شنبه، دی ۱۰، ۱۳۹۰

آمادگی جمهوری ننگین اسلامی ایران برای آغازمذاکرات برای مذاکروخوردن نوشیدن با گروه1+۵

  آمادگی جمهوری ننگین اسلامی ایران برای آغازمذاکرات برای مذاکروخوردن نوشیدن با گروه1+۵

 

در حالی که تنش بر سر بستن تنگه هرمز فزونی گرفته، سفیر جمهوری اسلامی در آلمان اعلام کرد که ایران آماده از سرگیری گفت‌وگوهای اتمی با گروه ۱+۵ است. علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، نیز این آمادگی را تایید کرده است.


بنا به گزارش خبرگزاری آلمان و به نقل از علیرضا شیخ‌عطار، سفیر جمهوری ننگین اسلامی در آلمان، تهران آماده از سرگیری گفت‌وگوهای اتمی با گروه ۱+۵ است.
سفیر ایران در آلمان گفت، این مذاکرات پس از ارسال نامه سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، به خانم کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، صورت خواهد گرفت. شیخ‌عطار افزود، به منظور از سرگیری مذاکرات اتمی نامه‌نگاری‌هایی میان ایران و مسئول سیاست خارجی اروپا صورت گرفته که پس از ارسال نامه جلیلی به خانم اشتون چگونگی انجام مذاکرات تنظیم خواهد شد.
علیرضا شیخ‌عطار، سفیر ایران در آلمانBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  علیرضا شیخ‌عطار، سفیر ایران در آلماناین خبر در حالی اعلام می‌شود که مجادلات لفظی میان ایران و آمریکا بر سر بستن تنگه هرمز بالا گرفته است. مقامات ایرانی در روزهای گذشته بارها تهدید کردند که در صورت لزوم تنگه هرمز را مسدود خواهند کرد. محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور، در هفته پیش گفته بود که در صورت تحریم نفت ایران، جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد «یک قطره‌نفت از تنگه هرمز عبور کند.»
مذاکرات اتمی میان ایران از یک‌سو و پنج کشور دارای حق وتو و آلمان از سوی دیگر حدوداَ از یک سال پیش متوقف شده است. پافشاری ایران بر پیشبرد برنامه غنی‌سازی اورانیوم در داخل و عدم شفافیت تهران در سیاست اتمی‌اش سرانجام مذاکرات را به بست کشاند.
صالحی: ایران خواستار آغاز مذاکرات اتمی است
به گفته شیخ‌عطار، سعید جلیلی سرپرستی هیات ایرانی را در دور جدید مذاکرات برعهده خواهد داشت. ناظران سیاسی اعلام این خبر را در رابطه با افزایش تنش‌ها در خلیج‌فارس و تشدید تحریم‌های غرب علیه ایران ارزیابی می‌کنند.
علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران، نیز در خلال سفر یک مقام چینی به ایران در روز شنبه (۳۱ دسامبر / ۱۰ دی) گفت، تهران خواهان از سرگیری مذاکرات است.
ایران بارها از آمادگی خود برای از سرگیری مذاکرات و یا دعوت از بازرسان آژانس بین‌المللی انژری اتمی برای سفر به ایران سخن گفته، اما عملاَ تغییری در وضعیت کنونی حاصل نشده است.
افزایش تحریم‌ها و ارسال تسلیحات به کشورهای حوزه خلیج فارس
آمریکا به زودی تسلیحاتی از قبیل هواپیمای جنگنده و تانک به ارزش ۳۱ میلیارد یورو به متحدان خود در خاورمیانه ارسال خواهد کرد. حدود یک سال پیش کنگره آمریکا عقد قراردادی نظامی به ارزش ۶۰ میلیارد دلار با عربستان سعودی را تایید کرده بود.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید، در روز پنج‌شنبه (۲۹ دسامبر) اعلام کرد که این قرارداد شامل سلاح‌های پیشرفته از جمله چندین فروند هواپیمای جنگنده "اف ۱۵" است.
کشورهای عراق و امارات متحده عربی نیز از جمله دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس هستند که در معاملات اخیر تسلیحاتی آمریکا به آنها اشاره شده و از ارسال تسلیحات بهره‌مند خواهند شد.
یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایرانBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  یوکیا آمانو، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایرانکشورهای غربی می‌کوشند با تشدید تحریم‌ها ایران را وادار کنند که برنامه اتمی خود را تغییر دهد و از، به گفته‌ی آنان، تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای دست بردارد. ایران در مقابل می‌گوید که برنامه هسته‌ای‌اش اهداف صلح‌آمیز و غیرنظامی را دنبال می‌کند.
از سرگیری مذاکرات پس از گزارش تند آژانس
در آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عنوان شده بود که شواهد و مدارکی در دست است که نشان می‌دهد ایران حداقل تا سال ۲۰۱۰ در پی ساخت بمب اتمی بوده است. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شورای حکام این نهاد از تهران خواسته‌اند که هر چه سریع‌تر با گردن نهادن به مصوبات شورای امنیت، درباره موارد مبهم برنامه اتمی خود شفاف‌سازی کند.
آخرین نشست ایران و گروه ۵+۱ پیش از گزارش آژانس، در ژانویه ۲۰۱۱ در استانبول برگزار شد، اما به دلیل مواضع سرسختانه ایران این گفت‌وگو بی‌نتیجه ماند و کشورهای غربی نیز از آن پس از سیاست دوگانه‌ی "تشویق و تنبیه" تهران دوری جسته و به تشدید تحریم‌ها روی آوردند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر