پنجشنبه، اسفند ۰۵، ۱۳۹۵

«زبان‌های مادری در ایران رو به مرگ هستند»

«زبان‌های مادری در ایران رو به مرگ هستند»
 
قاسم منصور آل‌کثیر، پژوهشگر فرهنگ و مسائل اجتماعی درباره احتمال مرگ زبان‌های مادری در ایران هشدار داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دنیای سفر، آل کثیر در این باره گفت: «بسیار عجیب است که بسیاری از فعالان و خصوصا دولتمردان در سازمان‌هایی همچون میراث فرهنگی و آموزش و پرورش مرگ بسیاری از زبان‌های غنی کشور را ببینند و هیچ هراسی از خود نشان ندهند».
این کنشگر حوزه فرهنگ و جامعه از روند بی‌توجهی دولتمردان به مقوله زبان مادری انتقاد کرد و گفت: «ما در کشور با مسئله مهم عدم درک متقابل میان فرهنگی مواجه هستیم و این مساله متاسفانه هم از سوی نخبگان و هم از سوی دولتمردان مورد بی اهمیتی و بی مهری واقع شده است. اگر با مبانی دیالوگ آشنا باشیم می‌دانیم که زبان نقش کلیدی در تقارب و فهم دیگری دارد. دغدغه فرهنگ ها همواره این بوده که هر کدام می خواهند خود را آن گونه که هستند به دیگری معرفی کند اما همواره با ایستادگی دیگری مواجه می‌‍شوند و این ایستادگی گاه تا به رسمیت نشناختن آن کشیده شده است».
آل‌کثیر در خصوص زبان مادری مردم اهواز نیز توضیح داد: «وزستان ازجمله استان‌هایی است که دارای زبان غنی عربی است و جمعیتی میلیونی در این استان از آن بهره می‌برند. اگر به آن توجه شود می توانند دروازه ورود به علم جهان عرب در حوزه های مختلف باشد که مسولان استانی دغدغه حفظ این زبان را در استان ندارند. برای نمونه به همین مناسبت هیچ‌گاه ندیدیم آمورش پرورش؛ میراث فرهنگی به عنوان اینکه زبان جزئی از میراث معنوی است و حتی نماینده دولت در استان در خصوص گرامی داشت روز جهانی زبان مادری هیچ اظهار نظری نکردند».
پس از استقلال بنگلادش از پاکستان و به درخواست این کشور، برای اولین بار سازمان یونسکو در 17 نوامبر سال 1999 روز 21 نوامبر را روز جهانی زبان مادری نامید و از سال 2000 این روز در بیشتر کشورها گرامی داشته می‌شود و برنامه‌هایی در ارتباط با این روز برگزار می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر