تدارک سفرهای نوروزی در ایران علیرغم شیوع نوع جهشیافته کرونا
وزارت بهداشت ایران در حال رسیدگی به محدودیتها یا تسهیل سفرهای نوروزی است، آن هم در شرایطی که میزان ابتلا به نوع جهشیافته ویروس کرونا در سنین ۵ تا ۱۷ سال در حال افزایش است. این نوع جهشیافته بسیار مسریتر است.
محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت روز جمعه اول اسفند گفته است که فعلا موافقتی برای سفرهای نوروزی سال آینده صورت نگرفته و «جزئیات تسهیل سفرهای نوروزی در ستاد ملی کرونا در دست بررسی است». به گزارش ایسنا این جزئیات قرار است روز شنبه (دوم اسفند) مشخص شود.
این در حالی است که روز گذشته خبرگزاری فارس از گسترش نوع جهشیافته ویروس کرونا (کرونای بریتانیایی) گزارش داده و نوشته است که میزان ابتلا به آن در استان تهران از ۴ درصد به ۱۱ درصد افزایش پیدا کرده است. بر اساس همین گزارش موارد زیر ۱۲ سال بستریها افزایش پیدا کرده و شیوع این نوع ویروس با «سرعت بالا و قدرت سرایت بسیار زیاد» است.
سفرهای نوروزی بر اساس رنگ استان
با وجود این وضع هشداردهنده، محسن فرهادی گفت: «اقدامی که صورت میگیرد تسهیل سفرهای ضروری نوروزی است.» او ادامه داد: «ما قرار نیست تشخیص دهیم چه کسی سفر ضروری دارد بلکه چارچوب محدودیتها را در پروتکل بهداشتی قید میکنیم.»
تدارک سفرهای نوروزی همزمان با گسترش نوع جدید ویروس کرونا در ایران نگرانکننده است. از نظر وزارت بهداشت «رنگبندی استانها» تعیینکننده میزان محدودیتها و جزییات سفرهای نوروزی است.
شهرهای خرمشهر و رامهرمز در استان خوزستان از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز قرار دارند. علاوه بر این، آبادان، اهواز، بندر ماهشهر، دزفول، دشت آزادگان، شادگان، شوشتر، کارون و هویزه نیز در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند.
روز جمعه اول اسفند علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، در جلسه مجمع انجمنهای علمی پزشکی ایران گفت که همه گیری در تمامی استانها به خصوص در استان خوزستان نگرانکننده است و «با این روند قطعاً در چند روز آینده در این استان با کمبود تخت بستری روبرو خواهیم شد».
به گفته سیما ساداتلاری، سخنگوی وزارت بهداشت ۳۹ شهر دیگر نیز در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۷۲ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
افزایش موارد ابتلا کودکان و نوجوانان
روز گذشته ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت گفت: موارد ابتلا در سن ۵ تا ۱۷ سال افزایش یافته و موارد زیر ۱۲ سال بستریها افزایش پیدا کرده است. او اضافه کرده که «موضوع بسیار خطرناک در خصوص کرونا ویروس سرعت بالا و قدرت سرایت بسیار زیاد این ویروس است». بهویژه که جوانان و کودکان به این نوع ویروس جهشیافته بیشتر مبتلا میشوند.
به گفته معاون کل وزیر بهداشت، باید فرض را بر این گذاشت که ویروس جهشیافته "در همه جای کشور وجود دارد.» او از همه خواسته است به محض مشاهده علائم کرونا سریعاً به پزشک مراجعه کنند.
او همچنین نسبت به «خوددرمانی» هشدار داده و گفته است که این کار بسیار خطرناک است. حریرچی از مردم خواسته در صورت ابتلا از «افراد مجرب» کمک بخواهند و «از مراجعه یا مشاوره نیروهای خارج از سیستم درمانی خودداری کنند.»
کرونای بریتانیایی در استانهای تهران، البرز، خوزستان و قزوین بیشتر دیده شده و به گفته حریرچی: «نوجوانان و جوانان عامل پخش کرونای آن هستند و میتوانند افراد دیگر و ویژه بزرگسالان را به کام مرگ برسانند.» روند بیماری به بیان او، به نوعی است که «ویروس ظرف چند روز میتواند بیمار خود را بستری کرده و میتواند در ظرف ۲ تا ۳ روز زیاد شود.
بر اساس دادههای سازمان بهداشت جهانی، احتمال ابتلای دوباره افرادی که قبلا به ویروس مبتلا شدهاند، وجود دارد. علائم کرونای بریتانیایی با نوع مادر مشابه است.
آخرین آمار کرونا
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۸۰۱۷ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد. در همین فاصله زمانی ۷۷ بیمار مبتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست دادند. مجموع قربانیان این بیماری در ایران به ۵۹ هزار و ۳۴۱ نفر رسیده است. مجموع مبتلایان به کووید۱۹ نیز تا کنون در ایران بیش از یک میلیون و ۵۸۸ هزار نفر اعلام شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر