شنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۸

دولت ایران یک شبکه تلویزیونی را به همکاری برای انجام "اقدامات تروریستی" متهم کرد

دولت ایران یک شبکه تلویزیونی را به همکاری برای انجام "اقدامات تروریستی" متهم کرد

وزارت اطلاعات ایران تلویزیون فارسی زبان ایران اینترنشنال و همکاران آن را به "همکاری با دشمنان جمهوری اسلامی برای اقدامات تروریستی" متهم کرد. به همین دلیل  کلیه اموال کارکنان و مرتبطین این رسانه در ایران توقیف می‌شود.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز شنبه نهم آذر (۳۰ نوامبر) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در جریان اعتراضات سراسری کلیه "تحرکات و اقدامات" شبکه، مدیران، مجریان و کارشناسان شبکه تلویزیونی "ایران اینترنشنال" را رصد کرده است.
براساس این بیانیه، ماموران اطلاعاتی دولت ایران به این نتیجه رسیده‌اند که "اقدامات این شبکه و کارکنان آن" نمونه‌ای از "همکاری با دشمنان جمهوری اسلامی ایران در اقدامات تروریستی" است. به همین دلیل قوه قضائیه ایران حکم "ممنوع‌المعاملگی و توقیف کلیه اموال کارکنان و مرتبطین آن در داخل کشور" را صادر کرده است.
علاوه بر این، قرار است که مسولان وهمکاران این شبکه "مورد تعقیب بین‌الملل" قرار بگیرند.
در ادامه این بیانیه ادعا شده، شماری از افراد دستگیرشده در ناآرامی‌های اخیر، "مجری  دستورات آن شبکه در به آتش کشیدن اموال عمومی و شخصی مردم" بوده‌اند.
این در حالی است که در بسیاری از گزارش‌ها و تصاویر مربوط به ناآرامی‌ها در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهند که ماموران امنیتی و انتظامی خود حکومت ایران برای ایجاد زمینه سرکوب اعتراضات، از داخل ساختما‌ن‌های دولتی و بانک‌ها آتش‌افروزی کرده و آن را به معترضان نسبت داده‌اند. علاوه بر این ویدئوهایی منتشر شده که نشان می‌دهند، نیروهای انتظامی در حال تخریب خودروهای شخصی در خیابان‌ها هستند.
در پایان بیانیه وزارت اطلاعات آمده است: «البته آن دسته از کارکنان شبکه‌ها که ضمن ابراز ندامت، همکاری خود را با شبکه‌های ماهواره‌ای متوقف نمایند ، مشمول عفو و رافت اسلامی قرار خواهند گرفت.»
تهدید روزنامه‌نگاران ایرانی خارج کشور
تهدید و اتهام‌های گوناگون به روزنامه‌نگاران ایرانی و همکاران و کارشناسان برخی شبکه‌های تلویزیونی فارسی زبان خارج کشور از جانب ارگان‌های جمهوری اسلامی سابقه‌ای نسبتا طولانی دارد.
گزارشگران بدون مرز در بیانیه ای که در دی‌ماه ۱۳۹۱ (ژانویه ۲۰۱۳) منتشر شد، به تهدید همکاران رسانه‌های بین‌المللی و خانواده‌های آنان توسط جمهوری اسلامی اعتراض کرد.
در مردادماه ۱۳۹۶ نیز قوه قضائیه ایران بیش از ۱۵۰ تن از همکاران آن‌زمان بی‌بی‌سی و کسانی را که پیش‌تر با این رسانه همکاری می‌کردند، ممنوع‌المعامله کرد.
پیش‌تر حمید بعیدی‌نژاد، سفیر جمهوری اسلامی در لندن از بی‌بی‌سی ، ایران اینترنشنال و من‌وتو به آفکام، نهادی که در بریتانیا بر عملکرد رسانه‌ها نظارت دارد، شکایت کرده بود

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر