شنبه، اسفند ۰۲، ۱۳۹۹

امام جمعه موقت اصفهان: دوچرخه‌سواری زنان مثل گرانی است

 

امام جمعه موقت اصفهان: دوچرخه‌سواری زنان مثل گرانی است

اصفهان و مشهد دو قطب مخالفت با دوچرخه‌سواری زن‌ها هستند.  محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان می‌گوید به همان نسبت که باید به گرانی توجه شود، لازم است نسبت به دوچرخه‌سواری زن‌ها و غرایز جوان‌ها هم حساسیت نشان داد.

محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان در توجیه اعتراض ائمه جمعه شهرها به دوچرخه‌سواری زن‌ها، موضوع را با تورم و رشوه‌خواری مقایسه کرده و گفته است: «گرانی کالاها نمی‌تواند باعث بی‌تفاوتی به مسائل دیگر شود. بالاخره دوچرخه‌سواری زنان هم مثل گرانی معضل است.»

"اعتماد آنلاین" به نقل از او نوشت: «چند وقت پیش چند تن از دانشجویان آقا برای من نوشته بودند، خطاب به خانم‌های دانشجو توصیه کنید تا ما جوانان که غریزه داریم، مرتکب خطا و گناه نباشیم. این موضوع نشان می‌دهد همان‌طور که گرانی دردسرساز است و باید به فکر آن بود، لازم است مسائل شرعی را هم بدون چون و چرا رعایت کرد.»

هیچ قانونی در ایران در خصوص ممنوعیت دوچرخه‌سواری یا موتور سواری زنان وجود ندارد اما ائمه جمعه و چهره‌های مذهبی منادیان چنین ممنوعیتی هستند و اصفهان و مشهد دو کانون اصلی مخالفان و معترضان.

یک هفته قبل، نماینده اصفهان در مجلس خبرگان با اشاره به پیگرد قانونی هتاکی به روحانی در این شهر، خواسته بود که با شهردار اصفهان به خاطر دفاع از دوچرخه‌سواری زن‌ها برخورد شود. مهدوی در جمع طلاب گفته بود: «از دوچرخه‌سواری زن‌ها جان به لب شده‌ایم.» او تهدید کرده بود که منتظر می‌ماند تا ببیند در قبال اقدامات "خلاف شرع" چه کاری انجام می‌گیرد: «وگرنه طور دیگری برخورد خواهیم کرد.»

حجت‌الاسلام نقدعلی، نماینده خمینی‌شهر اصفهان در مجلس، پیش‌تر عنوان کرده بود که دوچرخه‌سواری زن‌ها تنها زیر یک سقف معقول است و در فضای باز جایز نیست.

بهار سال گذشته، دادستان اصفهان دوچرخه‌سواری زنان در فضای عمومی را "فعل حرام" توصیف کرد و از شهرداری‌ها خواست زن‌ها را به این کار تشویق نکنند. مراسم رونمایی از اپلیکیشن دوچرخه‌های اشتراکی اصفهان نیز بر همین اساس به هم خورد.

یوسف طباطبایی‌نژاد، امام جمعه اصفهان نیز در نخستین نماز پس از محدودیت‌های کرونا، به همین مسئله پرداخت و از رسانه‌ها خواست دوچرخه‌سواری زنان را ترویج نکنند. او گفت: «این اقدام نوعی بی‌دینی است و علما می‌گویند جایز نیست.»

احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، تاکید کرده که دوچرخه‌سواری زن‌ها و دخترها خصوصا در شهر امام رضا باید ممنوع باشد. او نشستن دخترها روی زین دوچرخه را "بازی با ایمان پسران" و "تحریک غرایز جنسی جوانان" خواند.

Bewusstsein das ganze Jahr über vermitteln
Es gibt mittlerweile das ganze Jahr über viele Veranstaltungen, die darauf hinweisen wie wichtig das Fahrrad für ein besseres Zusammenleben ist. Die Critical Mass ist z.B. eine Deutschlandweit organisierte Gruppe von tausenden Fahrradfahrern die einmal im Monat mittels Fahrradkonvoi in deutschen Großstädten demonstrieren.

سوم ژوئن روز جهانی دوچرخه؛ وسیله‌ای که محبوب‌تر می‌شود

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر