علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرد که این کشور هیچ نوع بازرسی ویژه‌ای از سایت‌های هسته‌ای خود را نمی‌پذیرد.

این در حالی است که آخرین دور از مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ در وین جریان دارد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی‌اکبر صالحی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره قرارداد هسته‌ای اخیر جمهوری اسلامی ایران و روسیه با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی تاکید کرده که باید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای داشته باشیم، گفت: «از سال گذشته با روسیه درباره احداث واحدهای جدید نیروگاهی گفت‌وگوهای سختی داشتیم.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران افزود: «ایران آمادگی دارد برای تامین سوخت با کشورهای دیگری به جز روسیه قرارداد امضا کند.»

صالحی اضافه کرد: «ایران ان پی تی و قرارداد پادمان را امضا کرده است، دو سال و نیم پروتکل الحاقی را اجرا کرد،۱\۳ را نیز همواره اجرا می کرد که مشکلاتی را ایجاد کردند. بیش از هفت هزار ساعت بازدید داشته اند و دوربین های آنها فعال است، پس چرا باید برای ما قواعد ویژه ای بگذارند؟»

وی گفت: «با توجه به این موضوع ما هیچ نوع بازرسی ویژه ای را از سایت های هسته ای مان نمی پذیریم و قبول نمی کنیم کشور ویژه ای در این زمینه باشیم.»

ایران و گروه ۱+۵ در تلاشند تا روز ۲۴ نوامبر جاری، به توافق جامع هسته‌ای دست یابند. این تاریخ زمان ضرب‌الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافقی است که بر مبنای آن جامعه جهانی از صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران اطمینان حاصل کند و در مقابل، به تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور پایان دهد.

غرب که ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای می‌کند، علیه این کشور تحریم‌های سختی آغاز کرده است. در مقابل ایران بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود اصرار دارد.

روز ۲۴ نوامبر زمان عمل به توافق موقت هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ که سال گذشته منعقد شد، پایان می‌یابد. هنوز دورنمای مذاکرات مشخص نیست و دو طرف از وجود موانعی در مسیر دستیابی به توافق سخن می‌گویند.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، گروه ۱+۵ را تشکیل می‌دهند.