پنجشنبه، آبان ۰۶، ۱۳۹۵

هشدار عراقچی نسبت به خطر استفاده داعش از سیستم مالی ایران

هشدار عراقچی نسبت به خطر استفاده داعش از سیستم مالی ایران

معاون وزیرخارجه ایران از قول رهبرجمهوری اسلامی می‌گوید تروریسم را نباید به گروه‌هایی مانند داعش محدود کرد. او از "تروریسم دولتی" سخن گفته وعربستان را مصداق آن می‌داند. او بر پیوستن به پیمان مبارزه با پولشویی تأکید ورزید.
معاون امور بین‌الملل وزیر امور خارجه ایران می‌گوید که گروه‌های تروریستی مانند القاعده و "دولت اسلامی" (داعش) حاصل "پدیده تروریسم پسامدرن" هستند.
به گزارش خبرگزاری مهر، عباس عراقچی در توضیح این عبارت افزود: «این پدیده تلفیقی از روش‌های تروریستی سنتی و مدرن است و داعش مظهر تروریسم پسامدرن محسوب می‌شود زیرا تفکری عقب‌مانده و ارتجاعی دارد ولی به لحاظ استفاده از ابزارهای مدرن بسیار پیشرفته است.»
عباس عراقچی این سخنان را روز پنجشنبه ۶ آبان (۲۷ اکتبر) در مراسم رونمایی از کتاب "تروریسم و فضای مجازی در خاورمیانه" بیان داشت. او گفت این کتاب یک کار دانشگاهی دانست و افزود که "تیم تالیف این کتاب بیش از یکسال برای جمع‌آوری مستندات آن زحمت کشیده است تا آماده چاپ شود".
"تروریسم دولتی"؛ عربستان آری، ایران نه!
به گفته‌ی عراقچی، ایران همچنان هدف تروریسم قرار دارد. او به سخنان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی اشاره کرد که گفته است تروریسم را نباید به گروه‌هایی همانند داعش محدود کرد و "تروریسم دولتی" را نیز باید به آن افزود.
عراقچی می‌گوید که رهبر جمهوری اسلامی اظهار داشته است "فجایعی که توسط دولت عربستان در یمن به وقوع می‌پیوندند مصداق واقعی حرکات تروریستی است".
اما عراقچی در این رابطه به نقش جمهوری اسلامی ایران در یمن و تأمین مالی و نظامی حوثی‌های شیعی توسط ایران اشاره نکرد.
کوین دونگان، رئیس فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا، روز پنجشنبه ۲۷ اکتبر گفته است که از اردیبهشت۱۳۹۴ بدین سو چهار کشتی حامل سلاح از سوی ایران به مقصد یمن از سوی نیروی دریایی آمریکا و متحدانش توقیف شده‌اند.
دریاسالار دونگان می‌گوید که ایران احتمالا در حمله موشکی حوثی‌ها به ناوهای جنگی آمریکا در دریای سرخ دست داشته است.
عراقچی از نقش جمهوری اسلامی در سرکوب اعتراضات آغازین مردمی در سوریه در سال ۲۰۱۱ یاد نکرد. به گفته‌ی کارشناسان، مستشاران جمهوری اسلامی مانند سردار همدانی که به سوریه اعزام شده بودند، به رژیم اسد توصیه کردند اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم سوریه را به شیوه "جنبش سبز ایران" سرکوب کنند.
بهره‌برداری داعش از فضای مجازی و سیستم مالی
عراقچی در سخنان خود به استفاده داعش از فضای مجازی اشاره کرد که این گروه تروریستی توانسته است از آن بهره‌برداری خاص کند، به ویژه از این طریق دست به تبلیغ بزند و نیرو جذب کند.
معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به منابع مالی مورد استفاده "دولت اسلامی" می‌گوید: "داعش برای تامین مالی خودش از سیستم‌های مالی بین‌الملل استفاده می‌کند.
بیشتر بخوانید: پزشکیان: اگر شفافیت مالی بود عده‌ای یک‌شبه میلیاردر نمی‌شدند
او افزود: «اگر مراقبت نکنیم چه بسا داعش از سیستم‌های مالی ما برای تامین نیازهای مالی خود استفاده کندـ برای تحقق این مهم آنها از حساب‌های مخدوش استفاده می‌کنند و با توجه به اینکه ایران در مجاورت افغانستان قرار دارد ممکن است گروه‌های موادمخدر در سیستم‌های مالی ما اقدام به پولشویی کنند.»
عراقچی تأکید کرد که ابزارهای FATF برای مقابله با تامین مالی تروریست‌ها و معضل پول‌‌شویی شکل گرفته‌اند.
مخالفت محافظه‌کاران ایران با سیاست مبارزه با پول‌شویی
محافظه‌کاران ایران مخالف پیوستن ایران به سازمان بین‌المللی مبارزه با پول‌شویی هستند.
گروه کاری برای اقدامات مالی علیه پولشویی (FATF) یک سازمان میان‌دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار کشورهای بزرگ عضو گروه ۷ (G7) تشکیل شد تا در ارتباط با سیاست‌های توسعه در جهت مبارزه با پول‌شویی اقدام کند. فعالیت این سازمان در سال ۲۰۰۱ به اقدام در مبارزه با تأمین مالی تروریسم گسترش یافت.
بیشتر بخوانید: ایران برای پیوستن به اقتصاد جهانی راهی به جز پذیرش FATF ندارد
مسئولان دولت ایران بارها از مراکز متعدد قاچاق، به ویژه ده‌ها اسکله قاچاق کالا در سواحل خلیج فارس سخن گفته‌اند. گفته شده است که شماری مراکز قدرت جمهوری اسلامی در امر قاچاق دست دارند. محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران نیز زمانی از "برادران قاچاقچی" نام برده بود که منظورش بیشتر سپاه پاسداران بود. همین امر واکنش آنها را برانگیخت.
به همین دلیل محافظه‌کاران ایران مخالف اجرای یک سیاست سختگیرانه‌ی در مبارزه با قاچاق و پول‌شویی هستند.
بیشتر بخوانید: جنتی: توافق ضد پول‌شویی یک مصیبت است
مهرداد عمادی، مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا، مهرداد عمادی در این می‌گوید از قرار معلوم کسانی نگرانی‌های دیگری دارند که نمی‌خواهند آنها را آشکار کنند و از راه بهانه‌هایی مثل "نقض استقلال کشور" یا "کاپیتولاسیون" و "خودتحریمی" وارد می‌شوند. به عقیده او کسانی که می‌گویند ایران نباید FATF را امضا کند در حقیقت می‌گویند هزینه‌های مربوط به فساد اقتصادی همچنان باید پرداخت شود و جلوی آن گرفته نشود.
بیشتر بخوانید: «رد پای وابستگان به قدرت‌ در ایران در پولشویی‌ها»
دغدغه اصلی گروه‌های مخالف اما ظاهرا چیز دیگری است. حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان درباره FATF نوشته است: «مسئله اینجاست که (FATF) بیان می‌دارد نباید هیچ کشوری به گروه‌های تروریستی کمک مالی یا پول آن‌ها را جابه جا کند؛ مشکل ما در تعریف تروریسم است چرا که آنها حزب‌الله، سپاه قدس و انصار‌الله را تروریست می‌دانند.»

در همین زمینه:

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر