دوشنبه، خرداد ۲۷، ۱۳۹۸

سخنگوی دروغگوی وزارت خارجه ایران: انفجار نفتکش‌ها می‌تواند کار "تیم ب" باشد

سخنگوی دروغگوی وزارت خارجه ایران: انفجار نفتکش‌ها می‌تواند کار "تیم ب" باشد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران اتهام آمریکا علیه ایران در خصوص حمله اخیر به نفتکش‌ها را "دروغ" خواند و گفت: "امکان دارد حرکت بر اساس دروغ کار را به جا‌های باریک بکشاند". به گفته موسوی، انفجارها "می‌تواند کار تیم ب باشد".
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران (عکس از آرشیو)
سخنگوی وزارت خارجه ایران در مصاحبه‌ای تفصیلی با خبرگزاری "باشگاه خبرنگاران جوان" که امروز دوشنبه ۲۷ خرداد (۱۷ ژوئن) منتشر شده، اتهام‌های اخیر علیه این کشور در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس را تنش‌هایی عنوان کرد که "به صورت مصنوعی توسط قدرت‌های فرامنطقه‌ای" به جمهوری اسلامی "تحمیل شده است".
عباس موسوی در ادامه گفت‌وگوی خود با این خبرگزاری وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی افزود: «گاهی اوقات آمریکایی‌ها مانند برخی از داستان‌های فولکلور، دروغی را می‌گویند و خود به دنبال آن می‌روند، اما باید متوجه باشند که امکان دارد حرکت بر اساس دروغ، کار را به جا‌های باریک بکشاند و بر همین اساس هم توصیه ما به آن‌ها این است که قدری در مواضعشان محتاط‌تر عمل کنند تا اختیار کارشان به هم نخورد.»
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران همچنین بار دیگر ضمن رد دست داشتن ایران در انفجار اخیر نفتکش‌ها در دریای عمان، به مقام‌های آمریکایی "توصیه" کرد که "موضوع را پیگیری کنند چرا که قطعا به دست‌های پنهانی خواهند رسید که خواستار تنش در منطقه هستند و آرامش و ثبات مردم منطقه را بر نمی‌تابند."
موسوی در ادامه در رابطه با حمله اخیر به دو نفتکش در دریای عمان، انگشت اتهام را متوجه دیگر بازیگران منطقه‌ای کرد و گفت: «به صورت طبیعی انفجار نفتکش‌های ژاپنی می‌تواند کار تیم B باشد. آن‌ها این خرابکاری را انجام می‌دهند و البته خود ایالات متحده باید به نقش این تیم واقف باشد.»
تیم "ب" اشاره‌ای به بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا، محمد بن‌سلمان ولیعهد عربستان سعودی و محمد بن‌زاید ولیعهد ابوظبی است که از نظر دستگاه دیپلماسی ایران، در راستای دامن زدن به تنش میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند و به گفته محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، می‌خواهند ترامپ را "برخلاف خواسته‌اش" به سمت جنگ با ایران بکشانند.
آمریکا، عربستان سعودی و اسرائیل ایران را متهم به دست داشتن در حملات روز پنجشنبه گذشته به دو نفتکش در دریای عمان کرده‌اند. بریتانیا نیز اعلام کرده است که "تقریبا" از دست داشتن جمهوری اسلامی در این حملات اطمینان دارد.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در بخش دیگری از مصاحبه‌اش با باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن ابراز تأسف از "رویکرد برخی کشورهای غربی" در برابر خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های این کشور علیه ایران و شرکت‌های طرف معامله با آن، کشورهای اروپایی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «اروپایی‌ها نه تنها اجازه می‌دهند قوانین دولتی کشور دیگری علیه شرکت‌هایشان اعمال شود، بلکه صدای اعتراضی هم در این زمینه از آنها شنیده نمی‌شود.»
تهدید اروپا به برداشتن "قدم‌های بعدی"
عباس موسوی این کشورها را تهدید کرد و گفت: «اگر می خواهند ما در برجام بمانیم باید ملاحظات و مقدورات جمهوری اسلامی ایران را درک کرده و نباید انتظار داشته باشند که یک توافق چندجانبه به صورت یکجانبه دنبال شود، توافق چندجانبه را باید همه‌ی طرف‌ها اجرایی کنند تا پابرجا بماند.»
موسوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اقدام جمهوری اسلامی در "کاهش تعهدات" برجامی خود گفت: «در صورتی که طی ۶۰ روز اقدام ملموس و گام قابل‌توجهی که بی‌عملی‌ها و ناکارآمدی‌های آن‌ها را جبران کند برداشته نشود جمهوری اسلامی ایران حق خودش می‌داند باز با استفاده از همین مکانیزم در درون برجام قدم دوم را محکم‌تر بردارد، اما باید دید در نهایت چه خواهد شد، جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام کرده که بیش‌تر از این صبر نخواهد کرد و اگر خواسته‌های ما برآورده نشود قدم‌های بعدی را برخواهیم داشت.»
او همچنین تهدید کرد: «تنها زمانی که از جانب طرف‌های برجامی اقدامات عملی ببینیم و به ما اطمینان بدهند که می‌توانیم از منافع حاصل‌شده از برجام نفع ببریم رضایت خواهیم داشت، اما اگر در حد حرف و اقدامات جزئی باشد نخواهیم پذیرفت و به اقدامات خود در جهت کاهش تعهدات پیش خواهیم رفت.»
ایران اعلام کرده است که امروز ۲۷ خرداد از "مرحله دوم کاهش تعهدات هسته‌ای" خود رونمایی خواهد کرد. روابط عمومی سازمان انژی اتمی ایران در بیانیه‌ای از "نمایندگان رسانه‌های گروهی داخلی" دعوت کرده است تا امروز دوشنبه از روند تولید در کارخانه آب سنگین اراک بازدید کنند.
در این بیانیه تاکید شده است که در ادامه بازدید نمایندگان رسانه‌های داخلی از سایت غنی‌سازی نطنز در ۳۱ اردیبهشت که خبرنگاران در جریان آخرین اقدامات سازمان انرژی اتمی در زمینه اجرای تصمیم شورای عالی امنیت ملی برای "کاهش تعهدات هسته‌ای" قرار گرفتند، اکنون قرار است نمایندگان رسانه‌ها در جریان اجرای "مرحله دوم و آخرین تحولات در روند تولید آب سنگین" در تاسیسات اراک قرار گیرند.
شورای عالی امنیت ملی ایران ۱۸ اردیبهشت‌ماه گذشته از توقف بخشی از تعهدات خود در توافق برجام خبر داد. همزمان حسن روحانی، رئیس جمهوری و رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران در نامه دیگری به سران کشورهای باقی‌مانده در برجام مهلت ۶۰ روزه‌ای را برای اجرای "تعهدات" این کشورها، به خصوص در حوزه بانکی و نفتی تعیین کرد.
تعیین این مهلت اما با واکنش انتقادی سه کشور اروپایی طرف توافق هسته‌ای روبه‌رو شد. نه تنها فرانسه، بریتانیا و آلمان ضرب‌الاجل ایران را رد کردند، بلکه چین و روسیه نیز به عنوان متحدان این کشور، به جمهوری اسلامی توصیه کردند که به پایبندی خود به برجام ادامه دهد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر