌ها، ادیان و مذاهب یکی از بزرگترین گناهان است و باید از سرمایه اجتماعی به عنوان بزرگترین سرمایه جامعه صیانت کنیم، چرا که در بخش اقتدار سیاسی، اتکاء ما به سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی است و بی‌اعتمادی مردم به حکومت و مسئولین، آسیب‌زا است.»
دفاع از کارنامه دولت خود
روحانی در ادامه از عملکرد دولت خود دفاع و ادعا کرد که به وعده‌های خود در سال ۹۲ عمل کرده است. او گفت: «برای سال ۹۵ رشد اقتصادی ۵ درصد را برنامه‌ریزی کرده و وعده داده بودیم و برخی انتقاد می‌کردند که کار سختی است و چرا این رقم را اعلام کردید، اما به فضل الهی و براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در مجموع سال جاری، شاهد رشد بالای ۶ درصد خواهیم بود و این اقدامی بسیار مهم است.»
او یکی دیگر از اقدام‌های مهم دولت خود را مهار تورم اعلام کرد: «در ابتدای سال جاری دستیابی به نرخ تورم تک‌رقمی را وعده داده بودیم و برنامه‌ریزی‌ها بر این بود که در نیمه دوم این وعده عملی شود، اما با لطف خدا از خردادماه نرخ تورم تک‌رقمی شد و امروز همه تلاش خود را باید انجام دهیم که این رقم پایدار بماند.»

روحانی اضافه کرد: «گام‌های خوبی در رشد صادرات غیرنفتی و در زمینه حمل و نقل و نوسازی ناوگان هوایی برداشته شده است و امروز بعد از ۳۸ سال توانستیم با شرکت‌های اصلی هواپیماسازی، قراردادهایی منعقد کنیم و این کار بسیار پیچیده و سختی بود، اما موفق شدیم و اولین هواپیما وارد کشور شد و چند فروند دیگر هم در راه است.»
او در ادامه سخنان خود منشور حقوق شهروندی را یکی از وعده‌های بسیار مهم دولت دانست و گفت: «از همه مسئولین، استانداران و فرمانداران می‌خواهم که حقوق شهروندی را برای اعمال، رفتار و تعامل با مردم به عنوان پایه اصلی اقدامات خود قرار دهند. مردم باید ابتدا حقوق خود را بشناسند، سپس برای اجرا و کسب آن تلاش کنند.»
رییس‌ جمهوری با تأکید بر اینکه "حقوق شهروندی موجب تقویت انسجام و وحدت در جامعه می‌شود" گفت: «وحدت با سخن گفتن ایجاد نمی‌شود، بلکه لازمه آن احترام به مذهب، اقوام، لهجه‌ها، چهره‌ها و بزرگان است. اگر به یکدیگر احترام نگذاریم، بجای اتحاد، کینه، نفاق و چند دستگی ایجاد می‌شود.»
بیشتر بخوانید: انتخابات ۹۶؛ تکاپوی اصولگراها برای معرفی نامزد اصلح
روحانی افزود: امروز حقوق شهروندی ابلاغ شده و مردم منتظر هستند که در عمل اجرا شود، بدون تردید،  اجرای آن به نفع جامعه، امنیت ملی، انسجام و وحدت جامعه است.
منشور حقوق شهروندی در آذرماه ۹۵ پس از امضای حسن روحانی منتشر شد. اما به‌رغم نکات مثبت زیاد در آن، توجه چندانی در جامعه و افکار عمومی برنیانگیخت زیرا هیچ تضمینی برای اجرای آن نیست.
دفاع از برجام
حسن روحانی در ادامه از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی به عنوان "اقدام بسیار بزرگ و مهم" دفاع کرد. او گفت: «برخی تصور می‌کنند وقتی با دنیا پای میز مذاکره بنشینیم، پیشرفت هسته‌ای ما حتماً متوقف و یا کند خواهد شد، اما افتخار ما این است که بعد از برجام سانتریفیوژ آر.آی.۸ را تکمیل و راه‌اندازی کردیم که توان تولید محصول با آن ۲۰ برابر شده است.»
روحانی افزود: «اگر برجام هیچ کاری نکرده باشد، فقط قطعنامه‌های الزامی فصل ۷ شورای امنیت سازمان ملل را بدون اینکه حتی یک ساعت آن را اجرا کنیم، برای اولین بار در تاریخ سیاسی جهان لغو کردیم، برای موفقیت‌آمیز خواندن آن کافی است چرا که هیچ کشوری نبوده که او را به فصل ۷ منشور سازمان ملل بکشانند مگر آنکه آن نظام را سرنگون کرده و جنگ را بر آن تحمیل کنند.»
رییس‌ جمهوری هم‌چنین گفت: «برخی سایت‌ها و روزنامه‌ها فکر می‌کنند که اگر از برجام تعریف کنند این موضوع تعریف از دولت محسوب می‌شود در حالی که دولت آن را متعلق به مردم و رهبری عزیز می‌داند و برجام افتخاری برای همه ایران است.»
بسیاری از ناظران برجام را دستاورد مهمی برای دولت روحانی می‌دانند اما اجرای آن هنوز دستاوردهای اقتصادی چشم‌گیری برای بهبود سطح زندگی  به بار نیاورده است.
علاوه براین وعده‌های سیاسی روحانی هنوز تحقق نیافته و وعده مهم او برای پایان دادن به فضای امنیتی در کشور موفقیت چندانی نداشت. مصطفی تاج‌زاده از چهره‌های شاخص جریان اصلاح‌طلبی در ایران اخیرا گفته است، روحانی بدون پاسخ به مطالبات ملت رای بالا نخواهد آورد.

هلال احمر ایران: فرکانس زلزله تهران بسیار نزدیک است و بالای 200 هزار کشته خواهد داشت

هلال احمر ایران: فرکانس زلزله تهران بسیار نزدیک است و بالای 200 هزار کشته خواهد داشت
 
تهران پایتخت ایران
امیر حسن ضیائی رئیس جمعیت هلال احمر ایران درباره تلفات زلزله تهران گفت: فرکانس زلزله تهران خیلی نزدیک است و حداقل بالای ۲۰۰ هزار نفر کشته می‌شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، محسن، ضیائی پنجشنبه 23 فوریه با اشاره به اینکه بنده به عنوان رییس جمعیت هلال احمر نخستین کاری که کردم تشکیل کارگروه برای زلزله تهران بود چون اتفاق آن فاجعه ملی است، اظهار داشت: «هر چند که بسیاری از مسئولان به این مسئله باور ندارند، ولی اگر بخواهیم به لحاظ تاریخی و علمی به پدیده زلزله نگاه کنیم می‌بینیم که در هر زلزله ای یک بازگشتی وجود دارد، ممکن است زمان مشخص نباشد ولی اگر بخواهیم فرکانس منطقی را در نظر بگیریم باید گفت خیلی نزدیک است».
وی قدرت این زلزله را بالا پیش بینی کرد و گفت: «ما نیاز به ترس مدیریت شده؛ داریم؛ چه در مردم و چه در مسئولان، اما متاسفانه هیچ کدام به این مسئله توجهی ندارند و نمی‌دانند که بر روی بمب ساعتی نشستیم که خود را برای مقابله با آن آماده نکردیم».
وی مسئول رسیدگی به حوادثی چون زلزله در تهران را شهرداری دانست و گفت: «این مسئولیت از سوی هیات دولت به شهرداری واگذار شده است. حال اینکه چقدر شهرداری در این زمینه آمادگی دارد معلوم نیست».
ضیائی در پاسخ به این پرسش که «در صورت وقوع زلزله آمار تلفات در تهران چه میزان خواهد بود؟»، افزود: «حداقل بالای ۲۰۰ هزار نفر کشته خواهد داشت و بازسازی تهران نیز بسیار طولانی خواهد بود».
رئیس جمعیت هلال احمر ایران با اشاره به اینکه آمادگی مردم و مسئولان برای مقابله با زلزله احتمالی در تهران بسیار کم است، گفت: «نمی توان از وقوع زلزله در تهران بی توجه گذشت واقعا فکر این زلزله شب‌ها به یکی از دغدغه‌های من تبدیل شده است که اگر چنین اتفاقی بیفتد ما چه کاری در مقابل آن می‌توانیم انجام دهیم».