خبرهای ضد و نقیضی درباره احتمال بازگشت محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به تهران برای مشورت با مسئولان کشورش بر سر مذاکرات هسته‌ای جاری در وین، منتشر شده است.

خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) بعد از ظهر جمعه ۲۱ نوامبر، به نقل از یک منبع نزدیک به مذاکره کنندگان هسته‌ای ایران نوشت که ظریف «احتمالا امشب برای مشورت و تبادل نظر درباره موضوه هسته‌ای به تهران برود.»

ظریف در دهمین و آخرین مرحله از مذاکرات جامع هسته ای تاکنون دو دور مذاکرات سه جانبه با جان کری وزیر امور خارجه و کاترین اشتون هماهنگ کننده ۵+۱ داشته است.

ضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای، ۲۴ نوامبر است و دو طرف در تلاشند در چند روز اندک باقی مانده، دستکم به توافقی بر سر مسائل اصلی دست یابند.

ساعاتی پس از انتشار این خبر، خبرگزاری ایرنا خود به نقل از یک عضو تیم مذاکره کننده‌ای ایران، خبر بازگشت ظریف به تهران را تکذیب کرد.

این عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران که خواسته نامش فاش نشود برخی اخبار مبنی ارائه طرح جدید از سوی آمریکایی ها را رد کرد و گفت: «ایده های مطرح شده در مذاکرات هنوز به مرحله ای نرسیده است که دکتر ظریف آنها را به تهران ببرد.»

وی تاکید کرد: «این ما بوده ایم که از مذاکرات مسقط تا کنون طرح های مختلفی را ارائه کرده ایم.»

این مقام مسئول همچنین تصریح کرد: «هنوز این ایده ها به مرحله ای نرسیده است که دکتر ظریف آنها را به تهران ببرد؛ از این رو ایشان به تهران نمی رود و مذاکرات ادامه می یابد.»

ظریف بعد از ظهر به وقت محلی وین، با لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه و فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه بریتانیا نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

ایران و گروه ۱+۵ در تلاشند تا روز ۲۴ نوامبر جاری، به توافق جامع هسته‌ای دست یابند. این تاریخ زمان ضرب‌الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافقی است که بر مبنای آن جامعه جهانی از صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران اطمینان حاصل کند و در مقابل، به تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور پایان دهد.

غرب که ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزار هسته‌ای می‌کند، علیه این کشور تحریم‌های سختی آغاز کرده است. در مقابل ایران بر صلح آمیز بودن برنامه اتمی خود اصرار دارد.

روز ۲۴ نوامبر زمان عمل به توافق موقت هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ که سال گذشته منعقد شد، پایان می‌یابد. هنوز دورنمای مذاکرات مشخص نیست و دو طرف از وجود موانعی در مسیر دستیابی به توافق سخن می‌گویند.

آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان، گروه ۱+۵ را تشکیل می‌دهند.