یکشنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۳

"ضارب زنان جهرم: یک روحانی گفته بود ریختن خون بدحجاب مباح است"

"ضارب زنان جهرم: یک روحانی گفته بود ریختن خون بدحجاب مباح است"

فردی که با چاقو به زنان جهرم حمله می‌‌کرده دستگیر شده. گفته می‌شود او یک بسیجی ۲۲ ساله و پدرش نیز یک سرهنگ پاسدار بسیج است. ضارب گفته از یک واعظ روحانی شنیده که "خون زنان بد‌حجاب مباح است" و او دست به عمل زده است.
گروهی از بسیجیان ایران گروهی از بسیجیان ایران
سایت سحام نیوز که به مواضع مهدی کروبی نزدیک است با انتشار گزارشی می‌نویسد که طی هفته گذشته ۱۱ مورد حمله به زنان و دختران شهرستان جهرم صورت گرفت که باعث ترس و وحشت عمومی در این شهر شده است. این سایت جزئیاتی از اعترافات یک فرد بسیجی دستگیرشده منتشر کرده است

پیش از آن مقام‌های محلی و امام جمعه جهرم نیز حمله با چاقو به دختران جوان در این شهر را تایید کرده‌ بودند. حجت‌الله رضایی سرپرست فرمانداری جهرم و رییس شورای تامین این شهرستان روز شنبه (۸ آذر / ۲۹ نوامبر) به خبرگزاری دولتی ایران (ایرنا) گفت: «با تلاش نیروهای امنیتی، انتظامی، قضایی، بسیج و نیروهای مردمی در مدت کمتر از ۷۲ ساعت عامل ناامنی و ایجاد مزاحمت، دستگیر شد.»

به گزارش سحام نیوز، فرد ضارب که پنجشنبه ۶ آذر دستگیر شده، جوانی است ۲۲ ساله به نام محمد بهشتی‌فر که عضو بسیج قطب‌آباد از توابع جهرم است.

به گزارش همین منبع، گفته می‌شود پدر ضارب، سرهنگ پاسدار جلیل بهشتی‌فر (جلیل اسفریزی) است که در حال حاضر فرمانده بسیج قطب‌آباد، روستایی در فاصله ۱۰ کیلومتری جهرم است.

سحام نیوز می‌افزاید که طی دو روز گذشته برخی افراد و محافل تلاش کرده‌اند وابستگی ضارب به بسیج را انکار کنند، اما در سوابق و فعالیت‌های این فرد در بسیج قطب‌آباد جای تردید نیست.

سرپرست فرمانداری جهرم و رییس شورای تامین این شهرستان پس از اعترافات ضارب گفته است: «ضارب به عمل قبیح خود مبنی بر حمله با چاقو به چند زن اقرار کرده و در حال حاضر تحت نظارت دستگاه انتظامی و قضایی است.» حجت‌الله رضایی تاکید کرد که با هر گونه ناامنی و کسانی که قصد اخلال در نظم عمومی را داشته باشند به شدت برخورد خواهد شد.

"ریختن خون بدحجاب مباح است"

ضارب محمد بهشتی‌فر در اعترافات خود گفته است، حمله با چاقو به زنان و دختران جهرم را پس از شنیدن صحبت‌های یکی از روحانیون که "ریختن خون بدحجاب را مباح شمرده است" انجام داده و هدف وی "اقدام عملی برای نهی از منکر" بوده است.

فرد ضارب در بازجویی‌های اولیه، هدف خود از این اقدامات را مبارزه با بدحجابی ذکر کرده و گفته است اهداف وی زنان و دخترانی بوده‌اند که حجاب کامل با چادر نداشته و پوشش مانتو داشته‌اند.

گفته می‌شود مقامات محلی پس از شناسایی فرد ضارب و اعترافات او، بلافاصله گزارشی مبنی بر "عدم سلامت روانی" وی تهیه کرده و برای تایید به پزشکی قانونی ارسال کرده‌اند تا از هرگونه مجازات شدید قضایی فرد ضارب جلوگیری به عمل آید.

درتمامی موارد، ضارب با چاقو به باسن دانشجویان دختری زده بود که با مانتو تردد می‌کرده‌اند. گفته می‌شود ناامنی‌های جاری در شهرستان جهرم باعث شد که درنهایت دانشجویان از روزچهارشنبه کلاس‌ها را تعطیل کنند.

از نظر مقامات ایران زن منشاء مشکلات و مسائل است



از نظر مقامات ایران زن منشاء مشکلات و مسائل است

فهمیه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور دولت یازدهم در امور زنان و خانواده
فهمیه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور دولت یازدهم در امور زنان و خانواده
MEHR

نوشتۀ ناصر اعتمادی
فهمیه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور دولت یازدهم در امور زنان و خانواده، با اشاره به افزایش بی وقفۀ شمار زنان در دانشگاه ها، روی آوری فزایندۀ زنان به "تجرد قطعی" و یا افزایش نرخ طلاق و همزمان افزایش سن ازدواج، نتیجه گرفته است که همۀ این تحولات منشاء معضلات و مسائل عدیده است، هر چند راهکارهای رسمی قدرت قادر به جلوگیری از رشد همین فرآیندها نیست.

علی کشتگر، تحلیل‌گر مسائل سیاسی
 
30/11/2014 by ناصر اعتمادی
فهمیه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور ایران در امور زنان و خانواده، امروز گفت که مشکلات ویژه زنان ایران از جنس اقتصادی نیست، بلکه ریشه در نوع نگاه به مسألۀ زن و خانواده در ایران دارد.
او سرفصل اصلی مشکلات زنان ایران را کاهش نرخ ازدواج و افزایش همزمان نرخ طلاق دانست و گفت : افزون بر این "شاهدیم که متوسط سن ازدواج در کشور در حال افزایش و متوسط سن طلاق در حال کاهش است."
مشاور وزیر کشور در ادامه گفت : اکنون لایه اجتماعی از دختران در کشور شکل گرفته که به "تجرد قطعی" رسیده اند و دیگر "امیدی به ازدواج این دختران وجود ندارد."
او اضافه کرد : در حال حاضر 9 تا 10 درصد معتادان کشور را زنان تشکیل می دهند و متوسط سن اعتیاد زنان به 27 سال کاهش یافته و غالب زنان معتاد نیز نه از مخدرهای سنتی، بلکه از مخدرهای صنعتی استفاده می کنند.
فهمیه فرهمندپور سپس تصریح کرد که مهاجرت به شهرها "زنانه تر شده" و امروز دختران که برای تحصیل به شهرهای ایران مهاجرت می کنند به زندگی مجردی روی می آورند که خود از نظر مشاور وزیر کشور ایران به دلایل فرهنگی معضلاتی ایجاد می کند.
وی همچنین گفت که برغم سخت گیری ها هم اکنون 60 درصد ظرفیت دانشگاه های کشور به دختران اختصاص دارد که همین باز به گفتۀ مشاور وزیر کشور ایران "خود تبدیل به یک مسئله شده است." وی سیاست سهمیه بندی برای جلوگیری از ورود گستردۀ دختران به دانشگاه ها را "نادرست ترین شیوۀ مدیریت" این مسأله خواند، بی آنکه بگوید که افزایش حضور دختران در دانشگاه ها چه مشکل یا مسئله ای را به وجود می آورد.
فهمیه فرهمندپور در پایان گفت که اگر گرایش دختران به ادامۀ تحصیل در دانشگاه ها بیشتر از پسران است، علت آن این است که دختران به جز ادامۀ تحصیل با گزینۀ دیگری روبرو نیستند، هر چند ادامۀ تحصیل در دانشگاه ها به گفتۀ مشاور وزیر کشور تنها چهار سال بلاتکلیفی دختران را به تأخیر می اندازد و در پایان مشکلات شان را پیچیده تر می سازد.
در اظهاراتی جداگانه، امروز آیت الله محمد محمدی گلپایگانی، رییس دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران از گسترش رابطه آزاد و زندگی مشترک زنان و مردان جوان خارج از چارچوب ازدواج شرعی ابراز نگرانی کرد و گفت که با ادامۀ این روند به زودی نسل "حلال" جای خود را، به گفتۀ او، به نسل "حرامزاده ها" می دهد. او رابطۀ آزاد زنان و مردان جوان را "شرم آور" توصیف کرد و افزود : "دشمنان سخت در تلاشند تا فرهنگ و روابط خانوادگی ایرانیان را منحرف کنند." رییس دفتر رهبر جمهوری اسلامی ضمن انتقاد شدید از گسترش آنچه "ازدواج سفید" نامید از حکام دادگاه های اسلامی خواست تا به شدت با این نوع از زندگی مقابله کنند.
اگر چه این اظهارات و نگرانی ها حکایت از شکاف میان ارزش های مسلط و ارزش های جاری به ویژه در مناسبات جوانان و زنان و مردان با یکدیگر می کند، اما، در عین حال، بستر تشدید سخت گیری های رایج به نام مقابله با "بدحجابی" یا "حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر" را نیز نشان می دهد. پس از اسیدپاشی های اخیر به روی زنان در اصفهان، در روزهای گذشته اخبار نیز در مورد حملات افراد مسلح به چاقو به دختران جوان و دانشجو در شهر جهرم در برخی رسانه ها و فضاهای اجتماعی اینترنت منتشر شد. علی کشتگر، تحلیلگر مسائل ایران نگرانی های رهبران ایران از شکاف های فرهنگی جامعه و خشونت های جاری علیه زنان را از نشانه های دگردیسی های مهم اجتماعی در ایران می داند که دیر یا زود منشا تحولات و تغییرات مهم سیاسی در این کشور خواهد شد.

آیت‌ شیطان علم الهدی هم خواستار محاکمۀ رهبران اعتراض های سال ٨٨ شد



آیت‌ شیطان علم الهدی هم خواستار محاکمۀ رهبران اعتراض های سال ٨٨ شد

آیت‌الله احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان رهبری
آیت‌ شیطان احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان رهبری

نوشتۀ ناصر اعتمادی
آیت‌ شیطان احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان رهبری، امروز بار دیگر تکرار کرد که خبرگان اجازۀ نظارت بر عملکرد رهبر جمهوری اسلامی را ندارند و نظارت آنان تنها شامل شرایط ولایت رهبری می شود.

او در جای دیگری از سخنانش در واکنش به اظهارات اخیر علی مطهری گفت : کسانی که راهپیمایی های اعتراضی سال 1388 را راه انداختند و به گفتۀ او مسبب قتل عده ای شدند باید محاکمه شوند.
امام جمعه مشهد در سخنانش نامی از مهدی کروبی و میرحسین موسوی، نامزدهای معترض دهمین انتخابات ریاست جمهوری نبرده، که از چهار سال پیش و به اتهام برانگیختن و هدایت راهپیمایی های اعتراضی سال 1388 در حصر خانگی به سر می برند. با این حال، این نخستین بار است که یک روحانی عالیرتبۀ نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی تلویحاً با محاکمۀ رهبران اعتراض های سیاسی سال 1388، یعنی میرحسین موسوی و مهدی کروبی، موافقت می کند.
علی مطهری نمایندۀ اصولگرای مجلس شورای اسلامی بارها خواستار رفع حصر از میرحسین موسوی و مهدی کروبی و محاکمۀ آنان و دیگر مسببان ناآرامی های سال 88 شده است. او در آخرین موضعگیری اش در این باره گفت که با نظر آیت الله خامنه ای که تاکنون مخالف محاکمۀ رهبران جنبش سبز بوده و به این ترتیب ادامۀ حصر خانگی و غیرقانونی آنان را باعث شده موافق نیست. خانوادۀ مهدی کروبی در نامه ای که در روزهای گذشته منتشر کرد اعلام نمود که مهدی کروبی رسماً علی مطهری را نمایندۀ خود برای فراهم ساختن مقدمات محاکمه علنی اش تعیین کرده است.

از نظر علی جنتی "داعش" نمونۀ موفقیت استفاده تبلیغاتی از اینترنت است

از نظر علی جنتی "داعش" نمونۀ موفقیت استفاده تبلیغاتی از اینترنت است

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی-تصویر آرشیوی
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی-تصویر آرشیوی

نوشتۀ ناصر اعتمادی
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن پشتیبانی از سیاست سانسور اینترنت و ماهواره گفته است که استفادۀ تبلیغاتی  گروه "داعش" از فضای اجتماعی اینترنتی نشان می دهد که جمهوری اسلامی نیز می تواند و باید در عین مقابله با "مضرات" ماهواره و فضاهای اجتماعی اینترنت از آنها برای تبلیغ ارزش های خود استفاده کند.

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز در مصاحبه ای اختصاصی با خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران ایران، گفت که این وزارتخانه از نشر ترانه های، به گفتۀ او، "مبتذل" و "بروز مسائل جنسی و الحادی در آثار" جلوگیری کرده و می کند. علی جنتی بار دیگر تصریح کرده است که هر چند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها متولی امور باصطلاح فرهنگی کشور نیست، اما، وظایف این وزارتخانه بر اساس اسناد راهبردی جمهوری اسلامی، نظیر سند چشم انداز بیست ساله، و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین و ابلاغ می شود و در نتیجه از جمله وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی "صیانت از ارزش های انقلاب اسلامی است".
علی جنتی بر همین اساس گفته است : "ترانه هایی که اشعار مبتذل دارند و به حال جامعه مضرند و یا موسیقی شان با مبانی ارزشی ما سازگار نیست" مجوز نشر وزارت ارشاد را دریافت نمی کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جای دیگری از سخنانش گفته است که اگر چه شبکه های ماهواره ای و اجتماعی اینترنت از مصادیق باصطلاح "جنگ نرم" علیه جمهوری اسلامی هستند، اما، می توان در عین مقابله با آنان از آنها برای تبلیغ و "ترویج مبانی ارزشی جمهوری اسلامی بهترین استفاده را کرد." علی جنتی تأکید کرده است : "من اعتقاد دارم که ما ضمن اینکه باید مراقب برخی از مضرات شبکه های اجتماعی و ماهواره ای باشیم، در عین حال می توانیم بهترین استفاده را از آنها برای توسعۀ فرهنگ و ارزش های خودمان ببریم و نباید از این موضوع غفلت کرد."
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توضیح این نظر به فعالیت مؤثر گروه موسوم به "دولت اسلامی" در شبکه های اجتماعی اینترنتی اشاره کرده و گفته است که "دولت اسلامی" برغم خشونت هایش توانسته با بهره برداری تبلیغاتی از شبکه های اجتماعی اینترنتی شمار فزاینده ای از جوانان اروپایی را به صفوف خود جلب کند. علی جنتی در ادامۀ این سخن افزوده است که به نظر او موفقیت "دولت اسلامی" در این زمینه نتیجۀ "استفاده ای است که این گروه از همۀ امکانات رسانه ای و ارتباطی اش می کند و ما نباید از این موضوع غفلت کنیم."
گفتنی است که به تازگی دیوان عالی ایران حکم اعدام سهیل عربی را به دلیل اظهار نظر در صفحۀ فیسبوک اش تأئید کرد.
ایران در کنار کشورهایی نظیر بلاروس، چین، کوبا و روسیه و یا رژیم بشار اسد یکی از سخت ترین سیاست های فیلترینگ یا سانسور اینترنت را به اجرا می گذارد و صدور پارازیت به روی شبکه های ماهواره ای هم نگرانی از شیوع بیماری های ناعلاج را در ایران افزایش داده و هم واکنش تُند جوامع غربی را برانگیخته است.

اسیدپاشی بر روی رئیس بیمارستانی در تهران


اسیدپاشی بر روی رئیس بیمارستانی در تهران
 
دکتر انوری رئیس بیمارستان ضیاییان تهران
مدیر بیمارستان ضیائیان تهران شامگاه شنبه هنگام مراجعه به منزل، مورد حمله دو اسیدپاش قرار گرفت و از ناحیه دو چشم آسیب دید.

به گزارش خبرنگار مهر، مرکز اطلاع رسانی تهران بزرگ شامگاه شنبه 29-11-2014 اعلام کرد: "ساعت 21 امشب دکتر انوری مدیر بیمارستان ضیائیان تهران به هنگام مراجعه به منزل توسط دو راکب موتورسوار مورد اسیدپاشی قرار گرفت و از ناحیه دوم چشم آسیب دید".

بر اساس همین گزارش، به دنبال بروز این حادثه دکتر انوری بلافاصله به یکی از بیمارستانها منتقل و اقدامات درمانی برای وی آغاز شد.
همچنین، به دنبال وقوع این حادثه، دستگیری اسیدپاشان در دستور کار پلیس تهران بزرگ قرار گرفت و تیم ویژه پلیس برای پیگیری حادثه اسیدپاشی، تشکیل شد.
صحنه ای از اتاق عمل و جراحی چشم های دکتر انوری


عیادت وزیر بهداشت از مدیر بیمارستان ضیائیان

به گزارش رسانه های ایرانی،  وزیر بهداشت، امروز در بیمارستان فارابی، از دکتر انوری، مدیر بیمارستان ضیائیان که شب گذشته، در حادثه اسیدپاشی از ناحیه چشم و صورت مصدوم شد، عیادت کرد.

بر اساس گزارش مذکور شب گذشته، دکتر انوری به هنگام مراجعه به منزل، طی حمله اسیدپاشی و مصدومیت از ناحیه چشم و صورت، در بیمارستان فارابی بستری شد و تحت مداوا قرار گرفت.
وزیر بهداشت ایران، توصیه های لازم را به تیم معالج دکتر انوری، در خصوص روند درمان وی ارائه کرد.
بنابر همین گزارش ها، شب گذشته نیز، دکتر ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، با حضور در بیمارستان از مدیر بیمارستان ضیائیان عیادت کرد.

حوادث اسید پاشی پیش از این در چند شهر ایران علیه زنان صورت گرفته بود که عاملان آن حوادث هنوز دستگیر نشده اند. اما این بار شخصیتی بیمارستانی را هدف قرار داد.

پلیس ایران هنوز اطلاعات بیشتری در مورد دستگیری عاملان و یا انگیزه آنها گزارشی نداده است.

مقامات امنیتی ایران پیش از این به رسانه های این کشور دستور دادند که در موارد اسیدپاشی به زنان خصوصا در شهر اصفهان که بیشترین قربانیان اسید پاشی در آنجا مورد حمله قرار گرفته بودند، به اطلاع رسانی  نپردازند.

پیش از اسیدپاشی به زنان در اصفهان، امام جمعه این شهر از زنان بدحجاب انتقاد و شدیدا به آنها حمله کرده بود که آگاهان آن حوادث را مربوط به اظهارات وی نسبت دادند، اتهامی که وی آنرا رد کرد.

اکثر قربانیان زنان جوان و زیبایی بودند که با پنجره باز خودرو در حال رانندگی بودند که مورد حمله اسیدپاشان موتور سوار قرار می گرفتند.

مسئله حجاب در جامعه ایران بحث برانگیز شده و مجلس قانونی برای کنترل حجاب تصویب و مسئولیت اجرایی آنرا به بسیج سپرده است.

 در همین رابطه، محمد رضا نقدی فرمانده نیروهای بسیج ایران چندی پیش گفت: «امر به معروف و نهی از منکر» از طرف خدا بر عهده بسیجیان قرار گرفته است.
نقدی در مصاحبه با «راه دانا» گفته بود: «امر به معروف و نهی از منکر یک نوع ابراز محبت و دوستی است بر خلاف آنچه که رسانه های غربی آن را درک نمی کنند و تبلیغات ناصحیح می‌کنند.»

به گزارش روز 18 نوامبر العربیه، "امر به معروف و نهی از منکر" یکی از موارد جنجال برانگیز در ایران است. در مقاطعی نیروهای پلیس ایران با راه اندازی گشت‌هایی با همین موضوع، اقدام به دستگیری افراد بر اساس نوع پوششان می‌کردند که این برنامه هر از چند گاهی تکرار می‌شود. چندی پیش گروه «انصار حزب الله» نیز اقدام به راه اندازی گشت‌های ویژه خود در همین زمینه کرد که با انتقادهای گسترده‌ای روبرو شد.
اخیرا و پس از اسید پاشی به چند دختر در اصفهان که منجر به مرگ یکی از آن‌ها شد، موضوع "امر به معروف و نهی از منکر" بار دیگر در سطح افکار عمومی و رسانه‌ها مطرح شد. در حالی که مسئولان حکومتی اسیدپاشی‌ها را کار "وابستگان به بیگانگان" اعلام می‌کنند، برخی منتقدان این پدیده را ناشی از سخنرانی‌های مسئولان حکومتی به ویژه برخی روحانیون درباره مساله پوشش زنان می‌دانند

پول ایران به کاهش ارزش خود ادامه می دهد


پول ایران به کاهش ارزش خود ادامه می دهد 
 
هر دلار آمریکا در بازار آزاد ایران، بعد از ظهر روز یکشنبه 30-11-2014، به 3500 تومان معامله شد و از دو روز گدشته 200 تومان گرانتر شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ایران، قیمت هر دلار آمریکا با نوسانات لحظه ای معادل 3500 تومان در بازار آزاد به فروش رفت.

خبرآنلاین می نویسد، گفتنی است هر یور 4318 تومان، پوند انگلیس 5330 تومان، درهم امارات 940 تومان و لیر ترکیه 1538 تومان در لحظه تنظیم این گزارش معامله می شود.

قیمت دلار در حالی افزایش یافته، که این اتفاق از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم در 14 ماه گذشته به این شکل بی سابقه بوده است.

به نظر بهاءالدین حسینی هاشمی، کارشناس مسائل بانکی، دو عامل بدبینی از نتیجه مذاکرات هسته ای و کاهش قیمت نفت بیشترین تاثیر را در کاهش ارزش پول ایران داشته است.

جوانی به اتهام چاقو زدن به زنان شهر جهرم دستگیر شد

جوانی به اتهام چاقو زدن به زنان شهر جهرم دستگیر شد
 
با دستگیری یک جوان در شهر جهرم استان فارس به اتهام چاقو زدن به چند زن، باردیگر مقامات ایرانی تلاش می کنند این جنایت را شخصی جلوه دهند و ارتباط آن با موضوع "امر به معروف و نهی از منکر" را انکار کنند.

طی روزهای گذشته اخباری مبنی بر حمله با چاقو به ۶ زن در شهر جهرم، منتشر شد. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، ۵ نفر از این زنان دانشجو بوده‌اند. شهرستان جهرم در 193 کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.

به نوشته سایت خبری بازتاب، محمد رضا رضایی، نماینده جهرم در مجلس ایران روز یکشنبه 30 نوامبر گفت: "انگیزه ضارب جهرم کاملا شخصی بوده است و هیچ ارتباطی با موضوع امر به معروف و نهی از منکر نداشته است".

این نماینده مجلس گفت پدر ضارب، که یک پاسدار در بسیج جهرم است، "بعد از اطلاع از ارتکاب جرم فرزندش" او را تحویل قانون داده است.

رضایی گفت: "دربین افرادی که مورد سوء قصد قرار گرفتند ، خانمهایی بودند که حجابشان به هیچ عنوان مشکلی نداشته است و حتی چادر نیز به سر داشته اند ، لذا این ادعا که انگیزه ضارب مبارزه با بد حجابی و امر به معروف و نهی از منکر بوده است ، به هیچ عنوان صحت ندارد."

خبرگزاری فارس، وابسته به محافل امنیتی ایران، هم باردیگر سعی کرد ماجرای چاقو زدن به چند زن در شهر جهرم را به "رسانه های خارجی و داخلی" نسبت دهد، و مدعی شد که این رسانه همانند ماجرای اسیدپاشی در شهر اصفهان، اقدام به بزرگنمایی کرده اند.

مهر ماه گذشته نیز حملات اسیدپاشی به زنان در اصفهان، نگرانی ها و اعتراضاتی را به دنبال داشت. در جریان این حملات ۴ زن آسیب دیدند و شایعاتی در مورد ارتباط اسیدپاشی با نوع حجاب این زنان، مطرح شد. مقامات رسمی در ایران هر گونه ارتباط اسیدپاشی با امر به معروف و حجاب را رد کردند و آن را توطئه دشمنان عنوان کردند اما در عین حال اعتراضاتی در اصفهان و تهران نسبت به این اسیدپاشی‌ها برگزار شد.

شنبه، آذر ۰۸، ۱۳۹۳

ظریف: اختلاف زیادی میان ایران و گروه ۱+۵ وجود دارد

ظریف: اختلاف زیادی میان ایران و گروه ۱+۵ وجود دارد
حسین سبحانی نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ایران اعلام کرد که وزیر امور خارجه کشور در  نشست خصوصی روز شنبه با مجلس، گزارشی از عملکرد تیم مذاکره کننده ارائه کرد و تاکید داشت که مذاکرات به دلیل مقاومت ایران در مقابل زیادی خواهی طرف مقابل ادامه دارد.

به گزارش سایت خانه ملت حسین سبحانی نیا در تشریح جلسه غیر علنی امروز شنبه 8 آذر مجلس شورای اسلامی، گفت: «در این جلسه وزیر امور خارجه گزارشی از روند و میزان مذاکرات هسته ای در وین و بحث های انجام شده و نحوه کار میان وزرای خارجه ۱+۵ به نمایندگان ارائه داد.»

او ادامه داد: «ظریف تاکید داشت که تمدید مذاکرات از اختیارات تیم مذاکره کننده ایران بود. همچنین وزیر امور خارجه عنوان کرد که اختلاف زیادی بین ایران و تیم ۱+۵ وجود دارد. فاصله بین لغو تحریم و افزایش تعداد سانتریفیوژها از جمله موارد اختلاف بود.»

ظریف در جلسه غیرعلنی روز شنبه ۲۹ نوامبر مجلس شورای اسلامی تاکید کرده که ایران هیچگاه اجازه نداد طرف مذاکره کننده موارد خارج از دستور از جمله حقوق بشر و برنامه موشکی را مطرح کند.

ایران و گروه ۱+۵ در تلاشند بودند تا روز ۲۴ نوامبر جاری، به توافق جامع هسته‌ای دست یابند. از این رو مذاکراتی ماراتونی در وین آغاز کردند. این تاریخ زمان ضرب‌الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافقی است که بر مبنای آنجامعه جهانی از صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران اطمینان حاصل کند و در مقابل، به تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور پایان دهد.

غرب که ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای می‌کند، علیه این کشور تحریم‌های سختی آغاز کرده است. در مقابل ایران بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود اصرار دارد.

روز ۲۴ نوامبر زمان عمل به توافق موقت هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ که سال گذشته منعقد شد، پایان می‌یابد. هنوز دورنمای مذاکرات مشخص نیست و دو طرف از وجود موانعی در مسیر دستیابی به توافق سخن می‌گویند.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، گروه ۱+۵ را تشکیل می‌دهند.

وحید خراسانی خواستار سفر رفسنجانی به سعودی برای حل پرونده اتمی ایران شد

وحید خراسانی خواستار سفر رفسنجانی به سعودی برای حل پرونده اتمی ایران شد
وحید خراسانی از مراجع تقلید شیعیان در قم، خواستار سفر اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران به سعودی به منظور حل و فصل پرونده اتمی ایران شد.

به گزارش سایت سحام نیور، طه هاشمی معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، در صفحه فیس‌بوک خود خاطره‌ای در درباره دیدار هیئتی از این دانشگاه با شماری از روحانیون بلندپایه در قم نوشته است؛ دیدارهایی که روز پنجشنبه ۲۷ نوامبر صورت گرفت.

او در این باره نوشته است: «به اتفاق دکتر میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی و تنی چند ازهمکاران با بزرگان حوزه علمیه قم حضرات آقایان حسینی بوشهری، نوری همدانی، مکارم شیرازی، وحید خراسانی، موسوی اردبیلی، شهرستانی، صافی گلپایگانی، سبحانی، جوادی آملی، هاشمی شاهرودی دیدار داشتیم.»

به نوشته طه هاشمی، در دیدار با آیت‌الله صافی گلپایگانی، او علاوه بر تمجید از عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی، از نقشی که هاشمی رفسنجانی در ایران ایفا می‌کند، تجلیل کرد.

به نوشته معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی: «آیت الله درعین حال به نقش آقای هاشمی رفسنجانی پرداخت و ازایشان و هوش و درایت و مدیریت آیت اله هاشمی رفسنجانی تجلیل کردند.»

بنا بر این گزارش، آیت‌الله وحید خراسانی با اشاره به بی نتیجه بودن مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ و اختلاف‌های موجود میان ایران و سعودی، گفت: «راه قطعی این است که آقای هاشمی به عربستان سفرکند.»

طه هاشمی ادامه داده است: «چندبار تاکید کردند که باید این سفر انجام شود، چون تنها شخصیتی که می‌تواند عربستان را مجاب کند آقای هاشمی است. سفراو به نفع جهان اسلام و ایران است.»

بنا بر این نوشته، آیت‌الله وحید خراسانی برای تعریف از شخصیت و نقش هاشمی رفسنجانی، خاطره‌ای از روزهای نخستین پیروزی انقلاب ایران بازگو کرد: «آقای هاشمی را سالیان متمادی است که می شناسم، ازهمان اول انقلاب و خاطره‌ای تعریف کرد که وقتی آقای خمینی آمدند من وقت خواستم که خدمت ایشان برسم، فوری وقت دادند و من(آیت الله وحید) به ملاقات ایشان رفتم.»

به نوشته طه هاشمی: «آقای وحید ادامه داد که من کنا رآقای خمینی نشستم و روبروی ما آقای اشراقی داماد آقای خمینی نشسته بود دیدم یک شیخ جوانی آمد و فردی را مطرح کرد و گفت این آقا خوب است والی(استاندار) اصفهان باشد و ایشان قبول کرد. چند دقیقه بعد آمد و فرد دیگری را به آقای خمینی معرفی کرد و گفت این آقا مناسب است استاندار فلان استان باشد، بازهم او تایید کرد. دوباره آمد خدمت آقای خمینی وگفت آقای امامی کاشانی مناسب است مسئول مدرسه سپه‌سالار باشد، بازهم آقای خمینی قبول کرد، آیت اله وحید ادامه داد: برای من عجیب بود، پیش خود گفتم این شیخ کیست که رهبرانقلاب این‌همه به او اعتماد دارد و حرف او را می پذیرد؟ رو کردم به آقای اشراقی و گفتم این شیخ کیست؟ او هم جواب داد: ایشان آشیخ علی اکبرهاشمی رفسنجانی است…»

زلزله و ویرانی‌های ناشی از آن در تهران: با زلزله ۶ ریشتری در تهران ۶٣ هزار کشته خواهیم داشت

زلزله و ویرانی‌های ناشی از آن در تهران: با زلزله ۶ ریشتری در تهران ۶٣ هزار کشته خواهیم داشت

زلزله‌زدگان روستای باجه باج ورزقان - آذربایجان شرقی
ISNA

نوشتۀ شهلا رستمی
نگرانی ها از وقوع زلزله در تهران و پیامدهای آن باز هم به گوش می رسد و این پرسش را مطرح کرده است که چرا که طی سال های اخیر اقدامات اساسی مانند مقاوم سازی تمام سازه های شهری در برابر زلزله در شهر صورت نگرفته است؟
زیرا پیش بینی می شود در صورت وقوع زلزله در پایتخت، بحران ملی به وجود بیاید.

گفتگو با مرتضی امینی، کارشناس ژئو تکنیک و مهندسی زلزله و استاد دانشگاه
 
28/11/2014 by شهلا رستمی
خبرکزاری مهر، با مطرح کردن این پرسش می نویسد: خسارات و تلفات زلزله در ایران با سایر کشورها قابل مقایسه نیست. بدین معنا که یک زلزله 6 ریشتری در کشورما باعث مرگ ده ها و حتی صدها نفر می‌شود و میلیاردها تومان خسارت به دنبال می آورد، اما در کشوری مانند ژاپن، که به طور مداوم در آن زلزله رخ می دهد، زلزله ای با همین مقیاس در نهایت چند زخمی به جا می گذارد.
چند سال پیش در ژاپن زلزله مهیبی رخ داد که قدرت آن نزديك به 9 ريشتر بود. این زلزله تقريبا دو و نيم ريشتر بيشتر از زلزله بم بود. اين در حالي است كه آمار تلفات این دو زلزله اصلا قابل مقايسه نيست، چنانچه زلزله بم 26 هزار كشته و 30 هزار مجروح داشت و زلزله ژاپن با آن شدت حدود 12 هزار کشته به بار آورد که بخش بزرگی از قربانيان به دليل سونامي و غرق شدن در آب جان باختند.
به گفته مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران، اگر چه بحث نوسازی بافت های فرسوده به ویژه پس از وقوع زلزله بم در تهران مورد توجه قرار گرفت، اما متاسفانه تنها 30 درصد از بافت‌هاي فرسوده شهر طي حدود 10 سال اخير نوسازي شده است. اين درحاليست كه 3 هزار و 268 هكتار بافت فرسوده با 3 شاخص نفوذ ناپذيری (بلوكهايي كه بيش از 50 درصد معابر آن عرض كمتر از 6 متر دارند)، ناپايداري (بلوك‌هايي كه بيش از 50 درصد بناهاي آن ناپايدار و فاقد سيستم سازه است) و ريزدانه بودن (بلوك‌هايي كه بيش از 50 درصد پلاك‌هاي آنها مساحت كمتر از 200 متر مربع دارند) در شهر وجود دارد و چنانچه تنها شاخص ناپايداري را براي بافتهاي فرسوده مد نظر قرار دهيم حدود 14 هزار هكتار از بافتهاي شهر تهران فرسوده به شمار می آیند.
به گفته احمد صادقی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، نرم افزارهای ژاپنی، براساس اطلاعات داده شده، می گویند با زلزله 6 ریشتری در تهران 63 هزار کشته خواهیم داشت در حالی که این آمار در سال 75 بیش از 360 هزار کشته بود.
از مرتضی امینی، کارشناس ژئو تکنیک و مهندسی زلزله و استاد دانشگاه، پرسیدم آیا می تواند بامثال های روش پیامد های رخداد یک زلزله 6 ریشتری در تهران را بر شمرد و بگوید گه حسارات جانی و مالی آن چقدر خواهد بود؟
مرتضی امینی می گوید: سبک ساختن ساختمان و سازه های شهری مهمترین اقدامی است که می تواند میزان خسارات و تلفات زلزله را به کمترین حد ممکن برساند. به موازات آن می بایست به میزان آگاهی شهروندان افزود و به آنها رفتار صحیح به هنگام رخداد زلزله را آموخت. کاستن از بار ترافیک شهری و ایجاد بلوارهای بزرگ وهمچنین به کارگیری دستگاه‌های نصب شده در شهر تهران برای اقدام به قطع خودکار شریان‌های حیاتی مانند برق و گاز می بایست انجام گیرد. هماهنگی دستگاه ها و نهادها و همچنین نیروهای امدادی و... نیز می تواند در کاهش خسارات زلزله نقش داشته باشد.
مرتضی امینی با اشاره به اینکه تهران بر روی بیش از 33 گسل‌ ساخته شده و در کنار آنها به ساختن ساختمانهای بلند و با پی کم عمق پرداخته اند، می گوید ساختمانهای 5 طبقه بهتر می توانند در برابر زلزله ایستادگی کنند.

حزب‌الله لبنان حضور قاسم سلیمانی در عراق را تأئید کرد

حزب‌الله لبنان حضور قاسم سلیمانی در عراق را تأئید کرد

این اولین بار است که حزب‌الله لبنان حضور سردار قاسم سلیمانی را در عراق تأئید می کند.
این اولین بار است که حزب‌الله لبنان حضور سردار قاسم سلیمانی را در عراق تأئید می کند.

نوشتۀ ناصر اعتمادی
حزب‌الله لبنان اعلام کرد که سردار قاسم سلیمانی، فرماندۀ نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران، در رأس شماری از کارشناسان نظامی حزب‌الله لبنان و نظامیان ایران پس از سقوط شهر موصل وارد عراق شد و از آن زمان تاکنون نقش نظامی مهمی در این کشور ایفا کرده است.

این اولین بار است که حزب الله لبنان حضور سردار قاسم سلیمانی را در عراق تأئید می کند، هر چند مقامات جمهوری اسلامی همواره حضور نظامیان خود در خاک عراق را تکذیب کرده اند.
شبکۀ تلویزیون "المنار" وابسته به حزب الله لبنان گفته است که در پی پیشروی های گستردۀ گروه موسوم به "دولت اسلامی"، قاسم سلیمانی به همراه نظامیان عراق و شبه نظامیان حزب الله لبنان طرح نظامی را برای تأمین امنیت بغداد و حوالی آن به اجرا گذاشت. به موجب این طرح اولین فرمان سردار سلیمانی تأمین امنیت جاده مواصلاتی میان بغداد و سامرا بوده است. شبکۀ تلویزیونی حزب الله لبنان همچنین مدعی است که فرماندۀ نیروهای برون‌مرزی سپاه پاسداران ایران در نبردهای الانبار، مناطق کردنشین دیاله و همچنین منطقۀ نفت خیز کرکوک علیه "دولت اسلامی" حضور داشته است.

ظریف: اختلاف زیادی میان ایران و گروه ۱+۵ وجود دارد

ظریف: اختلاف زیادی میان ایران و گروه ۱+۵ وجود دارد
حسین سبحانی نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ایران اعلام کرد که وزیر امور خارجه کشور در  نشست خصوصی روز شنبه با مجلس، گزارشی از عملکرد تیم مذاکره کننده ارائه کرد و تاکید داشت که مذاکرات به دلیل مقاومت ایران در مقابل زیادی خواهی طرف مقابل ادامه دارد.

به گزارش سایت خانه ملت حسین سبحانی نیا در تشریح جلسه غیر علنی امروز شنبه 8 آذر مجلس شورای اسلامی، گفت: «در این جلسه وزیر امور خارجه گزارشی از روند و میزان مذاکرات هسته ای در وین و بحث های انجام شده و نحوه کار میان وزرای خارجه ۱+۵ به نمایندگان ارائه داد.»

او ادامه داد: «ظریف تاکید داشت که تمدید مذاکرات از اختیارات تیم مذاکره کننده ایران بود. همچنین وزیر امور خارجه عنوان کرد که اختلاف زیادی بین ایران و تیم ۱+۵ وجود دارد. فاصله بین لغو تحریم و افزایش تعداد سانتریفیوژها از جمله موارد اختلاف بود.»

ظریف در جلسه غیرعلنی روز شنبه ۲۹ نوامبر مجلس شورای اسلامی تاکید کرده که ایران هیچگاه اجازه نداد طرف مذاکره کننده موارد خارج از دستور از جمله حقوق بشر و برنامه موشکی را مطرح کند.

ایران و گروه ۱+۵ در تلاشند بودند تا روز ۲۴ نوامبر جاری، به توافق جامع هسته‌ای دست یابند. از این رو مذاکراتی ماراتونی در وین آغاز کردند. این تاریخ زمان ضرب‌الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافقی است که بر مبنای آنجامعه جهانی از صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران اطمینان حاصل کند و در مقابل، به تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور پایان دهد.

غرب که ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای می‌کند، علیه این کشور تحریم‌های سختی آغاز کرده است. در مقابل ایران بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود اصرار دارد.

روز ۲۴ نوامبر زمان عمل به توافق موقت هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ که سال گذشته منعقد شد، پایان می‌یابد. هنوز دورنمای مذاکرات مشخص نیست و دو طرف از وجود موانعی در مسیر دستیابی به توافق سخن می‌گویند.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، گروه ۱+۵ را تشکیل می‌دهند.

حمله یک ویروس رایانه‌ای پیشرفته به دستگاه‌های حکومتی ایران

حمله یک ویروس رایانه‌ای پیشرفته به دستگاه‌های حکومتی ایران
 
نمایی از عملکرد ویروس REGIN
محمد رضا فرجی پور معاون فناوری اطلاعات سازمان پدافند غیرعامل ایران از اعلام هشدار این سازمان به دستگاههای حکومتی که زیرساختهای حیاتی کشور را در اختیار دارند برای مقابله با ویروس جدید رایانه ای - regin - خبر داد.

محمدرضا فرجی پور در گفتگو با خبرگزاری مهر، در خصوص اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان پدافند غیرعامل برای مقابله با ویروس رایانه ای regin گفت: «سازمان پدافند غیرعامل رویه ای دارد که براساس آن آیین نامه ها و دستورالعمل ها را در مقابله با آلودگیهای سایبری به دستگاههای حکومتی و دستگاههایی که زیرساختهای اصلی کشور را در اختیار دارند اعلام می کند.»

وی اظهار داشت: «چنانچه این سازمان آلودگی سایبری مشاهده کند بلافاصله آن را اعلام خواهد کرد تا اقدامات لازم برای جلوگیری از سرایت بدافزار به سایر نقاط صورت گیرد؛ براین اساس در صورت مشاهده هرگونه حمله و تهدید سایبری، بلافاصله تیم های ضربتی وارد عمل شده و از انتشار ویروس جلوگیری خواهد کرد.»

معاون فاوا سازمان پدافند غیرعامل ایران با تاکید براینکه هشدارهای لازم به دستگاههایی که زیرساختهای حیاتی را در بردارند، داده شده تا به گونه ای عمل شود که آسیبی به وجود نیاید، افزود: «در شرایط فعلی در خصوص ویروس regin به نظر می رسد این ویروس در حال جمع آوری اطلاعات است و نه تخریب و حمله است، اما چنانچه این ویروس وارد فاز اختلال و یا تخریب شود و برای ما محرز شود که به دنبال این حملات، تهاجم سایبری در جریان است، به طور قطع اقدامات لازم صورت می گیرد و پاسخ به آن محکم خواهد بود.»

فرجی پور در خصوص اینکه هدف این ویروس چندین کشور از جمله ایران است، ادامه داد: «رهنمودهای کلی برای همه دستگاههای مرتبط و زیرساختهای اصلی ابلاغ شده که در مرحله هشدار باشند و حداقل امنیت را برای خودشان داشته باشند تا هر ویروس و کرم و بدافزاری نتواند به آنها آسیب بزند.»

به گزارش خبرگزاری مهر، اواخر هفته گذشته شرکتهای امنیتی از شناسایی بدافزار رایانه ای پیشرفته از ویروس استاکس نت با نام Regin خبر دادند که در حدود ۱۰ کشور دیده شده و به طور خاص شرکت‌های مخابراتی و تجهیزات نیروگاهی و هسته ای را هدف قرار داده است.

قیمت دلار در بازار تهران رکورد شکست


قیمت دلار در بازار تهران رکورد شکست
 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت دلار شنبه رکود سال ۱۳۹۳ شمسی را جابه جا کرد. این اتفاق در شرایطی رخ داد که رئیس کل بانک مرکزی ایران یک ماه و نیم قبل از کاهش قیمت‌ها خبر داده بود. او به صراحت اعلام کرده بود قیمت دلار کاهش می‌یابد.

اما به نظر می‌رسد نتیجه مذاکرات اتمی وین میان ایران و گروه ۱+۵ موجب شد تا بهای این ارز معتبر جهانی در بازار تهران رکود یکسال گذشته را جابه جا کند.

پیش از این تنها در اردیبهشت سال جاری قیمت دلار به عدد ۳ هزار و ۳۳۵ تومان رسیده بود. فعالان بازار اعتقاد دارند رشد ناگهانی قیمت دلار در بازار تهران در پی هجوم خریداران به بازار صورت گرفته است.

طی ماه‌های گذشته بخش مهمی از فعالان اقتصادی به انتظار نتیجه مذاکرات وین نشسته بودند. آن‌ها پالس‌های دریافت کرده بودند که نشان می‌داد پس از این مذاکرات روند قیمت گذاری‌ها نزولی می‌شود. برهمین اساس طی دو ماه گذشته خرید ارز کلان در بازار متوقف شده بود. حتی یکی از تجار نقل می‌کند: «نهایی که بدهی ارزی داشتند، پرداخت‌ها را به تاخیر انداخته بودند تا در دوره ارزانی قیمت‌ها اقدام به خرید کنند ولی از چهارشنبه هفته گذشته تاکنون فضای روانی بازار بهم ریخته است.»

همین تقاضاهای انباشته موجب شده تا بازار ارز با شوک ناگهانی مواجه شود. برخی تحلیلگران نیز اعتقاد دارند، تا زمانی که دولت اقدام به تزریق ارز در بازار نکند، وضعیت به همین شکل باقی می‌ماند.

قیمت دلار در سال ۹۳ وضعیت نسبتا با ثباتی را پشت سرگذاشته بود. پیش از این حتی قیمت دلار به عدد ۳ هزار و ۴۰ تومان در هفدهمین روز از فرودین ماه نیز کاهش یافته بود که به عنوان رکوردی کمترین قیمت در سال جاری به شمار می‌آمد. نشانه‌های پیش از وین نیز مشخص می‌کرد که احتمال کاهش بیشتر قیمت‌ها وجود دارد.

در حال حاضر روند قیمت گذاری دلار همچنان صعودی است. این اتفاق هم در شرایطی رخ می‌دهد که ارزش دلار در بازارهای جهانی طی چهار روزگذشته نزولی بوده است. با این حال شرایط بازار جهانی در وضعیت دلار در تهران اثری ندارد. در پی رشد قیمت دلار، بهای خرید و فروش سکه و طلا نیز در بازار تهران رشد پیدا کرده است. پیش از این میزان رشد قیمت سکه در هفته منتهی به مذاکرات ۱.۸ درصد و دلار ۲.۸درصد بوده است. اما این رقم با توجه به وضعیت صعودی قیمت‌ها تا پایان هفته بیشتر خواهد شد.

جمعه، آذر ۰۷، ۱۳۹۳

یک خط هوایی آلمانی برای پرواز به ایران مجوز گرفت

یک خط هوایی آلمانی برای پرواز به ایران مجوز گرفت

رسانه‌های ایران از دریافت مجوز یک شرکت هواپیمایی آلمانی برای پرواز به ایران خبر داده‌اند. پرواز هواپیماهای مسافری "گرمانیا ایرلاین" به تهران و مشهد از ابتدای سال میلادی آینده آغاز خواهد شد.
به گزارش رسانه‌های ایران، شرکت هواپیمایی "گرمانیا ایرلاین" از فوریه سال ۲۰۱۵ هفته‌ای پنج پرواز از مقصد برلین، دوسلدورف و هامبورگ به شهرهای تهران و مشهد خواهد داشت.

علی‌اکبر کوکب‌زاده، مدیر شرکت "گرمانیا ایرلاین" در ایران گفته اولین پرواز این شرکت از هامبورگ به مشهد خواهد بود. او افزود:‌ «برنامه‌ریزی کرده‌ایم هفته‌ای پنج پرواز به ایران داشته باشیم که شامل دو پرواز تهران - برلین، دو پرواز دوسلدورف - تهران و یک پرواز مشهد - هامبورگ است.»

به گفته مدیر گرمانیا ایرلاین در ایران، این شرکت در گام دیگر پروازهای گردشگری به شهرهایی نظیر شیراز و تهران نیز انجام خواهد داد. کوکب‌زاده درباره هزینه پروازهای گرمانیا ایرلاین نیز گفت: «نرخ‌ بلیت‌های این مسیرها فعلاً قیمت‌هایی بین نرخ‌های ایرلاین‌های داخلی و ایرلاین‌های خارجی در چنین مسیرهایی است اما در گام بعد تلاش می‌کنیم در راستای جذب مسافر نرخ‌ها را کاهش دهیم.»

فلوریان اشتال (Florian Stahl)، مدیر شرکت گرمانیا ایرلاین نیز با بیان اینکه مدت‌ها بود به دنبال راه‌اندازی پرواز از شهرهای آلمان به شهرهای ایران بودیم، گفت: «از اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی پروازهای آلمان به ایران آغاز می‌شود و از هم اکنون روز و ساعت پروازها مشخص شده است.»

فلوریان اشتال افزود، ‌گرمانیا ایرلاین قرار است در سه مسیر پرواز منظم به ایران داشته باشد و اولین پرواز این خط هوایی به ایران از هامبورگ به مشهد خواهد بود.

گرمانیا ایرلاین تاکنون فعالیتی در ایران نداشته است. در حال حاضر لوفت‌هانزا تنها شرکت هوایی آلمانی است که به‌طور روزانه به تهران پرواز می‌کند. لوفت‌هانزا بزرگترین شرکت هواپیمایی مسافری آلمان و اروپا و از نظر درآمد، بزرگترین شرکت هواپیمایی جهان است.

پرواز شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی به ایران در سال‌های اخیر تحت تاثیر مناقشه اتمی ایران و تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور محدود شده‌اند.

گرمانیا ایرلاین یک شرکت هواپیمایی کوچک آلمانی است که از سال ۱۹۷۹ آغاز به فعالیت کرده و هواپیماهای با نشان‌ سبز و سفید این شرکت، بین آلمان و بیش از ۱۵۰ شهر اروپایی مسافر جابجا می‌کنند. گرمانیا ایرلاینز دارای ۲۵ هواپیمای مسافری و ۸۵۰ کارمند است.

بهای دلار به مرز ۳۳۰۰ تومان رسید

بهای دلار به مرز ۳۳۰۰ تومان رسید

قیمت دلار به بالاترین میزان خود در ۶ ماه گذشته رسید. به گفته ناظران اقتصادی دلیلی موجه برای افزایش دلار وجود ندارد، اما برخی سفته‌بازان و صرافان برای کسب سود، دست به شایعه‌پراکنی و ایجاد نوسان در بازار زده‌اند.
در روز چهارشنبه (۵ آذر/۲۶ نوامبر) بهای دلار در تهران از مرز ۳۲۹۰ تومان عبور کرد و در برخی ساعات تا مرز ۳۳۰۰ تومان نیز رسید.
بهای دلار در صرافی‌های تهران در آغاز روز پنج‌شنبه با ۳۲۷۰ تومان شروع شد و در پایان روز افزایشی جهشی داشت و به مرز ۳۳۰۰ تومان رسید. نرخ حواله ارز نیز از ۳۲۹۵ تومان به ۳۳۱۰ تومان صعود کرد. قیمت یورو نیز از مرز ۴۱۵۰ تومان گذشت.
در سه روز گذشته بهای دلار افزایشی متوالی داشته است که بدون ارتباط با تمدید مذاکرات هسته‌ای نیست. قیمت دلار در روز گذشته بالاترین بهای این ارز در ۶ ماه گذشته محسوب می‌شود.
با افزایش بهای دلار، بهای سکه طلا نیز افزایش محسوسی داشت. بهای هر سکه طلای بهار آزادی از مرز ۹۳۵ هزار تومان عبور کرد که حدود ۸ هزار تومان نسبت به روز پیش از آن افزایش داشت.
افزایش احتمالی بهای دلار تا پایان سال
به گفته ناظران اقتصادی، دلیلی موجه برای افزایش قیمت دلار در ایران وجود ندارد، زیرا تمدید مذاکرات به معنای "عدم تغییر شرایط" ارزیابی می‌شود.
اداره گمرک ایران نیز اعلام کرد که میزان میانگین صادرات غیرنفتی در طی چند ماه گذشته حدود ۳ میلیارد دلار و میزان واردات نیز حدود ۴ میلیارد دلار بوده است. بدین ترتیب تنها یک میلیارد دلار تراز منفی دیده می‌شود که با توجه به صادارت نفت این تراز منفی به راحتی قابل جبران است.
سایت "فرارو" به نقل یک موسسه پژوهشی می‌نویسد: «در بدترین سناریوی ممکن، قیمت دلار در پایان سال ۱۳۹۳ به میزان ۳۳۶۰ تومان خواهد رسید.»

دلایل واکنش منفی بازار بورس ایران به تمدید مذاکرات هسته‌ای

دلایل واکنش منفی بازار بورس ایران به تمدید مذاکرات هسته‌ای

در پی تمدید هفت ماهه مذاکرات هسته‌ای شاخص بازار بورس ایران روندی نزولی طی کرد. در همین حال بهای ارزهای معتبر خارجی نیز در بازار آزاد افزایش یافت. برخی کارشناسان این نوسان‌ها را مقطعی می‌دانند.
با خاتمه یافتن دور تازه مذاکرات هسته‌ای در وین، وزیران خارجه جمهوری اسلامی و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) تصمیم گرفتند مهلت رسیدن به توافق نهایی را تا تیرماه سال ۱۳۹۴ تمدید کنند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، شاخص کل بورس و اوراق بهادار تهران، روز سه‌شنبه چهارم آذر ماه، یک روز پس از تمدید مذاکرات بیش از ۱۲۰۰ واحد سقوط کرد و در مسیر محدوده ۷۴ هزار واحدی قرار گرفت.

حامد ستاک، کارشناس بازار سرمایه، یکی از علت‌های سقوط شاخص بورس را جوسازی برخی افراد غیرحرفه‌ای در بازار عنوان کرد که به گفته‌ی او در روزهای پایانی به خوش‌بینی‌ها درباره رسیدن به توافق نهایی دامن می‌زدند.

ستاک به ایرنا گفت: «شرایط مذاکرات قابل پیش‌بینی بود و به راحتی می‌شد پیش‌بینی کرد که مذاکرات تمدید می‌شود به خصوص که با نزدیک شدن به پایان گمانه‌زنی‌ها امکان تمدید مذاکرات بیشتر شده بود.»

خوش‌بینی به نتیجه مذاکرات

همین خوش‌بینی‌ها در روز دوشنبه به افزایش ۵۶۰ واحدی شاخص‌ها منجر شده بود و شاخص کلی بورس تهران را به نزدیک ۷۶ هزار واحد رساند.

به گفته‌ی ستاک این گونه رفتار هیجانی در تمام بازارهای مالی دنیا وجود دارد اما شدت آن در بازارهای نوپا و کم‌تجربه‌ای چون بورس ایران شدیدتر است. او پیش‌بینی می‌کند به زودی آرامش به فضای بورس بازگردد.

محمد حسن‌نژاد، نماینده مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی افت شاخص بورس را واکنشی واقع‌بینانه ارزیابی می‌کند و به "خبرآنلاین" می‌گوید، رفتار سرمایه‌گذاران بورس مبتنی بر انتظارات است.

حسن‌نژاد گفت: «واقعیت این است که تمدید مذاکرات به معنای عدم توافق نیست و حقیقتا اتفاق منفی نیفتاده است اما این اتفاق با انتظارات مردم تطابق نداشت. یعنی عدم تطابق واقعیت با انتظارات باعث شده مردم امروز نگاه منطقی به خرید و فروش‌های خود در بازار سرمایه داشته باشند.»

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که در صورت رسیدن به توافق نهایی و برداشته شدن تحریم‌ها وضعیت اقتصادی رونق می‌یابد، خوش‌بین کردن بیش از حد مردم به نتیجه مثبت مذاکرات وین را اشتباه ارزیابی کرد.

پیش‌بینی کاهش نوسان‌های بورس و ارز

بهاءالدین حسینی هاشمی مدیرعامل پیشین بانک‌های صادرات و سرمایه معتقد است انتظار عمومی مردم از مذاکرات رسیدن به توافق نهایی و برداشته شدن کامل تحریم‌ها بود اما کارشناسان و متخصصان می‌دانند که این توافق به این فوریت حاصل نخواهد شد و نگاهی به کشورهای دیگر تحت تحریم نظیر عراق و لیبی نیز همین موضوع را نشان می‌دهد.

حسینی هاشمی به "خبرآنلاین" گفت: «بازار سرمایه امروز دچار یک شوک واقع‌گرایانه شد، البته ما پیش از اتمام این مذاکرات هم نوساناتی در همین حد داشتیم یعنی مکانیزم اقتصادی ما با همین شرایط سخت هم دارد کار خودش را انجام می‌دهد.»

سعید لیلاز، کارشناس مسائل اقتصادی نیز به این سایت خبری گفته است: «افت امروز شاخص یک معنی بیشتر ندارد و آن این است که مردم به اشتباه افتاده بودند و بعضا با خوشبینی غیر واقع‌گرایانه سرمایه‌های خود را به بورس برده بودند.»

لیلاز در عین حال معتقد است، از افت ۱۲۰۰ واحدی شاخص بورس شاید ۳۰۰ تا ۴۰۰ واحد به خاطر تمدید مذاکرات بوده و بقیه به سایر شاخص‌های اقتصادی مربوط می‌شود.

در همین حال روز چهارشنبه، ۵ آذر بهای هر دلار آمریکا به بیشترین میزان خود در شش ماه گذشته رسید و به مرز ۳۳۰۰ تومان نزدیک شد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند با تمدید مذاکرات هسته‌ای، در ماه‌های آینده وضعیت با دوره پس از اجرای توافق موقت ژنو تفاوت چشمگیری نخواهد کرد و نوسان‌های احتمالی بازار بورس و ارز بیشتر متاثر از مولفه‌های غیراقتصادی خواهد بود.

ایران با کمبود ۸۰ هزار پرستار مواجه است


ایران با کمبود ۸۰ هزار پرستار مواجه است

به گفته یک عضو شورای عالی نظام پرستاری، سیاست‌های نادرست وزارت بهداشت و نگاه "پزشک‌سالارانه" زمینه مهاجرت یا خانه‌نشینی پرستاران را فراهم می‌کند. در مقابل معاون وزیر بهداشت مهاجرت پرستاران را "ارزآور"خواند.
محمد شریفی مقدم، عضو شورای عالی نظام پرستاری از سیاست‌های وزارت بهداشت در عرصه پرستاری انتقاد کرد. به گفته شریفی مقدم دلیل کمبود پرستار در کشور "نگاه پزشک سالارنه حاکم بر وزارت بهداشت است."
این عضو شورای عالی نظام پرستاری تاکید کرد که شغل پرستاری در دنیا به سمت تخصصی و فوق‌تخصصی‌شدن پیش می‌رود و دلیل این سمت‌گیری نیز ارائه خدمات بهتر به بیماران است.
شریفی مقدم سیاست‌های وزارت بهداشت را در این زمینه "عقبگرد‌ی ۳۳ ساله" خواند. به گفته وی ایران هم اکنون با کمبود ۸۰ هزار پرستار مواجه است.
وی گفت که وزارت بهداشت در صدد احیای کاردانی پرستاری و پرستاری یک‌ساله است، در حالی‌که کاردانی پرستاری مربوط به اوایل دهه ۶۰ است، زمانی که ۲۵ دانشکده پرستاری در ایران وجود داشت.
دلیل کمبود پرستار
شریفی مقدم خاطر نشان کرد که گرچه هم اکنون در ایران ۱۸۰ دانشکده پرستاری داریم، ولی با این وجود قادر به تامین نیازهای کشور نیستیم. وی افزود: «مسئولان وزارت بهداشت فکر می‌کنند که علت کمبود پرستار، کمی است، در حالی‌که مشکل کمبود پرستار، نشات گرفته از سیاست‌های نادرست وزارت بهداشت است و تفکرات پزشک‌سالارنه‌ای که در نگه‌داشت و جذب پرستار مشکل دارد.»
وی تصریح کرد برخی پرستاران به‌رغم ۱۴ سال سابقه کار، دست از شغل خود می‌کشند و حاضر به پرستاری نیستند. به گفته شریفی مقدم سالانه بیش از یک‌هزار پرستار ایرانی به کشورهای ترکیه، حاشیه خلیج‌فارس، کانادا و کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند. وی دلیل مهاجرت پرستاران را جذابیت‌های شغلی در دیگر کشورها دانست.
به باور این کارشناس مسائل درمانی "پرستاران فاقد انگیزه‌های کافی" بوده و در برخی موارد حتی خانه‌نشینی را به ادامه کار ترجیح می‌دهند.
شریفی مقدم در ارزیابی خود از شغل پرستاری افزود: «پرستاری در دنیا رتبه سوم مشاغل درآمدزا را دارد. در حالیکه ما تازه به فکر احیای کاردانی پرستاری و همچنین پرستار یک ساله و ۶ ماهه هستیم.»
وی وزارت بهداشت را متهم کرد که در پی تربیت و جذب "پرستاران کم‌سواد" است و از این طریق می‌کوشد از پاسخگویی به مطالبات جامعه پرستاری"فرار" کند.
مهاجرت پرستاران به دلیل مشکلات در ایران و جذبه‌های مالی و شغلی در کشورهای دیگر است مهاجرت پرستاران به دلیل مشکلات در ایران و جذبه‌های مالی و شغلی در کشورهای دیگر است
مهاجرت پرستاران "ارزآور" است
در مقابل محمد میرزابیگی، معاون پرستاری وزیر بهداشت و رئیس کل سازمان نظامی پرستاری مدعی است که پرستاران در پی اجرای "عدالت و نه مساوات" هستند. به نظر می‌رسد پاسخ معاون وزیر بهداشت به منتقدانی است که سیاست‌های این وزارت‌خانه را "پزشک‌سالارانه" می‌خوانند.
میرزابیگی نیز اعتراف کرد که مهاجرت پرستاران ایرانی ناشی از تقاضای کشورهای همسایه و دیگر کشورهای جهان است و آن را برخاسته از "آموزش خوب" پرستاران در دانشکدهای ایران دانست.
وی منکر آن شد که میزان دستمزد پرستاران دلیل مهاجرت آنان است. وی گفت: «بحث ناعادلانه بودن دستمزدها، کمبود نیروی پرستار و مسائل این چنینی مربوط به اکنون نیست. این‌ها ضعف‌های مزمنی است که از گذشته وجود داشته و الان خودش را نشان داده است. مهاجرت پرستاران از سال‌های قبل نیز بوده و در حال حاضر افزایشی نداشته است.»
ناخشنودی پرستاران از وضعیت موجود
میرزابیگی میزان مهاجرت پرستاران را سالانه حدود ۶۰۰ تا هزار نفر دانست. وی مدعی شد که بسیاری از پرستاران مهاجر "پس از حدود ۳ سال" دوباره به کشور بازمی‌گردند. میرزابیگی افزود: «البته با توجه به اینکه فعلا کمبود پرستار داریم مایل نیستیم که مباحث مربوط به مهاجرت پرستاران را مطرح کنیم. اما به طور کلی باید از این تهدید به عنوان یک فرصت استفاده کنیم، چرا که مهاجرت پرستاران قابلیت ارزآوری دارد.»
شمار کل پرستاران ایران حدود ۱۱۰ هزار نفر برآورد می‌شود. مسئولان می‌گویند حتی برای نزدیک شدن به استانداردهای جهانی این تعداد باید سه برابر شود. کار سنگین و دستمزد ناچیز از عوامل مهم ناخشنودی پرستاران محسوب می‌شود.
در یک نظرسنجی که حدود ۱۲۰۰ پرستار ایرانی در آن شرکت داشته‌اند‌، ۸۷ درصد آنان تصریح کرده‌اند که از شغل خود راضی نیستند.

کاهش قیمت نفت به ضرر ایران، روسیه و آمریکا شد

کاهش قیمت نفت به ضرر ایران، روسیه و آمریکا شد

کارشناسان می‌ٰگویند تصمیم اخیر اوپک در تعیین قیمت نفت و میزان تولید ۳۰ میلیون بشکه در روز به ضرر ایران، آمریکا و روسیه بوده و برنده این تصمیم، عربستان سعودی است. قیمت نفت به کمترین میزان در چهار سال اخیر رسید.
اوپک روز پنجشنبه (۲۷ نوامبر، ۶ آذر) اعلام کرد، سقف تولید این سازمان تغییر نخواهد کرد و با وجود پیشی گرفتن عرضه بر تقاضا و کاهش قیمت نفت، در سطح ۳۰ میلیون بشکه در روز باقی می‌ماند. این میزان تولید، یک میلیون بشکه بیشتر از پیش‌بینی اوپک برای تقاضای نفت در سال آینده میلادی بوده است. وقتی که تصمیم اوپک اعلام شد، قیمت نفت برنت حدود شش دلار کاهش یافت و به بشکه ای ۷۱/۲۵ دلار رسید. پس از انتشار این خبر قیمت نفت بیش از ماه‌های گذشته سقوط کرد و به کمترین میزان در چهار سال اخیر سید.

کارشناسان و مقامات روسی معتقدند تصمیم اوپک، قیمت نفت را پایین نگه می‌دارد که این امر به ضرر روسیه، ایران و آمریکا است. تجزیه و تحلیل بازار نیز اثبات می کند که در شرایط کنونی امکانی برای رشد دوباره قیمت نفت وجود ندارد.

به نقل از خبرگزاری «بلومبرگ» کارشناسان پیش بینی می‌کنند، بهای نفت تا پایان سال‌جاری میلادی و حتی نیمه اول سال ۲۰۱۵ به کمترین میزان خود طی سال‌های گذشته یعنی ۶۰ دلار برسد. بر این اساس قميت نفت ايران در بازارهای جهانی به کمتر از بشکه‌ای ۴۵ دلار کاهش خواهد یافت.

راشا تودی خبرگزاری روسیه هم به نقل از مقامات و کارشناسان روس هشدار داد قیمت نفت تا مدت‌ها در سطح کمتر از ۸۰ دلار در هر بشکه باقی خواهد ماند که این امر به سود اقتصاد ایران، ونزوئلا و روسیه نخواهد بود و حتی موجب کاهش تولید نفت شیل آمریکا خواهد شد.

کاهش قيمت نفت در پی اجلاس اوپک، اقتصادهای منطقه خاورميانه را نگران ساخته است. گزارش‌ها نشان می‌دهد تنها عربستان سعودی دل‌مشغولی در مورد وضع بازار نفت ندارد. در ايران گمانه‌زنی‌ها نشان می‌دهد دولت تا پايان سال با کسری بودجه ناشی از کاهش درآمدهای نفتی مواجه می‌شود.

ایران با کسری بودجه مواجه می‌شود؟

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت چندی پیش در خصوص بودجه سال ۱۳۹۴ ایران از تدوین سه بودجه جداگانه برای شرايط عادی، بد و مذاكرات مثبت سخن گفته بود.

وی در گفت‌وگو با تلویزیون جمهوری اسلامی یادآور شده بود: «در ادامه شرايط موجود ديگر به گونه‌ای نيست كه نفت ۱۰۰ دلاری را در بودجه ببنديم؛ همان زمان كه نفت ۱۰۴ دلار بود ما نفت ۱۰۰ دلاری را در بودجه بستيم. باتوجه به اينكه درآمد نفتی با يك وقفه چند ماهه به حساب‌های ايران واريز مي‌شود تا الان هنوز ارقام بالای ۱۰۰ دلار است. با همين وضعيت متوسط فروش نيمه اول تا پايان شش ماه ۱۰۴ دلار بوده و تا پايان امسال هم پيش‌بينی مي‌كنيم متوسط هر بشكه ۸۲ دلار باشد و ميانگين دو نيمه ۹۳ دلار می‌شود بنابراين بجای ۱۰۰ دلار در هر بشكه عملكرد، ما ۹۳ دلار خواهد بود.»

به گفته نوبخت، مقامات دولتی مانند معاون وزير نفت اعتقاد دارند کسری بودجه ناشي از کاهش قيمت نفت در نيمه دوم سال جاری از راه درآمدهای مازاد فروش نفت در نيمه اول امسال جبران می‌شود. با اين حال، محافل کارشناسی اعتقاد دارند دولت توان جبران کسری بودجه به اين سادگی را ندارد.

مسعود نيلی مشاور اقتصادي رئيس جمهور چندی پیش در يادداشتی به دولت هشدار داده بود که با توجه به کاهش قيمت نفت بايد نگران کسری بودجه بود.

با این حال علی طیب نیا وزیرامور اقتصادی ودارایی اعلام کرده که کشور با کاهش قیمت نفت با کسری بودجه مواجه نمی‌شود. او حتی کاهش قیمت نفت را فرصتی برای اقتصاد ایران معرفی کرده تا براساس آن میزان وابستگی اقتصاد کشور به نفت کاهش یابد.

تخمین کارشناسان روسی: ۷۰ دلار قیمت هر بشکه نفت

پس از نشست اوپک، آنتون سیلوانف وزیر دارایی روسیه گفت، لازم است مسکو وضعیت بودجه خود را در چارچوبی بازنگری کند که در آن قیمت نفت ظرف چند سال آینده احتمالا حول و حوش ۸۰ دلار در هر بشکه باشد، نه ۱۰۰ دلار در هر بشکه.

آنا کوکوروا تحلیلگر بازار در شرکت آلپاری انگلستان هم به پایگاه خبری روسبالت.آر.یو روسیه گفت: «قیمت نفت حتی می تواند به کمتر از سطح ۷۰ دلار در هر بشکه نیز کاهش یابد که این امر بر روسیه تاثیر منفی بیشتری خواهد گذارد.»

میخاییل کروتیخین از شرکای شرکت «روس‌نفت» هم معتقد است ایران و ونزوئلا از کاهش قیمت نفت در هراس هستند.

به اعتقاد وی ونزوئلا به قیمت ۱۵۰ و ایران به قیمت ۱۴۰ دلار در هر بشکه نیاز دارند تا بودجه آنها متوازن باشد و درآمد و هزینه‌شان سر به سر شود.

کروتیخین دیگر بازنده این شرایط را آمریکا می‌داند چرا که تولید عظیم نفت شیل این کشور به دلیل قیمت پایین نفت کاهش خواهد یافت. او از عربستان سعودی به‌عنوان برنده این تصمیم یاد می‌کند که به تدریج به هدف اصلی خود یعنی خارج ساختن نفت شیل آمریکا از بازار، نزدیک می‌شود.

او می‌گوید: «اگر پروژه‌های تولید نفت شیل آمریکا متوقف شوند، سهم بازار عربستان سعودی دوباره شروع به افزایش خواهد کرد.»

در نشست اخیر اوپک، کشورهای ونزوئلا و نیجریه درخواست کرده بودند که در حد ۲ میلیون بشکه از تولید اوپک کاسته شود و ایران نیز پیشنهاد کاهش یک میلیون بشکه‌ای را درخواست کرده بود. اما اجماع کشورها بر باقی ماندن سقف تولید ۳۰ میلیون بشکه‌ای بو

بازداشت 5 شهروند عرب ایرانی در تجمع اعتراضى به انتقال آب کارون

بازداشت 5 شهروند عرب ایرانی در تجمع اعتراضى به انتقال آب کارون
عکس آرشیوی از تجمع اعتراضی به انتقال آب کارون
نيروى انتظامى ولباس شخصى ها روز پنجشنبه 27 نوامبر تجمع مسالمت آميز مردم اهواز در اعتراض به انتقال آب كارون ترا متفرق كرده و 5 جوان از عرب ایرانی را بازداشت كردند.

منابع محلى به "العربية.نت فارسى" گفتند كه طى يورش پليس ونيروهاى امنيتى به مكان تجمع در ساحل رودخانه كارون روبه روبه روى فروشگاه رفاه 1-خالد مهاوی 2- مهدی بیت صیاح 3-ناجی عبيات 4- عبدالله عبيات 5- شاهين كعبی به طور خشونت آميزى بازداشت شده وتوسط نيروهاى يگان ويژه به كلانترى ١٣ اهواز انتقال داده شده اند.
يكى از فعالان حاضر در تجمع به " العربيه.نت فارسى" گفت: " نزدیک به 300 نفر از شهروندان اهواز در اعتراض به طرح های انتقال آب کارون به زاینده در ساحل شرقی کارون و در کنار فروشگاه های زنجیره ای رفاه گرد هم آمدند . اما پلیس و نیروهای بسیج با حضور پرتعداد در محل تجمع، از حاضران درخواست کردند، از محل متفرق شوند.

وى افزود:" همزمان با افزایش تعداد حاضران، حضور نیروهای امنیتی نیز پررنگ تر شد. دو تن از حاضران با سخنرانی به زبان های عربی و فارسی درخواست های مسالمت آمیز حاضران را بیان کرده و از مقامات رسمی درخواست کردند به پیامدهای انتقال آب کارون و مشکلات زیست محیطی ناشی از آن توجه ویژه ای کنند. اما ماموران امنيتى وپليس از مردم خواستند كه هرچه زودتر به تجمع پايان داده ومكان را ترك كنند وتعدادى از جوانان را كه به تجمع ادامه دادند دستگير كردند".

فعالان محيط زيست اهوازى گفتند كه " در ادامه تجمع اعتراضی، نیروهای امنیتی پیشنهاد دادند در ازای پایان تجمع اعتراضی، دستگیرشدگان را آزاد کنند. از سرنوشت سایر دستگیرشدگان اطلاعی در دست نیست.

در حالی که هرگونه تلاش برای عکسبرداری از این تجمع با واکنش شدید پلیس مواجه می شد، ده ها نیروی امنیتی لباس شخصی از تمام زوایای اعتراض و معترضان عکس و فیلم تهیه کردند".

تاثیرات منفی انتقال آب رودخانه کارون بر صنعت کشاورزی استان از دیگر موضوعات مورد اعتراض حاضران بود. شعارهای «لا حنطة و لاتمن ، المای رایح المن » به معنى " نه گندم برايمان ماند، و نه برنج.. آب ما كجاست؟ " نیز در همین راستا سر داده شد.

احمدرضا لاهیجان زاده » مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان خوزستان در گفتگو با خبرگزاری تسنیم گفته بود : خشکی تالاب ها ، عامل مهمی در آلودگی هوای استان خوزستان و انتشار ریزگردها دارد. بنا به گفته لاهیجان زاده، تا کنون بیش از 50 درصد هورالعظیم و 30 درصد تالاب شادگان بر اثر خشکی، کاربری تالابی خود را از دست داده اند.

ارزش پول ایران در حال سقوط است


ارزش پول ایران در حال سقوط است
 
چند روز پس از پایان مذاکرات بدون توافق هسته‌ای وین میان ایران و گروه ۱+۵ و همزمان با شکست طرح تهران برای کاهش صادارات نفت اوپک، ارزش پول ایران در برابر طلا و ارزهای خارجی، همچنان در حال سقوط است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بر اساس آخرین آمار منتشر شده، نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در روز پنج‌شنبه ۲۷ نوامبر، در بازار تهران با سه هزار و پانصد تومان افزایش نسبت به دیروز آن، یعنی روز سه‌شنبه، به ۹۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

همچنین باقی سکه‌ها نیز افزایش قیمت داشت و طرح قدیم ۹۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان، نیم سکه ۴۷۱ هزارتومان، ربع سکه ۲۶۹ هزار و ۵۰۰ تومان و سکه گرمی ۱۷۰ هزار تومان اعلام شد.

همچنین نرخ هر گرم طلای زرد ۱۸ عیار در بازار ایران ۹۶ هزار و ۵۹ تومان بود.

در همین حال، قیمت دلار آمریکا از مرز سه هزار و سیصد تومان گذشت و صرافان بازار ارز نرخ هر دلار آزاد را برای فروش ۳۳۱۵ تومان اعلام کردند.
یورو نیز ۴۱۶۰ تومان، پوند ۵۲۰۵ تومان و هر درهم امارات نیز ۹۰۵ تومان معامله شد.

افزایش قیمت ارز و طلا در ایران درحالی است که دیروز طرح ایران در اوپک شکست خورد و سقف تولید روزانه این سازمان در حد ۳۰ میلیون بشکه در روز ثابت ماند.

به دنبال این تصمیم اوپک، قیمت‌های جهانی نفت سقوط کرد و به کمترین سطح در چهار سال اخیر رسید.

همچنین سقوط ارزش پول ایران درحالی است که مذاکرات وین، بدون توافق جامع در زمینه پرونده هسته‌ای ایران به پایان رسید و آینده این مذاکرات نیز چندان روشن نیست.

پنجشنبه، آذر ۰۶، ۱۳۹۳

محمد نوری‌زاد از یک حادثه سنگین رانندگی جان سالم به‌در برد

محمد نوری‌زاد از یک حادثه سنگین رانندگی جان سالم به‌در برد

محمد نوری‌زاد از منتقدان حکومت جمهوری اسلامی از یک حادثه رانندگی در تهران جان سالم به در برد. وی بر اثر این تصادف به مدت ۱۵ دقیقه بیهوش بوده است.
محمد نوری‌زاد روز گذشته (۵ آذر، ۲۶ نوامبر) در میدان توحید تهران دچار یک حادثه رانندگی شدید شد اما به گفته خودش جان سالم به در برده است.

وی در توضیح این حادثه که صبح روز چهارشنبه رخ داده است گفت: «ساعت ۱۰ صبح در راه‌بندانِ میدان توحید توقف کرده بودم. یک کامیونِ ترمز بریده با سرعت از پی آمد و محکم به اتومبیل من کوفت. سرم به ستون اتاق خورد و بیهوش شدم. پانزده دقیقه‌ی بعد وقتی به هوش آمدم پلیس‌ها و مأموران اورژانس آمده بودند. کامیونِ بعد از درهم کوفتن اتومبیل من، به حاشیه‌ی خیابان پناه برده بود. از اتومبیل من هیچ نماند و کشان کشان بردیمش پارکینگ.»

نوری‌زاد که گویا این حادثه را غیر طیبیعی می‌پندارد افزود: «من هنوز زنده‌ام. همین آیا مهم نیست؟»


نوری‌زاد پس از وقوع حادثه به مدت ۱۵ دقیقه بیهوش بوده و در نهایت هم با کمک امدادگران اورژانس به هوش آمده است.

سایت سحام نیوز هم وقوع این سانحه رانندگی را مشکوک خوانده است.

محمد نوری‌زاد روزنامه‌نگار و کارگردان منتقد حکومت جمهوری اسلامی، ۲۹ آذر ۱۳۸۸ به اتهام "توهین به مسوولان و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی" دستگیر و ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ آزاد شد.

وی از جمله زندانیان سیاسی‌ست که در پی اعتصاب غذای خشک در طول مدت زندان به بیمارستان منتقل شد‌ه‌ بود.

او در نامه‌های سرگشاده خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، بارها از او خواسته است سیاست‌های فعلی خود را تغییر دهد.

وی چندی پیش یک بار در خیابان پاستور مورد ضرب و جرح قرار گرفت و بازداشت و یک روز بعد آزاد شد. نوری‌زاد همچنین چندی پیش و هنگامی که به قصد باز پس گرفتن اموالش در مقابل وزارت اطلاعات در تهران قدم می‌زد، توسط ماموران مورد ضرب و جرح شدید قرار گرفت.

علم‌الهدی: استراتژی موسوی برخورد با رهبری است

علم‌الهدی: استراتژی موسوی برخورد با رهبری است

امام جمعه مشهد می‌گوید بازداشت خانگی دو نامزد معترض انتخابات ۸۸ بزرگترین ارفاق به آنهاست. او ادعا می‌کند بازداشت موسوی و کروبی به حکم دادستان بوده و برای آنها "ییلاق تابستانی و اقامت کنار دریا" برقرار است.
احمد علم‌الهدی، عضو مجلس خبرگان و امام جمعه مشهد احمد علم‌الهدی، عضو مجلس خبرگان و امام جمعه مشهد
احمد علم‌الهدی، عضو مجلس خبرگان و امام جمعه مشهد در جلسه هفتگی تفسیر قرآن خود به آنچه "برخی ابهامات در دفاع از سران فتنه و اعتراض به حصر آنان" عنوان شده واکنش نشان داد.

در ادبیات رسمی حکومت جمهوری اسلامی جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ "فتنه"، و رهبران اصلاح‌طلبان، ازجمله دو نامزد معترض انتخابات، مهدی کروبی و میرحسین موسوی "سران فتنه" خوانده می‌شوند.

اظهارات علم‌الهدی ظاهرا واکنشی به سخنان سه روز پیش (دوشنبه سوم آذرماه) علی مطهری در دانشگاه فردوسی مشهد است که بارها بازداشت خانگی موسوی و کروبی بدون تشکیل دادگاه و حکم قضائی را غیرقانونی خوانده است.

"برخورد با خامنه‌ای، رویارویی با پیغمبر"

نماینده اصولگرای مجلس در نشست دانشگاه فردوسی که فایل صوتی آن در شبکه‌های اینترنتی منتشر شده، با اشاره به نقش رهبر جمهوری اسلامی در برخورد با موسوی و کروبی گفت: «نظر رهبری به حصر است و می‌گویند جرم این‌ها سنگین است و اگر محاکمه شوند حکم‌شان سنگین می‌شود و تاکنون با آنان ملاطفت شده است.»

مطهری به صراحت گفت، با نظر علی خامنه‌ای مخالف است زیرا او را معصوم نمی‌داند و "پیغمبر اسلام هم نمی‌تواند بگوید حکم فلانی سنگین است و بدون شنیدن دفاعیت آنها حکم صادر کند".

مطهری با انتقاد از "ساختن چهره‌ای برخلاف آزادی و دموکراسی" از خامنه‌ای گفت: «عده‌ای از اطرافیان می‌خواهند تنها بت بسازند و دورش بچرخند، پیامبر اسلام هم این‌گونه نبودند.»

به گزارش سایت خبری "تسنیم"، امام جمعه مشهد با اشاره تلویحی به این اظهارات مدعی شد دشمنان جمهوری اسلامی چون متوجه شدند قادر به ضربه زدن به انقلاب نیستند چاره را در ضربه زدن به "ستون خیمه" از طریق عوامل داخلی دیده‌اند.
علم‌الهدی با تاکید بر این که "برخورد با ولی‌فقیه، رویارویی با پیغمبر است" ابراز تاسف کرد که "برخی جریان‌های فرصت‌طلب در داخل" در جهت اجرای طرح‌های دشمن برای هدف قرار دادن "ستون خیمه نظام" اقدام می‌کنند.

ادعای علم‌الهدی درباره حکم دادستان

عضو مجلس خبرگان در ادامه گفت: «شاهد زنده این موضوع، فتنه ۸۸ بود که رویارویی با ولایت پیدا کردند، بلافاصله رگه آنان به خارج وصل شد، آنان را حمایت کرد و بعد فتنه ۸۸ به وجود آمد.»

امام جمعه مشهد می‌گوید طرح مسئله تقلب در انتخابات سال ۸۸ بهانه بوده و میرحسین موسوی پیش از انتخابات برنامه برخورد با خامنه‌ای را داشته است: «موسوی، از سران فتنه پیش از کاندیدا شدن، استراتژی خود را مطرح کرد که با اردوکشی خیابانی، برخورد با رهبری است.»

علم‌الهدی مدعی است که موسوی درباره اختیارات رهبری در اصل ۱۱۰ قانون اساسی به روزنامه فرانسوی "لوموند" گفته است: «اگر رئیس‌جمهور، رئیس‌جمهور مقتدری باشد، مردم را به خیابان می‌کشاند و رهبر را در موقعیت خود محدود می‌کنند.»

در متن‌هایی که پیش از انتخابات ۸۸ به نقل از موسوی منتشر شده چنین عبارتی وجود ندارد. امام جمعه مشهد همچنین ادعا کرده که حکم بازداشت موسوی و کروبی توسط دادستان صادر شده است.

او در این باره گفت: «دادستان کشور به عنوان مدعی‌العموم این حق را قانوناً دارد که وقتی دلایلی بر اتهام به شخصی وارد است، او را بازداشت کند. در این زمینه هیچ قانونی مدت بازداشت را مشخص نکرده و تا زمانی که مصلحت اقتضا کند، بازداشت ادامه دارد.»

"حصر نظر شخصی خامنه‌ای است"

علم‌الهدی با تکرار سخن خامنه‌ای درباره ملاطفت با موسوی و کروبی گفته است: «حکم دادستانی مبنی بر حصر خانگی سران فتنه بهترین عملکرد و بزرگ‌ترین ارفاق برای آن‌ها بوده است.»

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، امام جمعه مشهد گفت: «دادستان به جای آنکه این افراد را در زندان نگهداری کند، حکم به نگهداری آنها در منزلشان داده و این افراد کنار دریا و ییلاق تابستان‌شان برقرار است، با محافظ می‌آیند و با محافظ می‌روند.»

مطهری با استناد به سخنان خامنه‌ای درباره بازداشت خانگی موسوی و کروبی خاطر نشان کرده که "این نشان می‌دهد موضوع حصر نظر شخصی ایشان است."

نماینده اصولگرای مجلس تاکید کرد: «اینکه اعلام کنیم حادثه‌ای بوده که از سال‌ها پیش برای آن برنامه‌ریزی‌شده و ارتباط مستقیم با کشورهای خارجی داشته است، این برای من قابل قبول نیست، مگر اینکه دلایل خیلی محکمی بیاورند.»

مطهری در دیدار با دانشجویان دانشگاه فردوسی در پاسخ به یکی از حاضران که او را به دخالت در امور مربوط به مجلس خبرگان متهم کرد گفت: «اینکه فکر کنیم خبرگان مجتهدانی هستند که کسی حق ندارد در مسائل‌شان دخالت کند این حرف بی‌اساس و بی‌ربطی است، وظیفه مجلس خبرگان نظارت بر عملکرد رهبری و زیرمجموعه‌های رهبری است، این در حالی است که مجلس خبرگان وارد هر موضوعی غیر از وظایف خود می‌شود.»

مطهری گفت با نظر علی خامنه‌ای درباره حصر مخالف است زیرا او را معصوم نمی‌داند مطهری گفت با نظر علی خامنه‌ای درباره حصر مخالف است زیرا او را معصوم نمی‌داند

خبرگان و نظارت بر عملکرد رهبری

نماینده مشهد در مجلس خبرگان بدون نام بردن از مطهری نظر او درباره وظیفه قانونی این نهاد را منکر شده و می‌گوید: «خبرگان هم ولو مجتهد هستند، ولایتی که رهبر بر تمام جامعه دارد، بر فرد خبره نیز دارد؛ نظارت بر عملکرد نیست، نظارت بر بقای شرایط است، یعنی اگر در این رهبر، شرایط سقوط کرد من بیعتم را از این رهبر برداشتم؛ خبرگان ناظر بر عمل و کارکرد رهبری نیستند.»

در میان جناح‌های مختلف جمهوری اسلامی درباره نظارت خبرگان بر عملکرد رهبری اختلاف نظر وجود دارد. مطابق اصل ۱۰۷ قانون اساسی "رهبر در برابر قوانین با سایر افراد کشور مساوی است".

در اصل ۱۱۱ تشخیص اینکه "رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود. یا فاقد یکی از شرایط مذکور در اصول پنجم و یکصد و نهم گردد، یا معلوم شود از آغاز فاقد بعضی از شرایط بوده" بر عهده اعضای مجلس خبرگان قرار گرفته است.

برخی از کارشناسان از همین اصول نتیجه می‌گیرند که مجلس خبرگان وظیفه دارد بر عملکرد رهبر جمهوری اسلامی و نهادهای زیر مجموعه او نظارت کند.

محسن کدیور، پژوهشگر دینی و استاد مهمان دانشگاه ایالت کارولینای آمریکا، سال ۸۹ در نامه سرگشاده‌ای به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس وقت مجلس خبرگان، خواستار استیضاح و عزل علی خامنه‌ای در این مجلس شد.

کدیور در این نامه خامنه‌ای را متهم کرده که با تخلف از قانون اساسی مانع از نظارت مجلس خبرگان بر عملکرد خود و نهادهای تحت نظارتش می‌شود.

افخم: با بریتانیا در چارچوب معاهده‌های بین‌المللی رفتار می‌شود


افخم: با بریتانیا در چارچوب معاهده‌های بین‌المللی رفتار می‌شود

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در قبال اظهارات وزیر امور خارجه بریتانیا گفت با سفارت بریتانیا همانند سایر سفارتخانه‌های خارجی و براساس معاهدات بین‌المللی رفتار می‌شود.
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در پاسخ به اظهارات فیلیپ هموند، وزیر امور خارجه بریتانیا گفت که با سفارت بریتانیا نیز همانند سایر سفارتخانه‌های خارجی مقیم تهران رفتار می‌شود. فیلیپ هموند گفته بود که برخی اقدامات ایران مانع بازگشایی سفارت آن کشور در تهران می‌شود.

وزیرامور خارجه بریتانیا چندی پیش در مجلس عوام این کشور مدعی شده بود عدم همکاری ایران در واردات تجهیزات کامپیوتری مورد نیاز این سفارت به تهران مانع بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران شده است.

افخم در موضع‌گیری به سخنان هموند تاکید کرده است: «جمهوری اسلامی ایران در چارچوب تعهدات بین المللی خود و در پایبندی به مقررات کنوانسیون وین ناظر بر روابط دیپلماتیک کنسولی، رفتاری یکسان و مشابه با همه سفارتخانه‌های مقیم تهران دارد و هیچگونه تبعیضی بین آن‌ها قایل نمی‌شود.»

فیلیپ هموند، وزیر خارجه بریتانیا در مجلس عوام گفته بود: «بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران برای بازسازی روابط حیاتی است اما به دلیل اینکه دولت ایران با ورود تجهیزات کامپیوتری مورد نیاز سفارتخانه موافقت نکرده، بازگشایی سفارتخانه با مانع مواجه شده است.»

به گفته وی بخش قابل توجهی از تجهیزات موردنیاز این سفارتخانه بر اثرهجوم سه سال پیش در تهران منهدم شده و از بین رفته است.

هموند یادآور شده بود: «اگر قرار باشد سفارت بریتانیا در تهران آغاز به‌کار کند، نیاز داریم تجهیزاتمان را به شیوه‌ای امن و مورد اطمینان به آنجا منتقل کنیم اما هنوز با ایران بر سر این موضوع به توافق نرسیده‌ایم.

مقررات گمرکی جمهوری اسلامی مانع بازگشایی سفارت در تهران

به گفته وزیر خارجه بریتانیا، مسائلی همچون تامین تجهیزات مورد نیاز سفارت این کشور در تهران همچون رایانه و همچنین عدم توافق در مورد صدور ویزا موجب شده تا بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران محقق نشود.

مرضیه افخم معتقد است وزارت امور خارجه در اجرای مفاد کنوانسیون وین نهایت تلاش و مساعدت را برای کارکرد عادی و روان نمایندگی‌های دیپلماتیک و کنسولی مقیم تهران انجام داده است. او از همتای بریتانیایی خود انتظار دارد "مقررات داخلی و گمرکی جمهوری اسلامی که ناظر بر ورود و خروج محموله‌های بار و پست سیاسی است مورد توجه و احترام کشورهای مختلف قرار گیرد".

سفارت بریتانیا در تهران در آذرماه ۱۳۹۰ (نوامبر ۲۰۱۱) از سوی گروهی از دانشجویان هوادار حکومت مورد حمله قرار گرفت و پرچم این کشور پایین کشیده شد. مهاجمان همچنین به باغ قلهک، اقامتگاه کارمندان سفارت بریتانیا نیز حمله کردند. در جریان این حملات بخشی از ساختمان سفارت و اقامتگاه آنان و همچنین تجهیزات این مراکز از سوی مهاجمان تخریب شد.

دولت بریتانیا در نخستین واکنش به این حمله، سفارت خود در تهران را بست و اعلام کرد که دیپلمات‌های خود را از ایران خارج می‌کند. پس از خروج دیپلمات‌های بریتانیایی از ایران، بریتانیا دیپلمات‌های ایرانی را از این کشور اخراج و به آنان ۴۸ ساعت فرصت داد تا خاک بریتانیا را ترک کنند.

دولت آلمان نیز همزمان در اعتراض به حمله به سفارت بریتانیا، سفیر خود را برای مدتی از تهران فراخواند. مدتی بعد بریتانیا سوئد را مسئول حفاظت منافع خود در ایران تعیین کرد و ایران نیز این وظیفه را به عمان سپرد.

با روی کارآمدن دولت حسن روحانی تنش در مناسبات دو کشور کاهش یافت و تلاش‌های فشرده‌ای، به‌ویژه همزمان با گشایش در مذاکرات مربوط به پرونده هسته‌ای ایران، برای احیای مناسبات دیپلماتیک میان تهران و لندن آغاز شد. این تلاش‌ها به تعیین کاردار غیرمقیم از سوی دو کشور در اسفندماه سال ۱۳۹۲ منجر شد و رابطه مبتنی بر حفاظت منافع میان دو کشور پایان یافت.

تابستان امسال هم مجید تخت‌روانچی، معاون وزیر خارجه ایران اعلام کرد که این کشور حاضر نیست به خاطر حمله به سفارت بریتانیا که به قطع روابط دیپلماتیک دو کشور منجر شد عذرخواهی کند، ولی می‌تواند درباره پرداخت غرامت بابت این اقدام مذاکره کند


دلایل واکنش منفی بازار بورس ایران به تمدید مذاکرات هسته‌ای

دلایل واکنش منفی بازار بورس ایران به تمدید مذاکرات هسته‌ای

در پی تمدید هفت ماهه مذاکرات هسته‌ای شاخص بازار بورس ایران روندی نزولی طی کرد. در همین حال بهای ارزهای معتبر خارجی نیز در بازار آزاد افزایش یافت. برخی کارشناسان این نوسان‌ها را مقطعی می‌دانند.
با خاتمه یافتن دور تازه مذاکرات هسته‌ای در وین، وزیران خارجه جمهوری اسلامی و کشورهای ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) تصمیم گرفتند مهلت رسیدن به توافق نهایی را تا تیرماه سال ۱۳۹۴ تمدید کنند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، شاخص کل بورس و اوراق بهادار تهران، روز سه‌شنبه چهارم آذر ماه، یک روز پس از تمدید مذاکرات بیش از ۱۲۰۰ واحد سقوط کرد و در مسیر محدوده ۷۴ هزار واحدی قرار گرفت.

حامد ستاک، کارشناس بازار سرمایه، یکی از علت‌های سقوط شاخص بورس را جوسازی برخی افراد غیرحرفه‌ای در بازار عنوان کرد که به گفته‌ی او در روزهای پایانی به خوش‌بینی‌ها درباره رسیدن به توافق نهایی دامن می‌زدند.

ستاک به ایرنا گفت: «شرایط مذاکرات قابل پیش‌بینی بود و به راحتی می‌شد پیش‌بینی کرد که مذاکرات تمدید می‌شود به خصوص که با نزدیک شدن به پایان گمانه‌زنی‌ها امکان تمدید مذاکرات بیشتر شده بود.»

خوش‌بینی به نتیجه مذاکرات

همین خوش‌بینی‌ها در روز دوشنبه به افزایش ۵۶۰ واحدی شاخص‌ها منجر شده بود و شاخص کلی بورس تهران را به نزدیک ۷۶ هزار واحد رساند.

به گفته‌ی ستاک این گونه رفتار هیجانی در تمام بازارهای مالی دنیا وجود دارد اما شدت آن در بازارهای نوپا و کم‌تجربه‌ای چون بورس ایران شدیدتر است. او پیش‌بینی می‌کند به زودی آرامش به فضای بورس بازگردد.

محمد حسن‌نژاد، نماینده مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی افت شاخص بورس را واکنشی واقع‌بینانه ارزیابی می‌کند و به "خبرآنلاین" می‌گوید، رفتار سرمایه‌گذاران بورس مبتنی بر انتظارات است.

حسن‌نژاد گفت: «واقعیت این است که تمدید مذاکرات به معنای عدم توافق نیست و حقیقتا اتفاق منفی نیفتاده است اما این اتفاق با انتظارات مردم تطابق نداشت. یعنی عدم تطابق واقعیت با انتظارات باعث شده مردم امروز نگاه منطقی به خرید و فروش‌های خود در بازار سرمایه داشته باشند.»

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که در صورت رسیدن به توافق نهایی و برداشته شدن تحریم‌ها وضعیت اقتصادی رونق می‌یابد، خوش‌بین کردن بیش از حد مردم به نتیجه مثبت مذاکرات وین را اشتباه ارزیابی کرد.

پیش‌بینی کاهش نوسان‌های بورس و ارز

بهاءالدین حسینی هاشمی مدیرعامل پیشین بانک‌های صادرات و سرمایه معتقد است انتظار عمومی مردم از مذاکرات رسیدن به توافق نهایی و برداشته شدن کامل تحریم‌ها بود اما کارشناسان و متخصصان می‌دانند که این توافق به این فوریت حاصل نخواهد شد و نگاهی به کشورهای دیگر تحت تحریم نظیر عراق و لیبی نیز همین موضوع را نشان می‌دهد.

حسینی هاشمی به "خبرآنلاین" گفت: «بازار سرمایه امروز دچار یک شوک واقع‌گرایانه شد، البته ما پیش از اتمام این مذاکرات هم نوساناتی در همین حد داشتیم یعنی مکانیزم اقتصادی ما با همین شرایط سخت هم دارد کار خودش را انجام می‌دهد.»

سعید لیلاز، کارشناس مسائل اقتصادی نیز به این سایت خبری گفته است: «افت امروز شاخص یک معنی بیشتر ندارد و آن این است که مردم به اشتباه افتاده بودند و بعضا با خوشبینی غیر واقع‌گرایانه سرمایه‌های خود را به بورس برده بودند.»

لیلاز در عین حال معتقد است، از افت ۱۲۰۰ واحدی شاخص بورس شاید ۳۰۰ تا ۴۰۰ واحد به خاطر تمدید مذاکرات بوده و بقیه به سایر شاخص‌های اقتصادی مربوط می‌شود.

در همین حال روز چهارشنبه، ۵ آذر بهای هر دلار آمریکا به بیشترین میزان خود در شش ماه گذشته رسید و به مرز ۳۳۰۰ تومان نزدیک شد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند با تمدید مذاکرات هسته‌ای، در ماه‌های آینده وضعیت با دوره پس از اجرای توافق موقت ژنو تفاوت چشمگیری نخواهد کرد و نوسان‌های احتمالی بازار بورس و ارز بیشتر متاثر از مولفه‌های غیراقتصادی خواهد بود.

افزایش بهای دلار در پی عدم توافق در مذاکرات اتمی





افزایش بهای دلار در پی عدم توافق در مذاکرات اتمی 
 
طوفان هسته‌ای با دو روز تاخیر به بازار طلا و ارز رسید تا قیمت‌ها به طور هیجانی در مسیر صعودی قرار بگیرند.

به گزارش صدای اقتصاد، چهارشنبه ۲۶ نوامبر، بهای دلار در بازار آزاد ایران در مسیر رشد قرار گرفت تا به مرز ۳ هزار و ۳۰۰ تومان نزدیک شود.

پس از آنکه مذاکرات هسته‌ای اخیر در وین میان ایران و گروه ۱+۵ به نتیجه نرسید و بار دیگر به مدت ۷ ماه تمدید شد، انتظارات بازارهای مالی برآورده نشد تا هیجانات منفی در بازار ایجاد شود.

در حالی که طی دو روز گذشته بازار ارز توانسته بود تا حدودی آرامش خود را حفظ کند، از چهارشنبه وارد فضای هیجانی شد تا بهای هر دلار آمریکا بیش از ۳۰ تومان گران شود و به ۳ هزار و ۲۹۰ تومان برسد.

همین موضوع موجب شد تا بهای سکه تمام بهار آزادی در بازار به ۹۳۶ هزار تومان افزایش یابد.

این درحالی بود که بهای طلا در بازارهای جهانی با ۳ دلار کاهش به یک هزار و ۱۹۸ دلار در هر اونس رسیده است.

لاریجانی: ایران دچار "خشکسالی مالی" شده است


لاریجانی: ایران دچار "خشکسالی مالی" شده است 
 
علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، در اشاره به تحریمهای اقتصادی غرب علیه ایران روز چهارشنبه 27 نوامبر گفت که کشور در دوسال اخیر شرایط مالی خوب نداشته و دچار خشکسالی مالی شده است.

لاریجانی که به مناسبت مراسم مذهبی ماه محرم در شهر یزد سخنرانی می کرد، گفت که نسبت به تمدید مذاکرات اتمی نگاه مثبتی دارد، و می توان در بسیاری از زمینه ها به توافق دست یافت، مشروط بر آنکه به گفته او "غربیها نگاه بقالی به مذاکرات" نداشته باشند.

لاریجانی در اشاره به مخالفت های نمایندگان تندرو با مذاکرات اتمی گفت: "بارها در مجلس برای نمایندگان این سوال پیش آمده که اگر همه نظامات بین المللی را انجام دهیم و باز هم آن‌ها ما را تحریم کنند فایده اش چیست؟"

او به این پرسش پاسخ داد و ضمن تهدید غرب به امکان تغییر رفتار ایران گفت که او ترک مذاکرات را پسندیده نمی داند.

لاریجانی تایید کرد که جناحهای تندرو در داخل ایران به دنبال تنشهای سیاسی هستند، و به آنها هشدار داد و گفت: " من برخی تنش‌های سیاسی داخلی را از سر عقل نمی‌دانم. وقتی این شرایط بین المللی (حضور داعش در منطقه) و این وضع اقتصادی (خشکسالی مالی) را داریم این سایش‌های سیاسی داخلی عاقلانه نیست."

لاریجانی گفت که 85 درصد بودجه کشور صرف پرداخت حقوقها و دستمزدها می شود، و پولی برای سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی باقی نمی ما

یزیدعلی خامنه ای: با تمدید مذاکرات هسته ای مخالف نیستم


یزیدعلی خامنه ای: با تمدید مذاکرات هسته ای مخالف نیستم
علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، روز پنجشنبه 27 نوامبر در جمع بسیجیان گفت که با اصل مذاکره مخالف نبوده و با تمدید آن نیز مخالف نیست.

مذاکرات اتمی ایران با قدرتهای جهانی در موعد مقرر 24 نوامبر نتوانست به یک توافق نهایی بیانجامد و دو طرف موافقت کردند تا این مذاکرات را برای 7 ماه دیگر تمدید کنند.

خامنه ای ضمن قدردانی از تیم مذاکره کننده ایرانی گفت که مقامات آمریکایی " در مجالس خصوصی و در نامه پراکنی یک جور حرف می زنند و در سخنان عمومی یک جور دیگر!"

او آمریکایی ها را "بداخلاق" خواند و گفت اگر مذاکرات به نتیجه نرسد دولت ایران ضرر نخواهد کرد و دولت راه حلی به نام "اقتصاد مقاومتی" دارد.

برنامه اتمی ایران تحریمهای اقتصادی بین المللی را به همراه داشته که فشار بسیاری به اقتصاد این کشور وارد می کند. دولت ایران با هدف برچیده شدن این تحریمها یکسال پیش وارد مذاکرات اتمی شده و توافق نامه موقتی را امضا کرد. بر اساس این توافقنامه ایران برنامه حساس اتمی خود را محدود کرد و کشورهای غربی هم بخشی از تحریمها را به حالت تعلیق درآوردند.

چهارشنبه، آذر ۰۵، ۱۳۹۳

بازداشت محمدعلی هاشمی راد، عضو شورای فعالان ملی-مذهبی

بازداشت محمدعلی هاشمی راد، عضو شورای فعالان ملی-مذهبی

محمدعلی هاشمی راد، معروف به ناصر هاشمی راد، عضو شورای فعالان ملی-مذهبی
محمدعلی هاشمی راد، معروف به ناصر هاشمی راد، عضو شورای فعالان ملی-مذهبی
 وب‌سايت خبری ملی‌مذهبی‌های ايران روزچهارشنبه ، ۵ آذر، خبر داد که محمدعلی هاشمی راد، معروف به ناصر هاشمی راد، عضو شورای فعالان ملی-مذهبی، که پيش از اين به ۱۱ سال زندان محکوم شده بود،روز دوشنبه ۳ آذر از سوی اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بازداشت و روانه زندان شده است.
به گزارش اين وب سايت، ناصرهاشمی راد از ابتدای سال ۱۳۹۰ در رابطه با عضويت در شورای فعالان ملی – مذهبی «بار‌ها» توسط بازجويان اطلاعات سپاه پاسداران مورد بازجويی قرار گرفته و در سال ۱۳۹۱ بازداشت شده بود.
وی درنهايت پس از محاکمه  در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به رياست قاضی يحيی پيرعباسی با اتهاماتی چون «تبليغ عليه نظام و تاسيس شورای فعالان ملی-مذهبی» در دادگاه بدوی به ۱۱ سال زندان محکوم و اين حکم در دادگاه تجديد نظر تائيد شده بود.
اين عضو شورای فعالان ملی-مذهبی همچنين روز شنبه ۲۶ مرداد سال ۹۲ به دنبال احضار به شعبه دو دادسرای اوين بازداشت و پس از يک روز آزاد شده بود.
براساس گزارشها ناصر هاشمی فارغ التحصيل دکترای اقتصاد و از کارمندان سازمان مديريت و برنامه ريزی است.
وب‌سايت خبری ملی‌مذهبی‌های ايران همچنين روز پنج‌شنبه، ۱۵ آبان، خبر داده بود که رويين عطوفت، فعال فرهنگی اين جريان سياسی، در دادگاه تجديد نظر به ده سال حبس و دو سال محروميت از «فعاليت در احزاب و گروه‌ها» محکوم شده است.
اين دو حکم صادر شده برای اين دو فعال ملی،مذهبی از جمله احکام طولانی و سنگين صادر شده در سال‌های اخير و پس از اعتراضات به نتيجه انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ است.
صدور اين احکام در حالی است که تعداد زيادی از فعالان جريان سياسی ملی‌مذهبی و همچنين حزب نهضت آزادی ايران پس از انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ بازداشت شده و تعدادی از آنان همچنان در زندان به سر می‌برند.
عليرضا رجايی، فعال ملی‌مذهبی و روزنامه‌نگار، که به چهار سال حبس محکوم شده از سال ۹۰ در زندان به سر می‌برد.
عماد بهاور، مسئول شاخه جوانان و عضو دفتر سياسی نهضت آزادی ايران، نيز که سال ۸۸ دستگير و به هفت سال زندان محکوم شده هم‌چنان زندانی است. وی در دادگاه اوليه به ده سال زندان محکوم شده بود.
امير خرم از اعضای نهضت آزادی ايران نيز که به  شش سال زندان محکوم شده از  شهريور ۹۰ زندانی شده است.
 

آملی لاریجانی کاهش سانتریفیوژها را به معنای عقب‌نشینی هسته‌ای دانست

آملی لاریجانی کاهش سانتریفیوژها را به معنای عقب‌نشینی هسته‌ای دانست

صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران
صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران
صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ایران روز چهارشنبه، پنجم آذر، با انتقاد از خواسته غرب برای کاهش سانتریفیوژهای ایران تاکید کرد که پذیرش این خواسته به معنای عقب‌نشینی هسته‌ای است.
مذاکرات اتمی ایران و گروه ۱+۵ که روزهای اخیر و در آستانه مهلت تعیین‌شده برای دستیابی به توافق جامع، اوج گرفته بود به نتیجه مطلوب طرفین منجر نشد و از این رو تصمیم به تمدید ۷ ماهه مذاکرات گرفته شد.
آقای لاریجانی اما آمریکا و غرب را متهم می‌کند که با «زیاده‌خواهی‌های خود» مانع دستیابی به توافق جامع اتمی شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، رئیس قوه قضاییه ایران اظهار داشت: «نگاه زورگویانه غرب به‌ویژه آمریکا در تمام مراحل و مسیر مذاکرات وجود داشته است؛ چنانکه در برخی مراحل می‌گفتند ۵۰۰ سانتریفیوژ داشته باشید بعد می‌گفتند هزار یا دو هزار سانتریفیوژ داشته باشید و متأسفانه برخی‌ها در داخل نیز با این زورگویی غربی‌ها همراه می‌شدند.»
پیش از این یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به نقل از عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایران، گفته بود که آمریکا تنها موافق چهار هزار سانتریفوژ فعال در ایران است.
مقامات آمریکا تاکنون این اظهارات را تایید یا تکذیب نکرده‌اند، اما صادق لاریجانی می‌گوید که اساسا ایران نباید تن به کاهش سانتریفیوژها بدهد.
وی اظهار داشت: «عقب‌نشینی از حقوق هسته‌ای ملت در واقع عقب‌نشینی از عزت و استقلال ملت ایران است و کاستن از تعداد سانتریفیوژ‌ها در واقع تنها یک عقب نشینی مادی نیست، بلکه آثار معنوی زیادی دارد که مربوط به عزت، بزرگی، استقلال و خودباوری ملت ایران می‌شود.»
به گفته او، آن‌چه غرب در مذاکرات اتمی با ایران طرح کرده «زیاده‌خواهی» است و پذیرش آن مانند واگذاری بخشی از خاک کشور خواهد بود.
مقامات ایران پیش از این وجود ۲۰ هزار سانتریفیوژ در کشور را تایید کرده‌اند که از این میان حدود ۱۰ هزار سانتریفیوژ فعال است.