نمایندگان عربستان و یمن: در مذاکرات صلح یمن، ایران جایی ندارد
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نیز روز جمعه، اول خرداد، گفت که «جز گروههای یمنی هیچ کشوری نباید در گفتوگوها حاضر باشد».
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، وی در عین حال خاطرنشان کرد که در صورت لزوم، ایران و دیگر کشورها میتوانند «نقش کمککننده در این روند» داشته باشند.
به گفته بان گی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد، مذاکرات بين طرفهای درگير در جنگ يمن هفتم خرداد ( ۲۸ مه) در شهر ژنو آغاز خواهد شد و طرفهای مختلف درگیر، از جمله حوثیها و دولت در تبعید یمن، برای حضور در این مذاکرات اعلام آمادگی کردهاند.
با این حال نمایندگان دائم عربستان و یمن در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه، ۳۱ اردیبهشت، در ژنو اعلام کردند که در این مذاکرات، جایی برای ایران که حامی اصلی حوثیهای شیعهمذهب در این کشور است وجود ندارد.
عبدالله المعلمی، سفیر عربستان سعودی در سازمان ملل، در مخالفت با حضور ایران در این کنفرانس گفت که ایران نه عضو شورای همکاری خلیج فارس است، نه عضو اتحادیه عرب.
وی تاکید کرد که ایران نه مرز مشترکی با یمن دارد و نه عضو دائم شورای امنیت است، بنابراین همان طور که مثلا برزیل دعوت نمیشود، ایران هم در این کنفرانس جایی ندارد.
گفتههای این مقام عربستان سعودی در حالی بیان شد که معاون وزیر خارجه ایران نیز گفت: «کسانی که طرف جنگ با مردم یمن هستند در گفتوگوهای ژنو نقشی نخواهند داشت. در این گفتوگوها گروههای یمنی به عنوان نمایندگان آحاد ملت این کشور حضور خواهند یافت.»
به گزارش خبرگزاری فارس، حسین امیرعبداللهیان اضافه کرد: «انتظار ما از سازمان ملل این است که طرفهایی که طبل جنگ را در یمن میکوبند اکنون در مذاکرات ژنو فرصت ایجاد اخلال پیدا نکنند.»
وی در عین حال خواستار آن شد که عربستان و دیگر کشورهای منطقه «نقش سازنده ایفا» و به حل مسائل یمن کمک کنند.
تنش در روابط دیپلماتیک ایران و عربستان سعودی پس از مداخله نظامی این کشور در یمن بالا گرفته و در همین حال در روزهای گذشته نیز نحوه ارسال محموله کشتی «ایران شاهد» به یمن از جمله موضوعات مناقشهبرانگیر بین دو کشور بوده است.
قرار بود این کشتی حامل کمکهای «بشردوستانه» ایران مستقیما راهی یمن شود، ولی برای پایین آوردن تنش میان عربستان سعودی و ایران، اعلام شد که کشتی برای بازرسی و اطمینان از این که سلاح و مهمات به یمن نفرستاده، از راه بندر جیبوتی بازرسی و بعد فرستاده خواهد شد.
بر اساس گزارشها، این کشتی که رسانههای ایرانی آن را «کشتی نجات» توصیف کردهاند، روز پنجشنبه وارد آبهای جیبوتی شده است.
در همین حال به گزارش خبرگزاری صداوسیما، یک ناوشکن عربستانی که به گفته این خبرگزاری «دائما» کشتی «ایران شاهد» را «تعقیب میکرد» همراه با این کشتی به آبهای سرزمینی جیبوتی وارد شده است.
بر اساس این گزارش، ناوگروه ۳۴ نیروی دریایی ارتش ایران نیز که «از بدو ورود» کشتی «ایران شاهد» را همراهی میکرده، تا «روشن شدن تکلیف» این کشتی در خارج از آبهای سرزمینی جیبوتی حضور خواهد داشت.
به گفته این خبرگزاری، مسعود قاضی میرسعید، کاپیتان کشتی نجات، در تماس با ناوگروه ۳۴ نیروی دریایی ارتش ایران اعلام کرد که از بقیه ماموریت خود «هیچ خبری ندارد» و فعلا در آبهای سرزمینی جیبوتی لنگر میاندازد «تا دستورات به او برسد».
آقای قاضی میرسعید تاکید کرد: «شاید در بندر جیبوتی کشتی بازرسی شود و بعد به مقصد یمن حرکت کند یا شاید ائتلاف غربیـعربی اصرار داشته باشد که کمکهای انساندوستانه ایران در بندر جیبوتی تخلیه شود و یا اصلا حتی نگذارند کشتی ایران بازگردد.»
مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران، روز سهشنبه، ۲۲ اردیبهشت، تهديد کرده بود که ايجاد مزاحمت ب
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر