شیرین عبادی: مردم را وادار به انتخاب میان بد و بدتر کردهاند
از نظر رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، هیچیک از نامزدهای
ریاست جمهوری ایران کارنامه حقوق بشری قابل قبولی ندارند و مردم ناگزیر به
انتخاب میان بد و بدتر شدهاند. عبادی کارنامه ابراهیم رئیسی را "سیاه"
خوانده است.
شیرین عبادی، رئیس کانون مدافعان حقوق بشر و دارنده جایزه نوبل صلح، روز
یکشنبه (۱۰ اردیبهشت/ ۳۰ آوریل) در گفتوگو با کمپین بینالمللی حقوق بشر
به ارزیابی کارنامه نامزدهای تأیید صلاحیتشده انتخابات ریاست جمهوری ایران
در زمینه حقوق بشر پرداخت و کارنامه همه آنها را در این باره غیرقابل
قبول خواند."نقش رئیسی در کشتار دهه ۶۰ از یاد نمیرود"
خانم عبادی از جمله کارنامه حقوق بشری ابراهیم رئیسی را "سیاه" ارزیابی کرد و گفت: «دخالت ایشان در فجایع و کشتار زندانیان سیاسی عقیدتی در دهه شصت از یادها نمیرود. زمانی که دسته دسته جوانان را به علت داشتن افکار انتقادی علیه حکومت روانه قبرستانها کردند و حتی حاضر نشدند قبر بسیاری از کشتهشدگان را به خانوادهایشان نشان بدهند.»
رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ادامه ضمن اشاره به اعدامهای دستهجمعی زندانیان سیاسی در سال ۶۷، به نقش ابراهیم رئیسی در این کشتار پرداخت: «آقای رئیسی یکی ازافرادی بود که مرتکب اینگونه احکام اعدامی شد و در نواری که به وسیله آیتالله منتظری ضبط و پخش شد مدتی قبل، داستان کشتار زندانیان بیدفاع کاملا باز شده و در آنجا آقای رئیسی با ذکر نام مورد خطاب قرار میگیرد.»
روز ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ فایلی صوتی در سایت و کانال تلگرام بیت آیتالله منتظری منتشر گردید که به جلسه قائم مقام وقت بنیانگذار جمهوری اسلامی با "هیأت مرگ" در روز ۲۴ مرداد ۱۳۶۷ مربوط میشد. آیتالله حسینعلی منتظری در این جلسه حاضران را مورد سرزنش قرار داده و میگوید: «بزرگترین جنایتی که در جمهوری اسلامی شده و تاریخ ما را محکوم میکند به دست شما انجام شده و شما را در آینده جزو جنایتکاران در تاریخ مینویسند.»
حسینعلی نیری حاکم شرع، مرتضی اشراقی دادستان وقت تهران، مصطفی پورمحمدی نماینده وقت وزارت اطلاعات و ابراهیم رئیسی معاون وقت دادستان تهران، چهار مقام حاضر در این جلسه، اعضای گروه موسوم به "هیأت مرگ" بودند که سرنوشت چندین هزار زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷ را رقم زدند.
نقش دولت روحانی در بازداشت فعالان مدنی
شیرین عبادی در ادامه گفتوگو با کمپین بینالمللی حقوق بشر، کارنامه حقوق بشری حسن روحانی را نیز مورد انتقاد شدید قرار داده و آن را غیرقابل قبول خوانده است: «وزارت اطلاعات که زیرمجموعه دولت آقای روحانی است باعث دستگیری بسیاری از خبرنگاران و فعالین مدنی شده و آقای روحانی نمیتواند از این مساله شانه خالی کند و بگوید که قوه قضائیه اینها را محکوم کرده، زیرا که شاکی اینها وزارت اطلاعات است. از جمله همکار من نرگس محمدی که سالهاست در زندان است شاکی او وزارت اطلاعات، زیر مجموعه دولت آقای روحانی است و همچنین بسیاری دیگر که به وسیله مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و روانه زندان شدهاند. ما اینها را نمیبایستی فراموش و فقط منتسب به قوه قضائیه کنیم.»
نرگس محمدی، فعال مدنی و مدافع حقوق زنان، محکوم به ۱۶ سال زندان است. اتهام او "اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور"، "تبلیغ علیه نظام" و "تشکیل گروه "لگام" (کارزار لغو گام به گام اعدام)" اعلام شده است. کانون مدافعان حقوق بشر چند روز پیش اعلام کرد که درخواست اعاده دادرسی خانم محمدی نیز از سوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران رد شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر