پنجشنبه، مهر ۰۶، ۱۳۹۱

آلن ایر: تناقض بین گفتار و کردار احمدی‌نژاد هر سال بیشتر شده است



آلن ایر سخن‌گوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با دویچه وله دلیل عدم حضور هیات آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل هنگام سخنرانی احمدی‌نژاد را "سخنان زننده" او عنوان کرد. احمدی‌نژاد باز هم از "مدیریت جهان" سخن گفت.
محمود احمدی‌نژاد رئیس ‌جمهوری اسلامی ایران در هشتمین و آخرین حضور خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با انتقاد از نظام حاکم بر جهان خواستار اصلاحات اساسی در نظام به گفته او "ظالمانه بین‌الملل" و "مشارکت همگانی در مدیریت جهان" شد. ارائه پیشنهاداتی برای "مدیریت جهان" محور سخنان محمود احمدی‌نژاد در شصت‌وهفتمین مجمع عمومی سازمان ملل بود.
هیات آمریکایی از ابتدای شروع سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در محل سخنرانی حضور نداشتند. آلن ایر سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا دلیل عدم حضور هیات آمریکایی در صحن مجمع عمومی سازمان ملل هنگام سخنرانی محمود احمدی‌نژاد را "توهین‌های زشت و زننده این هفته او در مورد موضوعات مختلف از جمله اسرائیل" عنوان می‌کند.
بشنوید: گفت‌وگو با آلن ایر
دویچه وله: محمود احمدی‌نژاد سال‌های پیاپی برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر می‌کند و هر بار از اصلاح مدیریت جهان سخن می‌گوید. ایشان امسال هم در مجمع عمومی از اصلاح مدیریت جهان و نجات بشریت سخن گفت. واکنش دیگر رهبران دنیا و به خصوص آمریکا به این سخنان چه بوده است؟ این صحبت‌ها آیا تاثیری هم در بهبود مدیریت دنیا داشته است؟
آلن ایر: آن‌چیزی که در مورد سخنرانی‌های جناب دکتر احمدی‌نژاد همیشه برای من جالب است، تضاد بین گفتار و کردار حکومت جمهوری اسلامی ایران است. هر سال این تضاد بزرگ‌تر شده است. ایشان امسال از هم‌اندیشی، اخلاق، حکمت و مدیریت مشترک جهان صحبت کردند ولی اگر به کردار ایران نگاه کنیم، عدم پاسخگویی و مسئولانه عمل نکردن حکومت ایران هم نسبت به شهروندان خود و هم نسبت به جامعه بین‌المللی پیداست. مثلا در مورد برنامه هسته‌ای ایران، عدم التزام ایران به تعهدات بین‌المللی‌اش بر کسی پوشیده نیست.
این نکته را باید بگویم هنگامی که آقای احمدی‌نژاد سخنرانی می‌کرد هیات آمریکا حضور نداشت. چون توهین‌های زشت و زننده این هفته ایشان در مورد موضوعات مختلف از جمله اسرائیل ما را مجبور کرد که [هنگام سخنرانی محمود احمدی‌نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل] حضور نداشته باشیم.
یعنی فکر می‌کنید مقامات آمریکا توقع داشتند از زبان محمود احمدی‌نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل صحبت‌های دیگری مثلا با موضوع برنامه هسته‌ای ایران بشنوند؟ مقامات امریکا توقع داشتند از زبان محمود احمدی‌نژاد چه بشنوند؟
انتظار ما از دولت ایران فقط این است که در قبال تعهدات بین‌المللی خود به‌طور مسئولانه عمل کند و پاسخگو باشد. هم در مورد برنامه هسته‌ای و هم در مورد حقوق‌بشر خود مسئولانه عمل کند و پاسخگو باشد. این انتظار نه تنها آمریکا، بلکه انتظار جامعه بین‌المللی از ایران است.
در داخل ایران عنوان شده است در این سفر دولت احمدی‌نژاد برای ۱۶۰ نفر جهت همراهی درخواست ویزا داده بود که آمریکا با حدود ۲۰ ویزا از جمله ویزای دو وزیر موافقت نکرده. چرا آمریکا به برخی از همراهان محمود احمدی‌نژاد ویزا نداد؟

آلن ایر سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا آلن ایر سخنگوی فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا
این یک قاعده کلی است که ما به عنوان مقر سازمان ملل متحد به هیات‌های مختلف وقتی برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل می‌آیند ویزا بدهیم. بعضی وقت‌ها نمی‌توان ویزا صادر کرد. در مواردی به‌‌خاطر مقررات و قوانین‌مان نمی‌توانیم ویزا صادر کنیم. این یک امر خصوصی است.
از آن‌طرف هر سال در شهر نیویورک تظاهرات اعتراضی علیه محمود احمدی‌نژاد برگزار می‌شود. معترضان معتقدند که رئیس‌جمهوری اسلامی از تریبون سازمان ملل برای گسترش عقاید جنجال‌برانگیز خود استفاده می‌کند. تظاهرات‌کنندگان همین‌طور از دولت آمریکا به خاطر صدور ویزا برای هیات ایرانی انتقاد می‌کنند. جواب شما به آن‌ها چیست؟
آزادی بیان به‌صورت مسالمت‌آمیز از امتیازات نظام ماست. تا وقتی این تظاهرات مسالمت‌آمیز باشد، معترضان حق دارند که تظاهرات کنند.
باراک اوباما در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد ایالات محتحده آن‌چه را که باید انجام خواهد داد تا از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند. در عین حال او تاکید کرد زمان برای حل و فصل این مناقشه محدود نیست. بعد از تحریم‌ها، قدم بعدی آمریکا برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای چه خواهد بود؟
ایشان همان‌طور که قبلا فرموده بودند، در سخنرانی‌شان گفتند آمریکا اجازه نخواهد داد که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. ایشان همین‌طور فرمودند که زمان و فضای برای رسیدن به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز وجود دارد و ایران را فراخواند تا از زمان باقیمانده از طریق مذاکرات استفاده کند. وقت هست و همه ما ترجیح می‌دهیم ایران دوباره با جدیت وارد مذاکره شود تا با هم به یک راه‌حلی برسیم.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل اخیرا از باراک اوباما خواسته بود تا برای ایران خط قرمزی ترسیم کند تا در صورت عبور از ان خط قرمز گزینه نظامی مطرح شود. چرا آمریکا تا حالا درباره خط قرمزی که پس از آن مشخصا گزینه نظامی مطرح شود، موضع‌گیری نکرده است؟
ما مکررا موضعمان را ابراز کردیم. ما نمی‌گذاریم که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. صریح‌تر از این که نمی‌شود کاری کرد. این موضع ماست. هدف ما و اسرائیل و جامعه جهانی در این‌باره یکی است. جامعه بین‌المللی مصمم است که ایران به سلاح هسته‌ای دست نیابد.
گفتید که "صریح‌تر از این نمی‌توان کاری کرد" ولی منظور من موضع‌گیری درباره خط قرمزی بود آن‌چنان که نخست‌وزیر اسرائیل خواهان تعیین شدن آن بود...
من سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هستم. راجع به اظهارات نحست‌وزیر اسرائیل من نمی‌توانم اظهارنظر بکنم. من می‌توانم مواضع دولت امریکا را توضیح بدهم. پرزیدنت اوباما دیروز به‌طور واضح اعلام کردند که اجازه نخواهیم داد که ایران سلاح اتمی داشته باشد. الان و با این مسیر دوگانه یعنی فشار و مذاکرات همین راه را طی می‌کنیم و ایران را فرا می‌خوانیم که این مسئله را به‌طور مسالمت‌آمیز حل کند.
سوال من این است که اگر واقعا ماهیت برنامه ایران صلح‌آمیز است چرا نمی‌خواهد با آژانس بین‌امللی انرژی اتمی همکاری کند و چرا نمی‌خواهد به طور جدی مذاکره کند تا بتواند راه‌حلی پیدا کنیم.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر