مرکز آمار: رشد منفی ۴٫۹ درصدی اقتصاد ایران در سال گذشته
بر اساس این گزارش که یکشنبه ۲۶ خرداد در سایت رسمی مرکز آمار منتشر شدهاست، محصول ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ در سال ۱۳۹۷ به رقم ۷۱۳ تریلیون تومان با احتساب نفت و ۵۷۳ تریلیون تومان بدون احتساب نفت رسیدهاست، که نشان از رشد منفی ۴٫۹ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و منفی ۲٫۴ درصدی آن بدون نفت در سال گذشته خورشیدی دارد.
بر اساس این گزارش، ارزش تولید فرآوردههای حوزه کشاورزی منفی ۱٫۵ درصد، صنعت منفی ۹٫۶ درصد بوده، اما بخش خدمات تغییری نداشتهاست.
آمریکا اردیبهشت پارسال از توافق هستهای موسوم به برجام خارج شد و تحریمهای شدیدی علیه ایران به اجرا گذاشت که مهمترین آن تحریم صادرات نفت ایران است و این امر باعث پسرفت اقتصادی در ایران شده است.
تولید ناخالص داخلی ایران از سال ۹۰ تا ۹۷:
با خروج آمریکا از برجام، تولید نفت ایران شروع به سقوط کرد و از ۳٫۸ میلیون بشکه در روز در ابتدای پارسال به حدود ۲٫۸ میلیون بشکه در انتهای آن رسید و هماکنون به حدود ۲٫۳۷ میلیون بشکه در روز سقوط کرده که کمترین میزان از دهه هفتاد خورشیدی به این سو است.
بر اساس ارزیابی صندوق بینالمللی پول، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۸ (سال میلادی تقریباً سه ماه از سال خورشیدی زودتر شروع میشود) منفی ۳٫۹ درصد بوده و انتظار میرود در سال جاری نیز منفی ۶ درصد باشد.
آنچه که آمارهای این نهاد بینالمللی نشان میدهد، سهم ایران از اقتصادی جهانی طی ۴۰ سال گذشته از حدود دو درصد به زیر ۱٫۱ درصد کاهش یافتهاست و این رقم در سالهای آینده میرود که به یک درصد سقوط کند.
سهم ایران از اقتصاد جهانی:
هم صندوق بینالمللی پول و هم بانک جهانی پیشبینی کردهاند که از لحاظ رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۹ یکی از «بدترینها» در میان جامعه جهانی باشد.
بانک جهانی پیشبینی کردهاست که رشد اقتصادی ایران بعد از نیکاراگوئه، کمترین رقم در جهان باشد. صندوق بینالمللی پول نیز میگوید تنها ایران و سودان در سال جاری رشد اقتصادی منفی خواهند داشت.
این دو نهاد بینالمللی فعلاً ونزوئلا را از آمارهای خود بیرون آوردهاند. این کشور با تورم ۱۰ میلیون درصدی، اقتصاد بحرانزدهای دارد و سازمانهای بینالمللی ترجیح میدهند فعلاً دربارهٔ آمارهای رشد اقتصادی این کشور سکوت کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر