شنبه، شهریور ۲۴، ۱۳۹۷

بهرام قاسمی حمله به سفارت ایران در پاریس را تائید کرد

بهرام قاسمی حمله به سفارت ایران در پاریس را تائید کرد

سخنگوی وزارت خارجه ایران ضمن تائید خبر حمله به ساختمان سفارت این کشور در پاریس از پلیس فرانسه انتقاد کرد. قاسمی می‌گوید پلیس "به موقع" در محل حاضر نشده و در عین حال از بازداشت "تعدادی از مهاجمان" خبر می‌دهد.
در پی انتشار خبر حمله به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی در پاریس در برخی از خبرگزاری‌های ایران، بهرام قاسمی روز شنبه ۲۴ شهریور (۱۵ سپتامبر) این خبر را تائید کرد و حمله‌کنندگان را "تعداد اندکی از افراد معاند ضد ایرانی" خواند.
به گزارش خبرگزاری فارس، سخنگوی وزارت خارجه ایران در جمع خبرنگاران گفت: «[این افراد] قصد تعرض و آسیب رساندن به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس را  داشتند که  البته موفق به این کار نشدند و نتوانستند به داخل ساختمان  سفارت  وارد شوند و با پرتاب اشیایی به سمت ساختمان سفارت، خساراتی به آن  وارد کردند.»
در یکی از تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده مقداری وسائل اداری و رایانه‌ی آسیب دیده در نزدیکی در ورودی سفارت قابل مشاهده است.
خبرگزاری فارس می‌گوید تعداد حمله‌کنندگان به سفارت ایران در پاریس حدود ۱۵ نفر بوده که "اقدام به پرتاب سنگ و اشیای مختلف از جمله لوازم کامپیوتر، کپسول آتشنشانی و ... کردند و شیشه‌های ساختمان سفارت را شکستند".
سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است: «متاسفانه به رغم انتظار طبیعی که از پلیس فرانسه وجود داشت آنان هنگام حضور این مهاجمان که از وابستگان یک گروهک تروریستی بودند، به موقع در محل حاضر نبودند که موضوع تهاجم این گروه و عدم حضور به‌هنگام پلیس، تحت بررسی و پیگیری است.»
بهزام قاسمی به وزارت خارجه فرانسه یادآوری کرد: «تامین امنیت اماکن دیپلماتیک به عهده کشور میزبان است و لازم است نسبت به حفاظت و صیانت از کلیه اماکن دیپلماتیک ایران در فرانسه،  تمهیدات و اقدامات جدی و لازم به عمل آورند».
جمهوری اسلامی و بدعت حمله به سفارت
این یادآوری در حالی انجام شده که چند ماه پس از تشکیل جمهوری اسلامی، "دانشجویان پیرو خط امام" ساختمان سفارت آمریکا در تهران را اشغال کردند و دیپلمات‌ها و کارکنان سفارت را ۴۴۴ روز گروگان گرفتند.
بسیاری از اشغال‌کنندگان سفارت آمریکا و گروگان‌گیران دیپلمات‌ها و کارمندان آمریکایی در سال‌های بعدی و حتی تا امروز از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی بوده و هستند.
در سال‌های گذشته سفارت‌خانه و دفترهای نمایندگی دیپلماتیک برخی دیگر از کشورها در ایران، از جمله بریتانیا و عربستان نیز از حمله و تعرض مصون نماندند. برخی شواهد دست‌ داشتن گروه‌های تندرو حامی و وابسته به حکومت در بسیاری از این حمله‌ها را تائید می‌کنند.
بهرام قاسمی در جمع خبرنگاران گفت: «پس از پیگیری‌های متعدد و حضور نیروهای ذیربط تعدادی از مهاجمان توسط پلیس دستگیر شدند که خواستار محاکمه و مجازات آنها و اعلام نتیجه از سوی مقامات ذیصلاح هستیم.»
خبرگزاری فارس با انتشار عکس‌هایی از ساختمان سفارت ایران در پاریس در شبکه توئیتر، حمله‌کنندگان به این ساختمان را اعضای حزب کومله کردستان معرفی کرده است. این ادعا در برخی دیگر از رسانه‌های ایران، از جمله خبرگزاری صدا و سیما نیز تکرار شده اما کومله تا کنون دخالت در این حمله را تائید نکرده است.
احتمال می‌رود هواداران برخی از گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی کردستان ایران به خاطر اعتراض به اعدام سه جوان کرد ایرانی و حمله موشکی سپاه پاسداران به مقر دو حزب کرد در استان اربیل اقلیم کردستان عراق، در این حمله حضور داشته‌اند.

شبکه خبر خبرگزاری صدا و سیما گزارش داد: «پلیس فرانسه از صبح روز جمعه از تحرکات این افراد خبر داشت و به مسئولان سفارت نیز اطلاع داده بود، اما درست در زمانی که عناصر گروهک تروریستی کومله در مقابل سفارت حاضر می‌شوند، ماموران پلیس اطراف سفارت را ترک کرده و پس از پایان نمایش متعرضان به سفارت ایران، ماموران پلیس بار دیگر به محل خدمتشان باز می‌گردند.»
وزارت خارجه و پلیس فرانسه هنوز به این ادعا واکنشی نشان نداده‌اند. تجمع اعتراضی و حمله به دفترهای نمایندگی دیپلماتیک جمهوری اسلامی بی‌سابقه نیست. چند روز پیش معترضان عراقی در بصره به ساختمان کنسولگری ایران در این شهر حمله کردند و آن را به آتش کشیدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر