شنبه، شهریور ۳۱، ۱۳۹۷

رویترز: نشست وزرای خارجه پنج کشور عضو برجام با ایران در نیویورک

رویترز: نشست وزرای خارجه پنج کشور عضو برجام با ایران در نیویورک


عکس از آرشیو
خبرگزاری رویترز می‌گوید، قدرت های جهانی امضا کننده توافق هسته ای با ایران، به جز آمریکا، روز دوشنبه هفته آینده در نیویورک با ایران نشستی برگزار می‌کنند. این نشست بخشی از تلاش این کشورها برای حفظ این توافق اتمی بعد از خروج ایالات متحده از آن و در آستانه اجرای تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران است.
طبق این گزارش، وزیران خارجه بریتانیا، روسیه چین، فرانسه و آلمان، ساعت ۲۰ روز دوشنبه هفته آینده در نیویورک با وزیر امور خارجه ایران در خصوص حفظ برجام نشستی برگزار خواهند کرد.
رویترز می گوید، این کشورها کاری حساسی پیش رو دارند چرا که می بایست ایران را ترغیب کنند به رغم خروج آمریکا و بازگشت تحریم ها و محرومیت از منافع اقتصادی توافق اتمی، همچنان به این توافق پایبند باشد.
یک دیپلمات ارشد اروپایی در همین زمینه به رویترز گفته است: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به استدلال هایی نیاز دارد تا از این توافق در مقابل تندرو (در داخل ایران) دفاع کند. او اکنون نیازمند این است که ما چنین مهماتی را در اختیارش بگذاریم.
این دیپلمات اروپایی اضافه کرده است:‌ ما تلاش می‌کنیم چنین مهماتی را در اختیار او بگذاریم، اما صادقانه باید بگویم، آنچه از دست ما بر می‌آید بسیار محدود است.
شش قدرت جهانی در سال ۲۰۱۵ بر سر حل و فصل مناقشه هسته‌ای ایران به توافق موسوم به برجام دست یافتند. ایران ضمن محدود کردن برخی از فعالیت‌های اتمی خود به بازرسان بین المللی اجازه دسترسی به تاسیسات هسته ایش را داد و در مقابل جامعه بین المللی تحریم‌های هسته ای علیه ایران را لغو کرد.
این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا می گوید، برجام یک توافق معیوب و ناقص است و شامل برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران نمی‌شود.
دونالد ترامپ در ۱۸ اردیبهشت تصمیم آمریکا برای خروج از برجام را اعلام کرد و گفت تحریم‌ها علیه ایران می‌گرداند. تاکنون یک مرحله از تحریم های آمریکا اجرا شده است و قرار است مرحله دوم یعنی تحریم های نفتی از ۱۳ آبان ماه به اجرا گذاشته شوند.
رویترز می‌گوید، شوک ناشی از بازگشت تحریم ها باعث شده است که ارزش پول ملی ایران، ریال، در مقابل دلار به شدت سقوط کند.
کشورهای اروپایی به رغم خروج شرکت های بزرگ از ایران، تلاش‌هایی برای محافظت از شرکتهای اروپایی که با ایران دادوستد می کنند انجام داده اند، اما به نظر می رسد آنها در خصوص تحریم های نفتی با مشکلاتی مواجه هستند. چرا که آمریکا هر شرکت و نهادی را که در جریان فرایند خرید نفت ایران مشارکت کند تحریم خواهد کرد.
مقام های ایرانی طی هفته های اخیر گفته اند با توجه این که کشورهای اروپایی قادر به ادامه همکاری اقتصادی با ایران نیستند، شاید بهتر است ایران نیز در مقابل سطح پایبندی به توافق هسته ای را کاهش دهد.
در همین زمینه، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، اتحادیه اروپا را تهدید کرده است که اگر بین دستاوردها و داده‌های ایران از برجام تعادل برقرار نباشد، جمهوری اسلامی در عین باقی ماندن در برجام درصد غنی‌سازی اورانیوم را افزایش خواهد داد.
محمدجواد ظریف در مصاحبه با هفته‌نامه اشپیگل از اروپا خواست که تاثیرات تحریم‌های آمریکا را جبران کند و این اتحادیه را سرزنش کرد که اقدامات کافی را در این زمینه انجام نداده‌ است.
یک دیپلمات ارشد دیگر اروپایی نیز به رویترز گفته است: (ایرانی ها) دائما به ما می گویند وضعیت خیلی خراب است و می خواهند از توافق خارج شد یا آن را به صورت جزئی اجرا کنند. آنها این حرف ها را قبلا نیز می گفتند، ولی آنها با این حال در حال اجرای برجام هستند.
این دیپلمات اروپایی اضافه کرده است: ما به آنها هشدار داده ایم که خروج آنها از این توافق به آنها بیشتر ضربه خواهد زد تا ما.
در همین حال، دونالد ترامپ گفت که در هفته آینده ریاست جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران را به عهده خواهد داشت.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر