دوشنبه، مرداد ۲۰، ۱۳۹۹

واکنش‌ها به سخنان پرویز فتاح؛ سپاه ساکت است

واکنش‌ها به سخنان پرویز فتاح؛ سپاه ساکت است

مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، بنیاد باران، دفتر احمدی‌نژاد و شهیندخت مولاوردی از جمله اشخاص و نهادهایی هستند که به سخنان رییس بنیاد مستضعفان واکنش نشان داده‌اند.
کاخ مرمر تا سال ۱۳۹۷ در اختیار مجمع تشخیص مصلحت نظام بود
سخنان پرویز فتاح رییس بنیاد مستضعفان، درباره پس ندادن املاک این بنیاد از سوی برخی مقامات و نهادهای دولتی و حکومتی واکنش‌های زیادی در پی داشت. از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام تا نیروی دریایی ارتش و نیز شخصیت‌های سیاسی به اظهارات او پاسخ داده‌اند.
روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره بخشی از سخنان فتاح  درباره کاخ مرمر و ساختن سونا و جکوزی در این اثر فرهنگی از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت که "این ساختمان در مرداد ماه ۱۳۹۷ و در زمان ریاست هاشمی شاهرودی بر مجمع، به ریاست وقت بنیاد مستضعفان، آقای سعیدی‌کیا تحویل داده شده است".
به گفته روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، علاوه بر ساختمان کاخ مرمر، دو ساختمان دیگر نیز که در اختیار مرکز تحقیقات استراتژیک بود در همان زمان به ریاست بنیاد مستضعفان، محمد سعیدی‌کیا تحویل داده شده و در حال حاضر مجمع تشخیص مصلحت نظام هیچ ساختمانی از بنیاد را در اختیار ندارد.
این نهاد اما درباره ساختن سونا و جکوزی و احداث آسانسور در یک بنای تاریخی و اثر ملی در زمان ریاست هاشمی رفسنجانی بر مجمع هیچ توضیحی نداده است.
دفتر احمدی‌نژاد: به خودمان بگویید تخلیه می‌کنیم
دفتر محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری پیشین ایران نیز نیز در اطلاعیه‌ای به سخنان فتاح پاسخ داد. فتاح در مصاحبه تلویزیونی خود گفته بود که از زمان پایان ریاست جمهوری احمدی‌نژاد ملکی ۱۸۰۰ متری در ولنجک همچنان در اختیار اوست و انتظار داریم آقای احمدی‌نژاد این ملک را به بنیاد مستضعفان پس دهد.
دفتر احمدی‌نژاد در پاسخ گفته است: «این دفتر به ویژه پس از پیشنهاد سال ١٣٩٦ جناب آقای دکتر احمدی‌نژاد به مقام معظم رهبری دائر بر فروش تمامی اموال بنیاد مستضعفان و توزیع آن بین مردم، خصوصاً محرومین، همواره آماده تخلیه این محل بوده است. طی سال گذشته و با افزایش نجومی قیمت‌ها، این دفتر ابتدائاً و رأساً پیشنهاد تخلیه را به مسئولین بنیاد داده است، لیکن از طرف آنان تا کنون هیچ درخواستی حتی تلویحی برای تخلیه ارائه نشده است».
دفتر احمدی‌نژاد اضافه کرده است: «با این حال آمادگی داشته و داریم که ساختمان مذکور را تخلیه نماییم و خواهیم کرد. کافی بود مسئولین مربوطه درخواست خود را مستقیماً به این دفتر اعلام می‌نمودند».
"ملک کوهک نصف نصف متعلق به بنیاد مستضعفان و ارتش است"
پرویز فتاح در بخش دیگری از سخنانش گفت: «یکی از جاهایی که حریف او نمی‌شویم نیروهای مسلح هستند زیرا قانونا نمی‌توانیم علیه آنها شکایت کنیم».
به گفته رییس بنیاد مستضعفان یک ملک مرغوب در منطقه کوهک در اختیار نیروی دریایی ارتش است و پیگیری‌های بنیاد برای باز گرداندن آن به در بسته خورده است.
روابط عمومی پادگان کوهک در بیانیه‌ای به این اظهارات پاسخ داده و نوشته است: «این مکان، از پیش از انقلاب اسلامی در اختیار این نیرو بوده و بعد از انقلاب نیز به عنوان ستاد فرماندهی از آن بهره‌برداری می‌کند».
به گفته روابط عمومی پادگان کوهک، "بر اساس مصوبات ابلاغی مقرر شده اراضی پادگان کوهک بالمناصفه بین نیروی دریایی ارتش و بنیاد مستضعفان تقسیم شود و در مسیر اجرای این مصوبه ستاد کل نیرو‌های مسلح به عنوان حَکم عمل خواهد کرد".
این نهاد سپس نتیجه گرفته که "تمامی عواید حاصل از اعیان اراضی پادگان کوهک (ساخت و ساز‌های انجام شده در محدوده پادگان) متعلق به نیروی دریایی ارتش خواهد بود و بنیاد موظف به پرداخت ارزش آن به نیروی دریایی است".
به گفته روابط عمومی پادگان کوهک در حال حاضر یک هیأت کارشناسی مرکب از کارشناسان ستاد کل نیرو‌های مسلح، نیروی دریایی ارتش و بنیاد مستضعفان در حال بررسی این موضوع و ارزش‌گذاری ملک هستند.
"بنیاد باران هیچ ملکی از بنیاد مستضعفان در اختیار ندارد"
پرویز فتاح در بخش دیگری از سخنانش نامی از بنیاد باران برد و گفت: «ملکی هم در اختیار رئیس جمهور اسبق برای موسسه باران بوده است که پیش از تصدی مسئولیت بنده در بنیاد، تخلیه شده بود و در ایام کرونا با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آن جا را به محل قرنطینه بیماران تبدیل کردیم و اکنون هم در اختیار آن هاست اما پس از این مرحله، آن جا را می فروشیم».
بنیاد باران در جوابیه‌ای توضیحات پرویز فتاح درباره ملک جماران را "ناقص و شبهه‌برانگیز" خوانده و تصریح کرده که ملک مذکور "نه از سوی بنیاد مستضعفان بلکه از سوی موسسه نشر و تنظیم آثار امام در اختیار محمد خاتمی و نه بنیاد باران قرار گرفته است".
این بنیاد در ادامه تصریح کرده است: «بنیاد باران از ابتدای تاسیس تاکنون حتی یک روز هم در ملکی که متعلق به دولت یا بنیاد مستضعفان بوده فعالیت نداشته و برای اثبات این ادعا می‌توان به اسناد ثبتی و مدارکی که موجود است، مراجعه کرد».
سلامت نفس و دیانت پرویز فتاح؛ زیر سوال
از دیگر کسانی که نامشان در مصاحبه تلویزیونی پرویز فتاح به میان آمد، شهیندخت مولاوردی و معصومه ابتکار بودند. فتاح در این بخش از سخنانش مدعی شد که ساختمان مرکز مطالعات و تحقیقات زنان سال‌ها در اختیار "عده‌ای از بانوان از جمله خانم ابتکار، مولاوردی و بقیه" بوده و زمانی که بنیاد از آنها خواسته آنجا را تخلیه کنند، بابت تخلیه پنج میلیارد تومان می‌گیرند.
فتاح افزود: «پس از بررسی‌ها مشخص شد [دریافت پول] خلاف بود و کسی که ملک بنیاد مستضعفان در اختیار او بوده است باید اجرت المثل هم بپردازد و امیدواریم این مبلغ برگردد و مشکل حقوقی و قضایی پیدا نکند».
شهیندخت مولاوردی در یک رشته توییت که با لحنی گلایه‌آمیز آغاز شده، به اظهارات فتاح واکنش نشان داده و از جمله نوشته است:ٰ «آقای فتاح شما را به سلامت نفس می‌شناختم. منتظر جوابیه مستند و مستدل هیأت مدیره موسسه بمانید.»
Profile photo, opens profile page on Twitter in a new tab
آقای فتاح شما را به سلامت نفس می شناختم. کاش در جایگاه مهمی که قرار گرفته اید در روایتهایتان بیش از پیش دقیق تر و مسئولانه تر باشید تا با مغلطه طوری وانمود نشود گر حکم‌ شود که مست گیرند... منتظر جوابیه مستند و مستدل هیات مدیره موسسه بمانید./

معصومه ابتکار نیز در توییترش نوشته،موسسه مطالعات زنان دفتری را به قیمت کارشناسی خریداری کرده، نه اینکه پنج میلیارد به حساب کسی پرداخته باشد.
آقای #فتاح خیلی ها شمارا به دیانت میشناختند!صحبت دیشب شما اما اشتباه زیادداشت و نام بردن از من وخانم مولاوردی باحقیقت ماجرا سازگارنیست که گویا رانت یانفع شخصی بوده.ساختمان اوایل دهه ۷۰ بانظر امام به موسسه مطالعات زنان داده شد که مامسئولیتی نداشتیم. رسانه ملی بایدفرصت پاسخ دهد.
یکی از اشتباهات آقای #فتاح همینکه ۵ میلیارد برای ساختمان موسسه مطالعات زنان رفته، نه بحساب کسی. موسسه هم دفتری را براساس قیمت کارشناسی برای کار زنان خریداری کرده. من وخانم مولاوردی هیچکدام مسؤلیت اجرایی در موسسه نداشته و نداریم.برای تخریب و اتهام زنی با کلمات و ارقام بازی نکنید.
این میان نهادهای وابسته به سپاه پاسداران  که آماج انتقاد فتاح بودند همچنان سکوت اختیار کرده‌اند. فتاح در بخشی از اظهارات تلویزیونی خود به نیروی محافظ آیت‌ شیطان  خامنه‌ای انتقاد کرد و گفت: «حتی یکی از املاک خوب ما در منطقه جماران در دست سپاه ولی امر است، اما آن را به بنیاد پس نمی‌دهند و بنده را در این ملک راه ندادند. ارزش این ملک بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان است و از آن استفاده هم نمی‌شود، اما به کجا شکایت ببریم؟» روسای پیشین بنیاد کمتر درگیری خود با نهادهای دیگر را علنی می‌کرده‌اند و بیشتر تمایل داشته‌اند که در پس و پسله مناقشات را فیصله دهند. در مورد راه و روش پرویز فتاح که خود از فرماندهان سابق سپاه است گمانه‌های مختلفی مطرح است. برخی از صاحبنظران مثل صادق زیباکلام این علنی‌کردن اختلافات را دارای انگیزه انتخاباتی و زمینه‌سازی برای بهترکردن شانس پیروزی احتمالی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ تلقی می‌کنند و برخی نیز آن را به روحیه و رفتار خاص فتاحی نسبت می‌دهند. او سال گذشته نیز برخورد عجیبی با دانشکده خبر انجام داد و عده‌ای را برای بازپس گرفتن ساختمان دانشگاه به آنجا اعزام کرد که باعث درگیری و زد و خورد شد.
بنیاد مستضعفان نهادی غیرانتفاعی است که پس از انقلاب در سال ۵۷ به دستور  خمینی، رهبر انقلاب تاسیس شد. گفته می‌شود پس از شرکت ملی نفت، دومین موسسه اقتصادی بزرگ ایران به شمار می‌رود و مستقیماً زیر نظر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران اداره می‌شود اما طبق اعتراف رئیس بنیاد مستضعفان بسیاری از نهادها و موسسات تحت کنترل رهبر و یا شخصیت‌هایی که به عنوان مشاور رهبر فعالیت می‌کنند، املاک را به بنیاد مستضعفان پس نداده‌اند.
 
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر