پنجشنبه، مرداد ۲۳، ۱۳۹۹

افت چشمگیر شاخص بورس تهران برای دومین روز متوالی

افت چشمگیر شاخص بورس تهران برای دومین روز متوالی


بورس تهران (عکس از آرشیو)
شاخص کل بورس تهران طی روز سه‌شنبه حدود ۶۵ هزار واحد سقوط کرد و طی روز چهارشنبه دوباره با افتی نزدیک ۲۵ هزار واحدی به ۱ میلیون و ۹۷۵ واحد رسید.
شاخص بورس تهران ابتدای سال جاری حدود ۵۰۰ هزار واحد بود و به رغم سقوط اقتصاد ایران برای سومین سال متوالی، با رکوردهای جهشی پی در پی به بالای ۲ میلیون واحد اوج گرفته بود.
مقامات ایران تاکنون علت چنین پدیده‌ای را در حالی که کشور با رکود تورمی مواجه است، توجیه و تبیین نکرده‌اند، اما برخی کارشناسان نسبت به وجود حباب در بازار بورس و دستکاری احتمالی دولت در شاخص‌ها هشدار داده‌اند، خاصه از آنجا که دولت در نظر دارد در سال جاری ۴۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان دارایی‌های منقول و غیرمنقول خود را به فروش بگذارد که ۱۰ برابر بیشتر از اهداف خصوصی‌سازی در سال گذشته خورشیدی است.
فروش اموال منقول و غیرمنقول دولتی در سال گذشته ۴۴۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، اما در هفت ماه ابتدایی تنها ۱۸۷ میلیارد تومان از این اموال به فروش رفت. تاکنون گزارشی نیز درباره ۵ ماه انتهایی سال منتشر نشده است.
همچنین در سال ۹۷ حدود ۲۵۵۰ میلیارد تومان فروش اموال دولتی در نظر گرفته شده بود که در عمل ۳۷۷ میلیارد تومان از آن به فروش رفت.
از سوی دیگر ارزش ریال در مقابل دلار از ابتدای سال جاری ۴۰ درصد افت کرده که این امر باعث شده هم ارزش ریالی دارایی‌های شرکت‌های موجود در بازار بورس افزایش بیابد و هم ارزش صادرات آنها بر اساس ریال.
اما درباره افت شاخص‌ سهام در دو روز اخیر برخی رسانه‌های داخلی از جمله خبرگزاری برنا می‌گویند عدم تفاهم شرکت ملی نفت و سازمان خصوصی‌سازی برای عرضه پالایشگاه‌ها در بورس عامل آن بوده است.
این گزارش می‌گوید سازمان خصوصی‌سازی بنا دارد که به صورت مستقیم سهام پالایشگاه‌ها را در بازار به مردم عرضه کند و از آنجا که نقدینگی مورد نیاز برای خرید این مقدار از دارایی در بازار وجود ندارد، شاخص‌ کل بازار افت کرده است.
سایت تجارت نیوز نیز دستکاری دولت، ورود تازه‌کارهای «احساسی» به بورس و در نتیجه از بین رفتن اعتماد مردم و همچنین آزادسازی مرحله دوم سهام عدالت را عامل افت شاخص کل بورس عنوان کرده‌ است.
البته زمزمه‌ها از عدم موفقیت گزینه حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران برای کسب رای اعتماد مجلس نیز یکی دیگر از علل افت ناگهانی شاخص کل بورس از روز سه‌شنبه عنوان شده بود که به حقیقت پیوست.
مجلس شورای اسلامی ایران روز چهارشنبه، ۲۲ مردادماه، به حسین مدرس خیابانی برای وزارت صنعت و معدن رای اعتماد نداد.
روز چهارشنبه شرکت‌های سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه‌گذاری غدیر، صنایع ملی مس ایران و پالایشگاه نفت اصفهان بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر