یک نماینده باغ وحش مجلس قدیم : این همه درآمد نفتی چه شد؟
این نماینده مجلس با اشاره به درآمد ۱۱۰۰ میلیارد دلاری نفت ایران از ابتدای استخراج تا سال ۱۳۹۰، به سایت بازتاب گفت: «بیش از نهصد میلیارد دلار این درآمد مربوط به دوران پس از انقلاب است و جالب آن است که بیشتر این درآمد، یعنی بیش از ۵۰ درصد آن مربوط بهه دولتنهم و دهم است.»
آقای قنبری افزود: «اما مشخص نیست این درآمد کجا رفته؟ و جای سوال و شگفتی اینجاست که با وجود چنین درآمدی شاهد تحول چندانی در عرصه اقتصادی کشور نبودهایم.»
وی از میزان پایین موجودی حسابهای ذخیرهی ارزی با وجود مازاد درآمد نفتی، گفت: «مشخص است از درآمدهایی که نصیب کشور شده پولی باقی نمانده و این ابهامی است که همواره مطرح کردهایم. جالب است که درآمدهای نفتی به اطلاع نمایندگان نمیرسد و حتی کمیسیونهای تخصصی نیز از این موضوع بیاطلاعاند.»
موضوع درآمد نفتی ایران در چند سال اخیر و نحوهی مصرف آن یکی از انتقادات جدی به دولت محمود احمدینژاد است. دولت به دلایل مختلف از جمله «شرایط خاص بینالمللی ایران» از پاسخگویی به این موضوع طفره رفته است.
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift
: دولت محمود احمدینژاد در حدود ۵۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی داشته استمنتقدان دولت میگویند با وجود چنین درآمد سرشاری وضعیت اقتصادی بهبود نیافته و کار چندانی در زمینهی توسعه صورت نگرفته است. برخی کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند دولت دچار روزمرگی شده و از درآمد نفت برای واردات و کنترل قیمتها استفاده میکند.
داریوش قنبری نیز با اشاره به میزان واردات کالا به ایران در چند سال اخیر تصریح کرد: «سالانه نزدیک به هفتاد میلیارد دلار واردات داریم و این به معنای از دست رفتن اشتغال و کاهش سرمایهگذاری در کشور است و نهایتا تورم افسار گسیخته و قابل انتظاری را بر کشور و ملت ایران تحمیل کرده است.»
عضو فراکسیون اقلیت مجلس نرخ اعلامی تورم و بیکاری از سوی دولت را غیر واقعی ارزیابی کرد و افزود: «مشخص نیست نرخ تورم کنونی کشور با چه شاخصی سنجیده شده که آقایان ادعای تورم ۱۹ درصدی دارند؟ وقتی کالاها چندین برابر شده است آیا همچنان میتوان از تورم ۱۹ درصدی صحبت کرد؟»
نحوهی محاسبه آمار مهم اقتصادی در دولت محمود احمدینژاد یکی دیگر از انتقادهای کارشناسان اقتصادی است. برخی از از این کارشناسان معتقدند دولت روش محاسبه نرخ تورم و بیکاری را تغییر داده و به این صورت ارقام واقعی را منتشر نمیکند.
تغییر کالایی که در دولتهای گذشته در سبد محاسبه تورم منظور میشدند و همچنین ارائهی تعریف جدید از افراد شاغل از تصمیماتی است که مورد انتقاد قرار گرفته است. به عنوان نمونه بر اساس این تعاریف، افرادی که در هفته یک ساعت کار انجام دهند، همچنین سربازان، دانشجویان و زنان خانهدار، شاغل محسوب میشوند.
داریوش قنبری از شیوه محاسبه این ارقام نیز انتقاد کرد و افزود: «تورم واقعی را میتوان از افزایش قیمت موارد خوراکی تشخیص داد و در این صورت باید از تورمی بالای ۵۰ درصد صحبت کرد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر