یکشنبه، خرداد ۱۰، ۱۳۹۴

روحانی خواستار شفافیت و عدم دخالت مقامات در انتخابات مجلس شد

روحانی خواستار شفافیت و عدم دخالت مقامات در انتخابات مجلس شد

رئیس جمهوری ایران ضمن برحذر داشتن مقامات از طرفداری و جانب‌داری از نامزدهای انتخابات، خواستار استفاده از صندوق‌های «پلاستیکی شفاف» اخذ رای در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری شد، تا به گفته او «به دروغ» گفته نشود که «یک‌سوم» صندوق‌ها از پیش پر شده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، حسن روحانی روز شنبه، ۹ خرداد، همچنین خواستار آن شد که در صورت امکان با نصب دوربین و صفحه نمایش در محل‌های شمارش آرا «همه نظاره‌گر شمارش آرا باشند».
آقای روحانی گفت: «صندوق رای نیز باید صندوقی پلاستیکی و شفاف باشد تا همه آرای درون صندوق را از دور ببینند... و فردا به دروغ... نگویند که این صندوق یک‌سومش پر بود.»
وی اضافه کرد: «برای چه دور صندوق پارچه‌ای پیچیده می‌شود تا اتهامات زده شود؟ باید این رفتار را ترک کرد و نگذاریم به نظام تهمت زده شود.»
شورای نگهبان ایران روز هفتم اسفند سال ۹۴ را به عنوان روز برگزاری انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تعیین کرده است.
توصیه آقای روحانی درباره استفاده ازصندوق‌های «پلاستیکی شفاف» برای رای‌گیری در حالی است که تعدادی از منتقدان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و رسانه‌های نزدیک به آنان اعلام کرده بودند که بخشی از صندوق‌های رای‌گیری قبل از برگزاری این انتخابات پر شده بود.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود گفت: «مبادا در شهرستانی به گوش برسد که یک وقت دولت، سپاه، ارتش، صداوسیما، استاندار، فرماندار و دفتر امام جمعه طرفدار این یا آن هستند که این یعنی سم برای انتخابات.»
وی اضافه کرد: «همه مقامات مسئول، همه قدرت‌های مسلح و غیرمسلح، مسئولین رده بالای کشور که مسئولیت آنها فرای حزب و جناح است، نباید کاری کنند که این تهمت به آنها زده شود.»
مجمع تشخیص مصحلت نظام ایران در ماه‌های گذشته در مصوباتی ورود افراد نیروهای مسلح و دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی در «دسته‌‌بندی‌های سیاسی و جناحی در انتخابات و جانب‌داری از داوطلبان خاص» و همچنین «دخالت قوای سه‌گانه در انتخابات» را ممنوع اعلام کرده است.
این مصوبات باید به تائید آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز برسد.
این مصوبه مجمع تشخیص ایران در حالی تصویب شد که در سال‌های گذشته برخی از جریان‌های سیاسی در ایران و خصوصا معترضان به نتیجه انتخابات سال ۸۸ بارها مدعی دخالت سپاه در انتخابات شده‌اند.
علی سعیدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه، روز سه‌شنبه، ۱۹ دی‌ماه ۹۱، گفته بود که «وظیفه ذاتی سپاه، مهندسی معقول و منطقی انتخابات است».
این سخنان اعتراضات زیادی را به دنبال داشت و از جمله محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری وقت ایران، روز چهارشنبه ۲۰ دی‌ماه ۹۱ گفت: «هرکس بخواهد مردم را مدیریت کند، مردم او را مدیریت می‌کنند.»
«صلاحیت‌سنج همراه نداریم»
رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات بر مبنای «مراجع قانونی» افزود: «در انتخابات به هیچ وجه نمی‌توانیم به شایعات و اتهامات توجه کنیم.»
وی تاکید کرد: «اتهامات باید در یک دادگاه صالحه بحث شود و متهم و وکیلش از خود دفاع کنند، سپس رای داده شود؛ به همین دلیل ما قاضی نیستیم و صلاحیت‌سنج هم همراه نداریم که بخواهیم صلاحیت‌سنجی کنیم.»
آقای روحانی همچنین از فرمانداران، استانداران و وزارت کشور خواست که در جریان انتخابات در برابر «هیچ حزب، گروه، جناح، جریان و فشاری «مرعوب» و در برابر «هیچ جریانی» هم «مفتون» نشوند.
تائید صلاحیت نهایی نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و ریاست جمهوری به عهده شورای نگهبان است و در دوره‌های گذشته تعدادی از نامزدهای منتقد حکومت جمهوری اسلامی و همچنین تعدادی از نامزدهای اصلاح‌طلبان رد صلاحیت شده‌اند.
«هیچ جناحی در کشور قابل حذف نیست»
آقای روحانی در سخنان روز شنبه خود گفت: «این طور نباشد که بگویند آن آقا نباید در این شهر صحبت کند؟ این قدر برچسب زده می‌شود که نمی‌دانم از کجا این برچسب‌ها تولید می‌شود....»
وی تاکید کرد: «هیچ جناحی در کشور قابل حذف نیست، نه این‌وری‌ها خواب ببینند، نه آن‌وری‌ها خواب ببینند، نه وسطی‌ها خواب ببینند،... جناح‌ها یک ریشه فکری، تاریخی، عقیدتی و دینی و علمی دارند.»
این گفته آقای روحانی در حالی بیان شده است که از زمان روی کار آمدن دولت وی تعدادی از همایش‌ها و سخنرانی‌های سیاسی اصلاح‌طلبان و چهره‌های منتقد به دلیل مخالفت و تهدیدهای گروه‌های فشار لغو شده است.
از جمله در هفته‌های گذشته سخنرانی حسین مرعشی و ابراهیم امینی دو چهره اصلاح‌طلب در شیراز و همچنین سخنرانی علی مطهری و احمد توکلی، دو نماینده مجلس، و همچنین ابراهیم اصغرزاده و نجفقلی حبیبی، دو چهره اصلاح‌طلب، در کرج لغو شده است.
«چه کسی حق دارد با لحن بی‌ادبانه نسبت به سردار مقدم جبهه دیپلماتیک حرف بزند؟!»
رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که عده‌ای نمی‌خواهند کام مردم شیرین شود و از لبخند مردم می ترسند افزود: «چه کسی حق دارد با لحن بی‌ادبانه نسبت به سردار مقدم جبهه دیپلماتیک حرف بزند؟... از کجا این بی‌ادبی نازل شده است؟»
وی تاکید کرد: «بگذاریم مذاکرات هسته ای با موفقیت به پایان برسد در آن زمان برای مردم شرح می‌دهیم که این‌ها چه سختی‌هایی کشیده‌اند.»
رسانه‌های ایران از «درگیری لفظی» مهدی کوچک‌‌‌زاده، نماینده تهران در مجلس، با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در پایان جلسه غیرعلنی روز یک‌‌شنبه، سوم خرداد، مجلس خبر داده بودند و فیلم این درگیری نیز منتشر شده است.
بر اساس این فیلم، محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با مهدی کوچک ‌زاده نسبت به «خائن» خوانده شدن از سوی نمایندگان مخالفش معترض است.
«به فال و فالگیری و جن‌گیری معتقد نبودیم»
آقای روحانی در ادامه سخنان خود گفت: «قوه‌ای نیست که مردم بدون لکنت نظر خود را بگویند، جز دولت.»
وی اضافه کرد: «به یکی بگو از مجلس انتقاد کند،... بگویید از قوه قضاییه انتقاد کنید، می‌گویند تو را خدا، آقا بگذارید زندگی‌مان را بکنیم. بگویید از دولت...از رئیس جمهور انتقاد کنید، گل از گل می‌شکفد و زبان‌ها باز می‌شود، این به معنای مسیر درست دولت است.»
رئیس جمهوری ایران گفت: «باید از ما انتقاد کرد، ما دارای عصمت نیستیم، متاسفانه یا خوشبختانه خواب هم نمی‌بینیم، به فال و فالگیری و جن‌گیری هم از اول معتقد نبودیم.»
در سال‌های پایانی دولت محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران، تعدادی از مقام‌ها و شخصیت‌های جمهوری اسلامی نزدیکان آقای احمدی‌نژاد را متهم می‌کردند که به جن‌گیران و رمالان متوسل می‌شوند.
در سال ۹۰ نیز پس از دستگیری فردی به نام عباس غفاری، برخی وب‌سایتهای خبری از او به عنوان «جن‌گیر و رمال دولت» محمود احمدی‌نژاد نام برده بودند.
دو سال پیش از آن میرحسین موسوی، از نامزدهای دوره دهم انتخابات ریاست‌جمهوری، در جریان کارزار انتخاباتی خود گفته‌ بود که دولت بعدی دولت عقلانیت خواهد بود، «نه این که یک دولت رمالی و کف‌بینی باشد».

آمریکا تایید مدارک دانش آموختگان پزشکی ایران را متوقف کرد

آمریکا تایید مدارک دانش آموختگان پزشکی ایران را متوقف کرد
 

یک نهاد علمی آمریکا در اطلاعیه‌ای اعلام کرده با دستور دولت این کشور فرایند تأیید مدارک دانش‌‌آموختگان پزشکی ایران متوقف شده است.
به گزارش روزنامه ایرانی خراسان، «کمیسیون آموزشی فارغ‌التحصیلان پزشکی خارجی در آمریکا» مطابق دستور دریافت شده از دولت این کشور فرایند تایید مدارک دانش‌آموختگان رشته‌های پزشکی در ایران را متوقف کرده است.
در اطلاعیه‌ای که روز جمعه روی وب‌سایت این نهاد قرار گرفته آمده است: «اداره کنترل دارایی وزارت خزانه‌داری خواستار محدود کردن تعاملات معین بین سازمان‌های آمریکایی و موسسات ایرانی است.»
این اطلاعیه همچنین افزوده است: «کمیسیون آموزشی فارغ‌التحصیلان پزشکی خارجی در آمریکا در حال بررسی معیارهای مجاز برای برقراری ارتباط با موسسات آموزشی و صدور مدارک پزشکی جهت تأیید مدارک صادر شده توسط آنها است.»
بنا بر این اطلاعیه: «تا زمان طی این فرایند، این کمیسیون از تأیید مدارک صادر شده توسط موسسات ایرانی معذور است.»

تشکیل شورای تعیین صلاحیت نامزدها در وزارت اطلاعات ایران

تشکیل شورای تعیین صلاحیت نامزدها در وزارت اطلاعات ایران 
 
محمود علوی وزیر اطلاعات ایران

محمود علوی وزیر اطلاعات ایران می گوید که در این وزارتخانه، شورای تعیین صلاحیت افراد در انتخابات تشکیل شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمود علوی که عصر شنبه 30 می در جمع فرمانداران سراسر ایران سخن می گفت، با بیان اینکه برخی مجموعه ها که دستی در انتخابات دارند، از هم اکنون جهت‌گیری کرده و از همین حالا برای جایگزینی من در وزارت اطلاعات تلاش می‌کنند، گفت: «ما انقلاب کردیم تا آبروی مردم حفظ شود، ما رضای خدا را ملاک قرار داده و اجازه نمی دهیم به خاطر جهت‌گیری‌های سیاسی آبروی کسی به بازی گرفته شود.»
وی افزود: «ما در وزارت اطلاعات صرفا به پرونده گذشته افراد اکتفا نمی کنیم. اکنون یک شورای تعیین صلاحیت تشکیل داده و یک روحانی غیر خطی را مسؤول آن کرده ایم و به او گفته ایم که جواب در قیامت با خود او است. ما حتی افراد را برای توضیح درباره عملکرد گذشته آن‌ها دعوت می کنیم ما با آبروی افراد بازی نمی کنیم.»
مسئولیت تایید یا رد نهایی نامزدهای انتخابات در ایران بر عهده شورای نگهبان است. بسته به انتخابات روند تایید و صلاحیت ها تغییر می کند. اما مجریان و ناظران در انتخابات ایران همواره متهم شده اند که برپایه دستورهای نهادهای امنیتی فعالیت خود را انجام می دهند.
علوی همچنین با تاکید بر اینکه باید اخلاق را رعایت کنیم گفت:‌ »کشور ما با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است و اداره کشور در این شرایط سخت است دست فرماندارها هم برای اجرای پروژه ها بسته است، اما باید با روی گشاده رضایت مردم را جلب کنیم . طبق اطلاعات ناجا در دو ماه اول سال تجمعات صنفی 55 درصد افزایش داشته است، بنابراین امکان تبدیل این تجمعات به اعتراضات سیاسی و چالش های امنیتی وجود دارد. در این بی پولی لبخند فرمانداران و مسئولان می تواند رضایت مردم را به دست آورد.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «دولت یازدهم می خواهد بستر را برای حضور همه فرزندان انقلاب فراهم کند. این دولت جناحی نیست ونمی خواهد هیچ جناحی را به حاشیه براند، بنابراین باید برای مسئولیت ها،‌ بهترین ها انتخاب شود. تا دست اصولگرایان، اصلاح طلبان و مستقلین در دست هم باشد.»
وزیر اطلاعات در پایان با بیان اینکه ما باید بی طرفی خود را حفظ کرده، اما باید با چالش ها برخورد و آن‌ها را مدیریت کنیم گفت:‌ «برخی نامزدها از هم اکنون سایرین را تخریب کرده یا قومیت ها را تحریک می کنند و من دستور داده ام که از همان ابتدا با این اظهار نظرها برخورد شود تا با چالش های امنیتی مواجه نشویم.»

پخش مستند «دوران جهنمی» درباره ایران پس از انقلاب

پخش مستند «دوران جهنمی» درباره ایران پس از انقلاب 
 
عکس
تلویزیون العربیه روز یکشنبه 31-5-2015 یک برنامه مستند تلویزیونی به نام «دوران جهنمی» را در چند قسمت پخش می کند.
دوربین العربیه در این برنامه مستند، بر روی رویدادهای 36 ساله دوران حکومت جمهوری اسلامی زوم می کند. مجری برنامه با شخصیت های سیاسی و بازماندگان قتل عام های زندانیان سیاسی سال 1367 شمسی گفت وگو می کند، رویدادی که مخالفان جمهوری اسلامی از آن با نام «فاجعه ملی» یاد می کنند. در این مصاحبه ها زندانیانی که در سال های بین 1359 تا 1367 در زندان های جمهوری اسلامی ایران شکنجه شده اند، از خاطرات زندان وصحنه های هولناک اعدام های گروهی و شکنجه هایی که به گفته آنها به روش «قرون وسطایی» اعمال می شد سخن می گویند.
مصاحبه شوندگان برنامه مستند «دوران جهنمی» که از قربانیان دوران سرکوب پس از انقلاب ایران هستند، به زبان فارسی سخن می گویند اما اظهارات آنها برای بیننده گان جهان عرب با زیر نویس عربی پخش می شود.
مصاحبه کننده گان که از طیف های مختلف سیاسی ایرانی هستند در مصاحبه خود از انگیزه هایشان برای قیام علیه شاه سخن گفتند. آنها اذعان داشتند که به امید اینکه انقلاب آرمان های صد ساله مبارزه ایرانیان برای نهادینه کردن دموکراسی و رسیدن به آزادی را محقق سازد، دست به مبارزه و قیام علیه رژیم شاه زدند؛ اما هرگز گمان نمی کردند که آیت الله خمینی آنها را فریب دهد و با سرکار آمدن روحانیون تندرو همه امیدهایشان بر باد رود و به سرعت و آن هم چند ماهی پس از پیروزی انقلاب، اعدام های بدون محاکمه آغاز و سرکوب و شکنجه به مراتب شدید تر و وحشیانه تر از نظام شاه از سر گرفته شود.
در این مجموعه مستند با هفت روایت از 7 ایرانی شکنجه شده که از شاهدان و قربانیان «دوران جهنمی» بوده اند، گفت و گو شده است.
این برنامه طی شبانه روز 5 بار در ساعت های مختلف پخش می شود. اولین قسمت این برنامه روز یکشنبه 31 ماه مه آغاز و تا روز 4 ژوئن طبق این جدول زمانی پخش می شود.

6:50 به وقت گرینویچ
11:50 به وقت گرینویچ
14:50 به وقت گرینویچ
19:50 به وقت گرینویچ
23:50 به وقت گرینویچ

اين برنامه مستند روزهاى جمعه 5 ماه ژوئن وشنبه 6 ژوئن با ساعت های مختلف پخش خواهد شد.

شمخانی: بازرسان آژانس می خواهند با 23 نفر مصاحبه کند

شمخانی: بازرسان آژانس می خواهند با 23 نفر مصاحبه کند 
 

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، روز یکشنبه 31 مه 2015 گفت که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی می خواهند با 23 نفر در ایران مصاحبه کنند.

شمخانی گفت: "او اولین کسی است که در فهرستی که طرف مقابل خواسته با آنها مصاحبه کند" قرار دارد. او گفت که نمی داند این بازرسان چه سوالی از او دارند.

ایران و شش قدرت جهانی هم اکنون برای رسیدن به یک توافق اتمی در حال مذاکره هستند. از موارد اختلاف دو طرف در طول این مذاکرات، دسترسی بازرسان سازمان بین المللی انرژی اتمی وابسته به سازمان ملل متحد به سایتهای نظامی و دانشمندان هسته ای ایران است.

شمخانی گفت که مذاکرات اتمی اکنون در "مراحل حساسی" است، و به گفته او کشورهای غربی در پی "مهار" ایران هستند و به دنبال آنند که تحریمهای ایران را به شکلی نگه دارند.

مقام ایرانی: اوضاع سوریه مبهم و پیچیده است

مقام ایرانی: اوضاع سوریه مبهم و پیچیده است 
 

حسن شمشادی، مدیر دفتر تلویزیون دولتی ایران در دمشق در تحلیل از اوضاع سوریه پس از پیروزیهای اخیر مخالفان رژیم بشار اسد گفت که آینده این کشور مبهم و پیچیده است.

شمشادی که بیش از 4 سال در کشور سوریه اقامت داشته است در گفتگو با خبرگزاری امنیتی فارس ضمن اعتراف به شکستهای اخیر رژیم اسد در هفته های اخیر گفت: "از 6 ماه پیش انتظار داشتیم که شرایط سوریه بحرانی‌تر شود و بهار و تابستان سختی داشته باشیم."

او افزود که نیروهای مخالف رژیم اسد اکنون بیش از 15 هزار "نیروی تازه نفس" وارد میدان کرده اند، که "آموزش های ویژه" دیده اند و "تجهییزات جدیدی" به آنها رسیده است.

شمشادی همچنین اعتراف کرد که "در جبهه ارتش سوریه هم شکاف‌هایی به وجود آمده است، و سوریه هر لحظه آبستن حادثه‌ای است که شب تا صبح ممکن است شرایط منطقه‌ای به طور کامل تغییر کند."

این مقام امنیتی ایران در گفتگوی خود اعتراف کرد که در حال حاضر "50 درصد حلب در دست نیروهای مخالف بشار اسد است و ادلب سقوط کرده و شرایط خوبی نیست، و آینده سوریه مبهم و پیچیده است."

جهانگیری: ما نمی دانیم چه کسانی پولدار هستند

جهانگیری: ما نمی دانیم چه کسانی پولدار هستند
 
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران، در ارتباط با بحث حذف یارانه نقدی اقشار پولدار جامعه گفت که دولت نمی داند چه کسانی پولدار هستند.

جهانگیری روز یکشنبه 31 مه 2015، در جلسه سراسری فرمانداران، ضمن انتقاد از مجلس که به گفته او جلوی زیاده رویهای دولت قبلی را نگرفته است، گفت: "حالا می‌گویند پولدارها را حذف کنید. ما از کجا بدانیم چه کسانی پولدار هستند؟"

دولت ایران در پرداخت یارانه های نقدی به شهروندان این کشور با مشکل روبروست و به گفته مقامات دولتی منابع مالی برای تامین پرداخت یارانه نقدی در اختیار دولت قرار ندارد.

به همین منظور هفته گذشته دولت حسن روحانی مجبور شد برای رفع تنگناهای مالی خود قیمت حامل های سوختی را بیش از 40 درصد افزایش دهد.

معاون اول رئیس جمهوری ایران گفت: "به دلیل کاهش قیمت نفت ما در بخش یارانه مشکل داریم و باید 40 میلیارد تومان یارانه پرداخت کنیم. حتی با افزایش قیمت حامل‌های انرژی نیز، برای تأمین هزینه‌ها دچار مشکل هستیم."

جهانگیری گفت: "دولت به دلیل کاهش قیمت نفت در مضیقه است و بودجه مصوب مجلس با آنچه اجرا خواهد شد فاصله دارد. بنابراین ما باید در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنیم."

شنبه، خرداد ۰۹، ۱۳۹۴

انتقاد ایران از گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

انتقاد ایران از گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

رضا نجفی، نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
رضا نجفی، نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
ایران با انتقاد از گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن را «تکرار گزارش‌های پیشین» این آژانس درباره فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی خوانده و بحث درباره ابعاد نظامی احتمالی برنامه اتمی خود را «بی‌اعتبار» توصیف کرد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، روز جمعه، ۸ خرداد، به نقل از رضا نجفی، نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نوشت: «تکرار اتهامات قبلی درباره پی.ام.دی (ابعاد نظامی احتمالی برنامه اتمی ایران) تنها نشان از بی‌خاصیت شدن این بخش از گزارش آژانس دارد.»
به گفته وی، «مقایسه این گزارش با گزارش‌های قبلی بار دیگر نشان می‌دهد که آژانس هیچ مطلب جدیدی در رابطه با اجرای پادمان در ایران برای ارائه ندارد و جز تکرار محتویات گزارش‌های قبلی که البته اعداد و ارقامش تغییر کرده مطالبش همان موضوعات قبلی هستند.»
گزارش فصلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه به اعضای آن ارائه شد که خبرگزاری رویترز به آن دست یافت و نوشت که آژانس همچنان خواهان پاسخگویی ایران به پرسش‌های خود درباره دسترسی به پایگاه نظامی پارچین است، جایی که کشورهای غربی احتمال می‌دهند ایران آزمایشاتی را در رابطه با تولید بمب اتمی انجام داده است.
اما رضا نجفی بحث مربوط به پی.ام.دی را «بی‌اساس» خوانده و می‌گوید: «آژانس بار دیگر در یک بخش از گزارشش به تکرار آن پرداخته که از دید ایران تکرار آنها نه تنها بر اعتبار این ادعاها نمی‌افزاید، بلکه نشان از بی‌خاصیت شدن آن دارد، به‌ویژه آن که تلاش کرده تا فعالیت‌های معمول در یک سایت از قبیل جابه‌جایی چند وسیله نقلیه را جزء تحولات قلمداد کند گویی چون ماهواره‌های جاسوسی بر یک مکان خاص متمرکز شده‌اند ایران باید فعالیت‌های عادی و روزمره در آنجا را تعطیل کند که البته این خیالی باطل است.»
جمهوری اسلامی پیش از این تاکید کرده که اجازه بازدید از مراکز نظامی خود را نمی‌دهد.
با این حال مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خاطرنشان ساخته که بازدید از مراکز نظامی ایران باید جزئی از توافق هسته‌ای احتمالی میان ایران و قدرت‌های جهانی باشد.
گزارش روز جمعه آژانس در عین حال عنوان می‌کند که ایران درباره یکی از مسائلی که این آژانس خواهان تحقیق بود، اطلاعاتی داده است.

سپ بلاتر رئیس فیفا باقی ماند

سپ بلاتر رئیس فیفا باقی ماند

به‌رغم رسوایی فساد مالی، کنگره فیفا برای تعیین رئیس جدید برگزار شد و سپ بلاتر در مقام ریاست فیفا باقی ماند. بلاتر در دور اول ۱۳۳ رای و رقیب او علی بن حسین ۷۳ رای آورد. علی از رقابت برای دور دوم صرفنظر کرد.
ژوزف سپ بلاتر، یکی از دو نامزد ریاست فیفا در دومین دور رای‌گیری در کنگره فیفا در شهر زوریخ با کسب ۱۳۳ رای به ریاست این فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) انتخاب شد. انتخابات فیفا روز شامگاه جمعه (۲۹ مه/ ۸ خرداد) در زوریخ سوئیس برگزار شد.

در دور اول رای‌گیری او ۱۳۳ رای و رقیب‌اش شاهزاده علی بن حسین ۷۳ رای آورد.
فیفا ۲۰۹ عضو دارد و رئیس جدید برای انتخاب در دور نخست رای‌گیری نیازمند دو سوم آرا یعنی ۱۴۰ رای بود. به این ترتیب انتخابات به دور دوم کشیده شد، اما علی بن حسین از رقابت برای دور دوم صرفنظر کرد.

طبق مقررات فیفا، در دور دوم رای‌گیری نصف به اضافه یک آرا، یعنی ۱۰۵ رای برای انتخاب رئیس جدید کافی بود.

به این ترتیب سپ بلاتر برای پنجمین دور متوالی به ریاست رسید. بلاتر پیش از افشای رسوایی فساد مالی، برنده بلامنازع انتخابات تلقی می‌شد اما این رسوایی به وجهه او آسیب زد. سپ بلاتر و شاهزاده علی بن حسین تنها نامزدهای ریاست فیفا بودند.
ژوزف سپ بلاتر زاده ۱۰ مارس ۱۹۳۶ در شهر "ویسپ" سوئیس است و از سال ۱۹۹۸ ریاست فیفا را بر عهده دارد. این پنجمین دور ریاست بلاتر بر این نهاد بین‌المللی هدایت محبوب‌ترین و پرطرفدارترین ورزش طول تاریخ بشر است.

شاهزاده علی بن حسین تنها رقیب سپ بلاتر بود شاهزاده علی بن حسین تنها رقیب سپ بلاتر بود

دوره جدید ریاست بلاتر بر فیفا از پس از پایان کنگره شروع می‌شود و برای ۴ سال ادامه خواهد داشت.

اعضای فراکسیون اروپایی مخالف سپ بلاتر در فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) روز گذشته اعلام کرده بودند که در کنگره انتخابات فیفا شرکت کرده و با تمام قوا از علی بن حسین حمایت می‌کنند. علی بن حسین، شاهزاده اردنی، تنها رقیب سپ بلاتر برای ریاست فیفا بود.

میشل پلاتینی، رئیس اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) نیز روز گذشته از اعضای فیفا خواسته بود که در انتخابات روز جمعه به رقیب سپ بلاتر رای دهند.
بازداشت معاونان بلاتر
روز چهارشنبه گذشته (۲۷ مه/ ۶ خرداد) ۶ تن از مقام‌های ارشد فیفا از جمله دو تن از معاونان سپ بلاتر در هتلی در شهر زوریخ سوئیس دستگیر شدند. این بازداشت‌ها به خواست وزارت دادگستری آمریکا صورت گرفت.

مقام‌های دستگیرشده‌ی فیفا متهم‌اند که ازاویل دهه ۱۹۹۰ تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون دلار رشوه دریافت کرده‌اند. گفته شده این افراد در ازای دریافت رشوه، در اموری چون حق پخش مسابقات، بازاریابی و تعیین اسپانسرها در آمریکا و آمریکای لاتین اعمال نفوذ می‌کردند.

جفری وِب، یکی از معاونان سپ بلاتر که از جمله دستگیرشدگان است، در عین‌حال ریاست "کنفدراسیون اتحادیه فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب" را نیز بر عهده دارد.

روحانی: انتخابات باید سالم و شفاف برگزار شود

روحانی: انتخابات باید سالم و شفاف برگزار شود

رئیس‌جمهور ایران در سخنانی در جمع فرمانداران کشور منتقدان مذاکرات هسته‌ای را متهم کرد که نمی‌خواهند "کام مردم شیرین شود". او گفت که انتخابات آینده مجلس سالم و رقابتی باشد تا "به نظام تهمت زده نشود."
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، روز شنبه (۳۰ مه/ ۹ خرداد) در سخنرانی در جمع فرمانداران کشور ضمن دفاع از عمکرد دولتش مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران را "در زمره بهترین‌ها" توصیف کرد. او از محمدجواد ظریف، وزیر خارجه به عنوان "سردار دیپلماسی" یاد کرد و حملات اخیر به او را "بی‌ادبانه" خواند.
هفته گذشته محمدجواد ظریف به هنگام حضور در مجلس مورد حملات لفظی مهدی کوچک‌زاده، نماینده تندرو مجلس قرار گرفت و از سوی او "خائن" خطاب شد. اشاره روحانی به "لحن بی‌ادبانه" ظاهرا به همین بگوومگو در صحن مجلس است.
روحانی با بیان این که پس از پایان مذاکرات در باره "سختی‌هایی" که مذاکره‌کنندگان کشیده‌اند، توضیح بیشتری خواهد داد، مخالفان را کسانی دانست که "نمی‌خواهند کام مردم شیرین شوند و از لبخند مردم می‌ترسند".
روحانی تمرکز و تلاش ویژه دولت بر مذاکرات هسته‌ای را ناشی از آن دانست که «زندگی مردم در توفیق و عدم توفیق این مذاکرات است" و باید در مذاکرات "اقتصاد، بازار، ارزش پول ملی مردم و همه چیز مدنظر باشد".
مذاکرات هسته‌ای جاری به طور عمده معطوف به محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران و در ازای آن لغو تحریم‌های گسترده‌ای است که علیه این کشور اعمال شده است. این تحریم‌ها در کنار مشکلات ساختاری اقتصاد ایران، دولت را در دستیابی به منابع مالی لازم با مشکلات اساسی مواجه کرده و رکود اقتصادی، بیکاری و تورم گسترده‌ای را دامن زده است.
به رغم سیاست‌های موثر دولت روحانی در دو سال گذشته هنوز هم اقتصاد ایران در وضعیت طبیعی نیست و انتظار می‌رود که برداشته‌شدن احتمالی تحریم‌ها تا حدودی به خروج از این وضعیت کمک کند.
وی حرف‌های چند روز پیش خود در باره سمت‌گیری‌های کلی دولت را دوباره مطرح کرد و بر لزوم تعامل با جهان و "نجات اقتصاد" کشور تاکید گذاشت: «مردم در انتخابات ریاست جمهوری گفتند که از شعارهای بی‌محتوا خسته شدیم، ما ملت صلح و آشتی هستیم، می‌خواهیم با جهان تعامل سازنده داشته باشیم، در جامعه خواستار وحدتیم، اقوام و اقلیت‌ها باید احترام خود را داشته باشند و خواهان یک امنیت پایدار در ایران و منطقه هستیم.»
"پارچه دور صندوق رأی برای چیست؟"
بخشی از سخنان روحانی در جمع فرمانداران به مسئله انتخابات مجلس اختصاص یافت. این انتخابات قرار است در اسفندماه سال جاری برگزار شود و از هم اکنون صف‌بندی‌ها و تبلیغات غیررسمی پیرامون آن آغاز شده است.
روحانی تاکید کرد که از نظر دولت او پیروزی در انتخابات این نیست که هواداران دولت در آن اکثریت را کسب کنند، بلکه در آن است که "یک انتخابات پرشور، رقابتی آزاد و سالم اجرا کند".
تاکید روحانی در میان صاحب‌نظران با تردیدها و تاملاتی روبروست، زیرا وزارت کشور که زیرمجموعه دولت است تنها مسئولیت بخشی از انتخابات را به عهده دارد و تایید صلاحیت نامزدها نهایتا به عهده شورای نگهبان است که دولت تسلطی بر آن ندارد و تحت نظارت و کنترل ولی فقیه عمل می‌کند. اعمال "نظارت استصوابی" و "دیدگاه‌های سلیقه‌ای" در تمامی دو سه دهه گذشته از انتقادهایی بوده است که منتقدان به عملکرد شورای نگهبان وارد کرده‌اند.
با این همه، روحانی وظیفه هیات‌های اجرایی و نظارت و شورای نگهبان را تعیین صلاحیت و عدم صلاحیت در چارچوب قانون و برمبانی مراجع قانونی دانست و "نه چیز دیگر". او افزود، "در انتخابات به هیچ وجه نمی‌توانیم به شایعات و اتهامات توجه کنیم".
روحانی با بیان این که ایران "فلان کشور شرق دور (کره شمالی) نیست که همه پادگانی زندگی کنند، اینجا مردم آزاد هستند، حرف می‌زنند و نظر می‌دهند" افزود «اصلا انتخاب یعنی چه؟ یعنی بین چند چیز یکی را برگزینیم والا اگر یک چیز است دیگر انتخاب معنی ندارد. ما سه تا شئی جلو شما بگذاریم و بگوییم حتما باید این را برداری و در عین حال باید انتخاب کنی، این انتخاب نیست.»
Ahmad Dschannati احمد جنتی: دولت در انتخابات دخالت نکند
منتقدان شیوه و ماهیت انتخابات در ایران را به دلیل محرومیت بسیاری از گروه‌های فکری از شراکت در آن غیرآزاد می‌دانند. به نظر آنها حتی در دوره‌های اخیر انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در ایران که رقابت‌ها تنها میان افراد تاییدشده از سوی حاکمیت بوده، نیروهای امنیتی و نظامی در نتایج همین انتخابات دخالت می‌کنند.
روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره‌ای تلویحی به اتهامات و شائبه‌هایی که در مورد سلامت انتخابات در ایران مطرح است، این سوال را مطرح کرد که "برای چه دور صندوق پارچه‌ای پیچیده می‌شود تا اتهامات زده شود؟، باید این رفتار را ترک کرد و نگذاریم به نظام تهمت زده شود. باید همه چیز در انتخابات شفاف باشد. حتی اگر می‌شود دوربین نصب کرد و در کنار آن یک Display (صفحه نمایش) نیز گذاشت تا حتی زمان شمارش رای نیز بصورت شفاف باشد و همه نظاره گر شمارش آرا باشند."
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان که انتقادها در امر انتخابات بیش از همه متوجه رویکردها و "همراهی" او با نهادها و محافل اصلی اما پشت پرده در جمهوری اسلامی است، این اظهارات روحانی را بی‌پاسخ نگذاشت.
او در سخنرانی در همان اجلاس فرمانداران دولت را متهم به دخالت در انتخابات کرد: «برخی موضع‌گیری‌ها از سوی مسئولان دولتی نگران‌کننده است و همه باید بدانند دولت حق ندارد در انتخابات دخالت کند و یقینا مردم این موضع‌گیری‌ها را می‌فهمند».

"انتقاد به قوای دیگر با لکنت زبان توام است"
روحانی سپس دولت را در میان قوای دیگر کشور تنها قوه‌ای دانست که انتقادپذیر است و کسی برای انتقاد به آن لکنت زبان پیدا نمی‌کند: «هیچ قوه ای نیست که مردم بدون لکنت نظر خود را بگویند به جز دولت، به یکی بگو از مجلس انتقاد کند (می‌پرسد) از چه و چه جوری؟ (بگویید) از قانون مجلس، در نطق پیش از دستور، می‌گوید نه آقا بگذارید زندگی‌مان را بکنیم. بگویید از قوه قضاییه انتقاد کنید، می‌گویند تو را خدا ،آقا بگذارید زندگی‌مان را بکنیم . بگویید از دولت انتقاد کنید از رییس جمهور انتقاد کنید، گل از گل می‌شکفد و زبان‌ها باز می‌شود، این به معنای مسیر درست دولت است ».
روحانی سپس در طعنه‌ای تلویحی به دولت سابق که به فالگیری و گرایش به رمل و اسطرلاب متهم بود، گفت، «باید از ما انتقاد کرد، ما دارای عصمت نیستیم، متاسفانه یا خوشبختانه خواب هم نمی‌بینیم ، به فال و فالگیری و جن‌گیری هم از اول معتقد نبودیم».

دور جدیدی از مذاکرات کری و ظریف آغاز شد

دور جدیدی از مذاکرات کری و ظریف آغاز شد

دور تازه‌ای از مذاکرات وزرای خارجه آمریکا و ایران در ژنو آغاز شده که هدف آن تدقیق بیشتر مواضع در رسیدن به یک قرارداد جامع هسته‌ای است. بنا بر توافق لوزان این قراداد باید تا آخر ماه ژوئن (۱۰ تیر) تهیه و امضا شود.
وزرای خارجه ایران و آمریکا، محمد جواد ظریف و جان کری، از صبح روز شنبه (۳۰ مه/ ۹ خرداد) مذاکره برای بررسی روند نگارش متن توافق جامع هسته‌ای را در ژنو آغاز کردند.
عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان ظریف، وندی شرمن معاون جان کری و هلگا اشمید معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم در این مذاکرات حضور دارند.
حضور ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا در ژنو هم به این معنا است که احتمالا او هم به مذاکرات جاری میان ایران و گروه ۵+۱ خواهد پیوست.
از توافق لوزان به قرارداد جامع
در اوایل فروردین سال جاری ایران و گروه ۵+۱ در لوزان بر سر چارچوبی توافق کردند که در آن نکات اصلی توافق جامع هسته‌ای بیان شده است. مضمون اصلی توافق لوزان محدودسازی برنامه هسته‌ای ایران در ازای رفع تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور است. در لوزان همچنین توافق شد که تا آخر ژوئن متن نهایی یک قرارداد جامع تهیه و امضا شود.
هم بر سر نحوه نظارت بر ادامه فعالیت‌های هسته‌ای ایران و هم در مورد چگونگی و مراحل رفع تحریم‌ها علیه این کشور اختلاف‌نظرهای پیچیده‌ای میان طرفین وجود دارد. به خصوص طرفین در مورد برداشت از پروتکل الحاقی، میزان نظارت‌ها و امکان دسترسی بازرسان به برخی تاسیسات نظامی ایران که احیانا ظن فعالیت هسته‌ای در آنها می‌رود، هم اختلاف دارند.
عباس عراقچی یک روز پیش از آغاز مذاکرات میان کری و ظریف در مصاحبه‌ای از بخشی از پیچیدگی مذاکرات سخن گفت.
عراقچی و روانچی، معاونان ظریف به همراه هلگا اشمید تاکنون پنج دور در وین و نیویورک برای نگارش متن توافق جامع مذاکره کرده اند.
یک روز مانده به آغاز مذاکرات کری و ظریف، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز گزارش تازه‌ای از آخرین مذاکرات این آژانس با مقام‌های ایران منتشر کرد. در گزارش گفته می‌شود که هنوز هم اطلاعات کافی در دست آژانس نیست که به طور کامل نسبت به صلح‌آمیزبودن برنامه هسته‌ای ایران اظهار نظر کند.

«شرط گذاشتن برای آژانس کار دشواری است»

«شرط گذاشتن برای آژانس کار دشواری است»

یک کارشناس حقوق بین‌الملل می‌گوید چانه‌زنی بر سر پروتکل الحاقی با هدف اعتمادسازی مغایرت دارد. یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس پیش‌تر گفته که در صورت اجرایی شدن پروتکل الحاقی، بازدید از همه تاسیسات ایران، حق آژانس است.
یوسف مولایی، استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران در گفت‌وگویی تفصیلی با خبرگزاری ایرنا، قبول پروتکل الحاقی از سوی ایران را گامی برای اعتمادسازی در مذاکرات اتمی و تسریع روند توافق نهایی دانسته است.
این پروتکل در نشست لوزان، از سوی تیم‌ مذاکره‌کننده ایرانی به صورت موقتی و داوطلبانه پذیرفته شده و برای اجرایی شدن، به مصوبه مجلس نیاز دارد. جناح‌های سیاسی و نمایندگان مجلس بر سر مفاد و تعهدات الزام‌‌آور این پروتکل، چالشی جدی داشته و دارند.
امضای این پروتکل به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اختیار بازدید کاملی از تاسیسات اتمی ایران را می‌دهد. موضوع مورد مناقشه در میان جناح‌های سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی، امکان بازرسی از مراکز نظامی این کشورست؛ چیزی که از سوی رهبر ایران "خط قرمز" تعیین شده است.
یوسف مولایی در گفت‌وگو با ایرنا یادآوری کرده که متن پروتکل بسیار پیچیده است و ورود افراد بدون تخصص به این حوزه، کمکی به روشن شدن موضوع نمی‌کند. او عنوان کرده که طبق متن پروتکل، آژانس باید دلایل قوی برای بازرسی از مراکز نظامی را ارائه سازد: «راستی آزمایی، نظارت و کنترل فعالیت‌ها، تجهیزات و دستگاه‌ها با دلایل کمی و کیفی آژانس می‌توانند مورد بازرسی قرار گیرند... تنها سازمان انرژی اتمی است که می‌تواند به سوالات مربوطه پاسخ مفید و صحیح بدهد زیرا به بحث‌های فنی و رویه‌ها به صورت کامل اشراف دارد.»
یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه ۲۶ مه به خبرگزاری فرانسه گفت: اگر ایران پروتکل الحاقی را بپذیرد، حق بازرسی از کلیه تاسیسات ایران برای آژانس محفوظ خواهد بود.
مولایی عنوان کرده که چانه‌زنی بر سر بحث بازرسی‌ها، می‌تواند با هدف اعتمادسازی و راستی‌‌آزمایی مغایرت داشته باشد: «اگر ایران از همان ابتدا یک سری محدودیت‌ها را تعریف کند، نه تنها هدف شفاف‌سازی تامین نمی‌شود، بلکه کشور با مشکل جدیدتری مواجه می‌شود.»
او عملیاتی نشدن همکاری‌های فنی یا عدم انتقال فناوری در سطوح عالی را از جمله این مشکلات دانسته و افزوده است: «این مجموعه محدودیت‌ها باید در سطح عالی نظام بررسی و به آنها پاسخ داده شود.»
یوسف مولایی افزوده که مخالفت با بازدید ‌از مکان‌های مورد درخواست آژانس می‌تواند ایجاد اختلاف کند و «باز هم یک گزارش منفی علیه ایران صادر شود.»
این کارشناس حقوق بین‌الملل گفته که آژانس بر اساس پروتکل الحاقی، نظام نظارتی خود را به طور کمی و کیفی گسترش داده است: «آژانس برای اظهارنظر در مورد قابل قبول بودن فعالیت‌های کشور در چارچوب ان‌پی‌تی صلاحیت این را دارد که تشخیص دهد چه مکان‌هایی بازرسی شوند و با چه افرادی مصاحبه صورت گیرد. اگر ایران بنا به ملاحظاتی وارد ان‌پی‌تی شد، دشوار است برای نوع اجرای آن شرط گذاری کند.»
پیامدهای بالقوه عدم همکاری با آژانس
مولایی خاطرنشان کرده که در موارد قراردادهای امنیتی و کنوانسیون‌های امنیتی و نطامی، بسیار سخت است حق شرط را به آژانس قبولاند: «بنابراین باید کلیات پروتکل اجرا شود تا اعتمادسازی صورت گیرد. در غیراین‌صورت اعتمادسازی تحقق نخواهد یافت.»
خامنه‌ای در مراسم فارغ‌التحصیلی دانشجویان دانشکده سپاه در روز سه‌شنبه ۲۰ مه تاکید کرد که اجازه بازرسی مراکز نظامی را به هیچ کس نمی‌دهد.
سردار سلامی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران هم به دنبال این سخنان، عنوان کرد که بحث بازدید از مراکز نظامی ایران، "تقاضای رسمی جاسوسی" است. سلامی گفت: «پاسخ این تقاضاها را با سرب داغ می‌دهیم.»
اما سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات رهبر ایران گفت: «بازرسی از تأسیسات نظامی ایران بخش مهمی از هرگونه معامله‌ای با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور خواهد بود.»
اطلاعات اندک در باره وظایف آژانس
یوسف مولایی به خبرگزاری ایرنا گفته است: «می‌توان مذاکره و موضوع را صورت‌جلسه کرد که آژانس در چارچوب حقوق بین‌الملل حق جاسوسی ندارد و نمی‌‌تو‌اند خلاف اصول حاکمیت کشور عمل کند... اگر آژانس بخواهد از پروتکل الحاقی سوءاستفاده کند، مقام‌های ایران می‌توانند مسئله را به سازمان ملل گزارش داده و دلایل محکم خود را ارائه کنند.»
مولایی یادآوری کرده که در ایران، اطلاعات کمی در زمینه کارنامه و اهداف کار آژانس وجود دارد و جامعه تنها در مورد کلیات نظر می‌دهد: «در صورت تزریق اطلاعات کافی به جامعه، رفتارها نیز بر اساسا آن اطلاعات شکل خواهد گرفت. اگر از اطلاعات ناکافی استفاده شود، صف‌بندی‌های سیاسی ایجاد می‌شود.»
توضیحات یوسف مولایی، پس از مخالفت‌های تند اصولگرایان مجلس با پذیرش پروتکل الحاقی و بروز تشنج در جلسه غیرعلنی مجلس ادا شده‌اند. کوچک‌زاده، نماینده اصولگرای تهران در نشست روز دوشنبه مجلس، ظریف را به دلیل پذیرش پروتکل الحاقی خائن خواند و بر سر او فریاد کشید.
خبرگزاری فارس نیز از علی کریمی قدوسی، نماینده اصولگرای مشهد، نقل قولی از عباس عراقچی را مبنی بر پذیرش "بازرسی مدیریت شده" از مراکز نظامی ایران منتشر کرد. این خبر ساعاتی بعد از سوی عراقچی تکذیب شد. او گفت مذاکره‌کنندگان تنها در چارچوب اصول و خطوط قرمز ترسیم شده توسط رهبر انقلاب حرکت می‌کنند.
هم‌زمان، وزیر خارجه فرانسه، روز پنجشنبه ۲۷ مه در مجمع ملی این کشور تاکید کرد که کشورش، توافق نهایی را در صورتی امضا می‌کند که بازرسی از مراکز نظامی ایران در آن گنجانده شده باشد.
طبق بیانیه مشترک لوزان، طرح‌های اتمی ایران باید برای کسب اطمینان از اهداف غیرنظامی آن، از سوی مراجع بین‌المللی تحت کنترل باشند و لغو تحریم‌ها در گرو اجرای تعهدات ایران است.
مقام‌های آژانس بیش از همه خواستار ورود بازرسان این نهاد به سایت نظامی پارچین در شرق تهران هستند. گفته می‌شود که در این سایت، کلاهک‌هایی آزمایش شده‌اند که هر چند جزء سلاح‌های متعارف هستند، اما می‌توانند در سلاح اتمی نیز به کار بروند.

بازداشت های گسترده در مناطق بلوچستان ایران

بازداشت های گسترده در مناطق بلوچستان ایران
 
عکس آرشیوی
منابع محلی از بازداشت حدود ۲۰نفر از شهروند کریم آباد و محمدان ایرانشهر در بلوچستان ایران خبر می دهند. این بازداشت ها پس از اعترضات اخیر در پی کشته شدن یک راننده خودرو مظنون به حمل گزوئیل صورت می گیرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نفل از فعالان بلوچ، در بلوچستان حدود ۲۰ نفر از شهروندان بلوچ روستاهای کریم اباد و محمدان در چند نوبت مراجعه و حمله شبانه ماموران وزارت اطلاعات از شب دوشنبه تا کنون عمدتا به روستا کریم آباد در ۱۰ کیلومتری شهر ایرانشهر خبر داده اند.
غروب روز یکشنبه ۱۰ مه جمع زیادی از مردم خشمگین روستای کریم آباد و محمدان در پی کشته شدن یک جوان از طائفه عبدالزهی در آتش ناشی از تعقیب و گریز و تیر اندازی ماموران پاسگاه محمدان به خودرو حامل گازوئیل به این پاسگاه حمله کرده و دستکم یک خودرو پلیس و چند خدرو شهرداری را به آتش کشیدند.
منابع محلی از بازجویی و آزاد کردن عده ای از بازداشت شدگان خبر داده اند و عده ای دیگر همچنان در بازداشت به سر می برند و از محل دقیق نگه داری آنها اطلاعی در دست نیست اما منابع تایید نشده ای از انتقال این افراد به زاهدان خبر داده اند.

فرمانده سپاه فارس:بازرسان مراکز نظامی را بازداشت و در گلویشان سرب داغ خواهیم ریخت

فرمانده سپاه فارس:بازرسان مراکز نظامی را بازداشت و در گلویشان سرب داغ خواهیم ریخت
 
دبی-العربیه.نت فارسی
غلامحسین غیب ‌پرور٬ فرمانده سپاه استان فارس اعلام کرد سپاه٬ بازرسان مراکز نظامی را بازداشت خواهد کرد و «له له» رویارویی با «چشم آبی‌ها» را می‌زند و اجازه نمی‌دهد «قهر» کنندگان با انقلاب در انتخابات شرکت کنند.
به گزارش سایت دیگربان، غیب‌پرور با حمله به گروه ۱+۵ به خصوص آمریکا گفته آن‌ها «غلط» کرده‌اند که خواستار بازرسی از مراکز نظامی ایران شده‌اند و به هیچ وجه چنین اجازه‌ای به ماموران آژانس داده نخواهد شد.
وی افزوده در صورت ورود ماموران آٓژانس به ایران برای بازرسی از این مراکز٬ سپاه آن‌ها را به عنوان «جاسوس» بازداشت کرده و در گلوی آن‌ها «سرب داغ» خواهد ریخت.
این فرمانده سپاه در بخش دیگری از سخنان خود درباره انتخابات آینده مجلس گفته سپاه پاسداران به کسانی که با انقلاب و نظام «قهر» کرده‌اند٬ اجازه نخواهد داد در انتخابات شرکت کنند.
وی خطاب به نیرو‌های سپاه و بسیج گفته باید وقایع سال 2009 را همچنان رصد کنند و ببینید چه کسانی پای «منافع ملی» ایستاده‌اند.
لازم به یادآوری است که در روزهای اخیر در محافل سیاسی جمهوری اسلامی ایران بحث بازرسی از مراکز نظامی ایران در رابطه با مذاکرات هسته ای بالا گرفته است. آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی گفته است که اجازه نخواهد داد از مراکز نظامی ایران بازرسی شود و یا دانشمندان هسته ای این کشور توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد مصاحبه آژانس قرار گیرند.
عباس عراقچی مذاکره کننده هسته ای و دیگر کارشناسان بر این باورند که بازرسی از مراکز نظامی جزیی از پروتکل الحاقی است که در صورت دستیابی به یک توافق بین طرفین، ایران مجبور به پذیرش آن است.

جمعه، خرداد ۰۸، ۱۳۹۴

آژانس اتمی: ایران باید درباره مسائل حل‌‌نشده شفاف‌سازی کند

آژانس اتمی: ایران باید درباره مسائل حل‌‌نشده شفاف‌سازی کند

یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس اتمی با ارائه گزارشی از ایران خواست که در مورد مسائل حل‌نشده با آژانس همکاری کند. وی تصریح کرد هنوز نمی‌تواند درباره فعالیت‌های اعلام‌‌نشده‌ی ایران به جامعه بین‌المللی "اطمینان" دهد.
یوکیا آمانو، مدیرکل "آژانس بین‌المللی انرژی اتمی" با انتشار گزارشی اعلام کرد که هنوز نمی‌تواند تایید کند که جمهوری اسلامی تمامی مواد هسته‌ای خود را در عرصه فعالیت‌های صلح‌آمیز مورد استفاده قرار می‌دهد.
در این گزارش تصریح شده گرچه آژانس اتمی به تلاش‌های خود برای راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهد، اما هنوز در وضعیتی نیست که بتواند درباره نبود مواد و فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در ایران به جامعه‌ی بین‌المللی "اطمینان" دهد.
آمانو در این گزارش می‌نویسد که با محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و معاون او عباس عراقچی، مذاکراتی داشته و در این گفت‌وگوها بر "لزوم تسریع حل مسائل باقی‌مانده درباره نظارت و راستی‌آزمایی آژانس بر اقدامات مرتبط هسته‌ای طبق برنامه اقدام جامع مشترک" تاکید کرده است.
در این گزارش آمده است: «آژانس همچنان آماده است تا حل مسائل باقی‌مانده میان تهران و آژانس طبق چارچوب همکاری‌ها را تسریع بخشد که این امر می‌تواند به افزایش همکاری از سوی ایران و فراهم کردن به موقع امکان دسترسی به تمام اطلاعات، ‌اسناد،‌ سایت‌ها،‌ مواد و اشخاص مربوطه در ایران همانگونه که آژانس درخواست کرده است منجر شود. همچنین هر زمان که آژانس برآورد خود از تمام مسائل مربوط به وجود ابعاد نظامی احتمالی در برنامه هسته‌ای ایران را به دست آورد مدیرکل آن را به شورای حکام آژانس ارائه خواهد داد.»
آمانو در این گزارش تصریح کرده که غنی‌سازی اورانیوم تا سطح ۵ درصد در ایران هم‌چنان ادامه دارد و حجم آن حدود ۸۷۱۴ کیلوگرم است.
عراقچی: مذاکرات پیچیده‌تر شده است
از سوی دیگر عباس عراقچی، سرتیم مذاکره‌کننده ایران، نیز گفت: «هرچه به آخر مذاکرات نزدیک‌تر می‌شویم مسائل بسیار جزیی‌تر و پیچیده‌تر می‌شود و طبعا فشار بیشتری در مذاکرات احساس می‌شود.»
به گزارش خبرگزاری مهر، عراقچی که در پایان نشست سه‌روزه‌ی هیئت‌های کارشناسی و معاونان ایران و کشورهای ۵ به علاوه یک صحبت می‌کرد، تصریح کرده که هنوز اختلافات باقی است و این اختلافات به مسائل محتوایی مربوط می‌شود.
معاون وزیر امور خارجه ایران اظهار داشته که در این نشست سه‌روزه بر روی نگارش متن توافق نهایی و نیز عناصر و مؤلفه‌های آن صحبت شده است. به گفته او همچنین درباره قطعنامه‌ای که شورای امنیت پس از حصول توافق اتمی با ایران باید صادر کند، مشورت‌هایی صورت گرفته است.
سرتیم مذاکره‌کننده ایران تصریح کرده که هنوز در بعضی بحث‌ها اختلاف نظر وجود دارد اما راه‌حل‌هایی هم پیدا شده است.
عراقچی تاکید کرده که اگر به توافق نرسیم، بحث‌ها ادامه پیدا خواهد کرد. این در حالی است که وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده که با هرگونه تمدید مذاکرات مخالف است.
یکی از موارد اختلاف طرفین، بحث بر سر جدول زمان‌بندی رفع تحریم‌هاست. با آنکه پیشتر ایران اعلام کرده بود که با رفع مرحله به مرحله تحریم‌ها موافق است اما عراقچی تاکید کرده که اگر توافق حاصل شود طرف مقابل هم باید یک سری اقداماتی را انجام دهد و اینکه اقدامات ایران و طرف مقابل چگونه با هم هم‌زمان شوند، یکی از مسائل مورد اختلاف است.
سرتیم مذاکره‌کننده ایران می‌گوید: «هم به لحاظ محتوایی وهم به لحاظ شکلی، هنوز به یک راه حل دقیق نهایی نرسیده‌ایم ولی ایده‌هایی مطرح شده است که روی یکی از آن کار می‌کنیم.»
عباس عراقچی و هگا اشمید در مذاکرات هسته‌ای در سوئیس عباس عراقچی و هگا اشمید در مذاکرات هسته‌ای در سوئیس
"بازدید از مراکز نظامی در دستور کار نیست"
عباس عراقچی در بخش دیگری از سخنانش درباره بازدید از مراکز نظامی ایران که محل مناقشه میان ایران و غرب است گفته: «آنچه توسط مقام معظم رهبری بیان شد در عدم دسترسی به افراد برای مصاحبه و در عدم بازرسی یا بازدید از مراکز نظامی، این دستورالعمل بسیار جدی و قاطع ماست و به طرف‌های مقابل هم کاملا منتقل شده است که این به هیچ وجه در دستور کار ما نیست.»
درباره مصاحبه با کارشناسان و دانشمندان اتمی، عراقچی گفته قبلا ایده‌ای از سوی ایران مطرح شده بود که مورد قبول قرار نگرفت. بر اساس این پیشنهاد لیستی از افراد و مراکز مشخص می‌شود و آژانس می‌تواند به آنها دسترسی مدیریت شده داشته باشد، یعنی اجازه کسب اطلاعات از محیط پیرامونی به بازرس داده نمی‌شود و بازرس در یک محدوده کاملا مشخص، وظیفه اش را انجام می‌دهد.
به گفته عراقچی در حال حاضر دو طرف در پی ایده‌ای جایگزین هستند.
مهلت زمان تعیین‌شده برای رسیدن به توافق نهایی اتمی ایران و کشورهای ۵ به علاوه یک، پایان ماه ژوئن (۹تیرماه) است.

صدیقی: غرب قصد دارد از اسرار مخفی ایران آگاه شود

صدیقی: غرب قصد دارد از اسرار مخفی ایران آگاه شود

امام جمعه تهران می‌گوید بازرسی از مراکز نظامی ایران توسط بازرسان آژانس "خلاف نص صریح قرآن کریم" و دادن اجازه بازرسی از مراکز نظامی به بازرسان آژانس به منزله دادن مجوز حمله نظامی به ایران است.
حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه موقت تهران، روز جمعه (۸ خرداد/۲۹ مه) گفت: «غربی‌ها می‌خواهند به بهانه پروتکل الحاقی هر وقت که دوست داشتند با برچسب بوی هسته‌ای، از بیت رهبری یا نهاد ریاست جمهوری یا مجلس بازرسی کنند. اینها قابل قبول نیست.»

صدیقی افزود: «دسترسی یا بازرسی از تأسیسات هسته‌ای، نظامی یا موشکی ایران در قالب پروتکل الحاقی پذیرفته نیست. غربی‌ها به بهانه هسته‌ای می‌خواهند به نهانخانه ما دسترسی پیدا کنند.»

پذیرش پروتکل الحاقی "قرارداد منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای" از سوی ایران یکی از خواست‌ها و شروط اصلی غرب برای توافق هسته‌ای با این کشور است.

پروتکل الحاقی به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که نهاد ناظر سازمان ملل بر اجرای "پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای" است، امکان دسترسی کامل‌تری به تاسیسات هسته‌ای یا مراکز مرتبط با فعالیت هسته‌ای کشورهای امضاکننده را می‌دهد. اما این کار زمانی ممکن است که پارلمان‌های کشورهای عضو آن را تصویب کرده‌ باشند.

مجلس ایران هنوز پروتکل الحاقی را تصویب نکرده اما دولت ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای اعلام آمادگی کرده که تا تصویب مجلس آن را داوطلبانه به اجرا بگذارد.

بیشتر بخوانید: صفحه ویژه پرونده هسته‌ای ایران
یکی از موضوع‌های بحث‌انگیز در ارتباط با مذاکرات هسته‌ای، بازدید بازرسان آژانس از مراکزی در ایران است که به نظر آنها ظن آن وجود دارد که در آنجاها فعالیت‌های هسته‌ای صورت گرفته است. یکی از این مراکز "سایت نظامی پارچین" در جنوب شرق تهران است. ایران می‌گوید این مرکز نظامی است و بازرسان آژانس حق بازرسی از آنجا را ندارند. اما آژانس می‌گوید اسناد و اطلاعاتی در دست دارد که نشان می‌دهد در مرکز مزبور فعالیت‌های نظامی هسته‌ای صورت گرفته است.

از عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران نقل شده که گفته آنها در جرایان مذاکرات، بازرسی "مدیریت‌شده" از پارچین را پذیرفته‌اند، اما انتشار این خبر با هجوم تبلیغاتی تندروها مواجه شد.

امام جمعه تهران گفت: «فردا که اینها می‌گویند می‌خواهیم در فلان‌جا بازرسی کنیم و شما نیز ادعا کردید که می‌خواهیم مدیریت کنیم و باید چشم شما را ببندیم؛ رضایت آژانس برای دنیا معتبر است و سپس می‌گویند ایران با ما همکاری نکرد و عملا این کار مجوز حمله نظامی قانونی به قدرت‌های بزرگ دادن است و باید روی این مسائل فکر جدی کنیم.»

"مخالفت صریح قران" با بازرسی از مراکز نظامی

صدیقی درباره بازرسی از مراکز نظامی ایران گفت: «این عنصر فرانسوی و دیگران در رسانه‌هایشان می‌گویند ما در این معاهده آزادیم. یعنی پروتکل الحاقی نیز مفادش این است که هر زمان و هر مکانی را بخواهند دسترسی داشته باشند، بیت مقام معظم رهبری باشد، محل استقرار ریاست جمهوری باشد، مجلس باشد و یا هر جای دیگر که احساس کنند بوی هسته‌ای از آنجا می‌رسد، مراکز تسلیحاتی باشد به بهانه هسته‌ای می‌توانند دسترسی داشته باشند.»

وی "دسترسی بیگانگان به مراکز نظامی ما را خلاف نص صریح قرآن کریم" دانست و تاکید کرد: «یکی از قواعد فقهی ما نفی سبیل است و نفی سبیل این است که دشمن نباید اقتدار بر ما داشته باشد و هر چه از ما بخواهد، ما در اختیار آن قرار دهیم.»

امام جمعه تهران گفت: «آمریکا اهل دبه است از همان پیمان ژنو تا به امروز ۸ تحریم را بر علیه ایران اضافه کردند، هم در منابع اقتصادی و هم اشخاص و بعد هم می‌گویند که این تحریم‌ها از قبل بوده، در حالی که هم سخنگوی دولت ما و هم آنچه که از واقعیات روشن است، اینها بر تحریم ها اضافه کرده‌اند، چراکه پیمان را قبول ندارند، فقط یک چیز متوجه هستند و آن هم زور است.»

امام جمعه تهران خواستار رعایت خطوط تعیین‌شده از سوی سران نظام جمهوری اسلامی شد و گفت: «امام خمینی و رهبر انقلاب از نظر قانون اساسی خطوط اصلی نظام را تعیین می‌کنند و هر کسی خلاف خطوط تعیین شده توسط رهبری نظام بخواهد راهی دیگر پیش بگیرد، قانونی نیست و از آنجا که حاکم شرع است، حکم ایشان، حکم امام زمان (عج) است و مخالفت با ایشان، مخالفت با امام عصر است.»
ایران از یازده سال پیش درگیر یک مناقشه هسته‌ای با قدرت‌های جهانی است. کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که زیر پوشش پروژه‌های صلح‌آمیز هسته‌ای، برای دست یافتن به سلاح اتمی تلاش می‌کند. ایران این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید فعالیت‌های هسته‌ای‌اش فاقد هر گونه جنبه نظامی است.
فعالیت‌های هسته‌ای ایران برای سال‌ها دور از چشم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و به صورت مخفیانه بود اما این موضوع در تابستان سال ۲۰۰۲ افشا و سرآغاز مناقشه‌ای طولانی میان ایران و قدرت‌های بزرگ جهان شد.

یک فرمانده سپاه پاسداران در رمادی کشته شد

یک فرمانده سپاه پاسداران در رمادی کشته شد

یکی دیگر از فرماندهان سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در جنگ با داعش در شهر رمادی، مرکز استان انبار عراق کشته شده است. از هنگام تصرف این شهر توسط داعش، حدود ۸۵ هزار نفر از ساکنان شهر خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.
وبسایت‌های خبری وابسته به محافل مختلف اصول‌گرایان از کشته شدن یکی دیگر از فرماندهان سپاه پاسداران ایران در شهر رمادی، مرکز استان انبار عراق، خبر داده‌اند. این فرمانده سپاه "سید جاسم نوری" نام دارد و شب گذشته (پنجشنبه ۷ خرداد/ ۲۸ مه) در رمادی کشته شده است.

وبسایت "دولت بهار" که از سوی نزدیکان محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور سابق اداره می‌شود، بعد از ظهر روز جمعه نوشت: «افتخاری دیگر برای امت‌ شهیدپرور خوزستان، سید جاسم نوری از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس در الرمادی عراق به خیل شهدای مدافعین حرم پیوست.»

این خبر با همین مضمون از سوی چندین وبسایت خبری وابسته به اصول‌گرایان نیز تکرار شده است. این وبسایت‌ها نوشته‌اند: «جاسم نوری در جبهه‌های مختلف مقاومت در سوریه و عراق به مجاهدت پرداخته است.»

این سومین فرمانده سپاه پاسداران ایران است که از زمان ظهور گروه تروریستی "دولت اسلامی" (داعش سابق) در عراق در جریان درگیری‌ها کشته شده است. سال گذشته سيد رضا حسينی‌مقدم و سرتيپ حميد تقوی دو فرمانده سپاه بودند که درگیری با نیروهای داعش در عراق کشته شدند

سیدرضا حسینی مقدم روز ۱۸ بهمن‌ماه ۱۳۹۳ در شهر سامرا کشته شد. گفته شد که او توسط افراد داعش هدف قرار گرفته است. دی ماه ۱۳۹۳ نیز سرتیپ پاسدار حمید تقوی در همین شهر هدف تک‌تیراندازان داعش قرار گرفت.

حمید تقوی از فرماندهان میانی سپاه در جنگ ۸ ساله میان ایران و عراق بود و گفته شد که حین انجام "ماموريت مستشاری" در شهر سامرای عراق کشته شد. سیدرضا حسینی مقدم نیز معاون اطلاعات عمليات لشگر پنج نصر بوده است.


سیدرضا حسینی مقدم بهمن‌ماه ۱۳۹۳ در سامرا کشته شد سیدرضا حسینی مقدم بهمن‌ماه ۱۳۹۳ در سامرا کشته شد
علاوه بر این‌ها رسانه‌های ایران دی ماه سال گذشته از کشته شدن مهدی نوروزی، "عضو ارشد بسیج کرمانشاه" در عراق توسط گروه "دولت اسلامی" خبر داده بودند.

سپاه پاسداران ایران به‌طور غیر رسمی و اعلام‌نشده در جنگ نیروهای دولتی و گروه‌های شیعی عراق علیه گروه تروریستی "دولت اسلامی" مشارکت دارد. گروه "دولت اسلامی" از تابستان ۲۰۱۴ بخش‌های وسیعی از خاک سوریه و عراق را در کنترل خود دارد. مقام‌های جمهوری اسلامی ایران می‌گویند، حضور نظامی ایران در عراق تنها در چارچوب کمک‌های مشورتی و انتقال تجربه است.

وبسایت خبری "مشرق" که از رسانه‌های نزدیک به سپاه محسوب می‌شود، چندی پیش نوشت: «ایران از‌‌ همان آغاز پیشروی‎های داعش در عراق نسبت به بسیج فوری نیروهای مردمی در این کشور اقدام کرد و شماری از جوانان ایرانی نیز به صورت داوطلب در جنگ با تکفیری‌ها و دفاع از مقدسات اسلامی به عراق رفته‌اند.»

فرار ۸۵۰ هزار نفر از رمادی

منابع سازمان ملل می‌گویند از هنگام تصرف شهر رمادی، مرکز استان انبار عراق، در دو هفته پیش، حدود ۸۵۰ هزار نفر از ساکنان این شهر خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.

به گفته سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، اکثر پناهجویان فراری از رمادی، هنوز در استان انبار هستند و به شدت به آب و غذا و کمک‌های اولیه نیاز دارند. به گفته این مقام سازمان ملل، گرمای شدید غرب عراق وضعیت فراریان رمادی را وخیم‌تر کرده است.

شهر رمادی روز ۱۷ مه توسط افراد شبه‌نظامی داعش تصرف شد. از آن روز تا کنون ارتش عراق با کمک شبه‌نظامیان شیعه برای بازپس‌گیری این شهر مهم تلاش می‌کند. رمادی در ۱۱۰ کیلومتری غرب بغداد قرار گرفته و اهمیتی راهبردی دارد؛ زیرا دو شاهراه منتهی به اردن و سوریه از آن عبور می‌کنند.

سپ بلاتر رئیس فیفا باقی ماند

سپ بلاتر رئیس فیفا باقی ماند

به‌رغم رسوایی فساد مالی، کنگره فیفا برای تعیین رئیس جدید برگزار شد و سپ بلاتر در مقام ریاست فیفا باقی ماند. بلاتر در دور اول ۱۳۳ رای و رقیب او علی بن حسین ۷۳ رای آورد. علی از رقابت برای دور دوم صرفنظر کرد.
ژوزف سپ بلاتر، یکی از دو نامزد ریاست فیفا در دومین دور رای‌گیری در کنگره فیفا در شهر زوریخ با کسب ۱۳۳ رای به ریاست این فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) انتخاب شد. انتخابات فیفا روز شامگاه جمعه (۲۹ مه/ ۸ خرداد) در زوریخ سوئیس برگزار شد.

در دور اول رای‌گیری او ۱۳۳ رای و رقیب‌اش شاهزاده علی بن حسین ۷۳ رای آورد.
فیفا ۲۰۹ عضو دارد و رئیس جدید برای انتخاب در دور نخست رای‌گیری نیازمند دو سوم آرا یعنی ۱۴۰ رای بود. به این ترتیب انتخابات به دور دوم کشیده شد، اما علی بن حسین از رقابت برای دور دوم صرفنظر کرد.

طبق مقررات فیفا، در دور دوم رای‌گیری نصف به اضافه یک آرا، یعنی ۱۰۵ رای برای انتخاب رئیس جدید کافی بود.

به این ترتیب سپ بلاتر برای پنجمین دور متوالی به ریاست رسید. بلاتر پیش از افشای رسوایی فساد مالی، برنده بلامنازع انتخابات تلقی می‌شد اما این رسوایی به وجهه او آسیب زد. سپ بلاتر و شاهزاده علی بن حسین تنها نامزدهای ریاست فیفا بودند.
ژوزف سپ بلاتر زاده ۱۰ مارس ۱۹۳۶ در شهر "ویسپ" سوئیس است و از سال ۱۹۹۸ ریاست فیفا را بر عهده دارد. این پنجمین دور ریاست بلاتر بر این نهاد بین‌المللی هدایت محبوب‌ترین و پرطرفدارترین ورزش طول تاریخ بشر است.

شاهزاده علی بن حسین تنها رقیب سپ بلاتر بود شاهزاده علی بن حسین تنها رقیب سپ بلاتر بود

دوره جدید ریاست بلاتر بر فیفا از پس از پایان کنگره شروع می‌شود و برای ۴ سال ادامه خواهد داشت.

اعضای فراکسیون اروپایی مخالف سپ بلاتر در فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) روز گذشته اعلام کرده بودند که در کنگره انتخابات فیفا شرکت کرده و با تمام قوا از علی بن حسین حمایت می‌کنند. علی بن حسین، شاهزاده اردنی، تنها رقیب سپ بلاتر برای ریاست فیفا بود.

میشل پلاتینی، رئیس اتحادیه فوتبال اروپا (یوفا) نیز روز گذشته از اعضای فیفا خواسته بود که در انتخابات روز جمعه به رقیب سپ بلاتر رای دهند.
بازداشت معاونان بلاتر
روز چهارشنبه گذشته (۲۷ مه/ ۶ خرداد) ۶ تن از مقام‌های ارشد فیفا از جمله دو تن از معاونان سپ بلاتر در هتلی در شهر زوریخ سوئیس دستگیر شدند. این بازداشت‌ها به خواست وزارت دادگستری آمریکا صورت گرفت.

مقام‌های دستگیرشده‌ی فیفا متهم‌اند که ازاویل دهه ۱۹۹۰ تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیون دلار رشوه دریافت کرده‌اند. گفته شده این افراد در ازای دریافت رشوه، در اموری چون حق پخش مسابقات، بازاریابی و تعیین اسپانسرها در آمریکا و آمریکای لاتین اعمال نفوذ می‌کردند.

جفری وِب، یکی از معاونان سپ بلاتر که از جمله دستگیرشدگان است، در عین‌حال ریاست "کنفدراسیون اتحادیه فوتبال آمریکای شمالی و مرکزی و کارائیب" را نیز بر عهده دارد.

تظاهرات مخالفان دولت و توافق اتمی در مشهد

تظاهرات مخالفان دولت و توافق اتمی در مشهد 
 

عصر پنجشنبه 28 مه 2015 عده ای از مخالفان دولت حسن روحانی در شهر مشهد و با شعار "ما اجازه نمی دهیم" دست به تظاهرات زدند.

این تظاهرات که از سوی رسانه های مخالف دولت روز چهارشنبه اعلام شده بود، تا ظهر روز پنجشنبه مجوز برگزاری از وزارت کشور نداشت.

با این همه به گزارش سایت صبح توس، این اجتماع در ساعت 5 بعدازظهر روز پنجشنبه در یکی از میدانهای شهر مشهد برگزار شد.

در این تظاهرات چندین نماینده مجلس و مقام محلی و از جمله مهرداد بذرپاش، نماینده مخالف دولت از تهران سخنرانی کردند. هیچ گزارشی از شمار شرکت کنندگان در این تظاهرات در رسانه های ایران منتشر نشده است.

این تظاهرات ظاهرا در مخالفت با تیم مذاکره کننده هسته ای ایران و مفاد توافق احتمالی در مورد بازدید سرزده بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد از سایتهای نظامی و دانشمندان هسته ای ایران برگزار شده است.

روسیه برای تحویل اس300به ایران شرط گذاشت

روسیه برای تحویل اس300به ایران شرط گذاشت
 
«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه روز چهارشنبه 27 مه 2015، گفت زمان تحویل سامانه دفاعی اس-300 به ایران، به حل مسئله شکایت تهران از مسکو بستگی دارد.

ریابکوف که با شبکه خبری «روسیا 24» صحبت می‌کرد، گفت: «در حال کار مجدد برای روی قرارداد هستیم. این قرارداد سال 2007 بسته شده است. از آن زمان، تحولات زیادی رخ داده و مسئله بسیار پیچیده و سیاسی شده است.»

به گزارش خبرگزاری فارس، دیپلمات ارشد روسیه با اشاره به شکایت ایران از مسکو به واسطه خودداری از تحویل سامانه‌ها، گفت: «آن مسئله باید به نحوی حل شود. اگر از من بپرسید که مرحله اجرایی توافق چه زمان خواهد بود، می‌توانم به شما بگویم به محض آنکه این موضوعات حل شد.»

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه ماه گذشته با صدور حکمی، ممنوعیت خودخوانده تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد.

اس-300 سامانه موشکی سطح‌ به‌ هوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاع‌هاست که در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشک‌های کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشک‌های بالیستیک نیز به آن افزوده شد.
روسیه به موجب قراردادی که در سال 2007 با ایران امضا کرد باید دست‌کم پنج سامانه دفاع هوایی اس ـ 300 را به ایران تحویل می‌داد. مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه چهارم شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.
وزارت دفاع ایران به دنبال فسخ قرارداد تحویل 5 سامانه موشکی «اس-300» به این کشور از سوی دولت روسیه به ارزش حدود 800 میلیون دلار، از طرف روسی به دادگاه بین المللی ژنو شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل 4 میلیارد دلار شده بود.

پنجشنبه، خرداد ۰۷، ۱۳۹۴

فرانسه: با توافق اتمی بدون دسترسی به سایت‌های نظامی مخالفیم

فرانسه: با توافق اتمی بدون دسترسی به سایت‌های نظامی مخالفیم

مقامات فرانسه هشدار داده‌اند چنانچه ایران دسترسی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تمامی تأسیسات نظامی را امکان‌پذیر نسازد، این کشور آماده است تا مانع از تحقق توافق نهایی در مذاکرات هسته‌ای غرب با جمهوری اسلامی شود.
لوران فابیوس: فرانسه با توافق موافق است اما نه توافقی که به ایران اجازه داشتن بمب اتمی را بدهد لوران فابیوس: فرانسه با توافق موافق است اما نه توافقی که به ایران اجازه داشتن بمب اتمی را بدهد
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، در سخنانی در جمع نمایندگان پارلمان این کشور گفت: «اگر روشن نباشد که بازرسی از تمامی تأسیسات ایران از جمله تأسیسات نظامی ممکن است، فرانسه [توافق] را نخواهد پذیرفت.»

او تأکید کرد فرانسه با توافق موافق است اما "نه توافقی که به ایران اجازه داشتن بمب اتمی را بدهد." به گفته آقای فابیوس این موضع فرانسه در گفتگوی کشورهای ۱+۵ با ایران در مورد برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی است‌؛ موضعی که "مستقل و صلح‌جویانه" است.

وی اظهار امیدواری کرد که سایر اعضای گروه ۱+۵ (آمریکا، بریتانیا، روسیه، چین و آلمان) نیز با موضع فرانسه همراه شوند.

اختلاف نظر بر سر مفاد پروتکل الحاقی

همزمان با سخنان وزیر خارجه فرانسه در پارلمان این کشور، آمریکا نیز با تمدید مهلت مقرر برای رسیدن به توافق در مورد برنامه هسته‌ای ایران مخالفت کرده است.

جف راتکه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفته است که ایالات متحده با "هیچ تمدید مهلت دیگری بعد از تاریخ مقرر ۳۰ ژوئن موافق نیست." به گفته وی آمریکا معتقد است می‌توان در مهلت پیش‌ رو به نتیجه دست یافت.

  خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، پیش‌تر در یک سخنرانی تأکید کرده بود که ایران تحت هیچ شرایطی اجازه بازرسی از تأسیسات نظامی خود را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نخواهد داد. آژانس اما در مقابل تأکید می‌کند که ایران در چارچوب توافق مشترک در لوزان اجرای پروتکل الحاقی را پذیرفته و طبق این پروتکل بازرسان آژانس این حق را دارند که از سایت‌های نظامی ایران بازدید کنند.

یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه (۲۷ مه/ ۶ خرداد) به روزنامه فرانسوی "لوموند" گفته بود: «ایران در حال حاضر پروتکل الحاقی ان‌پی‌تی را اجرا نمی‌کند، اما در صورت توافق، آژانس همان اقداماتی را در مورد ایران انجام خواهد داد که در مورد سایر کشورها اجرا می‌شود.»

قرار است روز شنبه (۳۰ مه/ ۹ خرداد) محمد جواد ظریف و جان کری، وزرای خارجه ایران و آمریکا، در وین دیدار و مذاکره کنند. وندی شرمن، مذاکره کننده ارشد آمریکا، نیز روز چهارشنبه به مقصد وین پرواز کرد.

محمدجواد ظریف و جان کری آخرین ‌بار در آوریل سال جاری در نیویورک با یکدیگر ملاقات و مذاکره داشتند.

وندی شرمن با پایان مذاکرات هسته‌ای از سمتش کناره‌گیری می‌کند

وندی شرمن با پایان مذاکرات هسته‌ای از سمتش کناره‌گیری می‌کند

وندی شرمن، مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران، اعلام کرده که اندکی پس از ۳۰ ژوئن، تاریخ مقرر برای حصول توافق نهایی، به فعالیت خود در وزارت امور خارجه آمریکا پایان می‌دهد.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، وندی شرمن این موضوع را پیش از سوار شدن به هواپیما به مقصد وین، با خبرنگاران در میان گذاشته است. او چهارشنبه (۶ خرداد/ ۲۷ مه) آمریکا را به مقصد وین و سپس ژنو برای شرکت در آخرین دور مذاکرات در مورد برنامه هسته‌ای ایران ترک کرد. شرمن قرار است جان کری، وزیر خارجه آمریکا را در دیدار با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران که شنبه (۳۰ مه/ ۹ خرداد) برگزار می‌شود‌، همراهی کند.

او خطاب به خبرنگاران دو سال گذشته را "دو سال طولانی" توصیف کرد. وندی شرمن ۶۶ سال دارد و یکی از معدود زنان حاضر در جمع مذاکره‌کنندگان هسته‌ای گروه ۱+۵ با ایران از ابتدا تا کنون بوده است.

روزنامه نیویورک تایمز فقدان وندی شرمن در تیم مذاکره‌کننده آمریکا را تأثیرگذار خوانده است. جان کری، وزیر خارجه آمریکا، در اطلاعیه‌ای که در اختیار شبکه "سی‌ان‌ان" گذاشته شده، در توصیف وندی شرمن گفته است: «وندی به طور قطع یکی از اعضای تأثیرگذار تیم من بود نه تنها در زمینه هدایت مذاکره‌ اتمی با ایران بلکه تقریبا در هر مورد مهم دیگری که روی میز کار من قرار می‌گرفت.»

رسانه‌ها در سال ۲۰۱۳ نوشته بودند که وندی شرمن در یک سخنرانی در جمع نمایندگان سنا، "فریب‌کاری را در دی‌ان‌ای ایرانیان" دانسته بود.

پس از انتشار این گفته، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این نقل قول را رد کرد و گفت منظور خانم شرمن این نبوده است که ایرانی‌ها به طور ژنتیکی فریب‌کار هستند.

"مجازات شرعی" مشکلی در برابر ترک اعتیاد

"مجازات شرعی" مشکلی در برابر ترک اعتیاد

مردم از ترس شلاق خوردن به مراکز ترک اعتیاد الکل رجوع نمی‌کنند! کارشناسان می‌گویند برای پیشگیری از مشکلات بیشترِ ناشی از اعتیاد به الکل، باید مشکل مجازات شرعی و "حد زدن" بر افراد معتاد به الکل را حذف کرد.
وزارت بهداشت ایران می‌‌گوید تماس‌های مردم با مراکز پیش‌گیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی نسبت به گذشته افزایش یافته است. رییس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی درباره ترک الکل گفته است، سابقا تماس با "خط ملی اعتیاد" درمورد مصرف الکل و نحوه ترک آن زیاد نبود، اما اکنون به واسطه اطلاع‌رسانی‌ها، این تماس‌ها افزایش داشته‌اند.

با این‌حال تماس با مراکز ترک اعتیاد و مراجعه به آنها فارغ از ترس و نگرانی نیست، زیرا معتادان نگران عواقب آن، به‌ویژه مجازات‌های شرعی در برابر مصرف مواد اعتیادآور هستند.

فرید براتی، یکی از کارشناسان حوزه اعتیاد و رییس‌ سابق مرکز پیش‌گیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی به وبسایت خبری "فرارو" گفته است «تماس‌ها برای ترک الکل نشانه خوبی است، البته باید این اطمینان به ترک‌کنندگان داده شود که به دلیل رجوع آن‌ها برای ترک، مجازات شرعی در انتظارشان نخواهد بود.»


به گفته رییس سابق پیش‌گیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی درباره مصرف الکل در ایران، میزان مصرف الکل در سال‌های اخیر در ایران بسیار افزایش یافته و مشکلات ناشی از این مصرف نیز بسیار جدی است. این کارشناس می‌افزاید، پرخاش‌گری و نداشتن کنترل لازم در فرد مصرف‌کننده الکل تنها یکی از تبعات آن است.

به گفته فرید براتی، اولین "مرکز ترک اعتیاد الکل" در ایران فعالیت خود را در سال ۱۳۹۱ آغاز کرد اما پس از آن، حمایت‌های لازم از این مرکز انجام نگرفت. وزارت بهداشت نیز سال‌ها وعده رسیدگی به اعتیاد به الکل را داده، اما هنوز به آن جامه عمل نپوشانده است.

ترس از حد شرعی

یکی از مشکلاتی که در برابر مراکز ترک اعتیاد الکل وجود دارد، مجازات شرعی است. فرید براتی گفته است: «از آن‌جایی که مصرف الکل به لحاظ شرعی با اشکال روبروست و در شرع جزای آن حد است، ممکن است بسیاری از مردم از ترس برخورد و شلاق خوردن، به ترک آن در این مراکز مبادرت نورزند.»


گزارشی از تولید شراب در وان حمام آپارتمان‌های تهران
به اعتقاد این کارشناس، این فضا باید تغییر کند تا مردمی که مایل به ترک الکل هستند، بتوانند آن را کنار بگذارند چراکه به گفته او تبعات ناشی از اعتیاد به الکل بسیار خطرناک‌تر و زیادتر از مخدر است.

مصرف الکل در اسلام حرام است و برای مصرف‌کنندگان آن، چه مرد و چه زن، ۸۰ ضربه شلاق مجازات در نظر گرفته شده است. در صورت تکرار، این مجازات می‌تواند شدیدتر و به اعتماد منجر شود.

فرید براتی در گفت‌وگو با فرارو نظر برخی روحانیون را نقل کرده که گفته‌اند از آنجایی که افراد معتاد به الکل قصدشان ترک‌کردن است و به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، "حد" برای آن‌ها مجاز دانسته‌ نمی‌شود.

با این‌حال همه روحانیون ایران با این نظر همراه نیستند اما براتی می‌گوید می‌توان با جلسات و مشورت‌هایی شرایط کشور را توضیح داده و برای پیشگیری از مشکلات بیشترِ ناشی از اعتیاد به الکل، "حد زدن" بر افراد معتاد به الکل را حذف کرد.

احمد علوی: تک‌نرخی شدن بنزین در نهایت می‌تواند باعث مهار تورم شود

احمد علوی: تک‌نرخی شدن بنزین در نهایت می‌تواند باعث مهار تورم شود

حذف بنزین سهمیه‌ای و تک نرخی شدن این سوخت، موافقان و مخالفان زیادی داشته است. احمد علوی اقتصاددان معتقد است باید منتظر آثار و عواقب این کار ماند و دید چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت.
از روز سه‌شنبه پنجم خرداد، بنزین در ایران تک‌نرخی شد. این بدان معناست که دیگر چیزی با نام بنزین سهمیه‌ای که لیتری ۷۰۰ تومان بود و به هر خودرویی ماهیانه ۶۰ لیتر از آن تعلق می‌گرفت وجود ندارد و تنها بنزین با قیمت آزاد لیتری هزار تومان عرضه خواهد شد.
منتقدان آزادسازی نرخ بنزین این اقدام را گران کردن بنزین دانسته‌اند ولی موافقان این عمل می‌گویند بنزین گران نشده بلکه با همان نرخ قبلی عرضه می‌شود تنها دیگر بنزین سهمیه‌ای لیتری ۷۰۰ تومان وجود نخواهد داشت.
گروه دیگری از منتقدان نیز بر این عقیده‌اند که این امر باعث بالا رفتن نرخ کالا و خدمات دیگر شده و در نهایت تورم را افزایش خواهد داد و این مغایر با سیاست دولت برای مهار تورم است.
احمد علوی کارشناس اقتصادی مقیم استکهلم سوئد در گفت‌وگو با دویچه‌وله می‌گوید طبیعی​ست که افزایش قیمت حامل​های انرژی اعم از بنزین یا گاز روی قیمت کالا و سایر خدمات، تاثیر می‌گذارد اما از آنجا که حذف بنزین سهمیه‌ای می‌تواند باعث کاهش مصرف این کالا شود و نیز بدان جهت که می‌تواند بخشی از کسری بودجه دولت را جبران کند، در نهایت شاید بتواند به مهار تورم کمک کند.
او البته تاکید می‌کند که الان نمی‌توان درباره اثرات این اقدام دولت به درستی صحبت کرد و باید منتظر نتایج آن ماند.
گروه دیگری می‌گویند تک نرخی کردن بنزین باید بالاخره صورت می‌گرفت اما الان زمان مناسبی برای این کار نبود چرا که دولت تمام توانش را برای مهار تورم گذاشته و نباید اقدامی را انجام می‌داد که باعث بالارفتن تورم می‌شود.
احمد علوی در این باره می‌گوید: «شاید بهتر می​بود که دولت بعد از اینکه نرخ تورم را به حد کافی مهار کرد و کاهش داد و بعد از اینکه ما آثار رونق را در اقتصاد ایران دیدیم، آن موقع به این کار اقدام می​کرد. ولی باید پذیرفت که دولت با این کسر بودجه می‌بایست کاری می​کرد و بنابراین این اقدام را با توجه با مزیت​های ناشی از کاهش کسر بودجه انجام داد.»
دولت در حال حاضر تلاش می‌کند تا از هر طریق ممکن کسری بودجه ناشی از پرداخت یارانه‌ها را جبران کند. حذف بنزین سهمیه‌بندی ماهیانه ۳۰ میلیارد تومان به دولت کمک می‌کند و این مبلغ خواهد توانست بخشی از کسری بودجه دولت را جبران کند.
تک نرخی شدن؛ ضرورتی گریزناپذیر
گروه دیگری از منتقدان می‌گویند دولت باید بنزین سهمیه‌ای را نگه می‌داشت ولی قیمت بنزین آزاد را بالا می‌برد. امیر عباس سلیمانی عضو کمیسیون انرژی مجلس یکی از این افراد است.
در مقابل بسیاری از کارشناسان معتقدند دو نرخی شدن هر کالایی می‌تواند فسادآور باشد و منشأ رانت‌خواری شود و به همین دلیل اتفاقا اقدام دولت در تک نرخی کردن بنزین اقدام درست و به جایی بود.
احمد علوی نیز موافق تک نرخی کردن کالاهاست و می‌گوید: «اساسا چند قیمتی یا دو قیمتی بودن سوخت یا هر کالای دیگری باعث ایجاد رانت می​شود و به گمان من تک نرخی کردن قیمت​ سوخت یا هر کالا یا خدمت دیگری می​تواند جلو رانت را بگیرد. بنابراین به این اعتبار امر مثبتی بوده است.»
این کارشناس اقتصادی اضافه می‌کند که باید یک کار کارشناسانه صورت بگیرد؛ بر این اساس که تحقیق شود چه گروه‌هایی از این تک‌نرخی شدن آسیب می‌بینند و بعد بودجه اضافی ناشی از تک نرخی شدن به صورت یارانه در اختیار این گروه‌ها قرار بگیرد.
بهمن آرمان اقتصاددان مقیم ایران در یادداشتی که در روزنامه ایران به چاپ رسیده، نه تنها از تک نرخی کردن بنزین دفاع می‌کند بلکه دونرخی بودن را منشأ فساد می‌داند.
او همچنین معتقد است که قیمت بنزین باید حداقل به لیتری ۱۲۰۰ تومان برسد.
احمد علوی، در این باره با بهمن آرمان هم نظر است: «قیمت بنزین اگر قرار است به سطح قیمت​های بین​المللی برسد و اگر قرار است که تاثیرات زیست محیطی داشته باشد و جلو رانت را بگیرد، می​بایست بیش از این باشد. چون الان اگر قیمت بنزین ایران را با قیمت‌های بین​المللی مقایسه کنید، در واقع بسیار ناچیز است. بنابراین احتمال قاچاق هنوز باقی می​ماند، به​ویژه اینکه این قیمت اندک نمی​تواند تاثیری روی رفتار مصرف​کننده بگذارد.»

آژانج شنبه 10 شعبانس: بازدید از سایتهای نظامی باید بخشی از توافق اتمی با ایران باشد

آژانس: بازدید از سایتهای نظامی باید بخشی از توافق اتمی با ایران باشد
یوکیو آمانو، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی، روز چهارشنبه 27 مه 2015، در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت که در صورت امضای قرارداد اتمی ایران با قدرتهای جهانی، این کشور باید بازدید از سایتهای نظامی خود را بپذیرد.

موضوع بازدید از سایتهای نظامی ایران یکی از بحث انگیز ترین موضوعهای مورد گفتگو بین قدرتهای جهانی و ایران بر سر انعقاد یک توافقنامه اتمی تا پایان موعد 30 ژوئن 2015 است.

آمانو گفت که ایران پذیرفته تا پروتکل الحاقی برای منع گسترش سلاحهای اتمی را امضا کند، که اجازه بازرسی های سرزده از سایتهای اتمی و از جمله سایتهای نظامی را به بازرسان آژانس می دهد. با این همه اختلافهایی در نحوه اجرای این پروتکل پیش آمده که هنوز راه حلی برای آنها پیدا نشده است.

آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، هفته گذشته بازدید آژانس از سایتهای نظامی ایران و گفتگو با دانشمندان اتمی ایران را رد کرد.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران گفت که پروتکل الحاقی به معنی "بعضی دسترسی ها" است، اما سایتهای نظامی و "اسرار نظامی و اقتصادی" کشور باید حفظ شود.

آمانو به خبرگزاری فرانسه و روزنامه لوموند گفت که در صورت دستیابی به یک توافق، ایران شاهد همان بازرسی هایی خواهد بود که هر یک از 120 کشور عضو این پروتکل با آن روبرو هستند.

آمانو گفت: "وقتی ما تناقضی را مشاهده کنیم، و یا تردیدهایی داشته باشیم، تقاضای بازرسی یک سایت اعلام نشده را خواهیم کرد، و این می تواند شامل سایتهای نظامی هم باشد."

"ممکن است حساسیتهایی وجود داشته باشد، اما آژانس بین المللی انرژی اتمی حق دارد تا از تمام نقاط و از جمله سایتهای نظامی بازدید کند."

ایران و گروه 5+1 – شامل بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه، ایالات متحده آمریکا و آلمان- اکنون بیش از 2 سال است با ایران در باره برنامه اتمی این کشور مذاکره می کنند.

توافق اتمی با ایران برای جلوگیری از دستیابی این کشور به سلاح اتمی است و در مقابل قدرتهای جهانی تحریمهای اقتصادی فلج کننده ایران را کاهش خواهند داد.

اطلاعات آمریکا: ایران جنگجو به یمن می فرستد

اطلاعات آمریکا: ایران جنگجو به یمن می فرستد
سایت آمریکایی «فری بیکن» به نقل از گزارشهای جدید دستگاههای اطلاعاتی ایالات متحده فاش کرد که ، ایران برای کمک به شورشیان حوثی در یمن، به منظور کنترل آن کشور ، نیروهای شبه نظامی بیشتری را اعزام کرده است.
بر اساس این گزارش، رهبری ایران اوایل ماه جاری میلادی به اعضای سپاه قدس و همچنین حزب الله لبنان دستور داد برای مقابله با سعودی و ائتلاف «توفان قاطعیت» به یمن بروند.
این گزارش آورده است که دستگاه اطلاعات آمریکا بر این باور است که شمار شبه نظامیان ایرانی، و شیعه های عراقی که هم اکنون برای کمک به حوثی ها در یمن حضور دارند، به ۵ هزار نفر می رسد.
سایت «فری بیکن» اظهارات سرهنگ اسماعیل قاآنی معاون سپاه قدس را که گفته بود سپاه پاسداران ایران، شبه نظامیان حوثی را آموزش می دهد، به عنوان دلیل دخالت ایران در یمن ذکر کرده است.
شماری از مقامات آمریکایی گفته اند که تلاش برای کنترل تنگه باب المندب و نیز اخلال در امنیت سعودی، به عنوان مهمترین اهداف دخالت ایران در یمن به شمار می روند.

مجاهدین خلق: رژیم ایران با همکاری کره شمالی همچنان در پی تولید سلاح اتمی است

مجاهدین خلق: رژیم ایران با همکاری کره شمالی همچنان در پی تولید سلاح اتمی است
 
ریاض-العربیه.نت
سازمان مجاهدین خلق ایران روز پنجشنبه 28 مه 2015، دولت جمهوری اسلامی ایران را متهم به همکاری گسترده در زمینه تسلیحات هسته ای با کره شمالی کرد و تاکید کرد که تهران از تلاش برای دست یابی به سلاح اتمی دست برنخواهد داشت.
بر اساس گزارش رسیده به العربیه.نت، در مدارک برملا شده توسط این سازمان و با استناد به چندین منبع درون رژیم ایران، همکاری میان کره شمالی و جمهوری اسلامی ایران برای تولید کلاهک های هسته ای و موشک های بالستیک ادامه دارد.
بر اساس این گزارش که خبرگزاری های بین المللی از جمله خبرگزرای فرانسه آن را دریافت کرده اند، کارشناسان کره ای در هفته پایانی ما آوریل به مدت هفت روز در یکی از سایت های وزارت دفاع ایران در نزدیکی تهران حضور داشته اند و تاکید شده که هیات کره ای متشکل از کارشناسان هسته ای و بالستیک برای سومین بار در سال 2015 از ایران بازدید می کنند، و تهران هم همواره کارشناسان هسته ای خود را کره می فرستد.
مجتمع امام خمینی و مهمانسرای کارشناسان کره شمالی

تحلیل سیاسی مجاهدین از همکاری پیونگ یانگ و تهران

مجاهدین خلق به تازگی در تحلیل سیاسی خود در این باره می گویند که "این اطلاعات که حلقه ديگري از برنامه مخفي هسته اي رژيم را افشاء مي كند، بوضوح مبين اين واقعيت است كه تا جاييكه به رژيم ملايان بر مي گردد، هيچ قصد ندارد كه برنامه بمب سازي خود را كنار گذاشته و تلاش براي دستيابي به تكنولوژي تسليحات هسته اي، همچنان در كانون برنامه هسته اي ايران قرار دارد. همكاري گسترده با كره شمالي و حضور مستقيم در هنگام تست بمب اتمي كره شمالي و اقدامات مشابه هيچ پيامي جز اين ندارد."
این سازمان مخالف جمهوری اسلامی ایران معتقد است  که "این عملكرد با مواضع هفته هاي اخير سيد علي خامنه اي رهبر رژيم از جمله در 20 مه و ساير مقامات ارشد مبني بر رد هر گونه بازرسي از مراكز نظامي و مصاحبه با متخصصان اتمي توسط آژانس بين المللي انرژي اتمي همخوان است. هدف رژيم چيزي جز ادامه فريبكاري و مخفي كاري به منظور تكميل و توسعه پروژه هاي اتمي و دستيابي به سلاح هسته اي نيست."
مجاهدین در ادامه تحلیل سیاسی خود می گوید" عملكردهاي رژيم همزمان با مذاكرات اتمي، بار ديگر اين حقيقت را اثبات مي كند كه اين رژيم تنها زبان قاطعيت و قدرت را مي فهمد و بعد از سه دهه مخفيكاري و فريبكاري افزودن 6 يا 9 ماه به نقطه گريز، راه‌حل نيست. بلكه اجراي بي كم و كاست قطعنامه هاي شوراي امنيت ملل متحد يگانه تضمين براي ممانعت از دستيابي رژيم به بمب اتمي است."
در تحلیل مجاهدین خلق چنین پیشنهاد شده است که " امكان بازرسيهاي سر زده در هر زمان و در هر مكان از تمام سايتهاي نظامي و غير نظامي، پاسخگويي رژيم در باره وجوه نظامي پروژه هاي اتمي و دادن دسترسي بي قيد و شرط آژانس به متخصصين هسته اي رژيم شروط پايه و غير قابل اغماض هر توافق هسته اي با رژيم مي باشند. در غير اينصورت هر گونه ادعا مبني بر اينكه راههاي دسترسي رژيم به بمب اتمي بسته شده اند در بهترين حالت خودفريبي بيش نيست."
سازمان مجاهدین خلق در نتیجه گیری خود با اشاره به آنچه "فاشیسم دینی" نامیده افزوده است "مذاكره با فاشيسم ديني در چارچوب مماشات نه تنها به جهان امنيت اتمي نمي دهد، بلكه با زمان دادن به ملايان تروريست، خطرات آنها را براي مردم ايران و منطقه و جهان هر چه بيشتر مي كند."
مجتمع همت در منطقه خجیر

متن افشاگري اتمي ارسالی از سوی مجاهدین خلق

ادامه همكاري گسترده رژيم ملايان با كره شمالي در زمينه تسليحات هسته اي، كلاهك هسته اي و موشك بالستيك

بنا بر اطلاعات موثق و با جزييات بدست آمده از داخل رژيم ملايان، تبادلات گسترده رژيم تهران با حكومت كره شمالي در زمينه سلاح هسته اي و كلاهك هسته اي از جمله اعزام هيئتهاي متخصص تا اواخر آوريل 2015 در جريان بوده است.

بنا بر همين گزارشات هنگام آخرين تست هسته اي كره شمالي، کارشناسان تسليحات هسته اي رژيم ايران بعنوان ناظر در آنجا حضور داشتند.
اين اطلاعات مشخصا در دو سال و نيم گذشته توسط شبكه سازمان مجاهدين خلق ايران از دهها گزارش منابع مختلف در داخل رژيم ملايان بطور خاص از درون سپاه پاسداران، وزارت دفاع، سازمان پژوهشهاي نوين دفاعي (سپند- ارگان كار روي پروژه تسليحاتي كردن اتمي - ستاد بمب سازي اتمي)، و سازمان هوا و فضا گردآوري شده اند.
آخرين گزارشها حول اين موضوع در هفته آخر ماه آوريل جمع آوري گرديد و در ماه مه، پروسه آخرين مرورها و چكها صورت گرفته اند.

حضور هيئت هسته اي كره شمالي در ايران در ماه آوريل 2015

بنا بر اين گزارشها آخرين هيئت اتمي كره شمالي شامل 7 متخصص در هفته آخر ماه آوريل بمدت يكهفته در ايران بوده است و سپس به كره شمالي بازگشته است.
بنا بر اطلاعات مشخص، اين سومين هيئت هسته اي و موشكي كره شمالي بود كه در سال 2015 به ايران تردد كردند.
اين متخصصان شامل كارشناسان هسته اي، متخصصين كلاهك هسته اي و سيستم هدايت موشك و بعضا متخصصين ساير بخشهاي موشكهاي بالستيك مي باشند. علاوه بر كارشناسان هسته اي، متخصصين كره اي بطورر خاص در زمينه ايروديناميك، بدنه كلاهك هسته اي و همچنين وجوه الكترونيك كلاهك به رژيم ملايان كمك كرده و مشورت مي دهند.
بنا بر همين اطلاعات، هيئت بعدي يك گروه 9 نفره از متخصصين خواهند بود كه قرار است در ماه ژوئن وارد ايران شوند.

ورود و خروج مخفيانه و افشاي محل استقرار کارشناسان كره اي در تهران

بواسطه حساسيتهاي فوق العاده امنيتي، هيئتهاي هسته اي و موشكي كره شمالي بطور كاملا مخفيانه وارد ايران شده و خارج ميشوند.

هيئتهاي هسته اي- موشكي كه امسال از كره شمالي به تهران آمده اند، در مهمانسراي مخصوص سازمان صنايع هوا-فضا در نزديك سايت همت در منطقه خجير، واقع در جنوب شرقي تهران مستقر بودند.
سازمان صنايع هوا-فضا يك محل مخصوص حفاظت شده براي استقرار متخصصين نظامي خارجي اختصاص داده است. اين محل در منطقه حكيميه واقع در شرق تهران در «مجمتع امام خميني» ملقب به 2000 واحدي واقع شده است. مجمتع امام خميني در كنترل وزارت دفاع قرار داشته و مربوط به پرسنل وزارت دفاع است.(عكس هوايي اين مجمتع و مجمتع صنايع همت ضميمه است).
اين مهمانسرا در بلوك 1 كوي ياس5 مجمتع ساختماني امام خميني قرار دارد، كه يك ساختمان 8 طبقه ميباشد. اين محل در منطقه انتهايي مجمتع خميني واقع شده و با فنس از بقيه ساختمانها جدا شده و استتار ميباشد.
آدرس دقيق اين محل عبارت است از: انتهاي اتوبان بابايي به سمت شرق، بعد از تالار مرواريد در مجتمع خميني.
اين مجموعه درمجاورت كارخانجات صنايع همت واقع شده و متخصصين كره شمالي از مسير مخصوص از مهمانسرا به سايت همت وارد شده و به مجموعه صنايع موشكي همت و باكري در جنوب جاده دماوند در منطقه خجير ميروند. آنها با ماشينهاي ون با شيشه هاي دودي و پرده جابجا ميشوند. اين مهمانسرا در كنترل مامورين حفاظت اطلاعات وزارت دفاع قرار دارد و شرايط امنيتي ويژه اي درآن برقرار است.
مقاومت ايران در فوريه سال 2008 از فعاليت در منطقه خجير براي ساخت كلاهك هسته اي پرده برداشته بود.
نكته قابل توجه اين است كه آژانس انرژي اتمي در گزارش مه 2008 خود در مباحث مربوط به پروژه كلاهك هسته اي ايران، (Missile Re-entry Vehicle) به يك مدرك مورخ 3 مارس 2003 از جانب محسن فخري زاده، به مديريت گروه صنايع شهيد همت كه به طرح «آماد» اشاره كرده و خواستار انتقال سريع اطلاعات در مورد پروژه «111» ميشود اشاره كرده است.
محسن فخري زاده، يك سرتيپ پاسدار و نفر كليدي وجوه نظامي برنامه هسته اي ايران است. آژانس سالها است كه خواستار مصاحبه با او مي باشد. «آماد»، ارگان طراحي و نظارت بر توليد سلاح هسته اي در دهه 1990 و سالهاي اول 2000، در طي ساليان به «سپند» تكامل يافت. محسن فخري زاده در آن زمان مسئول «آماد» بود و اكنون مسئول «سپند» است.
وزارت امور خارجه آمريكا در تاريخ 29 اوت 2014 «سپند» را بواسطه دخالت در امر توليد سلاحهاي كشتار جمعي و هسته اي در ليست تحريمهاي خود قرار داد. محسن فخري زاده از سال 2006 طبق قطعنامه در ليست تحريم سازمان ملل قرار دارد.
شركت فخري زاده و متخصصين سازمان سپند در آخرين آزمايش هسته اي كره شمالي
بنا بر اين اطلاعات، هيئتهايي از متخصصين و فرماندهان وزارت دفاع و سپاه پاسداران بويژه در زمينه هسته اي و موشكي مستمرا به كره شمالي سفر ميكنند.
بنا بر گزارشات مشخص، محسن فخري زاده در هنگام سومين آزمايش انفجار هسته اي كره شمالي در 12 فوريه 2013 در آنجا حضور داشت.
اين خبر اول بار حدود دو سال قبل توسط روزنامه تايمز لندن اعلام گرديد.
مقاومت ايران بعد از بيش از دو سال تحقيقات توانست تدقيق نمايد كه فخري زاده با اسم مستعار دكتر حسن از مسير چين به كره شمالي رفته بود.
او در مدت سفر به پيونگ يانگ، در هتل كوريو (Hotel Koryo) مستقر بوده است. اين هتل دومين هتل لوكس شهر پيونگ يانگ محسوب ميشود.
بنا بر اين گزارشات، دو متخصص هسته اي ديگر از سپند كه فخري زاده را هنگام آزمايش هسته اي كره شمالي همراهي ميكردند.
منصور چاوشي، سفير رژيم در كره شمالي شخصا به استقبال فخري زاده رفته و ارتباطات فخري زاده با مقامات كره شمالي را دنبال ميكرده است.
محسن فخري زاده مهابادي فقط حدود دو ساعت در سفارت رژيم در كره شمالي بوده و ديگر در حين اين سفر به سفارت تردد ديگري نكرده است. بمنظور مخفي ماندن هويت فخري زاده، در طول سفر او را به اسم دكتر محسني خطاب ميكردند.
كل اين پروژه توسط وزارت دفاع ايران با وزارت دفاع كره شمالي هماهنگ شده و هزينه هاي سفر توسط وزارت دفاع ايران پرداخت گرديد.
در آنزمان، عليرضا غنيمت پور نفر بعد از سفير، سرهنگ حسن رضا حسيني وابسته نظامي رژيم در كره شمالي ( و اصغر باقرپور مامور رمز در سفارت ايران در پيونگ يانگ بوده اند.
اخيرا وابسته نظامي سفارت رژيم در پيونگ يانگ تغيير كرده و سرهنگ قنبري وابسته نظامي سفارت شده است.
سفارت رژيم در كره شمالي داراي 4 كارمند محلي نيز هست.

چهارشنبه، خرداد ۰۶، ۱۳۹۴

انهدام "بزرگترین باند برپایی پارتی‌های شبانه در شرق تهران"

انهدام "بزرگترین باند برپایی پارتی‌های شبانه در شرق تهران"

به گفته دادستان شهرستان پردیس ۸۹ زن و مرد جوان در شرق تهران دستگیر شده‌اند. اتهام این افراد رابطه "نامشروع" و شرب خمر اعلام شده است.
تصویر تزئینی است تصویر تزئینی است
دادستان شهرستان پردیس در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس جزئیات دستگیری ۴۲ مرد و ۴۷ زن جوان در یک "پارتی شبانه" را تشریح کرد. به گفته حیدر فتاحی، این افراد "در پی فراخوان‌هایی در شبکه‌های اجتماعی" مهمان سفره‌خانه‌ای بوده‌اند که در روستاهای اطراف پردیس اجاره شده بود.

منابع خبری این دستگیری را انهدام "بزرگترین باند برپایی پارتی‌های شبانه در شرق استان تهران" خوانده‌اند. شمار متهمان اصلی پرونده اما فقط دو نفر اعلام شده است. این دو علاوه بر شرب خمر و "رابطه نامشروع"، به "برپایی مرکز فساد" نیز متهم شده‌اند. در مورد دعوت‌کنندگان احتمالی به این "پارتی شبانه" هم جزئیاتی منتشر نشده است.

در عملیات دستگیری پلیس، بسیج و "مأموران دستگاه قضا" شرکت داشته‌اند.در سال‌های اخیر گزارش‌های متعددی در مورد دستگیری افراد در "مهمانی‌های مختلط" منتشر شده است. ۲۵ دی ۱۳۹۳ اعلام شد که ۲۰ نفر در یک مهمانی در آمل بازداشت شده‌اند؛ چند روز پیش از آن خبری در مورد دستگیری ۸۴ نفر در مشهد منتشر شد.

یکی از خبرسازترین موارد اما گزارش‌ها در مورد تجاوز به زنان حاضر در یک مهمانی خانوادگی در خمینی‌شهر اصفهان در خردادماه ۱۳۹۰ بود. رئیس پلیس اداره آگاهی اصفهان در آن زمان گفته بود که قربانیان تجاوز با "رقاصی و شراب‌خواری" دیگران را تحریک کرده‌اند.