یکشنبه، مهر ۰۹، ۱۳۹۱

زلزله‌زدگان آذربایجان؛ بی‌پناه در برابر باران و سرما


ایران


باران شدید باعث آب‌گرفتگی چادر زلزله‌زدگان مناطق مختلف آذربایجان شد. برخی چادرها نیز بر اثر شدت وزش باد برچیده شدند. نماینده ورزقان می‌گوید زلزله‌زدگان تا دو سال دیگر نیز صاحب سقف نمی‌شوند.
خبرگزاری مهر شنبه ۸ مهر گزارش داده که بر اثر بارش باران شدید در منطقه ورزقان، چادرهایی که در داخل دره‌ها و مسیر سیلاب برپاشده‌اند دچار آب گرفتگی شدند و چادرهایی نیز که در ارتفاعات ایجاد شده بودند بر اثر شدت وزش باد برچیده شدند. همچنین آب گرفتگی در روستاهای ورزقان به اندازه‌ای بوده است که موجب تخریب برخی پی کنی‌ها شده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری‌های ایران، در حالی که برخی روستاهای زلزله‌زده با آب‌گرفتگی ناشی از باران مواجه شده‌اند، بارش تگرگ برخی مناطق زلزله‌زده اهر، هریس و ورزقان را سفیدپوش کرده است. به گزارش خبرگزاری فارس دمای مناطق زلزله‌زده شب‌ها به پنج درجه بالای صفر می‌رسد.
آن‌طور که در این گزارش آمده است چادرهای سفید در ۴۱۸ روستای مناطق زلزله‌زده ورزقان، اهر، هریس شب‌های سردی را همراه با لرزه‌های سرما و پس‌لرزه‌ها می‌گذرانند اما سوز این سرما به علت کوهستانی بودن به روزها نیز منتقل می‌شود.
خبرگزاری ایلنا در گزارشی نوشته است، «با وجود گذشت یک ماه و نیم از وقوع زلزله و وعده و وعیدهای فراوان برای ایجاد سرپناهی برای آسیب‌دیدگان، هنوز آنان آنچنان که باید و شاید سرپناهی بدست نیاورده‌اند. کار ساخت و ساز که با سر و صدای زیاد و تبلیغات فراوان آغاز شد نتوانست برای آنان کاری از پیش ببرد و هنوز زلزله زدگان بالای سر خود سقفی به جز چادر نمی‌بییند. احشامشان نیز که سقفشان آسمان است. احشامی که آن‌ها مجبورند به علت ناتوانی در تامین سقفی برایشان آن‌ها را به فرصت طلبان بی‌اخلاق به نصف قیمت بفروشند».
ساخت تنها ۲۰۰ واحد مسکونی
الله وردی دهقانی نماینده ورزقان در مجلس جمعه ۷ مهر به خبرگزاری ایلنا گفت مردم زلزله زده آذربایجان شرقی تا دو سال دیگر صاحب سقف نخواهند شد. به گفته این نماینده از ۳۰ هزار واحدی که قرار بود دولت تا نزدیکی فصل سرما برای زلزله زدگان آماده کند، تاکنون تنها ۲۰۰ واحد مسکونی آماده شده است.
شرایط نابسامان مناطق زلزله‌زده در حالی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیش از این با فوریت "طرح تسریع در بازسازی مناطق زلزله‌زده آذربایجان شرقی" مخالفت کرده‌اند.
محمود مظفر رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر ۲۲ شهریور ۱۳۹۱ از مردم خواسته بود تا به هر نحوی شده کانکس به مناطق زلزله‌زده ارسال کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر اضافه کرده بود سرمای هوا در این مناظق به حدی است که روستائیان زلزله‌زده پتوی خود را روی گوسفندان می کشند، زیرا همچنان دام‌ها بدون طویله رها شده‌اند. محمود مظفر هشدار داده بود وضعیت تغییرات جوی و رگبارهای موسمی موجب شده تا زلزله زدگان با گل و لای دست و پنجه نرم کنند.
روز شنبه ۲۱ مرداد دو زلزله ۲ /۶ و ۳ /۶ ریشتری با لرزاندن آذربایجان شرقی ایران، باعث کشته ‌شدن چندصد نفر و تخریب صد درصدی بسیاری از روستاها شده بود.

وزیر خارجه ایتالیا: حمله نظامی اسرائیل به ایران محتمل است


وزیر خارجه ایتالیا: حمله نظامی اسرائیل به ایران محتمل است

جولیو ترزی، وزیر امور خارجه ایتالیا
وزیر امور خارجه ایتالیا می‌گوید گزینه حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران یک «گزینه مسلم» است که در صورت شکست تمامی گزینه‌های اعمال فشار بر ایران، به عنوان «آخرین راه حل» می‌توان مد نظر قرار گیرد.

جولیو تِرزی، وزیر امور خارجه ایتالیا، با بیان این‌که احساس خطر اسرائیل در رابطه با جمهوری اسلامی را نمی‌توان انکار کرد، گفته است که گزینه حمله نظامی در قبال ایران «آخرین راه حل» است که در صورت اجرایی شدن عواقب وخیمی برای منطقه خاورمیانه خواهد داشت.

آقای تِرزی که روز جمعه، هفتم مهرماه با آسوشیتد پرس گفت‌و‌گو می‌کرد، گفت: «گزینه مداخله نظامی از سوی اسرائیل و نشانه گرفتن تأسیسات هسته‌ای ایران... مطمئنا گزینه‌ای است که همچنان روی میز قرار دارد... من این گزینه را آخرین راه حل می‌دانم که واکنش شدیدی را به همراه خواهد آورد، بنابراین باید تمام تلاش‌ها صورت بگیرد تا این واقعه رخ ندهد.»

این اظهارات در حالی مطرح شده است که اتحادیه اروپا در نظر دارد به زودی و در ماه اکتبر سال جاری، بسته تحریمی جدیدی را علیه  ایران مورد بررسی قرار دهد. به گفته آسوشیتدپرس انتظار می‌رود که این بسته تحریمی بخش مالی و انرژی جمهوری اسلامی را هدف قرار دهد.

علیرغم تأکید آمریکا و کشورهای غربی بر پیگیری رویکرد دیپلماتیک برای حل مسئله هسته‌ای ایران، اسرائیل در ماه‌های اخیر بارها بحث گزینه نظامی را به میان کشیده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، ایران را در زمره گروه‌هایی چون القاعده دانست و بار دیگر تأکید کرد که جهان باید برای ایران خط قرمز مشخص کند.

وی در این سخنرانی با در دست گرفتن طرحی از یک بمب توضیح داد که برنامه اتمی ایران ۷۰ درصد از مراحل لازم برای ساخت بمب را طی کرده است و در ادامه با ماژیک قرمز، بر روی این تصویر خطی قرمز ترسیم کرد.

وزیر خارجه ایتالیا روز پنجشنبه به آسوشیتدپرس گفت: «سخنرانی نتانیاهو بسیار موثر ارائه شد... او به صورت گرافیکی... مشخص کرد که خط قرمز (ایران) کجاست.»

غرب و اسرائیل معتقدند برنامه هسته‌ای ایران دارای بعد نظامی است و خواستار شفاف‌سازی جمهوری اسلامی شده‌اند.

این در حالی است که ایران همواره بر صلح‌آمیز بودن و ادامه فعالیت هسته‌ای خود تأکید کرده است و هشدار داده است که هر گونه تعرض نظامی را با تمامی قوا تلافی خواهد کرد

رکورد تازه برای بهای سکه و ارز در ایران ؛ دلار ۲۸۸۰ تومان


رکورد تازه برای بهای سکه و ارز در ایران ؛ دلار ۲۸۸۰ تومان

گزارش ها حاکی است که قيمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جديد را عصر  شنبه  هشتم مهرماه يک ميليون و ۱۴۲ هزار تومان اعلام شده و  بهای دلار نيز به  نرخ بی سابقه دو هزار و ۸۸۰ تومان رسيده است.

به گزارش خبرگزاری مهر،  اتحاديه طلا و جواهر شنبه  قيمت سکه در بازار را علام کرده است که بر اساس اين گزارش  قيمت هر قطعه سکه تمام طرح جديد به يک ميليون و ۱۴۲هزار تومان، طرح قديم به يک ميليون و ۱۴۰ هزار تومان، نيم سکه به ۵۶۸ هزار تومان، ربع سکه به ۲۸۵ هزار تومان، سکه گرمی به ۱۵۲ هزار تومان، هر گرم طلای ۱۸ عيار به ۱۱۵ هزار و ۴۳۰ تومان اعلام شده است.

اين در حالی است که گزارش خبرگزاری کار ايران، ايلنا، نيز حاکی است که هر دلار آمريکا در بازار دو هزار و ۸۸۰ تومان معامله شده است.

خبرگزاری مهر  نيز گزارش داده است که  دلار در بازار تهران دو هزار و ۸۵۰ تومان  معامله شده است .  همچنین بهای  يورو ۳۸۱۰ تومان، پوند ۴۶۰۰ تومان و درهم ۷۷۷ تومان گزارش شده است. 

در حالی سکه و دلار به اين نرخ بی سابقه رسيده است که پيش از ظهر روز شنبه قيمت هر  سکه تمام طرح جديد  يک ميليون و ۱۰۳ هزار تومان،  و هر دلار آمريکا نيز  دو هزار و ۷۵۰ تومان بود.

در همين زمينه، خبرگزاری رويترز گزارش داده است که افزايش بهای دلار در روز شنبه در بازار ، رکورد بی سابقه ای برای کاهش  پول ملی ايران، ريال،بود. اين گزارش اضافه کرده است که بهای دلار در تابستان سال گذشته  در حدود  يک هزار و ۲۰۰ تومان بود اما اينک بهای آن به بيش از دو برابر افزایش یافته است.

همزمان با افزايش بهای دلار در ايران، بانک مرکزی اين کشور امیدوار است با تعیین بانک های عامل و مراکز  مبادلات ارزی نوسانات بازار ارز را کنترل کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، مينو کيانی‌ راد، معاون ارزی بانک مرکزی  در این زمینه گفته است: « روز پنج‌شنبه بخشنامه‌ای صادر کرديم که بانک‌های عامل هم می‌توانند تحت چارچوب مرکز مبادلات ارزی نسبت به دريافت ارز يا خريد ارز از مردم اقدام کنند و قيمتی که تعيين می‌شود با توجه به نرخی است که مرکز مبادلات اعلام می‌کند. »

مينو  کيانی راد در پاسخ به اختلاف بين نرخ ارز در مرکز مبادلات و در بازار آزاد گفته است: بين اين دو نرخ فاصله‌ای وجود دارد ولی بايد گفت که بخشی از بازار آزاد تصنعی است .

معاون ارزی بانک مرکزی همچنين گفته است:« بايد اجازه داد تا مدتی از فعاليت مرکز مبادله‌ دارندگان و متقاضيان ارز بگذرد، اما من معتقدم تا ۱۵ روز بعد از آغاز فعاليت اين مرکز نتايج آن در بازار مشخص می‌شود.»

در همين زمينه، محمود بهمنی، رئيس کل بانک مرکزی، روز شنبه در خصوص تاثير مرکز مبادلات بر بازار ارز،  گفته است:« بازار تا حدودی در حال مقاومت است ولی قطعا‌ به زودی اين مقاومت در هم خواهد شکست،‌ چون ما با پشتوانه ارزی قوی وارد مرکز مبادلات ارزی شده‌ايم.»

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود بهمنی همچنين اضافه کرده است:«وجود حجم گسترده‌ای از جمعيت در طبقات و پاسخگويی به تقاضاهای آنان به اين معنا است که تقاضا از روی بازار برداشته می شود.

در همین حال، بانک مرکزی ایران روز شنبه ميزان معاملات انجام شده در مرکز مبادلات ارزی را در ۵ روز گذشته بالغ بر ۷۰ ميليون دلار اعلام کرد.

طبق این گزارش در روز شنبه  ميزان تبادلات ارزی  فعاليت مرکز مبادلات ارزی بالغ بر ۳۶ ميليون دلار  اعلام شده است.  

موسسه رده بندی کره جنوبی هم همکاری با ايران را متوقف کرد



موسسه رده بندی کره جنوبی هم همکاری با ايران را متوقف کرد

آخرين موسسه رده بندی عمده بين المللی به همکاری با ايران پايان داده است. موسسات رده بندی برای نفتکشها جواز سلامتی فنی کشتی صادر می کنند و بدون داشتن اين گواهينامه هيچ نفتکشی نمی تواند اجازه پهلوگيری در بنادر بين المللی داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری رويترز، موسسه رده بندی «ثبت ناوگان دريايی کره جنوبی» روز جمعه ۷ مهر، طی اعلاميه ای گفته است که در اوايل ماه اوت اين شرکت تصميم گرفته است که ارائه گواهينامه فنی به نفتکشهای ايرانی را متوقف کند. اين موسسه بدون دادن جزئيات در اعلاميه خود گفته است که موسسه ثبت ناوگان دريايی کره جنوبی در هر زمان قوانين و قواعد ملی و بين المللی را همراهی خواهد کرد.

اين درحالی است از ماهها قبل اين موسسه رده بندی کره جنوبی از طرف گروه لابی امريکايی «اتحاد عليه ايران هسته ای» تحت فشار بود تا ارائه خدمات به کشتيهای ايرانی را متوقف کند.

اما، بر اساس گزارش ۱۶ تيرماه رويترز، اين موسسه رده بندی  در پاسخ به درخواست گروه لابی امريکايی «اتحاد عليه ايران هسته ای» گفته بود که اين موسسه نگران است که ايمنی کشتيها و حفظ محيط زيست دريا فدای موضوعات سياسی شود.

گروه غيردولتی «اتحاد عليه ايران هسته ای» متشکل از مقامات پرنفوذ سابق امريکا، از جمله سفير سابق امريکا در سازمان ملل مدتهاست که کمپينی عليه شرکتهايی که به ايران بيمه نامه يا جواز فنی می دهند به راه انداخته و سعی دارد آنها را از همکاری با ايران منصرف کند.

موسسه «ثبت ناوگان دريايی کره جنوبی» جزو ۱۳ موسسه رده بندی بزرگ دنيا است. هم اکنون تمامی موسسه های رده بندی معتبر دنيا مانند «لويد» آلمان، «ان دی وی» نروژ، «لويدز» بريتانيا و «بيوروريتاس» فرانسه ارائه گواهينامه فنی به کشتی های ايرانی را متوقف کرده اند. در آخرين مورد، موسسه رده بندی «ثبت ناوگان دريايی روسيه» موسوم به «آر اس» ۵ سپتامبر، ۲۳ روز قبل، اعلام کرد که همکاری با ايران را متوقف کرده است.

ريچارد هارلی، تحليگر مسائل کشتيرانی به خبرگزاری رويترز گفته است که عرصه برای ايرانيها هر چه بيشتر تنگ شده است و اگر هم گزينه هايی (برای جايگزينی موسسات رده بندی ديگر با موسسات معتبر) وجود داشته باشد، بايد اذعان داشت که محدوديتهای اعمال شده، تواناييهای تجاری ايران را محدود خواهد کرد.

بگفته وی، مشکل اينجاست که ايران بطور فزاينده ای از همه جهات با محدوديت مواجه می شود و مجبور همچنين بصورت روزافزونی مجبور به تکيه بر منابع داخلی می شود.

گزارش رويترز می افزايد، در حالی که شرکتهای غربی از تجارت و همکاری با ايران عقب کشيده اند، چين اولين کشتی از ۱۲ ابر نفتکشی که قرارداد ساخت آن را با جمهوری اسلامی امضا کرده بود، به ايران تحويل داده است. اين اقدام باعث افزايش ظرفيت انتقال نفت ايران به بازارهای آسيايی خواهد شد، اما هنوز معلوم نيست که ابرنفتکشی که چين به ايران تحويل داده، آيا گواهينامه فنی دارد يا نه.

هم اکنون انجمن بين المللی موسسات رده بندی «آی اِی سی اس» جواز ايمنی ۹۰ درصد از ناوگان دريايی جهان را پوشش می دهد. هم اکنون بيش از ۵۰ موسسه رده بندی در جهان فعاليت می کنند که هر ۱۳ بزرگ رده بندی جهان زيرمجموعه اين انجمن هستند که با ايران همکاری نمی کنند. 

محمدعلی دادخواه برای اجرای حکم هشت سال حبس٬ به زندان اوين رفت


محمدعلی دادخواه برای اجرای حکم هشت سال حبس٬ به زندان اوين رفت

محمدعلی دادخواه
 محمدعلی دادخواه٬ حقوقدان و عضو کانون مدافعان حقوق بشر و وکيل مدافع بسياری از زندانيان سياسی روز شنبه برای گذراندن هشت سال حبس خود به زندان اوين منتقل شد.

محمدعلی دادخواه در تيرماه سال ۱۳۹۰ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۹ سال زندان محکوم شده بود که در دادگاه تجديد نظر اين حکم به هشت سال تقليل يافت.

در حال حاضر بيشتر موسسان و اعضای ارشد کانون مدافعان حقوق بشر در زندان به سر می‌برند.

محمد سيف‌زاده٬ عبدالفتاح سلطانی٬ نسرين ستوده از اعضای زندانی کانون مدافعان حقوق بشر هستند.

محمدعلی دادخواه همچنين به ۱۰ سال ممنوعيت از تدريس و وکالت٬ پنج ضربه شلاق و سيصد هزار تومان جزای نقدی محکوم شده است.

اين وکيل دادگستری پيشتر در گفت‌وگو با راديو فردا گفته بود که به او گفته شده کانون مدافعان حقوق بشر در پی «براندازی نرم» در ايران بوده و تشکيلاتی غيرقانونی است.

در حالی‌که به گفته آقای دادخواه٬ موسسان اين کانون موافقت کميسيون ماده ده احزاب را گرفته بودند و اين مساله توسط خبرگزاری مهر هم منتشر شده است.

محمدعلی دادخواه همچنين به تبليغ عليه نظام متهم شده. او وکالت مردم در پرونده‌های ملی مانند آب‌گيری سد سيوند و برج جهان نمای اصفهان و عبور متروی اصفهان از خيابان چهارباغ را بر عهده داشته است. دادگاه رای داده که محمدعلی دادخواه در اين پرونده‌ها سياه‌نمايی کرده است.

راديو فردا درباره انتقال محمدعلی دادخواه به زندان اوين با مصطفی شعبانی٬ وکيل دادگستری و از همکاران آقای دادخواه مصاحبه کرده است.

آقای شعبانی، آقای دادخواه چه زمانی به زندان اوين منتقل شدند؟

با توجه به رايی که در دادگاه تجديد نظر صادر شده بود و حکم هشت سال زندان آقای دادخواه تاييد شده بود٬ روز سه شنبه هفته قبل از دفتر اجرای احکام دادسرای اوين تماس گرفتند و ايشان را دعوت کردند که روز چهارشنبه به اين دفتر مراجعه کند. آقای دادخواه برای روز شنبه وقت گرفتند و روز شنبه مراجعه کرد و نهايتا در راستای اجرای رای در زندان ماند و برای اجرای رای به زندان معرفی شد.

آقای شعبانی اتهام آقای دادخواه چه عنوان شده؟

اتهام اصلی آقای دادخواه عضويت در کانون مدافعان حقوق بشر عنوان شده است. آقای دادخواه به همراه خانم شيرين عبادی و چند وکيل ديگر جزو موسسين کانون مدافعان حقوق بشر ايران بودند.

آقای دادخواه از وکلای شناخته شده‌ای هستند که پرونده بسياری از زندانيان سياسی٬ دراويش و دانشجويان را برعهده داشتند. برعهده گرفتن چنين پرونده‌هايی و دفاع از چنين وکلايی چقدر در اتهامشان موثر بوده است؟

دفاع از آن پرونده ها شايد خيلی موثر در مقام نبود. اين پرونده‌ای که بعد از وقايع انتخابات برای ايشان تشکيل شد و رفتن خانم شيرين عبادی از ايران و نهايتا اعلام اينکه تاسيس کانون مدافعان حقوق بشر غيرقانونی است٬ موجب اين حکم شد. بسياری از اعضای اين کانون به دادگاه دعوت شدند و خيلی از آنها که در ايران بودند٬ محکوم شدند. آقای دادخواه هم بيشتر به دليل همين اتهام برايشان پرونده تشکيل شد و نهايتا منجر به صدور اين رای شد.

 آقای شعبانی اين اتهام که کانون مدافعان حقوق بشر غيرقانونی است٬ چقدر صحيح است؟

در موقع تاسيس٬ اعضا معتقد بودند که مجوز وزارت کشور را دارند. حداقل اعتقاد اعضا اين بود. ولی درنهايت اين کانون از سوی دولت غيرقانونی اعلام شد و اعضای آن به نوعی فراخوان دادرسی شدند. 

شنبه، مهر ۰۸، ۱۳۹۱

افزایش قیمت ارز در ایران ادامه دارد: دلار ۲۸۱۰ تومان



افزایش قیمت ارز در ایران ادامه دارد: دلار ۲۸۱۰ تومان

گزارش‌ها از ایران حاکی است که افزایش قیمت ارز و سکه در ایران همچنان ادامه دارد و روز شنبه، هشتم مهرماه، قیمت هر دلار به «۲۸۱۰ تومان» و سکه نیز به «یک میلیون و ۱۱۵ هزار تومان» رسیده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، روز شنبه، در بازار آزاد، هر دلار «دو هزار و ۸۱۰ تومان» معامله شده است که به عبارتی به این معناست که قیمت این ارز خارجی از ششم مهرماه تاکنون، بیش از صد تومان افزایش یافته است.

بر اساس جدولی که این خبرگزاری ارائه کرده است، روز شنبه هر یورو نیز «سه هزار و ۶۳۰ تومان» و هر پوند «چهار هزار و ۴۴۰ تومان» در بازار آزاد معامله شده است.

این خبرگزاری همچنین می‌افزاید که در این روز در بازار تهران، قیمت هر سکه تمام طرح جدید و قدیم به «یک میلیون و ۱۱۵ هزار تومان» و هر نیم سکه به «۵۵۵ هزار تومان» رسیده است.

افزایش روزانه قیمت ارز در حالی ادامه دارد که دولت محمود احمدی نژاد برای مقابله با رشد فزاينده قيمت دلار و ساير ارزهای خارجی از روز سوم مهرماه مرکز مبادلات ارزی را راه‌اندازی کرد تا با اعلام روزانه قيمت دلار و فروش آن به بهای دو درصد زير قيمت بازار آزاد ارز، مانع از افزايش بهای آن شود.

ناتوانی دولت محمود احمدی‌نژاد در کنترل بازار، در چند وقت اخیر انتقادهای گسترده‌ای را به همراه داشته است. در همین زمینه مجلس در نشست غیر علنی ۲۹ شهریورماه، از وزیر امور اقتصاد و دارایی به دلیل نوسانات بازار ارز به شدت انتقاد کرد.

سيد شمس‌الدين حسينی، وزير اقتصاد در این نشست وعده داد که «قرار است وضعيت بازار ارز به گونه‌ای سامان‌دهی شود که ارز مورد نياز در بازار تزريق شود. همچنين اولويت‌ها مشخص شود تا نوسانات شديد قيمت دلار کاهش يابد». 

کاهش ۶۷ درصدی واردات نفتی ژاپن از ایران در ماه اوت



کاهش ۶۷ درصدی واردات نفتی ژاپن از ایران در ماه اوت

ژاپن می‌گوید واردات نفت این کشور از جمهوری اسلامی در ماه اوت سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته نزدیک به ۶۷ درصد کاهش داشته است. واردات نفتی ژاپن از ایران در ماه ژوئیه نیز به صفر رسیده بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بازرگانی ژاپن روز جمعه، ۷ مهرماه، اعلام کرد که واردات نفتی این کشور از ایران در ماه اوت، «۱۰۱ هزار و ۳۰۵ بشکه در روز» بوده است که به گفته این وزارتخانه به منزله کاهش «۶۶.۸ درصدی» آن نسبت به ماه اوت سال ۲۰۱۱ بوده است.

در عین حال مدیر «انجمن نفت ژاپن» می‌گوید این کشور قصد دارد برای ماه‌های آتی سال ۲۰۱۲، واردات نفت از ایران را نسبت به مدت مشابه سال گذشته، «حدود ۳۰ درصد» کاهش دهد.

به دنبال تحریم‌های نفتی آمریکا و اتحادیه اروپا، ژاپن به همراه دیگر خریداران عمده نفت ایران، واردات نفت از جمهوری اسلامی را کاهش دادند.

خریداران ژاپنی نفت ایران اوایل ماه ژوئن خرید نفت از جمهوری اسلامی را متوقف کردند تا آخرین خریدهای نفتی آنان تا اوایل ماه ژوئیه و پیش از اجرایی شدن تحریم‌های اتحادیه اروپا به ژاپن برسد. عدم تعلق گرفتن بیمه به نفتکش‌های حامل نفت ایران، از جمله بندهای تحریم‌های اتحادیه اروپا است.

متعاقب این اقدام، در ماه ژوئیه، واردات نفتی ژاپن از جمهوری اسلامی برای اولین بار در سه دهه گذشته به صفر رسید.

بر اساس داده‌های وزارت بازرگانی ژاپن، رویترز ارزیابی کرده است که در مجموع واردات نفتی ژاپن از ایران در هشت ماه اول سال ۲۰۱۲ نسبت به همین مدت در سال پیش، «۴۲ درصد» کاهش داشته است.

به گزارش رویترز، ژاپن، سومین مصرف‌کننده بزرگ نفت در جهان، در ماه‌های اخیر واردات نفتی خود را از مجرای خرید نفت از کشورهایی چون عربستان سعودی، قطر و کویت، «۲.۹ درصد» افزایش داده است.

ژاپن، فروردین‌ماه سال جاری به همراه ۱۰ کشور دیگر، به دلیل کاهش واردات نفتی خود از ایران، به مدت شش ماه از تحریم‌های نفتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی معاف شد. معافیت این ۱۱ کشور اواخر شهریورماه برای شش ماه دیگر تمدید شد.  

گفت‌وگوی تلفنی اوباما و نتانیاهو درباره ایران



گفت‌وگوی تلفنی اوباما و نتانیاهو درباره ایران

یک روز پس از سخنرانی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در همایش سران در نشست شصت و هفتم مجمع عمومی سازمان ملل متحد که خواهان تعیین خط قرمز از سوی جامعه جهانی برای برنامه هسته‌ای ایران شد، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در یک گفت‌و‌گوی تلفنی، به نخست وزیر اسرائیل گفته است که آمریکا با هسته‌ای شدن ایران کنار نخواهد آمد.

در پی این گفت‌و‌گوی تلفنی، کاخ سفید در بیانیه‌ای نوشت که «هر دو رهبر تاکید کرده‌اند که دارای اتفاق نظر هستند که ایران نباید به جنگ افزار هسته‌ای دسترسی یابد».

کاخ سفید به این امر نیز اشاره کرد که «نخست وزیر نتانیاهو از رئیس جمهوری آمریکا بخاطر اینکه پرزیدنت باراک اوباما در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل بر تعهد برای بازداشتن ایران از هسته‌ای شدن تأکید کرده است است، قدردانی کرد».

بیانیه کوتاه کاخ سفید به اختلاف نظر دو رهبر در زمینه تعیین خط قرمز برای برنامه هسته‌ای ایران اشاره نکرده است.

مکالمه تلفنی دو رهبر در حالی انجام شده است که رسانه‌های اسرائیل در روزهای پیش از سفر نتانیاهو به نیویورک، مدعی بودند که باراک اوباما فرصتی برای ملاقات رو در رو با نخست وزیر اسرائیل درنظر نگرفته است.

مقامات آمریکا تأکید کرده‌اند که باراک اوباما با هیچیک از رهبران جهانی که برای شرکت در نشست سازمان ملل به نیویورک رفته‌اند، فرصت دیدار تعیین نکرد بلکه به کارزار انتخاباتی خود برای ریاست جمهوری ادامه داده و تمامی دیدارهای سیاسی با سران جهانی را هیلاری کلینتون وزیر خارجه در دولت باراک اوباما انجام داده است.

نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی خود در روز پنجشنبه ششم مهرماه، دو روز پس از سخنرانی باراک اوباما و یک روز پس از نطق محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری ایران، نمودار ساده‌ای را از روند پیشرفت ایران در برنامه هسته‌ای با یک بمب ساده و فتیله (فیوز) آن نشان داد و با ماژیک قرمز رنگ، خطی را در کنار مرحله غنی کردن اورانیوم به میزان نود درصد کشید و گفت ایران نباید از این مرحله عبور کند.

نخست وزیر اسرائیل ارزیابی کرد که ایران در روند غنی کردن اورانیوم خود می‌تواند تا بهار و یا تابستان سال آینده اورانیوم غنی شده کافی برای تولید بمب هسته‌ای، ذخیره کند.

آقای نتانیاهو در این سخنرانی همچنین یادآور شد که تلاش حاکمان کنونی ایران برای تولید بمب اتمی تنها منحصر به محافظه کاران کنونی در حاکمیت ایران نیست؛ او به نطق مشهور علی اکبر هاشمی رفسنجانی در «روز قدس» سال ۲۰۰۱ اشاره کرد؛ آقای رفسنجانی در آن سخنرانی از تریبون نماز جمعه روز قدس آن سال گفت اگر یک بمب اتمی به یک سرزمین اسلامی اصابت کند، دنیای اسلام تنها اندکی آسیب خواهد دید اما یک بمب اتم، اسرائیل را منهدم خواهد کرد.

دولت ایران سخنرانی پنجشنبه آقای نتانیاهو در سازمان ملل را «زمینه چینی برای حمله نظامی به ایران» نامید و تأکید کرد که ایران در برابر هر حمله‌ای، از «همه قوای خود» استفاده خواهد کرد.

نتانیاهو در دیدار با هارپر: پیام من در دنیا طنین افکن شده است

آقای نتانیاهو همچنین روز آدینه در ادامه حضور خود در نیویورک، دیداری با استفان هارپر نخست وزیر کانادا انجام داد که در آن ابراز نظر کرد که پیامی که از طریق سخنرانی خود در سازمان ملل می‌خواست بیان کند، «اکنون در تمامی جهان طنین افکن شده است».

نخست وزیر اسرائیل در این دیدار با همتای کانادایی خود تأکید کرد که هدف او ایجاد آگاهی بیشتر در میان جامعه جهانی و افکار عمومی و رسانه‌های دنیا بوده است و موفق نیز شده است.

به گفته آقای نتانیاهو، پیام او «به سراسر جهان رخنه کرده و موجب یک گفت‌و‌گوی هوشیارانه شده است و از جمله در آمریکا مباحثات عمیقی را در پی آورده است».

استفان هارپر نیز به همتای اسرائیلی خود گفت: «کانادا از هر چه که در توان دارد، برای هشدارگویی به جهان در برابر خطرات ناشی از حکومت ایران، کوتاهی نخواهد کرد و ما با همپیمانان خود مذاکراتی پیگیر را در این خصوص دنبال می‌کنیم تا جهان را نسبت به این خطرات آگاه کرده و در صورت لزوم، آماده مقابله با چالش‌ها باشیم».

نخست وزیر اسرائیل در این دیدار باردیگر از اینکه کانادا به تازگی مناسبات کامل دیپلماتیک خود با ایران را به حالت تعلیق درآورد، از آقای هارپر و دولت او قدردانی کرد و همتای کانادایی خود را «مردی با شهامت» لقب داد.

آقای نتانیاهو به استفان هارپر گفت «در همین نشست سازمان ملل نیز شاهد بودیم که ایران خواهان نابودی اسرائیل است و لذا گامی که شما در قبال ایران برداشتید، نه تنها یک گام سیاسی، بلکه یک اقدام ناشی از وجود وجدانی روشن است».

کانادا در تصمیم خود برای قطع مناسبات با ایران، که اقدامی کمتر سابقه‌دار در عرف دیپلماسی بین‌المللی است، به خطر برنامه هسته‌ای ایران، یاری‌های ایران به حکومت بشار اسد در سوریه و رویه ضد اسرائیلی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده بود.

نخست وزیر اسرائیل که پیشتر نیز در تماس تلفنی با همتای کانادایی خود از دولت اتاوا قدردانی کرده بود، در دیدار نیویورک با آقای هارپر، باردیگر خواهان آن شد که سایر کشورهای جهان به اقدام کانادا تأسی کنند و آن‌ها نیز به قطع مناسبات با ایران روی آورند.

بنیامین نتانیاهو افزود کشورهایی که نمایندگانش در روز سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در تالار سازمان ملل باقی ماندند، در برابر فراخوان یک ضد یهود به نابودی اسرائیل، سکوت کردند.

محمود احمدی‌نژاد در آن سخنرانی، از اسرائیل به عنوان «صهیونیست‌های بی‌فرهنگ» یاد کرد. وی همچنین یک دنیای بدون «اشغالگری» را دنیایی خوشبخت نامید و افزود که صهیونیست‌ها همواره ایران را تهدید کرده‌اند.  

واکنش شارلاتان احمدی‌نژاد به بازداشت جوانفکر: واقعا نمی‌دانم چه بايد گفت


واکنش شارلاتان احمدی‌نژاد به بازداشت جوانفکر: واقعا نمی‌دانم چه بايد گفت


محمود احمدی نژاد در حال سخنرانی برای استقبال کنندگانش در فرودگاه مهر آباد.
محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، روز جمعه هفتم مهرماه در بدو ورود به تهران ضمن ابراز تاسف از بازادشت علی اکبر جوانفکر، مشاور خود و رييس خبرگزاری جمهوری اسلامی، گفته است: «‌واقعاً نمی‌دانم چه بايد گفت.»

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدی‌نژاد در فرودگاه مهرآباد گفت: «هنگامی که خبر دستگيری آقای جوانفکر را شنيدم بسيار متاسف شدم که در آستانه سخنرانی رئيس جمهور که فضای سياسی جهان منتظر شنيدن صدای ملت ايران است چنين اتفاقی رخ داد.»

محمود احمدی‌نژاد با اشاره به اين که «سخنرانی رئيس جمهور ايران به عنوان رياست جنبش عدم تعهد اهميت زيادی داشت»، گفته است: «هنگامی که مشاور رئيس جمهور و رئيس خبرگزاری دولت دستگير شد اين در صدر اخبار آمد و واقعاً نمی‌دانم چه بايد گفت.»

طبق اين گزارش محمود احمدی‌نژاد با اشاره به اين که «قطعا موضوع دستگيری آقای جوانفکر را پيگيری خواهم کرد،» گفته است: «تاسف ديگر من اين است که ايشان به دليل توهين به رهبری دستگير شده در حالی که هيچ ايرانی اين موضوع را نمی‌پذيرد.»

علی اکبر جوانفکر عصر چهارشنبه، پنجم مهرماه ، همزمان با سخنرانی محمود احمدی نژاد در  مجمع عمومی سازمان ملل متحد بازداشت شد. دادگاه کيفری استان تهران در  ۲۵آبان ماه سال گذشته،  علی اکبر جوانفکر را به تحمل شش ماه حبس تعزيری به اتهام «نشر مطالب خلاف موازين اسلامی» و شش ماه حبس تعزيری ديگر به اتهام «انتشار مطالب خلاف عفت عمومی» محکوم کرده بود.

به گزارش خبرگزرای مهر، محمود احمدی‌نژاد پس از گفت وگو با خبرنگاران در جمع گروهی از طرفداران خود  که در بيرون فرودگاه تجمع کرده بودند حاضر شده است.

طبق اين گزارش محمود احمدی‌نژاد در جمع تجمع کنندگان گفته است :«متاسفانه در حين سفر بعضی کارها در کشور انجام شد که خوب نبود و اين کاش انجام نمی‌گرفت، اما ملت ايران با قدرت به کار خود ادامه خواهد داد.»

به دنبال برکناری حيدر مصلحی از سمت وزارت اطلاعات از سوی محمود احمدی‌نژاد، رسانه‌های ايران از دستور آيت الله خامنه‌ای مبنی بر بازگشت به کار آقای مصلحی خبر دادند. اما علی اکبر جوانفکر در يادداشتی در وبلاگ خود، خبر ابقای حيدر مصلحی در سمت خود با نظر رهبری را «جعلی، دروغ و خلاف واقع» خواند.

يادداشت آقای جوانفکر با واکنش مدعی العموم روبرو شد و وی کيفرخواستی عليه مشاور مطبوعاتی محمود احمدی نژاد ارائه کرد و به دنبال آن، وی در دادگاه محکوم شد.

در همین حال طی روز های اخیر  روزنامه دولتی ایران، در اقدامی کم‌سابقه و در واکنش به اتهامات مصطفی پور‌محمدی به محمدرضا رحیمی، معاون احمدی‌نژاد، اتهامات مالی متقابلی علیه رئیس سازمان بازرسی منتشر کرد.

«هيچ کس مقاومت نکرد»

رييس جمهوری ايران درباره دستاورد حضور خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نيز گفته است: در اين سفر ادبيات ظهور امام زمان تبيين شد و در مورد آن بحث‌های زيادی صورت گرفت و هيچکس هم مقاومتی در اين زمينه نکرد و شاهد بوديم استقبال خوبی هم از آ‌ن صورت گرفت.

اين گزارش اضافه کرده است که در جريان سخنرانی محمود احمدی‌نژاد تجمع کنندگان شعارهايی چون «صلی علی محمد ياور رهبر آمد»، «محمود دوستت داريم»، «احمدی ساده زيست، ريشه کن صهيونيست»، «چپ، راست کارگزار عليه خدمتگذار» و «احمدی زنده باد، مشايی پاينده باد» سر داده‌اند.  

آمريکا سازمان مجاهدين خلق تروریست را از فهرست گروه‌های تروريستی خارج کرد


آمريکا سازمان مجاهدين خلق تروریست را از فهرست گروه‌های تروريستی خارج کرد

وزارت امور خارجه آمريکا روز جمعه هفتم مهرماه  در بيانيه‌ای اعلام کرد که نام سازمان مجاهدين خلق را از فهرست گروه‌های تروريستی خود خارج کرده است.

 به گزارش رادیو فردا، در بيانيه سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا آمده است: «وزير امور خارجه آمريکا تصميم گرفته است، مطابق با قانون، نام  سازمان مجاهدين خلق را از فهرست  سازمان های تروريستی خارجی (FTO) خود خارج کند.»

اين بيانيه اضافه کرده است،  نام سازمان مجاهدين خلق از روز جمعه از فهرست گروه‌های تروريستی حذف شده است.

وزارت امور خارجه آمريکا می‌گويد، اموال و دارايی سازمان مجاهدين خلق در آمريکا ديگر مسدود نشده و هرگونه معامله با اين گروه نيازمند اخذ جواز نيست.

در ادامه بيانيه وزارت امور خارجه آمريکا آمده است: به رغم «اقدامات امروز،  وزارت امور خارجه آمريکا اقدامات تروريستی گذشته سازمان مجاهدين خلق از جمله نقش آن در قتل شهروندان ايالات متحده در ايران در دهه ۱۹۷۰  و حمله در خاک آمريکا در سال ۱۹۹۲،  را فراموش يا از آنها چشم پوشی نکرده است. »

وزارت امور خارجه آمريکا همچنين اضافه کرده است: «اين وزارتخانه، نگرانی‌های جدی در خصوص ادعاهای مطرح شده درباره  اقدامات سازمان مجاهدين خلق در  آزار و اذيت اعضای خود، دارد.»

وزارت امور خارجه آمريکا گفته است: «تصميم وزير امور خارجه آمريکا براساس اقدام سازمان مجاهدين خلق در علنی محکوم کردن خشونت، تاييد نشدن انجام هرگونه اقدام تروريستی توسط اين گروه در یک دهه اخیر،  و همکاری مسالمت‌آميز آن در بستن اردوگاه شبه نظامی اشرف اتخاذ شده است.»

مریم رجوی در بیانیه‌ای از اقدام هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا در حذف نام مجاهدین خلق از فهرست گروه های تروریستی استقبال کرده است.

سازمان مجاهدین خلق در سال ۱۹۹۷ به خاطر «کشتن» شش آمريکايی «به دست» این گروه در پيش از انقلاب و «تلاش برای حمله» به مقر ديپلماتيک ايران در سازمان ملل در سال ۱۹۹۲ در فهرست گرو‌ه‌های تروريستی آمريکا قرار گرفت.

سازمان مجاهدين خلق که از خرداد سال ۱۳۶۰ مبارزه مسلحانه جمهوری اسلامی را آغاز کرد،  در جريان جنگ ايران و عراق  با حمايت صدام حسين، رييس جمهوری سابق عراق، مقر اصلی خود را به عراق و اردگاه اشرف منتقل کرد.

سازمان مجاهدين خلق در دوران جنگ ايران و عراق چندين عمليات نظامی عليه ايران انجام داد.

با حمله نظامی آمريکا و سقوط حکومت صدام حسين، نيروهای سازمان مجاهدين خلق در اردوگاه اشرف خلع سلاح شدند.

دولت عراق خواستار خروج بيش از ۳ هزار نيروی سازمان مجاهدين از اين کشور است . طی ماه‌های اخير با همکاری سازمان ملل متحد، دولت عراق و آمريکا اکثر اعضای سازمان مجاهدين خلق از اردوگاه اشرف به اردوگاه حريه (آزادی) در نزديکی بغداد منتقل شده‌اند تا از اين طريق زمينه خروج اين افراد از عراق فراهم شود.

جمعه، مهر ۰۷، ۱۳۹۱

اخراج به دلیل وابستگی خانوادگی به فعالان سیاسی



پس از اخراج از کار نرگس محمدی و برخی از اعضای سندیکای رانندگان شرکت واحد تهران به دلیل فعالیت‌های مدنی، این بار مریم شربتدار قدس همسر فیض‌الله عرب سرخی از کار اخراج شد.
همسر فیض‌الله عرب سرخی عضو زندانی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بعد از ۱۹ سال کار در دفتر استعدادهای درخشان آموزش و پرورش از این دفتر اخراج شد.

مریم شربتدار قدس به دویچه‌وله گفت که پس از ماه‌ها بایکوت کاری و نسپردن کار به او، مدیر جدید این مرکز که در حقیقت معاون وزیر آموزش و پرورش است در نامه‌ای خطاب به خانم قدس نوشته که به‌وجود او در این مرکز نیازی نیست و پرونده او به کارگزینی ارجاع شده است.

نرگس محمدی به دلیل عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر از کار اخراج شده است نرگس محمدی به دلیل عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر از کار اخراج شده است
خانم قدس می‌گوید: «این نوع عملکرد مشخصا سیاسی است چرا که من ۱۹ سال سابقه کار دارم و از نظر توانایی و اجرایی هیچگاه مشکلی نداشتم اما بعد از چندین ماه بیکار نگه داشتن من در این دفتر، حالا پرونده مرا به کارگزینی ارجاع داده‌اند».
به گفته‌ی خانم قدس از آنجا که او کارمند رسمی وزارت آموزش و پرورش است، به راحتی نمی‌توانند او را از این وزارتخانه اخراج کنند. در حال حاضر به او گفته شده که باید برای تدریس به یک مدرسه برود اما خانم قدس می‌گوید با توجه به آغاز سال تحصیلی این امکان نیز ضعیف است که مدرسه‌ای بخواهد در این زمان معلم جدید به‌کار گیرد.

از نرگس محمدی تا معلمان کرد

این اولین بار نیست که وابستگان یا خود فعالان سیاسی و مدنی با فشار در محل کار روبرو می‌شوند. نرگس محمدی نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر یک سال پیش از زندانی شدنش، در آبان ماه سال ۱۳۸۸ از شرکت بازرسی مهندسان ایران اخراج شد. دلیل اخراج وی عضویت او در کانون مدافعان حقوق بشر عنوان شد.

موریس باقری فعال دیگر ملی مذهبی نیز به خاطر فعالیت‌های سیاسی‌اش از کار اخراج شده است.

به گزارش سایت ملی مذهبی وی به دلیل این‌که در دوران بازجوئی خود از وضعیت اقتصادی کشور، مذاکرات هسته‌ای و وضعیت نرگس محمدی انتقاد کرده بود از کار اخراج شد.

اعضای سندیکای رانندگان شرکت واحد تهران، معلمان و فعالان کارگری نیز از جمله دیگر گروه‌هایی هستند که در سال‌های اخیر به دلیل فعالیت‌های صنفی خود از کار بیکار شده‌اند.

کمپین "صدای معلمان دربند باشیم" نیز امروز چهارشنبه پنجم مهر، ۲۶ سپتامبر اسامی ۱۷ نفر از دبیران و معلمان شهرهای سقز، مريوان، بانه، قروه و موچش را منتشر کرد که بنا به اعلام اداره آموزش و پرورش استان کردستان از تدریس محروم شده‌اند.

دروغگویی در ذات ارکان نظام ایران .مهمانپرست: پلیس آمریکا در جریان حمله به من بی‌تفاوت بود


ایران


رامین مهمان‌پرست مدعی شد درخواست‌های مکرر وی از پلیس آمریکا برای جلوگیری از مزاحمت افراد معترض به او در نیویورک با بی‌تفاوتی ماموران پلیس روبرو شده است. سخنگوی وزارت خارجه ایران این حمله را به اعضای مجاهدین خلق نسبت داد.
رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران که بعدازظهر چهارشنبه (۲۶ سپتامبر / ۵ مهر) هنگام عبور از منطقه منهتن نیویورک نزدیک مقر سازمان ملل متحد مورد حمله ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی قرار گرفته بود، پلیس آمریکا را به "بی‌تفاوتی" متهم کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، پل بروان سخنگوی پلیس نیویورک گفت که آقای مهمانپرست در نزدیکی سازمان ملل در حال قدم زدن بود که معترضان او را شناسایی و به او اعتراض کردند و  به دنبال بالا گرفتن تهدید‌ها آقای مهمانپرست از پلیس حاضر در محل درخواست کمک کرد. سخنگوی پلیس نیویورک اضافه کرد که ظاهرا این تهدیدها فقط "لفظی" بوده و ضرب و شتمی صورت نگرفته است.
در چند فیلمی که از این حادثه در اینترنت منتشر شده است اما چند حمله جزیی فیزیکی علیه آقای مهما‌نپرست دیده می‌شود. از جمله در آخرین دقایق که چند مامور پلیس در حال هدایت رامین مهمان‌پرست به سمت ماشین پلیس برای خروج از محل هستند، یک‌نفر خود را به او رسانده و با دست به پشت گردن سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران ضربه‌ای‌ می‌زند.


رامین مهمانپرست جمعه ۷ مهر این حمله را به اعضای سازمان مجاهدین خلق نسبت داد و گفت: «متاسفانه در قبال حرکت منافقین، شاهد نوعی بی تفاوتی پلیس آمریکا بودیم و هر چند باری هم که به پلیس اشاره می‌کردیم که باید از مزاحمت این افراد جلوگیری کنند، بی‌تفاوتی نشان می‌دادند ولی وقتی هجمه سنگین‌تر شد پلیس دخالت کرد و آن‌ها را به عقب راند و بعد هم اطلاعیه‌ای داد که چنین اتفاقی افتاده است.»
حضور معترضان سوری در تجمع ایرانیان مقابل سازمان ملل
با این‌که رامین مهمانپرست این حمله را به اعضای سازمان مجاهدین خلق نسبت داده است، اما در فیلم‌هایی که از این حادثه منتشر شده، افرادی با لباس زردرنگ و برخی با پرچم شیر و خورشید و  چند نفر نیز با پرچم معترضان سوری دیده می‌شوند.
هم‌زمان با آغاز اجلاس سالانه سازمان ملل، گروه‌های زیادی از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی از روز دوشنبه (۲۴ سپتامبر / ۳ مهر) در اعتراض به نقض مکرر حقوق بشر در ایران مقابل مقر سازمان ملل در نیویورک دست به تجمع زدند. به گزارش رسانه‌های بین‌المللی گروهی از مخالفان سوری رژیم بشار اسد نیز در اعتراض به حمایت ایران از رژیم سوریه در این تجمعات حضور داشته‌اند.
آن‌گونه که سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران گفته است بعد ازپایان سخنرانی محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور  ایران در سازمان ملل، آقای مهمانپرست به همراه دو نفر از اعضای وزارت امور خارجه در حال ترک مجمع عمومی و حرکت به سمت هتل محل اقامت بوده‌ که افرادی منسوب به سازمان مجاهدین خلق سعی کرده‌ا‌ند سد راه او شوند و برایش مزاحمت ایجاد کنند.
آقای مهمان‌پرست همچنین حفاظت از جان دیپلمات‌ها در مراسم بین‌المللی را برعهده میزبان دانسته است.   

واکنش‌های جهانی به سخنرانی بنیامین نتانیاهو در سازمان ملل


ایران


ناظران سیاسی با تحلیل سخنان نتانیاهو می‌گویند او رویکرد نرم‌تری در پیش گرفته و احتمالا تا پایان ۲۰۱۲ دستور حمله به ایران را صادر نخواهد کرد. به اعتقاد آنها چنین رویکردی می‌تواند روابط واشنگتن با تل‌آویو را بهبود بخشد.
سخنرانی روز پنج‌شنبه (۶ مهر، ۲۷ سپتامبر) بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در شصت‌وهفتمین مجمع عمومی سازمان ملل که بیشتر بر تشریح خطرات ایران مسلح به تسلیحات هسته‌ای متمرکز بود، واکنش‌های گسترده‌ای در رسانه‌های جهانی و شبکه‌های اجتماعی در پی داشته است.

"ترسیم خطوط قرمز روشن" در برابر ایران برای وادار کردن رهبران ایران به عقب‌نشینی از مواضع سرسختانه در برنامه هسته‌ای، محور سخنان نخست‌وزیر اسرائیل بود. به اعتقاد او ایران حداکثر تا تابستان آینده بخش عمده‌ای از مسیر دست‌یابی به اولین بمب هسته‌ای را طی خواهد کرد. نتانیاهو تاکید کرد مشخص کردن "خطوط قرمز" تنها راه باقی‌مانده برای حل‌وفصل صلح‌آمیز بحران هسته‌ای ایران است. او گفت: «ایران قطعا در برابر خطوط قرمز مشخص، از مواضع خود عقب‌نشینی خواهد کرد.»

بیشتر بخوانید: نتانیاهو درسازمان ملل: غنی‌سازی در ایران باید خط قرمز ما باشد

برخی از ناظران سیاست بین‌الملل می‌گویند سخنان نتانیاهو می‌تواند تا حدودی برطرف‌کننده تردیدها و نگرانی‌ها نسبت به حمله قریب‌الوقوع اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران باشد. دن ویلیامز، در گزارشی تحلیلی در خبرگزاری رویترز می‌نویسد: "احتمالا بنیامین نتانیاهو پیش از پایان سال ۲۰۱۲ دستور آغاز جنگ را صادر نخواهد کرد."

تحلیل‌گران می‌گویند احتمالا اسرائیل اواسط سال ۲۰۱۳ را به عنوان مهلت نهایی برای حل‌وفصل بحران هسته‌ای ایران در نظر خواهد گرفت. مطبوعات اسرائیلی نیز اعلام کرده‌اند بهار ۲۰۱۳ احتمالا تاریخی است که نتانیاهو برای حمله به ایران مد نظر خواهد داشت و این حمله در صورتی رخ خواهد داد که ایران ظرفیت غنی‌سازی تا حد مورد نیاز برای تولید تسلیحات هسته‌ای را به‌طور چشمگیری افزایش دهد.

افزایش احتمال تعویق حمله احتمالی

تحلیلگران می‌گویند احتمال حمله غافل‌گیرانه و یک‌جانبه اسرائیل به ایران کاهش یافته است تحلیلگران می‌گویند احتمال حمله غافل‌گیرانه و یک‌جانبه اسرائیل به ایران کاهش یافته است
آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل در گفت‌وگو با رادیوی ارتش این کشور گفت: «هدف بنیامین نتانیاهو ارائه تصویری شفاف به جامعه جهانی بود تا بدانند اگر می‌خواهند از وقوع یک جنگ دیگر جلوگیری کنند، باید به هر ترتیبی شده جلوی دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای را بگیرند.»

آقای نتانیاهو در هفته‌های گذشته با اتخاذ مواضع تهاجمی در قبال ایران و تحت فشار قرار دادن مقامات آمریکایی برای برخورد قاطع و تعیین اولتیماتوم برای ایران، چالش‌هایی در روابط نزدیک واشنگتن-تل‌آویو پدید آورده بود.

حالا با ستایش نتانیاهو از استراتژی باراک اوباما در قبال ایران و تحسین "پی‌گیری اهداف مشترک" آمریکا و اسرائیل، به اعتقاد تحلیل‌گران وضعیت امیدوارکننده‌تر از پیش شده و نشانه‌هایی از آب شدن یخ‌ها و نزدیکی مواضع رهبران دو کشور به یکدیگر در قبال ایران بیش از پیش به چشم می‌خورد.

رویترز می‌نویسد "نتانیاهو پیام روشنی به آمریکا داد که اسرائیل در بحبوحه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر در آمریکا، مقامات واشنگتن را با حمله یک‌جانبه به ایران غافل‌گیر نخواهد کرد." قرار است اوباما و نتانیاهو روز جمعه (۷ مهر، ۲۸ دسامبر) گفت‌وگویی تلفنی پیرامون سخنان بیان‌شده در مجمع عمومی سازمان ملل داشته باشند.

اما یکی از مقامات ارشد دولت اسرائیل در گفت‌وگو با رویترز گفت می‌توان تفسیرهای متفاوتی از تاریخ‌هایی که نتانیاهو در سخنرانی‌اش به آن اشاره کرد داشت، ولی مساله مهم این است که همه اقدامات لازم برای زمینه‌سازی حمله به ایران در اسرائیل انجام شده و تغییر چشمگیری در استراتژی دولت اسرائیل ایجاد نشده است. به اعتقاد او "زمان‌بندی حمله احتمالی به ایران، ملاحظات کارکردی و استراتژیک دیگری هم دارد."

عصر جمعه قرار است سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کند. گفته می‌شود بخش عمده‌ای از سخنان آقای لاوروف درباره هشدارهایی است که بنیامین نتانیاهو نسبت به تهدید ایران هسته‌ای داده و نیز سخنانی که دیگر رهبران جهان درباره لزوم مداخله در سوریه برای حل بحران این کشور بیان کرده‌اند.

بهای سکه و دلار در ایران همچنان بالا می‌رود



بهای سکه و ارزهای خارجی در ایران همچنان در حال افزایش است. در روز پنجشنبه ۶ مهر برای ساعاتی قیمت دلار از ۲۷۰۰ تومان بالاتر رفت و بهای هر سکه طلای بهار آزادی نیز به یک میلیون و ۹۰ هزار تومان رسید.
براساس گزارش رسانه‌های ایران، با آغاز معاملات بازار آزاد ارز تهران در روز پنجشنبه ۶ مهر ۱۳۹۱،  قیمت دلار برای ساعتی به ۲۷۲۰ تومان رسید. سپس اندکی پایین آمد و در سطح  ۲۶۹۵ تومان قرار گرفت. قیمت فروش آزاد یورو نیز پیش از ظهر پنجشنبه تا ۳۵۱۰ تومان رسید اما ساعتی بعد با اندکی کاهش در ۳۴۹۰ باقی ماند.

قیمت هر سکه طلای بهار آزادی، طرح قدیم و طرح جدید  نیز به یک میلیون و ۹۰ هزار تومان رسید. این افزایش قمیت سکه در حالی است که بهای آن در بازار جهانی در روزهای اخیر تغییری نکرده است.

نوسان قیمت ارز و سکه در بازار آزاد تهران چند روز پس از ایجاد اتاق معاملات ارزی در تهران رخ می‌دهد؛ تدبیری که ظاهرا با هدف کنترل این نوسانات اندیشیده شده بود. قرار بود دولت ارزهای خارجی را  دو درصد کمتر از نرخ آن‌ها در بازار آزاد در این اتاق عرضه کند.

هفته گذشته در زمان اعلام ایجاد اتاق معاملات ارزی برخی ناظران نسبت به موفقیت این طرح برای تثبت بازار ارز تردید داشتند. برخی نیز آن را اقدامی برای رسمیت بخشیدن به کاهش ارزش پول ایران ارزیابی می‌کردند. رسانه‌‌های ایران نوشته‌اند اقدام‌های دولت برای کنترل بازار ارز بی‌نتیجه بوده و بهای ارزهای خارجی پیوسته در حال افزایش است.

احمدی‌نژاد: اقتصاد ایران در مسیر پیشرفت است

در طول کمتر از یک ماه بیش از ۲۵ درصد از ارزش پول ملی ایران کاسته شده است. این کاهش در مقایسه با یک سال پیش بیش از ۶۵ درصد است.
کاهش پول ملی ایران از اوایل تابستان سال جاری و پس از اعلام تحریم صادرات نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا آغاز شد. این تحریم‌ها موجب کاهش شدید فروش نفت و درآمدهای ارزی ایران شد. این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد در نیویورک ادعا کرده که اقتصاد ایران در مسیر پیشرفت قرار دارد.

رئیس جمهور ایران که با جمعی از اعضای "شورای سردبیری خبرگزاری آسوشیتدپرس" در نیویورک گفت‌وگو کرده، ایران  را "صاحب بالاترین سرعت و رشد علمی در جهان" توصیف کرده است.

احمدی‌نژاد به خبرنگاران آسوشیتدپرس گفته است: «اگر وضع امروز ایران را با اتحادیه اروپا مقایسه کنیم و حتی اگر شرایط تحریم را در نظر نگیریم خواهیم دید اتحادیه اروپا با مشکلات اقتصادی بسیار بیشتری مواجه بوده و حتی در آستانه فروپاشی است، اما اقتصاد ایران در مسیر پیشرفت قرار دارد... حتی اگر اقتصاد ایران را با آمریکا مقایسه کنیم خواهیم دید که به نسبت، ایران شرایط بهتری دارد».

گزارش: ایران،‌ چین و کوبا، دارای محدودترین اینترنت در جهان


گزارش: ایران،‌ چین و کوبا، دارای محدودترین اینترنت در جهان

فریدم هاوس، خانه آزادی، در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت اینترنت در جهان ضمن اشاره به ایران در کنار چین و کوبا به عنوان کشورهای دارای «محدودترین اینترنت» از «قوانین دست‌وپاگیر و تجسس با اهداف و انگیزه‌های سیاسی» به عنوان بزرگ‌ترین تهدیدها برای آزادی اینترنتی یاد کرد.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از خانه آزادی در روز جمعه، هفتم مهرماه، کشور استونی در اروپا آزادترین شبکه اینترنتی دنیا را دارد، و در مقابل کشورهای چین و کوبا و ایران «محدودترین» شبکه اینترنتی را خلق کرده‌اند.

سازمان مستقل خانه آزادی در تازه‌ترین گزارش خود که با عنوان «آزادی در شبکه، ۲۰۱۲» منتشر شده است با اشاره به نفوذ و اثرگذاری فراوان چین به عنوان «خالق محدودیت‌های پیچیده» در دنیای مجازی می‌گوید که حکومت‌هایی چون جمهوری اسلامی ایران از این کشور به عنوان الگو استفاده کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، علاوه بر جمهوری اسلامی ایران، حکومت‌های بلاروس و ازبکستان نیز برای محدود کردن آزادی‌ها در اینترنت از چین الگوبرداری کرده‌اند.

جمهوری اسلامی به‌ویژه پس از انتخابات بحث‌انگیز سال ۱۳۸۸ که به سانسور گسترده در کشور انجامید همواره به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دشمنان اینترنت در جهان معرفی شده است.

از جمله در اسفندماه سال گذشته سازمان گزارشگران بدون مرز گزارشی از وضعیت سانسور اینترنتی در سال ۲۰۱۲ تحت عنوان «دشمنان اینترنت» منتشر کرد که در این گزارش ایران در میان چهار کشور اصلی «دشمن اینترنت» قرار داشت.

همه این‌ها در حالی است که سانسور و محدود کردن دسترسی به دنیای مجازی در ایران هم‌چنان ادامه دارد و اخیرا نیز دولت محمود احمدی‌نژاد به فیلترینگ گسترده سرویس‌های گوگل و جی‌میل در کشور اقدام کرده است.

بنا بر گزارش تازه خانه آزادی، در حالی که شبکه‌های اجتماعی مجازی در پیشبرد فعالیت‌های سیاسی نقشی کلیدی دارند، هم‌گام با این فعالیت‌ها، حکومت‌های خودکامه و استبدادی هم هر روز از ابزارها و روش‌های جدیدتر و پیچیده‌تر برای محدود کردن این عرصه استفاده می‌کنند.

خانه آزادی در این گزارش «قوانین دست‌وپاگیر، حملات وحشیانه به وبلاگ‌‌نویس‌ها و تجسس با اهداف و انگیزه‌های سیاسی» را از جمله بزرگ‌ترین تهدیدها علیه آزادی اینترنتی در دو سال گذشته معرفی کرده است.

همچنین در این گزارش آمده است که به دنبال ظهور ناآرامی‌ها و قیام‌های مردمی در خاورمیانه، حکومت‌های استبدادی در تلاش برای خواباندن سروصداها به سانسور و بازداشت و خشونت فزاینده روی آورده‌اند.

خانه آزادی برای تهیه گزارش خود ۴۷ کشور دنیا را بررسی کرده که از این میان هفت کشور به عنوان «کشورهای در خطر» معرفی شده و اشاره شده است که محدودیت اینترنت در این کشورها در ۱۲ ماه آینده احتمالا رو به وخامت خواهد گذاشت.

آذربایجان، لیبی، مالزی، پاکستان، روسیه، روآندا، و سری‌لانکا این هفت کشور هستند. 

رویترز: ایران در دو هفته گذشته مقدار زیادی گندم از اتحادیه اروپا خریده است



رویترز: ایران در دو هفته گذشته مقدار زیادی گندم از اتحادیه اروپا خریده است

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ششم مهرماه بر اساس گفته‌های تاجران غلات اروپایی گزارش داده است که «شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران» طی دو هفته گذشته «بی‌ سر و صدا»  حدود یک میلیون تن گندم خریده است که بخش عمده این خرید از کشورهای اتحادیه اروپا بوده است.

این گزارش می‌افزاید که ایران زمانی صادرکننده گندم بود، اما تحت فشار تحریم‌هایی که بخاطر برنامه مناقشه برانگیز هسته‌ای این کشور تصویب و به اجرا گذاشته شده است، تولید محصولات غلات این کشور نیز تحت تاثیر قرار گرفته و آن را مجبور کرده تا سریعا وارد بازارهای بین‌المللی فروش غلات شود تا جمعیت ۷۵ میلیونی خود را با گندم تامین کند.

این گزارش می‌افزاید که اگرچه تحریم‌های غرب واردات مواد غذایی به ایران را هدف قرار نداده است، اما تجار ایرانی برای تامین اعتبارنامه خرید یا انجام نقل و انتقالات بانکی دچار مشکل هستند.

یک تاجر غلات به خبرگزاری رویترز گفته است که ایرانی‌ها بیش از میزانی که انتظار می‌رفت به خرید گندم روی آورده‌اند، آنها نیاز بسیار زیادی به گندم دارند... و گندم اروپایی برای آنها جذاب‌تر بود.

این گزارش می‌افزاید که تاکنون معمولا واردات غلات بر عهده بخش خصوصی ایران بود، اما بخاطر اختلالات در پرداخت‌ها، بخش دولتی ایران نیز برای کمک به بخش خصوصی وارد میدان شده است.

ایران همچنین محموله‌های گندم استرالیا و روسیه را نیز برای دریافت در ماه‌های اکتبر، نوامبر و دسامبر خریده است.

یک تاجر دیگر به این خبرگزاری گفته است که ایران برای خرید گندم دست به هر اقدامی که توانسته، زده است. این گزارش می‌افزاید که هیچ جزئیاتی درباره قیمت گندم و شرایط پرداخت در دست نیست، اما آنچه که مسلم است ایران بخاطر تحریم‌ها، این پرداخت‌ها را به ارزهایی به غیر از دلار، مانند «ین» ژاپن و «یورو» اروپا پرداخت خواهد کرد.

یک تاجر غلات به رویترز گفته است که بخشی از حجم چشمگیر گندم خریده شده توسط ایران ممکن است برای تغدیه دام و طیور نیز باشد، چرا که ایران برای تغذیه دام و طیور نیز دچار کمبود است. وی اضافه کرد که ایران در سبد خرید اخیر خود، مقادیری ذرت و جو نیز قرار داده بود.

رویترز می‌گوید که شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران که زیرمجموعه وزارت صنعت ایران است، از روش خاصی برای معامله استفاده می‌کند، بدین معنی که به طور مستقیم با فروشندگان تماس می‌گیرد و قیمتی بیش از قیمت تعیین شده در مناقصه فروش پیشنهاد می‌کند، به همین خاطر بدست آوردن اطلاعات دقیق و جزئیات معاملات خیلی مشکل است.

یک تاجر اروپایی گفته است که مذاکرات ایران با هند و پاکستان برای معامله پایاپای نفت-محصولات نفتی با گندم به سرانجامی نرسیده و ایرانی‌ها در حالا بالا بردن ذخیره انبارهای غلات خود هستند.

در ۹ اوت، پاکستان موافقت کرد که در ازای دریافت سنگ آهن و کود شیمیایی ایران یک میلیون تن گندم به ایران تحویل دهد، هند نیز گفته است که حاضر به فروش افزون بر ۳ میلیون تن گندم به ایران است و مذاکرات در این زمینه هنوز هم ادامه دارد. اما یک تاجر اروپایی به رویترز گفته است که گندمی که ایران اخیرا از اروپا، روسیه، استرالیا و چند کشور دیگر خریده است، مرغوب‌تر از گندم پاکستان و هند است.

برپایه گزارش ۱۹ آوریل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، فائو، انتظار می‌رود که تولید گندم ایران در سال جاری نسبت به سال ۲۰۱۱ به خاطر کاهش بارندگی در مناطق کشت گندم کاهش یابد و به ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.

بر پایه آمار فائو، ایران در سال ۲۰۱۰ حدود ۱۵ میلیون تن گندم تولید کرده بود. این در حالی است که که محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، در سال ۱۳۸۷ قول داده بود که به زودی کشور در زمینه تولید غلات به «خودکفایی کامل» برسد.  

قدرت‌های جهانی: ایران برای رفع نگرانی‌های بین‌المللی فورا اقدام کند


قدرت‌های جهانی: ایران برای رفع نگرانی‌های بین‌المللی فورا اقدام کند

کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا
در همان روزی که بنیامین نتانیاهو خواستار آن شد که جامعه بین‌المللی برای ایران خط قرمز تعیین کند، قدرت‌های غربی از ایران خواستند تا به منظور کاهش نگرانی‌های بین‌المللی نسبت به  فعالیت‌های هسته‌ای جمهور اسلامی، فورا اقدام کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز پنج‌شنبه، ۶ مهرماه، پس از دیدار با وزاری خارجه شش قدرت جهانی (بریتانیا، چین، آمریکا، روسیه، فرانسه و آلمان)، گفت در این جلسه همگی تأکید داشتند که ایران باید در مورد برنامه هسته‌ای خود هرچه سریع‌تر اقدام کند.

خانم اشتون روز پنج‌شنبه ضمن اظهار این‌ که قدرت‌های جهانی به دنبال مذاکره بدون نتیجه نیستند، گفت دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد ایران در خصوص حل بحران هسته‌ای خود «جدیت» نشان خواهد داد، ولی در عین حال افزود که مصمم بودن ایران در این مسیر در هر مرحله به آزمون گذاشته می‌شود.

پس از این جلسه همچنین لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، نیز گفت تمامی شرکت‌کنندگان در این جلسه در مورد «اتحاد» و «اعمال فشار» بر ایران متفق‌القول بودند.

دیدار روز پنج‌شنبه قدرت‌های غربی در حالی صورت گرفته است که پیش از این جلسه، بنیامین نتانیاهو در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که جهان باید برای ایران خط قرمز مشخص کند.

این در حالی است که آمریکا با این روند مخالف است و بر حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران پافشاری می‌کند.

در همین زمینه، وزیر خارجه چین نیز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ضمن اظهار این که مسئله هسته‌ای ایران به «مرحله‌ جدید و حساسی» رسیده است، بر لزوم متعهد ماندن به «راه حل دیپلماتیک» تأکید کرد.

یانگ جیِچی در عین حال خواستار آغاز دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای با ایران در اسرع وقت شد.

غرب و اسرائیل معتقدند که برنامه هسته‌ای ایران دارای بعد نظامی است و از ایران خواسته‌اند تا در این خصوص شفاف‌سازی کند.

جمهوری اسلامی در مقابل همواره تأکید کرده است که برنامه هسته‌ای‌اش کاملا صلح‌آمیز است و دستیابی به انرژی هسته‌ای را حق مسلم خود می‌داند.  

پنجشنبه، مهر ۰۶، ۱۳۹۱

مشاور مطبوعاتی احمدی‌نژادشارلاتان در غیاب او دستگیر شد


ایران

مشاور مطبوعاتی احمدی‌نژاد در غیاب او دستگیر شد

علی‌اکبر جوانفکر مدیرعامل خبرگزاری ایرنا و مشاور مطبوعاتی احمدی‌نژاد به وسیله ضابطین قضائی بازداشت و روانه زندان شد. جوانفکر به اتهام توهین به "مقام‌های عالی‌رتبه" به یک‌سال حبس محکوم شده است.
خبرگزاری‌های داخلی ایران خبر بازداشت علی‌اکبر جوانفکر مدیرعامل ایرنا، مدیرمسئول روزنامه دولتی ایران و مشاور مطبوعاتی رئیس‌جمهور را تایید کردند. به‌گزارش این خبرگزاری‌ها، ضابطین قوه قضائیه روز چهارشنبه (۵ مهر، ۲۶ سپتامبر) جوانفکر را بازداشت کرده و به زندان برده‌اند.

تلاش‌های قبلی برای دستگیری جوانفکر

دستگیری جوانفکر در حالی صورت گرفته که احمدی‌نژاد رئیس‌جمهوری اسلامی ایران برای شرکت ‌در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد.

روز ۳۰ آبان سال گذشته، هنگامی که گروهی از ماموران برای دستگیری جوانفکر به محل روزنامه ایران هجوم بردند، دخالت احمدی‌نژاد مانع از این کار شد.

در آن روز، کار به درگیری میان ماموران اعزامی و کارکنان روزنامه ایران کشید و چندتن از کارکنان این روزنامه ادعا کردند که مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.

محکومیت مدیرعامل ایرنا

هیئت منصفه مطبوعات روز شانزدهم آبان‌ماه سال ‌گذشته جوانفکر را در جایگاه مدیر مسئول روزنامه ایران مجرم شناخته بود. در همان زمان شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران وی را به یک‌سال حبس تعلیقی و ۳ سال محرومیت از هرگونه فعالیت مطبوعاتی محکوم کرد.

۶ ماه از محکومیت جوانفکر به‌خاطر "انتشار مطالب خلاف موازین اسلامی" و ۶ ماه دیگر آن به‌خاطر "انتشار مطالب و تصاویر خلاف عفت عمومی" در ویژه‌نامه "خاتون" روزنامه ایران تعیین شده بود. وی بعدا از اتهام "توهین به جنس زن" تبرئه شد.

در ادامه دادرسی‌ها پرونده جوانفکر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر ارسال شد. این دادگاه وی را به یک‌سال حبس و ۵ سال محرومیت از عضویت احزاب سیاسی محکوم کرد.

مدیرعامل فعلی خبرگزاری ایرنا در دورانی که احمدی‌نژاد شهردار تهران بود، سخنگوی مطبوعاتی و رسانه‌ای وی بود. وی بعدا به مدیریت عامل ایرنا، مدیرمسئولی روزنامه ایران و مشاور مطبوعاتی رئیس‌جمهور منصوب شد.

آلن ایر: تناقض بین گفتار و کردار احمدی‌نژاد هر سال بیشتر شده است



آلن ایر سخن‌گوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با دویچه وله دلیل عدم حضور هیات آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل هنگام سخنرانی احمدی‌نژاد را "سخنان زننده" او عنوان کرد. احمدی‌نژاد باز هم از "مدیریت جهان" سخن گفت.
محمود احمدی‌نژاد رئیس ‌جمهوری اسلامی ایران در هشتمین و آخرین حضور خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با انتقاد از نظام حاکم بر جهان خواستار اصلاحات اساسی در نظام به گفته او "ظالمانه بین‌الملل" و "مشارکت همگانی در مدیریت جهان" شد. ارائه پیشنهاداتی برای "مدیریت جهان" محور سخنان محمود احمدی‌نژاد در شصت‌وهفتمین مجمع عمومی سازمان ملل بود.
هیات آمریکایی از ابتدای شروع سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در محل سخنرانی حضور نداشتند. آلن ایر سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا دلیل عدم حضور هیات آمریکایی در صحن مجمع عمومی سازمان ملل هنگام سخنرانی محمود احمدی‌نژاد را "توهین‌های زشت و زننده این هفته او در مورد موضوعات مختلف از جمله اسرائیل" عنوان می‌کند.
بشنوید: گفت‌وگو با آلن ایر
دویچه وله: محمود احمدی‌نژاد سال‌های پیاپی برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر می‌کند و هر بار از اصلاح مدیریت جهان سخن می‌گوید. ایشان امسال هم در مجمع عمومی از اصلاح مدیریت جهان و نجات بشریت سخن گفت. واکنش دیگر رهبران دنیا و به خصوص آمریکا به این سخنان چه بوده است؟ این صحبت‌ها آیا تاثیری هم در بهبود مدیریت دنیا داشته است؟
آلن ایر: آن‌چیزی که در مورد سخنرانی‌های جناب دکتر احمدی‌نژاد همیشه برای من جالب است، تضاد بین گفتار و کردار حکومت جمهوری اسلامی ایران است. هر سال این تضاد بزرگ‌تر شده است. ایشان امسال از هم‌اندیشی، اخلاق، حکمت و مدیریت مشترک جهان صحبت کردند ولی اگر به کردار ایران نگاه کنیم، عدم پاسخگویی و مسئولانه عمل نکردن حکومت ایران هم نسبت به شهروندان خود و هم نسبت به جامعه بین‌المللی پیداست. مثلا در مورد برنامه هسته‌ای ایران، عدم التزام ایران به تعهدات بین‌المللی‌اش بر کسی پوشیده نیست.
این نکته را باید بگویم هنگامی که آقای احمدی‌نژاد سخنرانی می‌کرد هیات آمریکا حضور نداشت. چون توهین‌های زشت و زننده این هفته ایشان در مورد موضوعات مختلف از جمله اسرائیل ما را مجبور کرد که [هنگام سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل] حضور نداشته باشیم.
یعنی فکر می‌کنید مقامات آمریکا توقع داشتند از زبان محمود احمدی‌نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل صحبت‌های دیگری مثلا با موضوع برنامه هسته‌ای ایران بشنوند؟ مقامات امریکا توقع داشتند از زبان محمود احمدی‌نژاد چه بشنوند؟
انتظار ما از دولت ایران فقط این است که در قبال تعهدات بین‌المللی خود به‌طور مسئولانه عمل کند و پاسخگو باشد. هم در مورد برنامه هسته‌ای و هم در مورد حقوق‌بشر خود مسئولانه عمل کند و پاسخگو باشد. این انتظار نه تنها آمریکا، بلکه انتظار جامعه بین‌المللی از ایران است.
در داخل ایران عنوان شده است در این سفر دولت احمدی‌نژاد برای ۱۶۰ نفر جهت همراهی درخواست ویزا داده بود که آمریکا با حدود ۲۰ ویزا از جمله ویزای دو وزیر موافقت نکرده. چرا آمریکا به برخی از همراهان محمود احمدی‌نژاد ویزا نداد؟

آلن ایر سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا آلن ایر سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا
این یک قاعده کلی است که ما به عنوان مقر سازمان ملل متحد به هیات‌های مختلف وقتی برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل می‌آیند ویزا بدهیم. بعضی وقت‌ها نمی‌توان ویزا صادر کرد. در مواردی به‌‌خاطر مقررات و قوانین‌مان نمی‌توانیم ویزا صادر کنیم. این یک امر خصوصی است.
از آن‌طرف هر سال در شهر نیویورک تظاهرات اعتراضی علیه محمود احمدی‌نژاد برگزار می‌شود. معترضان معتقدند که رئیس‌جمهوری اسلامی از تریبون سازمان ملل برای گسترش عقاید جنجال‌برانگیز خود استفاده می‌کند. تظاهرات‌کنندگان همین‌طور از دولت آمریکا به خاطر صدور ویزا برای هیات ایرانی انتقاد می‌کنند. جواب شما به آن‌ها چیست؟
آزادی بیان به‌صورت مسالمت‌آمیز از امتیازات نظام ماست. تا وقتی این تظاهرات مسالمت‌آمیز باشد، معترضان حق دارند که تظاهرات کنند.
باراک اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد ایالات محتحده آن‌چه را که باید انجام خواهد داد تا از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند. در عین حال او تاکید کرد زمان برای حل و فصل این مناقشه محدود نیست. بعد از تحریم‌ها، قدم بعدی آمریکا برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای چه خواهد بود؟
ایشان همان‌طور که قبلا فرموده بودند، در سخنرانی‌شان گفتند آمریکا اجازه نخواهد داد که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. ایشان همین‌طور فرمودند که زمان و فضای برای رسیدن به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز وجود دارد و ایران را فراخواند تا از زمان باقیمانده از طریق مذاکرات استفاده کند. وقت هست و همه ما ترجیح می‌دهیم ایران دوباره با جدیت وارد مذاکره شود تا با هم به یک راه‌حلی برسیم.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اخیرا از باراک اوباما خواسته بود تا برای ایران خط قرمزی ترسیم کند تا در صورت عبور از ان خط قرمز گزینه نظامی مطرح شود. چرا آمریکا تا حالا درباره خط قرمزی که پس از آن مشخصا گزینه نظامی مطرح شود، موضع‌گیری نکرده است؟
ما مکررا موضعمان را ابراز کردیم. ما نمی‌گذاریم که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. صریح‌تر از این که نمی‌شود کاری کرد. این موضع ماست. هدف ما و اسرائیل و جامعه جهانی در این‌باره یکی است. جامعه بین‌المللی مصمم است که ایران به سلاح هسته‌ای دست نیابد.
گفتید که "صریح‌تر از این نمی‌توان کاری کرد" ولی منظور من موضع‌گیری درباره خط قرمزی بود آن‌چنان که نخست‌وزیر اسرائیل خواهان تعیین شدن آن بود...
من سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هستم. راجع به اظهارات نحست‌وزیر اسرائیل من نمی‌توانم اظهارنظر بکنم. من می‌توانم مواضع دولت امریکا را توضیح بدهم. پرزیدنت اوباما دیروز به‌طور واضح اعلام کردند که اجازه نخواهیم داد که ایران سلاح اتمی داشته باشد. الان و با این مسیر دوگانه یعنی فشار و مذاکرات همین راه را طی می‌کنیم و ایران را فرا می‌خوانیم که این مسئله را به‌طور مسالمت‌آمیز حل کند.
سوال من این است که اگر واقعا ماهیت برنامه ایران صلح‌آمیز است چرا نمی‌خواهد با آژانس بین‌امللی انرژی اتمی همکاری کند و چرا نمی‌خواهد به طور جدی مذاکره کند تا بتواند راه‌حلی پیدا کنیم.

قیمت دلار در بازار ارز ايران رکورد ۲۷۰۰ تومان بر جای گذاشت



قیمت دلار در بازار ارز ايران رکورد ۲۷۰۰ تومان بر جای گذاشت

در ادامه افزايش روزانه قيمت انواع ارزهای خارجی در بازار آزاد ارز ايران، دلار در روز پنجشنبه، ششم مهرماه، رکورد تازه ای بر جای گذاشت و به ۲۷۰۰ تومان رسيد. قيمت سکه نيز در آستانه يک ميليون و يکصد هزار تومان قرار گرفت.

گزارش لحظه به لحظه قيمت انواع ارز در سايت های تخصصی نشان می دهد که قيمت دلار تا ظهر روز پنجشنبه حداقل ۵۰ تومان نسبت به روز قبل از آن افزايش نشان می دهد. بهای يورو نيز به سه هزار و ۴۹۰ و هر پوند نيز به چهار هزار و ۳۰۰ تومان افزايش يافت.

گزارش ها حاکی است که قيمت سکه قديم و جديد نيز به يک ميليون و ۸۰ هزار تومان رسيده است که نشان دهنده ۳۰ هزار تومان افزايش نسبت به روز چهارشنبه، پنجم مهرماه، است.

روند رو به افزايش قيمت دلار در بازار آزاد ارز ايران بيانگر آن است که قيمت اين ارز خارجی ظرف سه روز گذشته حدود ۲۰۰ تومان  بالاتر رفته است.

اين در حالی است که دولت محمود احمدی نژاد برای مقابله با رشد فزاينده قيمت دلار و ساير ارزهای خارجی از روز دوشنبه مرکز مبادلات ارزی راه اندازی کرد تا با اعلام روزانه قيمت دلار و فروش آن به بهای دو درصد زير قيمت بازار آزاد ارز مانع از افزايش بهای آن شود.

اين مرکز برای روز پنجشنبه نيز قيمت دو هزار و ۳۸۶ تومان به ازای هر دلار تعيين کرد که با وجود تفاوت هشت درصدی نسبت به نرخ آزاد ارز، این رقم باعث نشده است رشد قيمت ها متوقف شود.

ضعف دولت محمود احمدی نژاد در کنترل بازار انتقاد رسانه ها و نمايندگان مجلس را برانگيخته است و در نشست غيرعلنی روز ۲۹ شهريورماه مجلس، از وزير امور اقتصاد و دارايی به دليل نوسانات بازار ارز به شدت انتقاد شد.

سيد شمس الدين حسينی، وزير اقتصاد، در اين نشست وعده داد که «قرار است وضعيت بازار ارز به گونه ای ساماندهی شود که ارز مورد نياز در بازار تزريق شود. همچنين اولويت ها مشخص شود تا نوسانات شديد قيمت دلار کاهش يابد.»

تحريم های شديد بين المللی عليه جمهوری اسلامی ايران باعث کاهش درآمدهای نفتی تهران شده است و بانک مرکزی ايران را وا داشته تا از ارائه ارز به بازار آزاد ايران خودداری کند.

بانک مرکزی می گويد که تنها به اولويت های ضروری نظير مواد غذايی و دارويی ارز دولتی به نرخ مرجع ۱۲۲۶ تومان اختصاص می دهد.

در تحولی ديگر، بانک مرکزی بخشنامه جديدی صادر کرده و گفته است که «فروش ارز به نرخ مرجع کماکان برای دانشجويان بورسيه (مورد تاييد وزارت علوم، تحقيقات و فناوری يا وزارت بهداشت، درمان و پزشکی) همچنين بيماران دارای تاييديه شورای عالی پزشکی و زائرين حج تمتع ۱۳۹۱ امکان‌پذير خواهد بود.»

در همين حال، يحيی آل اسحاق، رييس اتاق بازرگانی تهران، با انتقاد از تعيين دستوری نرخ ارز از سوی بانک مرکزی ايران، اين اقدام را غيرمنطقی دانست.

بنابر گزارش ايلنا، رييس اتاق بازرگانی تهران روز چهارشنبه، پنجم مهرماه، گفت: «بانک مرکزی مديريت بسيار ضعيفی در بازار ارز داشته و نتوانسته وظايف خود را انجام دهد.»

به رغم اين انتقادها، سخنگوی کانون صرافان ابراز خوش بينی کرده است که مقاومت بازار ارز تا دو هفته ديگر شکسته شود.

نصرت عزتی در گفت و گو با سايت خبرآنلاين ضمن اشاره به راه اندازی مرکز مبادلات ارزی گفته است: «افزايش قيمت ارز در بازار آزاد به دليل مقاومت بازار نسبت به اجرای طرح جديد است و در صورت استمرار طرح تا دو هفته آينده، قيمت ها شکسته خواهد شد.»

افزايش بهای دلار و رسيدن آن به قيمت فعلی در حالی است که محمود بهمنی، رييس کل بانک مرکزی روز ۱۲ شهريور گفته بود که «نرخ ارز در بازار آزاد به طور يقين طی روزهای آينده با روند نزولی مواجه می‌شود» و پيش‌بينی کرد که «دلار به ۱۵۰۰ تومان کاهش خواهد يافت.»  

مهمانپرست هدف حمله گروهی از معترضان خشمگین در نیویورک قرار گرفت


مهمانپرست هدف حمله گروهی از معترضان خشمگین در نیویورک قرار گرفت 



سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، پنجم مهرماه، از سوی گروهی از معترضان خشمگین به سفر احمدی نژاد به نیویورک مورد حمله قرار گرفت. گزارش‌ها و ویدیوهای منتشر شده حاکی است که حمله کنندگان از اعضای سازمان مجاهدین خلق بودند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سخنگوی پلیس نیویورک گفته است که رامین مهمانپرست روز چهارشنبه در حالی که در منهتن نیویورک و در نزدیکی مقر سازمان ملل در حال قدم زدن بود مورد تهاجم گروهی معترض قرار گرفت که به دنبال بالا گرفتن اعتراض‌ها، آقای مهمانپرست از پلیس حاضر در محل درخواست کمک کرده است.

بر اساس ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی، به دنبال فحاشی معترضان به رامین مهمان‌پرست، برخی از آن‌ها نیز سخنگوی وزارت خارجه ایران را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

در نهایت، رامین مهمانپرست در حالی که توسط تعدادی پلیس محاصره شده بود، سوار بر ماشین پلیس از محل دور شد.

آن‌گونه که در ویدیوهای منتشر شده به چشم می‌خورد، برخی از این معترضان پرچم متعلق به سازمان مجاهدین حلق را در دست داشتند و گروهی نیز جلیقه‌های زردی به تن داشتند که بر روی آنها تصویر افرادی منقوش شده بود که به گفته معترضان، افرادی هستند که توسط جمهوری اسلامی کشته شده‌اند.

تصاویر منتشر شده همچنین نشان می دهد که برخی از معترضان پرچم سوریه را نیز در دست داشتند. آسوشیتدپرس نیز در این خصوص گزارش داده است که شماری از سوری های ساکن آمریکا، در جریان اعترض‌ها به حضور هیات ایرانی در نیویورک، به جمع معترضان ایرانی پیوسته بودند تا اعتراض خود را نسبت به حمایت جمهوری اسلامی از حکومت بشار اسد ابراز کنند.

علیرضا میریوسفی، سخنگو و مسئول مطبوعاتی نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، گفته است که حمله به رامین مهمانپرست از سوی سازمان مجاهدین خلق طراحی شده است و حفاظت از تمامی دیپلمات‌های حاضر در نیویورک را وظیفه آمریکا دانست.

آقای میریوسفی با انتقاد از تصمیم دولت آمریکا مبنی بر خارج کردن نام سازمان مجاهدین خلق از فهرست گروه‌های تروریستی، گفته است که به دنبال این تصمیم، باید انتظار داشت «چنین رفتارهای خشنی» از این گروه سر بزند.

حمله به سخنگوی وزارت امور خارجه در حالی صورت گرفته است که در همین روز محمود احمدی‌نژاد در نشست مجمع عمومی سازمان ملل و در غیاب نمایندگان اسرائیل و آمریکا در محل نشست، به ایراد سخنرانی پرداخت و از «سیاست‌های سلطه جویانه و صهیونیسم جهانی» و همچنین عملکرد سازمان ملل انتقاد کرد.

در جریان نشست مجمع عمومی سازمان ملل، اطراف این سازمان در نیویورک محل تجمع معترضان به جمهوری اسلامی شده است و حاضران به انحاء مختلف اعتراض خود را به جمهوری اسلامی ابراز می کند.

در این میان به گزارش آسوشیتد پرس، سازمان مجاهدین خلق و حامیان آمریکایی آن‌ها یکی از بزرگترین اعتراض‌های صورت گرفته علیه جمهوری اسلامی در جریان نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل را سازماندهی کرده بودند.

در جریان اعتراض‌های سازمان مجاهدین خلق در نزدیک مقر سازمان ملل، افراد مختلفی، از جمله شماری از سیاستمداران بلندپایه آمریکایی سخنرانی کردند که در این میان آسوشیتدپرس به دو تن از سفیران پیشین آمریکا در سازمان ملل و همچنین دو سیاستمدار دموکرات (کارولین ملونی، نماینده کنونی مجلس نمایندگان آمریکا و پاتریک کندی، نماینده پیشین این مجلس) اشاره کرده است.

بحث عمومی مجمع سازمان ملل روز دهم مهرماه به پایان می‌رسد.  

چهارشنبه، مهر ۰۵، ۱۳۹۱

اعتراض اصولگرایان سخیف به طرفداری احمدی‌نژادشارتلاتان درطویله ولایت وقیح از رابطه با آمریکا





انتشار سخنان محمود احمدی‌نژاد در نیویورک در رابطه با ضرورت بهبود مناسبات ایران و آمریکا با مخالفت شدید گروهی از نمایندگان مجلس روبرو شد و عرصه جدیدی برای زیرضرب بردن او باز کرد.
حرف‌های محمود احمدی‌نژاد، اگرچه در آمریکا نه‌ بازتابی پیدا کرد، نه طرفداری یافت، اما بهانه خوبی شد برای مخالفان حکومتی او که باردیگر بر وی بتازند.

محمود احمدی‌نژاد پیش از این هم تمایل خود را به عادی‌سازی مناسبات با آمریکا به اشکال مختلف نشان داده بود. اما صراحتی که در این سفر بکار برد تازگی داشت. او  گفت که در میان گردانندگان قدرت در ایران به گروهی تعلق دارد که خواستار بهبود مناسبات با آمریکاست: «بنده جزء کسانی هستم که معتقدم امکان تداوم این شرایط بین ایران و آمریکا وجود ندارد و باید این وضعیت بهبود یابد».

مواضعی در این راستا اگرچه هم در میان بخش‌هایی از مردم و هم جناحی از حاکمیت طرفدار دارد، اما مخالفان سرسختی هم دارد که امروز در صحن علنی مجلس رئیس‌جمهور را به باد انتقاد گرفتند.

مخالف «مصوبه شورای عالی امنیت»

به گزارش رسانه‌های رسمی ایران ۲۶ تن از نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۵ مهر) مواضع محمود احمدی‌نژاد درباره مذاکره با آمریکا را «نامناسب و ناسازگار با راهبرد عزت، مصلحت و حکمت» دانستند.
یکی از آن‌ها محمدحسین دهدشتی نماینده آبادان بود که علاوه بر انتقاد از زیاد بودن تعداد همراهان احمد‌ی‌نژاد در سفر به نیویورک گفت: «طبق اصل 176 قانون اساسی اظهارات نسنجیده و تأمل برانگیز رئیس‌جمهور مخالف مصوبه شورای‌عالی امنیت بوده است».

بازار آشفته ایران

سخنان محمود احمدی‌نژاد در نشان دادن اشتیاق به ایجاد روابط با آمریکا نه فقط مورد انتقاد قرار گرفت، بلکه باعث شد بحث در مجلس در قبال بسیار معضلات دیگر جامعه نیز داغ شود.

حمیدرضا فولادگر، نماینده اصفهان ضمن انتقاد از موضع محمود احمدی‌نژاد در نیویورک موقعیت را برای طرح سایر معضلات نیز مناسب دانست و به سراغ تنگناهای ناشی از تحریم‌ها و آشفتگی بازار ارز رفت که به گفته او «بعضا» محصول «تصمیم گیری‌های نسنجیده، و عدم نظارت به‌موقع و دخالت های بی‌موقع» دولت هستند.

«موضع رهبری»

فولادگر «جریان انحرافی» را به انحراف از مواضع آیت‌الله خامنه‌ای متهم کرد و پرسید: «آیا در این شرایط سخن از مذاکره مستقیم با آمریکا گفتن و تقاضای رابطه با آمریکا را طلب کردن در جهت منافع ملی و انقلابی ما است و آیا با رهنمودهای امام و رهبری سازگاری دارد»؟

اصولگرایان منتقد دولت احمدی‌نژاد نزدیکان او و اسفندیار رحیم مشائی رئیس دفتر وی را "جریان انحرافی" نام نهاده‌اند.

 به‌عقیده برخی از ناظران موضع‌گیری نمایندگان اصولگرای مجلس در برابر سخنان احمدی‌نژاد نشان‌ می‌دهد که در این زمینه میان احمدی‌نژاد و علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی برسر نحوه برخورد با آمریکا هماهنگی وجود ندارد.

وزیر فرهنگ وارشادجمهوری منفوراسلامی خواستار توقیف روزنامه «شرق» شد


وزیر فرهنگ وارشادجمهوری منفوراسلامی خواستار توقیف روزنامه «شرق» شد

به دنبال انتشار کاریکاتوری در صفحه آخر روزنامه «شرق» به نام «چشم بندان»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید که این کاریکاتور به «رزمندگان اسلام» توهین کرده است و هیات نظارت باید روزنامه شرق را توقیف کند.

کاریکاتور «چشم بندان» که در شماره روز سه شنبه، چهارم مهر، روزنامه شرق منتشر شده است، افرادی را نشان می دهد که در حال بستن چشم های یکدیگر هستند.

خبرگزاری فارس در گزارشی نوشته است که ۱۲۰ نماینده مجلس این کاریکاتور را «موهن نسبت به رزمندگان اسلام» خوانده و بیانیه‌ای در اعتراض به آن امضا کرده‌اند.

به گفته این معترضان، انتشار طرح مذکور با «هفته دفاع مقدس» مصادف است و اشاره آن به بستن سربندهای «یا زهرا» و غیره در زمان جنگ ایران و عراق توسط نیروهای ایرانی است و این کاریکاتور قصد دارد این نکته را القا کند که این سربازان «کورکورانه» به جبهه‌ها رفته‌اند.

این در حالی است که این کاریکاتور، افرادی را بدون شاخصه‌های مشخص در حین بستن چشم‌های یکدیگر نشان می‌دهد و هادی حیدری، طراح این کاریکاتور به خبرگزاری ایلنا گفته‌است که «منظور من از کشیدن این کاریکاتور به هیچ وجه پیامی نبوده که نمایندگان مجلس برداشت کرده‌اند.»

مهدی رحمانیان، مدیرمسئول روزنامه شرق، نیز گفته که «این طرح، جغرافیای خاصی ندارد و جهل جهانی را نشان می‌دهد.»

با وجود این توضیحات، محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز چهارشنبه گفت که «انتشار گسترده این کاریکاتور در رسانه‌های بیگانه نشان از یک هماهنگی در این مسئله داشت و ما متأسفیم که این کار توسط یک نشریه داخلی انجام شده‌است.»

محمد حسینی در ادامه گفت: «بلافاصله پس از مشخص شدن این موضوع ما اخطار کتبی به این روزنامه دادیم و قرار شد تا با تشکیل جلسه فوق‌العاده هیات نظارت بر مطبوعات این مسئله بررسی شود و نظر ما توقیف این نشریه‌است.»

وی افزود: «ما موضوع را به دادستانی اعلام کرده‌ایم و مدعی‌العموم نیز به طور مستقل می‌تواند وارد عمل شود.»

روزنامه شرق که گرایش اصلاح‌طلبی دارد پیش از این سه بار در دوران فعالیت خود توقیف شده‌ است.

«هرگز فکر نمی‌کردیم چنین برداشتی شود»

مدیر مسئول روزنامه شرق به خبرگزاری ایلنا گفته است: «اساساً از هر طرحی برداشت‌های مختلفی انجام می‌شود و هنگامی که طراح، این طرح را کشید در تمام دفتر روزنامه هیچ کس حتی به ذهنش هم نرسید که این طرح می‌تواند ارتباطی با دفاع مقدس داشته باشد.»

آقای رحمانیان افزود: «خود من ۱۸ ماه در جبهه بودم و پدر طراح کاریکاتور نیز جانباز جبهه‌های دفاع مقدس است و اگر می‌خواستیم با این طرح به کسی توهین کنیم در وهله اول به خودمان توهین کرده بودیم.»

رحمانیان برداشت‌های نمایندگان و دیگران از این کاریکاتور را «مغرضانه» خواند و در پایان گفت: «این کاریکاتور ربطی به جغرافیا و تاریخ ندارد و تنها عده‌ای از انسان‌ها را نشان می‌دهد که در چرخه‌ای بی‌انتها چشم‌های هم را به روی حقیقت می‌بندند و باز هم تاکید می‌کنم نه طراح و نه روزنامه هرگز فکر نمی‌کردند چنین برداشتی از این کاریکاتور انجام شود.»

واکنش کاریکاتوریست

هادی حیدری، طراح این کاریکاتور نویسنده کتاب «ادبیات کاریکاتور ایران در عصر اصلاحات» است و از سال ۸۴ سایت تخصصی کاریکاتور موسوم به «هادی تونز» را راه‌اندازی کرده‌است.

کاریکاتور «چشم‌بندان» در صفحه آخر روزنامه شرق. منتشرشده در ۴ مهر ۱۳۹۰.
x
کاریکاتور «چشم‌بندان» در صفحه آخر روزنامه شرق. منتشرشده در ۴ مهر ۱۳۹۰.
​​​​وی عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی و از کاریکاتوریست‌ها و روزنامه‌نگارانی است که سابقه همکاری با بسیاری از روزنامه‌های اصلاح‌طلب را در کارنامه خود دارد، و دو بار در زمان شکل‌گیری اعتراض‌ها به نتایج اعلام شده برای انتخابات خرداد ۸۸، بازداشت شده‌بود.

هادی حیدری روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایلنا گفت: «کسی که گذشته و خانواده من را می‌شناسد می تواند شهادت دهد که من از کشیدن این کاریکاتور چه هدفی داشتم و بر اساس چه معیارهای اخلاقی آن را طراحی کرده‌ام.»

وی افزود: «منظور من از کشیدن این کاریکاتور به هیچ وجه پیامی نبوده که نمایندگان مجلس برداشت کرده‌اند. من می‌خواستم جهل را از طریق کشیدن افرادی که در روز روشن چشم‌بند به صورت خود می‌گذارند نشان دهم.»

هادی حیدری ضمن اشاره به جزئیات این کاریکاتور تصریح کرد: «کاریکاتور من هیچکدام از شاخصه‌های رزمندگان دوران جنگ را ندارد. رزمنده یونیفرم و لباس خاصی دارد و باید در لوکیشن خاصی قرار بگیرد.»

وی در مورد انگیزه معترضان نیز گفت: «این افراد کسانی هستند که بدون انتشار تصویر، علیه آن فضاسازی می‌کنند و می‌خواهند احساسات مردم را نسبت به رزمندگانی که جایگاه شان بالای سر من است تحریک کنند و این کار جنبه غیر اخلاقی دارد.» 

شارلاتان احمدی‌نژاد: روابط ایران و آمریکا باید بهبود پیدا کند



شارلاتان احمدی‌نژاد: روابط ایران و آمریکا باید بهبود پیدا کند


محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری ایران
محمود احمدی‌نژاد، رییس‌جمهوری ایران، در حاشیه سفر به نیویورک در دیدار با گروهی از دانشجویان و استادان دانشگاه‌های آمریکا گفته است که به اعتقاد وی، «امکان تداوم این شرایط بین ایران و آمریکا وجود ندارد و باید این وضعیت بهبود یابد.»

به گزارش خبرگزاری های ایران،وی سه شرط را برای بهبودی روابط با آمریکا برشمرد که مربوط به تهدیدها علیه ایران، مسئله هسته‌ای تهران و پرونده‌های مالی ایران در آمریکا می‌شود.

محمود احمدی‌نژاد خطاب به آمریکاییان گفت که «اگر آنها گام‌های اعتمادساز برداشته و تهدیدهایی که علیه ایران صورت می‌گیرد را محکوم کنند و اجازه دهند مسئله هسته‌ای با تفاهم حل و فصل شود و پرونده‌های مالی دو کشور مرتفع شود امکان بهبود روابط وجود دارد.»

وی افزود: «دو کشور بزرگ، موثر و قدرتمند، ۳۳ سال است که رودرروی یکدیگر قرار گرفته‌اند و اگر در این مدت هم‌افزا با یکدیگر عمل کرده بودند امروز شرایط بین‌المللی شکل دیگری داشت.»

محمود احمدی‌نژاد، در جریان سفر سال گذشته خود به نیویورک که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل انجام داده‌بود نیز در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته‌بود که فرصت بهبود روابط با آمریکا «هنوز به‌طور کامل از دست نرفته‌است.»

وی در این مصاحبه از ایده برقراری یک «خط ارتباطی بحران» بین مقامات ایران و ایالات متحده یا «از هر تدبیری که مانع از برخورد شود» استقبال کرد و در مصاحبه‌های دیگری افزود که «هیچ‌گونه دلیلی برای تنش با آمریکا وجود ندارد و در شرایط عادلانه و احترام‌آمیز آماده تعامل و گفت‌وگو هستیم»؛ این سخنان وی در آن تاریخ با اعتراض چند تن از نمایندگان بانفوذ مجلس شورای اسلامی مواجه شد.

مسئله امید داشتن یا نداشتن به مذاکرات هسته‌ای

به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمود احمدی‌نژاد روز سه شنبه، چهارم مهر، گفت‌وگویی نیز با شبکه‌های «پی‌بی‌اس» و «سی‌بی‌اس» آمریکا داشت و در پاسخ به این سوال که «چشم‌انداز گفت‌وگوها با ۱+۵ را چگونه می‌بینید؟» اظهار داشت: «جمهوری اسلامی ایران اگر امیدی به موفقیت این گفت‌وگوها نداشت در آنها شرکت نمی‌کرد، اما معتقدیم این موضوع با بحث‌های فنی و حقوقی به نتیجه نمی‌رسد چرا که موضوع هسته‌ای ایران سیاسی بوده و فنی و حقوقی نیست.»

سخنان روز چهارشنبه محمود احمدی‌نژاد در مورد امید داشتن به موفقیت مذاکرات هسته‌ای در حالی است که وی روز دوشنبه در دیدار دیگری با «جمعی از نخبگان آمریکایی» خواستار حل‌وفصل مناقشه هسته‌ای در عرصه‌ای جدا از مذاکرات شد و در همان روز در مصاحبه‌ای با روزنامه «واشینگتن پست» نیز گفت که به اعتقاد او تا زمان پشت سر گذاشتن انتخابات بعدی ریاست‌ جمهوری آمریکا نمی‌توان انتظار پیشرفت در زمینه حل و فصل مناقشه هسته‌ای ایران را داشت.

وی روز چهارشنبه در ادامه گفت‌وگوی خود با شبکه‌های «پی‌بی‌اس» و «سی‌بی‌اس» در مورد مسئله هسته‌ای افزود که «مسئله هسته‌ای ایران کاملاً سیاسی است و باید در عرصه حل و فصل مشکلات میان ایران و آمریکا حل شود.»

وی در ادامه گفت: «آمریکا باید از موضعی که در قبال ایران دارد کوتاه بیاید تا مسائل حل شود و این به معنای آن است که به این درک رسیده که ادامه روند فعلی اشتباه است.»

رییس جمهوری ایران در پاسخ به این پرسش «که تحریم‌های آمریکا تا چه میزان ایران را با مشکل مواجه کرده‌است؟» گفت: «بالاخره این تحریم‌ها مشکل‌آفرین هستند اما آمریکایی‌ها باید بدانند که تحریم نمی‌تواند ایران را درهم بشکند؛ ایران کشور قوی و بزرگی است و اگر کسی این حرف را باور ندارد، کافی است مقداری صبر کند تا حقیقت بر همه آشکار شود.»

باراک اوباما، رییس جمهوری ایالات متحده، روز سه‌شنبه در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، درخصوص مناقشه هسته‌ای با ایران گفت: «بگذارید شفاف بگویم؛ آمریکا می‌خواهد این مسئله را از طریق دیپلماتیک حل کند، و ما معتقدیم زمان و فضای لازم برای انجام این کار هنوز وجود دارد. اما این زمان نامحدود نیست.»

وی تأکید کرد که «ایالات متحده آنچه را که باید انجام خواهد داد تا از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند.»

کشورهای غربی نگران هستند که ایران در پوشش برنامه هسته ای خود به دنبال ساخت سلاح اتمی باشد و تهران را متهم کرده اند که با بازرسان آژانس همکاری نکرده و در راه راستی آزمایی ماهیت برنامه هسته ای خود سنگ اندازی می کند.

مسئول بودن یا نبودن دولت آمریکا در مورد فیلم ضداسلامی

به گزارش خبرگزاری مهر، محمود احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنانش در دیدار با گروهی از دانشجویان و استادان دانشگاه‌های آمریکا در مورد فیلم ضداسلامی «معصومیت مسلمانان» گفت: «باید قوانینی تصویب شود که برای چنین اقداماتی ممنوعیت ایجاد کند.»

وی افزود: «نکته‌ای که در این اتفاقات قابل توجه است این است که با وجود آنکه دولت آمریکا صراحتاً اعلام کرده که دخالتی در این اقدامات نداشته‌است و بنده هم باور ندارم که آمریکایی‌ها مستقیماً در چنین اقداماتی دخیل بوده باشند اما همه اعتراض‌ها علیه دولت آمریکا بوده‌است و تصمیم‌گیران آمریکایی باید هر چه سریعتر برای اصلاح این ذهنیت‌های منفی چاره‌ای بیاندیشند.»

این در حالی است که وزارت امور خارجه ایران، روز ۲۲ شهریور ماه در اعتراض به انتشار این فیلم، دولت آمریکا را «مسئول مستقیم توهین به مقدسات اسلامی» خواند.