یکشنبه، مرداد ۱۰، ۱۳۹۵

علیرضا تاجیکی، نوجوان متهم به قتل، چهارشنبه اعدام می‌شود

علیرضا تاجیکی، نوجوان متهم به قتل، چهارشنبه اعدام می‌شود

علیرضا تاجیکی که اکنون ۱۹ سال دارد، از ۱۵ سالگی به اتهام تجاوز و قتل در زندان عادل‌آباد شیراز به سر می‌برد. از طرف زندان اعلام شده که او روز چهارشنبه (۱۳ مرداد) اعدام خواهد شد.
سال ۱۳۹۱ در شهرستان فسا احسان نیساری ۱۶ ساله به قتل رسید. نوجوانی ۱۵ ساله به نام علیرضا تاجیکی به اتهام این قتل دستگیر شد. پس از مدتی حکم اعدام این نوجوان به جرم تجاوز به عنف و قتل صادر شد.
امین تاجیکی، برادر متهم، به دویچه وله می‌گوید که برادرش بی‌گناه است.
به گزارش پزشکی قانونی، جنازه مقتول پس از مرگ مسافت زیادی، از محل ارتکاب جرم تا یک چاه، حمل شده و در چاه انداخته شده است. به همین دلیل امین تاجیکی می‌گوید، این کار نمی‌توانسته توسط یک نوجوان ۱۵ ساله انجام شده باشد.
دلیل مشکوک شدن پلیس به علیرضا تاجیکی در ابتدا تنها این بوده که آخرین نفری که در ساعت ۸ شب با مقتول بوده، علیرضا بوده است و قتل هم در ساعت ۳ صبح روی داده است.
علیرضا تاجیکی قرار بود در خرداد ماه اعدام شود که اجرای حکمش متوقف شد.
نسرین ستوده چند ماهی است که پیگیری پرونده علیرضا تاجیکی را بر عهده دارد، ولی در جریان دادگاه وکیل او تسخیری بوده است. خانم ستوده در خردادماه در صفحه فیس‌بوک خود درباره این پرونده نوشت: «در پرونده‌ی او نقاط ابهام بسیاری وجود دارد که صدور چنین حکمی را با شبهات زیادی مواجه می‌سازد، اما در بدترین فرض، علیرضا تاجیکی در زمان ارتکاب جرم اتهامی ۱۵ سال بیشتر نداشته است.»
همچنین عبدالکریم لاهیجی، رئیس فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر، در نامه‌ای سرگشاده به مسئولان مختلف نهادهای حقوق بشری بین‌المللی، از جمله به زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، نوشته است: «حکم اعدام آقای تاجیکی بر اساس اعتراف او در زیر شکنجه طی بازداشت اولیه در سلول انفرادی صادر شده، با این که او در زمان محاکمه این اعتراف را نفی و اعلام کرد که شکنجه شده است و بر بیگناهی خود پافشاری کرد. آقای تاجیکی طی حبس و محاکمه از موازین دادرسی قانونی برخوردار نبوده و از جمله در دوره‌ی تحقیقات وکیل نداشته است.»
خانواده علیرضا تاجیکی تا کنون چندین بار تقاضای اعاده دادرسی و بررسی مجدد پرونده او را داده‌اند، اما به درخواست آنان پاسخی داده نشده است.
امین تاجیکی می‌گوید، نامه‌ای از طرف زندان برای خانواده آمده که در آن تاریخ اجرای حکم اعدام علیرضا روز چهارشنبه (۱۳ مرداد) اعلام شده و از خانواده خواسته شده است تا برای ملاقات آخر به زندان بروند.

تصویرسازی شب پایانی زندگی یک دختر محکوم به اعدام

۴ تن در کرمان و ۲ تن در سیستان وبلوچستان در پی سیل کشته شدند

۴ تن در کرمان و ۲ تن در سیستان وبلوچستان در پی سیل کشته شدند

سیل و آب‌گرفتگی در ۷ استان ایران در یک هفته اخیر باعث کشته شدن ۶ نفر و مصدوم شدن چندین نفر شده است. همچنین قطع برق و تخریب جاده‌های روستایی از جمله خسارات وارد آمده بر اثر سیل به مردم بوده است.
سیل در کرمان سیل در کرمان
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران به خبرنگاران گفت که از روز دوشنبه (۴ مرداد/ ۲۵ ژوئيه) سیل و آب‌گرفتگی از برخی از نقاط کشور گزارش شده و در نتیجه نیروهای هلال احمر از آن روز مدام در حال امدادرسانی بوده‌اند.
به گفته ناصر چرخ‌ساز، در هفته اخیر هفت استان کشور با سیل دست به گریبان بوده‌اند و البته اوضاع در برخی استان‌ها از جمله استان کرمان وخیم‌تر بوده است.
هفت استانی که در معرض خطر و آسیب ناشی از سیل قرار داشته‌اند و دارند عبارتند از کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، گلستان، سمنان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان کرمان، ۴ نفر در روز شنبه، ۹ مرداد بر اثر سیل جان خود را از دست دادند و ۳ نفر زخمی شدند.
به گفته محمد حیدری، یک زن باردار در میان کشته‌شدگان بر اثر سیل در کرمان بوده و ۳ کشته دیگر مرد بوده‌اند. به گزارش ایسنا، در استان کرمان همچنین در برخی مناطق سیل‌زده برق قطع شده و برخی جاده‌های روستایی تخریب شده‌اند.
مرگ دو نفر در سیستان و بلوچستان
استان سیستان و بلوچستان نیز شاهد تلفات جانی و خسارتهای مالی بر اثر سیل بوده است. به گفته مدیر کل مدیریت بحران سیستان و بلوچستان، بارش باران‌های سیل‌آسا در شش روز گذشته در جنوب استان سیستان و بلوچستان موجب مرگ دو شهروند ایرانشهری در رودخانه شهرداز و سد رودخانه مرکزی شده است.
غلامرضا اربابی درباره خسارت‌های مالی در این استان گفت که حدود ۲۰ میلیارد تومان به شهرستان مهرستان خسارت وارد آمده است. او افزود که به شهرستان‌های سیب سوران و ایرانشهر هم خساراتی وارد آمده که میزان آن هنوز از سوی فرمانداران اعلام نشده است.
به گفته مدیر کل مدیریت بحران سیستان و بلوچستان، در جنوب این استان به واحدهای مسکونی و تاسیسات برق آسیب جدی رسیده و هلال احمر به خانواده‌های در معرض سیل کمک‌رسانی کرده است.
اما تنها در هفته گذشته نیست که نقاطی از ایران در معرض سیل و تخریب ناشی از آن قرار گرفته است. "شبستر نیوز" گزارشی از روستای هریس از توابع بخش تسوج شهرستان شبستر تهیه کرده که در آن از جاری شدن سیل در این روستا از ماه گذشته (تیر) خبر می‌دهد.
به گزارش شبستر نیوز، روستاییان از اینکه مسئولان دولتی هنوز از این روستا بازدید نکرده و از خساراتی که به آن وارد آمده آگاه نیستند، ناراضی‌اند. آنها همچنین با اشاره به اینکه روستاییان حق دارند از امکانات و رسیدگی دولتی بهره‌مند شوند، نسبت به احتمال مهاجرت روستایيان به شهرها هشدار داده‌اند.

وقتی با اندکی باران شهرهای ایران مانند ونیز می‌شوند

واکنش رسمی سپاه پاسداران به اظهارات عباسی درباره ارتش

واکنش رسمی سپاه پاسداران به اظهارات عباسی درباره ارتش

پس از چندین روز بالاخره سپاه پاسداران به اظهارات حسن عباسی درباره ارتش ایران واکنش نشان داد. علی مطهری، نماینده مجلس می‌گوید، برخلاف نظر عباسی، عدم ورود ارتش به حوزه اقتصاد و سیاست نقطه قوت است و نه نقطه ضعف.
سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران سردار رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران
سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف، مسئول روابط عمومی کل سپاه، پس از گذشت چندین روز از انتشار اظهارات یک سخنران نزدیک به سپاه در مورد ارتش، به طور رسمی موضع‌گیری کرد.
حسن عباسی یکی از مشهورترین سخنرانان محافل نزدیک به سپاه و بسیج است و ادعا می‌کند که در حوزه‌های مختلف، از سیاست و سینما تا تاریخ و فلسفه صاحب نظر و نظریه است.
در روزهای گذشته سخنان حسن عباسی که ضمن ستایش از سپاه پاسداران و بسیج، به ارتش جمهوری اسلامی تاخته بود، با واکنش‌های شدیدی روبرو شده است.
عباسی گفته بود "اگر کشور را آب هم ببرد ارتش صدایش در نمی‌آید". او گفته بود که ارتش در برخی مسائل سیاسی و اقتصادی بی‌تفاوت است.
در پی این سخنان، ارتش ایران اعلام کرد از حسن عباسی شکایت خواهد کرد. فرماندهان نیروی زمینی و نیروی دریایی با انتقاد از این سخنان، خواستار عذرخواهی عباسی شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری میزان، دریاسالار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره اظهارات حسن عباسی گفته است: «ایشان خود را در تمام زمینه‌ها اعم از سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، فلسفی، جامعه‌شناسی، ژئوپلتیک، ژئواستراتژیک، ژئوکالچر و... صاحب‌نظر می‌داند، اما سوال این است که اصلاً ایشان واقعاً می‌تواند در همه این زمینه‌ها اظهارنظر کارشناسی کند؟»
او می‌گوید با گوش دادن به سخنرانی‌های عباسی درباره نبردهای دریایی دوران جنگ ایران و عراق متوجه شده که "ایشان اصلا از برخی امور خبر ندارد و برخی حرفهایشان منطقی و ریشه‌دار نیست".
بیشتر بخوانید: ادامه واکنش فرماندهان ارتش به سخنان حسن عباسی
سخنگوی سپاه در باره اظهارات عباسی می‌گوید: «طرح اینگونه مسائل هرگز مورد تأیید سپاه نبوده و هر حرکتی که موجب تضعیف نهادها و ساختارهای نظام جمهوری اسلامی شود محکوم است.»
سردار شریف اظهار داشت: «انتشار ویدئو مربوط به بخشی از سخنان یکی از کارشناسان پیرامون ارتش که در ۶ سال قبل و در تیرماه سال ۱۳۸۹ و در جمع دانشجویی ایراد شده است، اقدامی سؤال‌برانگیز به شمار رفته و به واسطه اهداف تفرقه‌افکنانه قابل تأمل بوده و می‌تواند مورد پیگرد قرار گیرد.»
مسئول روابط عمومی سپاه در پایان اظهار امیدواری کرد کارشناس مورد نظر، حسن عباسی، برای رفع سوء‌برداشت‌های ایجاد شده، "شفاف‌سازی" کند.
سردار شریف، سپاه و ارتش را یک روح در دو کالبد قلمداد کرد.
علی مطهری علی مطهری
«عدم ورود ارتش به حوزه سیاست و اقتصاد، نقطه قوت است»
علی مطهری، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا گفته است: «آقای عباسی در سخنانشان بی‌تفاوتی ارتش نسبت به برخی مسائل سیاسی و اقتصادی را یک نقص و ایراد برای ارتش برشمرده‌اند، در حالی که اتفاقا این نقطه قوت ارتش است که صرفا کار تخصصی خودش را انجام می‌دهد و وارد حوزه سیاست و اقتصاد نشده است.»
این نماینده مردم تهران در مجلس افزود: «اجتماع نیروی نظامی با قدرت اقتصادی و سیاسی و هم‌چنین قدرت رسانه‌ای باعث می‌شود یک نهاد نظامی به تدریج تبدیل به یک حزب قدرتمند سیاسی شود و این می‌تواند برای آینده کشور مخاطراتی ایجاد کند.»
علی مطهری با بیان اینکه ارتش وظیفه‌ای که به او محول شده را به خوبی انجام می‌دهد تاکید کرد: «به اعتقاد من ارتش کار درستی انجام می‌دهد که وارد حوزه های غیرمرتبط نمی‌شود.»

نظامیان سپاه و ارتش ایران در مسابقات نظامی روسیه

ملاقات مريم رجوی دیکتاتوربا محمود عباس در پاریس

ملاقات مريم رجوی دیکتاتوربا محمود عباس در پاریس 
 
محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطین و مریم رجوی عضو برجسته شورای ملی مقاومت
منابع شورای ملی مقاومت ایران، اپوزیسیون جمهوری اسلامی، روز یکشنبه 31 ژوئیه از دیدار مریم رجوی یکی از رهبران برجسته شورای ملی مقاومت ایران با محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطین در پاریس خبر دادند.
به گزارش العربیه، به نقل از دبیر خانه شورای ملی مقاومت ایران، عصر روز شنبه 9 مرداد 1395 برابر با 30 ژوئيه 2016 خانم مريم رجوی یکی از رهبران برجسته شورای ملی مقاومت ایران با محمود عباس رئیس دولت خودگردان فلسطين ديدار و درباره بحران‌های منطقه گفت وگو كرد.
طبق این گزارش، محمود عباس در این بر ضرورت مبارزه با بنيادگرايی و تروريسم در منطقه تاكيد كرد و آخرين تحولات در خاورميانه بويژه مسائل مربوط به فلسطين و ابتكار فرانسه در اين رابطه را باطلاع خانم رجوی رساند.
در بیانیه دبیر خانه "شورای ملی مقاومت ایران" که به همین مناسبت منتشر شده آمده است:«خانم رجوی ضمن تقدير از همبستگی مقاومت فلسطين و رهبر آن با مردم و مقاومت ايران، پيروزي‌های دولت فلسطين را تبريک گفت و برای تحقق آرمان مردم فلسطين آرزوی موفقيت كرد. وی با تاكيد بر اينكه رژيم ايران منشاء اصلی تفرقه وبنيادگرايی و تروريسم در همه منطقه بخصوص عراق، سوريه، لبنان، يمن و همچنين فلسطين است گفت اما امروز رژيم آخوندی در منتهای ضعف بسر می برد و بيش از هميشه شكننده و آسيب پذير است. واقعيتی كه آنرا بخوبی در واكنش‌های ديوانه وار و هيستريک سردمداران و رسانه های رژيم در رابطه با گردهمايی 9 ژوئيه مقاومت ايران، می توان ديد».
طبق این بیانیه خانم رجوی تاكيد كرد «رژيم ولایت فقیه بيش از هرچيز از همبستگی و اتحاد مردم و مقاومت ايران با كشورها و ملت‌های منطقه هراسناک است. لذا كشورهای منطقه ومردم و مقاومت ايران، بايد با اتحاد عمل منطقه را از شر بنيادگرايی خلاص كنند».

همكارى يگانهاى كرد با شبه نظاميان شيعه وابسته به سپاه در محاصره حلب

همكارى يگانهاى كرد با شبه نظاميان شيعه وابسته به سپاه در محاصره حلب
 
در حالى كه نیروهای بشار اسد با پشتيبانى هوايى جنگنده هاى روسیه و مشاركت سپاه پاسداران و شبه نظامیان شیعه وابسته به آن در حال محاصره شهر حلب در شمال سوريه هستند گزارشهاى رسيده حاكى است كه يگانهاى مدافع خلق كرد با گردان " الباقر" شيعى كه تحت حمايت سپاه ايران عمل مى كند، در محاصره حلب همكارى مى كنند.

گردان "الباقر" را بیشتر شبه نظامیان شیعیان سوریه تشکیل می دهند و از جانب نيروهاى سپاه پاسدارن و تحت نظارت مستقيم فرمانده سپاه قدس قاسم سليمانى ایران حمایت مى شوند.

سايت " گزارش جنگ" که اخبار مداخله نظامى ایران در دو کشور سوریه و عراق را پوشش مى دهد عكسهايى به نقل از رسانه هاى مخالفان سورى منتشر كرده كه نشان مى دهد نيروهاى يگانهاى مدافع خلق كرد وعناصر گردان الباقر در منطقه " شیخ المقصود" حلب ، پس از کنتر این شهر، در كنار هم قرار دارند وبا هم همكارى مى كنند.

يكى ازعکسها فرمانده یگان‌های مدافع خلق کرد ، در محله شیخ‌ مقصود را با شبه‌نظامیان شیعی سوری گردان الباقر پس از تصرف محله‌ی بنی‌زید و محاصره‌ی حلب، ۲۸در تاريخ ژوئیه ۲۰۱۶ نشان مى دهد.

در عكس ديگرى قاسم سلیمانی و حاج خالد ملقب به ابوحسین، فرمانده گردان الباقر ديده مى شود. گردان الباقر از جمله گروه‌های شبه‌نظامی شیعی سوری بود که سپاه پاسداران آن را در عملیات جنوب حلب و بویژه در ناحیه تل‌البکاره به خدمت گرفت.

سايت "اورينت" وابسته به مخالفان سورى و نزديك به ائتلاف اپوزسيون سوريه با انتشار اين عكسها گفته كهدر آستانه محاصره 300 هزار غیر نظامی در شهر حلب، رهبر ارشد گروه شبه نظامی الباقر، وابسته سپاه پاسداران ایران با رهبران مجموعه اى از يگأنهاى خلق كرد در محله بني زيد در شمال شهر حلب گرد هم آمده و يك عكس يادگارى گرفته اند.
 

رضا پهلوی: تروریسمی که رژیم ایران ایجاد کرد به ظهور داعش انجامید

رضا پهلوی: تروریسمی که رژیم ایران ایجاد کرد به ظهور داعش انجامید
گفتگوی شاهزاده رضا پهلوی و دکتر محمد السلمی- بخش اول
آنچه که در پی می آید متن گفتگوی شاهزاده رضا پهلوی، بزرگترین فرزند محمد رضا شاه پهلوی، با دکتر محمد السلمی، رئیس مرکز تحقیقات ایرانی خلیج عربی و مقاله نویس روزنامه "الوطن" پادشاهی سعودی است.
رضا پهلوی دوم، بزرگترین فرزندان محمد رضا شاه پهلوی و فرح دیبا، در سال 1339 در تهران به دنیا آمد. در هفت سالگی و بر اساس قانون اساسی مشروطه به عنوان ولیعهد انتخاب شد. در جریان انقلاب ایران در سال 1357 رضا 18 سال داشت و به تازگی موفق به اخذ دیپلم متوسطه شده بود و در حال انجام دوره آموزش پرواز جنگنده در ایالات متحده بود. با وقوع انقلاب، رضا دیگر نتوانست به ایران برگردد. پس از درگذشت محمد رضا شاه در القاهره، رضا رهسپار آمریکا شد، و در رشته رشته علوم سیاسی در دانشگاه جنوب کالیفورنیا به تحصیل پرداخت، و مدرک کارشناسی خود را در همان رشته دریافت کرد.
رضا پهلوی فعالیت های سیاسی خود را بلافاصله پس از مرگ پدرش آغاز کرد. وی یکی از چهره های سرشناس اپوزیسیون ایرانی در خارج از ایران به شمار می رود. رضا مهمترین هدف از فعالیت های سیاسی خود را "برپایی نظامی سکولار ومردم سالار" در ایران می داند. او همچنین معتقد است که این تغییر نباید با حمله نظامی کشورهای خارجی به ایران صورت بگیرد، بلکه از طریق رأی مردم و همه پرسی است. او همواره تاکید می کند که مسأله اصلی رژیم ایران است، وتا زمانی که این رژیم پابرجاست، مردم ایران فرصت پیشرفت و آزادی را نخواهند یافت. وی در این راه ، با هماهنگی با اپوزیسیون خارج از ایران "شورای ملی ایران" را در سال 1392 تاسیس کرد. این شورا هدف خود را ائتلاف همه نیروهای مخالف رژیم ایران به منظور هماهنگی فعالیتهای خود و سرنگونی رژیم تهران اعلام کرده است.
رضا پهلوی (دوم) چند کتاب را به زبانهای فارسی، انگلیسی وفرانسه منتشر کرد و در آنها دیدگاه های خود را مطرح کرد، از جمله: نسیم دگرگونی، میثاق با مردم، آزادی برای هم میهنانم و ساعت انتخاب. او متاهل و دارای سه دختر است و اکنون در آمریکا زندگی می کند.

بخش اول

&-در آغاز از جنابعالی بسیار تشکر می¬کنم که چنین فرصتی به من دادید تا این گفتگو صورت بگیرد.
&-در ابتدا دربارۀ اوضاع داخلی ايران، بعد دربارۀ خود شما و روابط شما با جامعه ايرانيان مقیم در امريكا و مهاجران ایرانی در كشورهای غربی به طور کلی، و بعد دربارۀ روابط ايران با كشورهای جهان صحبت کنیم، ابتدا جنابعالی اوضاع سياسی ايران را، مخصوصا در دوره روحانی، چطور می بينيد؟
كلا برخورد کسانی كه مثل ما در جبهه يک نظام عرفی وبه قول معروف (سيكولار)، یعنی نظامی كه می خواهد برود به دموكراسی برسد، و جدايی دين از دولت يكی از عوامل کلیدی آن است، برخوردمان با اين نظام به اصطلاح مذهبی دارای يک ايدئولوژی، يک برخوردی است به مفهوم اين كه اين حكومت از روز اول عملا غير قابل اصلاح بود. حکومتی که هميشه سعی كرد با بازی اصلاحات سر مردم را گرم بكند. مردمی که امیدوار به اینکه بتوانند چیزهایی را كه جزو مطالبات ایشان هست رفته رفته كسب بكنند. از روز اول مشخص بود كه چنين سيستمی با آن قانون اساسی اش، یعنی سیستم ولی فقيه و فلان شورای تصمیم گیری که اصلا منتخب مردم نیست، هر آن می تواند هر لایحه ای را زیر پا بگزارد، در چنین سیستمی میکانيزم های هر نوع تغيير یا اصلاحی امكان پذير نيست. و بيشتر يک شعار دارد تا عمل. و سر مردم را به مدت بيست سال به این مسئله مشغول كردند. از زمان خاتمی بگیرید تا آقای روحانی. اساسا اگر شما خوب نگاه کنید می¬بینید که تفاوتی بين افراد اينقدر نيست و سيستم يک جوری هست كه به کسی اجازه نمی دهد تغييراتی اجرا کند. علاوه بر این كه اساسا کسانی که از اين "صافی" رد شدند فقط کسانی هستند که از دید نظام واجد صلاحيت هستند.
به هر حال به هيچ عنوانی نمی شود گفت كه كوچک ترین جنبه مردم سالاری و دموكراسی در اين سيستم هست، گذشته از مسئله فسادی كه در نظام هست و مافيای اطلاعاتی كه اساسا همه نظام را کنترل می كند و اجازه نمی دهد فضای سالم، چه سیاسی چه اقتصادی، فراهم بشود، و مملکت را در عمل قبضه کرده¬است. متاسفانه نظام در جهت منافع خود و نه منافع ملی، برای بقای خود، از یک طرف مردم را سرکوب می کند و از طرفی دیگر همچنان می خواهد کل منطقه را با ایدئولوژی صدور انقلاب تحت فشار قرار بدهد، الآن هم می بینید که در یمن، عراق، لبنان و سوریه چه اتفاقاتی دارد می¬افتد.
لازم نیست که این را به شما بگویم، فکر می کنم دوستانی که در منطقه هستند کاملا این را خوب درک می کنند. بنا بر این، مسئله ای که الآن داریم ادامه همان بحث همیشگی است. در همین هفته اخیر، و اتفاقا همین دیروز که انتخابات مجلس بود، دیدیم که مشارکت مردم در انتخابات به شکل بی سابقه ای کم ترین میزان را داشت. و البته این چیزی بود که خود من در آن دخیل بودم و از مردم خواستم بفهمند رای دادن به چنین نظامی، تنها خاصیتش، مشروعیت بخشیدن به نظامی است که فقط می خواهد این را بدنیا بگوید: چون مردم رای می دهند پس ما مشروعیت داریم. در صورتی که رای شان تاثیری در سرنوشت شان نمی گذارد.
از این لحاظ، خیلی ها در این کمپین عکس العمل مثبت نشان دادند و نرفته اند و رای نداند. عده ای هم البته دادند، که البته اکثریت آنان ناگزیر بودند چون خیلی ها کارمند دولت هستند. پس اگر رای ندهند از کار بر کنار می شوند، حتی زندانیان را به زور بردند این دفعه تا رای بدهند.
بنابراین، این یک تئاتر تیپیک از این نظام هست که خوشبختانه دیگر کسی را به آن شکل اغفال نمی کند.

اصلاحگرا یا محافظه کار

&-دو اصطلاح (اصلاحگرایان) و (محافظه کاران) که در ایران هستند زیاد به گوش ما می¬رسد. آیا به نظر شما هر دو طرف یکی هستند یا با هم تفاوتی دارند؟
خامنه ای خودش گفت، خامنه ای همین هفته پیش، به اصطلاح، آب پاکی را به روی همه ریخت و گفت ما اساسا در داخل خودمان اصلاح طلبان و محافظه کاران نداریم، همه مان حزب اللهی هستیم. ولی نهایتا گفت: هر فردی که در آن سیستم وارد شود غیر ممکن است که خارج از این که بخواهد در حفظ نظام تلاش بکند موضع دیگری بگیرد. حالا اسمش روحانی باشد، خاتمی باشد، احمدی نژاد باشد، یا هر کس دیگری باشد. همه تعهدشان به حفظ نظام است، و نظام هیچ کسی را که خارج از این بخواهد موضع بگیرد تحمل نمی کند. نظام با خودی ها اینگونه رفتار می کند، چه برسد به بقیه که مخالف هستند و اکثریت جامعه را تشکیل می دهند.

دخالتهای ایران

&-امروزه می بینیم که رژیم ایران در امور داخلی کشورهای همسایه و دیگر کشورهای خارجی دخالت می کند، آیا هدف رژیم همان است که پیشتر به آن اشاره فرمودید؟
رژیم چند هدف دارد، یکی صدور این ایدئولوژی است، برای اینکه بتواند بقا داشته باشد. چنین نظامی محتاج ایجاد بحران در هر لحظه است. یعنی فقط در یک فضای بحران و عدم تعادل برای نفوذ منطقه ای و دخالت در امور دیگران می تواند از موقعیت استفاده بکند، اما در نهایت برای چه هدفی؟
ایده او مبتنی بر ایجاد یک هژمونی منطقه ای تحت سلطه یک خلیفه مدرن، مثلا شیعه، به بهانه حکومت مذهبی است. و اینکه به دنبال سلاح های اتمی بود برای این نبود که الزاما می خواهد به اسرائیل حمله بکند، بلکه به خاطر این بود که به یک نوع تهدید اتمی بتواند به یک نحوی، مسئله یک مقابله رزمی "کانونشنال" را، به مفهوم ارتش های غیر اتمی، تحت کنترل داشته باشد و دنیا هم نتواند در مقابل آنها مقابله کند.
این سیاست، چه در ارتباط با کشورهای منطقه، همسایگان و فرا تر، همیشه مد نظرشان بود. این بحران سازی و این تروریسم ردیکالی که ایجاد کردند اساس فلسفه ای بود که بعد از این همه سال به ظهور حرکتی مثل دولت اسلامی منجر شد. اساس مسئله همان روز اول وقتی که نظام این بذر را کاشت و پدرخوانده آن شد.

تروریسم و رژیم ایران

&-قبل از ظهور این رژیم، ما اصلا این گروه های تروریستی را در منطقه ندیده بودیم، اصلا تا سال 1979 ما چنین چیزی را نشنیده بودیم.
تا قبل از 1979 در روابط ایران با کشورهای منطقه، چه سنی باشد چه شیعه، مسئله مذهب مطرح نبود. حتی از نظر قومی، چه کرد چه بلوچ چه عرب، و چه آذری هیچ فرقی نبود. من یادم هست بزرگ که می شدم، جوان بودم ، با بچه های تیم ملی فوتبال مان بازی می کردیم. در تیم ملی فوتبال ایران ارمنی بود، مسیحی بود، کلیمی بود، مسلمان بود، خوزستانی بود، شمالی بود، آذری بود، همه فقط ایرانی بودند و کسی چنین حرف هایی نمی زد.
زمانی که با ترکیه و پاکستان پیمان (سنتو) داشتیم روابط مان با آنها حسنه بود. همین پاکستان دو ماه پیش به ایران گفت که شما اگر می خواهی در منطقه تنش ایجاد کنی و کشور عربستان سعودی و دیگر کشورها را تحریک کنی، با ما طرف هستی. در این میان چه چیزی عوض شد؟ آیا مردم بودند که عوض شدند یا نظام بود که باعث همین گرفتاری شد؟ متاسفانه الآن کار به جایی کشید که ما شاهد یک تضاد سنی- شیعی هستیم که در گذشته محال بود که همچنین چیزی پیش بیاید، و در اساس نبایستی پیش بیاید. اوضاع بعد از رفتن این رژیم درست خواهد شد.

ایران و بهانه "دشمن"

&-بعضی ها می گویند که خود رژیم ایران می خواهد از داخل به خارج فرار کند. یعنی می داند که یک مشکل در داخل ایران هست. لذا همیشه می گوید که یک دشمن هست و باید خارج از کشور جنگ کنیم تا دشمن را از خود دور نگهداریم. مثلا "ولایتی" گفت: اگر در سوریه جنگ نکنیم تروریستها به کرمانشاه می رسند، یعنی در طول این 37 سال رژیم ایران همیشه بر این ایده تاکید می کند که یک دشمن هست، صحبت نکنید، اولویت ما خارج است. مردم هم نمی توانند حرفی بزنند. نظر شما درباره این چیست؟
در طول تاریخ دیدیم که نظام های توتالیتر همیشه سعی کرده اند فراتر از مرزهای خودشان با یک سری مراودات منطقه ای یک حالت پست های آوانگارد داشته باشند. اتحاد جامعه شوروی در بسیاری از کشورها، مثلا در بلوک شرق اروپا، تاثیر کرد که خیلی فراتر از مرز های خودش است.
موضعی که اکنون ایران با حضورش در سوریه یا در لبنان دارد، خیلی فرا تر از مرزهای خودمان است. و علت آن هم این است که تا آن جایی که می توانند از یک سو، توجهات را به جای دیگر معطوف کنند و نگاه های دیگران را به خودشان جلب نکنند، و از سوی دیگر برای شان یک حالت "بافر" دارد، که اگر درگیری پیش بیاید خیلی دور تر از مرز های خودشان باشد. یکی از دلایلی که می خواهند جای دیگر دست اندازی داشته باشند این است که فورا تحت تاثیر قرار نگیرند.
این امر به حدی برای آنها اهمیت داشته كه مثلا يك (proxistate) به اصطلاح داشته باشند، یکی از مقامات نظام چند ماه پیش اعلام كرد که: ما ترجیح می دهیم که سوریه در دستمان باشد تا خوزستان، یعنی حتی به استان های خودشان کمتر اهمیت می دهند.
تمام محاسبات به اصطلاح استراتژیک خودشان مبتنی بر این است که چطور این دست اندازی را ادامه بدهند، روی دیگران فشار بیاورند، بقیه را درگیر مسائل دیگر بکنند، و خودشان یک مقداری در این میان برای خودشان جا باز کنند. عملکرد سیستماتیک رژیم در تمام این سال ها همیشه این بوده است.

وضع اسفبار اقتصادی

&-این امر بر زندگی مردم ایران تاثیر گذاشت. اکنون زندگی مردم ایران یا وضع اقتصادی مردم ایران از مرحله بد به مرحله بدتر می رود. خود مردم به این امر چطور نگاه می کنند؟ خودتان چطور این را می بینید؟
خودتان را به جای یک معلم دانشگاه بگذارید، جای یک کارگر بگذارید، جای یک مهندس معمولی بگذارید که الآن میانگین حقوق ماهانه شان یک چیزی در حدود بین 300 تا 400 دلار در ماه است. در حالی که سطح فقر را رسما 500 دلار اعلام کردند. پس این بدبخت با این حقوق حتی به اندازه سطح فقر نمی رسد. لذا می بینیم از یک سو مردم از گرسنگی دارند می میرند و از سوی دیگر رژیم دارد وعده می دهد که اگر کسی در لبنان بجنگد و در یک حمله به منافع کشور اسرائیل کشته شود، هفت هزار دولار به خانواده اش کمک می کنند. یا اگر خانه اش را خراب کردند سی هزار دلار می¬دهند، یعنی به اندازه هفت تا هشت سال حقوق یک معلم است. پس اولویت تان کجا است؟ مشکلات اقتصادی در ایران بیداد می کند. فقر، فحشا، اعتياد، خودکشی، فرار افراد به همه جای دنیا، بگذریم از بچه هایی که از پرونشیت تو اهواز می میرند، مردمی که در تهران به علت امواج پارازیت سرطان مغز می گیرند، برای اینکه رژیم می خواهد ماهواره ها را جمع کند، وغیره، لیست بزرگی از بدبختی های مردم را می توانم جلوی شما بگذارم، در حالیکه منافع اقتصادی کشور توی جیب آخوندها می رود، یا به قول خودشان "آقا زاده ها"، و برای آن مافیای سپاهی که تقریبا کنترل تمام مسائل اقتصادی کشور را در دست دارد، حتی یک تاجر معمولی اگر فردا بخواهد، پس از برداشتن تحریمها، با یک شرکت خارجی معامله بکند، وادارش می کنند برود توی نماز جمعه شرکت بکند وشعار بدهد، وگرنه او را از داد و ستد ممنوع می کنند.
پس در چنین فضایی است که مردم باید یک جوری خودشان را نگهدارند، نان شب را ندارند، حقوق ها عقب افتاده، وضع کارگران خراب است. یعنی مشکلات یکی دوتا نیست، مثلا وضعیت مدارس در کردستان وحشتناک است، توی بلوچستان هم همین طور، برخوردشان با اقلیت های مذهبی با یک حالت تبعیضی چه نژادی، چه قومی، چه مذهبی که حتی می تواند زمینه تجزیه کشور را فراهم کند.

"نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران"

&-ان شاء الله به این قضیه می رسیم چون درباره این موضوع من یک سوالی دارم، پیشتر فرمودید که خود مردم از فرستادن ثروت کشورشان به کشورهای خارجی چون لبنان یا مثلا به غزه ناراضی اند. در سال 88 مردم شعار "نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران" را سر دادند. ولی سؤالی که همه مطرح می کنند این است که چرا مردم از سال 1388 تا حالا حرفی نزدند آیا فرصتی داشتند یا اصلا نداشتند؟ آیا رژیم ایران را قبول کردند یا منتظر هستند فرصتی پیش بیاید تا دوباره به رژیم حمله کنند؟
مسئله بسیار پیچیده است. اولا چند عامل بایستی فراهم بشود تا یک تغییر بنیادی به وجود بیاید، چه چیزهایی فعلا جلوی مردم را گرفته¬است؟ از یک سو سرکوب شدید رژیم تا حدی بود که مردم فراتر از یک سری اعتراضات یا درخواست ها عملا هیچ نوع سازماندهی برای مقابله با رژیم نمی¬توانند صورت بدهند چون فورا سرکوب می شود. جنبش سبز سال 2009 میلادی، که یادتان می آید، علی رغم که اینکه چند میلیون نفر آمده بودند به خیابانها، تظاهراتی بسیار آرام وبدون وحشت انجام دادند، اما دیدید که این حرکت به چه شکلی سرکوب شد! بنا بر این مردم به چه امیدی می توانند به خیابانها بیایند که وضع عوض بشود. مسئله دوم: مسئله رهبری این حرکت مقاومتی است، خیلی ها می گفتند در سال 2009 از جنبش سبز حمایت نشد، از این لحاظ، به نظر من، به دو دلیل حمایت نشد، یکی این که نباید فراموش کرد خود رهبری جنبش سبز، که در واقع آقایان موسوی و کروبی بودند، که به قول غربی ها (مخالفان دروغین) بودند، آقای موسوی درباره دوران طلایی امام صحبت می کرد، همچنان در قالب نظام جمهوری اسلامی عمل می کرد.
بچه هایی که به خیابان آمدند و جانشان را فدا کرده اند، و "ندا "که کشته شد، به نظر من، فقط به خاطر اعتراض به یک رای نبود، خواست های عمیق تر بسیاری داشتند که برخی از آنها قابل بیان نبود، ولی کاملا واضح بود که مردم به خاطر این خودشان به دردسر نینداختند.
از طرفی دیگر، فاکتورهای بین المللی در این تحولات بنیادی بسیار تاثیر گذار هستند، دولت فعلی امریکا که بسیار در صدد این بود که به هر طوری شده به یک معامله با جمهوری اسلامی برسد، در آن زمان اصلا کوچک ترین پشتیبانی نشان نداد. همینطوری که با سوریه همین اتفاق افتاد، و در مقابل بشار اسد سستی نشان دادند. این مسائل خارجی هم در مورد ایران صادق هست.
مهم تر از این، من اعتقاد دارم که مردم ایران آمادگی یک تغییر بنیادی را دارند، روز به روز عامل ترس دارد کمتر می شود، چون مردم دیگر صبر و حوصله ندارند. اعتراضاتی که در آن چند ماه اخیر دیده ایم گواه این امر است. قشرهای مختلف جامعه از زنان گرفته تا معلمان و کارگران، همچنین خانواده های زندانیان سیاسی، آنهایی که اعدام و کشته شدند، روز و شب اعتراضات خود را بیان می¬کنند.
در نتیجه، جریاناتی بسیار قوی مدنی در کشور ما مهیا شد. منتها، آنچه که بدیهی است از دید من این است که برای ما، کسانی که داریم در راستای تغییر نظام مبارزه می کنیم، موضع ما این است که تا زمانی که نظام سرکار باشد به هیچ عنوان به آن آرمان های ملی مان دست پیدا نخواهیم کرد. و ناچار هستیم از این نظام گذر بکنیم، اما بر مبنای چه حرکتی ؟ یک حرکت مبارزه مدنی به دور از خشونت، که از یک سو، با وارد کردن فشارهای درونی نظام به عقب نشینی وادار می شود. از سوی دیگر هماهنگی با فشارهایی که از خارج به روی نظام می آیند. مثلا بخشی از این تحریم ها اگر هم چنان در ارتباط با نقض حقوق بشر و نه فقط پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ادامه داشته باشد، این کمک خواهد کرد که مردم بدون وجود فشارها مجبور نشوند به تنهایی با نظام درگیر شوند.
نکته دوم خیلی مهم است، آلترنتیو (جایگزین) باید مشخص باشد، مسئله آلترنتیوی که ما بیان می کنیم بسیار فراتر از این که فقط بگویم این نظام باید برود. یادمان باشد که سی وهفت سال پیش وقتی انقلاب شد، مخالفین نظام پدرم گفته اند، شاه برود بعدا می بینیم چه می شود! و نتیجه این سخنان را دیده ایم. این بار ما نمی توانیم به مردم بگوییم حالا آنها بروند بعدا ببینیم چه می شود؟ باید به مردم بگوییم که جایگزین کیست، و چرا به درد آنها می خورد و چگونه می توانند به او دست پیدا کنند.
در این قالب ما سعی کرده ام، بخصوص پس از جنبش سبز و برای این که آن حرکت نخوابد، یک شورای ملی را تشکیل بدهیم که هدف مقطعی آن رسیدن به شرایط انتخابات آزاد در کشورمان باشد، و از آنجایی که جمهوری اسلامی، چنانکه قبلا گفته ام، هرگز داوطلبانه قدرت را پس نخواهد داد، ناچاریم یک کمپین مقاومت مدنی را در مقابلش ایجاد کنیم، تا بتوانیم به آن فضا برسیم. منتها فراتر از این، به نظر من مهم هست که همه بدانند یک برنامه ریزی اساسی داریم، نه فقط برای مصرف داخلی، من این را برای همسایگان مان و بقیه دنیا هم دارم می گویم که ما داریم با یک محاسبات واقعا پرکتیکال (کاربردی) پیش می رویم، آینده اقتصاد چه می شود؟ محیط زیست چه می شود ؟ بهداشت چه می شود؟ وضعیت سالمندان چه می شود؟ یعنی تمام جنبه های مختلف اجتماعی وسیاسی کشور با یک برنامه ریزی صحیح کوتاه مدت، میان مدت، دراز مدت مد نظر هست. مسئولیت دولت انتقالی زمینه سازی برای انتخابات مجلس موسسان، نوشتن یک قانون اساسی جدید، تشکیل احزاب، آزادی مطبوعات، آزادی زندانیان سیاسی، وغیره خواهد بود، یعنی تمام مراحل طبیعی که بایست طی بشود.
این یک مسئله بسیار کلیدی است، چون آدمی که در داخل ایران هست در یک محاسبه " risk reward " (پاداش مخاطره)، به خود خواهد گفت که من در مقابل خطری که می کنم، و مثلا اگر بخواهم اعتصاب بکنم، به بخور و نمیر خانواده ام باید فکر کنم، در مقابل چه دستم می آید؟ نبود رهبری نیز بخشی از مشکل را فراهم می کند، مردم به هوای چه راه بیفتند، بدون رهبری که نمی توانند به خیابانها بروند.
نکته سوم که قبلا به آن اشاره کردم، چه نوع حمایت ها وهماهنگی های بین المللی می تواند وجود داشته باشد؟ وضعیت منطقه خودمان را نگاه بکنید، بسیار جالب است، برای اولین بار در تاریخ مدرن خاورمیانه، هیچ وقت دغدغه های كشورهاى منطقه اينقدر مشترک و شبیه هم نبود، و بیشتر انگشت های کشورهای کلیدی منطقه چون پاکستان، ترکیه، عربستان، مصر، و بسیاری از کشورهای غربی از جمله: فرانسه و آلمان، به سمت رژیم ایران است. آنها می دانند که این موجود چه موجودی است؟
وقتی خانم میرکل با شجاعت تمام می گوید: "تا زمانی که مسئله نقض حقوق بشر در ایران هست ما در آن سرمایه گزاری نمی کنیم، و تنها پول ساختن برای ما مهم نیست"، من بابت این موضع شجاعشان به ایشان تبریک می گویم. همه اینها علائم و برخورد های مثبتی است که به تغییر شرایط کمک خواهد کرد.
البته دور از عقل و حساب نیست که این چنین حرکتی اگر از دید توانمندتر کردن جامعه برای این که بهتر بتواند خودش را آماده بکند، ابزار کار را داشته باشد، مقدار زیادی هم محتاج پشتیبانی لجستیکی است. و اگر این مسئله را بتوان ترتیب داد، مسلما خواهید دید که به کلی این کفه ترازو به طرف مردم سنگینی خواهد کرد.
یک نکته بسیار مهمی در این معادله هست، که به نظر من خیلی کلیدی است، که نه تنها مردم ایران این را کاملا آن را درک می کنند؛ بلکه کشورهای همسایه ما نیز این را کاملا درک می کنند، حتما آن را می دانید ولی تکرارش هم بد نیست. موضع من همیشه مخالفت کامل با هر نوع عملکرد نظامی یا تهاجمی به کشورم بود، این خط قرمز من بود و هست. اما فقط به خاطر این نیست که به عنوان یک میهن پرست نمی توانم قبول کنم که به کشور من هیچ نوع تعرض نظامی بشود. بلکه به این دلیل هست که هر نوع حمله نظامی به ایران فقط به تقویت خود نظام کمک خواهد کرد، و طبیعی است که مردم به دور نظام حلقه بزنند، و این هم برای ما، کسانی که می خواهیم کشورمان را نجات بدهیم، هم برای آنهایی که فکر می کنند این وسط نتیجه خواهند گرفت، یک سیناریویی کاملا بازنده خواهد بود.
اما مسئله واقعی تر این هست در محاسباتی که من دارم می کنم پورسانتاژ (درصدی) موفقیت این تغییر تا حدود زیادی می گذارم بر مبنای همسویی و همکاری نیروهای انتظامی موجود. یعنی چه؟ یعنی همان عوامل سپاه، بسیج و طبیعتا آرتش. چرا ؟ چون فلسفه حرکت من بر مبنای یک آشتی ملی و "عفو عمومی" هست. یعنی بر خلاف کاری که دولت امریکا زمان بعد از 11 سبتمبر در عراق کرد، که اصلا همه چیز به هم ریخت، و آرتشی ها را بیرون کردند، و اکنون می بینیم که عواملش جزو جنگجویان گروه دولت اسلامی شدند. ولی ما داریم به این افراد می گوییم شما در آینده ایران جای خودتان را حفظ خواهید کرد، و بر اساس انتقام شما را از بین نمی بریم، شما هستید که می توانید در مقابل هرگونه تلاش مذبوحانه آخرین دقیقه رژیم که با امید سرکوب بخواهد خود را حفظ بکند، سپر محافظت از مردم باشید.
البته هر رژیمی یک حد اقل متعهدین خود را دارد، اما باید بدانید که اکثریتی از این نیروهای انتظامی که الآن در کشور ما هستند ناراضی اند. از یک درجه به پایین، آن منفعتی را که مافیای بالایی از آن برخوردار است، ندارند. آنها ناسزای مردم را می شنوند ولی هیچ منفعتی از این نظام نمی برند، حقوقشان کفاف نمی کند.
منظورم چیست؟ منظورم این است که اگر ما با آن مسئله پیش برویم می توانیم به ایشان قول بدهیم که شما می توانید بیایید و در این حرکت، حافظ و مدافع مردم باشید، چرا دارید از چنین نظامی دفاع می کنید؟ آینده ای برای شما در این نظام نیست. آنها با یک آلترناتیو قوی و یک حرکت مردمی راحت تر می توانند از موضع خود نسبت به رژیم دست بکشند و به مردم ملحق بشوند، نمونه اش هم در چندین جا دیده ایم از جمله زمانی که در چکسلواکی یک حرکت شد، یا حتی زمانی که یلتسن در شوروی داشت حرکت می کرد. و خیلی کشورها که آرتش و نیروهای انتظامی بر علیه مردم خودشان مقاومت نکرده اند، تنها سیناریویی که پیش آمده، چائوشسکو در رومانی بود، که سعی کرد ولی به جایی نرسید، عاقبتش هم مشخص شد.
همه اینها را برای شما می گویم برای اینکه مهم است در دیدگاهی که در چند ماه و چند سال آینده داریم بتوانیم بفهمیم این چنین سناریو در ایران همچنان امکان دارد، ضمن اینکه با این سناریو، کشور ما در قالب یک نوع فروپاشی تهدید نمی شود. تمامیت ارضی ایران یک فاکتور کلیدی است برای هر ایرانی که می گوید ما نمی توانیم اجازه بدهیم مملکت مان تجزیه شود. و تضمینی که می توان به نیروها داد که هیچ نیروی خارجی از این وضعیت، برای هر نوع تعرض به ایران، سوء استفاده نخواهد کرد، فاکتور مهمی است.
برای همین است که کشورهای منطقه اگر مثل ما فکر می کنند یا علاقه مند هستند که کمکی به ایران بشود تا از شر این حکومت خلاص بشویم، که البته هم به نفع خودشان هم به نفع مردم خواهد بود، مهم است بدانند در آن لحظه ای که این اتفاقات خواهد افتاد بتوانند این تضمین را به نیروها بدهند، به خصوص نیروهای نظامی، که فکر نکنند در این وسط اگر، به اصطلاح، سکوی دفاعی را رها بکنند مملکت ما با خطر از خارج رو به رو خواهد شد.
البته جمهوری اسلامی تبلیغات مخالف خواهد کرد، و ادعا خواهد کرد که مملکت ما در خطر است، و به این بهانه دوباره یک سری از عوامل ما را سرکوب می کند و مرتکب جنایتهای هولناکی می شود، و این دقیقا همان آلترناتیوی که می خواستم به تفصیل برایتان توضیح بدهم تا پارامترهایش برای شما روشن بشود.

ادامه دارد

تجمع اهوازی‌ها در پی مرگ مشکوک 6 بیمار دیالیزی



تجمع اهوازی‌ها در پی مرگ مشکوک 6 بیمار دیالیزی
 
درپی مرگ مشکوک 6 نفر در بخش دیالیز بیمارستان سینا شهرستان کارون، شهروندان و فعالان اجتماعی در مقابل این بیمارستان تجمع کرده و خواستار روشن شدن موضوع شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش کرد طی روزهای گذشته سه بیمار دیالیزی بیمارستان سینا در شهرستان کارون به دلایل نامعلومی در بخش دیالیز این بیمارستان فوت کردند. خبرگزاری دانشجو این تعداد را 4 نفر و فعالان اجتماعی شهرستان کارون تعداد متوفیان را 7 نفر اعلام کردند

سید صاحب حسینی نژاد رئیس بیمارستان درباره بیمارانی که در بخش دیالیز این بیمارستان جان باخته‌اند، به خبرگزاری مهر گفت : روز سه‌شنبه 5 بيمار به دليل عفونت روده‌ای در بخش دیالیز بستری شدند که سه تن از آنان در روزهای چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه جان خود را از دست دادند. فوت‌شدگان یک مرد ۴۰ ساله، یک مرد ۶۰ ساله و یک خانم ۵۰ ساله هستند.

مقدم، برادر آخرین بیمار دیالیزی متوفی نیز به خبرگزای ایسنا گفت: "روز دوشنبه دیالیز انجام شد، روز سه شنبه برای انجام برخی آزمایش ها دوباره به بیمارستان مراجعه کردیم، قرار بود که پس از دو ساعت جواب آزمایش را بگیرم ولی به من گفتند دستگاه خراب است. روز چهارشنبه که مراجعه کردیم گفتند باید بیمار بستری شود و در ساعت 6 بعد از ظهر روز چهارشنبه در بخش ای سی یو بستری شد."

وی ادامه داد: چهارشنبه شب اجازه دیدن برادرم را به ما ندادند، تنها خواهرم از او بازدید کرد که گفت دست او را به تخت بسته بودند؛ صبح بدون هیچ خبر قبلی وقتی به بیمارستان مراجعه کردیم متوجه شدیم همه چیز تمام شده و به ما اعلام کردند که او فوت شده است.

بیمارستان را تعطیل کنید

جواد کاظم نسب الباجی نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی نیز خواستار تعطیل شدن این بیمارستان شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او که در پی حوادث اخیر از این بیمارستان دیدن کرده، گفت: "سراسر بیمارستان سینا فرسوده است و حالت بیمارستان از استاندارد خارج شده است. رسیدگی به این بیمارستان نیاز به یک همت جمعی دارد. اگر وزارت بهداشت کمک نکند و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به طور مستقیم در رسیدگی به بیمارستان سینا وارد نشود، این بیمارستان باید تعطیل شود و تعطیلی آن قطعا به ضرر مردم خواهد بود."

تجمع اعتراضی

خبرگزاری ایسنا خبر داد، تعدادی از فعالان اجتماعی با در دست داشتن بنرهایی در برابر ساختمان مدیریت بیمارستان سینا تجمع و اعتراض خود را نسبت به فوت چند بیمار دیالیزی را نشان دادند. این افراد به وضعیت بیمارستان سینا اعتراض داشته و خواستار بررسی کامل موضوع و مسئولیت‌پذیری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز شدند.در این بنرها استعفای رییس بیمارستان سینا و رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درخواست شده بود.

در پی این حادثه یک هیات کارشناسی از سوی وزیر بهداشت برای بررسی موضوع به اهواز اعزام شد. با دستور معاون استاندار خوزستان نیز یک یک هیات پنج نفره متشکل از دو متخصص بیماری‌های عفونی، دو فوق تخصص بیماری‌های گوارش و یک فوق تخصص نفرولوژی برای بررسی عوامل منجر به این حادثه تشکیل شد.

شهرستان کارون یکی از شهرستان‌های استان خوزستان است که در ژانویه 2103 (بهمن 1391) و در دولت احمدی نژاد، از اهواز جدا شد. جمعیت این شهر بیش از 250 هزار نفر و مساحت آن 5 هزار کیلومتر مربع است. بیمارستان سینا تنها بیمارستان این شهرستان است.

شنبه، مرداد ۰۹، ۱۳۹۵

ارتش ترکیه: ۳۵ جنگجوی پ‌ک‌ک کشته شدند

ارتش ترکیه: ۳۵ جنگجوی پ‌ک‌ک کشته شدند

ارتش ترکیه اعلام کرد که ۳۵ پیکارجوی کرد را کشته است. پیشمرگه‌های کرد در شامگاه جمعه به پایگاهی در استان حکاری حمله کرده بودند. طی درگیری‌ها از ارتشیان ترکیه ۸ نفر کشته و ۲۵ نفر زخمی شدند.
پیشمر‌گه‌های پ‌ک‌ک (عکس از آرشیو) پیشمر‌گه‌های پ‌ک‌ک (عکس از آرشیو)
افسران ارتش ترکیه بامداد شنبه (۳۰ ژوئيه/۹ مرداد) اعلام کردند که در درگیری‌هایی که خلال شب در منطقه چوکورجا در استان حکاری پیش آمده، موفق شده‌اند ۳۵ نفر از افراد مسلح حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) را از پای در آورده است.
پیش از آن پیشمرگه‌های کرد طی سه عملیات جداگانه به یک پایگاه ارتش یورش بردند که به مرگ ۸ سرباز انجامید.
طی عملیات شناسایی و سرکوب نیروی هوایی ارتش ۲۳ پیشمرگه کرد کشته شدند و ۱۲ نفر در برخوردهای زمینی.
پیامدهای سنگین کودتا
درگیری میان ارتش ترکیه و کردهای چپ‌گرا در شرایطی شدت گرفته است که ارتش ترکیه به دنبال کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه با التهابات زیادی روبروست.
بیشتر بخوانید: ترکیه؛ برکناری ۹هزار کارمند، دستگیری ۱۰۳ ژنرال
روز پنجشنبه (۲۷ ژوئيه) ده‌ها افسر عالی‌رتبه و همچنین نزدیک به ۱۷۰۰ تن از کادرهای نظامی ارتش که ۱۴۹ نفر آنان در رده‌‌های ارشد (ارتشبد و دریاسالار) فعال بودند، به دستور رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه اخراج شدند.
گفته می شود که از زمان کودتا بیش از ۴۰ درصد از فرماندهان نظامی ارتش این کشور عضو ناتو برکنار یا بازداشت شده‌اند.
سربازان ارتش ترکیه در مناطق کردنشین سربازان ارتش ترکیه در مناطق کردنشین
نیروی هوایی ترکیه هرازگاهی به مواضع جدایی‌طلبان کرد حمله می‌کند. این حملات در دو سال و نیم گذشته که آتش‌بس برقرار شد کاهش یافت، اما در تابستان گذشته حزب کارگران کردستان بار دیگر اسلحه برداشت.
از آن زمان در منطقه کوهستانی و کردنشین جنوب شرقی ترکیه هزاران نفر از ارتشیان و پیشمرگه‌های کرد کشته شده‌اند. این منطقه از دهه ۱۹۹۰ همواره شاهد سخت‌ترین خشونت‌ها بوده است.
بیشتر بخوانید: عملیات "پاک‌سازی" در ارتش ترکیه؛ سدی در راه جنگ با "داعش"
در درگیری‌های قهرآمیز کردها و ارتش دولتی ترکیه تا کنون بیش از ۴۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. دولت ترکیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا حزب کارگران کردستان را گروهی تروریستی شناخته‌اند.

شعارهای اسلام‌گرایانه در یک مرکز تفریحی در آلمان

شعارهای اسلام‌گرایانه در یک مرکز تفریحی در آلمان

اخیرا در یک مرکز تفریحی در ساحل دریاچه‌ی شهر اکسانتن واقع در ایالت نوردراین وستفالن آلمان، گروهی مرد جوان با ریش و موی بلند، به مردم توهین کردند و شعارهای اسلامی سر دادند.
مرکز تفریجی شنا در آلمان (عکس از آرشیو) مرکز تفریجی شنا در آلمان (عکس از آرشیو)
در این مرکز تفریحی، مردم مشغول شنا یا گرفتن حمام آفتاب بودند که ناگهان سروکله‌ی عده‌ای جوان ۲۰ تا ۲۵ ساله با موها و ریش‌های بلند پیدا شد. دو تن از این افراد به بخشی رفتند که در آن میهمانان کاملا برهنه هستند و شروع به توهین به آنان کردند. سپس چند تن دیگر نیز به این گروه پیوستند و به میهمانان توهین کردند. این حادثه چهارشنبه‌ی هفته گذشته روی داده است.
بیشتر بخوانید: با رئیس "پلیس شریعت" آلمان آشنا شوید
در پی شکایت چند تن از میهمانان، مسئولان این مرکز تفریحی از این افراد خواستند که آرام و مودب باشند، ولی به گزارش روزنامه‌ی "راینیشه پست" این درخواست نتیجه‌ای نداشته است. این افراد سپس به بخش اسکی آبی رفته و شدیدا به مسئولان مرکز تفریحی توهین کرده‌اند. در پی آن مسئولان این مرکز، افراد اخلالگر را اخراج کرده‌اند.
اما این پایان ماجرا نیست. این افراد بار دیگر از یک ورودی جنبی وارد محوطه می‌شوند و مسئولان این بار ناچار می‌شوند پلیس را خبر کنند. ماموران پلیس اخلالگران را به بیرون هدایت می‌کنند.
بعدا مشخص می‌شود که این افراد فقط به توهین بسنده نکرده، بلکه با سر دادن شعارهای "الله اکبر" همچنین حاضران را تهدید کرده‌اند. این شعاری است که اغلب از طرف گروه‌های اسلامگرای افراطی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بیشتر بخوانید: فعالیت گروهی از سلفی‌ها در آلمان ممنوع شد
پلیس با کمک شاهدان عینی موفق شده مشخصات سه تن از این افراد را احراز کند. به گزارش روزنامه‌ی "راینیشه پست" هر سه تن از شهر اسن و بین ۲۰ تا ۲۵ ساله هستند و پرونده دارند. هر سه نیز تابعیت آلمانی دارند ولی عرب‌تبار و لهستانی‌تبار هستند.
از آنجا که آنان شعارهای اسلامگرایانه داده‌اند، دایره‌ی امنیتی پلیس دویسبورگ کار رسیدگی به این پرونده را برعهده گرفته است. بازرسان کماکان در پی شاهدانی هستند تا بتوانند مشخصات دو تن دیگر را نیز به دست آورند.

تشکیل "پلیس شریعت" توسط مسلمانان افراطی در آلمان

نگاهی به انگیزه‌های علی داوید س. و پیامدهای اقدام او

نگاهی به انگیزه‌های علی داوید س. و پیامدهای اقدام او

بسیاری از ابعاد عملیات جوان ایرانی – آلمانی که در مونیخ ۹ نفر را کشت و سپس به زندگی خود خاتمه داد، مبهم است. دادگستری بایرن تحقیقات وسیعی را آغاز کرده. این مروری‌ست بر آنچه تا کنون روشن شده یا همچنان مکتوم مانده است.
روزنامه‌ی آلمانی "زوددویچه" در گزارشی می‌نویسد، جوان ۱۸ ساله‌ای که در عملیاتی جنون‌آمیز دست به کشتار زد، پارسال دو ماه به علت افسردگی در درمانگاهی بستری بود. او پس از مرخصی زیر نظر پزشک بود و مقرر بود که داروهای ضدافسردگی مصرف کند، اما کالبدشکافی نشان می‌دهد که او از مدتی پیش خودسرانه مصرف دارو را متوقف کرده بود.
تحقیقات گسترده و در چندین جهت
گروه تحقیق ویژه‌ای برای روشن کردن ابعاد جنایت ۲۲ ژوئیه در مرکز خرید اولمپیای مونیخ تشکیل شده است.
بیشتر بخوانید: عامل تیراندازی در مونیخ یک جوان ۱۸ ساله بوده است
مهمترین موضوع این است که بدانند مهاجم سلاح کمری گلوک ۱۷ و مقدار زیادی مهمات را از کجا تهیه کرده است.
رسانه‌ها گفته‌اند که او سلاح و مهمات را در "دارکنت"، بخشی مشکوک از اینترنت، تهیه کرده، اما این موضوع هنوز قطعی نیست.
بیشتر بخوانید: حمله مهاجم مونیخ از یک سال پیش برنامه‌ریزی شده بود
موضوع دیگری که برای مأموران جالب است، ارتباط اقدام این جوان ۱۸ ساله با تغییر نام است. او ده هفته پیش از اقدام، یعنی وقتی که به سن بلوغ کامل رسید، با مراجعه به اداره ثبت احوال نام خود را از علی به داوید تغییر داد.
دوستان خطرناک مهاجم
محوطه نزدیک به کشتار مونیخ محوطه نزدیک به کشتار مونیخ
نوع رابطه علی داوید با دوست ۱۶ ساله او نیز همچنان مبهم است. داوید علی دوستی ۱۶ ساله داشت که با او در درمانگاه آشنا شده بود. او پیش از اقدام به جنایت با این دوست ملاقات نموده و او را از قصد خود آگاه کرده بود.
داوید دو ساعت پیش از عملیات مرگبار به دوست ۱۶ ساله خود تلفن کرده و از او خواسته بود که به جلوی رستوران مک‌دونالد در مرکز خرید بیاید.
دوست ۱۶ ساله هم می‌دانست که داوید سلاح دارد و هم از افکار جنون‌آمیز او خبر داشت. دادستانی بازداشت این دوست را درخواست کرده، اما قاضی تحقیق با تقاضای او مخالفت کرده است.
دوست ۱۶ ساله بازداشت نشده، بلکه به تقاضای اداره جوانان شهر مونیخ در نهادی محرمانه سکونت یافته است. به نظر کارمندان اداره جوانان، دوست داوید هنوز کودک محسوب می‌شود و به حمایت نیاز دارد. ظاهرا دادگاه خانواده نیز با دستگیری پسر ۱۶ ساله مخالفت کرده است.
جوان ۱۸ ساله مونیخ همچنین با دانش‌آموزی ۱۵ ساله در ارتباط بوده که قصد داشته عملیات مشابهی را در مدرسه خود به اجرا بگذارد. این دانش‌آموز مدت کوتاهی توسط پلیس بازداشت شد اما هم‌اکنون در یک آسایشگاه به سر می‌برد.
بیشتر بخوانید: بازداشت یکی از دوستان مهاجم مونیخ
دانش‌آموز ۱۵ ساله بی‌تردید با مهاجم مونیخ از طریق اینترنت تماس داشته، اما سطح ارتباط آنها هنوز روشن نیست.
دانش‌آموز مزبور در نزدیکی شهر وینندن زندگی می‌کند، یعنی همان محلی که توجه خاص داوید را جلب کرده بود. در سال ۲۰۰۹ جوان ۱۷ ساله‌ای در این شهر ۱۵ نفر را به قتل رساند و بعد خود را کشت.
پلیس مونیخ به عکس‌هایی دست یافته که داوید را در این محل نشان می‌دهند، اما روشن نیست که عکس‌ها توسط چه کسی گرفته شده‌ است.
با این که روشن شده دانش‌آموز ۱۵ ساله برنامه مشخصی برای اقدام در مدرسه خود داشته، نزد او سلاح یافت نشده و گفته می‌شود که او از نقشه داوید خبر نداشته است.
چیدمانی به یاد قربانیان حادثه مونیخ یادمانی با خاطره قربانیان حادثه مونیخ
یک کارشناس اینترنت که پلیس را از مقاصد دانش‌آموز ۱۵ ساله باخبر کرده، در وبلاگ خود گزارش می‌دهد که دانش‌آموز درست یک روز قبل از کشتار در مونیخ عکس سلاحی را در اینترنت منتشر می‌کند، با این عبارت: «هیچ چیز از تمرین در جنگل لذت‌بخش‌تر نیست».
برای مأموران امنیتی بسیار دشوار است که چندوچون اظهارات اینترنتی بیشمار را روشن و زمان پست شدن آنها را معلوم کنند.
مشکل دیگری که پلیس مونیخ با آن روبروست اقدام افرادی است که بدون هیچ توجیه واقعی با پلیس تماس می‌گیرند و مأموران را بیهوده احضار می‌کنند. هر مأموریتی برای اداره پلیس هزینه‌ای بالا در بر دارد و به همین خاطر پلیس اعلام کرده است، افرادی که بدون دلیل اقدام پلیس را خواستار شوند، باید هزینه آن را نیز بپردازند.

مجوز پرواز هواپیماهای ساخت آمریکا به ایران صادر شد

مجوز پرواز هواپیماهای ساخت آمریکا به ایران صادر شد

ایالت متحده آمریکا می‌گوید به شرکت‌های هوایی خارجی اجازه می‌دهد که با هواپیماهای ساخت این کشور به ایران پرواز کنند. این اقدام آمریکا تضمین بیشتری به شرکت‌های مسافربری هوایی برای رفت‌وآمد به ایران می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه (۲۹ ژوئیه/ ۸ مرداد) اعلام کرد که مجوز لازم برای "اقامت موقت" هواپیماهای ساخت ایالات متحده در ایران را صادر کرده است.
براساس این مجوز شرکت‌های هواپیمایی مانند "لوفت‌هانزا" و "ترکیش ایرلاینز" و یا دیگر شرکت‌های هواپیمایی که به‌طور منظم به ایران پرواز دارند، می‌توانند از هواپیماهای ساخت آمریکا و یا هواپیماهایی که قطعاتی از آنها در آمریکا ساخته شده، استفاده کنند.
تا پیش از توافق هسته‌ای میان ایران و گروه ۵+۱ پرواز چنین هواپیمایی به ایران ممنوع بود. در این توافق بسیاری از تحریم‌ها علیه ایران در ازای اقدامات مشخص این کشور برای محدود کردن برنامه هسته‌ای خود لغو شده است. لغو ممنوعیت فروش هواپیماهای مسافری آمریکایی و قطعات یدکی آن به ایران از جمله اقدامات دولت آمریکا در چارچوب توافق‌نامه "برجام" است.
بیشتر بخوانید: «معامله بوئینگ با ایران قطعی و نهایی شد»
اگرچه "برجام" این امکان را به‌وجود آورد که شرکت‌های آمریکایی مجوز فروش هواپیماهای غیرنظامی به ایران را به دست بیاورند با این‌حال یک قرارداد فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران خشم نمایندگان کنگره آمریکا را در پی داشت. آنها در تلاش‌اند که جلوی این معامله را بگیرند.
رویترز نوشته است، مجوز روز جمعه وزارت خزانه‌داری آمریکا تاثیری بر قرارداد فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران نخواهد داشت.
جاناتان اپشتاین، حقوقدان، به رویترز گفته است: «هواپیماهای ساخت آمریکا می‌توانستند به کشورهای دیگر زیر تحریم آمریکا مانند کوبا، سودان، سوریه و کره شمالی پرواز کنند، اما ایران در این مورد یک استثنا بود.»
اپشتاین می‌گوید: «هیچ راه قانونی برای پرواز به ایران وجود نداشت چرا که شرکت‌های آمریکایی اجاره‌دهنده هواپیما یا اساسا به درخواست‌ها پاسخ منفی می‌دادند و یا نگران این بودند که هواپیماهای اجاره داده‌شده به ایران پرواز کنند.»
بیشتر بخوانید: تصویب منع معامله بوئینگ با ایران در مجلس نمایندگان آمریکا
بسیاری از هواپیماهای در حال پرواز در جهان یا ساخت آمریکا هستند و یا قطعات زیادی از آنها در ایالات متحده تولید شده‌اند. با مجوز روز جمعه وزارت خزانه‌داری آمریکا بسیاری از ابهام‌ها در مورد پرواز هواپیماهای مسافری به ایران برطرف خواهد شد.
با این‌حال مجوز وزارت خزانه‌داری آمریکا با محدودیت‌ها و شرط و شروطی همراه است. از جمله اینکه هواپیماهای ساخت آمریکا و یا هواپیماهایی که قطعاتی از آنها در آمریکا ساخته شده نمی‌توانند بیش از ۷۲ ساعت در ایران توقف داشته باشند.
هم‌چنین این مجوز تنها شامل هواپیماها با بال‌های ثابت می‌شود، به عنوان مثال هیلکوپترها مشمول این مجوز نیستند. علاوه براین شرکت‌های خارجی اجازه ندارند که در ایران انبار قطعات هواپیما ایجاد کنند.

وزارت ارشاد: سپردن سانسور به ناشران قطعی است

وزارت ارشاد: سپردن سانسور به ناشران قطعی است

مدیر اداره کتاب وزارت ارشاد می‌گوید واگذاری سانسور کتاب به ناشران قطعی است و این کار در مرحله اول با ناشران دولتی آغاز می‌شود. این برنامه که در دولت‌های قبل هم مطرح بوده با مخالفت بسیاری از ناشران مستقل روبروست.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت حسن روحانی قصد دارد برنامه مناقشه‌برانگیز سپردن سانسور کتاب به ناشران را اجرایی کند.
محمد سالکی شنبه، نهم مرداد به خبرگزاری ایلنا گفت: «کلیت این بحث از گذشته مطرح بود و سال گذشته به تصویب رسید. بعضی از ناشران با این مسئله موافق و برخی دیگر مخالف هستند یا اینکه معتقدند این اتفاق، کارشان را سخت می‌کند.»
بیشتر بخوانید: نامه کانون نویسندگان به روحانی: به جای حرف زدن، عمل کنید
مدیر اداره کتاب وزارت ارشاد می‌گوید تا کنون گزارش جامعی از موافقت و مخالفان ناشران با این طرح ارائه نشده اما سپردن سانسور به ناشران "قطعا گام به گام" انجام می‌شود.
شروع با "ناشران کمتر مسئله‌دار"
به گفته‌ی سالکی کار سانسور کتاب در گام اول به ناشران دولتی و عمومی و "ناشرانی که در طول فعالیت خود دارای هیئت علمی و کادر مجرب بوده‌اند" واگذار می‌شود.
او افزود: «یکی از قوانین این است که در ابتدای امر می‌خواهیم کار را به ناشرانی واگذار کنیم که مسئله‌ی کمتری دارند و می‌توانند تکالیف ما را به خوبی انجام دهند و باعث به وجود آمدن مشکلی نشوند. تفویض ممیزی به دیگر ناشران نیز با یک فاصله‌ی زمانی انجام می‌شود.»
مدیر اداره کتاب وزارت ارشاد می‌گوید واگذاری سانسور کتاب به استان‌ها هم در دستور کار است و در یک ماه گذشته در مورد استان‌های یزد، خوزستان و همدان انجام شده است.
بیشتر بخوانید: پیشنهاد وزیر ارشاد برای دادن مسئولیت سانسور به ناشران
همایون امیرزاده، دبیر شورای برنامه‌ریزی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد حدود دو سال پیش (۷ خرداد ۹۳) به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفته بود واگذاری سانسور به اداره‌های محلی پنج استان کرمان، قم، اصفهان، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی انجام شده و این کار به تدریج شامل دیگر استان‌ها هم می‌شود.
طرح سانسورچی کردن ناشران
چنانکه مدیر اداره کتاب گفته سپردن سانسور کتاب به ناشران ابتدا به صورت آزمایشی و برای یک دوره شش ماهه تا یک ساله انجام می‌شود.
او خاطر نشان کرد که وزارت ارشاد به دنبال "وحدت در رویه‌ی ممیزی" است و قصد دارد سانسور کتاب را قانونمند کند و اعمال سلیقه در آن را به حداقل برساند.
سانسور کتاب و نشریات در جمهوری اسلامی بر مبنای دستورالعملی انجام می‌شود که شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۶۷ تصویب کرده و بندهایی از آن در سال ۸۹ اصلاح شده است.
بسیاری از ناشران مستقل و مولفان معتقدند این قانون پر ابهام است، حدود سانسور در آن به درستی مشخص نشده و راه را برای اعمال سلیقه افراد باز می‌گذارد.
تکذیب سخنگوی وزارت ارشاد
حسین نوش‌آبادی، معاون وزیر ارشاد و سخنگوی این وزارت‌خانه کمتردر دو هفته پیش گفت: «قوانین ممیزی کتاب نه تنها تغییر نکرده بلکه اصلاح هم نشده است و قانون جدیدی هم در این زمینه ابلاغ نشده و همچنان قوانین گذشته در این خصوص اعمال می‌شود.»
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، نوش‌آبادی ۲۷ تیر ماه تاکید کرد که حذف "آئین‌نامه ممیزی کتاب قبل از انتشار" نیازمند تغییر و اصلاح قانون است و فعلا در دستور کار نیست.
او گفت: «ابتدای کار دولت یازدهم موضوع ممیزی کتاب توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ناشران پیشنهاد شد اما آنها این مسئولیت را نپذیرفتند، از این رو همچنان این مسئولیت در اختیار معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد است.»
علی جنتی، وزیر ارشاد دولت حسن روحانی تابستان ۹۲ و در نخستین مصاحبه مطبوعاتی خود مسئله سپردن سانسور کتاب به ناشران را که در دولت‌های قبلی نیز مطرح بود پیشنهاد کرد که همان زمان با مخالفت‌های زیادی روبرو شد.
بیشتر بخوانید: دبیر اتحادیه‌ ناشران: ناشران نباید مسئولیت ممیزی کتاب را بپذیرند
محمود آموزگار، دبیر اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان تهران ۲۸ مرداد ۹۲ در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا تصریح کرده بود که ناشران گرچه به سانسور اعتراض‌هایی دارند اما اگر قرار باشد کتابی با صلاح‌دید ناشران به چاپ برسد و بعد مجوز نگیرد و خمیر شود "اساسا چیزی از حوزه نشر باقی نخواهد ماند".

ادامه واکنش فرماندهان ارتش به سخنان حسن عباسی

ادامه واکنش فرماندهان ارتش به سخنان حسن عباسی

پس از شکایت ارتش از حسن عباسی و انتقاد شدید فرمانده نیروی زمینی، اکنون فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز خواستار عذرخواهی عباسی شده است. او به تازگی گفته بود اگر کشور را آب هم ببرد ارتش صدایش در نمی‌آید.
Hasan Abbasi حسن عباسی
در روزهای گذشته سخنان حسن عباسی که ضمن ستایش از سپاه پاسداران و بسیج، به ارتش جمهوری اسلامی تاخته بود با واکنش‌های شدیدی روبرو شده است.
امروز (شنبه نهم مرداد) دریاسالار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش سخنان عباسی را نسنجیده خواند و تاکید کرد که در شرایط کنونی که تمام ارکان نظام به همدلی و همراهی نیاز دارند مخدوش کردن این همدلی "یقیناً برخلاف منافع ملی است".
دو روز پیش، احمدرضا پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش با بیان این که عباسی باید از ارتش و مردم عذرخواهی کند گفته بود که از طریق مدیریت حقو‌قی نیروی زمینی شکایتی علیه او به دستگاه قضائی ارائه شده است.
بیشتر بخوانید: هشدار فرمانده سپاه درباره "فتنه بزرگ هسته‌ای"
اظهارات خلاف منافع ملی
عباسی یکی از مشهورترین سخنرانان محافل نزدیک به سپاه و بسیج است و ادعا می‌کند که در حوزه‌های مختلف، از سیاست و سینما تا تاریخ و فلسفه صاحب نظر و نظریه است.
به گزارش خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، سیاری درباره عباسی گفته است: «ایشان خود را در تمام زمینه‌ها اعم از سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، فلسفی، جامعه‌شناسی، ژئوپلتیک، ژئواستراتژیک، ژئوکالچر و ... صاحب‌نظر می‌داند، اما سوال این است که اصلاً ایشان واقعاً می‌تواند در همه این زمینه‌ها اظهارنظر کارشناسی کند؟»
او می‌گوید با گوش دادن به سخنرانی‌های عباسی درباره نبردهای دریایی دوران جنگ ایران و عراق متوجه شده که "ایشان اصلا از برخی امور خبر ندارد و برخی حرفهایشان منطقی و ریشه‌دار نیست".
فرمانده نیروی دریایی گفت: «ارتش متعلق به مردم و پیرو رهبر معظم انقلاب است و هر کسی این سرمایه بزرگ کشور را زیر سوال ببرد، خلاف منافع ملی حرکت کرده است.»
بیشتر بخوانید: دفاع از فعالیت‌های اقتصادی سپاه به نام "صیانت از انقلاب"
نیروی نظامی مطلوب آمریکا؟
عباسی مانند اغلب فرماندهان سپاه و بسیج با هرگونه مذاکره و تنش‌زدایی با کشورهای غربی مخالف است و از منتقدان سرسخت توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ محسوب می‌شود.
او در سخنرانی یادشده که ویدئوی آن در فضای مجازی منتشر شده گفته بود که از "رأس کاخ سفید تا پایین" ادعا می‌کنند که جمهوری اسلامی به دست نظامیان افتاده و "سپاه دارد همه جا را اداره می‌کند".
عضو سپاه پاسداران می‌گوید آمریکا ذهنیت بدی علیه سپاه درست کرده اما "واقعیت این است که اینجا یک نفر به عنوان ولی فقیه بود که نگذاشت تئوری‌های [آمریکا] برای براندازی این مملکت به نتیجه برسد".
عباسی خطاب به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا گفته است: «شما یک چیزی دوست دارید مثل ارتش که بی سر و صدا توی پادگان‌ها باشد؛ آب این کشور را ببرد آنها هیچ صدایشان در نمی‌آید و هیچ موضعی [نمی‌گیرند].»
بیشتر بخوانید: «دولت پنهان عامل ناکارآمدی اقتصاد ایران است»
کنایه به فعالیت‌های سپاه
فرمانده نیروی زمینی ارتش پنج‌شنبه، هفتم مرداد تصریح کرد که سخنان عباسی نسنجیده بوده و بدون شناخت و آگاهی از شرح وظایف سازمان‌ها و نیروها بیان شده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا پوردستان گفت: «برای ایجاد امنیت بیشتر، سامانه‌های به روز تصویری و نیز پهبادها به کار گرفته شده‌اند که با این وسیله تهدیدها در عمق خاک مقابل شناسایی شده و متناسب با تهدید، ظرفیت‌های دفاعی لازم در داخل ایجاد می‌شود و این امر باعث شده است مرزهای جمهوری اسلامی از امن‌ترین مرزهای منطقه باشد.»
سایت خبری "عصر ایران" با اشاره به وظیفه قانونی تعریف شده برای ارتش در مورد حفاظت از مرزها، پرسش‌هایی مطرح کرده که کنایه‌ای آشکار به فعالیت‌های سیاسی و اقتصادی سپاه پاسداران است.
"عصر ایران" پرسیده، آیا منظور عباسی این است که ارتش به جای حضور در پادگان‌ها "وارد فعالیت‌ها و دسته‌بندی‌های سیاسی بشود" یا "وارد فعالیت‌های اقتصادی بشود و برای مثال با تاسیس شرکت‌هایی به کار صادرات و واردات مشغول شده و در مناقصات پروژه‌های اقتصادی شرکت کند؟"
سپاه پاسداران بر بخش بزرگی از اقتصاد ایران تسلط دارد. برخی منتقدان، سپاهیان را از "کاسبان تحریم" می‌دانند و معتقدند سود کلان تجارت دور زدن تحریم و قاچاق کالا از علت‌های اصلی مخالفت با توافق هسته‌ای است.

کدخدایی: شورای نگهبان از انتخابات الکترونیکی استقبال می‌کند

کدخدایی: شورای نگهبان از انتخابات الکترونیکی استقبال می‌کند

سخنگوی شورای نگهبان می‌گوید نگاه این شورا به انتخابات الکترونیکی مثبت است اما این کار نیاز به اصلاح قوانین و آماده‌سازی زیرساخت‌ها دارد. وزارت کشور منتظر اعلام نظر نهایی این شوراست.
Abbasali Kadkhodaie عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان
عباسعلی کدخدایی اعلام کرد که وزارت کشور با ارسال نامه‌ای خواستار برگزاری نشست‌های کارشناسی مشترک با شورای نگهبان برای بررسی انتخابات الکترونیکی شده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سخنگوی شورای نگهبان شنبه، نهم مرداد گفت: «این موضوع هم اکنون در دستور کار معاونت اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان قرار گرفته و امیدواریم این جلسات هرچه زودتر برگزار شود و بتوانیم نتیجه نهایی را هم اعلام کنیم.»
دو روز پیش محمد حسین مقیمی، معاون سیاسی وزیر کشور گفته بود که این وزارت‌خانه تجهیزات و امکانات برگزاری الکترونیکی انتخابات را فراهم کرده و منتظر است شورای نگهبان پس از بازدید و بررسی آنها نظر نهایی را اعلام کند.
بیشتر بخوانید: وزیر کشور از آغاز فاز اجرایی "انتخابات الکترونیک"خبر داد
موانع فنی و قانونی
شورای نگهبان چند روز پیش ۲۹ شهریور را به عنوان تاریخ قطعی برگزاری همزمان انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا و دوازدهمین دوره ریاست جمهوری تعیین و اعلام کرد.
مقیمی به خبرگزاری فارس گفت: «‌البته در مورد انتخابات شوراهای شهر و روستا، شورای نگهبان مسؤولیتی ندارد و اصلی‌ترین کار بر عهده مجلس شورای اسلامی و وزارت کشور است که در این زمینه نیز با مجلس مکاتباتی را انجام دادیم.»
وزارت کشور اسفند ماه سال گذشته با ارسال نامه‌ای به شورای نگهبان پیشنهاد داده بود مرحله دوم انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به صورت الکترونیکی برگزار شود.
شورای نگهبان پس از بررسی این پیشنهاد خطاب به وزیر کشور عبدالرضا رحمانی فضلی نوشت: «با عنایت به اینکه مشکلات قانونی و فنی همچنان باقی است و تغییری در شرایط مذکور ایجاد نشده پیشنهاد مذکور مورد موافقت قرار نگرفت.»
بیشتر بخوانید: دولت ایران الکترونیکی‌ شدن انتخابات را تصویب کرد
کاهش هزینه، افزایش سرعت
کدخدایی به ایسنا گفته است: «نگاه شورای نگهبان از ابتدا به انتخابات الکترونیک مثبت بوده است. آمادگی کامل هم در این زمینه داشته است و دارد. شورای نگهبان سال‌ها قبل از وزارت کشور، بحث الکترونیک را در تجمیع آراء انجام داده است اما برگزاری انتخابات الکترونیک مستلزم پیش‌بینی زیرساخت‌ها، اصلاح قوانین و مقدمات دیگری است که متأسفانه اینها در گذشته محقق نشده بود.»
او با تاکید بر این که شورای نگهبان از برگزاری الکترونیکی انتخابات استقبال می‌کند ابراز امیدواری کرد که این کار هرچه زودتر با اصلاح قوانین و فراهم شدن زیرساخت‌ها انجام شود.
از حدود ربع قرن پیش به این سو برخی از کشورها، از جمله بلژیک، آمریکا، استرالیا، فرانسه، برزیل، هند، ژاپن، سوئد و سوئیس بخشی یا تمام انتخابات را الکترونیکی برگزار می‌کنند.
کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت کار که می‌تواند به بالا رفتن میزان مشارکت منجر شود از مهم‌ترین علت‌های روی آوردن به انتخابات الکترونیکی عنوان می‌شود.
بیشتر بخوانید: شورای نگهبان: انتخابات مجلس الکترونیکی نمی‌شود
مصوبه دولت، مخالفت شورای نگهبان
بحث استفاده از تجهیزات الکترونیکی و رایانه‌ای برای برگزاری انتخابات در ایران اولین بار در سال ۱۳۷۸ و در دور اول ریاست جمهوری محمد خاتمی مطرح شد.
آن زمان تلاش وزارت کشور برای استفاده از تجهیزات الکترونیکی در انتخابات مجلس ششم با ایرادهای حقوقی و ساختاری از سوی شورای نگهبان روبرو شد و قابلیت اجرا نیافت.
در سال‌های گذشته ایرادهای حقوقی و فنی شورای نگهبان، نظیر ابهام درباره نحوه تشخیص هویت رأی‌دهندگان، یا چگونگی طرح شکایت و مرجع رسیدگی به آن و همچنین ضعف و ناکارآمدی سخت‌افزار و نرم‌افزارهای موجود و سرعت پایین اینترنت مانع عملی شدن این پروژه بوده است.
به‌رغم این، هیئت دولت حسن روحانی خرداد سال گذشته با توجه به نتیجه رأی‌گیری‌ها آزمایشی رایانه‌ای، برگزاری الکترونیکی انتخابات مجلس دهم و دوره پنجم مجلس خبرگان را تصویب کرد که شورای نگهبان به دلایل یادشده با آن موافقت نکرد.

در همین زمینه:

جمعه، مرداد ۰۸، ۱۳۹۵

خودکشی شاعر جوان ابراهیم عالی‌پور

خودکشی شاعر جوان ابراهیم عالی‌پور

ابراهیم عالی‌پور شاعر نوپرداز و نویسنده جوان با شلیک یک گلوله به سرش در مقابل دانشگاه علوم پزشکی اهواز به زندگی خود پایان داد. او پیش از مرگ با انتشار نوشته‌ای روی صفحه اینستاگرام خود با همه خداحافظی کرده بود.
AaliPour Iran ابراهیم عالی‌پور (۱۳۶۸ - ۱۳۹۵)
ابراهیم عالی‌پور شاعر نوپرداز و نویسنده جوان اهوازی متولد ۱۳۶۸ روز چهارشنبه۶ مرداد ۱۳۹۵ با شلیک گلوله‌ای به سر به زندگی خود پایان داد.
شاهدان عینی می‌گویند این شاعر اهوازی اتوموبیل خود را مقابل بیمارستان دانشگاه پزشکی اهواز پارک کرد، شیشه‌ها را بالا کشید و سپس خود را کشت.
ابراهیم عالی‌پور از جمله شاعران تجربه‌گرایی بود که بنیان شعرهایش بر سه محور«فضا، زبان و لحن» استوار بود. گفته می‌شود که شعرهای کوتاه او ساختار روایی ـ تصویری دارند. معناگرایی و ثبت روایت‌های تصویری از شاخصه‌های بارز شعر عالی‌پور به شمار می آید. بخشی از آخرین شعری که روی صفحه اینستاگرام عالی‌پور درج شده، این‌چنین سروده شده است:
«به خاطر خدا
در شلاق‌هایی که فرود می‌آید
در یاس و ترس‌هایم
بتادین بریزید
که در هر زخم باز از من
یک جفت چشم لو می‌رود
لطفا کسی دست به تقصیرهایم نبرد»
مرگ‌اندیشی را می‌توان در سروده‌های این شاعرجوان ۲۷ ساله دید. آخرین نوشته‌های این شاعر۲۷ ساله در صفحه اینستاگرام خود نشان از مرگ و شاید خستگی و سرخوردگی از جامعه دارد:
«شاید آخر بازی‌ست، باید نقش بهتری دست و پا می‌کردم. برایم یک قبر بدون هیچ سنگی در نظر بگیرید... انگار این مردم برای نفهمیدن پول می‌گیرند تا به آنچه خودشان باور دارند فقط اعتماد کنند، فارغ از اینکه آن همه فریب و ریا و جادو را فراموش می‌کنند و یا سعی می‌کنند ندیده بگیرند تا بتوانند برای ناتوانی‌های خود تکیه‌گاهی پیدا کنند».
عالی‌پور شعرهایش را در وبلاگی به نام "فکر خواب" منتشر می‌کرد و نقدهایی نیز درباره شعر و ادبیات می‌نوشت.
در آخرین نوشته‌اش گویی پیش از خودکشی با همه خداحافظی کرده است: «همیشه این روز را پیش خودم تجسم می‌کردم که بعد از خواندن عاشقانه‌ترین شعر وقتی دارم برای کسانی که دوستشان داشتم ولی نتوانستم مراقب‌شان باشم اشک می‌ریزم، زندگی‌ تمام می‌شود، و دلهره‌ام من را عذاب می‌دهد که هنوز کتاب‌های زیادی هست که نخوانده‌ای، هنوز فیلم‌های زیادی است که ندیده‌ای، اما چیزی عمیق‌تر من را به تاریکی می‌کشاند که تمام شد، باید خودت را در تاریکی خاک کنی. باید بتوانم و قطعاً می‌توانم، می‌توانم».
مجموعه شعر "استعداد روانی" دربردارنده‌ی سروده‌های ابراهیم عالی‌پور است که سال ۱۳۹۲ (۲۰۱۳) توسط نشر راز نهان منتشر شد.

عملیات "پاک‌سازی" در ارتش ترکیه؛ سدی در راه جنگ با "داعش"

عملیات "پاک‌سازی" در ارتش ترکیه؛ سدی در راه جنگ با "داعش"

آمریکا نگران پیامدهای منفی عملیات "پاک‌سازی" ارتش ترکیه در مبارزه با شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" در سوریه و عراق است. دولت ترکیه تا کنون نزدیک به ۱۷۰۰ تن از کادر نظامی ارتش این کشور را دستگیر یا اخراج کرده است.
جیمز کلاپر، رئیس سازمان امنیت ملی ایالات متحده‌ی آمریکا، اعلام کرد که عملیات "پاک‌سازی" در ارتش ترکیه "مانع" مبارزه با شبه‌نظامیان "دولت اسلامی" است. به گفته‌ی کلاپر مسئولان نظامی‌ای که تا کنون آمریکا در رابطه با تصمیم‌گیری‌های مهم درباره‌ی اقدامات مشترک با آنان همکاری داشته، یا دستگیر یا از کار برکنار شده‌اند.
رئیس سازمان امنیت ملی آمریکا در یک کنفرانس امنیتی که در ایالت کلرادو برگزار شد، در این رابطه گفت: «این امر بی‌شک همکاری ترکیه با کشورهای عضو ناتو را دشوار می‌سازد.» جیمز کلاپر این روند را "یک عقب‌گرد" خواند و یادآور شد که مشکلات ناشی از تاثیرات منفی "پاک‌سازی" در ارتش ترکیه، "کل دستگاه امنیتی" کشورهای عضو را در بر می‌گیرد.
بیشتر بخوانید: استعفای دو ژنرال ارشد ترکیه یک روز پس از "پاکسازی" ارتش
در حال حاضر جنگنده‌های آمریکا، آلمان، بریتانیا، عربستان سعودی و قطر در چارچوب ائتلاف نظامی ضد "داعش"، از پایگاه اینجرلیک در جنوب ترکه برای انجام عملیات هوایی علیه تروریست‌های "دولت اسلامی" در سوریه و عراق استفاده می‌کنند. ترکیه هم‌چنین پایگاه مستقلی برای حمایت از مخالفان سوری بشار اسد، در اختیار سازمان امنیت ملی آمریکا (سیا) گذاشته است.
"پاکسازی" گسترده در ارتش
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، روز ۲۷ ژوییه نزدیک به ۱۷۰۰ تن از کادرهای نظامی ارتش را که ۱۴۹ نفر آنان در رده‌‌های ارشد (ارتشبد و دریاسالار) فعال بودند، به اتهام ایفای نقش در کودتای نافرجام ترکیه اخراج کرد. کارشناسان می‌گویند که این رقم، بیش از یک سوم تعداد ژنرال‌های کشورهای عضو ناتو را تشکیل می‌دهد.
بنا به گفته‌ی یک نماینده‌ی مجلس ترکیه، اردوغان قصد دارد، ارتش و سازمان امنیت ملی این کشور را تحت کنترل مقام ریاست جمهوری درآورد.
ادامه‌ی دستگیری‌ها و اجرای مجازات اعدام
حدود دو هفته پس از کودتای نافرجام ترکیه، موج بازداشت ‌و اخراج‌ ده‌ها هزار کارمند دولت به اتهام داشتن ارتباط با فتح‌الله گولن، روحانی مسلمان ساکن آمریکا هم‌چنان ادامه دارد. بر اساس تازه‌ترین گزارش‌ها، بیش از ۱۸ هزار نفر تا روز جمعه (۲۹ ژوئیه) دستگیر شده‌اند. به گفته‌ی افکان الا، وزیر کشور ترکیه، علیه ۹۶۷۷ تن از بازداشت‌شدگان کیفرخواست تنظیم شده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و مولود چاوش اوغلو، وزیر خارجه این کشور
مولود چاوش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، نیز اعلام کرد که هزاران عضو حزب حاکم "عدالت و توسعه" خواهان رای‌گیری درباره‌ی اجرای مجازات اعدام در این کشور شده‌اند. برای تصویب مجازات اعدام، آرای ۳۳۰ تن از ۵۵۰ نماینده‌ی مجلس ترکیه ضروری است.
بیشتر بخوانید: حکم بازداشت ۴۲ روزنامه‌نگار در ترکیه صادر شد
نمایندگان حزب "عدالت و توسعه"، ۳۱۷ کرسی پارلمان ترکیه را در اختیار دارند. حزب حرکت ملی (MHP) که در مجلس ۴۰ نماینده دارد، از خواست حزب "عدالت و توسعه" پشتیبانی می‌کند.
بیشتر بخوانید: گارد ریاست جمهوری ترکیه منحل می‌شود
چاوش اوغلو در رابطه با انتقاد کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا در زمینه‌ی برقراری مجازات اعدام در این کشور به روزنامه‌ی "فرانکفورتر آلگماینه زونتاگ تسایتونگ" گفت: «اتحادیه‌ی اروپا حق ندارد در این خصوص به ما درس بدهد.»
اتحادیه‌ اروپا قصد دارد در صورت تصویب مجازات اعدام، مذاکرات در مورد چگونگی عضویت ترکیه در اتحادیه را متوقف سازد.

در همین زمینه:

افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی

افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران به کشورهای آسیایی

صادرات نفت خام ایران به چهار کشور آسیایی به بالاترین سطح از زمان تشدید تحریم‌ها رسیده است. گفته می‌شود ایران برای بازپس‌گیری بازارهای از دست رفته نفت خود را با تخفیف به بازار ارائه می‌کند.
مطابق تازه‌ترین گزارش بانک جهانی، ایران موفق شده از ابتدای اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تا کنون میزان صادرات نفت خام خود را ۶۰۰ هزار بشکه افزایش دهد.
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی (شانا) جمعه هشتم مرداد به نقل از این گزارش خبر داد که ایران قصد دارد تا پایان تابستان امسال این افزایش را به ٨٠٠ هزار بشکه برساند.
به گزارش خبرگزاری رویترز میزان صادرات نفت ایران به چهار مشتری آسیایی این کشور در ماه ژوئن به نسبت ماه مشابه سال گذشته اندکی بیش از ۴۷ درصد افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید: "صادرات نفت خام ایران از مرز دو میلیون بشکه در روز گذشت"
چهارمین صادرکننده نفت به هند
صادرات نفت ایران در شش ماهی که از اجرای برجام می‌گذرد تقریبا دو برابر شده است. به نوشته‌ی رویترز ایران، عربستان و عراق با ارائه تخفیف در قیمت نفت خود موجب افزایش تقاضای خریداران قدیمی در آسیا شده‌اند.
ژاپن، کره‌جنوبی، هند و چین چهار مشتری اصلی نفت ایران در آسیا محسوب می‌شوند و ظاهرا ایران موفق شده سریع‌تر از آنچه تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کردند سهم از دست رفته خود را از بازار این کشورها باز پس بگیرد.
خبرگزاری بلومبرگ هشتم مرداد با استناد به گزارشی که وزیر نفت هند به پارلمان این کشور ارائه کرده نوشت که ایران در سه ماهه دوم سال ۲۰۱۶ پنج میلیون تن نفت خام به هند صادر کرده است.
این در حالی است که کل صادرات نفت خام ایران به هند در ۱۲ ماه پیش از آن کمتر از ۱۳ میلیون تن بوده است.
بر این اساس ایران پس از عراق، عربستان سعودی و ونزوئلا چهارمین تامین‌کننده اصلی نفت هند است. عراق در سه ماهه دوم سال جاری میلادی ۱۱ میلیون تن نفت به هند فروخته است.
بیشتر بخوانید: روحانی: بدون برجام صادرات نفت متوقف می‌شد
تکذیب تخفیف ویژه
محسن قمصری، عضو هیئت مدیره و مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ۲۶ تیر ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر ارائه "تخفیف ویژه" از سوی ایران برای باز پس‌گیری بازارهای از دست رفته را تکذیب کرد.
او همچنین برخی گزارش‌ها درباره افت صادرات نفت در ماه ژوئن را نادرست خواند و گفت: «کاهش صادرات در یک ماه اصلا ملاک خوبی نیست، گاهی بارگیری دچار تاخیر می‌شود و گاهی خریدار مشکل دارد و نمی‌تواند پذیرای نفت خریداری شده باشد و درخواست می کند که بارگیری در ماه بعد انجام گیرد، بنابراین حداقل بازه ۳ ماهه لازم است که بگوییم صادرات کاهش یا افزایش داشته است.»
ارائه تخفیف به مشتریان در بازارهای جهانی انرژی امری متداول محسوب می‌شود. ایران برای تعیین بهای نفت خود، رفتار رقیبان اصلی، به ویژه عربستان را مد نظر دارد.
بیشتر بخوانید: احتمال کاهش شدید میزان نفت مازاد در سال جاری میلادی
کاهش بهای نفت
قمصری شهریور ماه سال گذشته درباره ارائه تخفیف به خبرگزاری شانا گفته بود: «زمانی که عربستان اقدام به کاهش قیمت نفت می‌کند طبیعی است که ایران نیز با حفظ فاصله کیفی، قیمت نفت خود را کاهش دهد چون در غیر این صورت بازار را از دست خواهد داد.»
به رغم این، مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت در گفت‌وگوی اخیر خود با خبرگزاری مهر تاکید کرده که ایران توانسته بدون ارزان‌فروشی سهم خود در بازار اروپا را افزایش دهد.
ایران به سطح صادرات پیش از تحریم نزدیک شده است. به گفته مقامات صادرات نفت خام ایران به سطح پیش از تحریم بسیار نزدیک شده است.
او خاطر نشان کرد: «آمارهای واقعی که از بارگیری نشأت می‌گیرد، نشان می‌دهد که حدود یک چهارم از نفت صادراتی ایران به اروپا ارسال می‌شود و می‌توان گفت که به سطح صادرات پیش از تحریم بسیار نزدیک شده‌ایم.»
دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) اعلام کرد که قیمت سبد نفتی این سازمان روز پنجشنبه (٧ مرداد ماه) با ۷۳ سنت کاهش به نسبت روز قبل به بشکه‌ای ٣٩ دلار و ٧٩ سنت رسید.

در همین زمینه:

"انصراف بانک‌های خارجی از تاسیس شعبه در کیش"

"انصراف بانک‌های خارجی از تاسیس شعبه در کیش"

به گفته‌ی مدیرعامل منطقه آزاد کیش، با مصوبه جدید شورای پول و اعتبار بانک‌های خارجی از فعالیت در این منطقه منصرف شده‌اند. این شورا ماه گذشته سرمایه مورد نیاز برای تاسیس بانک در مناطق آزاد را شش برابر افزایش داد.
مدیرعامل منطقه آزاد تجاری کیش می‌گوید طبق قانون مناطق آزاد اجازه تاسیس بانک‌های "آف‌شور" (Offshore، فراساحلی) را دارند اما این کار در عمل با مانع روبرو شده است.
علی‌اصغر مونسان روز جمعه، هشتم مرداد به خبرگزاری ایلنا گفت: «در طول یک‌سال گذشته درخواست تاسیس بانک آف‌شور را به شورای پول و اعتبار داده‌ایم اما از آنجا که آیین‌نامه‌ای درباره این موضوع وجود نداشت شورای پول و اعتبار مجوزی نمی‌توانست صادر کند.»
این شورا یک ماه پیش "دستورالعمل اجرایی ناظر بر تاسیس، فعالیت، نظارت و انحلال واحدهای بانكی برون مرزی در مناطق آزاد تجاری صنعتی" را با تغییراتی به تصویب رساند.
بیشتر بخوانید: تلاش بی‌ثمر اروپا برای محافظت از بانک‌ها در همکاری با ایران
شش برابر شدن سرمایه مورد نیاز
مطابق مصوبه شورای پول و اعتبار، حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس بانک برون‌مرزی در مناطق آزاد از ۲۵ میلیون یورو به ۱۵۰ میلیون یورو افزایش یافته است.
مونسان میزان افزایش سرمایه مورد نیاز تاسیس بانک در مناطق آزاد را "نامناسب" توصیف کرده و افزوده که با این مصوبه سرمایه‌گذارانی که برای تاسیس ۷ بانک تقاضا داده بودند منصرف شده‌اند.
او خاطر نشان کرد که اکبر ترکان، دبیر شورایی هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای لغو مصوبه جدید شورای پول و اعتبار، نامه‌هایی به معاون اول رئیس جمهور اسحاق جهانگیری نوشته است.
ترکان از حامیان فعالیت بانک‌های برون مرزی در مناطق آزاد است و زمانی از وجود ۱۸ تقاضا برای تاسیس چنین بانک‌هایی خبر داده بود.
علی جیرفتی، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش چندی پیش گفته بود که طبق قانون برای ایجاد بانک‌های "آف‌شور" باید پیشنهاد از طریق این سازمان به بانک مرکزی داده شود تا بانک مرکزی مجوز صادر کند.
بیشتر بخوانید: بانک‌های ایران همچنان در "لیست سیاه پولشویی" قرار دارند
خوش‌بینی زودهنگام
پایگاه خبری "بانک مردم" ۱۶ خرداد ۹۵ از قول جیرفتی نوشت: «چهار بانک برای تاسیس از سوی سازمان منطقه آزاد کیش مورد تایید قرار گرفته‌اند و در شرایط حاضر موضوع در بانک مرکزی برای صدور مجوز قرار دارد.»
او درباره اظهارات ترکان در مورد تعداد تقاضاها گفته است که در منطقه آزاد کیش ۱۰ تقاضا برای تاسیس بانک وجود داشته و چهار درخواست تائید شده است.
جیرفتی ابراز اطمینان کرده بود: «براساس آخرین پیگیری ظرف یک ماه آینده بانک آف‌شور در منطقه آزاد کیش مجوز خواهد گرفت، مدارک کامل است و تضمین‌های لازم داده شده که امیدواریم بر اساس گفته بانک مرکزی نخستین بانک آف‌شور به‌زودی در جزیره کیش ایجاد شود.»
بانک‌های آف‌شور به طور معمول شعبه‌هایی از بانک‌های بزرگ در مناطق آزاد دیگر کشورها هستند که امتیازهای ویژه‌ای نسبت به سرزمین اصلی به مشتریان ارائه می‌کنند.
بیشتر بخوانید: بانک‌های اروپایی همچنان برای معامله با ایران مردد هستند
مشکل ایران با لیست سیاه پولشویی
یکی از جاذبه‌های مناطق آزاد تجاری، تخفیف‌ها و معافیت‌های مالیاتی و دور بودن از نظارت و قوانین سخت‌گیرانه است.
ناصر هماپور، مشاور پژوهشکده پولی و بانکی ۲۷ تیرماه به خبرگزاری ایلنا گفت: «از بانک‌های آف‌‌شور معمولا برای مخفی کاری‌های جابجایی مالی استفاده می‌شود و بیشتر برای فرار از مالیات است و در دنیا معمولا اینطور بوده است.»
ترکان از حامیان فعالیت بانک‌های برون مرزی در مناطق آزاد است اکبر ترکان از حامیان فعالیت بانک‌های برون مرزی در مناطق آزاد است
شورای پول و اعتبار در کنار افزایش شدید سرمایه لازم برای تاسیس شعبه بانک‌های خارجی در مناطق آزاد، شرط‌های دیگری نیز در نظر گرفته که بر مشکلات این کار می‌افزاید.
مطابق مصوبه این شورا سرمایه‌گذاران متقاضی باید نماینده بانک‌های معتبر و "قادر به جبران زیان‌های احتمالی وارده، پوشش ریسک‌ها، تضمین ثبات و پایداری و دارای ظرفیت اعتباری و تسهیلات‌دهی كافی" باشند.
این در حالی است که ایران همچنان در "لیست سیاه پولشویی" قرار دارد و بانک‌ها و موسسه‌های مالی مهم جهان از همکاری گسترده با جمهوری اسلامی پرهیز می‌کنند.

در همین زمینه:

وزیر خارجه آلمان خواستار آتش‌بس فوری در حلب شد

وزیر خارجه آلمان خواستار آتش‌بس فوری در حلب شد

وزیر خارجه آلمان هشدار داد که شهر حلب را فاجعه انسانی تهدید می‌کند. او گفت: «در تراژدی سوریه فصل وحشتناک جدیدی در حال گشایش است.» ارتش سوریه موفق شده همه راه‌های ارسال مواد ضروری به شهر را به دست گیرد.
صدها هزار نفر در شهر حلب از دریافت هرگونه مواد خوراکی محروم شده‌اند. فرانک‌والتر اشتاین‌مایر، وزیر امور خارجه آلمان، روز جمعه (۸ مرداد / ۲۹ ژوئیه) در برلین گفت شرایط انسانی در شهر حلب فاجعه‌بار شده است.
اشتاین‌مایر خواستار برقراری آتش‌بس فوری و گشایش راهی برای رساندن کمک‌های اولیه به مردم این شهر شد. او گفت نیروهای سوریه و روسیه که "با بمباران وسیع سبب ایجاد بحران می‌شوند و هم‌زمان راه‌های نامطمئن فرار ارائه می‌کنند، به بازی خطرناکی دست زده‌اند".
سرگئی شایگو، وزیردفاع روسیه، روز پنج‌شنبه (۷ مرداد / ۲۸ ژوئیه) اعلام کرده بود که عملیات بشردوستانه وسیعی از طرف ارتش این کشور برای شهر حلب اجرایی خواهد شد. او گفته بود سه گذرگاه برای خروج غیرنظامیان از شهر در نظر گرفته شده است.
روسیه مهم‌ترین متحد نظامی دولت سوریه است که نیروهایش مدتی است شهر حلب را کاملا محاصره کرده‌اند.
اعتراض‌ها به محاصره حلب

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده که اقدامات بشردوستانه روسیه به هیچوجه کافی نیست . این سازمان جهانی پیشنهاد کرده که ابتدا آتش‌بس برقرار شود و پس از آن امکان ارسال کمک‌های امدادگرانه به اهالی شهر مهیا شود.
استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، نیز روز جمعه (۸ مرداد / ۲۹ ژوئیه) در ژنو خواستار خروج غیرنظامیان از شهر حلب شد و گفت این خروج باید زیر نظر سازمان ملل متحد انجام شود.
فرانسه نیز در این باره اعلام کرده که ایجاد چند گذرگاه از سوی روسیه به هیچوجه کمکی به غیرنظامیانی که در این شهر مانده‌اند نیست. وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد که مردم حلب باید بتوانند مواد ضروری خود را از سوی سازمان‌های امدادگر جهانی دریافت کنند.
سازمان "پزشکان بدون مرز" نیز روز جمعه (۸ مرداد / ۲۹ ژوئیه) نسبت به شرایط وخیم شهر حلب هشدار داد. این سازمان اعلام کرد که در هفته اخیر به ۴ بیمارستان این شهر که با سازمان پزشکان بدون مرز همکاری می‌کردند حمله شده و خسارت‌های بسیاری برجا گذاشته است.
در بیانیه سازمان پزشکان بدون مرز همچنین آمده است اگر این حملات همچنان ادامه یابند "به زودی در شرق حلب دیگر هیچ امکان درمانی باقی نمی‌ماند."
بیشتر بخوانید: محاصره کامل حلب از طرف ارتش سوریه
چندین ماه است که نبردها برای تصرف شهر حلب جریان دارد. گفته می‌شود هنوز ۲۵۰۰ نفر غیرنظامی در این شهر، که روزی بزرگ‌ترین شهر سوریه بود، محبوس هستند. بخشی از شهر در دست نیروهای دولتی و بخش دیگر در دست شورشیان مخالف دولت است.
ارتش سوریه اعلام کرده که از روز چهار‌شنبه (۶ مرداد / ۲۷ ژوئیه) همه راه‌های ارسال مواد ضروری به شهر را در دست خود دارد.