شنبه، آذر ۰۹، ۱۳۹۸

اعتراف مقامات؛ عدم اطلاع‌رسانی عامل گسترش ایدز در ایران


اعتراف مقامات؛ عدم اطلاع‌رسانی عامل گسترش ایدز در ایران

مقامات ایرانی در آستانه روز جهانی ایدز اعتراف کرده‌اند که مردم درباره بیماری ایدز اطلاع کافی ندارند. طبق تخمین این مقامات بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران به ایدز مبتلا هستند. آمار واقعی ولی بیشتر از این تعداد است.
حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور ایران روز شنبه نهم آذر (۳۰ نوامبر) در مراسم روز جهانی ایدز (دهم آذر/ اول دسامبر) اعتراف کرد که به ‌دلیل فقدان آگاهی،‌ مردم حرف‌های مقامات را درباره نحوه ابتلا به ایدز در لردگان باور نکردند.
مشاور روحانی گفت: «اگر ما به اندازه کافی آگاهی داده بودیم، هیچکس نمی‌توانست ادعا کند که به دلیل اقدام یک بهورز و در اثر آزمایش دیابت مردم به اچ آی وی مبتلا شده‌اند. اگر آگاهی عمومی در این زمینه بالا بود، اولین باری که این شایعه پخش شد، مردم فقط به آن می‌خندیدند.»
مشاور حسن روحانی در مراسم روز جهانی ایدز از همه کسانی که در حوزه مهار اچ آی وی (HIV ویروس بیماری ایدز) کار می‌کنند خواست که با توجه به آنچه در لردگان اتفاق افتاد، رویکرد جدیدی اتخاذ کنند تا بیماری ایدز هرچه سریع مهار شود.
اشاره مشاور رئیس جمهور به حادثه‌ای است که برای اهالی روستایی در توابع شهرستان لردگان رخ داد. انتشار خبر ابتلای شمار زیادی از مردم روستای "چنار محمودی" از توابع شهرستان لردگان استان چهارمحال و بختیاری به بیماری ایدز در شبکه‌های اجتماعی و تجمع مردم این روستا در مقابل ساختمان فرمانداری لردگان خبرساز شد. یک بهیار خانه بهداشت این روستا نیز در ارتباط با این موضوع بازداشت شده بود.
مردم چنار محمودی گفته‌اند که عامل انتقال اچ‌آی‌وی تعدادی "سرنگ‌های آلوده" بوده که از آنها برای گرفتن آزمایش قند خون ساکنان این روستا استفاده شده است.
اما این نخستین بار نیست که مقامات ایرانی به عدم اطلاع‌رسانی مردم و بهیاران اعتراف می‌کنند. پیش از این مقامات ایرانی کشورهای غربی را عامل شیوع ایدز می‌دانستند.
حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انتقاد کرده بود که ایران کشورهای غربی را به‌دلیل شیوع بیماران مبتلا به ایدز نکوهش می‌کرده و تا سال‌ها از روی اشتباه به رسانه‌ها اجازه انتشار آگاهی در این زمینه را نمی‌داده است.
در آستانه روز جهانی ایدز نهم آذر (اول دسامبر) همه ساله در ایران و دیگر نقاط جهان مراسم برگزار می‌شود و آخرین آمار مبتلایان به ایدز ارائه می‌شود.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی ایدز پیام فرستاد و اعلام کرد که پایان دادن به ایدز تا سال ۲۰۳۰ فقط با همراهی همه کشورها و جوامع امکانپذیر است.
به گفته گوترش هنوز ۳۸ میلیون نفر با اچ آی وی در جهان زندگی می‌کنند. گوترش افزود که بیش از ۲۳ میلیون انسان که با اچ آی وی زندگی میکنند، در ۲۰۱۸ خدمات درمانی دریافت کردند. دبیر کل سازمان ملل انتقاد کرده است که سال گذشته منابع مالی مورد نیاز حدود یک میلیارد دلار کاهش یافت.
معاون وزیر بهداشت: آموزش در خصوص بیماری در ایران غلط است
علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت در نشست روز جهانی ایدز که در وزارت بهداشت برگزار شد گفت: «در حال حاضر نوع نگاهی که به پدیده آموزش در خصوص این بیماری داریم، بسیار غلط است. سال‌هاست به حرف‌هایی گوش می‌دهیم که غیر کارشناسی بوده و سیاست‌های ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین دلیل است که در بیماریابی افراد مبتلا به ایدز دچار ضعف می‌شویم.»
معاون وزیر بهداشت در ادامه صحبت‌های خود افزود: «هر زمان ما در وزارت بهداشت تصمیم بر اطلاعرسانی نسبت به بیماری و مشکلات آن گرفتیم سازمان‌ها و نهادهای مختلف و حتی بی‌ربط در این امور دخالت کردند.»
جدیدترین آمار تعداد مبتلایان به ایدز در ایران
پروین افسر کازرونی رئیس اداره ایدز و کنترل بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت هم در آستانه روز جهانی ایدز در مورد آخرین وضعیت آماری ابتلا و درمان ایدز در ایران گفت که کل موارد ثبت شده این بیماری از ابتدا تا کنون ۴۰ هزار و ۵۷۳ نفر بوده‌اند که ۶۰ درصد به دلیل اعتیاد تزریقی و ۲۲ درصد به دلیل رابطه جنسی پرخطر به این بیماری مبتلا شده‌اند.
این مقام وزارت بهداشت ایران درباره سهم مردان و زنان مبتلا به ایدز هم گفت که سهم زنان ۱۸ درصد و سهم مردان ۸۲ درصد بود است. او همچنین تاکید کرد که ۵۰ درصد کل موارد شناخته شده در زمان تشخیص در گروه سنی ۲۰ تا ۳۵ سال بوده‌اند.
رئیس اداره ایدز و کنترل بیماری‌های آمیزشی وزارت بهداشت تاکید کرد: «رسالت مهم ما دادن آگاهی به مردم جهت پیشگیری، برطرف کردن باورهای غلط، فراهم آوردن امکان تشخیص زودهنگام بیماری و ارائه درمان بموقع است.»
به گفته این مقام وزارت بهداشت تعداد ۶۰ هزار مبتلای زنده در ایران تخمین زده می‌شود اما درحال حاضر ۲۱ هزار و ۶۳۵ مورد آنها تشخیص داده شده‌اند. این آمار نشان می‌دهد که ۶۵ درصد موارد مبتلا از وضعیت خود آگاه نیستند و تشخیص داده نشده‌ و تحت مراقبت و درمان نیستند و به این ترتیب ویروس از فرد مبتلا به همسر و فرزندش منتقل شده و موارد افزایش می‌یابد.
آماری که مقامات ایرانی اعلام کرده‌اند بر اساس موارد ثبت شده بوده است، اما آمار واقعی شمار مبتلایان به ایدز بیشتر از این تعداد تخمین زده می‌شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر