دوشنبه، آبان ۲۶، ۱۳۹۳

سفر جان کری به اروپا؛ دور حساس و نهایی مذاکرات هسته‌ای با ایران

سفر جان کری به اروپا؛ دور حساس و نهایی مذاکرات هسته‌ای با ایران

دیدار وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در دور قبلی گفت‌وگوها در عمان
دیدار وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در دور قبلی گفت‌وگوها در عمان
جان کری، وزير امور خارجه آمريکا، اين کشور را به مقصد اروپا ترک کرده تا در مذاکرات حساس ايران و ۱+۵ که قرار است در وين، پايتخت اتريش برگزار شود، شرک کند.
هانا کاويانی، خبرنگار اعزامی راديو فردا به وين می‌گويد که آقای کری، اواخر هفته جاری به مذاکرات ملحق خواهد شد.
خبرگزاری آسوشيتدپرس روز دوشنبه ۲۶ آبان گزارش داد که سفر اروپايی وزير امور خارجه آمريکا از لندن، پايتخت بریتانیا آغاز خواهد شد و جان کری در اين شهر با مقام‌های اروپايی و خاورميانه درباره برنامه هسته‌ای ايران و وضعيت منطقه مذاکره خواهد کرد.
وزير امور خارجه آمريکا سپس از لندن به وين خواهد رفت تا در دور نهايی مذاکرات ايران و ۱+۵ پيش از ضرب‌الاجل سوم آذر شرکت کند.
خبرنگار اعزامی راديو فردا به پايتخت اتريش می‌گويد که در وين کسی درباره تمديد احتمالی مهلت مذاکرات صحبت نمی‌کند.
به گفته هانا کاويانی، مذاکرات رسمی از بعدازظهر سه‌شنبه با ديدار معاونان وزارت امور خارجه شش کشور با محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران و کاترين اشتون، سرپرست گروه ۱+۵ آغاز خواهد شد.
دور قبلی مذاکرات طرفين در مسقط، پايخت عمان برگزار شد.
علاءالدين بروجردی، ریيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس شورای اسلامی پيش از اين گفته بود که مذاکرات عمان «جدی، چالشی و تلخ» بود و ابراهيم کارخانه‌ای، ریيس کميته هسته‌ای مجلس نيز گفته که طرح پيشنهادی آمريکا برای برنامه اتمی ايران، «ترکمنچای هسته‌ای» است.
ايران از سال ۱۳۸۲ يعنی حدود ۱۲ سال است که با قدرت‌های جهانی درباره برنامه اتمی خود گفت‌وگو می‌کند. اين گفت‌وگوها در نهايت در سوم آذر سال ۱۳۹۲ به توافقی موقت و شش ماهه ميان ايران، آمريکا، فرانسه، بريتانيا، آلمان، چين و روسيه منجر شد. اين توافق سپس برای يک دوره شش ماهه ديگر تمديد شد و اکنون به آخرين روزهای خود رسيده است.
آمريکا، اسرائيل، اتحاديه اروپا و تعدادی ديگر از کشورهای جهان، نگران‌اند که ايران از برنامه اتمی خود برای ساخت تسليحات هسته‌ای استفاده کند اما جمهوری اسلامی اين مسئله را رد می‌کند و می‌گويد که برنامه اتمی‌اش تنها اهداف علمی، فناوری و صلح‌آميز دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر