یکشنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۳

از نظر مقامات ایران زن منشاء مشکلات و مسائل است



از نظر مقامات ایران زن منشاء مشکلات و مسائل است

فهمیه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور دولت یازدهم در امور زنان و خانواده
فهمیه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور دولت یازدهم در امور زنان و خانواده
MEHR

نوشتۀ ناصر اعتمادی
فهمیه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور دولت یازدهم در امور زنان و خانواده، با اشاره به افزایش بی وقفۀ شمار زنان در دانشگاه ها، روی آوری فزایندۀ زنان به "تجرد قطعی" و یا افزایش نرخ طلاق و همزمان افزایش سن ازدواج، نتیجه گرفته است که همۀ این تحولات منشاء معضلات و مسائل عدیده است، هر چند راهکارهای رسمی قدرت قادر به جلوگیری از رشد همین فرآیندها نیست.

علی کشتگر، تحلیل‌گر مسائل سیاسی
 
30/11/2014 by ناصر اعتمادی
فهمیه فرهمندپور، مشاور وزیر کشور ایران در امور زنان و خانواده، امروز گفت که مشکلات ویژه زنان ایران از جنس اقتصادی نیست، بلکه ریشه در نوع نگاه به مسألۀ زن و خانواده در ایران دارد.
او سرفصل اصلی مشکلات زنان ایران را کاهش نرخ ازدواج و افزایش همزمان نرخ طلاق دانست و گفت : افزون بر این "شاهدیم که متوسط سن ازدواج در کشور در حال افزایش و متوسط سن طلاق در حال کاهش است."
مشاور وزیر کشور در ادامه گفت : اکنون لایه اجتماعی از دختران در کشور شکل گرفته که به "تجرد قطعی" رسیده اند و دیگر "امیدی به ازدواج این دختران وجود ندارد."
او اضافه کرد : در حال حاضر 9 تا 10 درصد معتادان کشور را زنان تشکیل می دهند و متوسط سن اعتیاد زنان به 27 سال کاهش یافته و غالب زنان معتاد نیز نه از مخدرهای سنتی، بلکه از مخدرهای صنعتی استفاده می کنند.
فهمیه فرهمندپور سپس تصریح کرد که مهاجرت به شهرها "زنانه تر شده" و امروز دختران که برای تحصیل به شهرهای ایران مهاجرت می کنند به زندگی مجردی روی می آورند که خود از نظر مشاور وزیر کشور ایران به دلایل فرهنگی معضلاتی ایجاد می کند.
وی همچنین گفت که برغم سخت گیری ها هم اکنون 60 درصد ظرفیت دانشگاه های کشور به دختران اختصاص دارد که همین باز به گفتۀ مشاور وزیر کشور ایران "خود تبدیل به یک مسئله شده است." وی سیاست سهمیه بندی برای جلوگیری از ورود گستردۀ دختران به دانشگاه ها را "نادرست ترین شیوۀ مدیریت" این مسأله خواند، بی آنکه بگوید که افزایش حضور دختران در دانشگاه ها چه مشکل یا مسئله ای را به وجود می آورد.
فهمیه فرهمندپور در پایان گفت که اگر گرایش دختران به ادامۀ تحصیل در دانشگاه ها بیشتر از پسران است، علت آن این است که دختران به جز ادامۀ تحصیل با گزینۀ دیگری روبرو نیستند، هر چند ادامۀ تحصیل در دانشگاه ها به گفتۀ مشاور وزیر کشور تنها چهار سال بلاتکلیفی دختران را به تأخیر می اندازد و در پایان مشکلات شان را پیچیده تر می سازد.
در اظهاراتی جداگانه، امروز آیت الله محمد محمدی گلپایگانی، رییس دفتر رهبر جمهوری اسلامی ایران از گسترش رابطه آزاد و زندگی مشترک زنان و مردان جوان خارج از چارچوب ازدواج شرعی ابراز نگرانی کرد و گفت که با ادامۀ این روند به زودی نسل "حلال" جای خود را، به گفتۀ او، به نسل "حرامزاده ها" می دهد. او رابطۀ آزاد زنان و مردان جوان را "شرم آور" توصیف کرد و افزود : "دشمنان سخت در تلاشند تا فرهنگ و روابط خانوادگی ایرانیان را منحرف کنند." رییس دفتر رهبر جمهوری اسلامی ضمن انتقاد شدید از گسترش آنچه "ازدواج سفید" نامید از حکام دادگاه های اسلامی خواست تا به شدت با این نوع از زندگی مقابله کنند.
اگر چه این اظهارات و نگرانی ها حکایت از شکاف میان ارزش های مسلط و ارزش های جاری به ویژه در مناسبات جوانان و زنان و مردان با یکدیگر می کند، اما، در عین حال، بستر تشدید سخت گیری های رایج به نام مقابله با "بدحجابی" یا "حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر" را نیز نشان می دهد. پس از اسیدپاشی های اخیر به روی زنان در اصفهان، در روزهای گذشته اخبار نیز در مورد حملات افراد مسلح به چاقو به دختران جوان و دانشجو در شهر جهرم در برخی رسانه ها و فضاهای اجتماعی اینترنت منتشر شد. علی کشتگر، تحلیلگر مسائل ایران نگرانی های رهبران ایران از شکاف های فرهنگی جامعه و خشونت های جاری علیه زنان را از نشانه های دگردیسی های مهم اجتماعی در ایران می داند که دیر یا زود منشا تحولات و تغییرات مهم سیاسی در این کشور خواهد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر