عبدالله ناصری: پذیرش استعفای جنتی شکست دولت است
مدیرعامل سابق خبرگزاری ایرنا معتقد است وزارت ارشاد جزء
یکی از وزارتخانههای موفق دولت روحانی است و پذیرش استعفای علی جنتی یک
شکست قابل تامل برای دولت خواهد بود. یک نماینده مجلس نیز پیشهاد کرده
وزارت ارشاد منحل شود.
عبدالله ناصری مدیرعامل خبرگزاری ایرنا در دولت محمد خاتمی، به وبسایت
خبری "عصر ایران" گفته امیدوار است حسن روحانی با استعفای علی جنتی، وزیر
ارشاد موافقت نکند چون این استعفا یک شکست قابلتامل برای دولت خواهد بود و
حتما در وضعیت انتخاباتی ایشان اثر خواهد گذاشت.خبر استعفای علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد در دو روز گذشته یکی از خبر مهم رسانههای داخل ایران بوده است. روز یکشنبه (۲۵ مهر/ ۱۶ اکتبر) روزنامه اصلاحطلب "اعتماد" نوشت «رفتن علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از این وزارتخانه قطعی شده است.»
"یك منبع آگاه" به این روزنامه گفته است که رییسجمهور با استعفای جنتی موافقت كرده است. هرچند او هنوز درباره گزینه جایگزین وزیر ارشاد به نتیجه قطعی نرسیده است.
برخی رسانههای ایران حتی از کسانی نام بردهاند که در صورت کنارهگیری علی جنتی، میتوانند جایگزین او در وزارت ارشاد باشند. خبرگزاری مهر نوشت، نام افرادی چون رضا صالحی امیری، حجتالله ایوبی، احمد مسجدجامعی، مصطفی کواکبیان، حسامالدین آشنا برای جایگزینی به گوش رسیده است.
عبدالله ناصری به عصر ایران گفته است: «وزارت فرهنگ را وزارتخانه موفقی میدانم. انصافا آقای جنتی و بخش قابل توجهی از معاونین او بسیار خوب عمل کردند. در حوزه کتاب و فیلم، با اینکه برخی کتابها مجوز نگرفتند و بخشی از فیلمها اکران نشدند اما وزارت ارشاد بسیار موفق عمل کرده است. وزارت ارشاد دولت یازدهم جز ۵ وزارتخانه موفق دولت حسن روحانی است.»
بیشتر بخوانید: مشاور روحانی: استعفای جنتی را تائید یا تکذیب نمیکنم
ناصری در باره گلایه برخی از اهالی هنر از عقبنشینیهای علی جنتی در ماجرای کنسرتها گفت: «بله این گلایه به حقی است اما وزارت فرهنگ به تنهایی نمیتوانست در برابر این فشارها بایستد و دولت و شخص رییس جمهور باید از تصمیمات وزارت ارشاد حمایت و حفاظت میکردند.»
او افزود: اگر همان زمانی که در خراسان کنسرتها لغو شد، وزارتخانه با حمایت شخص رییس جمهور میایستادند شاهد تکرار این ماجرا نبودیم. در این زمینه کوتاهی جدی از سوی دولت وجود دارند و هنرمندان حق دارند گلایه کنند.
ناصری در پاسخ به این پرسش که اگر جانشین جنتی یک اصلاحطلب باشد آیا بازهم به ضرر دولت خواهد بود یا خیر گفته است: روحانی حتما چنین کاری نخواهد کرد. با توجه به شرایط کشور و فشارها حتما آقای روحانی یک اصلاحطلب را به عنوان وزیر معرفی نخواهد کرد و این رویایی بیش نیست.
نارضایتی اهل فرهنگ از جنتی
اما هنوز علت واقعی استعفای علی جنتی روشن نیست. آیا او به دلیل فشار تندورهای محافظهکار استعفا کرده یا نارضایتی رئیس دولت از او به دلیل عدم ایستادگی کافی در برابر فشارها؟ زیرا علاوه بر اصولگرایان، هنرمندان و نویسندگان نیز از جنتی ناراضی هستند.
صادق زیباکلام در این باره به "فرارو" گفته است: «بنده به عنوان استاد دانشگاه که در زمان صفارهرندی و حسینی برخی کتابهایش مجوز چاپ نگرفت میگویم کتابهایم در دوران علی جنتی نیز نتوانست مجوز بگیرد.»
زیباکلام افزود: «با کمال تاسف باید بگویم آقای جنتی به هیچ وجه ایستادگی و پایداری نکردند و در برابر هجمهها کوچکترین اعتراضی و مقاومتی نشان نداند؛ آقای جنتی حتی از مجوز قانونی و شرعی زیر مجموعه خودش هم دفاع نکرد؛ در این شرایط چرا هنرمندان باید همچنان از او حمایت کنند؟»
وزارت ارشاد منحل شود
الیاس حضرتی، مدیرمسئول روزنامه "اعتماد" و نماینده مجلس در واکنش به خبر استعفای علی جنتی، خواستار انحلال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. او گفت: درحالی که تنها ۱۶ درصد از بودجه فرهنگی کشور در اختیار وزارت ارشاد است، بزرگان و علما و زعما رسیدگی به تمامی مسائل، مصائب و مشکلات مربوط به فرهنگ و هنر را از این وزارتخانه طلب میکنند.
این عضو فراکسیون امید گفت درحالی که بخش اعظم بودجه فرهنگی در اختیار ارگانهای دیگر قرار میگیرد، همه از وزارت ارشاد انتظار دارند و کسی از دبیرخانه ائمه جمعه، سازمان دفتر تبلیغات اسلامی، حوزههای علمیه، صداوسیما و دیگر ارگانها بازخواست نمیکند و همه صرفاً نسبت به عملکرد وزارت ارشاد انتقاد دارند.
حضرتی افزود: پیشنهاد ما این است که این ۱۶ درصد از بودجه کل نیز در اختیار دیگر نهادها و ارگانهایی که بودجههایی بهمراتب بیشتر از وزارت ارشاد دریافت میکنند، واگذار شود و مسئولیت امور نیز با خودشان باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر