سه‌شنبه، اردیبهشت ۰۳، ۱۳۹۸

تحریم نفتی ایران تاثیر محدودی بر اقتصاد ژاپن دارد

تحریم نفتی ایران تاثیر محدودی بر اقتصاد ژاپن دارد

ژاپن یکی از هشت کشوری است که از معافیت‌های ناظر بر معاملات نفتی با ایران بهره می‌برد. مقامات ژاپن گفته‌اند که عدم تمدید معافیت‌ها تاثیر اندکی بر اقتصاد ژاپن دارد. این کشور خرید نفت از ایران را به‌شدت کاهش داده بود.
دیدار شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن با مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، ۱۳ نوامبر ۲۰۱۸ (چند روز پس از اعلام معافیت ژاپن از مجازات‌های تعیین شده برای معامله نفتی با ایران)
ژاپن چهارمین کشور بزرگ وارد کننده نفت در جهان و یکی از مشتریان اصلی نفت ایران است. تصمیم دولت آمریکا مبنی بر عدم تمدید معافیت‌های مربوط به معاملات نفتی با ایران، می‌توانست امر تامین انرژی در آن کشور را مختل کند. اکنون مقامات ژاپن اعلام کرده‌اند که عدم تمدید معافیت‌ها تاثیر چندانی بر اقتصاد آن کشور ندارد.
خبرگزاری رویترز، روز سه‌شنبه سوم اردیبهشت (۲۳ آوریل) خبر از واکنش وزیر صنایع و بازرگانی ژاپن به عدم تمدید معافیت‌های ۱۸۰ روزه مربوط به معاملات نفتی با ایران داده است.
ژاپن اعلام کرده است که سهم ایران در تامین نفت مورد نیاز ژاپن حتی پیش از اعلام تصمیم دولت آمریکا به‌شدت کاهش یافته بود. بر اساس اظهارات وزیر صنایع و بازرگانی ژاپن، ایران تنها سه درصد نیازهای نفتی ژاپن را تامین می‌کند و جبران چنین چیزی چالش بزرگی برای اقتصاد ژاپن نیست.
مخازن نفت خام
هیروشیگه سکو، وزیر صنایع و بازرگانی ژاپن روز سه‌شنبه ۲۳ آوریل در واکنش به تصمیم آمریکا گفت که موجودی نفت ژاپن در حال حاضر برای تامین نیازهای این کشور کفایت می‌کند و نیازی به افزایش آن در شرایط کنونی حس نمی‌شود.
پالایشگاه‌های ژاپن پس از آنکه در بازه زمانی ژانویه تا آوریل سال جاری اقدام به خرید ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام از ایران نموده بودند، واردات نفت خود از ایران را متوقف کردند.
ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که برای جبران حذف نفت خام ایران از بازارهای جهانی، تماس‌هایی با مقامات عربستان سعودی و امارات متحده عربی گرفته است. مقامات آمریکا اعلام کرده‌اند که این دو کشور پذیرفته‌اند به همان میزان حذف نفت خام ایران از چرخه انرژی جهان، اقدام به افزایش تولید نفت کنند.
سفر به ژاپن
سلطان احمد جابر، مدیر اجرایی شرکت ملی نفت ابوظبی برای گفت‌وگو با مقامات ژاپنی به توکیو سفر کرده است.
افزون بر آن گفته می‌شود که خالد فاضل، وزیر نفت کویت نیز برای گفت‌وگو با سکو، وزیر صنایع و بازرگانی ژاپن به آن کشور سفر کرده است.
قرار است آن‌ها به طور جداگانه با وزیر صنایع و بازرگانی ژاپن دیدار و گفت‌وگو کنند. هدف از این دیدارها، یافتن راه‌حلی برای تامین نیازهای ژاپن به نفت خام اعلام شده است.
عربستان سعودی نیز اعلام کرده است که در صورت آنکه معافیت‌های ناظر بر معاملات نفتی با ایران تمدید نشوند، این کشور با افزایش تولید نفت خود، حذف نفت ایران از بازارهای جهانی را جبران خواهد کرد.
سایت "اویل پرایس" نیز با انتشار مقاله‌ای درباره عدم تمدید معافیت‌مربوط به معاملات نفتی با ایران، اعلام کرده است که دو کشور عربستان سعودی و عراق ابراز آمادگی کرده‌اند، نیازهای جهانی به نفت خام را پس از حذف نفت ایران از چرخه تامین انرژی، جبران کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر