وزیر بهداشت آلمان: واکسن کرونا ظرف ماههای آینده آماده میشود
او که با کانال تلویزیونی زددیاف آلمان سخن میگفت از ماه مشخصی نام نبرد.
ینس اشپان همچنین گفت که هنوز نمیشود مطمئن شد که افراد چند بار باید واکسن بزنند و دوره مصونیت به کرونا، پس از تزریق واکسن، چه مدت خواهد بود.
وزیر بهداشت آلمان ضمن ابزار خوشبینی از دسترسی به واکسن کووید ۱۹ گفت: «میتوانم بگویم به خاطر کار جمعی همه ما یعنی پژوهشگران، دانشمندان و عموم مردم، سریعتر از تمام موارد پیشین تاریخ بشر به واکسن دست خواهیم یافت.»
در همین حال، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، مدعی شده است که کشورش نخستین واکسن علیه کرونا را که «مصونیتی پایدار به وجود میآورد» تهیه کرده و حتی این واکسن بر روی یکی از دختران آقای پوتین هم آزمایش شده است.
در این رابطه اما سازمان جهانی بهداشت میگوید که هنوز اطلاعات کافی برای راستیآزمایی ادعای روسیه ندارد.
در همین حال شبکه خبری الجزیره خبر میدهد که ایالت پارانا، از ایالتهای کشور برزیل، توافقی را با روسیه امضا کرده تا بتواند واکسن جدید روسی را تولید و توزیع کنند.
مسئولان این ایالت میگویند که تولید این واکسن در برزیل در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ آغاز خواهد شد.
این در حالی است که مقامهای بهداشتی برزیلی میگویند پیش از چنین کاری این واکسن باید مرحله سوم کارآزمایی بالینی را طی کرده و آزمایشهای زیادی بر روی آن انجام شود.
وضعیت واکسن در ایران
در ایران نیز، سعید نمکی، وزیر بهداشت، روز پنجشنبه در جلسه پرسش و پاسخ مجازی با خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که «آیا خبر خوشی دربارهٔ واکسن کرونا وجود دارد؟» گفت: «حرفهای زیادی دربارهٔ واکسن کرونا وجود دارد اما عملاً در هیچ جای دنیا به نتیجه قابل قبول نرسیده است.»
او اضافه کرد: «ما هم برای این که از دنیا عقب نیفتیم همزمان با دنیا در شرکتهای دانشبنیان، انستیتو پاستور ایران و انستیتو رازی کارهای واکسن را آغاز کردیم... و این واکسنها مراحل مدل حیوانی را پاس کرده است و وارد ارزیابی بالینی شده است.»
سعید نمکی افزود: «همچنین برای خرید واکسن هم اقدامات لازم انجام شده و در مجمع جهانی که سازمان جهانی بهداشت برای واکسن تشکیل داده است سبد خودمان را در صف خرید گذاشتهایم تا جایی از دنیا توانست زودتر به واکسن دست پیدا کند آن را برای شهروندانمان بخریم.»
روز پنجشنبه علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران، به خبرگزاری ایرنا گفت که «در مورد ادعای تولید واکسن باید صبر کنیم تا واکسن مرحله سوم کارآزمایی بالینی را طی کند. بعد باید تمام مدارک و اسناد تولید واکسن را ببینیم و اگر همه مراحل به درستی و صحت انجام شده باشد باید برای جمعیتهای میلیونی طی زمان توان ایمنیزایی خودش را ثابت کند».
رئیس انستیتو پاستور ایران افزود: فعلاً تا دو سال آینده مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی به خصوص رعایت فاصلهگذاری و استفاده از ماسک است.
آمارهای جهانی بیماران و قربانیان
بنا بر گزارشها، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان، تا بامداد روز پنجشنبه از ۲۰ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر گذشت و شمار جانباختگان نیز در حال رسیدن به ۷۵۰ هزار نفر است.
آمریکا با بیش از پنج میلیون نفر، برزیل با بیش از سه میلیون نفر و هند با نزدیک به دو و نیم میلیون نفر، بیشترین شمار مبتلایان به کرونا را دارند.
بر اساس آمار مؤسسه رابرت کخ در آلمان، شمار مبتلایان کرونا در آلمان به ۲۱۹ هزار و ۹۶۴ نفر رسیده و ۹ هزار و ۲۱۱ نفر در این کشور بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باختهاند.
از ارمنستان نیز خبر میرسد که دولت این کشور وضعیت اضطراری در آن کشور را که از آغاز شیوع کرونا برقرار بود، برای یک ماه دیگر، تمدید کرده است.
نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، ابراز امیدواری کرده که این آخرین بار باشد که وضعیت اضطراری تمدید میشود.
از زمان آغاز شیوع کرونا، ابتلای حدود چهل هزار نفر به این بیماری در ارمنستان تأیید شده است. این همسایه شمالی ایران حدود سه میلیون نفر جمعیت دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر