شنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۸

هشدار کانون نویسندگان ایران درباره پروژه اینترنت ملی

هشدار کانون نویسندگان ایران درباره پروژه اینترنت ملی

کانون نویسندگان ایران در بیانیه‌ای به مناسبت روز مبارزه با سانسور با اشاره به اعتراضات اخیر و قطع اینترنت تاکید کرد که حکومت با اجرای «اینترنت ملی» تلاش دارد تا «رسانه حاکم تنها صدایی شود که حق سخن و حکم راندن بر مردم را دارد».
این کانون با اشاره به قطع اینترنت در جریان اعتراضات آبان ماه تاکید کرد که اجرای عملیات «اینترنت ملی، اینترانت» با «توان کنترل حداکثری افراد و گروه‌ها، در دستور کار دولت است تا رسانه‌ حاکم تنها صدایی شود که حق سخن و حکم راندن بر مردم را دارد».
در این بیانیه تاکید شده که مردمانِ محروم از حق مطالبه و حتی دفاع «به‌رغم خطرات جانی و علی‌رغم محاصره‌ نظامی مجازی و واقعی، فریاد اعتراضشان را به صف‌های تا دندان‌ مسلح امنیتی کوباندند تا حصارها را بشکننند».
کانون نویسندگان ایران ضمن نکوداشت یاد همه‌ جان دادگان دفاع از آزادی بیان خواهان آزادی بی‌قید و شرط همه کسانی شد که به دلیل بیان نظر، عقیده یا اعتراض از حقوق انسانی خود محروم شده‌اند.

درخواست شاهزاده رضا پهلوی از همه برای «آمادگی ملّی» در «رهبری دوران گذار»

درخواست شاهزاده رضا پهلوی از همه برای «آمادگی ملّی» در «رهبری دوران گذار»


شاهزاده رضا پهلوی، آخرین ولیعهد ایران، روز شنبه در پیامی اعلام کرد که «فراهم‌آوردن ابزارهای آمادگی ملّی برای رهبری سیاسی دوران گذار، مسوولیت همگی ماست».
وی در بخشی از این پیام می‌گوید: «به عنوان یک سرباز، لحظه‌ای برایِ به دوش‌گرفتن سهمِ خود در این کارستان ملی از پا نخواهم‌ نشست... هرچند ابزارهای سیاسی را باید به دست توانای سیاستمدارانی دانا سپرد.»
آقای پهلوی تاکید کرد که «بازسازی اتوریته‌ سیاسی نوین برای رهبری فرآیند گذار باید از هم‌اکنون آغاز شود».
وی افزود: «همین رهبری سیاسی است که سرانجام کشور را برای گذارِ حقوقی، سیاسی و اقتصادی، مبتنی بر صندوق رأی، از حکومت اسلامی به حکومت ایرانی، آماده‌ خواهد کرد.»
آقای پهلوی در ادامه این پیام نوشت که «هرچه کم‌هزینه‌تر کردن گذار از حکومت اسلامی به حکومت ایرانی، ابزارهای خودش را نیاز دارد».
شاهزاده رضا پهلوی، آخرین ولیعهد ایران، تاکنون چند پیام درباره اعتراضات آبان ماه منتشر کرده است.
وی در آخرین پیام خود سخنان رهبر جمهوری اسلامی درباره این اعتراضات را «بزدلانه» خوانده و نوشته بود که «حمایت از فریادِ "پهلوی"» در اعتراضات ایران «نه از رویِ تعصّب، که برایِ ایران، رفاه ایرانی و سربلندی نامِ میهن است».
رهبر جمهوری اسلامی روز ۲۶ آبان گفته بود اعتراض‌های اخیر با تشویق خانواده پهلوی و سازمان مجاهدین خلق صورت گرفته است.
شهبانو فرح پهلوی، آخرین ملکه ایران، در گفت‌وگو با رادیو فردا در واکنش به این سخنان گفته که او «باید فکر کند اعتراض‌های مردم در وهله اول برای چه بوده است».

وزیر ارشاد: لغو معافیت مالیاتی نخبگان پیامد خواهد داشت

وزیر ارشاد: لغو معافیت مالیاتی نخبگان پیامد خواهد داشت

سازمان امور مالیاتی طرحی برای لغو معافیت مالیاتی فعالان حوزه هنر و فرهنگ دارد. وزیر ارشاد در نامه‌هایی جداگانه به معاون و رئیس دفتر روحانی و وزیر امور اقتصادی و دارایی، مسئولان مربوطه را از چنین اقدامی برحذر داشته است.
سازمان امور مالیاتی در بخشی از سرفصل‌های پیشنهادی خود که تحت عنوان اهداف مرتبط با "اقتصاد مقاومتی" ارائه شده، خواستار لغو معافیت مالیاتی فعالان حوزه هنر و فرهنگ شده است. این پیشنهادها تحت عنوان اهداف مرتبط با "اقتصاد مقاومتی" قرار است در لایحه بودجه سال بعد به مجلس ارائه شوند.
طبق آخرین قانون مالیات‌های مستقیم که درسال ۱۳۸۰ تصویب شده، ناشران، روزنامه‌نگاران، فیلم‌سازان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر، ملزم نیستند به دولت مالیات بدهند. در دستورالعملی که سال ۱۳۸۳ بر اساس ماده ۱۲ آیین‌نامه اجرایی قانون مالیات‌های مستقیم به ناشران ابلاغ شد، آمده که تنها آن دسته از قشر فرهنگی و هنری از مالیات معاف می‌شوند که مجوز فعالیت یا پروانه تاسیس از وزارت ارشاد داشته باشند و آثار خود را به صورت مکتوب، سمعی و بصری و صحنه‌ای تولید، توزیع و عرضه کرده باشند.
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه‌ای به وزیر اقتصاد، رئیس دفتر و معاون اول رئیس جمهور، خواستار بازنگری در این تصمیم شده است. او می‌نویسد: «به نیکی واقفید فعالیت‌های فرهنگی و هنری اصولا درآمدزایی چندانی نداشته و انتفاعی محسوب نمی‌شود و برهمین اساس در ادوار مختلف به مجوزهای صادر شده به چشم اقتصادی نگاه نشده و همواره سعی در حمایت از آنها بوده است.»
صالحی در پایان این نامه، یادآور شده که "باتوجه به گوشزد شدن خطر تهاجم فرهنگی و توطئه‌های نفوذ و استحاله فرهنگی دشمنان انقلاب"، لزوم حمایت همه‌جانبه از فعالیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای ضروری است. او نوشته که اجرای این تصمیم، تاثیرات اقتصادی و اجتماعی منفی بر نخبگان کشور می‌گذارد و معافیت‌های مالیاتی باید مثل گذشته برقرار باشند.
پیش‌تر انجمن نگارخانه‌داران با صدور بیانیه‌ای، این طرح را "خام و کودکانه" خوانده و گفته است: «این سیکل معیوب میان اصلاح قوانین و ناکارآمدی سیستماتیک، بار دیگر خود را در لایحه‌ای اصلاحی نشان داده است... آیا کوچک کردن بخشی از جامعه پویای کشور به ایجاد ثبات منتهی می‌شود و این ثبات بدون زیست فرهنگی معنایی خواهد داشت؟»
شهرام گیل آبادی، مدیرعامل خانه تئاتر نیز لغو معافیت مالیاتی اهل فرهنگ و هنر را "خیانت در حق سطوح مختلف فرهنگی و حقوق هنرمندان" دانسته است.
فاطمه معتمد آریا، بازیگر سینما هم در مخالفت با این طرح گفته که باید مالیات را از کسانی گرفت که باعث یک اختلاف طبقاتی عظیم در جامعه شده‌اند: «از حدود ۵هزار نفر که در سینمای ما به طور مشخص عضو خانه سینما هستند، سالیانه اگر ۱۰۰ فیلم ساخته شود، ۴۰۰ نفر سر کار هستند. این نمایش شکوه، جاه، مقام و پولی که در این صفحات مجازی خیلی متداول شده مانند همین فرش قرمزها، برای تعداد محدودی از هنرمندان ما است. بقیه کسانی هستند که واقعاً در طول سال یا به سختی اموراتشان را می‌گذرانند و یا اصلا به سختی درآمدی برای امرار معاش دارند.»
معتمدآریا افزوده که بهتر است به پول‌های نامعلومی رسیدگی شود که ربطی به او و همکارانش و خانه سینما ندارند و از جاهای دیگر می‌آیند: «این طور نیست که سینما مالیات ندهد. سینما مالیات خودش را می دهد اما این مالیات از افراد گرفته نمی‌شود و از فروش بلیت سینماها گرفته می‌شود. پشت هر بلیطی که خریده می‌شود نوشته شده است که چند درصد از آن پرداخت می‌شود. این پول‌های عظیمی که هیچ ربطی به سینمای ما ندارد و به سینمای ما نشت کرده است را اتفاقاً بررسی کنند و مالیات آن درآمدها و پول‌ها را بگیرند ولی به خود سینما برگردانند. اگر قرار است کسی بهره‌ای از سینما ببرد، اول باید خود سینمایی‌ها باشند.»

موضع مدیرکل جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در قبال ایران

موضع مدیرکل جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در قبال ایران

مدیرکل جدید آژانس گفت که در رابطه با توسعه برنامه‌های هسته‌ای کشورها از جمله ایران موضعی عادلانه اما سخت خواهد داشت. ناظران می‌گویند که نظر او در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران به نظر دولت آمریکا نزدیک است.
رافائل گروسی که قرار است از روز سه‌شنبه ۱۲ آذر (سوم دسامبر) کار خود را به عنوان مدیرکل آژانس ‌بین‌المللی انرژی هسته‌ای آغاز کند در گفت‌وگو با شبکه ژاپنی ان‌اچ‌کی در باره فعالیت خود در آینده توضیحاتی داد.
گروسی نخستین دیپلمات اهل آمریکای جنوبی است که ریاست آژانس هسته‌ای را به‌عهده می‌گیرد. شورای حکام آژانس در ماه اکتبر او را به این سمت گماشت.
او در پاسخ به پرسشی در رابطه با ایران تاکید کرد که درخصوص توسعه انرژی هسته‌ای موضعی عادلانه اما سخت خواهد داشت و این شیوه را در باره جمهوری اسلامی هم اعمال خواهد کرد.
دیپلمات آرژانتینی تصریح کرد که مایل است روابطی سازنده با دولت ایران داشته باشد و برای این منظور آژانس باید جدی‌تر به موضوع توسعه هسته‌ای ایران بپردازد.
وبسایت ان‌اچ‌کی نوشته است که ناظران معتقدند، موضع گروسی درقبال برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به موضع آمریکا نزدیک است.
مدیرکل جدید آژانس همچنین مصمم است که آژانس در رابطه با برنامه هسته‌ای کره شمالی بیش از پیش فعالیت داشته باشد. او گفت، آخرین باری که بازرسان آژانس توانستند از تاسیسات هسته‌ای کره شمالی بازدید کنند، ده سال پیش بود.
گروسی می‌گوید، منتظر است تا ایالات متحده و کره شمالی در رابطه با برنامه هسته‌ای این کشور به توافق برسند، سپس او برای فرستادن بازرسان آژانس به کره شمالی تلاش خواهد کرد.
بازرس مشکل‌ساز
تقریبا هم‌زمان با انتشار مصاحبه گروسی در وبسایت ا‌ن‌اچ‌کی، وبسایت خبری آفتاب هم گفت‌وگویی با علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران منتشر کرد.
صالحی در پاسخ به پرسشی پیرامون اخراج یک بازرس آژانس از ایران ضمن بیان اینکه بازرسان آژانس از مصونیت دیپلماتیک برخوردار هستند، اظهار داشت که بازرسان آژانس هنگام ورود به سایت‌‌های هسته‌ای در سراسر دنیا کنترل می‌شوند.
به گفته او، هنگام کنترل بازرسان در تاسیسات نظنز مشخص شده است که یکی از آنها "مواد مشکوکی" با خود داشته است.
صالحی گفت: «وقتی که از بازرس دراین‌باره سؤال کردند، پاسخ‌های او قانع کننده و قابل قبول نبود، علاوه بر این مسائل دیگری نیز پیش آمده که جزئیات آن را نمی‌‌توانم بگویم».
آژانس بین‌المللی اتمی در اطلاعیه‌ای رسمی اعلام کرده روایت ایران از حادثه پیش‌آمده برای یکی بازرسانش را نادرست می‌داند و آن را رد می‌کند.
رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران در پاسخ به این پرسش که آیا سطح غنی‌سازی اورانیوم به قبل از توافق برجام برمی‌گردد، گفته است: «بله در حال حاضر پنج کلیو ۵۰۰ گرم در روز تولید می‌شود، در حالی که قبل از برجام این میزان شش کیلوگرم بوده است.»

تنها یک ششم بودجه "قانون حمایت از معلولان" تامین شده است

تنها یک ششم بودجه "قانون حمایت از معلولان" تامین شده است

۲۰ ماه پس از تصویب قانون جامع معلولان، مدیر کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت از پرداخت ۱۶ درصد از بودجه مربوط به اجرای قانون خبر داده و می‌گوید شماری از توانخواهان تحت پوشش بهزیستی کمک هزینه معیشتی دریافت کرده‌اند.
بهروز مروتی، فعال صنفی حقوق افراد دارای معلولیت، از واریز بخشی از بودجه قانون معلولان و دو برابر شدن حق پرستاری افراد قطع نخاعی خبر داده است. خبرگزاری ایلنا به نقل از این کنشگر می‌نویسد: «بعد از ۹ ماه که هیچ مبلغی از بودجه افراد دارای معلولان پرداخت نشد به همت خود معلولان که یک طومار با چندین هزار امضا تهیه کرده و مقابل سازمان برنامه و بودجه جمع شدند، بالاخره بخش کمی از این بودجه پرداخت شد.»
اجرای قانون معلولان  به ۱۱۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و میزانی که پرداخت شده، ۱۷۸ میلیارد تومان یعنی ۱۶درصد آن است. بهروز مروتی هم‌چنین از افزایش هزینه مراقبت معلولان قطع نخاعی نیز خبر داده است: «حق پرستاری بیش از ۲۶هزار نفر ضایعه نخاعی از ۱۸۰ تا ۲۲۰هزار تومان به ۵۵۴هزار تومان افزایش یافته است.»
او می‌گوید  کمک هزینه معیشتی معلولان تحت پوشش بهزیستی نیز واریز شده است: «... برای مددجویان یک نفره، ۱۲۰ هزار تومان، خانوار دو نفره ۱۳۰ هزار تومان، خانوار سه نفره ۱۴۰ هزار تومان و خانوار چهار نفره ۱۵۰ هزار تومان و برای خانوارهای بالای پنج نفر ۱۶۰ هزار تومان پرداخت می‌شود. این مبلغ علاوه بر کمک هزینه معیشتی است که به همه خانواده‌های مشمول از محل افزایش درآمد بنزین تعلق گرفت.»
خیرالله شهبازی، کنشگر حقوق معلولان دو ماه قبل گفته بود که  با تصویب قانون بودجه ۹۸ قرار شد که یارانه معلولان اضافه شود و تعدادی از معلولان ۱۰۸ هزار تومان بیشتر از دیگران یارانه بگیرند. اما هزینه‌های توانبخشی و بیماری معلولان چندین برابر افراد عادی است و با احتساب خط فقر، این نوع حمایت‌ها تاثیر چندانی برای کارگران معلول ندارد.
بهروز مروتی توضیح داده که از بودجه ۱۷۸ میلیارد تومانی واریز شده، باید مبالغی بابت حق بیمه سهم کارفرمایی معلولان به بهزیستی پرداخت شود و ۳ میلیارد تومان هم بابت شهریه تحصیل دانشجویان دارای معلولیت و کمک هزینه ارتقای کارایی پرداخت شده است.
قانون جامع حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اسفند سال ۹۶ تصویب و هشتم اردیبهشت ۹۷ به دستگاه‌های ذیربط ابلاغ شد. این قانون در برگیرنده نکاتی چون مناسبسازی، دسترسپذیری و تردد و تحرک، خدمات بهداشتی، درمانی و توانبخشی، امور ورزشی، فرهنگی، هنری و آموزشی، کارآفرینی و اشتغال، مسکن، فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی‌های عمومی، حمایت‌های قضایی و تسهیلات مالیاتی، معیشت و حمایت‌های اداری و استخدامی و برنامه‌ریزی، نظارت و منابع مالی است.
محمد نفریه، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی یک ماه قبل گفته بود که بودجه این قانون به صورت دو سالانه بسته می‌شود: «چون ۱۱۰۰ هزار میلیارد تومان عدد بالایی است پیشنهاد داده‌ایم حداقل ۱۰هزار میلیارد تومان آن محقق شود.» نفریه در بهار ۹۸ گلایه کرده بود که مبلغ یاد شده برای اجرای قانون حمایت از معلولان بسیار نازل است.
سازمان بهزیستی، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کار و رفاه اجتماعی و وزارت علوم در این بودجه و پیاده شدن مفاد قانون سهیم هستند.
طبق ماده ۱۵ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان دولت مکلف است حداقل سه درصد از مجوزهای استخدامی (رسمی، پیمانی، کارگری) دستگاه‌های دولتی و عمومی را به افراد دارای معلولیت واجد شرایط اختصاص دهد. عدم اجرای این قید و سایر تاکیدات قانون مربوطه، با موضوع تحریم‌، رکود اقتصادی و کمبود اعتبار توجیه می‌شود. معلولان ایرانی چند مرتبه در اعتراض به بلاتکلیفی این قانون در برابر مجلس و وزارت کار تجمع کرده‌اند.

دولت ایران یک شبکه تلویزیونی را به همکاری برای انجام "اقدامات تروریستی" متهم کرد

دولت ایران یک شبکه تلویزیونی را به همکاری برای انجام "اقدامات تروریستی" متهم کرد

وزارت اطلاعات ایران تلویزیون فارسی زبان ایران اینترنشنال و همکاران آن را به "همکاری با دشمنان جمهوری اسلامی برای اقدامات تروریستی" متهم کرد. به همین دلیل  کلیه اموال کارکنان و مرتبطین این رسانه در ایران توقیف می‌شود.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز شنبه نهم آذر (۳۰ نوامبر) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان اعتراضات سراسری کلیه "تحرکات و اقدامات" شبکه، مدیران، مجریان و کارشناسان شبکه تلویزیونی "ایران اینترنشنال" را رصد کرده است.
براساس این بیانیه، ماموران اطلاعاتی دولت ایران به این نتیجه رسیده‌اند که "اقدامات این شبکه و کارکنان آن" نمونه‌ای از "همکاری با دشمنان جمهوری اسلامی ایران در اقدامات تروریستی" است. به همین دلیل قوه قضائیه ایران حکم "ممنوع‌المعاملگی و توقیف کلیه اموال کارکنان و مرتبطین آن در داخل کشور" را صادر کرده است.
علاوه بر این، قرار است که مسولان وهمکاران این شبکه "مورد تعقیب بین‌الملل" قرار بگیرند.
در ادامه این بیانیه ادعا شده، شماری از افراد دستگیرشده در ناآرامی‌های اخیر، "مجری  دستورات آن شبکه در به آتش کشیدن اموال عمومی و شخصی مردم" بوده‌اند.
این در حالی است که در بسیاری از گزارش‌ها و تصاویر مربوط به ناآرامی‌ها در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهند که ماموران امنیتی و انتظامی خود حکومت ایران برای ایجاد زمینه سرکوب اعتراضات، از داخل ساختما‌ن‌های دولتی و بانک‌ها آتش‌افروزی کرده و آن را به معترضان نسبت داده‌اند. علاوه بر این ویدئوهایی منتشر شده که نشان می‌دهند، نیروهای انتظامی در حال تخریب خودروهای شخصی در خیابان‌ها هستند.
در پایان بیانیه وزارت اطلاعات آمده است: «البته آن دسته از کارکنان شبکه‌ها که ضمن ابراز ندامت، همکاری خود را با شبکه‌های ماهواره‌ای متوقف نمایند ، مشمول عفو و رافت اسلامی قرار خواهند گرفت.»
تهدید روزنامه‌نگاران ایرانی خارج کشور
تهدید و اتهام‌های گوناگون به روزنامه‌نگاران ایرانی و همکاران و کارشناسان برخی شبکه‌های تلویزیونی فارسی زبان خارج کشور از جانب ارگان‌های جمهوری اسلامی سابقه‌ای نسبتا طولانی دارد.
گزارشگران بدون مرز در بیانیه ای که در دی‌ماه ۱۳۹۱ (ژانویه ۲۰۱۳) منتشر شد، به تهدید همکاران رسانه‌های بین‌المللی و خانواده‌های آنان توسط جمهوری اسلامی اعتراض کرد.
در مردادماه ۱۳۹۶ نیز قوه قضائیه ایران بیش از ۱۵۰ تن از همکاران آن‌زمان بی‌بی‌سی و کسانی را که پیش‌تر با این رسانه همکاری می‌کردند، ممنوع‌المعامله کرد.
پیش‌تر حمید بعیدی‌نژاد، سفیر جمهوری اسلامی در لندن از بی‌بی‌سی ، ایران اینترنشنال و من‌وتو به آفکام، نهادی که در بریتانیا بر عملکرد رسانه‌ها نظارت دارد، شکایت کرده بود

استقبال همراه با تردید عراقچی از پیوستن شش کشور به اینستکس

استقبال همراه با تردید عراقچی از پیوستن شش کشور به اینستکس

عباس عراقچی پیوستن شش کشور اروپایی به ساز و کار اینستکس را "ارزشمند" خواند اما در مورد کارآمدی آن ابراز تردید کرد. سفیر آمریکا در آلمان از همزمانی این تصمیم کشورهای اروپایی با سرکوب معترضان در ایران به شدت انتقاد کرد.
معاون سیاسی وزارت خارجه جمهوری اسلامی پیوستن چند کشور اروپایی به ساز و کار مالی و تجاری موسوم به اینستکس، که قرار است مبادلات مالی و بازرگانی را به رغم تحریم‌های آمریکا تسهیل کند، "فی‌نفسه ارزشمند" توصیف کرد.
عباس عراقچی روز شنبه، نهم آذر و در آستانه سفر به چین به خبرگزاری ایرنا گفت: «هر چند کشورهای جدیدی از اتحادیه اروپا به ساز و کار اینستکس به عنوان سهامدار می‌پیوندند ارزشمند است اما کارایی این مکانیزم و ساز و کار آن بحث دیگری است.»
لارس نوردروم، سفیر اسلو در تهران روز جمعه در یک پیام توئیتری خبر داد که نروژ، سوئد، دانمارک، فنلاند، بلژیک و هلند آماده پیوستن به سازوکار مالی اینستکس هستند.
این سازوکار را سه کشور اروپایی طرف توافق هسته‌ای (بریتانیا، فرانسه و آلمان) با هدف تسهیل تجارت با جمهوری اسلامی به رغم تحریم‌های ایالات متحده و به منظور ترغیب ایران به ادامه پایبندی به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) ایجاد کردند.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست ۳۱ ژانویه خود در بخارست با پیشنهاد مشترک فرانسه، بریتانیا و آلمان برای راه‌اندازی سامانه تسهیل مبادلات مالی و بازرگانی با ایران موافقت کردند. با این همه این سامانه تا کنون فعالیت محسوس و قابل اعتنایی نداشته است.
امیدواری محتاطانه به اینستکس
عباس عراقچی با انتقاد از کشورهای اروپایی و ابراز تردید تلویحی نسبت به کارآمدی اینستکس به ایرنا گفت: «کشورهای اروپایی بدون اینکه وارد یک تجارت معقول با ایران شوند و در حوزه‌های مختلف خودشان را درگیر کنند تا تجارت راه بیافتد طبیعتا کاری برای اینستکس نخواهند کرد. ما امیدواریم پیوستن شش کشور جدید به این ساز و کار، یک انرژی جدید به اینستکس بدهد و منجر به عملیاتی شد هرچه بیشتر آن شود.»
معاون سیاسی وزیر خارجه ابراز امیدواری کرده که با پیوستن شش کشور اروپایی به جمع سهامداران اینستکس این ساز و کار بتواند "وضعیت عملیاتی جدی‌تری" به خود بگیرد.
عراقچی اعتقاد دارد که در شرایط تحریم، اینستکس می‌تواند نزدیک به بیست درصد روابط تجاری جمهوری اسلامی با کشورهای دیگر را پوشش دهد.
او در عین حال می‌گوید جمهوری اسلامی و برخی از مهم‌ترین شریکان تجاری‌اش، از جمله چین و روسیه ساز و کارهایی برای روابط مالی و تجاری تدارک دیده‌اند که بدون نیاز به اینتسکس عمل می‌کند.
عباس عراقچی گفت: «اگرچه کشورهای اروپایی اعلام کرده‌اند بعد از عملیاتی شدن و جا افتادن این ساز و کار، آن را بر روی کشورهای غیر اروپایی هم باز خواهند کرد ولی روابط اقتصادی ایران و چین احتیاجی به اینستکس اروپایی ندارد چون در حقیقت ساز و کارهای تهاتر مالی و تهاتر کالایی خود را با چین قبلا طراحی کردیم.»
انتقاد سفیر آمریکا در برلین
اعلام خبر پیوستن شش کشور اروپایی به اینستکس با واکنش منفی ایالات متحده رو برو شده است. ریچار گرنل سفیر آمریکا در آلمان در صفحه توئیتر خود نوشته کشورهای اروپایی در شرایطی که جمهوری اسلامی معترضان را می‌کشد و اینترنت را قطع می‌کند به جای حمایت از حقوق شهروندان نقض کنندگان حقوق بشر را تامین مالی می‌کنند.
آمریکا اردیبهشت سال پیش و پس از خروج از توافق هسته‌ای، تحریم‌های لغو یا تعلیق شده علیه جمهوری اسلامی را دوباره اعمال کرد. هدف از این تحریم‌ها که در ماه‌های گذشته تشدید شده وارد کردن فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی برای کشاندن ایران به پای میز مذاکره و دست یافتن به یک توافق جدید عنوان شده است.
جمهوری اسلامی در نخستین سالروز خروج آمریکا از برجام کاهش انجام تعهدات برجامی خود را آغاز کرد تا کشورهای اروپایی طرف توافق را وادار به تامین منافع اقتصادی ایران مطابق مفاد توافق هسته‌ای کند.
سفر عراقچی به پکن حدود یک هفته پیش از نشست کمیسیون مشترک نمایندگان کشورهای باقی‌مانده در توافق هسته‌ای در وین انجام شده است.
رایزنی با "دوستان" در پکن
عراقچی به بیان این که نشست کمیسیون مشترک جمعه آینده (۱۵ آذر) برگزار می‌شود به ایرنا گفت: «لذا لازم بود قبل از این کمیسیون، دستور کار این نشست را با دوستانمان در وزارت امور خارجه چین مرور و تلاش کنیم مواضع نزدیکتری در این کمیسیون داشته باشیم.»
این نشست در سطح معاونان وزارت خارجه برگزار می‌شود و یکی از دستور کارهای مهم آن بررسی اقدام جمهوری اسلامی در کاهش تعهدات برجامی است. ایران تا کنون در چهار مرحله اجرای برخی از تعهدات خود مطابق برجام را کاهش داده است.
در حالی که عراقچی هدف از سفر به چین را نزدیک کردن مواضع پکن و تهران در نشست کمیسیون عنوان کرده، میخاییل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، به تازگی نشست کمیسیون برجام در وین را دشوار توصیف کرده و گفته بود که در این نشست "بحث‌های زیادی" انجام خواهد شد.

جزییات جدید از تعداد کشته‌شدگان اعتراضات‎؛ «پیکر ۱۵۶ نفر در بهشت زهرا دفن شد»‎

جزییات جدید از تعداد کشته‌شدگان اعتراضات‎؛ «پیکر ۱۵۶ نفر در بهشت زهرا دفن شد»


وب‌سایت کلمه تعداد افراد کشته شده در جریان اعترضات آبان را ۳۶۶ نفر اعلام کرده است
وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی خبر داد که پیکر ۱۵۶ نفر از قربانیان اعتراضات اخیر ایران در بهشت زهرای تهران دفن شده و ۸۰ پیکر دیگر نیز به شهرستان‌های ایران فرستاده شده است.
این وبسایت روز شنبه ۹ آذر نوشت که «منابع موثق به نقل از مسئولین بهشت زهرا به کلمه گفته‌اند که پیکر ۱۵۶ نفر از هموطنان به غسال خانه این آرامستان انتقال داده شده و ۸۰ پیکر به شهرستان‌ها فرستاده شده است».
این وبسایت همچنین جزئیات دیگری از تعداد افراد کشته شده در شهرهای استان تهران را منتشر کرده است.
براساس این گزارش، در شهر شهریار حداقل ۵ نفر، در بخش کهنز ۱۷ یا ۲۰ نفر، بخش‌های فردوسیه امیریه و وحیدیه ۱۰ یا ۱۳نفر، بخش ملارد ۸ نفر، قلعه حسن خان ۸ یا ۱۰ نفر، یوسف آباد صیرفی ۶ نفر، جاده ساوه ۱۰ یا ۱۲ نفر، اسلام شهر ۸ یا ۱۰ نفر، حدفاصل ملارد و شهریار شامل روستاهای لم آباد، اسفند آباد و بکه حدود ۱۲ یا ۱۴ نفر، اکبرآباد و وجیه آباد بیش از ۲۰ نفر و در رودهن ۱۶ نفر کشته شده‌اند.
وب‌سایت کلمه تعداد افراد کشته شده در جریان اعترضات آبان را ۳۶۶ نفر اعلام کرده است.
عفو بین‌الملل نیز در آخرین آمار خود قربانیان را «دست‌کم ۱۶۱ نفر» تخمین زده است.
با این حال دادستان کل کشور آمار منتشر شده درباره شمار کشته‌ها و بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر در ایران را رد کرد. وی اما در عین حال هیچ آماری ارائه نداد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور روز شنبه درباره تعداد افراد کشته و بازداشت‌شده در جریان اعتراضات گفت: «من آخرین آمار را ندارم.»

وی اضافه کرد: «خوشبختانه افرادی که خارج از کشور هستند هیچ دسترسی به اطلاعات و آمار ندارند؛ آمارهای مختلفی می‌دهند و هیچ کدام از آنها اعتبار ندارد.»
با این حال دادستان کل کشور بدون اشاره به فرد خاصی گفت: «هیچ مقامی مجاز نیست بدون داشتن آمار و اطلاعات دقیق، چنین اظهاراتی داشته باشد.»
جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور، نیز ضمن «نامعتبر دانستن» آمار اعلام شده درباره کشته‌شدگان اعتراضات آبان وعده داد که دادستانی کل کشور بر اساس آمار دریافتی از پزشکی قانونی آمار را اعلام خواهد کرد.
روز شنبه همچنین سخنانی به نقل از معاون وزیر کشور منتشر شد که گفته بود حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، چند روز پیش از اجرای طرح افزایش قیمت بنزین از زمان اجرای آن مطلع بوده است.
آقای روحانی گفته بود که تعیین زمان اعلام افزایش قیمت بنزین را به وزارت کشور واگذار کرده و خود او صبح روز جمعه بیست و چهارم آبان از این موضوع مطلع شده است.
ساعاتی پس از انتشار سخنان آقای عرف، دفتر معاون سیاسی وزیر کشور سخنان منتشر شده را «مخدوش» خواند و اعلام کرد که تعیین زمان بندی دقیق اجرای این طرح در دولت مطرح نشده است.

دیدار دو جنایتکار جمهوری ننگین اسلامی ایران ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در سوریه می‌سازد

دیدار دو جنایتکار  جمهوری ننگین اسلامی ایران ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در سوریه می‌سازد

ایران و سوریه تفاهمنامه‌ای به منظور احداث ۳۰ هزار واحد مسکونی امضا کردند. به گفته مقامات ایرانی با ورود بخش خصوصی این تعداد به ۲۰۰ هزار واحد خواهد رسید و به اشتغال ۲۸۰ هزار نیروی کار ایرانی منجر می‌شود.
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی احداث ۳۰ هزار واحد مسکونی را از اولویت‌های تفاهمنامه ایران و سوریه اعلام کرده و گفته است که دولت سوریه متعاقباً این موضوعات را اعلام خواهد کرد.
مقامات ایران گفتند که در شرایط فعلی رکود بخش ساخت و ساز این تفاهمنامه می‌تواند مناسب باشد و تاسیس ۳۰ هزار واحد مسکونی برای اشتغالزایی ۳۷ هزار نفر خواهد بود اما اگر تعداد واحدهای مسکونی تا ۲۰۰ هزار واحد افزیش پیدا کند این رقم به ۲۸۰ هزار نفر می‌رسد.
بر اساس این توافقنامه‌ که رسانه‌های ایران آن را راهبردی توصیف کردند، سه شرکت دولتی مشترک تاسیس می‌شود.
قطر و عربستان سعودی رقیب ایران
خبرگزاری ایسنا در گزارشی که درباره این موضوع منتشر کرده نوشته است که "رقبا هم بیکار ننشسته‌اند". به گفته نایب رئیس انجمن انبوه‌سازان، عربستان سعودی هفت میلیارد و قطر دو میلیارد دلار برای ساخت واحدهای مسکونی در سوریه اختصاص می‌دهند.
در گزارش ایسنا همچنین آمده است که ایران با توجه به کمک‌هایی که از قبل به سوریه داشته است، می‌تواند از این موضوع به عنوان اعتبار استفاده کند و سوریه خود را مدیون ایران می‌داند.
نگرانی بخش خصوصی ایران
اما احداث واحدهای مسکونی ایران در سوریه به دلیل مشکلات بانکی و تبادلات مالی در عمل امکان‌پذیر نیست چونکه با اعمال تحریم‌های بانکی آمریکا بخش خصوصی ایران برای حضور در پروژه‌های سوریه نمی‌توانند مبادلات بانکی انجام دهند.
بخش خصوصی ایران به دولت پیشنهاد کرده است برای مبادلات مالی پیمانکاران شعباتی از بانک‌های ایرانی را در سوریه فعال کند تا پیمانکاران بتوانند به راحتی مبادلات مالی را انجام دهند.
محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در این زمینه گفته است که روابط بانکی از طریق بانک مشترک ایرانی- سوری با مدل هماهنگ با بانک‌های مرکزی دو کشور در مسیر عملیاتی است.
تسویه حساب ایران با سوریه
با وجود امید ایران برای گرفتن سهم بیشتر در بازسازی سوریه برخی از مقامات دولتی در این باره تردید دارند. حدود هفت سال است که ایران از رژیم بشار اسد در جنگ داخلی این کشور حمایت مالی و نظامی می‌کند. اما درباره مقدار کمک‌های ایران به سوریه آمار دقیقی در دست نیست.
برایان هوک، رئیس "گروه اقدام ایران" در وزارت خارجه آمریکا اخیرا از صرف "۱۶ میلیارد دلار" توسط حکومت ایران برای شبه‌نظامیانش در سوریه و عراق خبر داد.
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، چند ماه پیش در دیدار با "عماد خمیس"، نخست‌وزیر سوریه گفت کمک‌های ایران به سوریه باید در مناسبات بین تهران و دمشق تسویه شود.
فلاحت‌پیشه در آن دیدار کمک‌هایی را که جمهوری اسلامی صرف بقای حاکمیت بشار اسد کرده "حق الناس" خواند.
به گفته رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شواری اسلامی، با امضای برخی پروتکل‌ها سازوکار لازم در رابطه با بازپردخت هزینه های ایران در سوریه پیش‌بینی شده شده، ولی در اجرای این توافق‌ها از جانب دولت سوریه "فرصت‌سوزی و کم کاری" شده است.

علیرضا رحیمی: مجلس کمیته حقیقت‌یاب تشکیل دهد


علیرضا رحیمی: مجلس کمیته حقیقت‌یاب تشکیل دهد

عضو هیات رئیسه مجلس با تسلیت به خانواده‌‌های جان‌باختگان، خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای گزارشی جامع از کشته‌شدگان، مجروحان و دستگیرشدگان اعتراضات آبان شد. مقامات رسمی هم‌چنان از ارائه آمار مربوطه طفره می‌روند.
علیرضا رحیمی، عضو فراکسیون امید، در نامه‌ای خطاب به رئیس مجلس، یادآوری کرده که هیچ آماری از جان باختگان و مصدومان اعتراضات آبان موجود نیست و هیچ همدلی و دلجویی نیز با آسیب دیدگان صورت نگرفته است.
رحیمی به علی لاریجانی نوشته است: «از آن‌جا که اکثریت آسیب‌دیدگان از مردم معترض و غالباً از طبقات ضعیف جامعه بوده‌اند و هیچگونه همدلی و دلجویی از آنان به عمل نیامده و همین امر موجب دلخوری در بخش بیشتری را فراهم کرده است و از طرفی هیچگونه گزارش موثقی از بازداشت‌شدگان وضعیت پرونده قضایی آن‌ها ارائه نشده؛ بنابراین تقاضا دارد با قید فوریت تدبیر فرمایید تا کمیته‌ای حقیقت‌یاب از مجلس شورای اسلامی زیر نظر هیئت رئیسه مجلس تشکیل گردیده و در خصوص افراد کشته شده و مصدومین و بازداشت شدگان حوادث آبان‌ماه و همچنین تدابیر وزارت کشور در مواجهه با اعتراضات خصوصا نحوه مقابله نیروهای انتظامی و امنیتی گزارش جامعی تهیه و به مجلس شورای اسلامی ارائه گردد.»
او افزوده که ارائه یک گزارش مستند و جامع متکی بر حقایق رویدادها می‌تواند به ابهامات و سوالات فراوانی را که برای مردم و نمایندگان مجلس ایجاد شده، ساخ دهد و "در ترمیم آلام و کدورت‌های پیش‌آمده و خصوصا رسیدگی به وضعیت پیش آمده موثر باشد."
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید دستکم ۱۶۱ نفر در اعتراضات آبان در ایران کشته شده‌اند، وبسایت کلمه نیز از ۳۶۶ کشته خبر می‌دهد. مقامات رسمی جمهوری اسلامی به جای اعلام تعداد رسمی جان باختگان، تنها به تکذیب خبرهای موجود اکتفا کرده‌اند و از ذکر شمار بازداشت شدگان نیز خودداری می‌کنند.
در تازه‌ترین خبر، جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور در نشست خبری شنبه نهم آذر عنوان کرد که  آمار نهادهای بین‌المللی معتبرنیست و دادستانی بر اساس آمار پزشکی قانونی به زودی تعداد را اعلام می‌کند
دادستان کل کشور نیز به خبرگزاری ایلنا گفته که هیچیک از آمارهای افراد خارج از کشور اعتبار ندارند. محمد جعفر منتظری بازداشت ۷ هزار نفر را نیز تکذیب کرده و گفته است: «هیچ مقامی مجاز نیست بدون داشتن اطلاعات دقیق آمار بدهد.»
او هم‌زمان اعلام کرده که بازجویی از متهمان رویدادهای اخیر ادامه دارد اما رقم دستگیرشدگان را تحت این عنوان که تعدادشان متغیر است، بیان نکرد.
چهار روز قبل، حسین نقوی حسینی، نماینده اصولگرا و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، ز دستگیری ۷۰۰۰ معترض در جریان تظاهرات آبان خبر داده بود. یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران نیز روز جمعه ۸ آذر اعلام کرد که ۲۹استان و صدها شهر صحنه اعتراضات بودند و بازداشت‌ها ادامه دارند.
پروانه سلحشوری نماینده مجلس روز جمعه ۸ آذر در توییتی نوشت: «مردم صدای اعتراضشان را رساندند اما با گلوله و بازداشت، جواب کوچک و بزرگ را دادند. عده‌ای تخریب‌گر در کنار مردمی که فقط به وضع معیشت خویش معترض بودند، قرار داده شدند. قلع و قمع مردم، با جنگ‌جهانی و کربلای۴ مقایسه شد. به نام دین، دستور ذبح و شکنجه مردم در سیمای غیرملی صادر شد.»

نماینده طویله ولایت وقیح مجلس قدیم ایران : در ۷۱۹ نقطه از کشور شاهد شلوغی و اغتشاش بودیم

نماینده طویله ولایت وقیح مجلس قدیم ایران : در ۷۱۹ نقطه از کشور شاهد شلوغی و اغتشاش بودیم

اعتراضات اخیر "۷۱۹ نقطه" ایران را دربر گرفته است. یک روزنامه‌نگار اصولگرا اظهار داشت که ۱۰ شهر شاهد درگیری مسلحانه بوده‌اند. یک سردار سپاه هم به نقل از "صاحب‌نظران" گفت با این وضعیت نمی‌توان "به‌درستی" کشور را اداره کرد.
یک مامور انتظامی ایران در برابر معترضان
روز شنبه، نهم آذر (۳۰ نوامبر) شماری از مسولان حکومتی و نظامی جمهوری اسلامی در باره اعتراض‌های اخیر اظهاراتی ایراد کردند. یکی از آنها جمال عرف، معاون سیاسی وزیر کشور بود که در حاشیه نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره شمار کشته‌شدگان اعتراضات اخیر گفت، آمار قربانیان را دادستانی براساس آماری که از پزشکی قانونی می‌گیرد اعلام خواهد کرد.
به گفته او آمار اعلام شده از جانب نهادهای حقوق‌بشری بینالمللی "معتبر نیست". به اعتقاد عرف، آنها شمار قربانیان را بیش از آنچه که بوده اعلام می‌کنند.
معاون سیاسی وزیر کشور در ادامه اظهار داشت: «بالاترین آمار تخریب در بانک‌ها بوده است.»
پیش‌تر برخی از مقامات حکومتی، اعتراضات اخیر را اقدامی "با برنامه‌ریزی قبلی" برای تخریب مراکز نظامی و انتظامی و ساختمان‌های دولتی جمهوری اسلامی خوانده‌ بودند.
یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه پاسداران نیز در مراسمی در اصفهان به بررسی اعتراضات پرداخت. به اعتقاد او، ناآرامی‌های سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۹۶ به لحاظ گستردگی "بسیار کوچک‌تر" از اعتراضات اخیر بوده‌اند.
جوانی تصریح کرد: «این وقایع با این گستردگی و ابعاد در طول عمر چهل ساله انقلاب اسلامی در نوع خود بی‌نظیر بود. ما حوادثی هم در ماه‌های ابتدایی انقلاب از حیث بی‌ثبات‌سازی داشتیم و در آن حوادث اکثرا مناطق قومیتی مورد توجه بود اما اتفاقی که در روزهای پایانی آبان‌ماه رخ داد، مسئله‌ای گسترده و جدید بود.»
معاون سیاسی سپاه ضمن بیان اینکه اعتراضات در ۲۹ استان صورت گرفته‌اند اظهار داشت: «همه صاحب‌نظران بر این باورند که با این وضعیت اقتصادی و فشار و تحریم‌های خارجی نمی‌توان به‌درستی به اداره کشور پرداخت.»
جوانی در ادامه تاکید کرد که شهروندان "به صورت طبیعی"  به اعتراض می‌پردازند «و نیروها حق دخالت در اعتراضات را ندارند تا زمانی که اعتراض به اغتشاش کشیده شود.»
"جنگ مسلحانه شهری"
محمد جواد کولیوند، نماینده کرج، فردیس، اشتهارد و آسارا در مجلس شورای اسلامی هم در جمع خبرنگاران اظهار داشت، در روز اول اعتراضات علیه گرانی و سهمیه‌بندی بنزین،  در "۷۱۹ نقطه از کشور" تظاهراتی برگزار شده است.
به گفته او، در حوادث اخیر البرز بیش از  ۴۰۰ نفر دستگیر شدند که ۲۰۰ تن از آنان هنوز در زندان به‌سر می‌برند.
عبدالله گنجی، دبیر مسئول روزنامه "جوان"، وابسته به سپاه پاسداران، هم در سرمقاله روز شنبه ۹ آذر این روزنامه بدون نام‌بردن از منابع اطلاعاتی خود نوشت، در بیش از ۱۰ شهر "جنگ مسلحانه" رخ داده است.
به گفته او، معترضان در شهرهای گوناگون "برای بیرون کشیدن سلاح" به ۸۰ مرکز نظامی و انتظامی حمله کرده‌اند و "بخشی از تلفات انسانی در چنین مکان‌هایی بوده است".
گنجی مدعی شده است که ۲۵ درصد دستگیرشدگان در شهر تهران "گرایش‌های سلطنت‌طلبی" دارند.
درگیری‌های خیابانی در بسیاری از شهرهای ایران با آتش‌سوزی همراه بود
رد مسئولیت از جانب مسئولان
مسئولان حکومتی، از رهبر گرفته تا رئیس جمهور و نمایندگان مجلس، مسئولیت حوادث اخیر را به گردن یکدیگر می‌اندازند.
رئیس جمهور روحانی گفته است که "تا صبح جمعه" (۲۴ آبان) از اجرای طرح گرانی و سهمیه بندی‌بنزین اطلاع نداشته است.
محمد جواد کولیوند روز شنبه در پاسخ به پرسش یک خبرنگار در این زمینه گفت: «سران قوا به طور کامل از افزایش قیمت بنزین باخبر بودند ولی برخی با نحوه اجرای آن مخالف بودند.»
او تصریح کرد: «مگر می شود موضوعی در جلسه سران به تصویب برسد و روسا از آن مطلع نباشند؟»
معاون سیاسی وزیر کشور نیز در این زمینه گفت: «روز سه‌شنبه ساعت ۱۰ صبح شورای امنیت کشور برگزار شد و در همان جلسه زمان سهمیه‌بندی مطرح شد. بعد از جلسه صورتجلسه آن در اختیار رئیس جمهور قرار گرفت.»
معاون سیاسی سپاه پاسداران هم در سخنرانی خود به عملکرد مسئولان دولتی در زمینه خبررسانی در باره طرح گرانی و سهمیه‌بندی بنزین انتقاد کرد. به اعتقاد او، مسئولیت ناارامی‌های اخیر بیش از همه متوجه دولت است نه رهبر جمهوری اسلامی.
خامنه‌ای در پی بروز ناآرامی‌ها، سخنرانی کرد و پس از بیان اینکه "در این کار سررشته" ندارد و طرح سهمیه‌بندی و گرانی بنزین "یقینا" برخی مردم را نگران و ناراحت می‌کند، تاکید کرد که چون این طرح از جانب سران سه قوه تصویب شده است، "باید اجرا شود".
خامنه‌ای با این موضع‌گیری مسئولیت طرح و پیامدهای آن را متوجه سران سه قوه کرد.
سردار جوانی در این راستا به "ابهامات و بعضا دلخوری‌ها و گلایه‌هایی از ایشان توسط مردم و حتی نیروی‌های انقلابی و ولایت‌مدار» اشاره کرد و گفت: «این گلایه‌ها و اظهار نظرات خود نشانه این است که این مسئله را آن طور که باید و شاید درک نکردیم و نظر خود را برتر از نظر رهبری می‌دانیم در حالی که ایشان رهبر کشور هستند و تجربه ۳۰ ساله در این زمینه دارند.»

اعتراف مقامات؛ عدم اطلاع‌رسانی عامل گسترش ایدز در ایران


اعتراف مقامات؛ عدم اطلاع‌رسانی عامل گسترش ایدز در ایران

مقامات ایرانی در آستانه روز جهانی ایدز اعتراف کرده‌اند که مردم درباره بیماری ایدز اطلاع کافی ندارند. طبق تخمین این مقامات بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران به ایدز مبتلا هستند. آمار واقعی ولی بیشتر از این تعداد است.
حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور ایران روز شنبه نهم آذر (۳۰ نوامبر) در مراسم روز جهانی ایدز (دهم آذر/ اول دسامبر) اعتراف کرد که به ‌دلیل فقدان آگاهی،‌ مردم حرف‌های مقامات را درباره نحوه ابتلا به ایدز در لردگان باور نکردند.
مشاور روحانی گفت: «اگر ما به اندازه کافی آگاهی داده بودیم، هیچکس نمی‌توانست ادعا کند که به دلیل اقدام یک بهورز و در اثر آزمایش دیابت مردم به اچ آی وی مبتلا شده‌اند. اگر آگاهی عمومی در این زمینه بالا بود، اولین باری که این شایعه پخش شد، مردم فقط به آن می‌خندیدند.»
مشاور حسن روحانی در مراسم روز جهانی ایدز از همه کسانی که در حوزه مهار اچ آی وی (HIV ویروس بیماری ایدز) کار می‌کنند خواست که با توجه به آنچه در لردگان اتفاق افتاد، رویکرد جدیدی اتخاذ کنند تا بیماری ایدز هرچه سریع مهار شود.
اشاره مشاور رئیس جمهور به حادثه‌ای است که برای اهالی روستایی در توابع شهرستان لردگان رخ داد. انتشار خبر ابتلای شمار زیادی از مردم روستای "چنار محمودی" از توابع شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری به بیماری ایدز در شبکه‌های اجتماعی و تجمع مردم این روستا در مقابل ساختمان فرمانداری لردگان خبرساز شد. یک بهیار خانه بهداشت این روستا نیز در ارتباط با این موضوع بازداشت شده بود.
مردم چنار محمودی گفته‌اند که عامل انتقال اچ‌آی‌وی تعدادی "سرنگ‌های آلوده" بوده که از آنها برای گرفتن آزمایش قند خون ساکنان این روستا استفاده شده است.
اما این نخستین بار نیست که مقامات ایرانی به عدم اطلاع‌رسانی مردم و بهیاران اعتراف می‌کنند. پیش از این مقامات ایرانی کشورهای غربی را عامل شیوع ایدز می‌دانستند.
حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انتقاد کرده بود که ایران کشورهای غربی را به‌دلیل شیوع بیماران مبتلا به ایدز نکوهش می‌کرده و تا سال‌ها از روی اشتباه به رسانه‌ها اجازه انتشار آگاهی در این زمینه را نمی‌داده است.
در آستانه روز جهانی ایدز نهم آذر (اول دسامبر) همه ساله در ایران و دیگر نقاط جهان مراسم برگزار می‌شود و آخرین آمار مبتلایان به ایدز ارائه می‌شود.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی ایدز پیام فرستاد و اعلام کرد که پایان دادن به ایدز تا سال ۲۰۳۰ فقط با همراهی همه کشورها و جوامع امکانپذیر است.
به گفته گوترش هنوز ۳۸ میلیون نفر با اچ آی وی در جهان زندگی می‌کنند. گوترش افزود که بیش از ۲۳ میلیون انسان که با اچ آی وی زندگی میکنند، در ۲۰۱۸ خدمات درمانی دریافت کردند. دبیر کل سازمان ملل انتقاد کرده است که سال گذشته منابع مالی مورد نیاز حدود یک میلیارد دلار کاهش یافت.
معاون وزیر بهداشت: آموزش در خصوص بیماری در ایران غلط است
علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در نشست روز جهانی ایدز که در وزارت بهداشت برگزار شد گفت: «در حال حاضر نوع نگاهی که به پدیده آموزش در خصوص این بیماری داریم، بسیار غلط است. سال‌هاست به حرف‌هایی گوش می‌دهیم که غیر کارشناسی بوده و سیاست‌های ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل است که در بیماریابی افراد مبتلا به ایدز دچار ضعف می‌شویم.»
معاون وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌های خود افزود: «هر زمان ما در وزارت بهداشت تصمیم بر اطلاعرسانی نسبت به بیماری و مشکلات آن گرفتیم سازمان‌ها و نهادهای مختلف و حتی بی‌ربط در این امور دخالت کردند.»
جدیدترین آمار تعداد مبتلایان به ایدز در ایران
پروین افسر کازرونی رئیس اداره ایدز و کنترل بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت هم در آستانه روز جهانی ایدز در مورد آخرین وضعیت آماری ابتلا و درمان ایدز در ایران گفت که کل موارد ثبت شده این بیماری از ابتدا تا کنون ۴۰ هزار و ۵۷۳ نفر بوده‌اند که ۶۰ درصد به دلیل اعتیاد تزریقی و ۲۲ درصد به دلیل رابطه جنسی پرخطر به این بیماری مبتلا شده‌اند.
این مقام وزارت بهداشت ایران درباره سهم مردان و زنان مبتلا به ایدز هم گفت که سهم زنان ۱۸ درصد و سهم مردان ۸۲ درصد بود است. او همچنین تاکید کرد که ۵۰ درصد کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص در گروه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال بوده‌اند.
رئیس اداره ایدز و کنترل بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: «رسالت مهم ما دادن آگاهی به مردم جهت پیشگیری، برطرف کردن باورهای غلط، فراهم آوردن امکان تشخیص زودهنگام بیماری و ارائه درمان بموقع است.»
به گفته این مقام وزارت بهداشت تعداد ۶۰ هزار مبتلای زنده در ایران تخمین زده می‌شود اما درحال حاضر ۲۱ هزار و ۶۳۵ مورد آنها تشخیص داده شده‌اند. این آمار نشان می‌دهد که ۶۵ درصد موارد مبتلا از وضعیت خود آگاه نیستند و تشخیص داده نشده‌ و تحت مراقبت و درمان نیستند و به این ترتیب ویروس از فرد مبتلا به همسر و فرزندش منتقل شده و موارد افزایش می‌یابد.
آماری که مقامات ایرانی اعلام کرده‌اند بر اساس موارد ثبت شده بوده است، اما آمار واقعی شمار مبتلایان به ایدز بیشتر از این تعداد تخمین زده می‌شود.

نماینده مجلس: ما یکی دو تا آقا بالا سر نداریم

نماینده مجلس: ما یکی دو تا آقا بالا سر نداریم

عضو فراکسیون امید می‌گوید اکثریت نمایندگان مجلس با گرانی بنزین مخالف بودند اما مجلس واقعا "در راس امور" نیست. تصمیم‌گیری در مورد افزایش قیمت بنزین در جلسه سران سه قوه گرفته شد و رهبر جمهوری اسلامی هم آن را تائید کرد.
پروانه سلحشوری، عضو فراکسیون اصلاح‌طلبان مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم دخالت مجلس در برخی تصمیم‌گیری‌ها نظیر گرانی بنزین می‌گوید در این گونه موارد "معادلات دیگری هم دخیل است" و مسئله فقط آنچه در مجلس می‌گذرد نیست.
خبرگزاری ایسنا، شنبه نهم آذر ماه به نقل از سلحشوری نوشت: «سخت‌ترین جا برای ما این است که از بیرون به مجلس دستوری داده شود. مثلا در مصوبه اخیر بنزین مجلس کاملا با آن مخالف بود. این موضوع هم در بودجه سال گذشته و هم در سال جاری مطرح و رد شده بود زیرا نمایندگان می‌گفتند باعث تشنج می‌شود.»
تصمیم‌گیری در مورد افزایش بهای  بنزین خیلی غافلگیرانه و تنها ساعتی پیش از اجرای آن اعلام شد. مطابق مصوبه شورای هماهنگی سران سه قوه که به تائید رهبر جمهوری اسلامی علی خامنه‌ای رسیده از بامداد جمعه، ۲۴ آبان بهای هر لیتر بنزین سهمیه‌ای با پنجاه درصد افزایش ۱۵۰۰ تومان و قیمت بنزین آزاد با سه برابر افزایش سه هزار تومان شد.
نماینده اصلاح‌طلب تهران میگوید که اکثریت نمایندگان مجلس با این تصمیم "کاملا مخالف" بوده‌اند و همین امر نشان می‌دهد "در حال حاضر واقعا این طور نیست که مجلس در رأس امور باشد".
جایگاه مجلس؛ توهم، ادعا، واقعیت؟
خانم سلحشوری حدود دو هفته پیش و با آغاز اعتراض‌های گسترده به گرانی بنزین سخنان مشابهی مطرح کرده و در یک پیام توئیتری پیشنهاد کرده بود با این روند بهتر است مجلس بعدی تعطیل شود.

از وقتی گران شده، مردم در تماس‌های مکرر ابراز نگرانی می‌کنند.
هموطنان عزیز، مدت‌هاست مجلس در رأس امور نیست. این موضوع در جلسه سران سه قوه تصمیم‌گیری شده. همین یک رکن دموکراسی را نیم‌بند داشتیم که فاتحه آن هم خوانده شد. مجلس بعدی را تعطیل کنید، خودش است.
 میزان رای مردم است" و "مجلس در رأس امور است" عبارت‌هایی هستند که همه کارگزاران حکومت، از جمله جناح موسوم به اصلاح‌طلب، بارها به نقل از نخستین رهبر جمهوری اسلامی، روح‌الله خمینی، تکرار کرده‌اند.
با این همه علی مطهری، یکی دیگر از اعضای کنونی فراکسیون امید حدود هشت سال پیش و قبل از روی کار آمدن دولت حسن روحانی و راه یافتن سلحشوری به مجلس گفته بود که مجلس به "شعبه‌ای از دفتر نمایندگی رهبری" تبدیل شده و بسیاری از نمایندگان رای خود را مطابق نظر او می‌دهند.
پروانه سلحشوری با اشاره به دو لایحه مرتبط با گروه ویژه اقدام مالی (FATF) که در مجلس و هیئت دولت تصویب شده اما مجمع تشخیص مصلحت نظام آنها را بلاتکلیف گذاشته گفته است: «مجمع تشخیص اخیرا به خود حق قانون‌گذاری می‌دهد؛ بنابراین ما یکی،‌ دو تا آقابالاسر نداریم. همه زورشان به ما می‌رسد.»
در جریان اعتراض‌های آبان ماه ۱۳۹۸ شعار علیه یزیدعلی خامنه‌ای و آتش زدن تصویرهای او زیاد تکرار شده است
در جریان سرکوب خشونت‌آمیز اعتراض‌های اخیر که به بسیاری از استان‌های ایران کشیده شد تعداد زیادی کشته، مجروح و بازداشت شده‌اند. سازمان عفو بین‌الملل، هشتم آذر در تازه‌ترین گزارش خود می‌گوید در جریان این سرکوب‌ها دست‌کم ۱۶۱ نفر جان باخته‌اند. کانال تلگرامی وب‌سایت کلمه به نقل از یک منبع آگاه شمار قربانیان را ۳۶۶ نفر گزارش کرده است.
روزنامه اعتماد پنجم آذر به نقل از حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نوشت در جریان ناآرامی‌های اخیر حدود هفت هزار نفر بازداشت شده‌اند. مطابق برخی گزارش‌ها شماری از قربانیان اعتراض‌های آبان ماه به طور مستقیم هدف گلوله نیروهای امنیتی و اطلاعاتی قرار گرفته‌اند.
«گلوله و بازداشت، جواب معترضان کوچک و بزرگ»
پروانه سلحشوری شامگاه هشتم آذرماه در یک پیام توئیتری نوشت که در اعتراض‌های اخیر "جواب کوچک و بزرگ" با گلوله و بازداشت داده شده است.
 جریان سرکوب خشونت‌آمیز اعتراض‌های اخیر که به بسیاری از استان‌های ایران کشیده شد تعداد زیادی کشته، مجروح و بازداشت شده‌اند. سازمان عفو بین‌الملل، هشتم آذر در تازه‌ترین گزارش خود می‌گوید در جریان این سرکوب‌ها دست‌کم ۱۶۱ نفر جان باخته‌اند. کانال تلگرامی وب‌سایت کلمه به نقل از یک منبع آگاه شمار قربانیان را ۳۶۶ نفر گزارش کرده است.
روزنامه اعتماد پنجم آذر به نقل از حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نوشت در جریان ناآرامی‌های اخیر حدود هفت هزار نفر بازداشت شده‌اند. مطابق برخی گزارش‌ها شماری از قربانیان اعتراض‌های آبان ماه به طور مستقیم هدف گلوله نیروهای امنیتی و اطلاعاتی قرار گرفته‌اند.
«گلوله و بازداشت، جواب معترضان کوچک و بزرگ»
پروانه سلحشوری شامگاه هشتم آذرماه در یک پیام توئیتری نوشت که در اعتراض‌های اخیر "جواب کوچک و بزرگ" با گلوله و بازداشت داده شده است.
مردم صدای اعتراضشان را رساندند اما با گلوله و بازداشت، جواب کوچک و بزرگ را دادند. عده‌ای تخریب‌گر در کنار مردمی که فقط به وضع معیشت خویش معترض بودند، قرار داده شدند.
قلع و قمع مردم، با جنگ‌جهانی و کربلای۴ مقایسه شد. به نام دین، دستور ذبح و شکنجه مردم در سیمای غیرملی صادر شد.
مردم صدای اعتراضشان را رساندند اما با گلوله و بازداشت، جواب کوچک و بزرگ را دادند. عده‌ای تخریب‌گر در کنار مردمی که فقط به وضع معیشت خویش معترض بودند، قرار داده شدند.
قلع و قمع مردم، با جنگ‌جهانی و کربلای۴ مقایسه شد. به نام دین، دستور ذبح و شکنجه مردم در سیمای غیرملی صادر شد. 
محمد‌علی عزیز‌جعفری @Azizjafaari_ir
بی‌خبری مقام مسئول ما از زمان گران شدن بنزین و اطلاع در صبح جمعه خبرجدیدی برای مردم بود اما تعجب‌ برانگیز نبود.
چون بیش از ۶سال است مردم معیشت خود را دستخوش همین بی‌خبری‌ها می‌بینند.فقط نمی‌دانند چگونه باید اعتراضشان را به گوش ایشان برسانند که بدخواهان فرصت سوء استفاده پیدانکنند.

اشاره این نماینده مجلس، از جمله به اظهارات چند روز پیش سرتیپ سالار آبنوش، فرمانده عملیات سازمان بسیج و سخنان ابوالفضل بهرام‌پور "کارشناس ارشد ادبیات و علوم قرآنی" در یک برنامه تلویزیونی است.
فرمانده عملیات بسیج در یک سخنرانی در همدان با بیان این که در اعتراض‌های آبان ماه "فقط خدا ما را نجات داد" گفته است: «جنگ جهانی تمام عیاری علیه نظام و انقلاب وضع حمل کرد و خوشبختانه نوزاد آن در لحظه تولد فوت کرد.»
"زجرکش کردن معترضان" به "حکم الله"
ابوالفضل بهرام‌پور در گفت‌وگو با شبکه یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی با استناد به آیاتی از قرآن گفته بود که با معترضان باید مطابق "حکم الله" عمل کرد و این حکم کشتن و "زجرکش کردن" آنها است.
مسئولان ارشد جمهوری اسلامی، از جمله رئیس جمهوری حسن روحانی با تکرار ادعاهای خامنه‌ای معترضان را "عده‌ای معدود" اغتشاشگر و اشرار خوانده‌اند که از طریق "دشمنان خارجی" و با واسطه شماری از "رسانه‌های معاند" فارسی‌زبان خارج از کشور تحریک و هدایت شده‌اند.
حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران چهارم آذر ماه در جمع حامیان حکومت در تهران حرکت‌های اعتراضی آبان ماه را یک "سناریوی جهانی" خواند که به گفته او توسط "پیاده‌نظام‌های دشمن" به اجرا گذاشته شد اما ناکام ماند.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
مهدی کروبی، نامزد معترض به نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ در پیامی به این سخنان و ادعاهای سالار آبنوش واکنش نشان داد و نوشت: «فرمانده جدید سپاه، این سرلشکر یک شبه، اعتراض به حق مردم را جنگ و سناریوی کامل جهانی می‌نامد و دیگر عضو این نهاد نظامی سرکوب چند روزه زن و مرد بی‌دفاع این سرزمین را پیروزی در جنگ جهانی تمام عیار می‌خواند و عجیب آنکه کسی هم آنان را از بیان چنین سخنان سفیهانه‌ای که بدون تردید شعله‌های خشم و نفرت ملت را دوچندان می‌کند، بر حذر نمی‌دارد.»
کروبی که از بهمن سال ۸۹ تا کنون بدون محاکمه و حکم قضایی در بازداشت خانگی به سر می‌برد از "سکوت رجال سیاسی و جریان‌های موثر در قبال چنین فجایعی" اظهار تعجب کرده است.

جمهوری اسلامی می‌گوید سوریه برای سفر زیارتی امن است

جمهوری اسلامی می‌گوید سوریه برای سفر زیارتی امن است

شهر خان شیخون در سوریه
خبرگزاری فارس به نقل از سازمان حج و زیارت جمهوری اسلامی اعلام کرد که با توجه به «برقراری امنیت در سوریه»، این سازمان بار دیگر از کسانی که خواستار انجام سفر زیارتی به سوریه هستند، ثبت‌نام می‌کند.
مدت این سفرها چهار و پنج روزه است و قرار است از نیمه دوم آذرماه آغاز شود. هزینه این سفر بین سه تا چهار میلیون تومان برای هر نفر اعلام شده است.
با آغاز جنگ داخلی در سوریه، سفرهای زیارتی از ایران به این کشور متوقف شد. سوریه از سال ۱۳۸۹ درگیر جنگ داخلی شد و ایران در این جنگ در نقش یکی از دو حامی اصلی بشار اسد ظاهر شده و هم‌چنان در این کشور حضور مستشاری و نظامی دارد.
طی سال‌های گذشته، جمهوری اسلامی افرادی از ایران یا افغانستان را با عنوان مدافعان حرم به سوریه اعزام می‌کرد.
جنگ داخلی در سوریه با حمایت ایران، بین ۲۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار کشته و میلیون‌ها آواره برجای گذاشته است.

رئيس سازمان پدافند غیرعامل: قطع اینترنت اقدام عصر حجری بود

رئيس سازمان پدافند غیرعامل: قطع اینترنت اقدام عصر حجری بود

سردار غلامرضا جلالی گفته است «عدم مدیریت درست شبکه‌های اجتماعی» عامل قطع اینترنت بود
غلامرضا جلالی، رئيس سازمان پدافند غیرعامل ایران، روز شنبه قطع کردن کامل اینترنت در کشور را اقدامی «عصر حجر»ی توصیف کرد.
به گزارش ایرنا، او که روز شنبه، ۹ آذر، در «مجمع فعالان بسیجی و جهادی دفاع سایبری» سخنرانی کرد از «عدم مدیریت درست شبکه‌های اجتماعی» به عنوان عامل قطعی اینترنت نام برده است.
آقای جلالی در توضیح مدیریت درست شبکه به بحث «شبکه‌های اجتماعی خارج‌‌پایه» اشاره کرده و گفته است باید وضعیت این شبکه‌ها مدیریت می‌شدند.
در حال حاضر جز اینستاگرام، همه شبکه‌های مهم اجتماعی خارجی در ایران فیلتر هستند. مشخص نیست منظور آقای جلالی فیلتر کردن اینستاگرام است یا بحث راه‌اندازی شبکه‌های اجتماعی داخلی مدنظر او بوده است.
او همچنین با انتقاد از نحوه اجرای طرح گران‌ کردن بنزین گفت: «این طرح به حدی بد اجرا شد که برخی معتقدند احتمال نفوذ دشمن در سیستم مدیریتی کشور وجود دارد.»
آقای جلالی درباره تست شبکه ملی اطلاعات در جریان اعتراض‌های اخیر نیز گفت: «این شبکه زمانی می‌تواند آزمون پس دهد که از خارج کشور اینترنت قطع شود، نه این که به صورت انتخابی اینترنت برای برخی بخش‌ها وصل باشد.»
مقام‌های حکومت ایران از روز ۲۵ آبان برای جلوگیری از گسترش اعتراض‌ها و اطلاع‌رسانی درباره سرکوب معترضان اقدام به قطع اینترنت کردند. اینترنت کماکان در استان‌های خوزستان و سیستان و بلوچستان قطع است.

صالحی بازرس آژانس انرژی اتمی را به تلاش برای «خرابکاری صنعتی» متهم کرد

صالحی بازرس آژانس انرژی اتمی را به تلاش برای «خرابکاری صنعتی» متهم کرد


صالحی گفته در خیلی از وسایلی که برای صنعت هسته‌ای ایران خریده می‌‌شود، خرابکاری صورت می‌گیرد
کمتر از یک ماه پس از اخراج یک بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران، علی‌اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ایران، روز شنبه، ۹ آذرماه، این بازرس را متهم کرد که قصد «خرابکاری صنعتی» در تاسیسات هسته‌ای کشور را داشته است.
او که با باشگاه خبرنگاران جوان گفت‌وگو می‌کرد گفت که این بازرس «مواد مشکوک» با خود حمل کرده است و اقدامات او در راستای خرابکاری‌های قبلی ارزیابی می‌شود که علیه صنعت هسته‌ای ایران رخ داده است.
مقام‌های سازمان انرژی هسته‌ای ایران اوایل آبان سال جاری یکی از بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برای مدت کوتاهی بازداشت کرده و مدارک سفر وی را نیز گرفتند.
به ادعای ایران، دستگاه‌های امنیتی در نطنز درباره وجود مواد خطرناک همراه این بازرس آژانس هشدار داده بودند و آزمایش‌ها نیز نشان از مواد «منفجره نیترات» داشته است.
در واکنش به این اتهام، در همان زمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که روایت ایران در این زمینه را قبول ندارد.

اتحادیه اروپا و آمریکا نیز در واکنش‌های جداگانه از رفتار ایران انتقاد کردند.
در همین زمینه نماینده اتحادیه اروپا روز ۱۶ آبان در نشست ویژه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از اقدام ایران در اخراج این بازرس اظهار «نگرانی عمیق» کرد.
نماینده اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه از حادثه‌ای که برای بازرس آژانس پیش آمده عمیقا نگران شده و با این که اکنون موضوع «حل شده است»، اما اروپا از ایران می‌خواهد اطمینان دهد که در آینده از وقوع دوباره این گونه رخدادها جلوگیری می‌کند.
علی‌اکبر صالحی روز شنبه همچنین در گفت‌وگوی خود با خبرنگاران به مشکلات تامین وسایل صنعت هسته‌ای ایران اشاره کرده و گفت: «خیلی از وسایل را از خارج خریداری می‌کنیم، ولی آنها در این وسایل خرابکاری می‌کنند.»
او همچنین خبر داد «نمایشگاهی از خرابکاری‌های صنعتی در سازمان انرژی اتمی داریم»، ولی به زمان یا جزئیات این نمایشگاه اشاره نکرد.

انتقاد شدیداللحن همسر نازنین زاغری از بوریس جانسون

انتقاد شدیداللحن همسر نازنین زاغری از بوریس جانسون


دیدار ریچارد رتکلیف در دیدار با بوریس جانسون در سال ۲۰۱۷
ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری، در نامه‌ای انتقادی بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، را به دادن قول‌های صرفا «فریبنده» متهم و او را مسئول زندانی شدن چند دوتابعیتی دیگر در ایران معرفی کرد.
محتوای این نامه را که آقای رتکلیف بیش از سه ماه پیش به طور خصوصی برای بوریس جانسون نوشته روزنامه بریتانیایی گاردین روز جمعه، هشتم آذرماه، منتشر کرد.
ریچارد رتکلیف در این نامه نوشته است: «داستان [خانواده] ما نشان می‌دهد که پاسپورت بریتانیایی در دوره شما چه ارزشی دارد.... کار نخست وزیر پیش از هر چیز حفاظت از شهروندان آن هم در زمانی است که بیش از همه آسیب‌پذیرند، چه داخل و چه خارج کشور.»
همسر نازنین زاغری که تازه چند ماه پیش توانست دخترش گابریلا را دوباره ببیند، ولی هنوز نتوانسته است همسرش یعنی خانم زاغری را به بریتانیا بازگرداند می‌گوید با این نامه انتظار داشته است با بوریس جانسون دیدار کند، ولی موفق نشده است.
او نخست وزیر بریتانیا و متحدانش را متهم می‌کند که در این مدت تنها «با گل‌آلود کردن آب» حول پرونده همسرش به پروپاگاند جمهوری اسلامی کمک کرده‌اند.

ریچارد رتکلیف در ادامه از بوریس جانسون می‌پرسد که چرا در زمانی که مقام وزارت خارجه را داشت به قول خود برای بازپرداخت بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی لندن به تهران عمل نکرده است.
در نامه اشاره می‌شود که بوریس جانسون در سال ۲۰۱۷ خبر بازپرداخت بدهی را به روزنامه‌های دست راستی درز داده، اما کاری بیش از این نکرده است.
در آن زمان روزنامه تلگراف گزارش داده بود که دولت بریتانیا اعلام آمادگی کرده تا در ازای آزادی نازنین زاغری ۴۰۰ میلیون پوند (معادل ۵۲۷ میلیون دلار) پول به ایران بابت یک بدهی قدیمی بازپرداخت کند.
ماجرای بدهی لندن به تهران به حدود ۴۰ سال قبل بازمی‌گردد که دولت وقت ایران برای خرید ۱۷۵۰ دستگاه تانک چیفتن، مبلغ ۶۰۰ میلیون پوند به بریتانیا پرداخت.
بریتانیا تا سال ۱۹۷۹ تعداد ۱۸۵ تانک به ایران تحویل داد، اما پس از انقلاب سال ۵۷ از فروش اسلحه به ایران خودداری کرد.
ریچارد رتکلیف در نامه خود خطاب به بوریس جانسون می‌نویسد: «من خصوصی به وزارت خارجه گفته‌ام که از نظر من شما با اقدامات خود مستقیما به زندانی شدن دیگر دوتابعیتی‌ها دامن زدید و در حال حاضر کسانی [در ایران] در زندان هستند که اگر شما آن قول‌ها را نداده بودید به حبس نمی‌افتادند.»
کایلی مور گیلبرت، استاد دانشگاه ملبورن که تابعیت استرالیا- بریتانیا را دارد، تقریبا یک سال است که در زندان اوین به سر می‌برد. محمدرضا هاشمی نبی هم دی‌‌ماه سال ۹۵ هنگام ورود به ایران به دست «ماموران سپاه پاسداران» بازداشت شد.
کمال فروغی هم دیگر شهروند دوتابعیتی است که هم‌اکنون در ایران در حبس به سر می‌برد.
وزیر خارجه ایران در مهرماه سال جاری گفت که بریتانیا در ازای آزادی نازنین زاغری پیشنهاد داده بود که ۴۰۰ میلیون پوند دارایی ضبط شده ایران را آزاد کند. یک روز بعد همتای بریتانیایی او این ادعا را رد کرد.
خانم زاغری، کارمند بنیاد خیریه تامسون‌ رویترز، فروردین ۹۵ هنگام خروج از ایران در فرودگاه توسط سپاه پاسداران بازداشت و به اتهام «تلاش برای براندازی نرم» به پنج سال حبس محکوم شد، اتهام‌هایی که او، وکیلش و بنیاد تامپسون‌ رویترز به‌شدت رد کرده‌اند.
بوریس جانسون، نخست‌ وزیر بریتانیا، در مهرماه سال جاری از حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری اسلامی، خواست تا شرایط آزادی نازنین زاغری و دیگر شهروندان دوتابعیتی زندانی در ایران را فراهم کند. ایران تاکنون به این درخواست جامه عمل نپوشانده است.

میرحسین موسوی: تیراندازان نماینده حکومت دینی بودند و فرمانده کل‌شان ولی فقیه

میرحسین موسوی: تیراندازان نماینده حکومت دینی بودند و فرمانده کل‌شان ولی فقیه


میرحسین موسوی
میرحسین موسوی، یکی از رهبران جنبش سبز، با صدور بیانیه‌ای خواستار معرفی و محاکمه علنی «آمرین و مباشرین» سرکوب مردم در اعتراض‌های آبان ۹۸ شده و رفتار ماموران حکومت در قبال معترضان را «جنایت آشکار» خواند.
او همچنین تاکید می‌کند که «ماموران و تیراندازان آبان ۹۸ نمایندگان یک حکومت دینی» بودند و «فرمانده کل قوا»ی آنها «ولی فقیه با اختیارات مطلقه».
بیانیه‌ آقای موسوی را روز شنبه، ۹ آذرماه، وب‌سایت کلمه منتشر کرد.
در این بیانیه آقای موسوی تصمیم حکومت برای گران کردن بنزین را «غیرمعقول و کاسبکارانه و مخالف منافع اقشار مستضعف» توصیف کرده است.
در روزهای پس از گران‌ شدن بنزین، حسن روحانی، رئيس‌ جمهور ایران این تصمیم را کمک به اقشار آسیب‌پذیر و تحت فشار خوانده بود.
سپس علی خامنه‌ای در نخستین واکنش خود به اعتراضات به گرانی بنزین در ایران رسما اعلام کرد که گرچه در این خصوص «سررشته‌ای» ندارد، ولی از تصمیم سران قوا حمایت می‌کند و باید اجرا شود.

میرحسین موسوی در بخش دیگری از این بیانیه اعتراض‌های آبان ۹۸ را «نشان‌دهنده سرخوردگی همگانی در میان اقشار جان به لب رسیده از اوضاع کشور» دانسته و نوشت که برخورد حکومت با این اعتراض‌ها «شباهت تام و تمام با کشتار بی‌رحمانه مردم در ۱۷ شهریور خونین ۵۷ دارد».
رویداد ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ مربوط به درگیری‌ در اعتراض‌های تهران است که تحلیل‌گران از آن به عنوان یک نقطه عطف در تسریع سرنگونی رژیم شاه نام ‌می‌برند.
در بخش دیگری از این بیانیه، با اشاره به برخی رویدادهای سال ۵۷ آمده است: «آدمکشان سال ۵۷ نمایندگان یک رژیم غیر دینی بودند، و ماموران و تیراندازان آبان ۹۸ نمایندگان یک حکومت دینی. آنجا فرمانده کل قوا شاه بود و امروز اینجا ولی فقیه با اختیارات مطلقه.»

آقای موسوی همچنین به حکومت ایران هشدار داده است که بدون فرافکنی، به «عواقب کشتار میدان ژاله توجه کند».
مهدی کروبی، دیگر رهبر جنبش سبز، نیز روز ۷ آذر با انتشار نامه‌ای از «زبان تهدید دولت» و مواجهه «ماشین سرکوب با خشونت غیر قابل وصف» با معترضان به افزایش بنزین به شدت انتقاد کرد و گفت متاسفانه حکومت به جای شنیدن صدای معترضان، آنان را همچون سال‌های ٨٨ و ٩۶ به روشی خشن سرکوب کرد.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی از سال ۸۹ تاکنون در حصر و بازداشت خانگی به سر می‌برند.

بمباران پایگاه نظامی حماس توسط نیروی هوایی اسرائیل

بمباران پایگاه نظامی حماس توسط نیروی هوایی اسرائیل

ارتش اسرائیل اعلام کرده است که در واکنش به حملات موشکی روزهای اخیر، یکی از مواضع حماس در نوار غزه را بمباران کرده است. ارتش اسرائیل از پرتاب چهار موشک ظرف هفته گذشته به سوی خاک خود خبر داده است.
حمله هوایی اسرائیل به مواضع حماس در نوار غزه (عکس آرشیوی است)
نیروی هوایی اسرائیل غروب جمعه هشتم آذر (۲۹ نوامبر) اقدام به بمباران مواضع حماس در نوار غزه نمود. پیش از آن، آژیر خطر در مناطق جنوبی اسرائیل به صدا در آمده بود. ارتش اسرائیل اعلام کرده است که حمله هوایی اخیر به مواضع حماس و نیروهای فلسطینی در نوار غزه در واکنش به حملات موشکی روزهای اخیر صورت گرفته است.
خبرگزاری فرانسه روز شنبه ۳۰ نوامبر با انتشار گزارشی از اورشلیم (بیت‌المقدس) خبر از حمله مجدد هوایی اسرائیل به مواضع حماس در نوار غزه داده است.
گفته می‌شود که نیروی هوایی اسرائیل یک پایگاه نظامی حماس واقع در شمال نوار غزه را هدف بمباران خود قرار داده است.
نیروهای دفاعی اسرائیل ((IDF با انتشار یک پست توییتری خبر حمله به پایگاه نظامی حماس در نوار غزه را تایید کرده است. گفته شده که این حمله در پاسخ به پرتاب موشک از این پایگاه صورت گرفته است.
ارتش اسرائیل اعلام کرده است که به‌رغم قرار آتش بس مورد توافق طرفین، نیروهای فلسطینی به پرتاب موشک به خاک اسرائیل ادامه داده‌اند. خبرگزاری آلمان نیز با انتشار گزارشی به نقل از ارتش اسرائیل اعلام کرده است که ظرف هفته گذشته چهار موشک از نوار غزه به سوی خاک اسرائیل پرتاب شده است.
افزایش تنش در منطقه
حمله هوایی روز ۱۲ نوامبر اسرائیل به نوار غزه بار دیگر باعث تنش بیشتر در منطقه شد. در جریان حمله هوایی ۱۲ نوامبر، ارتش اسرائیل موفق به کشتن بها ابوعطا، یکی از فرماندهان ارشد جهاد اسلامی شد.
پس از آن، نیروهای فلسطینی اعلام کرده بودند که از اسرائیل بابت کشتن ابوعطا انتقام خواهند گرفت. در همین رابطه، بیش از۳۶۰ موشک از نوار غزه به سوی اسرائیل پرتاب شد.
نیروی هوایی اسرائیل نیز در واکنش به حملات گسترده موشکی جهاد و حماس، اقدام به بمباران مواضع فلسطینی‌ها در نوار غزه نمود. در جریان این حملات هوایی ۳۶ فلسطینی کشته شدند.
در پی میانجیگری مصر و همچنین تلاش‌های سازمان ملل بر سر استقرار آتش بس بین نیروهای فلسطینی و اسرائیل توافقی صورت گرفت. آتش بسی که ظرف دو هفته گذشته چندین بار نقض شد. حمله هوایی جمعه شب اسرائیل به پایگاه نظامی حماس در شمال نوار غزه و پرتاب مجدد موشک از سوی نیروهای فلسطینی به سوی جنوب اسرائیل حکایت از شکننده بودن این قرار آتش بس دارد.

آلودگی هوا در یک هفته ۱۳هزار ایرانی را راهی بیمارستان‌ها کرد


آلودگی هوا در یک هفته ۱۳هزار ایرانی را راهی بیمارستان‌ها کرد

آلودگی هوا یکی از چالشهای بزرگ جامعه ایران است. مشکلی که ۲۴ سال پس از تصویب قانون هوای پاک هنوز حل نشده است. خودروهای فرسوده همچنان شماره‌گذاری می‌شوند و شدت آلودگی هوا باعث نارسایی‌های تنفسی و قلبی شهروندان می‌شود.
آماری تکان‌دهنده از سوی رسانه‌های ایران منتشر شده است. گفته می‌شود که تنها ظرف پنج روز، از سوم تا هشتم آذرماه سال جاری، ۱۲ هزار و ۸۳۸ نفر به علت بیماری‌های تنفسی و قلبی ناشی از آلودگی هوا به مراکز درمانی ایران مراجعه کرده‌اند.
خبرگزاری فارس به نقل از پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان اورژانس ایران، علت مراجعه این شهروندان به مراکز درمانی را "غلظت آلایندگی‌های هوا" اعلام کرده است.
بیشترین موارد مراجعه به مراکز درمانی در استان‌های اصفهان، البرز و تهران گزارش شده است. گفته می‌شود که پایگاه‌های اورژانس در مناطق ۲۲گانه تهران به حالت آماده‌باش در آمده‌اند.
به مردم کلان‌شهرهای ایران توصیه شده است که در صورت عدم لزوم از خانه‌های خود خارج نشوند و از حضور در معابر شهری اجتناب ورزند.
بی‌توجهی به آلودگی هوا
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی از عدم اجرای قوانین تصویب شده در مجلس در رابطه با آلودگی هوا انتقاد کرده است.
صادقی علت اصلی آلودگی هوای تهران و دیگر شهرهای بزرگ ایران را تردد وسایل نقلیه فرسوده می‌داند. نماینده تهران ضمن اشاره به قانون مصوبه سال ۱۳۷۴ مبنی بر خروج خودروهای فرسوده از سامانه رفت و آمد شهری گفته است:
«برخلاف ماده "۱۰” قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب سوم اردیبهشت ماه سال ۷۴ که بر عدم شمارهگذاری وسایل نقلیه موتوری آلاینده تاکید داشته؛ همچنان این وسایل آلاینده پس از گذشت ۲۴ سال از تصویب قانون، شمارهگذاری می‌شوند و این بی‌توجهی به قوانین تصویب شده، جای سوال دارد.»
محمود صادقی درباره تاثیر افزایش بهای بنزین در کاهش آلودگی هوا ابراز تردید کرده و گفته است که شدت آلودگی هوا ظرف روزهای گذشته حکایت از آن دارد که این اقدام نیز از میزان غلظت آلاینده‌ها نکاسته است.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، (ایرنا) نیز با انتشار گزارشی با عنوان "یکه‌تازی آلودگی هوا و تماشای ۱۸ دستگاه متولی" به افزایش شمار خودروهای فرسوده در خیابان‌های شهرهای بزرگ ایران پرداخته است.
بر اساس این گزارش ۳۳ درصد خودروهای موجود در خیابان‌های پایتخت و دیگر کلان‌شهرهای ایران فرسوده هستند. این گزارش میزان تولید آلاینده‌های ناشی از تردد خودروهای فرسوده اسقاطی را ۲۰ تا ۲۵ برابر خودروهای نو اعلام کرده است.
نویسنده این گزارش هشدار داده است که هرگاه روند دور حذف خودروهای فرسوده به درستی صورت نگیرد تا سال ۱۴۰۲ تنها در تهران تعداد سواری‌های اسقاطی به بیش از ۶۳۵ هزار دستگاه خواهد رسید.

نشانه‌های بیماری آنفلوآنزا را بشناسید

نشانه‌های بیماری آنفلوآنزا را بشناسید

مسئولان بهداشتی ایران از شیوع آنفلوآنزا در این کشور ابزار نگرانی می‌کنند. بر اساس گزارش‌های منتشر شده ده‌ها نفر در سال جاری خورشیدی قربانی این بیماری شده‌اند. چگونه می‌توان بیماری آنفولانزا را تشخیص داد؟
معاون بهداشت وزارت بهداشت ایران اعلام کرده  تا روز ششم آذر، ۳۷ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جانشان را از دست داده‌اند. به گفته علیرضا رئیسی شیوع این بیماری نسبت به سال قبل بیشتر بوده است.
سرماخوردگی و آنفلوآنزا، هر دو بیماری‌‌های ویروسی هستند و علائم مشابهی هم دارند. اما چطور می‌‌توانید بفهمید به کدامیک مبتلا شده‌‌اید؟
به گزارش "مدیکال نیوز تودی" سرماخوردگی و آنفلوآنزا شایع‌ترین بیماری‌ها در انسان هستند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، اکثر بزرگسالان دو تا سه بار در سال سرما می‌‌خورند.
بیش از ۲۰۰ ویروس مختلف می‌‌توانند باعث سرماخوردگی شوند. اگر سرما خورده باشید، احتمالا علائمی از جمله گلو درد، عطسه، سرفه، سردرد یا بدن درد و خستگی خفیف را تجربه خواهید کرد.
اما در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، سرفه‌های خشک، تب متوسط تا شدید، گلو درد، لرز، درد عضله، سردرد، ترشحات عفونی بینی و در نهایت اسهال و استفراغ را تجربه می‌کنید.

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت: تب بالای ۳۸ درجه، سرفه، سردرد و بدن درد شدید از علائم ابتلا به ست.
ش وع سرماخوردگی با علائم خفیف است و بعد از ۷ تا ۱۰ روز، معمولا بهبود می‌یابد ولی در آنفلوآنزا، علائم به سرعت ظاهر می‌‌شود و می‌‌تواند شدید باشد. خستگی شدید ناشی از آنفلوآنزا می‌تواند هفته‌‌ها ادامه یابد.
آبریزش بینی و یا گرفتگی بینی در مبتلایان به سرماخوردگی شدیدتر است. از آنجا که سرماخوردگی یک عفونت ویروسی است، آنتی‌‌بیوتیک‌‌ها در درمان آن موثر نیستند با این حال داروهایی مانند آنتی‌‌هیستامین‌‌ها، ضد احتقان‌‌ها، استامینوفن و داروهای ضد التهاب می‌‌توانند علائم را تسکین دهند.
استراحت، شستشوی مکرر دستها و نوشیدن مایعات فراوان، بهترین راه برای بهبود سرماخوردگی است.
برای درمان آنفلوآنزا نیز این موارد توصیه می‌‌شود اما پزشک ممکن است داروهای ضد ویروسی نیز تجویز کند. این داروها از عوارض آنفلوآنزا مانند ذات‌‌الریه پیشگیری می‌‌کند. اکثر پزشکان توصیه می‌‌کنند همه افراد ۶ ماه به بالا می‌‌توانند واکسن آنفلوآنزا را در ماه اکتبر تزریق کنند.