آمریکا «بخشهای جدیدی از اقتصاد ایران» را تحریم میکند
این مقام ارشد دولت دونالد ترامپ که نامش فاش نشده به رویترز گفته است: دولت آمریکا در صدد است که در سالگرد خروج ایالات متحده از توافق هستهای شش قدرت جهانی با ایران، برجام در اردیبهشت سال ۱۳۹۷، این تحریمهای تازه را اعمال کند.
آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان با ایران در سال ۱۳۹۴ در وین بر سر حل بحران هستهای جمهوری اسلامی به توافق رسیدند. طبق برجام، ایران محدودیتها بر برنامه هستهای خود را پذیرفت در مقابل تحریمهای هستهای علیه این کشور لغو شد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که منتقد توافق هستهای با ایران است در ۱۸ اردیبهشت پارسال از برجام خارج شد و دلیل آن را «نقض روح این توافق»، فعالیتهای موشکی بالستیک و نقش منفی تهران در خاورمیانه دانست.با خروج آمریکا از برجام، دونالد ترامپ حکم به بازگشت تحریمهایی داد که در چارچوب اجرایی شدن برجام به تعلیق درآمده بود.
«در آستانه سالگرد تحریم ها»
این مقام دولت آمریکا با اشاره این که هدف تداوم فشار بر ایران است، اظهار داشت: ما می خواهیم شرکتهای تجاری همچنان به این نکته فکر کنند که دادوستد با ایران در این شرایط بدترین ایده است.
وی همچنین با بیان این که تحریمهای تازه در هفتههای آینده اعمال میشوند، اضافه کرد: هرچه بتوانیم در آستانه سالگرد (خروج آمریکا) این کار را بکنیم بهتر است.
این مقام دولت ترامپ با این حال گفته است که واشینگتن قادر است که معافیت از تحریمهای نفتی ایران را تمدید نکند.
رویترز میگوید، تمدید معافیت از تحریم های نفتی ایران برای چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه تمدید خواهد شد.
این در حالی است که برایان هوک، مسئول امور ایران در وزارت خارجه آمریکا، هفته گذشته با اشاره به اینکه تحریم نفتی علیه ایران موفق بوده است، درباره کشوری که معافیت موقتشان بزودی به پایان میرسد گفته بود که تصمیم نهایی در این باره بعداً اعلان خواهد شد.
پیش از این گزارشهایی منتشر شده بود که برخی از این کشورها، به ویژه هند و کره جنوبی، در تلاشاند تا مقامهای آمریکایی را به تمدید معافیتشان قانع کنند.
از سوی دیگر خبرگزاری رویترز به نقل از برخی منابع نفتی گزارش داده بود که آمریکا درصدد آن است که میزان معافیتها را کاهش دهد و با کاستن ۲۰ درصد دیگر از صادرات نفتی ایران، صادرات نفت ایران را به زیر یک میلیون بشکه در روز برساند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر