توافق در نشست رم برای افزایش فشار بر ایران تحریم واردات نفت ایران از جمله بحثهای این نشست بود.
نشست دیپلماتهای آمریکا، اتحادیه اروپا و برخی از دیگر متحدان آنها، از جمله چند کشور حاشیه خلیج فارس، روز سهشنبه (۲۰ دسامبر/۲۹ آذر) در رم، پایتخت ایتالیا، پشت درهای بسته و به میزبانی وزارت خارجه ایتالیا برگزار شد.
یک منبع دیپلماتیک ایتالیا بدون شرح جزئیات به رویترز گفت: «حاضران نشست رم بر عزم جدی خود برای ادامه همکاری با یکدیگر به منظور افزایش فشار بر ایران برای از سرگیری مذاکرات تأکید کردهاند.»
محور گفتوگوهای دیپلماتهای گروه موسوم به "کشورهای همفکر" در نشست رم تشدید احتمالی تحریمهای ایران و گسترش دامنه آن به واردات نفت این کشور بود.
شرکتکنندگان در این نشست بر ضرورت پایبند ماندن ایران به مندرجات قطعنامههای سازمان ملل متحد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد برنامه هستهای این کشور تأکید کردند.
آنها از ایران خواستند، به تقاضاهای جامعه بینالملل عمل کرده و هر چه سریعتر برنامه هستهای خود را شفاف سازد.
تحریم احتمالی نفت ایران در ماه ژانویه
رویترز مینویسد، وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا ممکن است بر سر تحریم واردات نفت از ایران در نشست آتی خود در ماه ژانویه به توافق برسند و در این مورد تصمیم بگیرند.
نمایندگانی از آمریکا، اتحادیه اروپا، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در نشست رم شرکت داشتند.
خبرگزاری مهر با انتشار گزارشی در این باره نوشته، در نشست «ضد ایرانی» رم عربستان قول افزایش تولید نفت را داده است تا در صورت تحریم نفت ایران، شکاف به وجود آمده در بازار پر شود و قیمتها به شدت بالا نرود.
گروه "کشورهای همفکر" در دو سال اخیر به منظور تبادل اطلاعات و بحث پیرامون گامهای بعدی تحریم ایران جلساتی تشکیل دادهاند.
آمریکا از مدتها پیش واردات نفت ایران را تحریم کرده است. هفته گذشته کنگره آمریکا رأی به تحریم بانک مرکزی ایران داد.
روز گذشته (۲۹ آذر/۲۰ دسامبر) یک فرستاده ایران در وین گفت، جمهوری اسلامی ایران آماده بازدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران و گفتوگو در باره برنامه مناقشهبرانگیز هستهای این کشور است.
دیپلماتهای غربی این گونه دعوتهای ایران را تلاشی برای «وقتکشی» و فرار از فشارهای بینالمللی میدانند.
آخرین بازدید مقامهای ارشد آژانس از ایران پیشرفت قابل ملاحظهای برای حل مناقشه هستهای به بار نیاورد؛ مناقشهای که ممکن است روزی درگیریهای گستردهای در خاورمیانه ایجاد کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر