یکشنبه، مرداد ۰۳، ۱۳۹۵

اژه‌ای: چهار نفر در ارتباط با پرونده مالی بانک ملت دستگیر شده‌اند

اژه‌ای: چهار نفر در ارتباط با پرونده مالی بانک ملت دستگیر شده‌اند

سخنگوی قوه قضائیه ایران گفت که ۴ نفر در ارتباط با بانک ملت دستگیر شده‌اند. او در نشست خبری خود از جمله به پرونده حقوق‌ها، دادگاه بابک زنجانی، اعتصاب غذای نرگس محمدی و سوءقصد به برادر میرحسین موسوی پرداخت.
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگو و معاون اول رئیس قوه قضائیه غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگو و معاون اول رئیس قوه قضائیه
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه در نودونهمین نشست خبری خود می‌گوید که او در سال‌‌های گذشته بیش از ۵۰ مورد درباره فیش‌های حقوقی تذکراتی داده است اما ترتیبی به آن داده نشده است. او افزود که افرادی در دو جا حقوق می‌گرفته‌اند.
محسنی اژه‌ای می‌گوید، نه او و نه قوه قضائیه از حقوق‌های ۵۰ یا ۶۰ میلیونی چیزی نشنیده است. او افزود: «اما باید قبول کرد همه در این زمینه قصور کرده‌اند.»
دستگیر چهار نفر در ارتباط با بانک ملت
سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده بازداشت مدیرعامل معزول بانک ملت گفت که در این رابطه چهار نفر بازداشت شده‌اند.
او افزود تعداد دیگری هم تحت تعقیب هستند و برخی از آنها در خارج از کشور به سر می‌برند.
حدود یک ماه پیش مدیران چهار بانک رفاه، ملت، صادرات و قرض‌الحسنه مهر ایران به دلیل دریافت حقوق‌و وام‌های نامتعارف از کار برکنار شدند. خبرگزاری ایرنا نوشته بود که این اقدام به دستور رئیس جمهور و توسط وزیر اقتصاد صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید: چهار مدیر بانکی ایران به‌دلیل حقوق‌های نامتعارف برکنار شدند
"اسماعیل لله ‌گانی" از بانک صادرات و "سیامک دولتی" از بانک قرض الحسنه مهر ایران پست خود را ترک کرده‌اند. "مرتضی اکبری" از بانک توسعه صادرات ایران جای "سیامک دولتی" را گرفت اما هنوز جایگزین "اسماعیل لله‌گانی" مشخص نشده است.
بنابر گزارش ایرنا، همچنین تغییر "علی رستگار" مدیرعامل بانک ملت، نیز قطعی شده و قرار است "هادی اخلاقی فیض آثار" عضو هیات مدیره بانک سپه، به عنوان مدیرعامل جدید این بانک معرفی شود.
پیش از این نیز "علی صدقی" مدیرعامل بانک رفاه، به دلیل دریافت حقوق نامتعارف از سوی مجمع عمومی این بانک کنار گذاشته شد و "محمدعلی سهمانی" مدیرعامل بانک توسعه تعاون، مسئولیت این بانک را بر عهده گرفت.
بیشتر بخوانید: جعفری: اطلاعات سپاه وارد مقابله با فساد مالی شده است
پرونده زنجانی: نه پولی واریز شده و وثیقه‌ای ارائه داده
اژه‌ای می‌گوید در رابطه با این پرونده نه پولی وارد شده و نه کسی تضمینی برای وثیقه داده است.
او گفت زنجانی از چهار کشور نام برده و هیأت‌هایی به آنجا اعزام شده و مشخص شده است که پولی در آنجا وجود ندارد.
از نظر قوه قضائیه، تاکنون اموالی از بابک زنجانی شناسایی نشده است و از آنجا که قرار وثقیه او بالاست، کسی حاضر نشده به این میزان وثیقه بگذارد.
بیشتر بخوانید: بابک زنجانی در تلاش برای تخفیف حکم اعدام
اژه‌ای گفت: «وکیل مدافع زنجانی گفته است شرکای موکلش در خارج از کشور حاضرند وثیقه بگذارند و آنها گفتند وثیقه ده هزار میلیارد تومانی را نقدی می‌دهند و هیأتی مرکب از وزارت نفت و بانک مرکزی و وکیل وی به آن کشور عازم شدند. ولی چیزی عاید نشده و وعده‌های نسیه غیرقابل قبولی بوده است.»
سوءقصد به برادر میرحسین موسوی اختلاف خانوادگی بود
میرمحمود موسوی، برادر میرحسین موسوی شنبه شب (۱۸ اردیبهشت/ ۷ مه) از سوی افرادی ناشناس با سلاح سرد مورد حمله قرار گرفت. بنا به گزارش سایت کلمه، این سومین باری است که میرمحمود موسوی مورد حمله "افرادی با لباس شخصی" قرار می‌گیرد. در حمله اخیر او به شدت از ناحیه سر و گردن مجروح شده بود.
بیشتر بخوانید: مقامات رسمی: حمله به میرمحمود موسوی امنیتی نبوده است
سخنگوی قوه قضائیه در این رابطه می‌‌گوید برخلاف آنچه که "وانمود می‌شود این یک جریان سیاسی و یک اقدام تروریستی است، اما موضوع پیگیری و مشخص شده است که دعوا اختلاف خانوادگی بوده است".
درباره اعتصاب غذای نرگس محمدی
محسنی اژه‌ای در رابطه با اعتصاب غذای نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران می‌گوید: «آن کسی که در زندان است ممکن است بخواهد تلفن در اختیار داشته باشد اما آیا موضوع قانونی است یا خیر؟ کجای قانون داریم که زندانی باید از تلفن استفاده کند؟»
سخنگوی قوه قضائیه افزود: «من قائل به این موضوع نیستم که به دلیل اعتصاب غذا پس اعاده دادرسی آن‌ها پذیرفته شده است. این موضوع ربطی به هم ندارد؛ چرا که اگر از مجرای قانونی وارد نشدیم سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.»
بیشتر بخوانید: نرگس محمدی پس از گفت‌وگو با فرزندانش به اعتصاب غذا پایان داد
سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد که در چهار ماه اول سال جاری ۱۳ نفر قاضی به حبس‌های طولانی و کوتاه محکوم شده‌اند. او افزود که حکم آنها بدوی است و اگر این حکم قطعیت پیدا کند، با اسم و مشخصات به اطلاع مردم خواهد رسید.
او بی آنکه وارد جزئیات بشود گفت که اتهام آنها از تخلفات مالی تا غیرمالی را شامل می‌شود.

چه سیاست‌هایی بانک‌های ایران را به مرز ورشکستگی کشاند؟

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر