سه‌شنبه، آبان ۳۰، ۱۳۹۶

نامه ۷۵ دارنده جایزه نوبل برای آزادی احمدرضا جلالی

نامه ۷۵ دارنده جایزه نوبل برای آزادی احمدرضا جلالی

ده‌ها تن از دارندگان جایزه نوبل در نامه‌ای به نماینده ایران در سازمان ملل، خواستار آزادی احمدرضا جلالی شده‌اند. این پزشک و پژوهشگر زندانی در ایران به اتهام "محاربه" و "همکاری با دولت اسرائیل" به اعدام محکوم شده است.
۷۵ تن از دارندگان جایزه نوبل در نامه‌ای به غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل متحد، خواستار آزادی احمدرضا جلالی، پزشک و محقق زندانی در ایران شده‌اند. نامه تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۱۷ را بر خود دارد.
احمدرضا جلالی در ایران در رشته پزشکی تحصیل کرده و در مرکز حوادث طبیعی فعالیت داشته است. او در سال ۲۰۰۹ میلادی (۱۳۸۸) برای ادامه تحصیل  به سوئد می‌رود و در آنجا در همین رشته مدرک دکترایش را می‌گیرد. جلالی فوق دکترای خود را در رشته پزشکی بحران در دانشگاه پیه مونتو ایتالیا گرفته و پس از آن به همراه همسر و دو فرزنش ساکن کشور سوئد شده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
به گفته‌ی همسر آقای جلالی، این پزشک متخصص بارها به دعوت مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی ایران به این کشور سفر کرده و تا زمان بازداشت‌اش هیچ وقت با مشکلی روبه‌رو نبوده است. احمدرضا جلالی آخرین بار در اردبیهشت ماه سال ۱۳۹۵ به قصد شرکت در یک کنفرانس علمی به ایران رفت که بازداشت و روانه زندان اوین ‌شد. اتهام این پزشک، "همکاری با دول متخاصم" عنوان شده بود.
نامه درخواست آزادی احمدرضا جلالی را ریچارد رابرتس، زیست‌شناس بریتانیایی و برنده جایزه نوبل پزشکی سال ۱۹۹۳ میلادی نوشته که هم‌زمان به امضای بقیه دارندگان جایزه نوبل هم رسیده است.
جان مکسول کوتسی نویسنده اهل آفریقایی جنوبی، الفریده یلینک نویسنده اتریشی، هرتا مولر نویسنده رومانیایی‌تبار آلمانی، به ترتیب برندگان جایزه نوبل ادبیات سال‌های ۲۰۰۳، ۲۰۰۴ و ۲۰۰۹، خوزه راموس هورتا و شیرین عبادی برندگان نوبل صلح سال‌های ۱۹۹۶ و ۲۰۰۳، کیپ استیون تورن برنده جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۱۷، اولیور ویلیامسون برنده نوبل اقتصاد سال ۲۰۰۹ و اروین نهر برنده نوبل پزشکی سال ۱۹۹۱، از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.
امضاکنندگان نامه از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته‌اند که به احمدرضا جلالی اجازه دهند تا به همسر و فرزندانش بپیوندد و فعالیت‌های علمی‌اش "به نفع بشریت" را ادامه دهد. آنان ضمن تأکید بر "سودمند" بودن فعالیت حرفه‌ای احمدرضا جلالی نوشته‌اند، در شرایطی که خطر مرگ زندگی این پژوهشگر را تهدید می‌کند، نمی‌توانند ساکت بمانند.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب روز ۲۹ مهر (۲۱ اکتبر) احمدرضا جلالی را به اتهام "محاربه" و "همکاری با دولت اسرائیل" به اعدام محکوم کرد. آخرین جلسه دادگاه این پزشک متخصص که منجر به صدور حکم اعدام او شد، روز دوم مهرماه در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شده بود.
default

خبرنگاران رسانه‌های خارجی که در زندان‌های جمهوری اسلامی بوده‌اند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر