رسانه هاى ایران در حالى از محاکمه متهمان حمله به سفارت سعودى در تهران که در ابتداى سال جارى میلادی رخ داد ، خبر داده اند که بسیارى از کارشناسان با توجه به اظهارات متهمان، این محاکمه را " صورى" قلمداد می کنند، على الخصوص که همه متهمان نقش خود در ورود به ساختمان سفارت و تخریب املاک آن و آتش زدن آن را رد کرده اند.
در اولین جلسه محاکمه 21 متهم پرونده تعرض به سفارت عربستان روز دوشنبه (28 تیر) به ریاست قاضی دهقان در شعبه 1060 مجتمع قضایی کارکنان دولت برگزار شد.
نکته جالب در این محاکمه که خبرگزارى "ایسنا" جزئیات آن را نقل کرده، این بود که متهم ردیف اول براى بیان دلیل حضورش در تظاهرات رو به روى سفارت، در دفاعیات خود گفته بود "احساس کردم برای دادخواهی مردم غزه که عموما شیعه هستند(!) اعتراضی باید انجام شود".
قاضی دادگاه خطاب به متهم گفت: بر حسب محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده گزارش موارد زیر ربط و مفاد کیفرخواست صادره از دادسرای شهید مقدس، متهم به اخلال در نظم عمومی از طریق جنجال و تجمع غیرقانونی هستید، از خود دفاع کند.
متهم ردیف اول پرونده که خود را ۲۵ ساله و اهل تهران معرفی کرد گفت: "بحث تجمع در مشهد را شنیدم و در کانال‌های خبری و تلگرام خواندم که جلوی سفارت عربستان تجمع است. حتی من در گروه‌های منتسب به سپاه بود خواندم که تجمع برگزار می‌شود."
وی افزود: من هم بنا بر آنچه که در گروه‌ها دیده بودم در تجمع حاضر بودم و فقط نگاه می کردم و هیچ اقدامی هم انجام ندادم وقتی ما رسیدیم سر و صدا بود و کار خاصی نکردیم بلکه تماشا می‌کردیم".
تعدادی دیگر از متهمان در نخستین جلسه دادگاه، خود را نیروهای «حزب اللهی» و «مدافع حرم» معرفی کردند و ضمن پذیرش اتهام تجمع، اتهام ورود به این سفارت و آتش زدن آن را رد کردند.
یک متهم ۱۹ ساله این پرونده نیز اتهام شرکت در تجمع و سنگ زدن را قبول کرد، اما اتهام آتش زدن سفارت را رد کرد. این متهم گفت که «حق بچه‌های حزب‌اللهی نیست اینقدر اذیت شوند» و «مقصر اصلی» نیروی انتظامی است.
دیگر متهم این پرونده خود را معلم «خصوصی» و ۳۶ ساله معرفی کرد، و مدعی شد که ورودش به سفارت برای نجات ایرانیانی بوده که در آتش‌سوزی سفارت در حال سوختن بودند. او نیز گفت که به دلیل «رنجاندن» رهبر جمهوری اسلامی از اقدام خود پشیمان است.
یک متهم ۲۱ ساله این پرونده نیز اتهام ورود به سفارت و پرتال کوکتل مولوتوف را رد کرد و گفت که اتهام سنگ زدن را در بازجویی «تحت تأثیر» بازجو پذیرفته است.
بر اساس گزارش ایسنا، وکیل متهم ششم این پرونده نیز گفت: «کسانی که امروز اینجا محاکمه می‌شوند، سربازان و مدافع حرم و حزب‌اللهی هستند. آن جمعیتی که امروز اینجا نیستند اخلال کرده‌اند.»
او همچنین گفت که یکی دیگر از موکلینش و متهم این پرونده اکنون در سوریه در حال «دفاع از حرم» است.
در جلسه دادگاه متهمان که روز سه شنبه خاتمه یافت ، مصطفی شعبانی، وکیل مدافع متهم اول پرونده در دفاعیات نهایی خود موکلش را مسئول موسسه‌ای خواند که "بیش از ۱۰ هزار نوجوان و جوان را پرورش داده" و گفت "کار موکل من فقط پرورش نوجوانان است. این آدم به آیت الله خامنه ای می‌گوید مولای من. دیروز ابراز پشیمانی کرد که اگر آقا ناراحت‌اند ما پشیمانیم".
وکیل مدافع متهم اول پرونده با اشاره به تجمعی که به حمله به سفارت سعودى منجر شد، گفت "این‌گونه حرکت های خودجوش در کشور ما عرف شده است" و از قاضی پرسید "حرکت‌های خودجوش باید از کجا مجوز بگیرد؟"
فرشید دهقانی قاضی دادگاه متهمان غیرروحانی حمله به سفارت سعودى گفته "این پرونده ۲۳الی ۲۴ متهم دیگر دارد که پرونده شان در دادگاه ویژه روحانیت رسیدگی خواهد شد و اعلام کرده که طی ۱۰ روز آینده حکم خود براى 21 متهم را اعلام می کند.