عبد‌الله جوادی آملی، یکی از مراجع تقلید قم، با انتقاد از برگزاری همایش‌هایی با موضوع بیماری های مشترک «انسان و دام» گفته «مگر می‌شود انسان و دام بیماری مشترکی داشته باشند؟»
این روحانی باور به وجود «بیماری‌های مشترک» بین انسان و حیوان را نشانه «تنزل» در بسیاری از عرصه‌های علمی و اخلاقی دانسته است.
به گفته وی برگزاری هر ساله چند همایش برای «بیماری‌های مشترک» انسان و دام یکی دیگر از نشانه‌های این «تنزل علمی و اخلاقی» است.
این مرجع تقلید اضافه کرده نگاه مرد متاهل به دیگر زنان و گرفتن «زیر میزی» از «مریضی‌های» فرد و جامعه است که باید درمان شود.
«بیماری‌های مشترک انسان و دام» بیماری‌هایی هستند که می‌توانند هم انسان و هم حیوان را دچار کنند، با علایم و عوارض یکسان یا متفاوت.
قدمت این بیماری‌ها به تاریخ حیات بشر بر می‌گردد و از معروف‌ ترین آن‌ها، هاری، تب مالت، بیماری لایم و سالمونلوز است.
گفتنی است که تردید این مرجع تقلید از بیماری های مشترک دام و دیگر حیوانات با انسان را ناشی از نا آگاهی این روحانیان از علوم پزشکی ، زیست شناسی و میکروب شناسی دانست.
سایت حکیم مهر ایران نوشت: "ضروریست مسئولین دامپزشکی کشور در مناسبات و اعیاد مختلف با حضور در محضر علما و مراجع عظام تقلید، اهمیت علم دامپزشکی را برای ایشان تبیین نمایند ... ".
این سایت در ادامه نوشت: " لازم به توضیح است که این برای چندمین بار است که حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به علت سوء برداشت های موجود، چنین بیاناتی را در خصوص علم دامپزشکی اظهار می دارند".