در پی سخنان رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه و مولود چاووش‌اوغلو وزیر امور خارجه آن کشور درباره نقش ایران در بی‌ثباتی منطقه، سفیر آنکارا در تهران به وزارت امور خارجه ایران احضار شد.
ایران و ترکیه دو طرف نبرد سوریه را حمایت می‌کنند. بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه تحت حمایت ایران و گروه‌های اپوزیسیون تحت حمایت ترکیه قرار دارند. در عراق نیز فرماندهان حشد شعبی که اغلب شیعه و هوادار ایران بوده و از سوی ایران آموزش‌ داده شده و پیشتیبانی‌ مالی و لجستیکی می‌شوند، انتقادات شدیدی از حضور نظامی ترکیه در بخشی از عراق کرده‌اند.
خبرگزاری آناتولی روز گذشته از مولود چاووش‌اوغلو در نشست امنیت جهانی در مونیخ نقل کرد: «ایران می‌خواهد سوریه و عراق را شیعی مذهب کند».
چاووش‌اوغلو ضمن اعلام این که ترکیه با هرگونه فعالیتی در راستای فرقه‌گرایی در خاورمیانه مخالف است، از ایران خواست از تهدید ثبات و امنیت منطقه دست بردارد.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه به اظهارات چاووش‌اغلو در مونیخ واکنش نشان داد و گفت: «ما صبوری می‌کنیم اما صبر ما هم حدی دارد».
نعمان کورتولموش معاون نخست وزیر ترکیه و سخنگوی دولت این کشور تلاش کرد اندکی از شدت تنش میان دو طرف بکاهد و در یک نشست خبری گفت: ایران و ترکیه دو کشور دوست هستند. گاهی بین دو طرف اختلاف‌نظرهایی پیش می‌آید، لیکن این موضوع نمی‌تواند باعث ایجاد دشمنی شود. حتی اگر اختلافی با تهران داشته باشیم، نباید این اختلاف را بزرگنمایی کرد.