شنبه، دی ۱۰، ۱۳۹۰

معامله تسلیحاتی هنگفت آمریکا و امارات فروش سامانه ضدموشک تاد

معامله تسلیحاتی هنگفت آمریکا و امارات فروش سامانه ضدموشک تاد

 

وزارت دفاع آمریکا از عقد یک قرارداد تسلیحاتی با امارات متحده عربی خبر داده. طبق این قرارداد که ۲۵ دسامبر منعقد شده، موشک و تجهیزات رادار به امارات ارسال خواهد شد. حجم معامله بالغ بر ۴۸/ ۳ میلیارد دلار می‌شود.

 

بنا بر اعلام وزارت دفاع آمریکا، معامله تسلیحاتی با امارات متحده عربی شامل ۹۶ موشک، لجستیک فناوری و کمک‌های آموزشی می‌شود. پنتاگون هدف این معامله را تقویت توان دفاع موشکی امارات عنوان کرده است.
وزارت دفاع آمریکا خبر داده که کنسرن تسلیحاتی لاکهید مارتین نیز در ساخت ترمینال و سیستم دفاعی مربوط به این قرارداد همکاری خواهد داشت. هم‌چنین اعلام شده که این نخستین فروش خارجی سیستم دفاع موشکی پیشرفته THAAD به یک کشور خارجی است.

موشک‌های موسوم به THAAD برای رهگیری بالستیک کوتاه برد و میان برد ساخته شده‌اند. این نوع موشک حاوی مواد منفجره نیست، بلکه هدف مورد حمله خود را با ضربه نابود می‌کند. امارات متحده عربی یکی از نزدیک‌ترین متحدان ایالات متحده آمریکا در خاورمیانه است.
معامله تسلیحاتی با عربستان سعودی
چند روز پیش‌ از این نیز دولت آمریکا از فروش جت‌های جنگده از نوع F-15SA به ارزش ۳۰ میلیارد دلار به عربستان سعودی خبر داده بود. طبق این معامله، قرار است ۸۴ فروند جنگنده از این نوع به عربستان سعودی تحویل داده ‌شده و ۷۰ جنگنده قبلی این کشور نیز مجهز به فناوری جدید شوند. کنسرن هواپیماسازی بوئینگ که طرف این قرارداد است، اعلام کرده که با این معامله ۵۰ هزار فرصت شغلی جدید در این شرکت ایجاد می‌شود.
مانور دریایی ایران در خلیج فارس از سوم دی‌ماه شروع شده استBildunterschrift: مانور دریایی ایران در خلیج فارس از سوم دی‌ماه شروع شده است
نشریه تایمز مالی در شماره روز ۳۱ دسامبر خود با اعلام جزییات یادشده، با اشاره به برنامه آزمایش موشکی ایران نوشته که «جمهوری اسلامی بار دیگر نفس جهان را با این برنامه‌ در سینه حبس کرده است.» تایمز مالی در ادامه آورده که آمریکا نیز در برابر این اقدام‌ها ساکت ننشسته و گام‌هایی برای حفظ "ثبات منطقه" در خلیج فارس برداشته است.
تاخیر در آزمایش موشکی ایران در خلیج فارس
پاره‌ای خبرگزاری‌ها در روز شنبه (۳۱ دسامبر/۱۰ دی)  از آزمایش موشک‌های دوربرد ایران در خلال مانور دریایی ایران در خلیج فارس خبر داده بودند. اما نیروی دریایی ارتش ایران اعلام کرده که آزمایش این موشک‌ها در روزهای آینده انجام خواهد شد.
دریادار محمود موسوی، سخنگوی مانورهای دریایی ایران گفته است: «تمامی موشک‌های سطح به دریا، دریا به دریا و زمین به هوا طی روزهای آینده آزمایش می‌شوند.» او قبلا گفته بود که مرحله اصلی رزمایش با شلیک انواع موشک‌های دور برد از روز شنبه شروع می‌شود.
مانور دریایی ایران در خلیج فارس از روز سوم دی ماه آغاز شده و تا ۱۳ دی ادامه خواهد داشت.
سه روز پس از شروع این مانور، محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری ایران تهدید کرد که اگر کشورهای غربی تحریم های بیشتری را علیه ایران اعمال کنند، ایران تنگه هرمز را خواهد بست و اجازه نخواهد داد که یک قطره نفت از این تنگه عبور کند.
این تهدید با واکنش تند مقامات آمریکایی و ناوگان پنجم آمریکا روبرو شد که در بحرین مستقر است. آمریکا رفتارایران را "غیرمنطقی" خواند و تاکید کرد که چنین رفتاری را تحمل نحواهد کرد.

جمهوری ننگین اسلامی ایران در سال میلادی که گذشت

جمهوری ننگین اسلامی ایران در سال میلادی که گذشت

سال 2011 در حالی به پایان می رسد که ایران با چالشهای گوناگونی در حوزه های سیاسی، اقتصادی، روابط بین الملل، روابط با همسایگان دست به گریبان است. 

گفتگو با مهران براتی، تحلیلگر سیاسی
 
31/12/2011
ایران در سال 2011 میلادی، به ویژه در رابطه با پرونده هسته ای در چه جایگاهی قرار داشت؟ اوضاع اقتصادی ایران به چه سمتی می رود؟ آیا این احتمال می رود که تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران در خصوص بستن تنگه هرمزعملی شود؟
مهران براتی، تحلیلگر سیاسی در آلمان
معتقد است که ایران همچون گذشته خود را در یک موضع ایدئولوژیک و ارزشی در مقابل دنیای غرب و به ویژه در مقابل اسرائیل و استراتژیهای تعادل قوا در خاورمیانه می بیند، به همین دلیل هم وضع همان است که در گذشته هم بوده و جمهوری اسلامی، هنوز در پی تغییر توازن قوا به نفع خود و یا به ضرر اسرائیل است، به همین دلیل هم راهی برای خروج از این بن بست اتمی نیست جز اینکه ایران از این خواست دست بردارد و تن دهد به آنچه که خواست شورای امنیت و جامعه جهانی است.
این تحلیلگر سیاسی در ادامه با اشاره به روند افزایش تحریمها علیه جمهوری اسلامی می گوید : اعمال تحریمهای بیشتری برای ایران دیگر باقی نمانده است جز اینکه منبع درآمدهای ایران را قطع بکنند و بزرگترین منبع درآمد ایران، درآمدهائی است که از صدور نفت دارد، این درحالیست که احتمال نمی رود که آمریکا مایل باشد تا صدور نفت ایران به کلی قطع شود، بلکه آن بخش از تاسیسات نفت و گاز که در اختیار سپاه پاسداران هست، تحریمها بیشترشامل این نهادهای مربوط به سپاه خواهد شد.
از نقطه نظر اقتصادی، چشم انداز وضعیت اقتصادی ایران در سال 2012 با توجه به مشکلاتی که در سال 2011 اقتصاد بیمار ایران با آن درگیر بوده،  چگونه خواهد بود؟ مهران براتی می گوید: وضع اقتصادی ایران همانند وضع سیاسی و اجتماعی این کشور دارای یک وضع کلنگی است، تصمیمی که امروز به درستی گرفته می شود، روز بعد به عکس خود تبدیل می شود. باتوجه به اقتصاد غیرقابل کنترل ایران، وجود بازارهای موازی و دولتهای موازی راه را برای کنترل و بهبود وضعیت اقتصادی ایران با مشکل روبرو می سازند مگر اینکه این دولتهای موازی و اقتصادهای موازی از بین بروند و ایران دارای یک اقتصاد بازار نیمه کنترل شده شود که قابل هدایت باشد.
در سال گذشته شاهد بهار عربی و در پی آن سقوط چند دیکتاتور در منطقه بودیم، در رابطه با جمهوری اسلامی، در عین اینکه در مواردی، شاهد واکنش این کشور بودیم، ولی در عین حال، به دفعات با سکوت مسئولان در برابر تحولات منطقه و یا واکنش دیرهنگام مواجه شدیم، مهران براتی این سکوت و واکنشهای دیرهنگام را نشانه وحشت اینگونه حکومتها می داند. هر گونه تغییری که جنبش مردم در خیابانها ایجاد نماید و تحمیل به حکومت شود در این حکومت متمرکز دیکتاتوری ترس ایجاد می نماید. 
tags: اتمی - اقتصاد - ایران - سیاست

ادامۀ قدرت نمائی و تهدید های توخالی از سوی بلندپایگان جمهوری اسلامی ایران

ادامۀ قدرت نمائی و تهدید های توخالی از سوی بلندپایگان جمهوری اسلامی ایران 

 

سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی-تصویر آرشیوی

نوشتۀ فواد روستائی
سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و نمایندۀ یزیدعلی خامنه ای در این شورا، گفت هر گونه تهدید علیه جمهوری اسلامی ایران پاسخ مضاعف و پشیمان کننده ای خواهد داشت.

سعید جلیلی بدون آن که از کشوری خاص نام ببرد گفت تمام تلاش دشمن برای سرپوش گذاشتن بر اقتدار و قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است ولی این اقتدار روز به روز بیشتر نمایان می شود.
در ادامۀ قدرت نمائی ها و تهدیدهای رهبران جمهوری اسلامی ایران که در هفته ها و روزهای اخیر به کرات در رسانه های دولتی ایران بازتاب داده می شود، سردار پاسدار سید مسعود جزایری- معاون فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح ایران- امروز گفت انسداد تنگۀ هرمز مربوط به پنج سال گذشته بوده و گفتمان امروز جمهوری اسلامی ایران دارای حیطه ها و لایه های دیگری است که هنوز زمان طرح آن فرا نرسیده است.
سردار جزایری در اظهار نظر در مورد احتمال تحریم نفت ایران گفت سایر کشورها منافع شان را با آمریکا گره نمی زنند زیرا از خسارات زیاد و عواقب آن اطلاع دارند.
سرانجام این که وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران نیز در گفتگوئی با هفته نامۀ آسمان ادعا کرد که تحریم نفتی ایران موجب خواهد شد که قیمت یک بشکه نفت خام در بازارهای جهان به ٢٠٠ دلار برسد.
شایان یادآوری است که در پی انتشار آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت های هسته ای ایران و ابراز نگرانی عمیق این نهاد از ابعاد نظامی این فعالیت ها، تحریم نفت ایران در دستور کار آمریکا و اتخادیۀ اروپا قرار گرفته است.
در واکنش به این مسأله، معاون محمود احمدی نژاد تهدید کرده بود که در صورت تحریم نفت ایران، یک قطره نفت از تنگۀ هرمز عبور نخواهد کرد.
تهدید معاون احمدی نژاد به بستن تنگۀ هرمز واکنش شدید آمریکا را در پی داشت که در آن بلندپایگان نظامی و غیر نظامی آمریکا از جمله از خلیج فارس به عنوان "خط قرمز" امریکا نام بردند و هشدار دادند که اخلال در رفت و آمد کشتی های حامل کالا از جمله نفت را در این منطقه تحمل نخواهند کرد.

هفت دیکتاتوری که باید بروند

جمهوری اسلامی ازسوخت گیری هواپیماهای کشورهایعرب واروپائی درتهران جلوگیری می کند

جمهوری اسلامی ازسوخت گیری هواپیماهای کشورهایعرب واروپائی درتهران جلوگیری می کند

نوشتۀ فواد روستائی
جمهوری اسلامی ایران در اقدامی متقابل مانع سوخت گیری هواپیماهای متعلق به شرکت های هواپیمائی اروپائی و عرب در فرودگاه بین المللی امام خمینی در تهران خواهد شد.

مرتضی دهقان، مدیرکل این فرودگاه، در گفتگوئی با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت ایران در حرکتی متقابل و در چهارچوب قوانین سازمان هواپیمائی و دولت، به هواپیماهای کشورهائی که به هواپیماهایی ایران سوخت ندهند سوخت نخواهد داد.
مدیرکل فرودگاه بین المللی امام خمینی ابراز امیدواری کرد که کشورهائی که از دادن سوخت به هواپیماهای مسافربری جمهوری اسلامی ایران سوخت خوداری می کنند "مصالح مردم و حقوق بشر" را در نظر بگیرند و به گفتۀ او "به خودشان بیایند."
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از تهران پس از نقل سخنان مرتضی دهقان می نویسد فهرستی از شرکت های هواپیمائی مشمول این تصمیم در حال حاضر در دسترس رسانه ها قرار نگرفته است.
در ماه اکتبر سال جاری، وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تصمیم شماری از کشورهای جهان مبنی بر جلوگیری از سوخت گیری هواپیماهای ایران، این این کشورها را به اقدام متقابل یا مقابله به مثل تهدید و در عین حال آنان را به نقض قوانین بین المللی متهم کرده بود.
در بخش دیگری از گزارش خبرگزاری فرانسه می خوانیم علاوه بر فرودگاه های اروپائی، شماری از فرودگاه های کشورهای عرب و آسیائی نیز به پیروی از اروپائیان از تحویل سوخت به هواپیماهای شرکته ای "ایران ایر" و "ماهان ایر" خودداری کرده اند.
خودداری از تحویل سوخت به هواپیماهای ایران در ارتباط با فعالیت های هسته این کشور و تحریم های اعمال شده علیه تهران صورت می گیرد و طبیعتاً دشواری های متعددی را برای این شرکت ها و مسافران آن ها به وجود می آورد.

آمادگی جمهوری ننگین اسلامی ایران برای آغازمذاکرات برای مذاکروخوردن نوشیدن با گروه1+۵

  آمادگی جمهوری ننگین اسلامی ایران برای آغازمذاکرات برای مذاکروخوردن نوشیدن با گروه1+۵

 

در حالی که تنش بر سر بستن تنگه هرمز فزونی گرفته، سفیر جمهوری اسلامی در آلمان اعلام کرد که ایران آماده از سرگیری گفت‌وگوهای اتمی با گروه ۱+۵ است. علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، نیز این آمادگی را تایید کرده است.


بنا به گزارش خبرگزاری آلمان و به نقل از علیرضا شیخ‌عطار، سفیر جمهوری ننگین اسلامی در آلمان، تهران آماده از سرگیری گفت‌وگوهای اتمی با گروه ۱+۵ است.
سفیر ایران در آلمان گفت، این مذاکرات پس از ارسال نامه سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، به خانم کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، صورت خواهد گرفت. شیخ‌عطار افزود، به منظور از سرگیری مذاکرات اتمی نامه‌نگاری‌هایی میان ایران و مسئول سیاست خارجی اروپا صورت گرفته که پس از ارسال نامه جلیلی به خانم اشتون چگونگی انجام مذاکرات تنظیم خواهد شد.
علیرضا شیخ‌عطار، سفیر ایران در آلمانBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  علیرضا شیخ‌عطار، سفیر ایران در آلماناین خبر در حالی اعلام می‌شود که مجادلات لفظی میان ایران و آمریکا بر سر بستن تنگه هرمز بالا گرفته است. مقامات ایرانی در روزهای گذشته بارها تهدید کردند که در صورت لزوم تنگه هرمز را مسدود خواهند کرد. محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور، در هفته پیش گفته بود که در صورت تحریم نفت ایران، جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد «یک قطره‌نفت از تنگه هرمز عبور کند.»
مذاکرات اتمی میان ایران از یک‌سو و پنج کشور دارای حق وتو و آلمان از سوی دیگر حدوداَ از یک سال پیش متوقف شده است. پافشاری ایران بر پیشبرد برنامه غنی‌سازی اورانیوم در داخل و عدم شفافیت تهران در سیاست اتمی‌اش سرانجام مذاکرات را به بست کشاند.
صالحی: ایران خواستار آغاز مذاکرات اتمی است
به گفته شیخ‌عطار، سعید جلیلی سرپرستی هیات ایرانی را در دور جدید مذاکرات برعهده خواهد داشت. ناظران سیاسی اعلام این خبر را در رابطه با افزایش تنش‌ها در خلیج‌فارس و تشدید تحریم‌های غرب علیه ایران ارزیابی می‌کنند.
علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران، نیز در خلال سفر یک مقام چینی به ایران در روز شنبه (۳۱ دسامبر / ۱۰ دی) گفت، تهران خواهان از سرگیری مذاکرات است.
ایران بارها از آمادگی خود برای از سرگیری مذاکرات و یا دعوت از بازرسان آژانس بین‌المللی انژری اتمی برای سفر به ایران سخن گفته، اما عملاَ تغییری در وضعیت کنونی حاصل نشده است.
افزایش تحریم‌ها و ارسال تسلیحات به کشورهای حوزه خلیج فارس
آمریکا به زودی تسلیحاتی از قبیل هواپیمای جنگنده و تانک به ارزش ۳۱ میلیارد یورو به متحدان خود در خاورمیانه ارسال خواهد کرد. حدود یک سال پیش کنگره آمریکا عقد قراردادی نظامی به ارزش ۶۰ میلیارد دلار با عربستان سعودی را تایید کرده بود.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، در روز پنج‌شنبه (۲۹ دسامبر) اعلام کرد که این قرارداد شامل سلاح‌های پیشرفته از جمله چندین فروند هواپیمای جنگنده "اف ۱۵" است.
کشورهای عراق و امارات متحده عربی نیز از جمله دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس هستند که در معاملات اخیر تسلیحاتی آمریکا به آنها اشاره شده و از ارسال تسلیحات بهره‌مند خواهند شد.
یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایرانBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایرانکشورهای غربی می‌کوشند با تشدید تحریم‌ها ایران را وادار کنند که برنامه اتمی خود را تغییر دهد و از، به گفته‌ی آنان، تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای دست بردارد. ایران در مقابل می‌گوید که برنامه هسته‌ای‌اش اهداف صلح‌آمیز و غیرنظامی را دنبال می‌کند.
از سرگیری مذاکرات پس از گزارش تند آژانس
در آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عنوان شده بود که شواهد و مدارکی در دست است که نشان می‌دهد ایران حداقل تا سال ۲۰۱۰ در پی ساخت بمب اتمی بوده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شورای حکام این نهاد از تهران خواسته‌اند که هر چه سریع‌تر با گردن نهادن به مصوبات شورای امنیت، درباره موارد مبهم برنامه اتمی خود شفاف‌سازی کند.
آخرین نشست ایران و گروه ۵+۱ پیش از گزارش آژانس، در ژانویه ۲۰۱۱ در استانبول برگزار شد، اما به دلیل مواضع سرسختانه ایران این گفت‌وگو بی‌نتیجه ماند و کشورهای غربی نیز از آن پس از سیاست دوگانه‌ی "تشویق و تنبیه" تهران دوری جسته و به تشدید تحریم‌ها روی آوردند.

جمعه، دی ۰۹، ۱۳۹۰

آمریکاجمهوری ننگین اسلامی ایران را به داشتن رفتار غیر منطقی متهم کرد

آمریکاجمهوری ننگین اسلامی ایران را به داشتن رفتار غیر منطقی متهم کرد

ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا
ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا
DR

نوشتۀ واسع محسن
در ادامه تنش های لفظی میان ایران و آمریکا بر سر تهدید بستن تنگه هرمز، آمریکا ایران را به داشتن "رفتار غیر ‏منطقی" متهم کرد. ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در پاسخ به پرسش رسانه ها در باره تهدید ‏بستن تنگه هرمز از جانب ایران گفت : " این روزها ما شاهد نوعی رفتار غیر منطقی از جانب ایران بوده ایم."‏‏

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به اثرات تحریمهای موجود علیه ایران از جانب کشور های غربی ‏گفت : " میتوان تصور کرد که اثرات تحریمهای بین المللی آغاز شده و و افزایش فشارها بویژه در عرصه ‏نفت بگونه ای است که ایران را وادار به ستیزه جویی کرده است."‏
تهران تهدید کرده است که در صورت تحریم نفت این کشور از جانب غربی ها، تنگه هرمز را بروی کشتی ‏های تجاری نفتکش خواهد بست.‏
نزدیک به یک سوم یا 40 در صد تجارت جهانی نفت از طریق تنگه هرمز صورت می گیرد.‏
آمریکا در واکنش به تهدید ایران هشدار داده است هیچگونه اختلال در این ناحیه را تحمل نخواهد کرد. ‏
ژنرال حسن سلامی، جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران روز پنجشنبه در واکنش به این هشدار گفت ایران با ‏قاطعیت از منافع حیاتی خود دفاع خواهد کرد.‏
تنش های لفظی میان تهران و واشنگتن در حالی افزایش یافته است که روز گذشته ایران از "شناسایی" یک ‏ناو هواپیمابر آمریکایی خبر داد که به ادعای تهران، با عبور از تنگه هرمز وارد دریای عمان شده است. ‏
با وجود اظهارات ستیزه جویانه هردو طرف، ارتش آمریکا گفته است هیچگونه تنشی میان نیروهای دریایی ‏هرد وکشور رخ نداده است.‏
ربکا رباریچ، سخنگوی ناوگان پنجم آمریکا گفته است دو کشتی آمریکایی روز سه شنبه گذشته طبق معمول ‏از تنگه هرمز عبور کرده اند. ‏
 

پنجشنبه، دی ۰۸، ۱۳۹۰

«هیچ اصلاح‌طلب شناخته شده‌ای در انتخابات مجلس ثبت‌نام نکرد»



«هیچ اصلاح‌طلب شناخته شده‌ای در انتخابات مجلس ثبت‌نام نکرد»


۳ هزار و ۶۱۷ نفر برای شرکت در انتخابات مجلس ثبت‌نام کردند. تا کنون هیچ نامزد اصلاح‌طلب شناخه شده‌ای برای شرکت در انتخابات مجلس که در اسفند ماه برگزار می‌شود، ثب‌نام نکرده است. ۹ دی مهلت ثبت‌نام داوطلبان به پایان می‌رسد.


به گفته صولت مرتضوی رئیس ستاد انتخابات کشور، تعداد افرادی که به صورت قطعی  برای نامزدی انتخابات مجلس آینده تا پایان مهلت قانونی روز پنج‌شنبه ثبت‌نام کرده‌اند، ۳ هزار و ۶۱۷ آخر نفر است.

صولت موسوی تعداد داوطلبان مرد را ۳ هزار ۳۶۱ نفر و ۲۵۶ تعداد داوطلبان زن را ۲۵۶ نفر عنوان کرده است.

ثبت نام داوطلبان نمایندگی انتخابات مجلس از ساعت هشت صبح شنبه ۳ دی ماه آغاز و تا پایان روز جمعه ۹ دی ادامه خواهد داشت.

سایت خبر آنلاین روز پنج‌شنبه در ششمین روز از آغاز ثبت‌نام داوطلبان شرکت در انتخابات مجلس گزارش داده است، «تا کنون نامزد‌های اصلاح‌طلب شناخته به ستاد انتخابات کشور مراجعه نکرده‌اند.»

همزمان با آغاز ثبت‌نام داوطلبان شرکت در انتخابات مجلس، رسانه‌های وابسته به حکومت از جمله روزنامه کیهان، از حضور برخی چهره‌های اصلاح‌طلب و معترض در انتخاب خبر دادند. این افراد اخبار منتشر شده در رسانه‌های دولتی را تکذیب می‌کنند.

تکذیب اخبار کیهان و فارس

به گزارش سایت خبرآنلاین، الياس حضرتی با اشاره به انتشار خبری در شماره روز پنج‌شنبه روزنامه کیهان مبنی بر ثبت نام او در انتخابات مجلس گفته است: «دلیل انتشار این دست اخبار نادرست را نمی‌دانم اما تا کنون در انتخابات مجلس ثبت‌نام کرده‌ام.»

دکتر مهدی خزعلی، پزشک، نویسنده و منتقد دولت نیز در یادداشتی در سایت خود خبر روزنامه کیهان، خبرگزاری فارس، بولتن نیوز و جوان و شفاف و... درباره ثبت‌نام خود برای حضور در انتخابات مجلس را "کذب" خوانده است.

آقای خزعلی نوشته است: «تا امروز پنجشنبه ۸ دی۱۳۹۰ ثبت نام نکرده‌ام. هر چند از نظر استراتژی مبارزه با این جناح مدعی دین، معتقدم که باید ثبت نام کنم، اما نظر مردم برایم مهم است، تا فردا صبر می‌کنم، تا دوستان نظرات خود را بیان فرمایند و اگر مردم بخواهند، ثبت نام می‌کنم و اگر نخواهند، تکلیف ساقط است. به هر حال در کنار مردم تا آزادی و دموکراسی به مبارزه ادامه خواهم داد، قطعا صف جداگانه‌ای درست نمی‌کنم.»

اسفند ۱۳۸۶، انتخابات مجلس هشتم با کمترین میزان مشارکت مردمی در انتخابات‌های برگزار شده پس از انقلاب اسلامی برگزار شد. سال ۸۶ و در انتخابات مجلس هشتم، میزان مشارکت مردمی در سطح کشور ۵۱ درصد اعلام شد. در همین انتخابات میزان مشارکت مردمی استان تهران با کمترین میزان بین تمام استان‌ها، ۳۱ درصد اعلام شد.

انتخابات مجلس نهم که قرار است ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ برگزار شود، اولین انتخابات سراسری پس از انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری در سال ۸۸ خواهد بود.

انتخاباتی که معترضان نسبت به "تقلب گسترده" و "کودتای انتخاباتی" در این انتخابات اعتراض داشتند، میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد شرکت کننده در این انتخابات در حصر خانگی قرار گرفتند و بسیاری از چهره‌های اصلاح‌طلب و غیراصلاح‌طلب معترض زندانی شدند.

HK/MM

واکنش سپاه رجاله ودزدو فاسدبه موضع ناوگان پنجم آمریکا در قبال بستن تنگه هرمز


واکنش سپاه رجاله ودزدفاسدبه موضع ناوگان پنجم آمریکا در قبال بستن تنگه هرمز


 يک روز پس از آن که ناوگان پنجم آمريکا در پاسخ به اظهارات مقام های ايران اعلام کرد که اجازه بستن تنگه هرمز را نخواهد داد، جانشين فرمانده کل سپاه پاسداران روزپنجشنبه گفته است، در صورتی که «منافع حياتی ايران به هر قيمتی تهديد شود»، اين کشور « تهديد» را با «تهديد» پاسخ خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، حسين سلامی، جانشين فرمانده کل سپاه پاسداران  گفته است: «در صورتی که منافع حياتی ايران به هر قيمتی تهديد شود، تهديد را در مقابل تهديد قرار می دهيم و از اعمال استراتژی های خود دست بر نمی داريم. »

جانشين فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اين که « ايران برای اعمال استراتژی‌های دفاعی خود از هيچ کشوری اجازه نمی‌گيرد »، گفته است: «جمهوری اسلامی ايران طی ۳۳ سال گذشته نشان داده که به رغم دخالت های امريکا اقدامات خود را با موفقيت انجام داده است.»

محمدرضا رحيمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد، روز سه‌شنبه در واکنش به تشدید فشارهای غرب علیه جمهوری اسلامی گفته بود اگر نفت ايران تحريم شود، قطره‌ای نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.

 در همین زمینه،  دريادار حبيب‌الله سياری، فرمانده نيروی دريايی ارتش ايران،  روز چهارشنبه گفته بود:«بستن تنگه هرمز برای نيروی دريايی ايران بسيار آسان است.»

در واکنش به اين اظهارات، جورج ليتل، سخنگوی وزارت دفاع آمريکا، پنتاگون، گفت: «اخلال در آمدو شد شناورها در تنگه هرمز تحمل نخواهد شد.»

نيروی دريايی ايران از روز سوم دی ماه رزمايش دريايی ۱۰ روزه‌ای را آغاز کرد که به گفته فرمانده نيروی دريايی ارتش ايران، اين رزمايش وسعتی نزديک به «دو ميليون کيلومتر مربع» دارد و تا  آب‌های شمال اقيانوس هند را در برمی‌گيرد.

سخنگوی وزارت دفاع آمريکا همچنين درباره اين رزمايش گفت: «ايرانی‌ها مشغول رزمايش دريايی تقريبا عادی خود در اين منطقه هستند و اين چيزی است که ما می‌دانيم.»

جورج ليتل هر گونه اقدام برای افزايش تنش در تنگه هرمز را غيرسازنده توصيف کرد و گفت نشانه‌ای از تحرکات غيرعادی ايران در تنگه هرمز به چشم نخورده است.

سخنگوی پنتاگون گفت: «من اطلاعی از هرگونه اقدام خصمانه عليه شناورهای ايالات متحده در خليج فارس و تنگه هرمز ندارم.»

در واکنش به اظهارات مقام‌های کشوری و لشکری ايران، ناوگان پنجم آمريکا که در بحرين مستقر است، اعلام کرد که اين ناوگان اجازه بسته شدن تنگه هرمز را نخواهد داد.

ناوگان پنجم آمريکا اعلام کرد: «هرکسی که تهديد به وقفه در آزادی دريانوردی در  يک تنگه بين‌المللی بکند کاملا بيرون از جامعه جهانی قرار دارد. هرگونه وقفه‌ای تحمل نخواهد شد.»

مارک تونر ، سخنگوی وزارت خارجه آمريکا نيز  اظهرات مقام‌های  ايرانی را «رجزخوانی»   توصيف کرده و گفته است که هدف از اين گفته‌ها انحراف  افکار عمومی از برنامه هسته‌ای ايران است.

در همين حال، سخنگوی رزمايش دريايی نيروی دريايی ارتش ايران روز پنجشنبه از شناسايی يک ناو امريکايی خبر داده است.

به گزارش ایرنا، سخنگوی مانور دريايی  گفته است:« يک فروند هواپيمای گشت شناسايی نيروی دريايی در محدوده ای که يگان های شرکت کننده در منطقه رزمايش مستقر شده اند، اقدام به شناسايی اين ناو و عکسبرداری و فيلمبرداری از آن کرده است. »

یک نماینده باغ وحش مجلس قدیم : این همه درآمد نفتی چه شد؟


یک نماینده باغ وحش مجلس قدیم : این همه درآمد نفتی چه شد؟

یک نماینده مجلس ایران از وضعیت نا مشخص درآمد نفتی کشور در دولت محمود احمدی‌نژاد انتقاد کرده است. وی می‌گوید با وجود درآمدهای هنگفت نفتی، وضعیت اقتصادی کشور وخیم است و دولت در مورد میزان تورم اطلاعات نادرست منتشر می‌کند.

 


داریوش قنبری، نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی ایران می‌گوید درآمد حاصل فروش نفت نه تنها باعث سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال موثری نشده است، بلکه چرخ‌های اقتصادی کشور را نیز از کار انداخته است.

این نماینده مجلس با اشاره به درآمد ۱۱۰۰ میلیارد دلاری نفت ایران از ابتدای استخراج تا سال ۱۳۹۰، به سایت بازتاب گفت: «بیش از نهصد میلیارد دلار این درآمد مربوط به دوران پس از انقلاب است و جالب آن است که بیشتر این درآمد، یعنی بیش از ۵۰ درصد آن مربوط بهه دولت‌نهم و دهم است.»

آقای قنبری ‌افزود: «اما مشخص نیست این درآمد کجا رفته؟ و جای سوال و شگفتی اینجاست که با وجود چنین درآمدی شاهد تحول چندانی در عرصه اقتصادی کشور نبوده‌ایم.»

وی از میزان پایین موجودی حساب‌های ذخیره‌ی ارزی با وجود مازاد درآمد نفتی، گفت: «مشخص است از درآمدهایی که نصیب کشور شده پولی باقی‌ نمانده و این ابهامی است که همواره مطرح کرده‌ایم. جالب است که درآمدهای نفتی به اطلاع نمایندگان نمی‌رسد و حتی کمیسیون‌های تخصصی نیز از این موضوع بی‌اطلاع‌اند.»

موضوع درآمد نفتی ایران در چند سال اخیر و نحوه‌ی مصرف آن یکی از انتقادات جدی به دولت محمود احمدی‌نژاد است. دولت به دلایل مختلف از جمله «شرایط خاص بین‌المللی ایران» از پاسخگویی به این موضوع طفره رفته است.


Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift



:  دولت محمود احمدی‌نژاد در حدود ۵۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته استمنتقدان دولت می‌گویند با وجود چنین درآمد سرشاری وضعیت اقتصادی بهبود نیافته و کار چندانی در زمینه‌ی توسعه صورت نگرفته است. برخی کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند دولت دچار روزمرگی شده  و از درآمد نفت برای واردات و کنترل قیمت‌ها استفاده می‌کند.

داریوش قنبری نیز با اشاره به میزان واردات کالا به ایران در چند سال اخیر تصریح کرد: «سالانه نزدیک به هفتاد میلیارد دلار واردات داریم و این به معنای  از دست رفتن اشتغال و کاهش سرمایه‌گذاری در کشور است و نهایتا تورم افسار گسیخته و قابل انتظاری را بر کشور و ملت ایران تحمیل کرده است.»

عضو فراکسیون اقلیت مجلس نرخ اعلامی تورم و بیکاری از سوی دولت را غیر واقعی ارزیابی ‌کرد و ‌افزود: «مشخص نیست نرخ تورم کنونی کشور با چه شاخصی سنجیده شده که آقایان ادعای تورم ۱۹ درصدی دارند؟ وقتی کالاها چندین برابر شده است آیا همچنان می‌توان از تورم ۱۹ درصدی صحبت کرد؟»

نحوه‌ی محاسبه آمار مهم اقتصادی در دولت محمود احمدی‌نژاد یکی دیگر از انتقادهای کارشناسان اقتصادی است. برخی از از این کارشناسان معتقدند دولت روش محاسبه نرخ تورم و بیکاری را تغییر داده و به این صورت ارقام واقعی را منتشر نمی‌کند.

تغییر کالایی که در دولت‌های گذشته در سبد محاسبه تورم منظور می‌شدند و همچنین ارائه‌ی تعریف جدید از افراد شاغل از تصمیماتی است که مورد انتقاد قرار گرفته است. به عنوان نمونه بر اساس این تعاریف، افرادی که در هفته یک ساعت کار انجام دهند، همچنین سربازان، دانشجویان و زنان خانه‌دار، شاغل محسوب می‌شوند.

داریوش قنبری از شیوه محاسبه این ارقام نیز انتقاد کرد و ‌افزود: «تورم واقعی را می‌توان از افزایش قیمت موارد خوراکی تشخیص داد و در این صورت باید از تورمی بالای ۵۰ درصد صحبت کرد.»

جمهوری ننگین اسلامی ایران: یک ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای عمان شناسایی شد

جمهوری ننگین اسلامی ایران: یک ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای عمان شناسایی شد

ایرنا

نوشتۀ فرید وهابی
نیروی دریایی ایران که در حال اجرای یک مانور دریایی بسیار گسترده در منطقۀ خلیج فارس است، اعلام کرد که یک ناو هواپیمابر آمریکایی را در حوزۀ رزمایش شناسایی کرده است. در حالی که حضور نیروهای آمریکایی در این منطقه مسجل و بدیهی است، بدرستی معلوم نیست که منظور مقامات ایرانی از "شناسایی و رصد کردن" چیست.

به گفتۀ مسئولان نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران، یک ناو هواپیمابر آمریکایی در حوزۀ رزمایش نیروهای ایرانی در خلیج فارس شناسایی شده است.
رزمایش موسوم به "ولایت ٩٠" توسط نیروی دریایی ایران در حال اجراست و تا سیزدهم دی‌ماه ادامه خواهد داشت.
سخنگوی این رزمایش، امیر دریادار دوم سید محمود موسوی اعلام کرد: "یك فروند هواپیمای گشت شناسایی نیروی دریایی اقدام به شناسایی این ناو و عكسبرداری و فیلمبرداری از آن كرده است".
امیر دریادار حبیب الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی نیز گفت: "یگان های شناور و پروازی نیروی دریایی ارتش، ناو هواپیمابر فرامنطقه ای را كه از منطقه خلیج فارس خارج شده و وارد دریای عمان شده بود، بطور كامل رصد كردند".
وی افزود: "ناوهای فرامنطقه ای برابر با قوانین بین المللی وارد دریای عمان شده اند، اما در منطقه ای كه ما در حال برگزاری رزمایش هستیم، وارد نمی‌شوند و در صورت ورود به این منطقه، با اخطار یگان‌های شناور نیروی دریایی روبه رو خواهند شد".
فرمانده نیروی دریایی خبر داد که "در روزهای گذشته هم یك فروند بالگرد نیروهای فرامنطقه ای و همچنین یگان شناور آنها كه به نزدیكی محدوده برگزاری رزمایش نزدیك شده بودند، با اخطار نیروی دریایی ارتش منطقه را ترك كردند".
سخنان مسئولان نظامی جمهوری اسلامی چندان روشن نیست. سخنگوی رزمایش اعلام کرده است که "ناو هواپیمابر در عمق منطقه رزمایش مورد شناسایی قرار گرفت"...
اما فرماندۀ نیروی دریایی می‌گوید: "ناوهای فرامنطقه ای برابر با قوانین بین المللی وارد دریای عمان شده اند، اما در منطقه ای كه ما در حال برگزاری رزمایش هستیم، وارد نمی شوند"...
از طرف دیگر، روشن است که آمریکا در خلیج فارس حضوری فعال دارد و از جمله ناوگان پنجم این کشور در بحرین مستقر است. بدین ترتیب، بدرستی معلوم نیست که شناسایی یک ناو آمریکایی توسط هواپیماهای ایرانی به چه معناست.
فرمانده نیروی دریایی جمهوری اسلامی در مورد رزمایش ده روزۀ "ولایت ٩٠" نیز توضیح داده است که "ما هرسال منطقه رزمایش را گسترش می‌دهیم و در رزمایش امسال نیز منطقه عملیاتی از تنگه هرمز شروع می‌شود و شرق تنگه هرمز، دریای عمان، آب های آزاد شمال اقیانوس هند تا مدار بیست درجه شمالی را در برمی گیرد".
در این مانور دریایی، علاوه بر انواع ناوها، زیردریایی‌های ایران نیز شرکت دارند.
به نوشتۀ خبرگزاری فرانسه، این رزمایش در منطقه‌ای به مساحت دوهزارکیلومتر مربع اجرا می‌شود واز این نظر، گسترده‌ترین تمرین‌های نظامی ایران است.
رزمایش "ولایت ٩٠" در زمانی انجام می‌گیرد که تهدید مقامات ایرانی مبنی بر بستن تنگۀ هرمز، واکنش آمریکا را برانگیخته است. یکی از مسئولان وزارت دفاع آمریکا صریحاً گفت که واشنگتن به هیچ وجه بسته شدن این تنگه را نخواهد پذیرفت.
 

اعتراض چندین نماینده باغ وحش به گزارش کمیسیون اصل ۹۰ازحوادث انتخابات 1388


اعتراض چندین نماینده باغ وحش به گزارش کمیسیون اصل ۹۰ازحوادث انتخابات


عده‌ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی

بیست نماینده اصلاح‌طلب مجلس روز چهار‌شنبه در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون اصل نود این نهاد از حوادث پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ را «تحلیل محفلی» توصیف کرده و آن را «فاقد هر گونه اعتبار حقوقی» دانستند. علی مطهری، نماینده اصول‌گرا، نیز این گزارش را «یک‌طرفه» خوانده است.

حسین فدایی، نماینده اصول‌گرای فعلی و عضو سابق سپاه پاسداران، روز چهارشنبه، ۷ دی‌ماه، گزارش کمیسیون اصل نود مجلس را در صحن علنی قرائت کرد، شاید به این دلیل باشد که آقای مطهری این گزارش را بیشتر «گزارش آقای فدایی» خوانده،‌تا گزارش کمیسیون.

علی مطهری، از منتقدان سرسخت دولت احمدی‌نژاد، روز پنج‌شنبه با «یک‌طرفه» خواندن این گزارش اعتراض کرده است که چرا به «طرف مقابل» اجازه پاسخ‌گویی داده نشده است.

مقصود آقای مطهری از «طرف مقابل» احتمالاً رهبران مخالفان در ایران یعنی میرحسین موسوی و مهدی کروبی است که در کنار محمد خاتمی و مهدی هاشمی در این گزارش بار بیشترین اتهام بر دوش‌شان گذاشته شده است.

حسین فدایی در گزارشی که در مجلس قرائت کرد میرحسین موسوی را «دارای بیشترین نقش در اجرای فتنه» و مهدی کروبی را «از جمله بازیگران اصلی فتنه ۸۸»،‌ اما نه از «طراحان اصلی آن» معرفی کرد.

حامیان رهبر جمهوری اسلامی از اعتراضات مردم ایران به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ که محمود احمدی‌نژاد پیروز آن اعلام شد به عنوان «فتنه ۸۸» یاد می‌کنند و آن را نقشه موسوی و کروبی به پشتیبانی قدرت‌های غربی برای ضربه زدن به آیت‌الله خامنه‌ای می‌دانند.

علی مطهری در واکنش به قرائت این گزارش در مجلس گفت:‌ «وقتی ما به طرف مقابل اجازه پاسخ‌گویی نمی‌دهیم، منجر می‌شود که این گونه گزارش‌ها تهیه شود.»

۲۰ نماینده عضو فراکسیون اقلیت مجلس نیز در اعتراضیه خود به علی لاریجانی که روز پنج‌شنبه در وب‌سایت خبرآن‌لاین منتشر شد این گزارش را بیشتر به «یک تحلیل محفلی از حوادث و مسائل پس از انتخابات» شبیه دانسته‌اند.

این نمایندگان معترض در نامه خود به رئیس مجلس گزارش کمیسیون اصل نود از حوادث انتخابات را «فاقد هر گونه اعتبار حقوقی و مبانی استدلالی» و «مغایر با قانون اساسی» دانسته و گفته‌اند که اساساً «ارزش اظهار نظر ندارد».

در گزارش کمیسیون اصل ۹۰ از حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ بدون اشاره و استناد به آمارهای رسمی و ارائه مدارک و مستندات لازم از جمله به «مسافرت‌های خارجی محمد خاتمی»، رئیس جمهور سابق ایران، اشاره و این مقام سابق جمهوری اسلامی به «ترغیب خارجی‌ها برای حمایت از موسوی» متهم شده است.

در این گزارش همچنین به نقش بنیادهای خارجی از جمله بنیاد سوروس و فریدم هاوس، خانه آزادی، به عنوان «حامی براندازی» اشاره شده است.

در گزارش کميسيون اصل ۹۰ مجلس، تمامی محدوديت‌ها و فشارهايی که بعد از سال ۱۳۸۴ و به قدرت رسيدن محمود احمدی‌نژاد از سوی جامعه بين‌الملل عليه جمهوری اسلامی اعمال شده و حتی «تصويب قطعنامه‌های تحريمی سازمان ملل» به فعاليت‌های اعتراضی اصلاح‌طلبان در داخل ايران نسبت داده شده است.

وب‌سایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، به نقل از حسین فدایی، عضو کمیسیون اصل نود که گزارش را در مجلس قرائت کرده، می‌گوید که این گزارش «با عجله» آماده شده است.

به گفته این وب‌سایت خبری، آقای فدایی گفته است:‌ «با توجه به این که در آستانه ۹ دی‌ماه قرار داریم و مجلس باید موضع خودش را در سپاسگزاری از این یوم‌الله بیان می‌کرد، با عجله این گزارش را تدوین کرده و در صحن علنی قرائت کردیم.»

چهارشنبه، دی ۰۷، ۱۳۹۰

امارات،چین وکره‌جنوبی والمان وترکیه درصدرصادرکنندگان کالابه جمهوری ننگین اسلامی ایران

امارات،چین وکره‌جنوبی والمان وترکیه درصدرصادرکنندگان کالابه جمهوری ننگین اسلامی ایران

بندرعباس

عباس معمار نژاد، رییس کل گمرک ایران روز چهارشنبه با اعلام آمار و ارقام صادرات و واردات ایران در ۹ ماه سال جاری خورشیدی گفت که کشورهای چین، امارات متحده عربی، عراق، هند و افغانستان در صدر کشورهای واردکننده از ایران هستند و در مقابل، امارات، چین، کره جنوبی، آلمان و ترکیه بیشترین صادرات را به ایران داشته‌اند.

به گفته رئیس کل گمرک ایران، این آمار شامل صادرات نفت،گاز و تجارت چمدانی نمی‌شود اما محصولات پتروشیمی و میعانات گازی را دربرمی‌گیرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای معمار نژاد درباره صادرات ایران (به غیر از نفت،گاز و تجارت چمدانی) گفته است: «بيشترين ميزان کالاهای صادراتی به کشور چين به ميزان چهار ميليارد و ۱۶۹ میليون دلار، امارات به ميزان سه ميليارد و ۴۲۷ مليون دلار، عراق با سه ميليارد و ۴۰۹ میليون دلار، هند با ۲ ميليارد و ۱۸ مليون‌ دلار و افغانستان با يک ميليارد و ۴۳۸ میليون دلار بوده است.»

وی در خصوص آمار واردات به ایران گفته است: « امارات متحده عربی با ۱۴ ميليارد و ۵۹۶ میليون دلار، چين با پنج ميليارد و ۲۲۸ میليون دلار، کره جنوبی با سه ميليارد و ۵۱۹ میليون دلار، آلمان با دو ميليارد و ۷۱۰ میليون دلار و ترکيه با دو ميليارد و ۴۶۴ مليون دلار سهم بیشترین واردات به ایران را در اختیار دارند.»

رییس کل گمرک ایران همچنین گفته که صادرات غیرنفتی ایران با احتساب مایعات گازی و صنایع وابسته به آن، حدود ۳۷ درصد افزایش داشته است. در مدت مشابه هم صادرات کالا هم نزدیک به ۱۰درصد بیشتر شده است.

وی در خصوص جزییات اقلام صادراتی گفته است: «گازهای نفتی و هيدروکربون‌های گازی شکل مايع شده با يک ميليارد و ۶۲۸ مليون دلار، پروپان مايع شده با يک ميليارد و ۵۳۶ میليون دلار، متانول با يک ميليارد و ۲۱ میليون دلار سه قلم عمده کالاهای صادراتی از ایران در این مدت بوده‌اند.»

آقای معمار نژاد در مورد تخمین حدودی حوزه های صادرات ایران گفته‌ است: «در ۹ ماهه سال جاری (خورشیدی) از سهم ارزشی کل صادرات کشور، هفت ميليارد و ۹۹۹ میليون دلار به ميعانات گازی، ۱۰ ميليارد و ۸۴۱ میليون دلار به محصولات پتروشيمی و ۱۳ ميليارد و ۱۵۷میليون دلار به ساير کالاها اختصاص داشته است.»

وی با این حال گفته که واردات به کشور کاهش داشته و گفته است: «نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۲۲ درصد و از حيث ارزش نزدیک به پنج درصد واردات کمتر شده است.»

بر پایه این گزارش عمده اقلام و کالاهای وارداتی در ۹ ماهه سال جاری به ایران عبارت است از شمش آهن و فولاد غيرممزوج با يک ميليارد و ۸۱۰ میليون دلار، دانه ذرت دامی با ۸۹۸ ميليون دلار  و ورق گرم فولادی با ۷۶۱میليون دلار.

در ماه های اخیر فشارها و تحریم های اقتصادی آمریکا و اتحادیه اروپا بر ایران افزایش یافته و همچنین در هفته‌های گذشته روابط اقتصادی ایران و امارت هم دچار تنش‌هایی بر سر ثبت سفارش بوده است.

فرماندهی ناوگان پنجم آمریکا دربحرین هرگونه اختلال درتنگۀ هرمزراغیر قابل قبول خواند

فرماندهی ناوگان پنجم آمریکا دربحرین هرگونه اختلال درتنگۀ هرمزراغیر قابل قبول خواند


در واکنش به اظهارات مقام‌های کشوری و لشکری ایران  درباره توان ایران برای بستن تنگه هرمز، ایالات متحده، اعلام کرد چنین اقدامی از سوی واشینگتن تحمل نخواهد شد.

محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد، سه‌شنبه گفته بود اگر  نفت ایران تحریم شود، قطره‌ای نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.

یک روز پس از آن دریادار  حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران، اظهار داشت که «بستن تنگه هرمز برای نیروی دریایی ایران بسیار آسان است.»

 در واکنش به این اظهارات، جورج لیتل، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، گفت: «اخلال در آمدو شد شناورها در تنگه هرمز  تحمل نخواهد شد.»

نیروی دریایی ایران از روز سوم دی ماه رزمایش دریایی ۱۰ روزه‌ای را آغاز کرد که به گفته فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران، این رزمایش وسعتی نزدیک به «دو میلیون کیلومتر مربع» دارد و تا  آب‌های شمال اقیانوس هند را در برمی‌گیرد.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا همچنین درباره این رزمایش گفت: «ایرانی‌ها مشغول رزمایش دریایی تقریبا عادی خود در این منطقه هستند و این چیزی است که ما می‌دانیم.»

جورج لیتل هر گونه اقدام برای افزایش تنش در تنگه هرمز را غیرسازنده توصیف کرد و گفت نشانه‌ای از تحرکات غیرعادی ایران در تنگه هرمز به چشم نخورده است.

سخنگوی پنتاگون گفت: «من اطلاعی از هرگونه اقدام خصمانه علیه شناورهای ایالات متحده در خلیج فارس و تنگه هرمز ندارم.»

در واکنش به اظهارات مقام‌های کشوری و لشکری ایران، ناوگان پنجم آمریکا که در  بحرین مستقر است، اعلام کرد که این ناوگان اجازه بسته شدن تنگه هرمز را نخواهد داد.

ناوگان پنجم آمریکا اعلام کرد: «هرکسی که  تهدید به وقفه در آزادی دریانوردی در  یک تنگه بین‌المللی بکند کاملا بیرون از جامعه ملل قرار دارد. هرگونه وقفه‌ای تحمل نخواهد شد.»

مارک تونر ، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز  اظهرات مقام‌های  ایرانی را «رجزخوانی»   توصیف کرده و گفته است که هدف از این گفته‌ها انحراف  افکار عمومی از برنامه هسته‌ای ایران است.

فرانسه نیز روز چهارشنبه از  مقام‌های ایرانی خواست تا به قوانین بین‌المللی درمورد آب‌های آزاد احترام بگذارد.

برنار والرو، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت: «همانند حقوق بشر و موضوع منع گسترش سلاح‌ هسته‌ای، ما از مقام‌های ایرانی‌  می‌خواهیم به قوانین بین‌المللی و به ویژه آزادی دریانوردی در آب‌های بین‌المللی و تنگه‌ها احترام بگذارند.»

در حالی که کنگره آمریکا به دنبال فلج کردن بانک مرکزی ایران  است، برخی از کشورهای اروپایی  و از جمله فرانسه از تحریم  نفت ایران استقبال کرده‌اند.

با این حال در شرایطی که هم  آمریکا و هم اتحادیه اروپا از بحران اقتصادی رنج می‌برند،  مشاوران اوباما پیش از تصویب طرح کنگره هشدار داده بودند که تحریم بانک مرکزی ایران می‌تواند اثرات  مخربی بر اقتصاد جهانی بگذارد چراکه کشورهای در پرداخت‌های نفتی خود به ایران با مشکل مواجه می‌شوند.

 اگر باراک اوباما طرح کنگره را امضا کند، بانک‌ها و موسسه‌های غیرآمریکایی در صورت مراوده با بانک مرکزی ایران مشمول تحریم خواهند شد؛ طرحی که حتی  متحد آمریکا، ژاپن را به اعتراض واداشت.

از سوی دیگر چند کشور اروپایی هم که از ایران نفت وارد می‌کنند پیش از این با تحریم نفت ایران مخالفت کرده‌اند.

تهدید‌های متقابل ایران و آمریکا در حالی است که نیروهای دو کشور در نزدیکی یکدیگر به سر می‌برند و پیش از این نیز در  زمان جنگ ایران و عراق،  نیروهای آمریکایی، چند ناوچه و سکوی نفتی ایران را هدف قرار دادند.

واکنش تند غرب به تهدید بستن تنگه هرمز توسط جمهوری ننگین اسلامی ایران


واکنش تند غرب به تهدید بستن تنگه هرمز توسط جمهوری ننگین اسلامی ایران

 

اتحادیه اروپا مصمم است علی‌رغم تهدید ایران به بستن تنگه‌ی هرمز تحریم‌های بیشتری را علیه این کشور اعمال کند. در همین حال آلمان و فرانسه و نیز ناوگان پنجم آمریکا نسبت به تهدیدهای ایران واکنش نشان دادند.

 

مایکل مان، یک سخنگوی کاترین اشتون مسوول سیست خاریج اتحادیه اروپا به خبرگزاری فرانسه گفته است: «اتحادیه اروپا دور دیگری از تحریم‌ها را علیه ایران دنبال می‌کند و این موضوع تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت.»

وی با اشاره به جلسه‌ی آینده وزرای امور خارجه این اتحادیه در برووکسل افزود: «ما انتظار داریم که در جلسه روز ۳۰ ژانویه شورای امور خارجی در این مورد تصمیم‌گیری شود.»

معاون اول رئیس جمهور ایران روز سه‌شنبه (۶ دی/۲۷ دسامبر) در سومین همایش بین‌المللی "ارتقا توان داخلی" هشدار داد: «اگر بنا باشد نفت ایران را تحریم کنند یک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.»
محمدرضا رحیمی با بیان اینکه «ما علاقه‌ای به دشمنی نداریم اما غربی‌ها نمی‌خواهند نقشه‌های خود را رها کنند» افزود: «دشمنان زمانی دست از توطئه های خود بر خواهند داشت كه با تمام قدرت آنها را سرجای خود بنشانیم.»

در واکنش به این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آلمان می‌گوید، آمریکا و اروپا در این زمینه که باید برای وادار کردن ایران به رعایت موازین آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای فشار سیاسی بر این کشور را افزایش داد به توافق نظر دست یافته‌اند.
ایران می گوید در صورت تحریم نفتش یک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کردBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  ایران می گوید در صورت تحریم نفتش یک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد به گزارش خبرگزاری رویتر وی افزود: اظهارات مقام‌های جمهوری اسلامی ایران تنها نشان‌گر اثربخش‌ بودن تحریم‌ها است. سخنگوی وزارت خارجه آلمان تصریح کرد، تهدیدهای ایران اثری بر تصمیم‌های دولت آلمان نخواهد گذاشت.

ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریکا نیز روز چهارشنبه (۷ دی/۲۸ دسامبر) اعلام کرد، اجازه اختلال در رفت و آمد کشتی‌‌های تنگه هرمز را نخواهد داد.
سخنگوی پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین در واکنشی کتبی به سئوال رویترز دراین‌باره پاسخ داده است: «عبور آزاد کالا و خدمات در تنگه هرمز برای رفاه منطقه و جهان» حیاتی است.
در این پاسخ آمده است: «هر کس که آزادی رفت و آمد کشتی‌ها در یک تنگه بین‌المللی را تهدید کند خارج از جامعه بین‌المللی شناخته شده و این اختلال تحمل نخواهد شد.»

فرانسه نیز در واکنشی منفی به اظهارات رحیمی از ایران خواسته است، به کنوانسیون  ۱۹۸۲ سازمان ملل متحد و آزادی عبور تمامی کشتی‌ها از تنگه هرمز احترام بگذارد.

بستن تنگه هرمز؛ شمشیر دو دم

بر اساس اطلاعات سازمان انرژی ایالات متحده آمریکا، روزانه در حدود ۵/ ۱۵ میلیون بشکه نفت معادل ۱۷ درصد از مصرف جهانی از تنگه هرمز عبور می‌کند. به همین دلیل کشتی‌‌های جنگی آمریکا در این منطقه مسوول حفظ امنیت عبور و مرور این کشتی‌ها هستند.

کشورهای عربی حوزه‌ی خلیج فارس در تلاش هستند با احداث چند خط لوله نفت خود را از راه‌هایی امن‌تر انتقا دهند و به این صورت از اهمیت استراتژیک تنگه هرمز بکاهند.

بخش عمده نفت صادراتی کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت و عراق و همچنین بیشتر گاز مایع قطر از تنگه هرمز عبور می‌کند. عرض این تنگه که میان ایران و عمان قرار گرفته، نزدیک ۶ و نیم کیلومتر است.

نماینده یک کشور عضو اوپک  معتقد است در صورت بسته شدن تنگه هرمز، ایران بازنده اصلی خواهد بودBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  نماینده یک کشور عضو اوپک معتقد است در صورت بسته شدن تنگه هرمز، ایران بازنده اصلی خواهد بودنمایندگان برخی از اعضای "سازمان کشورهای صادرکننده نفت" (اوپک) عقیده دارند که در صورت بسته شدن تنگه هرمز، ایران بازنده اصلی خواهد بود.

نماینده‌ی یکی از کشورهای خلیج فارس که نخواسته نام او فاش شود، به خبرگزاری "الجزیره" گفته است: «اگر ایران تنگه هرمز را ببندد، خود این کشور بیش از سایر کشورهای خلیج فارس زیان می‌بیند.»

یک نماینده‌ی دیگر "اوپک" درباره تهدیدات جمهوری اسلامی به "الجزیره" گفته است: «چنین تهدیدی هرگز عملی نخواهد شد». او نتیجه می‌گیرد که هرگونه تغییری در قیمت نفت موقتی خواهد بود.

احتمال تحریم‌های جدید از سوی شورای امنیت

پیش‌تر پتر ویتیگ، نماینده آلمان در شورای امنیت به خبرگزاری فرانسه گفته بود که امکان دارد شورای امنیت در سال ۲۰۱۲ تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کند. ویتیگ تصریح کرد که مناسبات ایران و کشورهای غربی در مرحله‌ی بسیار خطیری قرار دارد.

به اعتقاد سفیر آلمان در سازمان ملل، باید مقامات جمهوری اسلامی را به روشنی نسبت به عزم و جدیت کشورهای غربی متقاعد کرد.  پتر ویتیگ یادآوری می‌کند که با این همه، هنوز زمان  آن فرا نرسیده که شورای امنیت تحریمی بس شدید علیه ایران وضع کند.

کشورهای غربی نسبت به اهداف اصلی برنامه هسته‌ای ایران دچار تردید هستند و این احتمال را می‌دهند که این کشور در پی ساخت سلاح هسته‌ای است. جمهوری اسلامی اما همواره این احتمال را رد کرده و می‌گوید برنامه‌ی هسته‌ای‌اش اهداف صلح‌آمیزی را دنبال می‌کند.

پیش از این دیپلمات‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و چند کشور دیگر طی نشستی در ۲۰ دسامبر در شهر رم، در مورد افزایش فشار بر ایران برای وادار کردن این کشور به ادامه مذاکرات اتمی به توافق رسیده بودند. تحریم واردات نفت ایران نیز از جمله بحث‌های این نشست بود.

آمادگی عربستان برای جایگزینی نفت جمهوری ننگین اسلامی ایران

آمادگی عربستان برای جایگزینی نفت جمهوری ننگین اسلامی ایران

 

عربستان سعودی از آمادگی خود برای جایگزینی صادرات نفت ایران به اروپا خبر داده است. این تصمیم در پی بالاگرفتن بحث تحریم نفت ایران و تهدید به بستن تنگه هرمز اعلام شد. با این تهدید، نفت خام آمریکا به بشکه‌ای ۱۰۰ دلار رسید.

 

خبرگزاری رویترز به نقل از محافل آگاه در دبی نوشته است که عربستان سعودی و دیگر کشورهای جنوب خلیج فارس اعلام آمادگی کرده‌اند که در صورت خودداری اتحادیه اروپا از خرید نفت ایران، نفت خود را روانه بازارهای اروپا کنند.
پیش از این رستم قاسمی، وزیر نفت ایران گفته بود که عربستان سعودی وعده داده که صادرات نفت ایران به اروپا را جایگزین نکند. اروپا در حال حاضر روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می‌کند.
رویترز به استناد منبعی موثق نوشته است: « هیچ وعده‌ای در این زمینه به ایران داده نشده و بسیار بعید است که عربستان خلاء ناشی از قطع وارادت نفت  اروپا از ایران را جبران نکند.»
رستم قاسمی، وزیر نفت ایرانBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  رستم قاسمی، وزیر نفت ایراناین منبع که مایل به افشای نام خود نبوده، افزوده که در صورت تحریم نفت ایران توسط اروپا، احتمالا نفت بیشتری از سوی ایران به آسیا صادر می‌شود. این در حالی است که چین بزرگترین خریدار نفت خام ایران در آسیاست و بین دو کشور بر سر شرایط پرداخت پول نفت اختلاف وجود دارد. چین مایل به خرید ارزان‌تر نفت ایران است و پکن تصمیم دارد واردات نفت ایران را کاهش دهد.
شرکت "سینوپک گروپ" که بزرگترین شرکت پالایش نفت در چین است، پیش از این اعلام کرده که واردات نفت خام از ایران را در ماه ژانویه سال ۲۰۱۲ را به نصف کاهش می‌دهد. ناظران اقتصادی می‌گویند که کاهش میزان نفتی که چین از ایران می‌خرد، تاثیرتحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا در بلند مدت را بر ایران افزایش خواهد داد.
چین که دومین وارد کننده بزرگ نفت جهان است، از فرصت کنونی استفاده کرده و در حال چانه‌زنی جدی بر سر قیمت نفت ایران است. محافل آگاه به صنعت نفت می‌گویند اگر ایران نسبت به از دست دادن بازار چین نگرانی داشته باشد، چاره‌ای جز تسلیم شدن به پیشنهاد چین نخواهد داشت. ایران و عربستان در صادرات نفت به چین، رقیب یکدیگرند.
تهدید ایران به بستن تنگه هرمز
تهدید به بستن تنگه هرمز از سوی ایران نیز بازار نفت را دستخوش تغییر کرد. معاون اول رییس جمهور ایران، محمدرضا رحیمی در  روز سه‌شنبه (۲۷ دسامبر/۶ دی) تهدید کرد که در صورت تحریم نفت ایران، جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد یک قطره نفت از تنگه هرمز عبور کند.
کارشناسان می‌گویند که ایران تهدید بستن تنگه هرمز را عملی نمی‌کندBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  کارشناسان می‌گویند که ایران تهدید بستن تنگه هرمز را عملی نمی‌کنداین تهدید موجب شد که بهای نفت خام آمریکا به بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه برسد. با این همه غالب ناظران پیش‌بینی می‌کنند که ایران تهدید خود را عملی نکند و هر جهشی در بهای نفت، کوتاه مدت باشد.
بخش اعظم نفت خام صادراتی عربستان سعودی، ایران، امارات، کویت، عراق و هم‌چنین گاز طبیعی مایع‌شده قطر از تنگه هرمز گذر می‌کنند. تنگه‌ای که عرض آن ۴ / ۶ کیلومتر است و در دو سوی آن عمان و ایران قرار دارند.
بحث تحریم نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، از ماه نوامبر آغاز شده و هدف آن ترغیب ایران به از سرگیری مذاکرات اتمی، پایبندی به مندرجات قطعنامه‌های سازمان ملل و شفاف سازی برنامه هسته‌ای خود است. نشست مشورتی این اتحادیه در روز سه‌‌شنبه (۲۰ دسامبر/۲۹ آذر) در پایتخت ایتالیا برگزار شد و  تصمیم‌گیری نهایی پیرامون تحریم نفت ایران به ماه ژانویه سال نو میلادی موکول گردید.
مخالفان تحریم نفت ایران در اتحادیه اروپا پیش‌از این هشدار داده بودند که خودداری از خرید نفت ایران، بازار نفت را با جهشی سنگین روبرو می‌کند و تعادل عرضه و تقاضا را بر هم می‌زند. اما به نظر می‌رسد اعلام آمادگی عربستان سعودی و کشورهای حاشیه جنوب خلیج فارس برای پر کردن جای خالی نفت ایران، جایی برای این نگرانی باقی نگذارد.

تاجزاده: در انتخابات نمایشی و غیر آزاد شرکت نمی کنم و رأی نمی دهمَ

تاجزاده: در انتخابات نمایشی و غیر آزاد شرکت نمی کنم و رأی نمی دهمَ
 
تاجزاده: در انتخابات نمایشی و غیر آزاد شرکت نمی کنم و رأی نمی دهمَ
 جـــرس: سید مصطفی تاجزاده در پیامی از زندان اوین بار دیگر با تاکید بر مواضع پیشین خود در خصوص تحریم انتخابات پیش رو، اعلام کرده است در انتخابات نمایشی و غیرآزاد دوازدهم اسفندماه شرکت نمی کند و رأی نمی دهد.

به گزارش تحول سبز، این عضو ارشد جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب که در قرنطینه زندان اوین نگهداری می شود در پیامی که در صفحه رسمی وی در فیس بوک منتشر شده است با برشمردن برخی از موارد اعتراض خود به انتخابات پیش رو آورده است: “برای: ۱- مقابله با حکومت دروغ و فساد و بی لیاقتی،۲- جلوگیری از استقرار دیکتاتوری مطلقه فردی،۳- افشای مجلس بله قربان گویی که هیچ نقش مهمی در کنترل و امحای فقر، بیکاری، بزه های اجتماعی، انزوای بین المللی و پاسخ گو کردن ارکان حکومت و رهبری نظام ندارد، در انتخابات نمایشی و غیرآزاد دوازدهم اسفندماه شرکت نمی کنم و رأی نمی دهم”.

گفتنی است تاج زاده پیش از این هم بارها در مقالات و مصاحبه های خود بر اجماع اصلاحطلبان بر عدم شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی تاکید کرده بود.

متن کامل پیام این زندانی سیاسی در خصوص انتخابات پیش رو در پی می آید:
اینجانب سید مصطفی تاجزاده در اعتراض به :
۱- عدم رسیدگی به شکایات ما از کودتاچیان انتخابات ۸۸
۲- انتصاب مجدد آقای جنتی و دیگر متخلفان انتخابات پیشین
۳- تداوم دخالت های غیرقانونی نیروهای نظامی و امنیتی در انتخابات آتی و تلاش برای مهندسی آن
۴- حبس خانگی غیرقانونی دو نامزد انتخابات گذشته (آقایان موسوی و کروبی)
۵- انحلال غیرقانونی احزاب اصلاح طلب جبهه مشارکت ایران اسلامی و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی
۶- توقیف و تعطیلی اکثر قریب به اتفاق مطبوعات منتقد حاکمیت تک صدایی
۷- تداوم حاکمیت نظامی و استمرار فضای پلیسی و امنیتی
۸- صدور احکام فرمایشی و فله ای قضایی علیه مخالفان انتخاباتی گذشته
۹- تقلیل جایگاه رهبری نظام به رهبری یک جناح (اقتدارگرا)
۱۰- بی توجهی به پیشنهادهای دلسوزانه و حداقلی خاتمی

و برای:
۱- مقابله با حکومت دروغ و فساد و بی لیاقتی
۲- جلوگیری از استقرار دیکتاتوری مطلقه فردی
۳- افشای مجلس بله قربان گویی که هیچ نقش مهمی در کنترل و امحای فقر، بیکاری، بزه های اجتماعی، انزوای بین المللی و پاسخ گو کردن ارکان حکومت و رهبری نظام ندارد.
در انتخابات نمایشی و غیرآزاد دوازدهم اسفندماه شرکت نمی کنم و رأی نمی دهم.

اتحاديه اروپاشریک دزدو رفیق قافله .اعمال تحريم های جديد عليه ايران را پيگيری می کند


اتحاديه اروپاشریک دزدو رفیق قافله .اعمال تحريم های جديد عليه ايران را پيگيری می کند


به رغم تهديد ايران مبنی بر بستن تنگه هرمز در صورت تحريم نفتی تهران، يک سخنگوی کاترين اشتون می گويد که اتحاديه اروپا طرح خود برای اعمال تحريم های جديد عليه جمهوری اسلامی را دنبال می کند. همزمان فرانسه از ايران خواسته است تا به تعهدات بين المللی خود درباره تنگه هرمز پايبند باشد.

مايکل مان، سخنگوی کاترين اشتون، مسوول سياست خارجی اتحاديه اروپا به خبرگزاری فرانسه گفته است: «اتحاديه اروپا دور تازه ای از تحريم ها عليه ايران را مدنظر دارد و ما اعمال اين تحريم ها را دنبال می کنيم.»

وی با اشاره به نشست آتی وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا اظهار داشت: «انتظار می رود که اين تصميم در نشست بعدی شورای امور خارجی اتحاديه در روز ۳۰ ژانويه اتخاذ شود.»

اظهارات اين مقام اروپايی يک روز پس از تهديد محمدرضا رحيمی، معاون اول رييس جمهوری اسلامی ايران، بيان می شود که گفته بود در صورت تحريم نفتی ايران، حتی يک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.

حبيب الله سياری، فرمانده نيروی دريايی ارتش جمهوری اسلامی ايران، نيز در جريان يک رزمايش دريايی ده روزه در دريای عمان اظهار عقيده کرده که بستن تنگه هرمز «کاری آسان» خواهد بود ولی «بزرگان نظام» بايد در اين زمينه تصميم گيری کنند.

اظهارات مقام ها و فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی ايران بازارهای سهام و نفت را با اندکی تلاطم روبرو کرده و قيمت نفت روز چهارشنبه به ۱۰۱ دلار برای هر بشکه افزايش يافت.

آمريکا و اتحاديه اروپا اعلام کرده اند که برای وادار کردن ايران به رعايت معاهدات بين المللی در زمينه فعاليت های هسته ای خود تحريم های جديدی عليه تهران را در دستور کار دارند.

آذرماه گذشته، رهبران کشورهای عضو اتحاديه اروپا از شورای وزيران امور خارجه اين اتحاديه خواستند تا تحريم‌ های تازه عليه ايران را به مثابه «الويت» در نظر گرفته و تا پيش از پايان ژانويه ۲۰۱۲ برابر با ۱۰ بهمن ماه آن را تصويب کنند.

وزيران امور خارجه اين اتحاديه در نشست ماه گذشته خود بيش از ۲۰۰ شخصيت و شرکت ايران را در فهرست تازه تحريم های خود قرار دادند ولی بر سر تحريم نفت و بانک مرکزی ايران به نتيجه ای نرسيدند.

در همين حال يک مقام ارشد عربستان در وزارت نفت اين کشور به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که کشورهای عرب حوزه خليج فارس آماده اند تا در صورت عدم صادرات نفت ايران، کمبودهای ناشی از آن را جبران کند.

اين مقام عربستانی که نخواست نامش فاش شود اشاره نکرده که در صورت عملی شدن تهديد ايران به بسته شدن تنگه هرمز، نفت کشورهای حاشيه خليج فارس قرار است از چه مسيری به بازارهای جهانی فرستاده شود.

حدود ۴۰ درصد نفت جهان از طريق تنگه هرمز وارد بازارهای جهانی می شود.

ايران در حاضر حدود ۵.۸ درصد از نفت مورد نياز کشورهای اروپايی را تامين می کند و پس از روسيه، نروژ، ليبی و عربستان در رده پنجم صادرکننده نفت به اتحاديه اروپا است.

اسپانيا ۱۴.۶ درصد، يونان ۱۴ درصد و ايتاليا ۱۳.۱ درصد از نفت صادراتی ايران به اتحاديه اروپا را خريداری می کنند.

در واکنش به تهديد اخير مقام های ايران درباره تنگه هرمز، برنارد والرو، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه از تهران خواست تا به تعهدات بين المللی خود در قبال تنگه هرمز احترام بگذارد.

وی اظهار داشت: «تنگه هرمز يک تنگه بين المللی است. در نتيجه، فارغ از اينکه کشتی ها متعلق به چه کشوری هستند، بر اساس کنوانسيون سال ۱۹۸۲ سازمان ملل درباره مقرارت درياها و رفت و آمد دريايی، آنها بايد حق عبور و مرور داشته باشند.»

سردارباقرافشارحین تجاوزجنسی درقزوین دستگیرشدتجاوزگروهی نیروهای انتظامی به دختران دانشجو


سردار باقر افشار حین تجاوز جنسی در قزوین دستگیر شد ! تجاوز گروهی از نیروهای انتظامی به دختران دانشجو

 بنا به نوشته یکی از هموطنان ، ارسالی به خبر گزاری آذربایجان ،هشت مامور نیروی انتظامی قزوین به اتهام تجاوزبه دهها دختر دانشجو دستگیر شده اند .خبرگزاری آذربایجان
mobareze ba badhejabi دستگیری هشت مامور نیروی انتظامی به اتهام اغفال و تجاوز به دختران دانشجو
ماموران کلانتری های ۱۱، ۱۲ و ۱۳ قزوین در طرح امنیت اخلاقی و مبارزه با مظاهر بدحجابی و فساد برای خودشان یک باند تشکیل داده اند و از این فرصت کمال سوء استفاده را برده اند.این ماموران ، در حال انجام وظیفه، خودرو دخترانی که بدحجاب بوده اند را متوقف می کردند و به پارکینگی به نام پارکینگ شرکت نفت انتقال می دادند و در آنجا با تهدید دختران که بیشترشان دانشجو بوده اند، آن ها را تهدید می کردند که این پرونده برایشان گران تمام می شود و ممکن است با گزارشی که  تهیه می کنند به چندین سال زندان محکوم شوند.
دختران دانشجو هم که بیشترشان غیر بومی بوده اند از پلیس حافظ ناموس ملت! می خواستند که در حق آن ها لطفی بکنند ومسئله را فیصله دهند. ماموران کلانتری با گرفتن شماره تماس دخترها قول می دادند که مشکل آن ها را خودشان حل کنند.بعد با آن ها تماس می گرفتند و در همان پارکینگ قرار می گذاشتند که بیاید خودرو را تحویل بگیرد. وقتی که دخترهای بی خبر از همه جا به پارکینگ می رفتند ماموران هم “وظیفه اشان” را انجام داده اند.در یکی از همین روزها یکی از فرماندهان مبارزه با مفاسد اجتماعی که اتفاقی در پارکینگ حاضر می شود  ،متوجه می گردد که خودرو کلانتری ۱۲ زیر پل پارکینگ مثلا مخفی شده است. مشکوک شده و داخل پارکینگ می رود و یکی از پلیسها را با لباس نظامی در وضعیت نامناسبی می بیند . همانجا با اطلاعات نیروی انتظامی قزوین تماس می گیرد و با دستگیری این مامور هفت نفر دیگر هم لو می روند.در بررسی های اولیه مشخص شده است که تا به حال ۱۸ دختر دانشجو به دام این ماموران افتاده اند. همینطور ۱۰۰ مورد تعهد و شماره تلفن از دختران دانشجو در محل کار این مامور پیدا می شود.بعد که داستان ادامه پیدا می کند رئیس باند “ماموران متجاوز نیروی انتظامی” ماموری به نام باقر افشار بوده است که در بازرسی از منزل این مامور نیروی انتظامی ،  ۲۰۰۰ بطری مشروب کشف می کنند. نیروی انتظامی قزوین پرونده را به دادگستری قزوین نمی فرستد و خبرنگاران محلی هم اجازه ورود به این ماجرا را ندارند.

سه‌شنبه، دی ۰۶، ۱۳۹۰

ابراهیم یزدی به هشت سال زندان و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شد

ابراهیم یزدی به هشت سال زندان و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شد


دادگاه انقلاب اسلامی ابراهیم یزدی، دبیرکل نهضت آزادی ایران، را به هشت سال زندان و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم کرد. ابراهیم یزدی که صلاحیت این دادگاه را قبول نداشت، در دادگاه از خود دفاع نکرده بود.

محمد علی دادخواه، وکیل آقای یزدی هم روز سه شنبه در گفت‌و‌گو با رادیو فردا این حکم را تایید کرد و گفت در پی اتهام‌هایی چون «اقدام علیه امنیت کشور و نشر اکاذیب» این حکم صادر شده است.

آقای یزدی که نزدیک به هشتاد سال سن دارد، در زمان بررسی این اتهام‌ها اعلام کرد دادگاه انقلاب صلاحیت بررسی چنین اتهام‌هایی را ندارد و از این رو لایحه‌ای برای دفاع خود به دادگاه نمی‌فرستد. وی همچنین با استناد به اصل ۱۶۷ قانون اساسی خواستار شده بود محاکمه سیاسی به صورت علنی و در دادگاه‌های عمومی برگزار شود.

 به گزارش میزان نیوز، نزدیک به نهضت آزادی، ابراهیم یزدی از زمان نارضایتی‌ها و اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران، سه بار بازداشت شده است. آقای یزدی به قاضی دادگاه انقلاب نوشته است: «پرونده تشکیل شده و کیفر خواست صادره در واقع علیه نهضت آزادی ایران است که در سال ۱۳۴۰ تاسیس شده است. دادگاه انقلاب صلاحیت ذاتی برای رسیدگی به اتهامات علیه نهضت آزادی ایران و اینجانب را ندارد.»

ابراهیم یزدی پس از وقوع انقلاب در ایران عضو شورای انقلاب بود و پس از آن برای مدتی کوتاه وزیر خارجه و معاون نخست وزیر دولت موقت بود و پس از آن به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس اول شورای اسلامی حضور داشت. ابراهیم یزدی از سال ۱۳۷۳ دبیرکلی نهضت آزادی را برعهده داشته است.

ابراهیم یزدی چندی پیش در نامه‌ای به راشد‌ الغنوشی، رهبر حزب اسلام‌گرای النهضه تونس، با تأکید بر تجربه ناکافی مسلمانان در حوزه دموکراسی، از وی خواسته بود تا از تجربه‌های ایران و الجزایر درس بگیرد و «اشتباهات» آنها را تکرار نکند.

حزب «النهضه» تونس که از آن به عنوان حزب اسلامی میانه‌رو یاد می‌شود در نخستین انتخابات آزاد این کشور پس از سرنگونی بن علی، با به دست آوردن ۹۰ کرسی از ۲۱۷ کرسی مجلس مؤسسان به پیروزی دست یافت.

دبیرکل نهضت آزادی ایران در نامه خود خطاب به راشد الغنوشی نوشت: «ما مسلمانان از هر ملیتی، اگرچه برای تحقق حقوق اساسی، آزادی و حق حاکمیت خود مبارزه می‌کنیم، اما تجربه کافی با دموکراسی نداریم. ما مبارزه می‌کنیم و دیکتاتور سرنگون می‌کنیم، اما استبداد را به عنوان یک شیوه زندگی از بین نمی‌بریم.»

وی توضیح داد که ناکامی در ریشه‌کن کردن استبداد موجب می‌شود که «حلقه منحوسه» بسته بماند و افزود: «ما شاه را سرنگون کردیم، اما فراموش کردیم که به درمان منش و شخصیت «شاه درون» خویشتن خود بپردازیم.»

نامه آقای یزدی به رهبر حزب النهضه تونس، واکنش محافظه‌کاران را به همراه داشت و حمله‌های زیادی از سوی رسانه‌های آنها علیه آقای یزدی انجام شد.

اراجیف معاون احمدی‌نژاد:درصورت تحریم نفت ‌ایران، قطره‌ای نفت ازهرمزعبور نخواهد کرد


اراجیف معاون احمدی‌نژاد:درصورت تحریم نفت ‌ایران، قطره‌ای نفت ازهرمزعبور نخواهد کرد

 
محمدرضا رحیمی
۱۳۹۰/۱۰/۰۶
در حالی که برخی از کشورهای غربی به  تحریم نفت ایران ابراز تمایل کرده‌اند و آمریکا نیز به شدت تحریم‌های خود افزوده، محمد رضا رحیمی، معاون رئیس جمهور گفت اگر نفت تحریم شود، «یک قطره» نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.

محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد، در همایش ارتقا توان داخلی گفت: «اگر بنا باشد نفت ایران را تحریم کنند یک قطره نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد.»

محمدرضا رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: «دشمنان تنها زمانی ما را رها می‌کنند که مقتدر باشیم و با قاطعیت در مقابل آنها ایستادگی کنیم.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پیش از این هم مقام‌های نظامی و سیاسی ایران از امکان بستن تنگه هرمز در صورت حمله  خارجی سخن گفته بودند.

از سوی دیگر  نیروهای نظامی ایران همزمان با شدت گرفتن تحریم‌ها و نیز اظهارات مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی درباره احتمال حمله نظامی، مشغول انجام رزمایشی دریایی هستند.

محمود موسوی از فرماندهان نظامی ایران روز دوشنبه اعلام کرد که در جریان این رزمایش به یک هلیکوپتر خارجی که به منطقه رزمایش  نزدیک شده بود، هشدار داده شد تا منطقه را ترک کند.

با توجه به نزدیکی نیروهای نظامی ایران و آمریکا در ‌آب‌های خلیج فارس و دریای عمان، ایالات متحده پیشتر خواستار  برقراری یک خط تماس مستقیم میان تهران و واشینگتن شده بود تا از اشتباهات احتمالی جلوگیری شود. این درخواست اما از  سوی ایران رد شد.

  در عین حال یک منبع صنعت نفت  به خبرگزاری رویترز گفته است بعید می‌داند در صورت تحریم نفت ایران، عربستان خلا بازار را پر نکند.

 به تازگی رستم قاسمی، وزیر نفت ایران، تاکید کرده بود که علی النعیمی، وزیر نفت سعودی، به او گفته است در صورت تحریم، این کشور خلا تولید ایران را پر نخواهد کرد.

خبرگزاری رویترز با اشاره به گفته رستم قاسمی به نقل از  یک منبع خود نوشت: «هیچ قولی به ایران داده نشده است. خیلی بعید است که عربستان سعودی، خلا تحریم‌ها را پرنکند.»

 پیش از  این برخی از کشورهای اروپایی خواستار تحریم نفت ایران شده بودند اما  کشورهایی که در اتحادیه اروپا از ایران نفت وارد می‌کنند با آن مخالفت کردند.

رویترز  به نقل از منابع خود نوشته است در صورت تحریم نفت ایران، کشورهای حاشیه خلیج فارس، با افزایش تولید خود، کمبود اروپا را جبران خواهند کرد و صادرات ایران به سمت شرق سوق خواهد یافت.

 این خبرگزاری به نقل از یک منبع خود گزارش داده است که شرکت سینوپک چین با استفاده از فرصت، برای فشار به ایران، واردات ماه ژانویه خود را به نصف می‌رساند تا نفت را ارزان‌تر بخرد.

از سوی دیگر  کنگره آمریکا نیز طرحی را به تصویب رسانده، که به موجب آن، موسسه‌‌‌ها مالی و بانک‌های غیرآمریکایی در صورت مراوده با بانک مرکزی ایران مورد تحریم قرار خواهند گرفت.

این طرح که هنوز باراک اوباما آن ر ا امضا نکرده، از آن جهت حائز اهمیت است که خریداران نفت را در پرداخت‌هایشان با مشکل مواجه می‌کند و حتی می‌تواند به افزایش بهای نفت منجر شود.

 به تازگی وزیر امور خارجه ژاپن، در یک کنفرانس خبری در واشنگتن به صراحت از این مصوبه کنگره انتقاد کرد و گفت ژاپن به واردات نفت از ایران ادامه خواهد داد.

در حالی که دولت آمریکا در عرصه بین‌المللی به دنبال هرچه تنگ‌تر کردن عرصه بر ایران است، در داخل از قانونگذاران آمریکایی خواسته بود که تحریم بانک مرکزی را به تصویب نرسانند.

وندی شرمن، معاون سیاسی وزارت خارجه آمریکا و دیوید کوهن معاون وزارت خزانه‌داری  پیش از این مصوبه هشدار داده بودند که این اقدام می‌تواند در ائتلاف بین‌المللی علیه ایران خدشه وارد کند و باعث افزایش بهای نفت نیز شود.

طبق آمار دولت آمریکا، مشتریان عمده نفت ایران کشورهای چین، هند، ژاپن و کره جنوبی، هستند.

چین در شش ماه نخست سال جاری میلادی روزانه ۵۴۳ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد کرد که برابر با ۱۰ درصد از نیاز این کشور است.

در رده بعدی ژاپن با روزی ۳۴۱ هزار بشکه است و هند و کره جنوبی نیز به ترتیب با ۳۴۱ هزار و ۳۲۸ هزار بشکه از دیگر مشتریان عمده آسیایی نفت ایران هستند.

ایران دومین تولیدکننده اوپک است و مشتریان اصلی‌اش در اروپا نیز کشورهای بحران‌زده‌ای هستند که با تحریم نفت ایران در اتحادیه اروپا مخالفت کردند.

در میان کشورهای اتحادیه اروپا، ایتالیا روزانه ۱۸۳ هزار بشکه، برابر با ۱۳ درصد از نیاز نفت خام خود، را از ایران وارد می‌کند.

اسپانیا با روزی ۱۳۷ هزار بشکه در ردیف بعدی قرار داد که برابر با ۱۳ درصد از نیاز این کشور است.

یونان نیز روزانه ۲۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می‌کند که برابر با ۱۴ درصد از نیاز این کشور است.

اخراج رییس سازمان هدفمندی یارانه‌ها از باغ وحش مجلس پس ازکتک‌کاری با نماینده فریمان


اخراج رییس سازمان هدفمندی یارانه‌ها از باغ وحش مجلس پس از کتک‌کاری با نماینده فریمان 

 

بهروز مرادی،رییس سازمان هدفمندی یارانه

رییس سازمان هدفمندی یارانه‌ها و نماینده شهر فریمان، صبح امروز پس از درگیری لفظی بر سر اختلاف آمار به درگیری فیزیکی و کتک‌کاری پرداختند که در نهایت ماجرا با اخراج بهروز مرادی، رییس سازمان هدفمندی یارانه‌ها به وسیلۀ علی لاریجانی خاتمه یافت.

نوشته: رضا ولی‌زاده
دو خبرگزاری فارس و مهر، هر یک روایت مختلفی از درگیری نمایندۀ دولت و مجلس ارائه کردند. در روایت خبرگزاری مهر، بهروز مرادی، رییس سازمان هدفمندی یارانه‌ها به سیدحسین حسینی نماینده فریمان می گوید: «این آمارهای کوچه بازاری را از کجا آورده اید» و به دنبال اعتراض و برآشفتن نماینده فریمان به او سیلی می زند.
اما در روایت خبرگزاری فارس آمده است: «بنا به گفتۀ برخی نمایندگان مجلس، نماینده فریمان دست خود را به قصد سیلی زدن به صورت مرادی، رییس سازمان هدفمندسازی یارانه ها بلند می کند اما دست وی به گردن مرادی می خورد و موجب جراحت سطحی گردن وی می شود.» و «پس از این اقدام حسینی نماینده فریمان، بهروز مرادی رییس سازمان هدفمندی یارانه ها هم یک سیلی به صورت حسینی می زند.»
فحاشی میان نمایندۀ دولت و مجلس ادامه داشته و نهایتا به اخراج نمایندۀ دولت ختم شده است.
در هر دو روایت نیز علی لاریجانی، رییس مجلس از رییس سازمان هدفمندی یارانه ها خواسته تا ادب را رعایت کند و به دنبال شعار تعدادی از نمایندگان که فریاد می زده اند «اخراج کنید» از تریبون مجلس گفته است: «آقای مرادی را از صحن مجلس بیرون کنید.»
محسن کوهکن، سخنگوی هیأت رییسۀ مجلس نیز وظیفۀ بیرون کردن بهروز مرادی را عهده دار شده و او را به خارج از مجلس هدایت کرده است.
کمی بعدتر خبرگزاری فارس در گفت و گو با حسین حسنی، نماینده نایین که متخصص بیماری های قلبی است، به نقل از این نماینده نوشت: «آقای مرادی بعد از درگیری فیزیکی با نماینده فریمان، دچار یک خراش در گردن خود می‌شود و به علت جراحی قلب و تعویض دریچه قلب، بعد از این درگیری فشار خون وی بالا می‌رود و در معرض خطر قلبی قرار می‌گیرد.»
نماینده نایین گفته که خراش روی گردن مرادی را پانسمان کرده و در نهایت سیدحسین حسینی نماینده فریمان با وساطت روح الله حسینیان، از آقای مرادی رییس سازمان هدفمندی یارانه‌ها عذرخواهی و با او آشتی کرده است.
با این حال بهروز مرادی کمی بعدتر در گفت وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: «حركت غیراخلاقی و هتاكانه سید حسین حسینی نماینده فریمان در مجلس شورای اسلامی را از طریق شورای نگهبان و دستگاه قضایی بطور جدی پیگیری می كنم و قضاوت علی لاریجانی رییس مجلس در این خصوص، غیرمنصفانه و غیرعادلانه بود.»
سایت خبری خانۀ ملت، وابسته به مجلس شورای اسلامی نیز در گفت و گویی با حمید رضا کاتوزیان، نماینده مردم تهران،‌ به نقل از او نوشت:‌ «نمایندگان دولت با این ذهنیت در مجلس حاضر می شوند که اطلاعات بیشتری در اختیار نمایندگان قرار دهند این در حالی است که حضور نمایندگان دولت به منظور روشنگری مجلس نیست بلکه برای توجیه اقدامات غیرقانونی دولت در انجام وظایف خود است.»
قرار بود در نشست امروز بهروز مرادی، رییس سازمان هدفمندی یارانه‌ها و نمایندگان مجلس او به ارائه توضیحات در مورد بررسی طرح دوفوریتی استفساریه ماده ۱۲ قانون هدفمندی یارانه‌ها در مجلس بپردازد.
استفساریه مجلس در مورد پرداخت نکردنِ سهم شرکت‌های خدماتی آب، برق و گاز و پخش و پالایش از سازمان هدفمندی یارانه‌ها توسط دولت است اما مرادی در توضیحات خود گفت که سازمان هدفمندی یارانه‌ها «قانون را اجرا می‌کند و نیازی به تفسیر نیست. سازمان هدفمندی کاری را انجام می‌دهد که در تفسیر ماده ۱۲ آمده‌است.»

«امکان تحریم دوباره ایران در شورای امنیت»

«امکان تحریم دوباره ایران در شورای امنیت»

 

پتر ویتیگ، نماینده آلمان در شورای امنیت می‌گوید که امکان دارد شورای امنیت در سال ۲۰۱۲ تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کند. ویتیگ به خبرگزاری فرانسه گفت که مناسبات ایران و کشورهای غربی در مرحله بسیار خطیری قرار دارد.

 

به اعتقاد سفیر آلمان در سازمان ملل، «باید مقامات جمهوری اسلامی را به روشنی نسبت به عزم و جدیت کشورهای غربی متقاعد کرد.»  پتر ویتیگ یادآوری کرده که با این همه، هنوز زمان  آن فرا نرسیده که شورای امنیت تحریمی بس شدید علیه ایران وضع کند.
کشورهای غربی به  برنامه هسته‌ای ایران با دیده تردید نگریسته و گمان می‌برند که این کشور در صدد ساخت بمب اتمی است. جمهوری اسلامی اما همواره این تردید را رد کرده است. شورای امنیت تاکنون چهار قطعنامه تحریمی علیه ایران صادر کرده است.
پیش از این دیپلمات‌های آمریکا، اتحادیه اروپا و چند کشور دیگر طی نشستی در ۲۰ دسامبر در شهر رم، در مورد افزایش فشار بر ایران برای وادار کردن این کشور به ادامه مذاکرات اتمی به توافق رسیده بودند. تحریم واردات نفت ایران نیز از جمله بحث‌های این نشست بود. این جلسه پشت درهای بسته برگزار شد.
در همین روز دولت آمریکا هم اعلام کرد که تحریم‌های جدیدی علیه ده شرکت حمل و نقل مستقر در مالت و فردی مرتبط با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی اعمال می‌کند.
ارزیابی مثبت از عملکرد آلمان در شورای امنیت
آلمان از ژانویه سال ۲۰۱۱ به مدت دو سال عضو غیردایم شورای امنیت شده است. پتر ویتیگ با وجود رای مناقشه‌برانگیز این کشور در مخالفت با ماموریت سازمان ملل در لیبی در بهار گذشته، از مثبت بودن کارنامه کشورش در تصمیمات سازمان ملل یاد کرده است.
پتر ویتیگ، نماینده آلمان در شورای امنیتBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  پتر ویتیگ، نماینده آلمان در شورای امنیت پتر ویتیگ افزوده که «ما نگاهی سازنده به کشمکش‌های سیاسی موجود، به ویژه مناقشه‌ها و رویدادهای جهان عرب داشتیم.» او گفته که در ارتباط با مخالفت کشورش با ماموریت سازمان ملل در لیبی «نمی‌توان از نوعی انزوا یا مخدوش شدن موقعیت آلمان سخن گفت.»
نماینده آلمان در سازمان ملل تصریح کرده که کشورش مایل است در سال جدید میلادی، هم‌چنان «نقشی تعیین‌کننده و تاریخی» در جهان عرب ایفا کند.
هم‌زمان با اظهارات سفیر آلمان در سازمان ملل، کریستیان ولف، رییس جمهور آلمان نیز سفر شش روزه‌ای به کشورهای حاشیه خلیج فارس داشت و گفتگو‌هایی سیاسی با محور تحولات کشورهای عربی و نقش جامعه مدنی در آنها با رهبران قطر، عمان، امارات متحده عربی و کویت انجام داد. ولف در این سفر که اوایل ماه دسامبر ۲۰۱۱ انجام گرفت، رهبران کشورهای یادشده را به ادامه اصلاحات و گسترش مناسبات با آلمان فراخواند و هم‌زمان  با دانشجویان، خبرنگاران و فعالان حقوق زنان ملاقات کرد.
پتر ویتیگ هم‌چنین از ادامه مشکلات موجود در پرونده افغانستان در شورای امنیت  ابراز نگرانی کرده است. آلمان در حال حاضر ریاست کمیته‌ای را بر عهده دارد که مسئول رسیدگی به پرونده افغانستان در شورای امنیت است. نماینده آلمان در سازمان ملل اشاره کرده که پاکستان با وجود همسایگی با افغانستان و داشتن نقشی مرکزی در اوضاع منطقه، طرف گفت‌وگوی آسانی نیست.
پاکستان از آغاز سال ۲۰۱۲ به عضویت غیردایم شورای امنیت در خواهد آمد. این کشور در ماه دسامبر در اعتراض به حمله مرگبار نیروهای ناتو به یک پاسگاه مرزی این کشور و کشته شدن ده‌ها سرباز پاکستانی، از شرکت در کنفرانس بین‌المللی افغانستان  که در شهر بن برگزار ‌شد، خودداری کرد.

اولین جلسه مجاکمه ی متهم به «جاسوسی برای آمریکا»

اولین جلسه مجاکمه ی متهم به «جاسوسی برای آمریکا»

FARS

نوشتۀ رحمت قاسم بیگلو
درایران اولین جلسه محاکمه ی متهم به «جاسوسی برای آمریکا» ازبامداد امروز آغازشد.
 

به گزارش خبرگزاری فارس، نخستین دادگاه رسیدگی به اتهامات "امیرمیرزائی حکمتی" که در هفته های آغازین ماه جاری میلادی به اتهام جاسوسی برای آمریکا بازداشت شده بود درشعبه پانزدهم دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزارشد.
خبرگزاری فارس می نویسد: امیرمیرزائی فرزند علی متولد هزارو سیصد و هشتاد وسه میلادی شهروند ایران، مقیم آمریکا ایالت میشیگان است که به اتهام همکاری با «دولت متخاصم آمریکا» و سرویس جاسوسی "سی. آی. ای" «علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران» بازداشت شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، متهم درجلسه امروز دادگاه ضمن ضمن اعتراف به تلاش درنفوذ در سیستم های اطلاعاتی ایران، یادآوری کرده است که دراین مورد فریب سازمان اطلاعاتی آمریکا "سی. آی. ای" را خورده است.
دولت آمریکا ضمن رد اتهامات وارده به این جوان ایرانی، خواستارآزادی فوری وی شده است.

دوشنبه، دی ۰۵، ۱۳۹۰

بار دیگرقیمت ارز بالا رفت «بالا خواهد رفت »

 بار دیگرقیمت ارز بالا رفت  «بالا خواهد رفت »


در پی نوسان‌های شدید در بازار ارز ایران و رسیدن بهای دلار آمریکا به مرز ۱۶۰۰ تومان، حالا یکی دو روزی است که تب بازار اندکی فروکش کرده است.

در همین حال خبرگزاری مهر از محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی ایران، نقل کرده است که حتی خانم‌های خانه‌دار هم در صف خرید ارز می‌ایستند.

گفت‌وگوی علیرضا کرمانی با جمشید اسدی


از سوی دیگر شمس‌الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی، هم در ملاقات با گروهی از شهروندان شرق تهران گفته است که هم‌اکنون در بازار ارز، با حجم عظیمی از تقاضا مواجه هستیم.

رادیوفردا در این باره گفت‌و‌گویی انجام داده با جمشید اسدی، استاد استراتژی‌های اقتصادی، در پاریس، و نخست از او می‌پرسد که رئیس جمهوری اسلامی ایران و مسئولان اقتصادی که از بازبینی در سیاست‌های ارزی سخن می‌گویند، چگونه می‌توانند این حجم عظیم تقاضا را مهار کنند؟

جمشید اسدی: من فکر می‌کنم این کار از دسترس بانک مرکزی و دولت آقای احمدی‌نژاد خارج است. افزایش قیمت ارز عمدتا به این دلیل است که تقاضا بسیار فرا‌تر و بالا‌تر از عرضه‌ای است که می‌تواند بانک مرکزی داشته باشد.

یعنی این که صندوق ذخیره ارزی که امروز به نام صندوق توسعه ملی معروف شده است، دیگر آن میزان پولی را که نیاز دارد، ندارد تا بتواند آن را وارد بازار ارز داخلی کند. گزارش‌های متعددی از سوی دیوان محاسبات و دفتر پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در مورد خرج‌های بی‌رویه دولت آقای احمدی‌نژاد منتشر شده است.

  • آقای اسدی، ریشه این تقاضا چیست؟

وقتی که اقتصاد یک کشور دیگر برای کسب درآمد و سود قابل اطمینان نباشد، چرا که ما با سود و درآمد است که زندگی می‌کنیم و قادریم مایحتاج زندگی‌مان را تامین کنیم،‌در نتیجه آن چه که در اصطلاح اقتصاد مالی به نام ارزش‌های پناهگاهی معروف است، مورد هجوم مردم قرار می‌گیرد. یعنی پول خودشان را از حوزه یک اقتصاد نا‌مطمئن می‌برند به سوی پناهگاه‌های اقتصادی.

  • یعنی منظور شما این است که هر مقدار نقدینگی- چه کم و چه زیاد- که در دست مردم باشد، را می‌خواهند به دلار تبدیل کنند تا اطمینان بیشتری داشته باشند؟

بله. ببینید، این تمایل به این دلیل است که ارزش تومان در یک اقتصاد ملی که در آن قرار دارد، چندان قابل اطمینان نیست. تومان هر چه بیشتر تحت فشار تحریم است. تولید در آن شکسته و بیکاری بالا رفته است. در نتیجه شخص می‌خواهد این پول را از دایره این اقتصاد نا‌مطمئن بیرون بکشد.

خرید ارز به یک روایت مانند مهاجرت کردن است. منتها مهاجرت ارزش اقتصادی است. یا وقتی که سکه و طلا یا سنگ قیمتی می‌خرد، این سنگ قیمتی، همه جا سنگ قیمتی و با ارزشی محسوب می‌شود.

شخص بدین معنا به یک سری ارزش‌های پناهنگاهی پناه می‌برد. این ارزش‌های پناهگاهی در جا‌هایی قرار دارند که خارج از حیطه اقتصاد ملی هستند.

درست مثل یک کوشنده سیاسی که از ترس سانسور از کشور فرار می‌کند، این اتفاق هم امروز در مورد ارزش‌های اقتصادی، هر چه بیشتر دارد اتفاق می‌افتد.

  • گفته می‌شود که یکی دو روزی است از تب قیمت ارز و دلار کاسته شده است. یعنی دلار از مرز یک هزار و ۶۰۰ تومان، به یک هزار و ۴۳۵ تومان رسیده است. آیا ممکن است این کاهش کماکان ادامه داشته باشد و بتوانند بازار را کنترل کنند؟

ابدا فکر نمی‌کنم. اولا که قمیت ارز به طور مرتب در حال افزایش است. حالا یک نوسان‌های کوچکی ممکن است داشته باشد. اما روند کلی رو به بالاست.

چرا فکر نمی‌کنم قیمت ارز کاهش پیدا کند؟ چون آقای بهمنی و دولت امروز یک حرف‌هایی زدند مبنی بر این که ما حتما ارز مردم را می‌دهیم. یعنی به تقاضای واقعی کسانی که ارز می‌خواهند پاسخ مثبت می‌دهیم.  مردم دو سه روزی در حالت انتظار و این که «ببینیم چه خواهد شد» باقی می‌مانند تا ارزیابی کنند که با دارایی خودشان و ریال‌شان، حداکثر ارزی که ممکن است را بخرند.

اما به سرعت متوجه خواهند شد که این دولت و این بانک مرکزی قادر به برآوردن تقاضاهای آنها نیستند و در نتیجه دوباره در بازار سیاه و در بازار فردوسی دوباره به دنبال خرید ارز می‌روند و خواهید دید که دو هفته‌ای بیشتر نخواهد گذشت که قیمت ارز دوباره به شدت بالا خواهد رفت.