سیا ارمجانی٬ مجسمهساز و معمار سرشناس ایرانی آمریکایی درگذشت
موزه متروپولیتن نیویورک هفتم شهریور در توییتی از درگذشت «سیا ارمجانی» خبر داده است.
موزه متروپولیتن نیویورک میگوید، فعالیتهای سیاسی و مطالبه عدالت اجتماعی باعث شد که سیا ارمجانی در دهه ۱۹۶۰ میلادی مجبور به ترک ایران شود.او متولد سال ١٣١٨ در ايران است.
We are deeply saddened by the passing of #SiahArmajani,
known for his wry humor, gentle nature, and deep conviction in the
revolutionary power of art as a form of civic engagement. His social
justice and political activism in Iran led to his forced emigration to
the US in 1960.
سیا ارمجانی در کالج مکالستر در شهر مينياپليس تحصيل کرد و همچنان ساکن اين شهر است.
آثار او حد فاصل بين هنر و معماری است و از معروف ترين آنها، مشعل المپيک سال ١٩٩٦ در شهر آتلانتای آمريکاست. او به عنوان يکی از پيشروان هنر عمومی شناخته میشد.
آثار او در موزههای معتبری چون متروپوليتن نيويورک، هنر مدرن نيويورک، گوگنهايم، انستيتوی هنر شيکاگو، گالری ملی آمريکا، موزه بريتانيا و ديگر موزههای اروپايی در برلين، آمستردام و ژنو قرار دارند.
در مهرماه سال ۱۳۹۳ نمايشگاه مجسمه های سيا ارمجانی با عنوان «مقبره ها» در گالری معروف الکساندر گری در محله چلسی شهر نيويورک به نمايش گذاشته شد.
سیا ارمجانی حدود چهل سال روی مجموعه «مقبره ها» کار کرده بود. او گفته بود که اين مقبرهها ادای احترام به فيلسوفان و شاعرانی است که افکار و آثار او را شکل داده اند.
يکی از کارهای او به به نام «مينياپليس مکتوب» يک صفحه ٥ متری پر از شعر فارسی است. اين اثر، بازتاب خاطرات کودکی و نوجوانی او در تهران است. او گفته بود، ذهنش پر از شعر است که بسياری از آنها را در دوران مدرسه حفظ کرده و همه آنها را روی اين صفحه ٥ متری نوشته است.
به گفته سیا ارمجانی، «مينياپليس مکتوب»، مقبره خود او است. طرحی از نمای شهر مينياپليس که سالهاست در آن زندگی میکند، به علاوه صدها شعر فارسی که فاصله ميان خطوط ساختمان ها را پر کرده است. سیا ارمجانی گفته بود، هنر نبايد درباره شخص او باشد به همين دليل به جای تصوير خود، نمای شهرش را روی مقبره خود کشيده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر