پنجشنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۶

رضا ضراب: اردوغان مجوز دور زدن تحریم‌های ایران را صادر کرده بود

رضا ضراب: اردوغان مجوز دور زدن تحریم‌های ایران را صادر کرده بود


رضا ضراب، تاجر ایرانی-ترکیه‌ای
رضا ضراب، تاجر ایرانی-ترکیه‌ای روز پنجشنبه در دادگاه نیویورک رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری کنونی ترکیه، را متهم کرد که «شخصاً مجوز دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران را صادر کرده بود.»
رضا ضراب ماه گذشته میلادی هفت اتهام خود شامل توطئه، نقض تحریم‌های آمریکا، کلاهبرداری بانکی، پولشویی و دادن رشوه به زندانبان برای گرفتن الکل و استفاده از تلفن همراه در زندان را پذیرفت. وی روز چهارشنبه گفت در موارد اتهامی با مقام‌های آمریکایی در حال همکاری است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رضا ضراب روز پنجشنبه نهم آذر در جلسه دادگاه اعتراف کرد که رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر وقت ترکیه، مجوز دور زدن تحریم‌های ایران را صادر کرده بود.
دادستانی آمریکا رضا ضراب، متولد ایران، را متهم کرده که در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به دولت و نهادهای ایرانی کمک کرده است تا صدها میلیون دلار دارایی‌های آنها را برای دور زدن تحریم‌ها جابجا کند.
رضا ضراب روز پنجشنبه برای نخستین بار گفت گه «بانک زراعت» و «واکیف‌ بانک» (واقف‌بانک) ترکیه در دور زدن تحریم‌های ایران نقش داشته‌اند.
در همین روز، سومین جلسه دادگاه محمد هاکان آتیلا، مدیر هالک بانک (خلق‌بانک) ترکیه به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا برگزار شد.
در حالی که محمد هاکان آتیلا اتهامات خود را نپذیرفته، رضا ضراب روز چهارشنبه گفت مدیر هالک بانک با او همکاری می‌کرده است.
در پرونده نقض تحریم‌های ایران، ۹ نفر از سوی دادستانی آمریکا متهم شده‌اند. رضا ضراب و محمدهاکان از میان این عده میان در آمریکا در بازداشت هستند.
دادستان‌های آمریکایی می‌گویند ضراب و محمد هاکان آتیلا، مدیر هالک بانک، درآمد‌های نفتی و گازی ایران را از طریق پولشویی انتقال داده‌اند که نقض تحریم‌های آمریکاست.
به گفته دادستان‌ها، ضراب و هاکان در این «توطئه»، به مقام‌های بلندپایه‌ (ترکیه‌ای) رشوه و حق و حساب داده‌اند.
رضا ضراب روز چهارشنبه اعتراف کرد که به محمد ظفر چاغلایان، وزیر سابق اقتصاد ترکیه، برای انتقال طلای ایران ۵۰ میلیون دلار رشوه داده است. به گفته وی پول نفت و گاز ایران از طریق هالک‌ بانک به طلا تبدیل شده و از آنجا برای فروش و تبدیل به پول نقد به دبی فرستاده می‌شد.
ضراب همچنین روز چهارشنبه اقرار کرد که به مدیرکل وقت هالک بانک، سلیمان اصلان هم رشوه داده است. محمد ظفر چاغلایان و سلیمان اصلان نیز از متهمان این پرونده هستند.
این تاجر ایرانی-ترکیه‌ای گفت وی همچنین تلاش داشته که از طریق چین نیز تحریم‌ها را دور بزند اما دولت چین در نهایت جلوی این کار را گرفته است.
رضا ضراب و همسرش ابرو گوندش خواننده ترکیه‌ای همراه با دخترشان در سال ۲۰۱۶ برای دیدار از «ورلد دیزنی» به آمریکا رفتند که به دستگیری ضراب منتهی شد.
دادگاه رضا ضراب در ترکیه از نزدیک دنبال می‌شود. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، بارها خواستار استرداد رضا ضراب شده است.
معاون نخست‌وزیر ترکیه نیز به تازگی گفته که ضراب در آمریکا به «گروگان» گرفته شده است تا علیه دولت ترکیه شهادت دهد.
دادستان‌های آمریکا آبان‌ماه امسال گفته بودند «دولت ترکیه و مقام‌های بانک‌های این کشور عنصر غیرقابل تفکیکی از روند دور زدن تحریم‌ها بوده‌اند».
به گفته دادستانی، مکالمات تلفنی ضبط شده و مدارک دیگر نشان می‌دهند که رضا ضراب در راستای منافع رجب طیب اردوغان فعالیت می‌کرده است.

طاهر احمدزاده درگذشت

طاهر احمدزاده درگذشت

طاهر احمدزاده، فعال سیاسی متعلق به جریان ملی مذهبی، روز پنج‌شنبه ۹ آذر در سن ۹۶ سالگی در تهران درگذشت. دو پسر او در دوره پهلوی و سومی در دوره جمهوری اسلامی اعدام شدند.
اولین استاندار خراسان پس از انقلاب اسلامی ایران، از فعالان نهضت ملی شدن نفت ایران و فعال سیاسی متعلق به جریان ملی مذهبی روز پنج‌شنبه ۹ آذر (۳۰ نوامبر) درگذشت.
طاهر احمدزاده متولد سال ۱۳۰۰ در شهر مشهد بود. او در دوران حکومت پهلوی بارها بازداشت شده و سالها زندانی بود. احمدزاده آخرین بار در آبان ماه سال ۱۳۵۷ به همراه سایر زندانیان سیاسی از زندان آزاد شد.
او که پس از انقلاب اسلامی به سمت استاندار خراسان انتخاب شده بود مدتی بعد به دلیل سیاست‌های چپ‌گرایانه و نیز سخنان تند و تیزش مورد حملات جناح راست قرار گرفت و در نهایت در آذرماه سال ۱۳۵۸ از این سمت استعفا داد. گفته شد که آیت‌الله خمینی از او خواسته تا استعفا دهد.
طاهر احمدزاده در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی در سال ۱۳۵۸ از حوزه خراسان نامزد شد و مورد حمایت گروه‌های چپ مذهبی از جمله سازمان مجاهدین خلق و جاما قرار گرفت اما موفق به راهیابی به این مجلس نشد.
او پدر مسعود، مجید و مجتبی احمدزاده بود که دو پسر اول در سال ۱۳۵۰ و مجتبی در سال ۱۳۶۰ اعدام شدند. مسعود احمدزاده از بنیان‌گذاران سازمان چریک‌های فدایی خلق ایران بود.

انتقاد استاندار مرکزی از ادامه مشکلات واحدهای بزرگ صنعتی

انتقاد استاندار مرکزی از ادامه مشکلات واحدهای بزرگ صنعتی


کارگران کارخانه های آذرآب و هپکو بارها از تحقق نیافتن خواسته‌های صنفی خود انتقاد کرده اند.
استاندار مرکزی با اعلام اینکه شرکت آذرآب در «آستانه بحران» است، ‌هشدار داد که در صورت تامین نشدن تسهیلات مصوب این کارخانه، «با چالش‌های جدی مواجه خواهیم بود». او همچنین از اجرایی نشدن ۲۰ مصوبه جلسه کارگروه ملی رفع موانع تولید برای واحدهای بزرگ استان مرکزی انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری ايسنا، اشاره علی آقازاده به اجرا نشدن تصمیم‌های کارگروه اقتصادی مقاومتی بود که علی ربیعی، ‌وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی، در آن شرکت کرده بود.
استاندار مرکزی با اشاره به بحرانی بودن وضعیت شرکت آذرآب افزود: «اگر تسهیلات مورد نیاز این شرکت تامین نشود قطعا در زمره شرکت‌های درگیر مشکل قرار می‌گیرد».
او در عین حال، ‌گفت که «پیگیری لازم برای اجرای مصوبات شرکت هپکو در حال انجام است».
در همین حال، ‌وبسایت «اراک امروز» اشاره کرد که استاندار مرکزی در این سخنان که روز سه شنبه هفتم آذر، عنوان شد،‌ از اجرایی نشدن ۲۰ مصوبه جلسه کارگروه ملی رفع موانع تولید برای واحدهای بزرگ استان مرکزی انتقاد کرد.
علی آقازاده افزود: در صورتی که تسهیلاتی که برای شرکت آذرآب در نظر گرفته شده است، پرداخت نشود مشکلات این شرکت چند برابر خواهد شد.
وی اضافه کرد که در نامه‌ای از وزیر صنعت خواستار اجرایی شدن هر چه زودتر مصوبات شده است تا هر چه زودتر مشکلات این شرکت برطرف شود.
استاندار مرکزی همچنین در مورد کارخانه هپکو گفت:‌ ستاد ملی رفع موانع تولید همچنین چند مصوبه برای شرکت هپکو داشته که این مصوبات همچنان اجرایی نشده است.
مصوبات کارگروه اقتصادی مقاومتی و ستاد ملی رفع موانع تولید پس از اعتراض‌های کارگران آذرآب و هپکو، ‌اعتصاب و راهپیمایی‌های آنان در شهر اراک در شهریور و مهر سال جاری اعلام شد.
کارگران خواستار پرداخت حقوق چند ماه خود و نیز بازگرداندن مالکیت این دو واحد به دولت بودند که به گفته آنان، ‌پس از واگذاری به بخش خصوصی با بحران مواجه شده اند. خواسته دوم کارگران با مخالفت دولت مواجه شده است.
بر اساس گزارش‌ها، اعتراض‌های صنفی کارگران آذرآب و هپکو برخورد گارد ضد شورش با آنان را به همراه داشت که به بازداشت موقت و نیز انتقال برخی از کارگران به بیمارستان انجامید.
این برخوردها، انتقادهایی را در شبکه های مجازی و نیز ار سوی برخی از نمایندگان مجلس به همراه داشت.
در این میان، اعتراض‌های صنفی نزدیک به دو هزار کارگر آذرآب و هپکو ادامه یافت تا اینکه وزیران کار، صنعت و اقتصاد به اراک سفر کردند و مصوباتی را برای دادن تسهیلات به این دو کارخانه به تصویب رساندند.
علی ربیعی، وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی، نیز ضمن عذرخواهی از کارگران به دلیل برخورد با آنان، وعده داد که مشکلات کارگران حل و حقوق آنان تا پایان مهر ماه پرداخت خواهد شد.

معاون ستاد حقوق بشر: هدف ایران، حذف گزارشگر ویژه سازمان ملل است

معاون ستاد حقوق بشر: هدف ایران، حذف گزارشگر ویژه سازمان ملل است


کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل در ستاد حقوق بشر قوه قضاییه.
یک مقام عالی‌رتبه در قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه هشتم آذرماه، در حمله‌ای مستقیم به مقام گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، اعلام کرد که هدف تهران، «حذف» این مقام است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل در ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، همچنین دیگر هدف ایران را لغو کردن «قطعنامه‌های حقوق بشری بین‌المللی علیه ایران» عنوان کرد.
به نظر می‌رسد این نخستین بار باشد که یک مقام جمهوری اسلامی به طور مستقیم به مقام گزارشگر ویژه‌ای حمله می‌کند که سازمان ملل برای رسیدگی به امور ایران تعیین کرده است.
از سال ۲۰۱۱ که سازمان ملل برای نخستین بار احمد شهید را به عنوان گزارشگر در امور حقوق بشر ایران تعیین کرد تاکنون تهران هرگز به یک گزارشگر حقوق بشری اجازه دیدار از کشور را نداده است.
گزارشگر فعلی سازمان ملل در امور ایران نیز عاصمه جهانگیر، حقوقدان اهل پاکستان، ‌است که از پاییز سال ۹۵ کار خود را آغاز کرد و تاکنون دست‌کم یک بار از سوی ایران به گرفتن رشوه و فساد متهم شده است.
خبرگزاری دولتی ایرنا در اسفند ۹۵ مدعی شد که عربستان سعودی از خانم جهانگیر دعوت کرده تا ‍«پنهانی» به این کشور سفر کند و با «دریافت ۲۰۰ هزار دلار، علیه ایران موضع‌گیری کند».
علاوه بر این، مقامات جمهوری اسلامی به‌ویژه در وزارت خارجه و قوه قضاییه بارها گزارش‌های حقوق بشری بین‌المللی را زیر سوال برده، آنها را جهت‌دار و «سیاسی» توصیف کرده و چنین نظر داده‌اند که محتوای این گزارش‌ها حقیقت ندارد.
از جمله بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز چهارم آبان گزارش تازه گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص وضعیت حقوق بشر و حقوق اقلیت‌های قومی و دینی در ایران را «مغرضانه» و فاقد «مشروعیت» خواند.
با این همه این اولین بار است که یک مقام جمهوری اسلامی از تلاش برای حذف این عنوان سخن می‌گوید.
معاون ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، به گزارش تسنیم، همچنین گفته است که ایران اصلا «نیازی به گزارشگر ویژه سازمان ملل ندارد».
این در حالی است که علاوه بر شورای حقوق بشر سازمان ملل که گزارشگر ویژه را تعیین می‌کند، چند سازمان حقوق بشری و مدافع حقوق کارگران و روزنامه‌نگاران سال‌ها به شکل پی‌در‌پی ایران را به نقض سیستماتیک حقوق افراد متهم کرده‌اند.
به تأکید سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران یکی از پنج زندان بزرگ روزنامه‌نگاران در جهان است.
ایران و چین در صدر فهرست کشورهای جهان در زمینه تعداد اعدام‌ها هستند و سازمان‌های مدافع حقوق بشر و تشکل‌های فرادولتی، بارها در مورد شمار بالای اعدام در ایران هشدار داده و از آن انتقاد کرده‌اند.
کاظم غریب‌آبادی روز چهارشنبه همچنین اتحادیه اروپا را متهم کرد که از حقوق بشر به عنوان ابزاری «سیاسی» برای «اعمال فشار علیه جمهوری اسلامی» استفاده می‌کند.
او در ادامه برای اتحادیه اروپا شرط گذاشت که گفت‌وگو درباره حقوق بشر با کشورهای اروپایی «منوط به حمایت اتحادیه اروپا از مواضع حقوق بشری ایران» است.
در زمینه حقوق بشر، کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه همواره از بزرگ‌ترین منتقدان جمهوری اسلامی بوده و بارها در بیانیه‌هایی به وضعیت حقوق بشر اعتراض کرده‌اند.

ستاره دار شدن دست‌کم ۱۵۰ دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و دکترا

ستاره دار شدن دست‌کم ۱۵۰ دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و دکترا


حسن روحانی در انتخابات سال ۹۲، وعده حذف ستاره دانشجویان،‌ بازگرداندن آنها و بازکردن فضای دانشگاه‌ها را مطرح ‌کرده بود. 
روزنامه «جامعه‌فردا» از ستاره دار شدن دست‌کم ۱۵۰ دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در مهر ماه سال جاری خبر داد و نوشت که آنان با «پیغام نقص در پرونده» رو‌برو و از راهیابی به دانشگاه‌ها محروم شدند.
این روزنامه در شماره روز پنجشنبه نهم آذر، به نقل از «یک منبع آگاه» در وزارت علوم، ‌تحقیقات و فن‌آوری نوشت: «در سال تحصیلی جدید بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا پس از قبولی در آزمون، به دلیل نقص در پرونده، از ثبت‌نام بازماندند و ستاره‌ دار محسوب می‌شوند».
این منبع آگاه که جامعه‌فردا به نام او اشاره نکرد،‌ همچنین گفت که «البته مشکل برخی از آنها حل شده است، اما هنوز تعداد بالایی از تحصیل محروم هستند».
وی اشاره‌ای به دلایل ستاره‌ دار شدن این گروه از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا نکرد.
در همین ارتباط،‌ محمود صادقی، نماینده اصلاح طلب مجلس از تهران که عضو کمیسیون آموزش است، در مورد آمار دقیق دانشجویان ستاره‌ دار به جامعه‌فردا گفت که آمار مستند و دقیقی در اختیار ندارد و افزود: «در جلسه‌ای که فراکسیون امید (فراکسیون اصلاح طلبان) با منصور غلامی‌ (وزیر علوم،‌ تحقیقات و فن آوری) داشت، ایشان تأیید کردند که تعداد ستاره‌ دارهای سال تحصیلی جدید بیش از ۱۰۰ نفر است».
اصطلاح دانشجوی ستاره‌ دار که از زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد مطرح شد٬ در مورد فعالان دانشجویی حوزه‌های مختلف به کار می‌رفت که مقابل نام آنها در کارنامه‌های ارائه‌شده از سوی سازمان سنجش قرار می‌گرفت و منجر محرومیت‌هایی از جمله محرومیت از تحصیل می‌شد.
کمیسیون حقوق بشر دفتر تحکیم وحدت با همکاری سایت دانشجونیوز و کمپین دفاع از حق تحصیل سال ۱۳۹۲ در گزارشی مشترک اعلام کرده بودند که بیش از یک هزار دانشجو در ایران در هشت سال گذشته از تحصیل محروم شده‌اند.
در این میان، حسن روحانی در تبلیغاتش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، وعده حذف ستاره دانشجویان،‌ بازگرداندن آنها و بازکردن فضای دانشگاه‌ها را مطرح ‌کرد.
اما یک سال پس از پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری، سازمان عفو بين‌الملل در گزارشی نوشت: با وجود گام‌های ابتدايی مثبت ِدولت حسن روحانی برای بازگشت دانشجويان محروم از تحصيل و استادان ممنوع‌الکار به دانشگاه‌ها، وضعيت در دانشگاه‌ها به گفته اين نهاد حقوق بشری «وخيم» است.

عفو بين‌الملل می‌گويد صدها دانشجو از تحصيل محروم هستند و بسياری از آنها هنوز در زندان هستند. به گفته سازمان عفو بين‌الملل پس از رياست‌جمهوری حسن روحانی، تعدادی دانشجوی جديد هم بازداشت شده‌اند.
در نشستی به مناسبت روز دانشجو، ۱۶ آذر، در سال ۹۴، یکی از نمایندگان تشکل‌های دانشجویی خطاب به او گفت: «آیا خبر دارید که در دانشگاه‌ها دانشجویان برای کارهای سیاسی و فرهنگی مورد تحقیر و توهین و تهدید قرار می‌گیرند؟»
به گزارش خبرگزاری ایلنا، این فعال دانشجویی به رئیس جمهوری ایران گفت: «ما از روسای دانشگاه‌های خود تدبیری نمی‌بینیم٬ چراکه متحجرهای امروزی در لباس نو ظاهر شده‌اند و با پنبه٬ آزادی را در دانشگاه‌ها سر می‌برند».
با این همه، به نوشته جامعه‌فردا، به نظر می‌رسد دولت روحانی نه تنها افرادی را که در دولت محمود احمدی‌نژاد ستاره‌ دار شده بودند به دانشگاه بازنگرداند که در دولت او هم دانشجویانی با وجود داشتن صلاحیت علمی از تحصیل محروم شدند.
دو روز پیش از انتشار گزارش روزنامه جامعه‌فردا، حسن روحانی روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی تلویزیونی با اعلام اینکه باید فضای بازی در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده شود، گفت: «نمی‌توان دانشگاه را در افکار یا سیاست خاص محدود کنیم... دانشجویان باید وارد بحث‌های سیاسی و اجتماعی شوند باید آزادی عمل بیشتری داشته باشند. در شرایط فعلی نباید بگذاریم بخاطر مسائل سیاسی بین دانشجویان فاصله باشد».
در این حال، محمود صادقی درباره جزئیات جلسه روز سه‌شنبه، هفتم آذر، کمیسیون آموزش مجلس گفت: «من این موضوع را مطرح کردم. البته آقای زاهدی، رئیس کمیسیون، معتقد بود عبارت دانشجوی ستاره‌ دار درست نیست و ما دانشجوی ستاره‌ دار نداریم».
آقای صادقی افزود: «من به آقای زاهدی گفتم که بر سر اصطلاح که مسئله نداریم و مفهوم مهم است، نامش هر چه باشد عده‌ای دانشجو با وجود داشتن صلاحیت علمی از تحصیل محروم شده‌اند که باید مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد».
این نماینده مجلس در این مورد که پیشنهاد فراکسیون اصلاح طلبان مجلس به وزیر علوم درباره ستاره‌ دارها چه بوده است،‌ گفت: «در دولت اصلاحات، کمیته‌ای متشکل از وزیر علوم، وزیر اطلاعات و وزیر کشور وجود داشت تا مسائل خاص دانشجویی را پیگیری کنند و ما در فراکسیون امید با توجه به اینکه تعداد دانشجویان ستاره‌ دار کم نیست، به آقای غلامی پیشنهاد دادیم آن کمیته را در دولت تشکیل دهند تا این مسئله مورد پیگیری جدی قرار گیرد».
در همین حال،‌ روزنامه جامعه فردا به نقل از تعدادی از فعالان دانشجویی نوشت: «برخی دانشجویانی که ستاره‌ دار بودند با امضای یک تعهدنامه، با ثبت‌نام آنها موافقت شده و مشکل‌شان حل شده است».
محمود صادقی در این مورد هم به این روزنامه گفت که از مفاد این تعهدنامه خبر ندارد و تا دیدن مفاد آن نمی‌تواند اظهار نظر رسمی کند، اما افزود: «طبق قانون و از لحاظ حقوقی اگر این تعهدنامه باعث سلب آزادی‌ها و حقوق مدنی افراد، از جمله عضویت در تشکل‌های دانشجویی شود، قانونی نیست، حتی اگر این تعهدنامه با رضایت خود فرد امضا شود هیچ ارزش حقوقی ندارد، زیرا طبق قانون سلب حق از افراد ممنوع است».
موضوع ستاره‌ دار شدن دانشجویان در سال تحصیلی جدید و نیز گرفتن تعهدنامه از برخی از آنان در شرایطی مطرح شده است که منصور غلامی، در برنامه خود که پیش از رای اعتماد مجلس به او منتشر شده بود، بر «پرهیز از برخوردهای انضباطی با رویکرد سیاسی و امنیتی» ‌با اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان تاکید کرده بود.
وی همچنین اشاره کرده بود که به تقویت و توسعه تشکل‌های صنفی، دانشجویی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کمک خواهد کرد.

شهادت ضراب علیه وزیر سابق ترکیه در پرونده تحریم‌های ایران

شهادت ضراب علیه وزیر سابق ترکیه در پرونده تحریم‌های ایران

دستکاری بارنامه محموله‌های غذایی و دارویی و جاسازی پول نقد در کارتن کفش؛ این‌ها از جمله روش‌هایی هستند که گفته می‌شود رضا ضراب و اطرافیانش در فرایند دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه ایران از آنها استفاده کرده‌اند.
default بازسازی دادگاه رضا ضراب در آمریکا
رضا ضراب، تاجر ترک-ایرانی طلا، اعتراف کرد که میلیون‌ها یورو رشوه به محمد ظفر چاغلایان، وزیر سابق اقتصاد ترکیه پرداخت کرده است. ضراب که روز چهارشنبه (۲۹ نوامبر/ ۸ آذر – به وقت محلی) در دادگاهی در نیویورک آمریکا شهادت می‌داد، گفت که چاغلایان در ازای دریافت پول به او کمک کرده، از طریق بانک دولتی "هالک بانک" ترکیه معاملات "طلا در برابر نفت" ترتیب دهد و تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را دور بزند. ضراب ادعا کرده که چاغلایان نیمی از سود حاصل از زدوبندها را دریافت کرده است.
نماینده دادستان در دادگاه فهرستی را نمایش داد که ضراب می‌گوید پول‌های پرداخت‌شده به چاغلایان در آن ثبت شده است. بر این اساس، ضراب به وزیر اقتصاد سابق ترکیه  ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار یورو، هفت میلیون دلار و دو و نیم میلیون لیر ترکیه – در مجموع ۲۸ میلیون یورو – پرداخت کرده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
ضراب گفته که پیش از "همدستی" با وزیر اقتصاد ترکیه، هالک‌بانک حاضر نبوده با او همکاری کند، چون "خیلی شناخته‌شده" بوده است: «همسر من هنرمندی مشهور در ترکیه [ابرو گوندش] است. من به‌طور دائم در انظار عمومی حاضر بودم». ضراب می‌گوید، چاغلایان برای همکاری با هالک‌بانک به او کمک کرده و در ازای آن از مارس ۲۰۱۲ تا مارس سال پس از آن ۴۵ تا ۵۰ میلیون یورو به اضافه‌ی حدود هفت میلیون دلار رشوه دریافت کرده است.
چاغلایان در هفته‌های پایانی سال ۲۰۱۳ از عضویت در کابینه‌ی ترکیه کناره‌گیری کرد. اردوغان که آن زمان نخست‌وزیر بود، در جریان یک رسوایی مالی حدود نیمی از کابینه‌ی خود را عوض کرد. پارلمان ترکیه در سال ۲۰۱۵ با دادگاهی‌شدن چاغلایان و سه وزیر پیشین دیگر به اتهام پرداخت رشوه و اعمال نفوذ مخالفت کرد. این افراد از جمله متهم شده بودند که از رضا ضراب رشوه گرفته‌اند تا امکان دورزدن تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را فراهم کنند. آمریکا در سپتامبر سال جاری چاغلایان و هشت تن دیگر را به نقض تحریم‌های ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی متهم کرد.
به گفته‌ی نماینده‌ی دادستان، متهمان از جمله بارنامه‌ها را دستکاری می‌کرده‌اند تا به نام محموله‌های غذایی و دارویی، امکان انتقال پول به ایران فراهم شود. همچنین برای پرداخت رشوه به مأموران ترک ، طلا در چمدان و پول نقد در کارتن‌های کفش پنهان می‌شده است. دادستان می‌گوید مقام‌های ارشد نهادها و بانک‌های ایران و ترکیه در جریان امور بوده‌اند. در دادخواست آمده که به اعضای کابینه‌ی ترکیه هم رشوه پرداخت شده است.
رضا ضراب ۳۴ ساله قرار بود خود به عنوان متهم محاکمه شود؛ اما پذیرفت که مجرم است و حال به عنوان شاهد در دادگاه حاضر می‌شود. هم‌اکنون تنها محمد هاکان آتیلا، قائم‌مقام سابق رئیس هالک‌بانک در جایگاه متهم نشسته است. ضراب روز چهارشنبه در دادگاه شهادت داد که آتیلا شرایطی فراهم می‌کرده که منبع پول‌ها – ایران – از چشم بانک‌های آمریکایی پنهان بماند. آتیلا تا به حال اتهام‌ها علیه خود را رد کرده است.
ضراب در مارس ۲۰۱۶ هنگام سفر به فلوریدای آمریکا دستگیر شد؛ آتیلا هم حدود یک سال پس از آن. همه متهمان دیگر این پرونده، از جمله – محمد ظفر چاغلایان – خارج از خاک ایالات متحده آمریکا هستند. این افراد به فراهم‌کردن مقدمات میلیون‌ها دلار تراکنش به سود ایران در داخل سیستم مالی ایالات متحده متهم شده‌اند. این اقدام نقض‌کننده‌ی تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی است.
رسیدگی به این پرونده که به ایجاد تنش در روابط آمریکا و ترکیه انجامیده، به احتمال سه تا چهار هفته طول خواهد کشید. ناظران معتقدند افشاگری‌ها در دادگاه رسیدگی به این پرونده، دامن اطرافیان نزدیک اردوغان را خواهد گرفت. آنکارا بارها خواسته بود ضراب آزاد شود تا کار به دادگاه نکشد. مقام‌های ترکیه می‌گویند این پرونده توطئه‌ی جنبش فتح‌الله گولن، واعظ ترک‌تبار و همراه سابق رجب طیب اردوغان است. گولن در پنسیلوانیای آمریکاست. آنکارا او و نزدیکانش را به برنامه‌ریزی و اجرای کودتای نافرجام تابستان ۲۰۱۶ هم متهم می‌کند.

وزیر خارجه آلمان: برچیده‌شدن برجام پیامی در جهت گسترش سلاح اتمی است

وزیر خارجه آلمان: برچیده‌شدن برجام پیامی در جهت گسترش سلاح اتمی است


زیگمار گابریل روز پنج‌شنبه با مقام‌های آمریکا در واشینگتن دیدار می‌کند
وزیر خارجه آلمان که برای گفت‌وگو با مقام‌های آمریکایی به واشینگتن رفته‌است، می‌گوید برچیده‌شدن توافق اتمی میان ایران و شـش قدر جهانی، به‌مانند ارسال «پیامی ویرانگر» است که گسترش جنگ‌افزار اتمی را سبب خواهد شد.
زیگمار گابریل نیمه‌شب هشتم آذر ماه، پیش از آغاز سفر خود به ایالات متحده، به خبرگزاری آلمان گفته است «اگر این توافق شکست بخورد، مانند این است که پیامی ویرانگر در جهت گسترش سلاح اتمی در منطقه [غرب آسیا] و سراسر جهان فرستاده شود».
آقای گابریل می‌گوید «آزمایش تازه موشکی در کره شمالی، نشان می‌دهد که بالقوه تنش‌ها رو به افزایش است، موضوعی که خود از بحران‌های حل‌نشده سرچشمه گرفته‌است».
اشاره زیگمار گابریل به تازه‌ترین آزمایش موشکی پیونگ‌یانگ است که برآوردها نشان می‌دهند قاره‌پیما و با قابلیت احتمالی برای رسیدن به واشینگتن، در نتیجه تمامی خاک آمریکا است. ایالات متحده به کره شمالی هشدار داده در صورت بروز جنگ، حکومت آن کشور «به‌طور کامل نابود خواهد شد».
وزیر خارجه آلمان قرار است صبح روز پنج‌شنبه به وقت‌ آمریکا با رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده دیدار کند. او بخشی از هیئت اروپایی‌ست، متشکل از نمایندگان بریتانیا، فرانسه و آلمان، که برای گفت‌وگو درباره توافق هسته‌ای میان تهران و شـش قدرت جهانی، راهی واشینگتن شده‌اند.
پیش از این شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از یک دیپلمات اروپایی گزارش داده بود که این گروه قرا است در روزهای پنجشنبه و جمعه با قانونگذاران ایالات متحده، مقام‌های ارشد وزارت خارجه و احتمالا مقام‌های کاخ سفید دیدار و گفت‌وگو کند.
وزرای خارجه هر سه کشور فرانسه، آلمان و بریتانیا، در کنار جان کری، وزیر وقت آمریکا و هم‌تایان خود از چین و روسیه، در دیدارها و مذاکراتی طولانی‌مدت با محمد جواد ظریف و مقام‌های ایرانی، در تیر ماه ۱۳۹۴ به توافق اتمی دست پیدا کردند.
دونالد ترامپ، که در جریان رقابت‌های انتخاباتی گفته بود در صورت پیروی این توافق را کنار خواهد گذاشت، بارها از آن به عنوان «بدترین توافقی» که دیده، یاد کرده‌است.
آقای ترامپ و دولت او ایران را متهم کرده‌اند که با دست‌زدن به مجموعه‌ای از اقدامات مختلف، از جمله آزمایش‌های موشکی، ثبات منطقه و جهان را به‌خطر انداخته و روح توافق اتمی را نقض کرده‌است.
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیز خواستار افزایش بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای ایران شده و گفته‌است «برخی از کشورها» می‌کوشند مانع بازرسی‌های بیشتر شوند.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تا کنون پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تائید کرده‌است.
تهران همواره نارضایتی خود را از آنچه «کارشکنی‌های» آمریکا در اجرای کامل «برجام» می‌نامد، اعلام کرده، و می‌گوید برنامه موشکی‌اش، جنبه «دفاعی» داشته و ادامه پیدا خواهد کرد.
آقای ترامپ در واپسین مهلت ۹۰ روزه برای ارسال گزارش در مورد توافق اتمی به کنگره کشورش، از اعلام پایبندی ایران به برجام خودداری کرد و عملا سرنوشت آن را در آینده پیش‌رو به قانونگذاران آمریکا سپرد.

چهارشنبه، آذر ۰۸، ۱۳۹۶

از هر سه زن تهرانی «یک نفر» در معرض خشونت قرار گرفته است

از هر سه زن تهرانی «یک نفر» در معرض خشونت قرار گرفته است


تنها «کمتر از ۳۵ درصد» از خشونت‌های خانگی در ایران به پلیس گزارش می‌شود
یک مقام سازمان بهزیستی ایران اعلام کرد که بر اساس تحقیقات انجام‌شده در استان تهران که به گفته وی، زنان در مقایسه با سایر نقاط کشور، دارای بهترین شرایط هستند، از هر سه زن، یک نفر در معرض خشونت قرار گرفته است.
خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه (هشتم آذر) این خبر را به نقل از معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی ایران گزارش کرده‌است.
فرید براتی در دومین همایش ملی منع خشونت علیه زنان در دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفته ک «ما اطلاعات و آمار دقیقی در این مورد نداریم، چراکه بسیاری از زنان، خشونت انجام‌شده را گزارش نمی‌دهند.»
آقای براتی از اینکه «بخش‌هایی از خشونت‌ها» علیه زنان در ایران «نادیده گرفته شده» ، انتقاد کرده و افزود که «اگر واقع‌بینانه نگاه کنیم بخشی از جامعه ما را زنان روسپی تشکیل می‌دهند.»
به گفته وی، «مشکلات زنان دارای کار جنسی در کشور در هیچ جا دیده نمی‌شود، در واقع جمعیت پنهانی هستند که ما به شکل قانونی و شرعی آن‌ها را قبول نداریم، اما حضور آن‌ها در جامعه دارای آثار و تبعات است.»
معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی ایران در ادامه اظهاراتش، با اشاره به خشونت و سوءاستفاده جنسی از زنان در محیط کار، گفت که این نوع خشونت‌ها نیز «در تحقیقات دیده نمی‌شود و بیشتر تحقیقات انجام‌شده جزء تحقیقات دانشجویی یا دانشگاهی است.»
وی برای ارزیابی کامل خشونت علیه زنان، از آغاز تحقیقی در سطح کشور به‌منظور استقرار سامانه رصد آسیب‌های اجتماعی تحت عنوان «سراج» خبر داده که به‌صورت آزمایشی در بین جمعیت عمومی مناطق ۲۲ گانه تهران اجرا شده‌است.
براتی بر اساس نتایج این تحقیق گفته که «در تهران ۲۷ درصد زنانی که مورد تحقیق بودند، به‌نوعی دچار خشونت شده بودند، حدود شش درصد نیز دچار خشونت جنسی و هشت درصد خشونت عاطفی و روانی را مطرح کرده بودند.»
این مقام سازمان بهزیستی، «اغلب» خشونت‌ها علیه زنان در تهران را «روانی» اعلام کرده و اضافه کرده در این شهر، «از هر سه زن، یک زن دچار خشونت شده‌است.»
وی میزان خشونت علیه زنان در برخی استان‌ها را به دلایل فرهنگی «بیشتر» از تهران دانسته و گفته که «به لحاظ فرهنگی و سایر شرایط، وضعیت زنان در شهر تهران، خیلی بهتر از مناطق دیگر کشور است.»
براتی، خشونت علیه زنان در ایران را «برگرفته از فرهنگ مذکر و مردسالار» عنوان کرده و افزوده برای مقابله با خشونت علیه زنان باید فرهنگ‌سازی کرد و در آموزش همگانی این مسئله را در نظر گرفت.
آمارهایی که در دی‌ماه ۹۵ از سوی مقام‌های پزشکی قانونی تهران منتشر شده، نشان می‌دهد در این سال همسرآزاری پس از تصادفات و نزاع خیابانی اصلی‌ترین عامل مراجعه شهروندان تهرانی به پزشکی قانونی بوده‌است.
بر اساس گزارش پزشکی قانونی تهران، به‌طور متوسط روزانه ۵۲ مورد همسرآزاری به این سازمان اعلام می‌شود.
این در حالی است که آذرماه ۹۳ محمد علی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفته بود تنها «کمتر از ۳۵ درصد» از خشونت‌های خانگی در ایران به پلیس گزارش می‌شود.
به گفته آقای اسفنانی، بر اساس نتایج یک تحقیق، از ۱۸۰ مورد شکایت زنان علیه خشونت خانگی، ۱۲۸ مورد به دلایل متعدد «علاقه‌ای به پیگرد قانونی شکایت خود نداشتند».
باوجود میزان بالای خشونت علیه زنان در ایران، معاون حقوقی قوه قضائیه با لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان که از سوی دولت پیشنهاد شده مخالفت کرده‌است.
ذبیح‌الله خدائیان، معاون حقوقی قوه قضائیه، دوم شهریور اعلام کرده که لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان «صرفاً از بُعد جنسیتی تدوین شده» است.
به گفته آقای خدائیان، ۷۰ ماده از ۱۰۰ ماده لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان «وصف کیفری» دارد و «حتی برای کوچک‌ترین تنش میان زوجین حبس مقرر کرده‌است».

همکاری رضا ضراب با دادستانی آمریکا تأیید شد

همکاری رضا ضراب با دادستانی آمریکا تأیید شد


گزارش‌ها از نیویورک حاکی است که رضا ضراب، تاجر ترکیه‌ای که در ارتباط با نقض تحریم‌های ایران در آمریکا زندانی است، «به جرم خود اعتراف کرده» و با دادستانی آمریکا وارد همکاری شده است.
پیشتر در روز سه‌شنبه قاضی این پرونده اعلام کرده بود که ضراب در جلسه پیش روی دادگاه در روزهای آینده تحت محاکمه قرار نمی‌گیرد و بانکدار ترک، محمد هاکان آتیلا، فعلا «تنها متهم دادگاه است».
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از معاون دادستانی در نیویورک، رضا ضراب، تاجر ترکیه‌ای‌ـ‌ایرانی، احتمالا روز چهارشنبه، ۹ آذرماه، در جایگاه شهود در دادگاه از پول‌شویی برای جمهوری اسلامی و نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران سخن خواهد گفت.
پیشتر دست‌کم دو رسانه خبری آمریکا در روز ۲۵ آبان‌ماه از «احتمال همکاری» آقای ضراب با دادستانی ایالات متحده در پرونده مایکل فلین،‌ مشاور سابق ترامپ، خبر داده بودند.
پیش از آن گزارش‌هایی در آمریکا منتشر شده بود مبنی بر این ‌که یک پیشنهاد حکومت ترکیه به مایکل فلین، ژنرال آمریکایی و مشاور سابق دونالد ترامپ، این بود که در ازای دریافت ۱۵ میلیون دلار، اقداماتی انجام دهد که موجب شود فتح‌الله گولن از آمریکا به ترکیه مسترد شود.
بر اساس این گزارش‌های ادعایی، این «رشوه» قرار بود از طریق رضا ضراب به حساب ژنرال فلین واریز شود.
ترکیه و به‌ویژه رجب طیب اردوغان فتح‌الله گولن، روحانی ترک مقیم ایالات متحده، را متهم می‌کند که طراح کودتای نافرجامی بوده است که در تابستان سال ۹۵ اتفاق افتاد.
حال گزارش آسوشیتدپرس که روز سه‌شنبه، هشتم آذرماه، منتشر شد می‌گوید که دیوید دنتون، معاون دادستان در نیویورک، در دادگاه افشا کرده است که خبر همکاری ضراب با اف‌بی‌آی و قوه قضائیه آمریکا صحت دارد.
به گفته این مقام قضایی آمریکا، آقای ضراب «به جرم خود اعتراف کرده» و برای تخفیف در مجازات خود قبول کرده است با مقامات قضایی همکاری کند.
به گفته این مقام، رضا ضراب قرار است در جایگاه شهود از یک «شبکه فساد گسترده» پرده بردارد که شاخه‌های آن به «سطوح بالای حکومت» در ترکیه می‌رسد.
به گفته دیوید دنتون، این شبکه «آن قدر عظیم بود که وزرای دولت در ترکیه و ایران از آن حمایت می‌کردند».
آن طور که در گزارش آسوشیتدپرس به نقل از اتهام‌نامه رضا ضراب آمده است، او در سال ۲۰۱۲ با چند مقام «بانکی و مالی» دولتی دیدار داشته، از جمله «مدیرکل وقت بانک مرکزی ایران و مدیر امور مالی شرکت ملی نفت ایران».
در اتهام‌نامه آقای ضراب هدف از این دیدارها چگونگی «انتقال درآمد حاصل از گاز طبیعی ایران به یک بانک در ترکیه» توصیف شده است.
سال ۲۰۱۲ مصادف بود با دوره پایانی ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد و رئیس کل بانک مرکزی ایران در آن زمان محمود بهمنی بود که از سال ۸۸ تا ۹۲ به حکم رئیس جمهور جای طهماسب مظاهری را در این بانک گرفت.
به گفته معاون دادستان در نیویورک، رضا ضراب اتهام «نقض تحریم‌ها و پول‌شویی» را پذیرفته و قرار است «دروغ‌های پیچیده‌ای» را برملا کند که دیگر متهم این پرونده «گفته است».
دادستانی آمریکا رضا ضراب، متولد ایران و شهروند ترکیه، را متهم کرده که در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ به دولت و نهادهای ایرانی کمک کرده است تا صدها میلیون دلار از دارایی‌شان را برای دور زدن تحریم‌ها جابه‌جا کنند.
در این پرونده ۹ نفر متهم شده‌اند، ولی فقط دو نفر از آنها یعنی رضا ضراب و محمد هاکان آتیلا از مدیران هالک‌بانک ترکیه در آمریکا در بازداشت هستند.
در پاسخ به آقای دنتون، وکیل محمد آتیلا در دادگاه روز سه‌شنبه رضا ضراب را «مغز متفکر» این پرونده خوانده و او را «دروغگو و فاسد» توصیف کرد.

مرگ یک آمریکایی ایرانی‌تبار بر اثر شلیک گلوله پلیس

مرگ یک آمریکایی ایرانی‌تبار بر اثر شلیک گلوله پلیس


عکس تزئینی است
یک مرد ۲۵ ساله آمریکایی ایرانی‌تبار که از سوی پلیس ایالات ویرجینیای آمریکا هدف اصابت گلوله قرار گرفته بود، پس از ۱۰ روز به دلیل شدت جراحات جان باخت.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه (هشتم آذر) با انتشار این خبر، مقتول را بیژن قیصر و اهل شهر مک‌لین در ویرجینیا معرفی کرده‌است.
بر اساس این گزارش، خانواده قیصر، با انتشار بیانیه‌ای، مرگ وی را تأیید و اعلام کرده‌اند که وی دوشنبه شب هفته جاری در بیمارستان فیرفاکس که در همان‌جا به دنیا آمده بود، جان داده‌است.
اف‌بی‌آی نیز این خبر را تأیید کرده و آن‌طور که واشینگتن پست نوشته، قرار است دربارهٔ شلیک گلوله به وی تحقیق و بررسی کند.
پلیس منطقه‌ای، تعقیب و گریز اتومبیل مربوط به قیصر در ۱۷ نوامبر را تأیید کرده، اما افزوده که مشخص نیست وی پیش از تصادف و متوقف شدن خودروی خود هدف تیر قرار گرفته یا بعد از آن.
آن‌طور که خانواده بیژن قیصر اعلام کرده‌اند وی در جریان عملیات تعقیب و گریز با پلیس، مسلح نبوده و سه بار از ناحیه سر به او شلیک شده است.
در این بیانیه همچنین آمده که بیژن دانشآموخته دانشگاه ویرجینیا بوده و به عنوان حسابدار در شرکت پدر خود مشغول به کار بوده‌است.
مقام‌های آمریکا هنوز دربارهٔ پلیسی که به این شهروند آمریکایی ایرانی‌تبار شلیک کرده و نیز علت شلیک، اطلاعاتی منتشر نکرده‌اند.
خانواده وی اظهار امیدواری کرده‌اند که اف‌بی‌آی، علت این حادثه را مشخص کرده و عدالت را در این مورد به اجرا بگذارد.
خبرگزاری مهر نیز بیژن قیصر را از «طرفداران جدی کارزارهای ضد خشونت» معرفی کرده‌است.
پلیس آمریکا از جمله پلیس‌های خبرساز جهان است و رسانه‌های این کشور به‌طور مکرر اخباری دربارهٔ کشته شدن افراد به ضرب گلوله پلیس آمریکا منتشر می‌کنند.
آن‌طور که روزنامه واشینگتن پست نوشته در سال ۲۰۱۷ تا کنون، ۸۹۱ نفر بر اثر شلیک گلوله از سوی پلیس در آمریکا کشته شده‌اند. این رقم در سال ۲۰۱۶ نیز ۹۶۳ نفر بوده‌است.
تحقیقات این روزنامه نشان می‌دهد مردان سیاه‌پوستان غیرمسلح بیشترین گروه مورد اصابت گلوله‌های پلیس آمریکا هستند.

سی‌ان‌ان: سفر هیأتی از اروپا به آمریکا برای دفاع از برجام

سی‌ان‌ان: سفر هیأتی از اروپا به آمریکا برای دفاع از برجام

سی‌ان‌ان به نقل از یک منبع آگاه سیاسی خبر داده که یک هیأت از کشورهای بریتانیا، فرانسه و آلمان بدون دعوت قبلی به واشنگتن می‌روند. این هیأت قرار است از برجام دفاع کند و از آمریکا بخواهد به این توافق پایبند بماند.
به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، تیمی از کشورهای بریتانیا، آلمان و فرانسه روز پنج‌شنبه ۳۰ نوامبر (۹ آذر) بدون دعوت قبلی به واشنگتن می‌روند تا برای دفاع از توافق اتمی با ایران با اعضای کنگره و مقامات آمریکایی گفت‌وگو کنند.
یک منبع آگاه سیاسی به سی‌ان‌ان گفته است هدف این هیأت زیر فشار گذاشتن آمریکا به منظور پایبندی به برجام است. اعضای این هیأت قرار است با نمایندگان کنگره، مقامات وزارت خارجه و در صورت امکان با مقامات کاخ سفید در روزهای پنج‌شنبه و جمعه دیدار کنند.
سفر این هیأت در ادامه تلاش‌های مقامات بلندپایه اروپا از جمله مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه بریتانیا برای حمایت از توافق اتمی با ایران در مقابل مخالفت ترامپ با این توافق است.
توافق اتمی با ایران میان این کشور و شش کشور آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان در سال ۲۰۱۵ امضا شد. طرف‌های اروپایی و نیز چین و روسیه معتقدند که این توافق مانع دستیابی ایران به سلاح اتمی می‌شود.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
دونالد ترامپ رئيس‌جمهوری آمریکا اما این توافق را "بدترین معامله تاریخ آمریکا" خوانده است و در گزارشی که هر ۹۰ روز باید به کنگره بدهد، پایبندی ایران به این توافق را تایید نکرده است. مشاوران امنیت ملی و نیز متحدان او اما معتقدند ایران به این قرارداد پایبند بوده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در آخرین گزارش خود اعلام کرد که ایران به تعهداتش در برجام پایبند بوده است.
بیشتر بخوانید: گزارش جدید آژانس: ایران به تعهدات هسته‌ای خود پایبند است
کشورهای اروپایی نگران این موضوع هستند که اگر آمریکا به "سنگ‌اندازی" در راه اجرای برجام ادامه دهد، ایران از این توافق خارج شود. به همین دلیل در ماه‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای ادامه پایبندی ایران به این توافق صورت گرفته است.

گزارش ۱۰۰ روزه حسن روحانی شیاد

گزارش ۱۰۰ روزه حسن روحانی شیاد


روزنامه ایران، نزدیک به دولت، عکس یک خود را به اظهارات تلویزیونی حسن روحانی درباره ۱۰۰ روز نخست و برنامه‌های دولت دوازدهم اختصاص داده و از قول رئیس جمهوری اسلامی نوشته است: « باید اختلاف‌ها را کنار بگذاریم تعامل من با دوقوه دیگر و نیروهای مسلح بیشتر شده و ادامه خواهد یافت.»
این روزنامه سخنان شامگاه سه شنبه حسن روحانی را «فراخوان روحانی به وحدت ملی» ارزیابی کرده است و نوشته که حسن روحانی دولت خود را «فراجناحی» معرفی کرده و گفته است: « وزرای دولت فراجناحی را براساس شایستگی‌ها و مشورت‌ها انتخاب کردم» و «وعده‌هایم را فراموش نمی‌کنم: هم از اقوام، هم از جوان‌ها و هم از خانم‌ها در دولت دوازدهم بیشتر از دولت یازدهم استفاده خواهیم کرد.»
به نوشته روزنامه ایران، حسن روحانی همچنین با وعده «افزایش درآمد مردم،توزیع عادلانه و ریشه کنی فقر مطلق»، گفته است: « دولت در بحث اقتصاد دو هدف اصلی بالا بردن درآمد مردم و همچنین توزیع عادلانه ثروت را در دستور کار خود قرار داد. در ایام انتخابات به مردم وعده دادم که تا پایان دولت دوازدهم فقر مطلق را ریشه‌کن کنیم.»
رئیس دولت دوازدهم به طور ضمنی انتقادات به دولت در خصوص نارسایی امدادرسانی به زلزله زدگان را پذیرفته و گفته است: «در زلزله کرمانشاه مردم نقص دولت را به خوبی جبران کردند» و «اجاره منازل زلزله زدگان را می‌پردازیم و کانکس‌ها به سرعت ساخته می‌شود.»
روزنامه بهار اما در تیتر یک خود با عنوان «۱۰۰ روزِ خنثى» با اشاره به اینکه حسن روحانی در جریان انتخابات ریاست جمهوری «می گفت که بعضى کارها با راى بالاى ۵۱ درصد شدنى است اما امروز و با وجود داشتن راى حدود ۶۰ درصد خبرى از ارائه یک گزارش شفاف در این باره هم نیست.»
این روزنامه نوشته است: «با نگاهی به نظر سنجی‌ها شاهد آن هستیم که محبوبیت روحانی به همان میزان که همین چند ماه پیش و روزهای انتخابات ۹۶ اندک اندک افزایش یافت، حالا رو به افول می رود و نشانه هایی از نارضایتی در مردم نمود پیدا می کند.»
روزنامه بهار یادآوری کرده که حسن روحانی به شکل بی‌محابایی در زمان انتخابات انتظارات را بالا برد» نوشته است: او «پس ازبرگزیده شدن از جانب اکثریت و در هنگام عمل با موانع گوناگون وقابل پیش بینى مواجه شد» و برای نمونه طوری سخن می گفت که همگان فکر می کردند «حضور وزیر زن در کابینه امری قطعی است» اما در عمل نه تنها این اتفاق نیافتاد بلکه روحانی حاضر به توضیح و شفاف سازی دلایل عدم موفقیتش در اجرای این وعده هم نشد.»
این روزنامه نوشته که «این مثال و نمونه‌های دیگری از این دست نشانگر آن است که آقای روحانی در هنگام انتخابات یا به طور عمدی و یا سهواً وعده‌هایی را به مردم داده است که تنها نتیجه آن جلب توجه رای دهندگان بوده است و ظاهرا هنوز فشارهای خارج از دولت اجازه اجرایی شدنش را نمی‌دهد و این قصه آنگاه غم‌انگیزتر می‌شود که به یاد بیاوریم که حسن روحانی هنگامی که با مطالبه گسترده حامیانش در خصوص رفع حصر مواجه می‌شد از این می‌گفت که بعضی کارها با رای بالای ۵۱ درصد شدنی است اما امروز و با وجود داشتن رای حدود ۶۰درصد خبری از ارائه یک گزارش شفاف در این باره هم نیست.»
روزنامه کیهان در تیتر یک خود نوشته که حسن روحانی شامگاه سه شنبه در گفت وگوی زنده تلویزیونی گفته است: «امیدواریم به وعده‎های ۱۰۰روزه عمل کرده باشیم.»
روزنامه خراسان هم با تیتر « گزارش ۱۰۰ روزه رئیس جمهور به مردم»، اظهارات تلویزیونی حسن روحانی را منتشر کرده و نوشته این اظهارات در فضای مجازی با واکنش‌های کاربران مواجه شد.قریب به اتفاق نمونه هایی از تویت‌های کاربران که در این روزنامه منتشر شده مضمونی انتقادی دارند.
روزنامه اعتماد عکس نیم‎تای اول خود را به محمود احمدی نژاد اختصاص داده و با تیتر «فرجام "بگم بگم"‌ها»، نوشته است: این روزها افشاگری‌های محمود احمدی نژاد «گرچه غيرمتعارف است و بی‎سابقه اما مستقيم همان كسانی را نشانه مي‌رود كه روزگاری حمايت از احمدی‌نژاد را دريغ نمی‌كردند و كم‌نمی‎گذاشتند.»
این روزنامه با تاکید براینکه «افشاگری در ادبيات محمود احمدی نژاد و نزدیکانش جاری و ساری است»، نوشته است: «فرقی ندارد فهرست مفسدان اقتصادی باشد كه قريب به ١٢ سال است در جيب كاپشن محمود احمدی‌نژاد خاك می‎خورد يا فهرست پاداش بگيران از دولت دهم باشد كه نام‌شان از زبان حميد بقایی شنيده می‌شود. يک دوربين و صندلی برای آنها كافی است. خيره به دوربين، چند برگه كاغذی در دست با ادبياتی تهديدآميز و كنایی، سبک بديعي از افشاگری را به نمايش می‌گذارند» و البته این بار «خاندان لاريجانی كه يكی در راس دستگاه قضا و ديگری را بر كرسی رياست پارلمان تكيه زده تهديد می‌كنند.»
ثمینا رستگاری طی یادداشتی با عنوان «احمدی‌نژاد همان است كه بود» در روزنامه اعتماد نوشته است: «محمود احمدی‌نژاد در ٨ سال دوره رياست‌جمهوری‌اش يک خدمت بزرگ به مخالفان اصلاحات كرده است خدمتی كه هنوز نانش را می‌خورد و سكوت می‌خرد. آن خدمت اين بود كه به دست او يک جريان سياسی تا آستانه حذف پيش برده شد برايش برچسب درست شد و فقدانش در عرصه سياست و مديريت اجرایی تبديل به پيش‌فرضی شد كه چون و چرا درباره آن هنوز هم كار سختی است.»
یادداشت نویس اعتماد با اشاره به اینکه غلامحسین محسنی اژه‌ای وزیر اطلاعات دولت اول احمدی نژاد و سخنگوی فعلی قوه قضائیه روز سه شنبه گفته که« در ٤٠ دقيقه ده‌ها دروغ و خلاف و گنده‌گویی در حرف‌هايش» وجود دارد، نوشته است: محمود احمدی نژاد «نه ٤٠ دقيقه كه ٨ سال در اين كشور رييس‌جمهور بوده و هزاران ٤٠ دقيقه فرصت داشته است تا در مجامع داخلی و بين‌المللی حرف بزند و نماينده مردم ايران باشد» اما نشان می دهد که «در سيستم سياسي ايران چنان منفذی براي نفوذ وجود دارد كه چنين افرادی می‌توانند برای چند سال متوالی به قدت دسترسی بلاواسطه و مستقيم پيدا كنند.»
روزنامه حمایت، نزدیک به قوه قضائیه، در تیتر یک خود از قول سخنگوی این قوه درباره حملات محمود احمدی نژاد به صادق و علی لاریجانی روسای قوای قضائیه و مجلس شورای اسلامی نوشته است: «حکمت صبر قوه‌‌قضاییه در آینده نه‌چندان دور روشن می‌شود.»
به نوشته این روزنامه، غلامحسین محسنی اژه‌ای در نشست رسانه‌ای روز سه شنبه خود «در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در خصوص اظهارات و حملات اخیر احمدی نژاد به دستگاه قضا»، گفته است: «برخی افراد مثل اینکه زبانشان به خلاف‌گویی، دروغگویی و خلاف‌واقع گفتن عادت کرده است. خودشان را بالاتر از همه چیز می‌بینند و یک خودبینی و بزرگ بینی دارند؛ فکر می‌کنند همه کارهایشان حق است و هرکس دیگری هر حرفی می‌زند، نادرست است. درباره این قبیل افراد واقعاً نمی‌دانم چه تعبیری داشته باشم. از آقایی اسم بردید اخیراً یک فیلم دیدم که زیاد وقت صرفش نکردم اما در آن فیلم ۴۰ دقیقه‌ای، این فرد ده‌ها دروغ و خلاف‌واقع‌گویی و گنده‌گویی و توهین به دیگران را داشت.»
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، هم در صفحه یک خود نوشته که سخنگوی قوه قضائیه در واکنش به « حملات شديد محمود احمدی نژاد عليه قوه‌قضائيه»، در حضور خبرنگاران حکایت «لاتی» را بازگو کرده که مورد بی‌توجهی قرار گرفته و برای جلب توجه اقدام به عربده کشی می کرده است. محسنی اژه‌ای گفته که برخی مانند «لات‌ از چشم مردم افتاده» حرف می‌زنند.
خبرنگار روزنامه شهروند از مناطق زلزله زده سرپل ذهاب به نقل از برخی شهروندان نوشته است: «این‌جا و در بخش بازسازی به ما می‌گویند که اگر کانکس می‌خواهید، ۵‌میلیون تومان کمک بلاعوض به شما تعلق نخواهد گرفت.» در سرپل‌ذهاب همه این خبر را شنیده‌اند و حالا بر سر دوراهی دریافت کانکس یا کمک بلاعوض مانده‌اند.»
روزنامه شهروند در گزارشی از «ماجرای واگذاری کانکس و وام‌های بلاعوض به زلزله‌زده‌ها»، نوشته است: «جایگزین‌کردن کانکس با کمک بلاعوض دولت، تبدیل به دغدغه تازه زلزله‌زده‌ها شده است.»
به نوشته این روزنامه «حالا که شوک و بهت روزهای اول زلزله، نفس‌های آخر خود را می‌کشد، چادر و کانکس‌های نمایندگان دولت؛ دهیاری، بخشداری و فرمانداری، در ازگله، ثلاث‌باباجانی، سرپل‌ذهاب و چند ده روستا شاهد صف طولانی مردمی است که برای ثبت درخواست کانکس یا دریافت کمک‌های بلاعوض دولتی جمع شده‌اند اما پاسخ دولتی‌ها، انگار که آب سردی است بر آتش زندگی کسانی که می‌خواهند روی ویرانه، ساز زندگی کوک کنند: یا کمک بلاعوض دولتی یا کانکس.»
خبرنگار روزنامه شهروند از مناطق زلزله زده سرپل ذهاب به نقل از برخی شهروندان نوشته است: «این‌جا و در بخش بازسازی به ما می‌گویند که اگر کانکس می‌خواهید، ۵‌میلیون تومان کمک بلاعوض به شما تعلق نخواهد گرفت.» در سرپل‌ذهاب همه این خبر را شنیده‌اند و حالا بر سر دوراهی دریافت کانکس یا کمک بلاعوض مانده‌اند.»
به نوشته این روزنامه، در سفر معاون اول رئیس‌جمهوری و سخنگوی دولت به کرمانشاه، اسحاق جهانگیری و محمدباقر نوبخت سخنانی را مطرح کردند که شائبه جدی‌بودن بحث «یا کانکس یا کمک ‌بلاعوض» را قوت بخشید هرچند که مردم پیش از این سفر هم از زبان مقامات محلی این موضوع را شنیده بودند.
روزنامه آسمان آبی صفحاتی را به «حوادث کار» اختصاص داده و نوشته است: «براساس آمار در ۹ ماهه اول سال ۱۳۹۵، ۱۲ میلیون و ۶۶۹ هزار و ۳۱۷ نفر در معرض حوادث ناشی از کار بوده و از این میان ۱۳ هزار و ۶۳ نفر قربانی این حوادث بوده‌اند؛ همین آمار در تهران و در سال‌جاری با ۴۰درصد افزایش به سه کشته در هر دو روز می‌رسد.»
روزنامه جامعه فردا در گزارشی با تیتر «هراس از دائمی شدن اسکان موقت»، نوشته از محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت نقل شده بود که « «کمک بلاعوض دولت در صورتی پرداخت خواهد شد که زلزله‌زده‌ها کانکس نگیرند»، اما روز سه شنبه «دفتر سخنگوی دولت، نقل منتشر شده از سوی محمدباقر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه را تکذیب کرد.»
این روزنامه نوشته با اینکه دفتر محمدباقر نوبخت تاکی کرده که «همه کمک‌های بلاعوض وعده داده شده به زلزله‌زدگان پابرجاست»، اما «همین نقل تایید نشده کافی بود که موجی از نگرانی در بین مردمان زلزله‌زده در غرب کشور به وجود آید و بسیاری از زلزله‌زدگانی که امیدوار بودند با دریافت کانکس و اسکان موقت در آنها وضعیت بهتری در شب‌های سرد پاییز پیدا کنند، به هول و هراس انداخت که اسکان موقت آنها در کانکس‌ها، به اسکان دائم‌العمر بدل شود.»

روحانی شیاد: عربستان برای سرپوش‌گذاشتن بر شکست‌ منطقه‌ایش ما را دشمن معرفی می‌کند

روحانی شیاد: عربستان برای سرپوش‌گذاشتن بر شکست‌ منطقه‌ایش ما را دشمن معرفی می‌کند


رئیس‌جمهوری ایران می‌گوید که تهران باید «هنرمندانه» از مشکلات منطقه‌ای عبور کند.
رئیس‌جمهوری ایران می‌گوید که عربستان سعودی برای «سرپوش گذاشتن» بر شکست‌های منطقه‌ای و بحران‌های «حاد» داخلی٬ تلاش می‌کند جمهوری اسلامی را «دشمن» خود معرفی کند.
حسن روحانی این مطلب را سه‌شنبه شب هفتم آذرماه در گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی درباره گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم که از شبکه یک تلویزیون ایران پخش شد٬ بیان کرد.
آقای روحانی اساس سیاست خارجی دولت خود را «تعامل عزتمندانه» با ملت‌های دنیا اعلام کرد و افزود که دولت وی تلاش دارد مشکلات منطقه را از طریق «مذاکره و نه مواجهه» حل کند.
وی کمک ایران به عراق در مبارزه با گروه حکومت اسلامی (داعش) و بحرانی که در اقلیم کردستان پیش آمده بود را در راستای کمک به «امن کردن و ثبات منطقه» معرفی کرد.
رئیس‌جمهوری ایران در ادامه، ارتباطات تهران با کشورهای منطقه و غربی را «خوب» توصیف کرد و در مورد روابط خصمانه تهران-ریاض گفت که «عربستان خودش دارد مشکلات را بزرگ می‌کند».
وی افزود مقام‌های سعودی برای «سرپوش گذاشتن بر شکست‌های» ریاض در منطقه و نیز «مشکلات حاد داخلی٬ ما را دشمن خود معرفی می‌کنند».
آقای روحانی مدعی شد: «عربستان در قطر، عراق، سوریه و لبنان ناموفق بود و می‌خواهد سرپوشی روی شکست‌هایش بگذارد. ثانیا مسائل داخلی عربستان، اختلافات و به هم ریختگی داخلی‌شان، مسائل حادی است و می‌خواهند برای سرپوش گذاشتن و یا مسائل داخلی‌شان کشوری را به عنوان دشمن خود معرفی کند».
ایرانِ شیعه و عربستانِ سنی دو رقیب منطقه‌ای به شمار می‌روند که در بسیاری از بحران‌های منطقه‌ای از جمله سوریه و یمن رو در روی یکدیگر قرار گرفته‌اند.
دو کشور در سال‌های اخیر جنگ لفظی علیه یکدیگر را شدت بخشیده‌اند. محمد بن سلمان، ولیعهد با نفوذ عربستان، هفته گذشته در مصاحبه با روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز»، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، را «هیتلر جدید خاورمیانه» خواند که این اظهارات خشم مقام‌های ایرانی را برانگیخت.
استعفای سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان، از سمت خود طی ماه جاری و نشانه رفتن انگشت اتهام به سوی گروه حزب‌الله که خطر جانی متوجه او کرده، تنش‌ها در روابط تهران و ریاض را افزایش داده است.
گروه حزب‌الله این اقدام آقای حریری را طراحی شده از سوی عربستان خوانده و اتهام‌های وارده را تکذیب کرده است. آقای حریری هفته گذشته به لبنان بازگشت و استعفای خود را پس گرفت ولی به انتقاد از حزب‌الله ادامه داد.

رئیس‌جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تهران باید «هنرمندانه» از مشکلات منطقه‌ای عبور کند و از «نظر سیاسی عصبانی نشود» اضافه کرد که ما به هر دو «بال دیپلماسی و قدرت نظامی» نیاز داریم.
آقای روحانی در ادامه به توافقنامه برجام اشاره کرد و آن را «موفقیتی غیرقابل تخریب» نامید و افزود که جمهوری اسلامی توانست از «گشایش» ایجادشده به واسطه برجام استفاده کند و از این به بعد هم باید تلاش کرد تا «دشمن در قدم‌های بعدی خود در شکست آن ناکام بماند».
وی همچنین به افزایش دیدارهای مرتب خود با سران دیگر قوا و فرماندهان نظامی نیز اشاره کرد و آن را برای تسریع امور و نیز حل مسائل سیاسی٬ اجتماعی و اقتصادی دارای اهمیت دانست.
عالی‌ترین مقام اجرایی ایران در عین حال گفت که در معرفی وزرا «تحت فشار» نبوده و بر اساس «مصلحت جامعه» عمل کرده و به دلیل شرایط منطقه‌ای و جهانی٬ انسجام و وحدت ملی در کشور را در حال حاضر دارای اهمیت ویژه می‌داند و به همین دلیل هم دیدار‌ها با سران قوای مقننه و قضائیه و نیروهای مسلح را افزایش داده است.
آقای روحانی همچنین گفت که وعده‌های انتخاباتی خود را فراموش نکرده و بدون اشاره به موضوع حصر رهبران معترضان به نتیجه انتخابات سال ۸۸ افزود که برای تحقق آن خواست مردمی، نیز به «هماهنگی بیشتر بین همه ارکان حکومت» نیاز است و در حال حاضر نیز فضای بهتری ایجاد شده که البته تا خواسته مردم فاصله دارد.

احمدی نژاد به خامنه ای: بهره‌برداری شخصی از دستگاه قضایی، فرصت اصلاح آن را از بین برده است

احمدی نژاد به خامنه ای: بهره‌برداری شخصی از دستگاه قضایی، فرصت اصلاح آن را از بین برده است


دیدار احمدی نژاد با رهبر ایران در سال ۱۳۹۲.
محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور پیشین ایران، در نامه ای به علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ازعملکردقوای سه گانه کشور انتقاد کرده است.
به گزارش روز سه شنبه هفتم آذرماه وب سایت بهار، محمود احمدی نژاد در این نامه نوشته است: «اصرار غیر عادی و غیر موجه و غیر قانونی بر مواضع شخصی و سیاسی و دخالت دادن آن مواضع در امر قضا و بهره‌برداری از قدرت قضایی در مناسبات سیاسی، شخصی و خانوادگی، فرصت رسیدگی و اصلاح وضع دستگاه قضایی و مراقبت از خطا و ظلم و تلاش برای حل مسائل اصلی کشور و احقاق حقوق مردم را از آن مقامات سلب کرده است.»
طی هفته های اخیر محمود احمدی نژاد و اطرافیان او به شدت از وضعیت قوه قضاییه انتقاد کرده اند. آقای احمدی نژاد هفته گذشته در مصاحبه ای گفته بود،‌ قرار نبود «دیکتاتوری قوه قضاییه» داشته باشیم .
آقای احمدی نژاد همچنین در نامه خود به رهبر ایران نوشته است:«مقامات قضایی که خود باید ضامن آزادی مردم و امنیت و عدالت باشند، در افکار عمومی به هر دلیل متهم هستند و مواضع و تکذیب های پی در پی آنان نه تنها کمکی به بهبود شرایط نکرده بلکه وضع را بدتر کرده است.»
رییس جمهوری پیشین ایران در ادامه این نامه، وجود حدود ۱۷ میلیون پرونده قضایی در کشور را نشانه «درگیر بودن اکثریت قاطع خانواده های ایرانی در دعواهای قضایی» و همچین نشانه روشنی از «وضع نابسامان و کار‌نا‌بلدی مقامات قضایی و اشکالات اساسی در آن دستگاه» دانسته است.
محمود احمدی نژاد در ادامه تاکید کرد است: «نارضایتی عمومی از وضع کشور و دستگاه قضایی بی سابقه و فریاد قاطبه مردم از بی‌عدالتی و روابط نادرست به آسمان است.»
وی همچنین گفته است: «امروز متاسفانه عده ای اقلیت محض، به هر ترتیب ممکن ، خود را حق مطلق، مالک و صاحب انحصاری کشور و انقلاب و ارباب مردم و دارای حق قطعی حاکمیت دانسته و توده های مردم را رعیت می پندارند و اصرار دارند که اراده، فهم و نظر آنان ولو علیه نظر عمومی و منافع ملی به هر شکل ممکن و حتی با اعمال زور و فشار به اجرا در آید.»
محمود احمدی نژاد گفته است: «به بهانه های مختلف و با برخوردهای خشن، راه بر هر نوع نقد و اعتراض و آزادی بیان بسته شده و گروهی اندک و چند خانواده مشخص تلاش دارند تا قدرت و مناصب اصلی برآمده از انقلابِ ملت را به طور انحصاری در خدمت خود و تثبیت حاکمیت جناح‌ها و باندهای ثروت و قدرت به کار گیرند.»
طی چند روز اخیر افراد نزدیک به محمود احمدی نژاد نیز به شدت از قوه قضاییه انتقاد کرده اند. از جمله اسفندیار رحیم مشایی،رئیس دفتر آقای احمدی نژاد، قوه قضائیه را «ظالم و منحرف»خواند و ضمن دعوت مقامات این قوه به مناظره گفت که شما«جرات و جسارت» این اقدام را ندارید.
وی اضافه کرده بود: ایستادن در برابر این دستگاه قضایی «منحرف» افتخار است.
این در حالی است که ساعاتی پیش از انتشار نامه تازه رییس جمهوری پیشین ایران غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران روز سه شنبه اظهارات هفته گذشته محمود احمدی‌نژاد درباره قوه قضاییه را حاوی «ده‌ها دروغ، توهین و گنده‌گویی» خواند.
سخنگوی قوه قضاییه همچنین محمود احمدی‌نژاد را به «یک لات» تشبیه کرد که «یک مدت از چشم‌ها افتاده بود» و برای جلب توجه به دیگران «فحش» می‌دهد.

سه‌شنبه، آذر ۰۷، ۱۳۹۶

سخنان «متفاوت» وزیر دفاع اسرائیل درباره حضور نظامی ایران در سوریه

سخنان «متفاوت» وزیر دفاع اسرائیل درباره حضور نظامی ایران در سوریه


آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، می‌گوید که ایران در نزدیکی مرز سوریه با اسرائیل یا دیگر نقاط سوریه حضور نظامی ندارد و تنها چند «مشاور و کارشناس ایرانی» در سوریه هستند.
لیبرمن این سخنان را سه‌شنبه هفتم آذر در مصاحبه با وب‌سایت اسرائیلی وای.نت بیان کرد.
این وب‌سایت روزنامه یدیعوت آخرونوت نوشت، اظهارات وزیر دفاع با سخنان بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در مورد حضور نظامی ایران در سوریه «در تضاد» است.
به‌نوشته وای.نت، لیبرمن در حالی از نبودن نیروهای ایران در مرز سوریه با اسرائیل خبر می‌دهد که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر پی در پی نسبت به «تثبیت حضور نظامی ایران در خاک سوریه» هشدار می‌دهد.
وای.نت یادآور شد که نتانیاهو گفته بود «ایران در سوریه کارخانه تولید موشک می‌سازد» و «هر جا که داعش بیرون رفته‌است، ایران وارد شده‌است».
این وب‌سایت افزود، نتانیاهو سه ماه پیش نیز به نقل از یوسی کهن رئیس موساد اسرائیل در یک جلسه گزارش به وزیران، از «هجوم نیروهای ایرانی و اعزام هم‌پیمانان ایران به سوریه، لبنان، عراق و یمن» سخن گفت.
اما لیبرمن سه‌شنبه هفتم آذر به وای.نت گفت «درست است که چند مشاور و متخصص ایرانی (در سوریه) حضور دارند اما نیروی نظامی ایران در خاک سوریه نیست».
وای.نت از وزیر دفاع اسرائیل پرسید: «شما درک می‌کنید این چیزی که می‌گویید در واقع با عناوین خبری که ما اینجا در هفته‌های اخیر در اسرائیل مرتب می‌شنویم، تضاد دارد؟»
لیبرمن در پاسخ گفت: «راهبرد ایران این است که در هر جایی نیروهای نیابتی خود را ایجاد کند؛ آنها خودشان در لبنان حضور فیزیکی ندارند؛ برای این حزب‌الله را دارند. در یمن حضور فیزیکی ندارند؛ شورشیان حوثی را بوجود آوردند. همان برنامه‌ها را برای سوریه نیز دارند که هر نوع شبه نظامی مزدور شیعی را از عراق، افغانستان و پاکستان بیاورند. ما نمی‌گذاریم ایران در سوریه مستقر شود».
لیبرمن در برابر این پرسش وای.نت که از چه راه‌هایی «نمی‌گذارید ایران در سوریه مستقر شود؟»، با طعنه پاسخ داده‌است: «با تله‌پاتی».
آویگدور لیبرمن در حالی از نبود نیروی نظامی ایران در خاک سوریه سخن گفته‌است که هفته گذشته خود بر لزوم افزایش بودجه ارتش به میزان یک میلیارد و چهار صد میلیون دلار دیگر در دوره نزدیک، از جمله برای مقابله با «تغییرات بنیادی» در منطقه و «خطر ایران» تأکید کرد.
لیبرمن هفته گذشته تأیید کرد که بشار اسد رئیس جمهوری سوریه با یاری ایران، روسیه و حزب‌الله، پس از جنگ داخلی هفت ساله، دوباره بر نود درصد از خاک کشورش مسلط شده‌است.
به گزارش رسانه‌های اسرائیل، دولت نتانیاهو دوشنبه ششم آذر نشستی را برای بررسی نتایج دیدار هفته گذشته رؤسای جمهوری روسیه، ایران و ترکیه در بندر سوچی روسیه در مورد آینده سوریه، برگزار کرد.
بر اساس این گزارش‌ها، در نشست دولت نتانیاهو با شرکت رؤسای ارتش و سازمان‌های اطلاعاتی، نتایج جلسه هفته گذشته ولادیمیر پوتین، حسن روحانی و رجب طیب اردوغان بررسی شد؛ در همین حال نتایج این جلسه دولت اسرائیل در اختیار رسانه‌ها قرار نگرفت.
اما رسانه‌های اسرائیل در روزهای گذشته خبر دادند که دولت این کشور از طریق «عوامل سوم» به بشار اسد هشدار داد که اگر امکان دهد ایران در سوریه حضور نظامی داشته باشد، سوریه در تهدید خواهد بود.
جروزالم پست یکشنبه به نقل از نشریه کویتی الجریده نوشته بود، اسرائیل «سوگند» خورده که هر گونه استقرار نظامی ایران تا ۴۰ کیلومتری مرز سوریه با اسرائیل را بمباران کند.
اسرائیل برخی حملات هوایی ماه‌های اخیر علیه سوریه را، از جمله با هدف انهدام جنگ‌افزار انتقالی برای حزب‌الله در خاک سوریه، تأیید کرد.
سوریه می‌گوید که حضور مستشاران نظامی ایران در این کشور قانونی و با دعوت حکومت دمشق است.

اژه‌ای احمدی‌نژاد را به «دروغ و گنده‌گویی» متهم و به «لات‌ها» تشبیه کرد

اژه‌ای احمدی‌نژاد را به «دروغ و گنده‌گویی» متهم و به «لات‌ها» تشبیه کرد


اژه‌ای احمدی‌نژاد را متهم به «خودخواهی»، «خودبزرگ‌بینی» و «غرور» کرد
سخنگوی قوه قضائیه ایران گفته‌های محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق ایران، دربارهٔ این قوه را حاوی «ده‌ها دروغ، توهین و گنده‌گویی» خواند.
وی همچنین با ذکر یک داستان محمود احمدی‌نژاد را به «یک لات» تشبیه کرد که «یک مدت از چشم‌ها افتاده بود» و برای جلب توجه به دیگران «فحش» می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامحسین محسنی اژه‌ای، روز سه‌شنبه ۷ آذر، در نشست خبری با خبرنگاران در واکنش به سخنان آقای احمدی‌نژاد گفت که زبان برخی افراد «به خلاف‌گویی عادت کرده» و «هرز شده‌است».
وی تأکید کرد که رئیس‌جمهور سابق ایران با «خودخواهی»، «خودبزرگ‌بینی» و «غرور» خود را «خیلی بالاتر از همه چیز و همه کس و قانون می‌بینند».
محسنی اژه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه «آقای احمدی‌نژاد حملات تندی را به رئیس قوه قضائیه و براداران‌شان داشته‌است؛ آیا دستگاه قضایی به این حرف‌ها رسیدگی می‌کند یا نه؟» گفت: «این موضوع و این سؤال مرا یاد یک داستان انداخت.»
سخنگوی قوه قضائیه افزود: «یک لاتی یک مدت از چشم‌ها افتاده بود و از این موضوع خیلی رنج می‌برد که چرا کسی به او محل نمی‌گذارد. او یک روز آمد در میدان شهر و شروع کرد به فریاد زدن و فحش دادن و داد و بیداد کردن و مثل کسی که عقده‌ای داشته باشد، به این کار ادامه داد.»
معاون اول دستگاه قضایی ایران اضافه کرد: «مردم ایستادند که ببینند او برای چه این کار را می‌کند و حرفش چیست. در همان زمان حکیمی داشت از آنجا عبور می‌کرد که همراهان حکیم به او گفتند بیایید ببینیم این فرد چه می‌گوید. حکیم به اطرافیان خود گفت: او همه این کارها را می‌کند که فقط دیده شود و اگر ما بایستیم و به او توجه کنیم، او به خواسته مورد نظرش خواهد رسید.»
آقای محسنی اژه‌ای همچنین این پرسش را مطرح کرد که «قوه قضائیه در این چند سال بد عمل کرد؟ چون برخی افراد شما تحت تعقیب قرار گرفتند؟».
محمود احمدی‌نژاد روز دوم آذر در یک گفت‌وگوی ویدئویی، قوه قضائیه را به «نقض قانون اساسی» متهم کرده و گفته بود که «اگر قرار بود دیکتاتوری قوه قضائیه داشته باشیم انقلاب نمی‌کردیم».
وی مدعی شده بود که در شورای عالی امنیت ملی در مورد ستار بهشتی «من تقریباً با رئیس قوه قضائیه دعوا کردم، فریاد زدم سرشان! گفتم جنایت کردید شما».
آقای احمدی‌نژاد همچنین از تشکیل پرونده جدید برای حمید بقایی و دیگر نزدیکانش به دلیل انتقاد از مقامات قوه قضائیه انتقاد کرده بود.
در روزهای گذشته آقای احمدی‌نژاد و نزدیکانش عبارت‌هایی چون «ظالم»، «دیکتاتور» و «منحرف» را دربارهٔ مقامات قوه قضائیه به کار برده‌اند.
محمد جعفر منتظری دادستان کل کشور روز یکشنبه، دوره ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد به خصوص چهار سال دوم دولت او را «کلکسیونی از قانون‌گریزی» خوانده و آقای احمدی‌نژاد را به «دروغگویی» متهم کرده بود.
حمید بقایی، معاون اجرایی محمود احمدی‌نژاد، نیز در واکنش به گفته‌های دادستان کل کشور از مقام‌های قوه قضائیه خواست که به دلیل رعایت نکردن «قانون، شرع و اخلاق» استعفا دهند.
در حالی‌که چهره‌های اصولگرا از قوه قضائیه در مقابل آقای احمدی‌نژاد حمایت کرده‌اند، شماری از چهره‌های اصلاح‌طلب نیز می‌گویند، چرا وی در دوران ریاست‌جمهوری‌اش در مقابل اقدامات قوه قضائیه و سرکوب‌های سال ۸۸ سکوت کرده بود.
اتهام‌زنی بقایی به چند مقام و مسئول در مورد «دریافت سکه»
حمید بقایی این‌گونه اعلام کرد که نهاد ریاست جمهوری در دولت محمود احمدی‌نژاد، به معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه، فرمانده سپاه پاسداران، رئیس ستاد نیروهای مسلح، دبیر شورای عالی امنیت ملی و دو نایب رئیس مجلس به دلیل شرکت در جلسات مربوط به تحریم‌های غرب، سکه هدیه داده‌است.
حمید بقایی، معاون اجرایی محمود احمدی‌نژاد در دوره ریاست جمهوری، در فیلمی که از او منتشر شده اعلام کرد که سال ۹۱ و در «اوج تحریم‌های» غرب علیه ایران، با پیشنهاد حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و دستور رئیس‌جمهور ایران به شرکت‌کنندگان در جلسات مربوط به مقابله با تحریم‌ها، پنج سکه هدیه داده شده‌است.
ابراهیم رئیسی، معاون اول وقت قوه قضائیه که نام او توسط آقای بقایی ذکر شده بود، این سخنان را «کذب محض» خوانده بود.
پس از آن آقای بقایی سندی از نهاد ریاست جمهوری را منتشر کرد که براساس آن به چندین نفر یک سکه هدیه داده شده‌است.
به گفته او این افراد عبارتند از: محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، ابراهیم رئیسی، معاون اول و غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، عبادالله عبداللهی، فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا سپاه پاسداران، محمدرضا باهنر و محمد حسن ابوترابی، دو نایب رئیس مجلس و غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس.
آقای بقایی پیش از این تعداد سکه‌های هدیه شده به هر یک از این مقامات را پنج سکه اعلام کرده بود اما براساس این نامه به آنان یک سکه هدیه داده شده‌است.
در همین حال حبیب‌الله خراسانی، ذی‌حساب وقت نهاد ریاست جمهوری، در نوشته‌ای اعلام کرد که این سکه‌ها توسط کارپرداز نهاد ریاست جمهوری «به مکان جلسه آورده شده» و در حضور رئیس‌جمهور وقت و تعدادی از وزرای حاضر در جلسه، به این مقامات تحویل شده‌است.
سخنان آقای بقایی پس از درگیری‌های اخیر نزدیکان محمود احمدی‌نژاد با مقامات قوه قضائیه بیان شده‌است.
درگیری محمود احمدی‌نژاد و نزدیکانش با نهادهایی چون قوه قضائیه و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران پس از تشکیل دادگاه آقای بقایی و بازپرسی از اسفندیار رحیم مشایی، رئیس دفتر آقای احمدی‌نژاد در دوره ریاست جمهوری، افزایش یافته‌است.

رایزنی طویله ولایت وقیح مجلس قدیم درباره عضویت "پیروان ادیان الهی" در شوراها

رایزنی طویله ولایت وقیح مجلس قدیم درباره عضویت "پیروان ادیان الهی" در شوراها

اعضای کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی به طرح اصلاح قانون انتخابات شوراهای شهر و روستا رأی موافق دادند. در صورت تائید این اصلاحات توسط شورای نگهبان پیروان اقلیت‌های مذهبی رسمی می‌توانند نامزد انتخابات شوراها شوند.
تعلیق عضویت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی دوره چهارم شورای شهر یزد و منتخب پنجمین دوره شوراها در این شهر، به بحث‌ها و مجادله‌های زیادی دامن زد که همچنان ادامه دارد.
اصغر سلیمی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که اعضای این کمیسیون در نشست امروز خود (سه‌شنبه ۷ آذر ۹۶) با کلیات طرح دو فوریتی اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی موافقت کردند.
هدف از این طرح که بیش از دو سوم نمایندگان آن را امضاء کرده و دو فوریت  آن در صحن علنی به تصویب رسید، اصلاح بخش‌هایی از قانون ناظر بر انتخابات شوراهاست که اول خرداد ماه ۱۳۷۵ در مجلس تصویب شد. شورای نگهبان سه هفته بعد عدم مغایرت این مصوبه با قانون اساسی و موازین شرعی را تائید کرده بود.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
حق نامزدی در انتخابات شوراها برای اقلیت‌های مذهبی
سلیمی، نماینده سمیرم به پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس گفت بر پایه این طرح دو تبصره به ماده ۳۰ قانون انتخابات شوراها افزود می‌شود. او افزود: «در تبصره یک آمده اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی ساکن در شهرها و روستاهای کشور می‌توانند نامزد انتخابات شوراهای اسلامی همان شهر و روستا شوند.»
به گفته‌ی سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس در تبصره ۲ نیز ذکر شده اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.
پروانه مافی، عضو کمیسیون شوراها به خبرگزاری ایلنا گفته که اصلاحیه پیشنهادی نمایندگان مجلس شامل چهار مورد بود که "همه اعضای این کمیسیون، فارغ از مسائل سیاسی و فراکسیونی، با رأی اجماعی این طرح را به تصویب رساندند".
بیشتر بخوانید: ادامه کشمکش مجلس و شورای نگهبان بر سر سپنتا نیکنام
مافی می‌گوید یکی دیگر از پیشنهادهای اصلاحی که به اتفاق آراء مورد موافقت اعضای حاضر در نشست سه‌شنبه کمیسیون قرار گرفت افزودن یک تبصره به ماده ۶۱ قانون انتخابات شوراها بود.
تاکید بر نظارت مجلس بر انتخابات شوراها
این ماده نحوه نظارت بر انتخابات شوراهای شهر روستا را مشخص می‌کند. تبصره جدید مقرر می‌کند که دبیرخانه دائمی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در مجلس تشکیل شود.
یکی دیگر از اصلاحیه‌های طرح پیشنهادی مجلس، به تعیین تکلیف وضعیت ۳ شهر استان تهران (پردیس، ری و شمیرانات) می‌پردازد و ارتباطی با وضعیت اقلیت‌های مذهبی در شوراها ندارد.
Iran Lokalwahl | Sepanta Niknam (IRNA) سپنتا نیکنام، عضو دوره چهارم شورای شهر یزد و منتخب دوره پنجم
طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراها شامل افزودن یک ماده دیگر به این قانون نیز می‌شود که دست‌کم در مورد وضعیت منتخب زرتشتی شورای شهر یزد می‌تواند راهگشا باشد.
پروانه مافی درباره این ماده جدید به خبرگزاری ایلنا گفت: «بر این اساس اجرای این قانون از دوره پنجم شوراهای اسلامی شهر و روستا یعنی دوره فعلی لازم‌الاجرا می‌شود.»
بیشتر بخوانید: زمزمه واگذاری نظارت بر انتخابات شوراها به شورای نگهبان
گرچه ۲۰۱ نماینده مجلس طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها را امضاء کرده و تمام اعضای کمیسیون تخصصی شوراها به آن رأی موافق داده‌اند، تبدیل آن به قانون، پس از تصویب در مجلس، محتاج تائید شورای نگهبان است که در مورد آن تردیدهای جدی وجود دارد.
سد شورای نگهبان در برابر اقلیت‌های مذهبی
تعلیق عضویت سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد با حکم دیوان عدالت اداری و با استناد به ابلاغیه‌ای از احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان صورت گرفته که عضویت پیروان اقلیت‌های مذهبی در شورای شهرهایی با اکثریت مسلمان را مغایر موازین شرعی اعلام کرده است.
جنتی ۲۶ فروردین امسال در ابلاغیه‌ای تبصره ۱ ماده ۲۶ قانون انتخابات شوراها را پس از دو دهه که از تصویب و اجرای آن می‌گذرد خلاف موازین شرعی اعلام کرد و خواستار رد صلاحیت نامزدان اقلیت‌های مذهبی در شهرهایی با اکثریت جمعیت مسلمان شد.
ماده ۲۶ قانون انتخابات شوراها به شرایط لازم برای نامزدی در این انتخابات مربوط است. مطابق یکی از بندهای این ماده داوطلبان نامزدی در انتخابات شوراها باید "اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه" داشته باشند.
تبصره یک ماده ۲۶ قانون انتخابات شوراها مقرر کرده: «اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشد.»
با توجه به این که فقهای شورای نگهبان به تازگی، این تبصره را مغایر موازین شرعی تشخیص داده‌اند بعید است که اصلاحاتی را تائید کنند که بر حقوق شهروندان غیرمسلمان برای نامزدی و حضور در شوراها مهر تائید می‌زند.
بیشتر بخوانید: رئیس شورای شهر یزد حکم برکناری سپنتا نیکنام را اجرا نمی‌کند
پروانه مافی، عضو اصلاح‌طلب کمیسیون شوراها در این باره به ایلنا گفت: «اگر شورای نگهبان بپذیرد که بهتر است؛ وگرنه طرح مجدداً در کمیسیون مطرح شده و اگر کمیسیون همچنان اصرار کند، طبیعتاً طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود تا در رابطه با آن تصمیم‌گیری شود.»
در گام اول باید منتظر ماند و دید که نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها چگونه تصمیم می‌گیرند. اصغر سلیمی، سخنگوی کمیسیون شوراها می‌گوید این طرح در نشست علنی فردا (چهارشنبه هشتم آذرماه) به بحث گذاشته می‌شود.

دو هفته پس از زلزله: سرما و بی‌سرپناهی بزرگترین دغدغه مردم

دو هفته پس از زلزله: سرما و بی‌سرپناهی بزرگترین دغدغه مردم

کمک‌‌رسانی به مردم زلزله‌زده کرمانشاه در روزهای اول بسیار خوب انجام شد. این را کسانی که در منطقه حضور داشته‌اند می‌گویند. حالا اما نیاز به سرپناه و لباس گرم از همه بیشتر حس می‌شود.
بیش از دو هفته از وقوع زلزله در استان کرمانشاه می‌گذرد. طبق آخرین آمار روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی ایران، تا روز ششم آذر، ۴۸۳ نفر در این زلزله جان باخته‌ و ۱۴ هزار و ۶۸۱ تن مصدوم شده‌اند. نزدیک به ۴۰ هزار خانه از ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده و ۹۰ هزار نفر نیز بی‌خانمان شده‌اند.
بیشترین تعداد کشته‌شدگان و نیز بالاترین میزان تخریب متعلق به شهرستان سرپل ذهاب است.
روز سه‌شنبه ۷ آذر دویچه ‌وله با یک فعال اجتماعی که برای امدادرسانی به سرپل ذهاب رفته، تلفنی گفت‌وگو کرده است. حبیب‌الله فاتح وضعیت منطقه را ۱۶ روز پس از وقوع زلزله تشریح کرد.
به گفته فاتح، کمک‌های مردمی در روزهای اول بسیار خوب بوده و حتی مازاد بر نیاز هم بوده به طوری که برخی از آنها از بین رفته است چرا که محلی برای انبار کردن آنها وجود ندارد.
او می‌گوید در حال حاضر منطقه از غذا و آب آشامیدنی اشباع است اما نیاز به سرپناه از همه نیازها بالاتر است چرا که فصل سرما از راه رسیده است. به گفته فاتح اکثر خانه‌های سرپل ذهاب تخریب شده‌اند و آنهایی هم که سرپا مانده‌اند به گفته بازرس اعزامی به منطقه، باید تخریب شده و از نو ساخته شوند یعنی تقریبا تمامی خانه‌ها یا تخریب شده یا باید تخریب شوند.
چهار روز پس از وقوع زلزله، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت اعطای ۱۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه (بدون بهره) و نیز پرداخت ۲۵ میلیون تومان وام به هر خانوار روستایی و ۳۵ میلیون تومان به هر خانوار شهری با بهره ۴ درصد را وعده داد.
اما پرسش اصلی اینجاست که بازپرداخت این وام‌ها از سوی کسانی که همه چیزشان را در زلزله از دست داده‌اند چگونه صورت خواهد گرفت؟
فاتح می‌گوید اکثر مردم این منطقه ممر درآمدشان را از دست داده‌اند؛ اگر مغازه داشتند تخریب شده، حوضچه‌های پرورش ماهی که یک منبع درآمد در این منطقه است، ویران شده‌اند، دامداران دام‌هایشان را از دست داده‌اند، زمین‌های کشاورزی از بین رفته. با این اوصاف خانواده‌ها چگونه می‌خواهند این وام‌ها را بازپرداخت کنند؟
این فعال اجتماعی می‌گوید الان دغدغه اصلی مردم این مناطق، مسکن و سرپناهشان است.
ارسال کانکس برای سرپناه موقت مردم چقدر می‌تواند این دغدغه را لااقل برای کوتاه مدت رفع کند؟
حبیب‌الله فاتح می‌گوید: «کانکس را نمی‌شود مثل لباس جایی انبار کرد یا مثل سایر کمک‌ها کنار خیابان رها کرد. نکته بعدی این است که خود کانکس می‌تواند ساختار و بافت یک روستا یا شهر را تغییر دهد. الان در بعضی مناطق که خیلی کانکس فرستاده شده، شهرهای کانکسی دارد به وجود می‌آید. استفاده از کانکس اگر ساختارمند و سازمان‌یافته باشد می‌تواند برای میان‌مدت کمک کند.»
Iran - Erdbeben im Kermanshah آواربرداری هنوز کاملا تمام نشده است
مشکل دفع زباله و سرویس‌های بهداشتی
معاون وزیر بهداشت گفته است، نبود سرویس بهداشتی و سیستم جمع‌آوری زباله باعث شیوع بیماری در مناطق زلزله‌زده خواهد شد.
ابراهیم شکیبا، رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفته: «در مناطق زلزله‌زده زباله‌ها به خوبی جمع‌آوری نمی‌شود و فاضلاب نیز به شکل بهداشتی دفع نمی‌گردد و این امر می‌تواند اپیدمی وبا را به دنبال داشته باشد.»
شکیبا همچنین گفته در مناطق زلزله‌زده سرویس‌های بهداشتی به تعداد کافی وجود ندارد و دفع فاضلاب نیز به شیوه بهداشتی انجام نمی‌شود.
حبیب‌الله فاتح می‌گوید به ضرس قاطع نمی‌تواند بگوید جاهایی هستند که هنوز توالت و حمام صحرایی برایشان کار گذاشته نشده اما احتمال می‌دهد روستاهای دورافتاده که دسترسی به آنها مشکل است، هنوز این امکانات را نداشته باشند.
این فعال اجتماعی درباره دفع زباله نیز به مشکل آواربرداری اشاره می‌کند و می‌گوید: «سه روز اول اصلا آواربرداری وجود نداشت. الان هم خیلی کند پیش می‌رود. وقتی یک بخش درست کار نکند، روی بخش‌های دیگر هم تاثیر می‌گذارد. بنابراین دفع زباله هم به خاطر وجود آوار نمی‌تواند درست انجام شود.»
تولید زباله پنج‌ برابر شده است
نماینده معاونت خدمات شهری در شهرهای زلزله‌زده استان کرمانشاه گفته تولید زباله در سرپل ذهاب پنج برابر شده است. به گزارش روزنامه شهروند بخشی از این افزایش تولید زباله مربوط به نخاله‌های ساختمانی است و بخش دیگری بقایای کمک‌های مردمی از قبیل لباس‌های دست دوم، ظروف یک بار مصرف و بطری‌های آب معدنی است.
به گفته یکی دیگر از مسئولان شهرداری سرپل ذهاب نیز پوشاک دست دوم و کهنه‌ای که در بسته‌های کمک‌های مردمی بود حالا به یکی از مشکلات اصلی مناطق زلزله‌زده تبدیل شده است: «پوشاک کهنه همین‌طور در معابر شهر رهاست و مشکلی هم به مشکلات اینجا اضافه کرده است.»
شهردار سرپل ذهاب اما گفته در حال رایزنی برای خرید دستگاه‌های دفع زباله هستند و این مشکل به زودی برطرف خواهد شد.
Iran - Erdbeben im Kermanshah مردم به دنبال وسایل سالم‌مانده در زیر آوارها هستند
کودکانی که مدرسه ندارند
هفته گذشته مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه از آمادگی این نهاد برای بازگشایی مدارس مناطق زلزله‌زده استان از روز شنبه چهارم آذر خبر داد.
سلیمان محبی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، تاکید کرد که در هفته گذشته به جز مدارس مناطق زلزله زده سرپل‌ذهاب و ثلاث باباجانی تمامی مدارس استان دایر بوده است.
حبیب‌الله فاتح که در منطقه حضور دارد اما می‌گوید مدارس باز هستند اما اغلب به ستاد جمع‌آوری کمک‌های مردمی و امداد بدل شده‌اند و یا مردم در آنجا اسکان داده‌ شده‌اند. در حقیقت مدارس این مناطق تغییر کاربری داده‌اند.
او می‌گوید حداقل در سرپل ذهاب مدرسه‌ای را ندیده که کلاس درس در آن دایر باشد.
نیازهای اصلی مردم زلزله‌زده
با گذشت ۱۶ روز از وقوع زلزله در استان کرمانشاه، حبیب‌الله فاتح می‌گوید منطقه از مواد غذایی و آب معدنی اشباع شده است اما با شروع فصل سرما نیاز به وسایل گرمایشی و لباس گرم بیش از پیش خواهد شد.
او همچنین از خانواده‌هایی می‌گوید که به هر علتی برای گرفتن کمک پیش‌قدم نمی‌شوند و در نتیجه بدون کمک می‌مانند. این فعال اجتماعی می‌گوید حضور در منطقه و تلاش برای شناسایی این خانواده‌ها شاید بتواند اندکی از سنگینی و سرمای آواری را که بر آنان فرود آمده کمتر کند.

ترامپ و مکرون بر مقابله با فعالیت‌های بی ثبات کننده ایران در سوریه تاکید کردند

ترامپ و مکرون بر مقابله با فعالیت‌های بی ثبات کننده ایران در سوریه تاکید کردند


دیدار ترامپ با مکرون در پاریس (عکس از آرشیو)
کاخ سفید روز دوشنبه ششم آذرماه گفته است،دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا و امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه در یک گفت وگوی تلفنی بر ضرورت مقابله با فعالیت‌های بی ثبات کننده ایران در سوریه تاکید کرده اند.
در بیانیه کاخ سفید آمده است: امروز رییس جمهوری دونالد ترامپ با رییس جمهوری امانوئل مکرون تلفنی صحبت کرد. روسای جمهوری تاکید کردند که فرایند مذاکرات سازمان ملل در ژنو برای صلح سوریه تنها مذاکرات مشروح برای دست یابی به یک راه حل سیاسی در این کشور است.
دور تازه مذاکرات صلح ژنو برای سوریه قرار است سه شنبه هفتم آذرماه برگزار شود و هفته گذشته گروه های مخالف حکومت سوریه در نشست ریاض در عربستان بر سر اعزام یک هیات واحد به این مذاکرات به توافق رسیده‌اند. این در حالی است که حکومت سوریه هنوز هیاتی را برای این مذاکرات اعزام نکرده است.
کاخ سفید در ادامه بیانیه خود تصریح کرده است: رهبران دو کشور (آمریکا و فرانسه) همچنین بر نیاز به مقابله و خنثی کردن فعالیت‌های بی ثبات کننده ایران در سوریه تاکید کردند.
این دومین باری است که طی ۱۰ روز اخیر دونالد ترامپ و امانوئل مکرون در خصوص نقش ایران در سوریه گفت وگو می کنند. پیش از این در ۲۷ آبان رهبران دو کشور در خصوص مقابله با «اقدامات بی‌ثبات‌کننده» ایران و حزب‌الله لبنان گفت وگو کرده بودند.
دو هفته پیش نیز ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، در کنار وزیر خارجه عربستان سعودی، گفت پاریس نگران «مداخله‌ها» و مقاصد «سلطه‌طلبانه» ایران در منطقه است.
پس از آن وزارت خارجه ایران، الیزه را به داشتن رویکردی «یکسویه و جانبدارانه» در قبال بحران‌ها در خاورمیانه متهم کرد.
ایران از حامیان اصلی حکومت بشار اسداست و به همراه روسیه نقش مهمی در جنگ داخلی در سوریه ایفا می کند. علاوه بر حضور نیروهای ایرانی در سوریه،ایران همچنین نقش مهمی در بسیج و اعزام شبه نظامیان شیعه از کشورهای دیگر از جمله افغانستان و پاکستان به سوریه دارد.
این در حالی است که حزب الله لبنان که به حمایت از بشار اسد در درگیری های سوریه حضور دارد، نیز از کمک های مالی و تسلیحاتی ایران برخوردار است.
اخیرا شبکه جهانی بی‌بی‌سی در گزارشی همراه با تصاویر ماهواره ای مدعی شده بود که ایران در ده ماه اخیر یک پایگاه نظامی در ۱۴ کیلومتری حومه دمشق را برای فعالیت‌های دائمی خود در سوریه آماده کرده و بناهای جدیدی در این محوطه نظامی ساخته است.
جنگ داخلی سوریه تاکنون صد ها هزار کشته و میلیون ها آواره برجای گذاشته است.