سه‌شنبه، مرداد ۱۳، ۱۳۹۴

«۴۸۰۰ واحد صنعتی در دوره احمدی‌نژاد غیرفعال شدند»

«۴۸۰۰ واحد صنعتی در دوره احمدی‌نژاد غیرفعال شدند»

به گفته‌ی معاون وزیر صنعت، شمار واحدهای صنعتی کوچک که غیرفعال شده‌اند و یا با ظرفیتی کمتر از ۵۰ درصد کار می‌کنند در یک دهه گذشته به شدت افزایش یافته است. ۱۷ درصد از واحدها در شهرک‌های صنعتی غیر فعال هستند.
در ایران حدود ۸۱ هزار واحد صنعتی کوچک وجود دارد که بیش از یک‌سوم آنها در شهرک‌ها و منطقه‌های صنعتی قرار دارند.
محمدعلی سید ابریشمی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران می‌گوید از کل واحدهای اقتصادی سراسر کشور ۲۷درصد و از واحدهای مستقر در شهرک‌ها ۳۶ درصد با کمتر از نیمی از ظرفیت فعالیت می‌کنند.
خبرگزاری ایلنا روز سه‌شنبه (۱۳ مرداد/ ۴ اوت) به نقل از سید ابریشمی گزارش داد، از سال ۷۰ تا کنون ۶۲۳۹ واحد صنعتی غیرفعال شده‌اند که بیش از دو سوم آن مربوط به دوران دولت‌های نهم و دهم بوده است.
بیشتر بخوانید: رشد ثروت ملی در ایران متوقف شده است
بی‌توجهی به صنایع کوچک
معاون وزیر صنعت گفت، ۷۷ درصد از غیر فعال شدن واحدهای کوچک صنعتی در فاصله‌ی سال‌های ۸۵ تا ۹۲ رخ داده است.
چندی پیش غلامرضا سلیمانی، معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی به خبرگزاری ایسنا گفته بود با غیرفعال شدن این واحدها نزدیک به ۱۱۸ هزار نفر بیکار شده‌اند.
سر و سامان دادن به واحدهای فعال که اغلب از استفاده از تمام ظرفیت خود بازمانده‌اند محتاج سرمایه‌گذاری کلانی است که دولت به سادگی قادر به تامین آن نیست.
به گفته‌ی سید ابریشمی، اگر دولت هدف خود را تامین تسهیلات جهت بازسازی و نوسازی تنها ۲۳ درصد از این واحدهای صنعتی قراردهد، حدود ۱۹ هزار واحد صنعتی به اعتباری معادل ده هزار میلیارد تومان نیاز دارند.
این در حالی است که صنایع کوچک و متوسط نقشی اساسی در ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی بر عهده دارند. در ایران ۴۲ درصد اشتغال که نزدیک به یک میلیون فرصت شغلی می‌شود با واحدهای کوچک پیوند دارد.
بیشتر بخوانید: پس از اصفهان کارگاه‌های سنگ‌بری ری هم تعطیل می‌شوند
رکود و تعطیلی به خاطر کمبود نقدینگی
عبدالقهار ناصحی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قزوین هفتم مرداد با تائید این آمار به ایسنا گفت، این میزان اشتغال تنها با جذب ۲۴ درصد از کل سرمایه‌گذاری‌ها در فعالیت‌های صنعتی ایجاد شده است.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی می‌گوید در فاصله دومین سال دولت نهم تا پایان دو دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد نزدیک به ۴۸۰۰ واحد صنعتی غیر فعال شده‌اند و این تعداد حدود سه و نیم برابر کل واحدهای غیرفعال شده در پانزده سال قبل از آن است.
سلیمانی سوم مرداد در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی ایرنا علت غیر فعال شدن نزدیک به هفتاد درصد از واحدها را کمبود نقدینگی عنوان کرد.
بر اساس این گزارش ۱۴ درصد از واحدهای صنعتی نیز به دلیل نبود بازار و هشت درصد به خاطر گرانی مواد اولیه از فعالیت بازمانده‌اند.
علی طیب‌نیا، وزیر اقتصاد سال گذشته ضمن انتقاد از سیاست‌های دولت احمدی‌نژاد گفته بود، در حال حاضر فعالیت نیمی از واحدهای صنعتی از جمله به علت کمبود تسهیلات متوقف یا راکد شده است.
بیشتر بخوانید: وزیر اقتصاد: دولت ۲۵۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارد
وعده‌های توخالی احمدی‌نژاد
امکانات دولت برای کمک به واحدهای کوچک اقتصادی ناچیز است. دولت یازدهم وارث بدهی‌های کلانی، از جمله شش هزار میلیارد تومان بدهی به نیروگاه‌های برق خصوصی است.
طیب‌نیا، آبان ۹۳ میزان بدهی‌های دولت را ۲۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرده و گفته بود ۶۷ هزار میلیارد تومان از این رقم بدهی به بانک‌هاست.
پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی بدهی‌های دولت به شبکه بانکی را حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرده است.
احمدی‌نژاد بارها شعار و وعده داده بود تا پایان دولت دهم بیش از دو و نیم میلیون فرصت شغلی ایجاد کند. چنان‌که نمونه غیرفعال شدن واحدهای کوچک صنعتی نشان می‌دهد این وعده نمی‌تواند عملی شده باشد.
وزیر اقتصاد شعار ایجاد میلیون‌ها شغل در دوران رکود اقتصادی را "عوامفریبی" خوانده و سال گذشته گفته بود، برخلاف ادعاهای مطرح شده "خالص اشتغال‌زایی در ۸ سال گذشته صفر بوده است".


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر