یکشنبه، بهمن ۱۲، ۱۳۹۹

ایران برای پرداخت خسارت به خانواده قربانیان هواپیمای اوکراینی نماینده ویژه تعیین کرد

 

ایران برای پرداخت خسارت به خانواده قربانیان هواپیمای اوکراینی نماینده ویژه تعیین کرد

وزیر راه و شهرسازی طی حکمی مهری صفری مشاور امور بانوان وزارت راه را به عنوان نماینده ویژه خود و رئیس ستاد پرداخت خسارت به بازماندگان هواپیمای سرنگون شده اوکراینی توسط سپاه پاسداران منصوب کرد.

بر اساس گزارش سایت وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی از خانم صفری خواسته است پیگیر اجرای مصوبه پرداخت خسارت به بازماندگان قربانیان پرواز ۷۵۲ اوکراین باشد.

بر اساس مصوبه هیات دولت در ۱۰ دی‌ماه امسال، وزارت راه و شهرسازی موظف به پرداخت ۱۵۰ هزار دلار به خانواده‌ها و بازماندگان هریک از جان‌باختگان این حادثه شده است؛ موضوعی که با واکنش منفی خانواده‌های قربانیان و کشورهای دخیل در این حادثه شد و خواهان دادخواهی علیه آمران و عاملان این فاجعه شده‌اند.

هواپیمای اوکراینی ۱۸ دی‌ماه پارسال هدف دو موشک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و تمام ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.

شهروندان اوکراین، کانادا، سوئد، بریتانیا و افغانستان در میان جان‌باختگان پرواز ۷۵۲ بودند. وزیران خارجهٔ این پنج کشور در بیانیه‌ای مشترک از ایران خواسته‌اند پیش از پرداخت خسارت کامل، عدالت را اجرا کند.

نامه اعتراضی ۹۸ عضو نظام پزشکی: هیچ منبع معتبر جهانی واکسن روسی را تایید نکرده است

 

نامه اعتراضی ۹۸ عضو نظام پزشکی: هیچ منبع معتبر جهانی واکسن روسی را تایید نکرده است


سازمان نظام پزشکی ایران روز یک‌شنبه ۱۲ بهمن اعلام کرد که ۹۸ نفر از اعضای نمایندگان مجمع عمومی این سازمان در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی، در مورد استفاده از واکسن روسی «اسپوتنیک وی» در ایران هشدار داده‌اند.

این نامه که در وب‌سایت سازمان نظام پزشکی منتشر شده است، می‌افزاید: «مدارک و مستندات و دلایل تایید این واکسن در اختیار صاحب‌نظران جامعه پزشکی قرار نگرفته است».

امضاءکنندگان این نامه بر «نبود اطلاعات شفاف» از مراحل پژوهش و ساخت اسپوتنیک وی تاکید کرده و می‌گویند تاکنون، هیچ‌یک از «منابع معتبر جهانی» واکسن روسی را تایید نکرده‌اند.

آن‌ها با بیان این‌که «اثربخشی» و «بی‌خطری» این واکسن با تردید جدی از سوی مجامع جهانی روبه‌رو است، می‌گویند «حتی شخصیت‌های علمی ستاد کرونا» نیز استفاده از این واکسن را زیر سوال برده‌اند.

مینو محرز که در حال حاضر عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و مسئول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایرانی است، به‌تازگی در واکنش به خرید واکسن «اسپوتنیک وی» از روسیه گفته بود به عنوان یکی از اعضای کادر درمان تن به تزریق واکسن روسی کرونا نخواهد داد.

به گفته خانم محرز، «وقتی دارو یا واکسنی هنوز مورد تایید هیچ منبعی نیست، سازمان غذا و داروی داخلی نمی‌تواند آن را تایید و توزیع کند».

این عضو ستاد کرونا در ادامه تاکید کرده بود که از انتخاب این واکسن به هیچ ‌عنوان راضی نیست و تهیه و واردات آن توسط دولت از «شانس بد مردم ایران» است.

از سوی دیگر، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز شنبه در واکنش به خرید واکسن کرونای «اسپوتنیک‌وی» گفت که او هم «واکسن روسی نمی‌زند».

یک روز پیش، حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی، در مصاحبه با «سلامت نیوز» گفته بود که واکسن اسپوتنیک وی تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را ندارد و تنها مورد تایید سازمان غذا و داروی ایران است.

سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران ۹ بهمن‌ اعلام کرد که «مجوز مصرف اضطراری» واکسن کرونای «اسپوتنیک وی»، ساخت روسیه، صادر شده و کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه روز شنبه اعلام کرد که نخستین محموله این واکسن روز ۱۶ بهمن به ایران وارد می‌شود.

در حالی که انتقادها از تایید واکسن روسی «اسپوتنیک وی» روز به افزایش است، سعید نمکی وزیر بهداشت ایران گفته که «به کوری چشم خیلی‌ها» این واکسن را اول به «خانواده خودمان» تزریق می‌کنیم.

او روز یکشنبه منتقدان خرید واکسن روسی را به تلاش برای ایجاد «بازار تازه» متهم کرد و گفت: «آقایانی که برخی بلواها را راه می‌اندازند به امید جا به جا کردن برخی منابع، این خواب را پریشان ببینند».

توزیع میلیونی «اسپوتنیک وی» از ۱۵ آذر امسال در هفتاد کلینیک پایتخت روسیه با هدف واکسینه کردن گروه‌های در معرض خطر شامل پزشکان، کادر درمان، مددکاران اجتماعی و معلمان آغاز شد.

این واکسن که تولید مشترک مرکز پژوهشی «گامالیا» و صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه (آر.دی.آی.اف) است، به این دلیل که پیش از تکمیل آزمایش گسترده انسانی به ثبت رسید، همچنان هدف انتقادهای گسترده داخلی و خارجی است.

علاوه‌بر ایران، تاکنون برخی کشورها از جمله تونس، بلاروس، الجزیره، آرژانتین، بولیوی، صربستان، ونزوئلا، پاراگوئه، ترکمنستان، مجارستان، امارات متحده عربی و جمهوری گینه استفاده از واکسن روسی اسپوتنیک وی را ثبت و تایید کرده‌اند.

خانواده منتظری: یک نهاد امنیتی اسناد ما را به سرقت برده است

 

خانواده منتظری: یک نهاد امنیتی اسناد ما را به سرقت برده است

خانواده منتظری در بیانیه‌ای از هجوم ماموران امنیتی به خانه سه تن از دست‌اندرکاران تهیه «مستند آیت‌الله منتظری» و ضبط کامپیوتر و گوشی آن‌ها و اسناد مربوطه خبر داد و گفته است «فیلم و صوت ده‌ها ساعت مصاحبه و مستندات دیگر به سرقت رفته» است.

در این بیانیه که روز شنبه، ۱۱ بهمن ماه منتشر شده، بدون اشاره به نام این نهاد امنیتی که مسئول این کار بوده، آمده است که ماموران امنیتی روز پنج‌شنبه نهم بهمن، به طور هم‌زمان به خانه عمادالدین باقی، مجتبی لطفی از اعضای دفتر آیت‌الله منتظری و‌ مهدی نظری مستندساز هجوم بردند و برخی از وسایل آنها را ضبط و با خود برده‌اند.

به گفته خانواده آیت‌الله منتظری آنها قصد داشتند تا مستندی را درباره این مرجع تقلید در پاسخ به آن چه که « اقدامات مکرّر و گسترده تخریبی» علیه این مرجع تقلید می‌نامند، ساخته و در سایت رسمی آیت‌الله منتظری منتشر کنند.

از جمله مواردی که خانواده منتظری در بیانیه خود درباره اقدامات تخریبی علیه این مرجع به آن اشاره کرده‌اند، مستند «قائم مقام» است که بارها از تلویزیون ایران پخش شده است.

پیشتر احمد منتظری، فرزند حسینعلی منتظری به تحریفات صورت‌گرفته در این مستند اعتراض کرده و خواستار فرصتی برای پاسخگویی به اتهامات مطرح‌شده در این مستند شده بود.

عماد الدین باقی دی ماه امسال با بیان این که این درخواست خانواده منتظری تاکنون بی‌پاسخ مانده از پخش سه باره مستند قائم مقام از تلویزیون ایران انتقاد کرد.

نمکی ریاکار: «به کوری چشم خیلی‌ها»، اول «خانواده خودمان» واکسن روسی می‌زنند

 

نمکی ریاکار: «به کوری چشم خیلی‌ها»، اول «خانواده خودمان» واکسن روسی می‌زنند

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران

در حالی که واکنش‌های انتقادآمیز به خرید واکسن کرونا از روسیه ادامه دارد، وزیر بهداشت گفت که «به کوری چشم خیلی‌ها» این واکسن را اول به «خانواده خودمان» تزریق می‌کنیم.

سعید نمکی روز یک‌شنبه، ۱۲ بهمن ماه منتقدان خرید واکسن روسی را به تلاش برای ایجاد «بازار تازه» متهم کرد و گفت: «آقایانی که برخی بلواها را راه می‌اندازند به امید جا به جا کردن برخی منابع، این خواب را پریشان ببینند.»

پیشتر حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و مسئول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایرانی اعلام کرده بودند که «واکسن روسی نمی‌زنند.»

حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی هم گفته است واکسن «اسپوتنیک‌وی» تأییدیه سازمان جهانی بهداشت را ندارد و تنها مورد تأیید سازمان غذا و داروی ایران است و به همین دلیل قابل استفاده نیست.

شیوع بیماری کرونا در ایران بر اساس آمار رسمی تاکنون منجر به قربانی شدن حداقل ۵۸ هزار نفر شده است.

در تازه‌ترین آمار رسمی مربوط به کرونا در ایران، سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز یک‌شنبه، ۱۲ بهمن از فوت ۷۰ بیمار مبتلا به کرونا و شناسایی شش‌ هزار و ۲۶۸ بیمار جدید در یک شبانه‌روز گذشته خبر داد.

به گفته سیما سادات لاری،‌ نزدیک به چهار هزار بیمار در وضعیت شدید این بیماری در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

بر اساس این گزارش، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور یک میلیون و ۴۱۸ هزار نفر رسید و شمار کل جان‌باختگان به ۵۸ هزار نفر نزدیک شد.

آمارهای رسمی وزارت بهداشت درباره کرونا همواره محل تردید بوده و مقام‌های سازمان نظام پزشکی آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده برآورد کرده‌اند.

ضخیم ماله کش در دیدار با طالبان از تشکیل «حکومت فراگیر اسلامی» در افغانستان حمایت کرد

 

ضخیم ماله کش  در دیدار با طالبان از تشکیل «حکومت فراگیر اسلامی» در افغانستان حمایت کرد


محمدجواد ضخیم ماله کش ، وزیر خارجه ایران با «ملاعبدالغنی برادر» معاون سیاسی طالبان و هیئت همراهش که در تهران به سر می‌برند، دیدار کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، او در این دیدار گفته است که ایران از تشکیل «دولت فراگیر اسلامی» در افغانستان حمایت می‌کند و باید شرایط برای رسیدن به «حکومت آینده» در افغانستان «مشارکتی» شود.

هیئت سیاسی طالبان به ریاست ملا عبدالغنی برادر بامداد سه‌شنبه هفتم بهمن وارد تهران شد و با برخی مقامات ایران، از جمله علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار کرد.

دیدار مقام‌های ایران با اعضای گروه طالبان در حالی صورت می‌گیرد که وزیر خارجه ایران ۲۹ آذر امسال در مصاحبه‌ای با تلویزیون طلوع‌نیوز افغانستان گفت: «بر اساس قوانین هنوز ایران طالبان را از گروه تروریستی خارج نکرده است».

حضور این هیات طالبان در ایران با اعتراض مقام‌های افغانستان مواجه شده است. از جمله رئیس ستاد ارتش افغانستان در واکنش به توئیت علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و تحسین وی از گروه طالبان برای «مبارزه با آمریکا»، گفت آقای شمخانی «درک و فهم نادرستی» از طالبان دارد.

یاسین ضیا خطاب به مقام‌های حکومت ایران گفت طالبان نه در برابر آمریکا، بلکه در برابر مردم افغانستان می‌جنگد.

دیدار مقام‌های طالبان با مقام‌های ایرانی سابقه‌دار است. آذرماه سال ۹۸ محمدجواد ظریف در تهران با ملا برادر آخند، معاون گروه طالبان و رئیس دفتر این گروه در قطر دیدار کرد.

دولت ایران در طول سال‌های گذشته رویکرد متفاوتی درباره طالبان در پیش گرفته و از همکاری با طالبان در «تامین امنیت مرزی» و «مبارزه با داعش» به عنوان دلایل همکاری خود با این گروه نام برده است.

دولت آمریکا پیش از این حکومت ایران را متهم به «تسلیح‌» طالبان و پرداخت پول به این گروه برای کشتن سربازان آمریکایی کرده است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز مرداد ماه امسال بر اساس اسناد نهاد‌های امنیتی آمریکا گزارش داد که حکومت ایران برای حمله به اهداف آمریکایی در افغانستان به پیکارجویان طالبان پاداش داده است.

طبق این اسناد، ایران برای حمله پیکارجویان به پایگاه بگرام در روز ۱۱ دسامبر سال گذشته به شبکه حقانی پول داده‌اند، رخدادی که به مرگ دو غیر نظامی انجامید و بیش از ۷۰ زخمی بر جای گذاشت که دو نفر آنها نیروهای نظامی آمریکا بودند.

به نوشته سی‌ان‌ان، این فعالیت‌ها در تصمیم آمریکا برای عملیات علیه قاسم سلیمانی نقش داشت و دولت آمریکا برای ممانعت از ضربه زدن به مذاکرات صلح با طالبان که در قطر جریان داشت و در ماه فوریه به امضاء توافق منجر شد، تصمیم گرفت حمله به قاسم سلیمانی را در ماه مارس (فرودین) انجام دهد.
حدود یک ماه پس از حمله به پایگاه هوایی بگرام قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در حمله پهپادی آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد کشته شد.

سازمان ملل اعدام علی مُطیری، بوکسور ایرانی، را محکوم کرد

 

سازمان ملل اعدام علی مُطیری، بوکسور ایرانی، را محکوم کرد

زندان اهواز

سازمان ملل متحد به دار آویختن علی مُطیری، بوکسور ایرانی را که روز پنج‌شنبه ۹ بهمن در زندان شیبان اهواز انجام شد، محکوم کرد.

علی مطیری ۳۰ ساله، اردیبهشت‌ماه ۹۷ بازداشت و توسط دادگاه کیفری یک اهواز از بابت اتهامات «محاربه، افساد فی‌الارض و قتل دو تن از اعضای بسیج این شهرستان» به اعدام محکوم شده بود.

یک سخنگوی سازمان ملل متحد در واکنش به این خبر در گفت‌وگو با روزنامه جروزالم‌پست، ضمن محکوم کردن این اعدام گفت: «ما رشته‌اعدام‌هایی را که از اواسط ماه دسامبر در ایران دست‌کم ۲۸ مورد بوده و شامل افرادی از گروه‌های اقلیت است، به‌شدت محکوم می‌کنیم.»

در همین حال، راب کوهلر، مدیر کل «جنبش ورزشکار جهانی» (Global Athlete)، یک گروه بین‌المللی حامی ورزشکاران المپیک، نیز در این باره به جروزالم‌پست گفت: «اعدام اخیر و غم‌انگیز بوکسور [ایرانی] علی مطیری، سومین مورد از به قتل رساندن ورزشکاران توسط دولت ایران طی چهار ماه گذشته است.»

او گفت که جان ورزشکاران در ایران در خطر است و با انتقاد از «سکوت کمیته بین‌المللی المپیک» در این مورد گفت که «کمیته بین‌المللی المپیک باید فوراً کمیته ملی المپیک ایران را به حالت تعلیق درآورد.»

ثبت احوال استان‌های ترک‌زبان کماکان از تایید برخی «نام‌های غیرفارسی» خودداری می‌کنند

 

ثبت احوال استان‌های ترک‌زبان کماکان از تایید برخی «نام‌های غیرفارسی» خودداری می‌کنند

یکی از ده‌ها دیوارنوشته‌ در حمایت از حق ‌والدین برای انتخاب نام برای فرزندان خود

بررسی گزارش‌های منتشره در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که در طول ماه‌های گذشته والدین پنج کودک در استان‌های ترک‌زبان از ممانعت اداره ثبت احوال برای صدور شناسنامه برای فرزندان‌شان به بهانه «فارسی نبودن» نام انتخابی آن‌ها خبر داده‌اند.

عادل چوپانی، پدر یکی از این کودکان به نام «آتاکان» که در حال حاضر سه سال و نیم دارد با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود از تداوم محرومیت فرزندش از داشتن شناسنامه خبر داده است.

بر اساس گفته سایر خانواده‌ها، اداره ثبت احوال در طول سال‌جاری از صدور شناسنامه برای چهار کودک دیگر به نام‌های «یاغیش» به معنای باران، «آنار» به معنی فهیم، «سئوگی» به معنی عشق و «آییل» به معنی بیداری و آگاهی ممانعت کرده است.

والدین این کودکان، اهل استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل هستند.

سجاد جولانی، پدر آییل پیشتر در ویدئویی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده، گفته بود که مقامات اداره ثبت احوال اردبیل ادعا کرده‌اند که تمامی اسامی ثبت احوال باید به تایید سه تن از اساتید زبان فارسی در تهران برسد.

او در آن ویدئو با انتقاد از آن چه «تمرکزگرایی» و «دیکتاتوری» خوانده، گفته بود که «انتخاب نام برای فرزند حق پدر و مادر است و آن حق این جا سلب شده است.»

اداره ثبت احوال بر اساس کتابچه اسامی که توسط دولت ایران تهیه شده، فهرستی از نام‌هایی که والدین «مجاز» به انتخاب برای فرزندان خود هستند را معرفی کرده و نام‌هایی که خارج از این فهرست باشد را «غیرمجاز» اعلام می‌کند

در بند ۱ ماده ۷ پیمان‌نامه حقوق کودک مجمع عمومی سازمان ملل متحد آمده است: «تولد کودک بلافاصله پس از به دنیا آمدن ثبت می‌شود و از حقوقی مانند حق داشتن نام، کسب تابعیت و در صورت امکان شناسایی والدین و قرار گرفتن تحت سرپرستی آنها برخوردار است.»

تاکید وزیر خارجه عربستان بر گفت‌وگو با آمریکا و اروپا درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران

 

تاکید وزیر خارجه عربستان بر گفت‌وگو با آمریکا و اروپا درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران

وزیر خارجه عربستان سعودی تاکید کرده است که مقام‌های این کشور درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران با آمریکا و اروپا وارد گفت‌وگو خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، فیصل بن‌ فرحان گفته است که فعالیت‌های حکومت ایران که در «بهم زدن امنیت و ثبات» منطقه نقش دارند نیز محور این گفت‌وگوها خواهند بود.

او با اشاره به برنامه‌های جو بایدن، رئيس‌جمهور آمریکا گفته است که «امنیت منطقه» در صدر اولویت دولت آمریکا و کشورهای اروپایی قرار دارد و عربستان مطمئن است که در همکاری با این کشورها «بر این چالش‌ها» غلبه خواهند کرد.

علاوه بر عربستان، پیشتر امارات نیز اعلام کرده است که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس باید در مذاکرات جدید هسته‌ای با ایران حضور داشته باشند و این مذاکرات موضوع موشک‌های بالستیک ایران و حمایت این کشور از نیروهای نیابتی‌ آن را نیز در بگیرد.

تاکید عربستان بر گفتگو درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران با اروپا و آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که روز شنبه ۱۱ بهمن‌، سخنگوی وزارت خارجه ایران درخواست فرانسه برای حضور عربستان سعودی در مذاکرات جدید با ایران را رد کرد.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه روز جمعه ۱۰ بهمن در مصاحبه‌ای با شبکه بری العربیه گفته بود که فرصت اندکی برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته‌ای باقی مانده و در مذاکرات جدید با ایران باید عربستان حضور داشته باشد.

ایران می‌گوید اظهارات رئيس‌جمهور فرانسه «شتابزده و نسنجیده» است و این کشور بیشتر نگران فروش تسلیحات خود به کشورهای حوزه خلیج فارس است.

نیروی انتظامی از نماینده‌ای که به مامور راهور سیلی زد، شکایت کرده است

 

نیروی انتظامی از نماینده‌ای که به مامور راهور سیلی زد، شکایت کرده است

علی‌اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس

امیرحسین قاضی زاده، رئیس هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس گفته است نیروی انتظامی از نماینده سبزوار که به یک مامور راهور سیلی زده بود، شکایت کرده است.

به گفته آقای قاضی‌زاده، نیروی انتظامی به این هیات که به طور معمول مسئولیت رسیدگی به این پرونده‌ها را بر عهده دارد، شکایت نکرده و «در دادستانی طرح شکایت کرده» است.

پیش از این مقام‌های پلیس ایران گفته بودند که اسناد کافی برای اثبات «حمله فیزیکی» این نماینده مجلس به مامور پلیس دارند.

علی‌اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس، که متهم است به یک سرباز پلیس راهور که مانع از عبور خودروی او از خط ویژه شده بود سیلی زده است، روز ۷ بهمن بدون پذیرش صریح اتهام سیلی زدن، در یک پیام ویدئویی «عذرخواهی کرد».

این نماینده مجلس می‌گوید در این ماجرا، سرباز راهور به او گفته است «هر خری» هستی، برای خودت هستی و به شکم او باتوم زده است و یک افسر دیگر به نمایندگان مجلس توهین کرد و او پس از شنیدن این حرف‌ها، صرفا سرباز را هل داده است.

اظهارات آقای عنابستانی در حالی مطرح می‌شود که علاوه بر شهادت چند نفر از شهروندان درباره سیلی‌خوردن این سرباز توسط نماینده مجلس، در شبکه‌های اجتماعی ویدئویی از این صحنه منتشر شد.

قالیباف سخیف و دزد و فاسد و جنایتکارودرغگوی پلید و خبیث پیش‌شرط برجامی آمریکا را «ناامیدکننده» خواند

 

قالیباف سخیف و دزد و فاسد و جنایتکارودرغگوی پلید و خبیث پیش‌شرط برجامی آمریکا را «ناامیدکننده» خواند


محمدباقر قالیباف، رئيس مجلس ایران گفته است اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره نحوه احیای کامل برجام «ناامید کننده بود».

او که صبح روز دوشنبه، ۱۲ بهمن در جلسه علنی مجلس سخن می‌گفت، از دولت آمریکا خواست به جای اینکه «پیش‌ شرط» بگذارد، «معلوم کند که چگونه می خواهد تعهد رفع تحریم ها را به شکل عملی اجرایی کند».

در حال حاضر نحوه احیای کامل برجام به یک موضوع مناقشه‌برانگیز تبدیل شده است. دولت آمریکا می‌گوید ایران به اجرای کامل برجام متعهد نیست و برای احیای برجام باید به تعهدات هسته‌ای خود طبق توافق هسته‌ای بازگردد.

دولت ایران در مقابل اعلام کرده است که آمریکا باید پیش از بازگشت برجام اقدام به لغو تحریم‌ها کند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در همین راستا گفته بود که دولت آمریکا دنبال یک «توافق طولانی‌تر و مستحکم‌تر» با ایران است و از «بازگشت ایران به اجرای تعهداتش» به عنوان گام اول برای شروع مسیر رسیدن به این توافق نام برده است.

رئيس مجلس ایران اما در واکنش این اظهارات، گفته است ایران با توجه به «تجربه برجام» وارد «بازی نقد در برابر نسیه» نمی‌شود و آمریکا باید دنبال «اقدام جدی برای رفع تحریم‌ها» باشد.

موضوع تعهدات هسته‌ای ایران در هفته‌ای اخیر، پس از آنکه مجلس شورای اسلامی قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» را به تصویب رساند، حساس‌تر شده است.

مجلس در این مصوبه دولت ایران را ملزم کرد سالانه ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد ذخیره کند و اگر تا سوم اسفند سال جاری، تحریم‌های مالی، بانکی و نفت حذف نشود، بازرسان آژانس از ایران اخراج شوند و ایران اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.

پیش از این، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با هشدار درباره اجرای کامل این قانون توسط دولت ایران، خواستار افزایش تلاش‌های بین‌المللی برای نجات برجام شده است.

یکی از اهداف اصلی توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران، موسوم به برجام، در سال ۱۳۹۴، این بود که ظرفیت گریز هسته‌ای، یعنی فاصله ایران با تولید مواد مورد نیاز برای ساخت بمب اتمی به مدت حداقل یک سال برساند.

مقام‌های دولت بایدن از جمله آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا می‌گویند کاهش تعهدات ایران که پس از خروج دولت ترامپ از برجام شروع شد، باعث شده که ظرفیت گریز هسته‌ای ایران از یک سال در چارچوب برجام به تنها سه تا چهار ماه برسد.

ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه نیز گفته است حکومت ایران با دستیابی به سلاح هسته‌ای فاصله چندانی ندارد و «باید راهی برای بازگشت به برجام بیابیم».

ضخیم ماله کش در دیدار با نماینده طالبان از تشکیل «حکومت فراگیر اسلامی» در افغانستان حمایت کرد

 

 ضخیم ماله کش  در دیدار با نماینده طالبان از تشکیل «حکومت فراگیر اسلامی» در افغانستان حمایت کرد


Mohammad Javad Zarif

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران با «ملاعبدالغنی برادر» معاون سیاسی طالبان و هیئت همراهش که در تهران به سر می‌برند، دیدار کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، او در این دیدار گفته است که ایران از تشکیل «دولت فراگیر اسلامی» در افغانستان حمایت می‌کند و باید شرایط برای رسیدن به «حکومت آینده» در افغانستان «مشارکتی» شود.

هیئت سیاسی طالبان به ریاست ملا عبدالغنی برادر بامداد سه‌شنبه هفتم بهمن وارد تهران شد و با برخی مقامات ایران، از جمله علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار کرد.

دیدار مقام‌های ایران با اعضای گروه طالبان در حالی صورت می‌گیرد که وزیر خارجه ایران ۲۹ آذر امسال در مصاحبه‌ای با تلویزیون طلوع‌نیوز افغانستان گفت: «بر اساس قوانین هنوز ایران طالبان را از گروه تروریستی خارج نکرده است».

حضور این هیات طالبان در ایران با اعتراض مقام‌های افغانستان مواجه شده است. از جمله رئیس ستاد ارتش افغانستان در واکنش به توئیت علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و تحسین وی از گروه طالبان برای «مبارزه با آمریکا»، گفت آقای شمخانی «درک و فهم نادرستی» از طالبان دارد.

یاسین ضیا خطاب به مقام‌های حکومت ایران گفت طالبان نه در برابر آمریکا، بلکه در برابر مردم افغانستان می‌جنگد.

دیدار مقام‌های طالبان با مقام‌های ایرانی سابقه‌دار است. آذرماه سال ۹۸ محمدجواد ظریف در تهران با ملا برادر آخند، معاون گروه طالبان و رئیس دفتر این گروه در قطر دیدار کرد.

دولت ایران در طول سال‌های گذشته رویکرد متفاوتی درباره طالبان در پیش گرفته و از همکاری با طالبان در «تامین امنیت مرزی» و «مبارزه با داعش» به عنوان دلایل همکاری خود با این گروه نام برده است.

دولت آمریکا پیش از این حکومت ایران را متهم به «تسلیح‌» طالبان و پرداخت پول به این گروه برای کشتن سربازان آمریکایی کرده است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز مرداد ماه امسال بر اساس اسناد نهاد‌های امنیتی آمریکا گزارش داد که حکومت ایران برای حمله به اهداف آمریکایی در افغانستان به پیکارجویان طالبان پاداش داده است.

طبق این اسناد، ایران برای حمله پیکارجویان به پایگاه بگرام در روز ۱۱ دسامبر سال گذشته به شبکه حقانی پول داده‌اند، رخدادی که به مرگ دو غیر نظامی انجامید و بیش از ۷۰ زخمی بر جای گذاشت که دو نفر آنها نیروهای نظامی آمریکا بودند.

به نوشته سی‌ان‌ان، این فعالیت‌ها در تصمیم آمریکا برای عملیات علیه قاسم سلیمانی نقش داشت و دولت آمریکا برای ممانعت از ضربه زدن به مذاکرات صلح با طالبان که در قطر جریان داشت و در ماه فوریه به امضاء توافق منجر شد، تصمیم گرفت حمله به قاسم سلیمانی را در ماه مارس (فرودین) انجام دهد.
حدود یک ماه پس از حمله به پایگاه هوایی بگرام قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در حمله پهپادی آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد کشته شد.

«جیش الهند» مسئولیت انفجار در نزدیکی سفارت اسرائیل را پذیرفت؛‌ «بازجویی از چند ایرانی»

 

«جیش الهند» مسئولیت انفجار در نزدیکی سفارت اسرائیل را پذیرفت؛‌ «بازجویی از چند ایرانی»


پلیس هند در محل یک انفجار کوچک در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی‌نو

رسانه های هند روز شنبه ۱۱ بهمن گزارش دادند که یک گروه به نام «جیش الهند» مسئولیت انفجار در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی نو به عهده گرفته است.

پلیس هند روز گذشته اعلام کرد که یک انفجار کوچک در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی‌نو روی داده و در این حادثه به کسی آسیبی نرسیده است.

به گفته پلیس هند این یک بمب دست ساز بوده است. رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند «جیش الهند» یک گروه وابسته به ایران است.

روزنامه اسرائیلی جروزالم پست به نقل از رسانه‌های هند نوشته است که نیروهای امنیتی هند از اداره مهاجرت هند خواسته فهرستی از شهروندان ایرانی که اخیرا وارد هند شده اند را در اختیار آنها قرار دهد.

این روزنامه به نقل از شبکه محلی «والا» نوشته است که نیروهای امنیتی از «چند ایرانی» به ظن دست داشتن در این حمله بازجویی کرده‌اند.

جروزالم پست همچنین نوشته است که یک مقام امنیتی به شبکه «ان. ۱۲» گفته است، هدف این «حمله تروریستی» آسیب رساندن به اسرائیلی‌ها بوده است.

این روزنامه به نقل از «ایندیا تودی» نوشته است گروه «جیش الهند» در بیانیه یک و نیم صفحه‌ای خود که در محل انفجار پیدا شده، ضمن به عهده گرفتن مسئولیت این انفجار از قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس یاد کرده است.

قاسم سلیمانی سال گذشته در جریان حمله پهپادهای آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد کشته شد.

«تایمز اسرائیل» هم به نقل از یک رسانه محلی هندی به نام «سیاست» نوشته است که در این بیانیه گروه «جیش الهند» گفته است که این انفجار تنها یک «پیش پرده» است و تلویحا اعلام کرده است که حملات دیگری در راه است.

«تایمز اسرائیل» می‌گوید، در این بیانیه همچنین به ترور محسن فخری‌زاده، ، از مقامات ارشد برنامه هسته‌ای ایران، اشاره شده است.

محسن فخری‌زاده مهابادی روز هفتم آذر در آبسرد دماوند ترور و کشته شد.

این انفجار کمی بعد از ساعت پنج بعدازظهر جمعه به وقت دهلی نو در نزدیکی سفارت اسرائیل روی داده است. این در حالی بود که رام نات کوویند، رئیس جمهوری هند و نارندرا مودی نخست وزیر هند در یک مراسم نظامی در یک کیلومتری محل این انفجار حضور داشتند.

جروزالم پست می‌گوید موج این انفجار در شعاع در حدود ۲۰ تا ۲۵ متری محل انفجار احساس شده است.

یک مقام اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود روز گذشته به رویترز گفته بود، هرچند این انفجار هیچ گونه تلفاتی نداشته است، اما هند و همه عناصر در اسرائیل آن را یک حادثه تروریستی می‌دانند.

سابرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند هم روز گذشته با گابی اشکنازی، همتای اسرائیلی خود در این باره صحبت کرده است.

وزیر امور خارجه هند گفته بود، در این تماس تلفنی با گابی اشکنازی بر حفاظت کامل از دیپلمات‌ها و سفارت اسرائیل تاکید کرده است.

در بهمن سال ۱۳۹۰ در جریان یک بمبگذاری در یک خودرو در دهلی نو، همسر یک دیپلمات اسرائیلی و راننده اش زخمی شدند.

یک مقام پلیس در دهلی نو در آن زمان گفته بود که همسر یک دیپلمات اسرائیلی در مسیر رفتن به سمت مدرسه فرزندانش بوده که یک موتورسوار به خودروی آنها نزدیک شده و یک بمب را به عقب ماشین می چسباند.

پلیس هند اضافه کرده بود که در نتیجه انفجار بمب، خودرو به آتش کشیده می‌شود که به موقع راننده و همسر دیپلمات اسرائیلی را از ماشین به بیرون می کشند.

در اسفند ماه همان سال دادگاهی در هند برای سه ایرانی به اتهام ارتباط با بمب‌گذاری علیه دیپلمات اسرائیلی قرار بازداشت صادر کرد.

شنبه، بهمن ۱۱، ۱۳۹۹

محدودیت‌های کرونایی سفر به ایران تشدید شد

 

محدودیت‌های کرونایی سفر به ایران تشدید شد

کسانی که به ایران سفر می‌کنند باید علاوه بر ارائه تست منفی ابتلا به کرونا، هنگام ورود نیز آزمایش و ۱۴ روز قرنطینه شوند. فعالان حوزه گردشگری با توجه به کاهش شدید مسافران خارجی امیدوار بودند محدودیت‌ها کاهش یابد.

معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا پس از نشست روز شنبه، ۱۱ بهمن ماه این ستاد اعلام کرد که همه مسافران، حتی از کشورهای همسایه نیز باید هنگام ورود به ایران تست منفی ابتلا به کرونا (PCR) ارائه کنند.

علیرضا رئیسی می‌گوید همچنین قرار است از این پس از تمام مسافران ورودی به ایران دوباره آزمایش تشخیص ابتلا به بیماری کووید۱۹ گرفته شود.

او افزود مسافرانی که از کشورهای اروپایی به ایران سفر می‌کنند باید علاوه بر داشتن تست منفی و آزمایش مجدد، ۱۴ روز در قرنطینه باشند.

شیوع کرونا در ایران در واپسین روز بهمن ماه ۱۳۹۸ به طور رسمی تائید شد و با افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید۱۹ در ماه‌های بعدی، مسافرت به این کشور با محدودیت‌های شدیدی روبرو شد.

مطابق دستورالعملی که وزارت بهداشت تنظیم کرد از ۱۱ مرداد مسافرانی که از مرزهای زمینی، دریایی و هوایی وارد ایران می‌شدند ملزم به ارائه گواهی سلامت تائید شده از سوی نهادهای معتبر کشورهای مبدا شدند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، مطابق دستورالعمل مرداد ماه وزارت بهداشت: «همه مسافران در بدو ورود، غربالگری می‌شوند و در صورت مشاهده موارد مشکوک، پس از انجام تست PCR، مسافر با ملیت غیرایرانی در محل مشخص شده از سوی وزارت بهداشت با هزینه شخصی قرنطینه می‌شود و از مسافر ایرانی تعهدنامه گرفته می‌شود تا مدت ۱۴ روز قرنطینه خانگی شود.»

این دستورالعمل‌ها و محدود شدن شدید صدور ویزا برای مسافران خارجی، صنعت گردشگری را با بحران روبرو کرد و فعالان این حوزه امیدوار بودند سخت‌گیری‌ها، به خصوص با توجه به کاهش نسبی موارد جدید ابتلا در یک ماه اخیر کاهش یابد.

این در حالی است که بخش بزرگی از کسانی که به عنوان مسافر وارد ایران می‌شوند ایرانیان مهاجر و مقیم کشورهای خارجی هستند و آمار رسمی این مسئله را تائید می‌کند.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برآورد می‌کرد در سال ۹۹ حدود ۱۰ میلیون گردشگر یا مسافر از خارج وارد ایران شود. بحران کرونا این ارزیابی‌ها را بر هم زد.

مطابق آماری که معاونت گردشگری این وزارت‌خانه از نیروی انتظامی گرفته و در اختیار ایسنا قرار داده از اسفندماه ۹۸ تا پایان مردادماه ۹۹ نزدیک به ۲۶۲ هزار مسافر خارجی وارد ایران شده‌اند.

اداره کل گمرک جمهوری اسلامی هم تائید کرده که در این بازه زمانی ورود مسافران از مرزهای زمینی، ریلی و هوایی به ایران اندکی کمتر از ۸۵ درصد کاهش داشته است.

 اکثریت قاطع مسافران ورودی مهاجران ایرانی

ایسنا به نقل از دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات گمرک می‌گوید از ابتدای سال ۹۹ تا پایان ماه آذر، در مجموع اندکی بیش از دو میلیون و ۷۰۷ هزار مسافر وارد ایران شده‌اند که فقط نزدیک به ۳۱۹ هزار نفر آنها خارجی بوده‌اند.

در ماه‌های اخیر مسئولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تورگردانان ایران بارها در مذاکرات حضوری یا با نگارش نامه از ستاد ملی مقابله با کرونا درخواست کرده‌اند محدودیت‌های صدور ویزا برای گردشگران خارجی را کاهش دهد.

در این زمینه وعده‌هایی نیز داده شد اما وزیر بهداشت، سعید نمکی ماه گذشته به دلیل شیوع گونه جهش‌یافته ویروس کرونا در برخی کشورها و مشاهده مواردی از آن در ایران، خواستار اجرای دقیق دستورالعمل‌های سختگیرانه در گذرگاه‌های ورودی شد.

بر همین اساس سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا روز شنبه تاکید کرده که قرار است مقررات سختگیرانه در مورد مسافران ورودی به ایران دقیق‌تر و مرزهای زمینی، هوایی و آبی "به شدت" کنترل شوند.

علیرضا رئیسی ابراز امیدواری کرده با اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی در شش هفته باقی‌مانده تا پایان سال، "فعالیت هتل‌ها در مناطقی با وضعیت مناسب و با رعایت پروتکل‌های سختگیرانه و اجرای بعضی تورها در عید نوروز" امکان‌پذیر شود.

از میانه دی ماه به این سو، به جز یک روز شمار قربانیان کرونا در یک شبانه روز دو رقمی بوده است. در ماه‌های قبل تعداد قربانیان بیماری کووید۱۹ طی یک شبانه روز به نزدیک ۵۰۰ نفر هم رسیده بود.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت منتهی به نیمروز ۱۱ بهمن شش هزار و ۳۱۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در ایران شناسایی شده و ۸۲ نفر از مبتلایان به کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

۱۸ شهر نارنجی در دو استان شمالی

سیما سادات لاری می‌گوید در شبانه‌روز گذشته ۵۰۶ نفر از مبتلایان بستری شده‌اند و نزدیک به چهار هزار نفر از بستری‌شدگان در وضعیت شدید بیماری کووید۱۹ قرار دارند.

ازدحام در وسائل نقلیه عمومی، دورهمی‌های خانوادگی و سفرهای تفریحی مهم‌ترین کانون‌های انتقال ویروس کرونا در ایران به شمار می‌روند.

در حدود یک سال گذشته موارد افزایش ابتلا به کرونا با بالا رفتن شمار سفرهای برون شهری ارتباط معناداری داشته و این ارتباط به خصوص در مورد وضعیت شهرهای شمالی که از مقصدهای اصلی سفرهای کوتاه محسوب می‌شوند آشکارتر است.

سخنگوی وزارت بهداشت می‌گوید در ۲۴ ساعت گذشته وضعیت هیچ شهری در ایران به لحاظ شیوع کرونا قرمز نبوده و فقط ۱۸ شهر در وضعیت نارنجی قرار داشته‌اند.

از این ۱۸ شهر، ۱۵ شهر در استان مازندران و سه شهر دیگر در استان گیلان قرار دارند. در دیگر استان‌های ایران ۱۲۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۰۶ شهرستان در وضعیت آبی هستند.

در نخستین هفته‌های پاندمی کرونا دستمال توالت به یکی از کالاهای کمیاب در آلمان بدل شد. برخی اصناف با الهام از این جریان و ایده‌های طنزآمیز بر آن شدند تا محصولاتی بامزه ارائه دهند. این نانوایی و شیرینی‌پزی در دورتموند کیک‌های مرمری را با لایه‌هایی از شکر به شکلدستمال توالت شیرین تهیه کرده‌ است.

نگاهی طنز‌آمیز به کرونا و روزمرگی در سالی که گذشت

پیروزی پرسپولیس در دقیقه ۹۳ و صعود به جمع شش تیم برتر

 

پیروزی پرسپولیس در دقیقه ۹۳ و صعود به جمع شش تیم برتر


پرسپولیس در دقیقه ۲۵ به گل رسید، عددی که شماره پیراهن مهرداد میناوند بود

در هفته سیزدهم لیگ برتر فوتبال ایران پرسپولیس با نتیجه دو بر یک از سد ماشین‌سازی گذشت و به رده پنجم جدول صعود کرد.

پرسپولیس با آن که مقابل آخرین تیم رده‌بندی لیگ قرار گرفته بود، روز سختی را پشت سر گذاشت، اما سرانجام در دقیقه ۹۳ توانست پیروزی را از آن خود کند.

همچون همه دیدارهای این هفته، بازی با ادای احترام به مهرداد میناوند آغاز شد. ستاره اسبق تیم ملی ایران و پرسپولیس، هشتم بهمن به خاطر ابتلا به ویروس کرونا از دنیا رفت.

صدای ضبط شده میناوند پیشکسوت از بلندگوهای استادیوم پخش شد. بازیکنان پرسپولیس نیز با پیراهن مشکی که نام میناوند رویش درج شده بود به میدان آمدند.

این تیم در دقیقه ۲۵ به گل رسید، عددی که شماره پیراهن میناوند بود و به همین خاطر بازیکنان به جای شادی بعد از گل، با انگشتان خود عدد ۲۵ را به دوربین‌ها نشان دادند.

این گل با پاس سرلک به امیری که به تنهایی مقابل دروازه بود، درون دروازه مهدی اسلامی قرار گرفت.

در هشتاد و سومین دقیقه محمدامین اسدی عضو سابق تیم امید پرسپولیس که مدتی هم در جمع بزرگسالان این تیم حضور داشت توانست برای تبریزی‌ها پنالتی بگیرد.

پیمان بابایی پشت توپ ایستاد تا با فریب لک، نتیجه را برابر کند. این پنجمین گل بابایی در لیگ است. او فصل قبل را در جمهوری آذربایجان برای سومقایت بازی کرد.

وقت قانونی مسابقه تمام شد تا علی صفایی داور این دیدار، پنج دقیقه دیگر را برای وقت‌های‌ تلف شده محاسبه کند.

یکی از بازیکنان ماشین‌سازی به زمین افتاد و همبازیانش توپ را به بیرون زدند. اما یاران میزبان بر این باور بودند که او فقط قصد وقت‌کشی داشته. به همین خاطر اوت را به حریف ندادند و خودشان بازی را به جریان انداختند.

ادامه همین صحنه منجر به ارسال امیری شد که در دهانه دروازه با کنترل و شوت نوراللهی، به تور رسید.

پرسپولیسی‌ها این بار جشن شادی گل را برپا کردند. این نتیجه، چهارمین پیروزی شاگردان گل‌محمدی در لیگ برتر است. تیمی که چهار فصل پیاپی قهرمان شده اما در این فصل، فاصله تیم‌های صدرنشین ناچیز است.

برای پرسپولیس حامد لک، سیدجلال حسینی، کمال کامیابی‌نیا، مهدی شیری، سعید آقایی، میلاد سرلک (مهدی شریفی) احمد نوراللهی، سیامک نعمتی، وحید امیری، احسان پهلوان (امید عالیشاه) و مهدی عبدی بازی کردند.

یحیی گل‌محمدی که در مراسم آغازین بازی می‌گریست، در پایان بازی گفت: «خیلی خوشحالم که دقیقه ۲۵ که شماره مهرداد بود به گل رسیدیم. به نظرم پنالتی ماشین‌سازی درست نبود. در ادامه هم اسیر تجربه و فرصت‌طلبی ما شدند و به پیروزی رسیدیم.»

سعید اخباری سرمربی ماشین‌سازی هم گفت: «در شرایط مشکوک به آفساید گل خوردیم. روی گل دوم‌شان هم نیمکت‌نشینان ما اعتراض کردند چون فکر می‌کردند پرسپولیس بازی جوانمردانه انجام می‌دهد اما در شروع مجدد، توپ را به ما ندادند.»

دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم ملی فوتبال ایران به اتفاق دستیارانش در ورزشگاه حاضر بود و عملکرد ملی‌پوشان را زیر نظر داشت.

جالب این که بین همه تیم‌های مدعی قهرمانی، فقط پرسپولیس توانست در هفته سیزدهم به برتری برسد که آن هم با مشقت فراوان در واپسین لحظات بازی رقم خورد.

سپاهان در خانه با نتیجه ۳-۱ به شهرخودرو باخت. شهباززاده میزبان را پیش انداخت اما در ادامه امین قاسمی‌نژاد و احمد الجبوری یار تعویضی (۲ بار) دروازه پیام نیازمند را باز کردند.

تراکتور در تبریز با پنالتی امید سینگ مغلوب آلومینیوم اراک شد. در این بازی محمد عباس‌زاده دو بار توپ را به تیر دروازه کوبید. در واپسین لحظات هم حمزاوی مهاجم الجزایری تراکتور، موقعیت طلایی را در دهانه دروازه به آسمان فرستاد.

فولاد که با ضعف گلزنی مواجه است، در خانه از پس پیکان برنیامد و به تساوی بدون گل رضایت داد.

فولادی‌ها خط طولی زمین را دو متر افزایش داده بودند که با اعتراض پیکان و تایید ناظر مسابقه، در اتفاقی بی سابقه برای لیگ برتر و با خط‌کشی مجدد، بازی آغاز شد.

روز جمعه استقلال در مسجدسلیمان مقابل نفت با تساوی ۱-۱ متوقف شد اما این تیم همچنان با ۲۳ امتیاز صدرنشین است.

صنعت نفت آبادان و سپاهان اصفهان ۲۲ امتیازی‌اند. فولاد و تراکتور ۱۹ امتیاز دارند. پرسپولیس با دو بازی کمتر و گل گهر با یک بازی کمتر، ۱۸ امتیاز اندوخته‌اند.

در جدول گلزنان سجاد شهباززاده با ۱۱ گل پیشتازی می‌کند. گادوین منشا، امین قاسمی‌نژاد و محمد عباس‌زاده در رده‌های بعدی قرار دارند.

 

جمهوری پلید و خبیث اسلامی ایران خواسته فرانسه برای حضور عربستان در مذاکرات برجام را رد کرد


سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران

سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به سخنان رئیس‌جمهوری فرانسه مبنی بر ضرورت حضور عربستان در مذاکرات جدید با ایران، فرانسه را متهم کرد که نگران فروش تسلیحات خود به کشورهای حوزه خلیج فارس است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، سعید خطیب‌زاده روز شنبه ۱۱ بهمن ماه با تکرار دوباره مواضع جمهوری اسلامی در خصوص درخواست کشورهای اروپایی برای احیای برجام، خواستار بازگشت آمریکا به این توافق و رفع تمامی تحریم‌هایی شد که در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ وضع شده است.

آقای‌ خطیب‌زاده در حالی که تسلیحات فرانسوی را از عوامل اصلی بی ثباتی در منطقه خلیج فارس و مسبب کشتار مردم یمن دانست، گفت: «بدون توقف سیل صادرات تسلیحاتی فرانسه، انگلیس، آمریکا و دیگران نمی‌توان انتظار ثبات و آرامش در این منطقه حساس را داشت.»

رئیس‌جمهوری فرانسه روز جمعه ۱۰ بهمن در مصاحبه‌ای با شبکه بری العربیه گفته بود که فرصت اندکی برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته‌ای باقی مانده و هر مذاکره جدیدی با ایران پیرامون برجام «بسیار سختگیرانه» خواهد بود.

امانوئل مکرون همچنین تاکید کرده بود که عربستان نیز در مذاکرات پیش رو با ایران باید حضور داشته باشد. اما سخنگوی وزارت خارجه ایران اظهارات آقای مکرون را «شتابزده و نسنجیده» دانست.

آقای خطیب‌زاده گفت: « برجام یک توافق چندجانبه بین المللی است که توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تایید و تثبیت شده، و به هیچ وجه قابل مذاکره مجدد نبوده و طرف‌های آن هم مشخص و غیرقابل تغییر هستند.»

پیشتر عربستان و امارات اعلام کرده بودند که باید کشورهای عربی خلیج فارس در مذاکرات جدید هسته‌ای با ایران حضور داشته باشند و این مذاکرات موضوع موشک‌های بالستیک ایران و حمایت این کشور از نیروهای نیابتی‌ آن را نیز در بگیرد.

ایران بارها اعلام کرده است که درباره موضوع موشک‌های خود هرگز مذاکره نخواهد کرد.

عربستان در چندین جبهه با ایران در حال جنگ نیابتی است، از جمله جنگ یمن که ایران پشتیبان نیروهای حوثی شیعه است و عربستان رهبری ائتلافی در جنگ با حوثی‌ها را بر عهده دارد.

تاکنون حملاتی به نفتکش‌ها و تاسیسات نفتی عربستان انجام شده که دولت ریاض، آمریکا و حتی اتحادیه اروپا انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه گرفته‌اند. ایران اما همواره این اتهامات را رد کرده است.

رئیس کمیسیون بهداشت طویله ولایت قاتل و دزد و دروغگوی پلید و خ ان هم واکسن روسی نمی‌زند

 

رئیس کمیسیون بهداشت طویله ولایت قاتل و دزد و دروغگوی پلید و خ

ان هم واکسن روسی نمی‌زند


حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایران هم در واکنش به خرید واکسن کرونای «اسپوتنیک وی» گفت که «او هم واکسن روسی نمی‌زند».

حسینعلی شهریاری روز شنبه ۱۱ دی ماه در گفت‌وگو با اعتماد آنلاین با اشاره به این که «واکسن «مساله سیاسی» نیست و نباید بر اساس نزدیکی سیاسی درباره «امنیت و تایید» آن قضاوت کرد، پیشنهاد داد که واکسن‌های خارجی را ابتدا مسئولان بزنند و در صورتی‌که مشکلی نداشت برای عموم مردم استفاده شود.

به گفته آقای شهریاری، «وقتی از انجام مراحل کامل کارآزمایی بالینی واکسن اطمینان نداریم، نباید آن واکسن روی مردم ما آزمایش شود».

مینو محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا روز پنج‌شنبه ۹ بهمن‌ماه گفته بود که از انتخاب واکسن «اسپوتنیک وی» روسی به هیچ ‌عنوان راضی نیست و تاکید کرده بود که «به عنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمی‌کند».

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو هم روز شنبه، در واکنش به این اظهار نظر خانم محرز گفت که «ایشان شأنی برای ارزیابی واکسن‌های دیگر ندارند».

خانم محرز در حال حاضر مسئول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایرانی است.

واکنش‌ها به واکسن روسی در حالی ادامه دارد که کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه روز شنبه اعلام کرد که اولین محموله واکسن«اسپوتنیک وی» روز ۱۶ بهمن به ایران وارد می‌شود.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، هفتم بهمن‌ماه در جریان سفر به مسکو برای اولین بار از ثبت واکسن روسی «اسپوتنیک وی» در کشور خبر داد.

واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه که تولید مشترک مرکز پژوهشی «گامالیا» و صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه (آر.دی.آی.اف) است، به این دلیل که پیش از تکمیل آزمایش گسترده انسانی به ثبت رسید، هدف انتقادهای گسترده داخلی و خارجی بوده است. با این حال شماری از کشورها از جمله آرژانتین و مجارستان شروع به استفاده از آن کرده‌اند.

تولیدکنندگان این واکسن اثربخشی آن را بیش از ۹۰ درصد اعلام کرده‌اند، اما منتقدان آن را ابزاری برای گسترش نفوذ ژئوپلتیک روسیه می‌دانند.

ادامه رشد قیمت دلار در بازارهای آزاد ایران

 

ادامه رشد قیمت دلار در بازارهای آزاد ایران

Iran -- Dollar

قیمت دلار در بازارهای آزاد ایران روز شنبه ۱۱ بهمن‌ماه به ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. روز پنج‌شنبه، آخرین روز کاری ایران، این رقم ۲۴ هزار تومان بود.

نرخ دلار از ۱۶ هزار تومان در ابتدای سال جاری خورشیدی به حدود ۳۲ هزار تومان در اواسط پاییز رسیده بود. اما از آن زمان با افت و خیزهایی نرخ دلار کاهش یافت و به حدود ۲۱ هزار تومان در روز دوشنبه هفته گذشته رسید.

حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران ۲۴ دی‌ماه مدعی شده بود اگر فقط هفت میلیارد دلار از منابع مسدود شده ایران در خارج از کشور آزاد شود، نرخ دلار به ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان کاهش خواهد یافت.

اما از دوشنبه هفته گذشته دوباره نرخ دلار رو به افزایش نهاده و روز شنبه به ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.

روز شنبه همچنین نرخ یورو در بازار آزاد ایران ۲۹ هزار و ۵۵۵ تومان بود.

هفته گذشته عبدالناصر همتی رئیس بانک مرکزی ایران گفت که روزانه ۱۵۰ میلیون دلار در سامانه نیما تزریق می‌شود.

حسن صادقی، زندانی سیاسی، خواستار رسیدگی به وضعیت بیماری همسر زندانی‌اش شد

 

حسن صادقی، زندانی سیاسی، خواستار رسیدگی به وضعیت بیماری همسر زندانی‌اش شد

حسن صادقی و فاطمه مثنی، زوج سیاسی زندانی

حسن صادقی، زندانی سیاسی، در نامه‌ای از زندان خواستار رسیدگی به وضعیت بیماری همسرش فاطمه مثنی شد که او نیز زندانی سیاسی است.

در متن نامه آقای صادقی که خبرگزاری هرانا روز شنبه، ۱۱ بهمن،‌ منتشر کرد آمده است که با وجود اطلاع نماینده دادستان و رئیس زندان از «وضعیت وخیم» جسمانی همسرش، آن‌ها عمدا از اعزام به بیمارستان و بستری شدن او جلوگیری می‌کنند.

حسن صادقی و همسر او فاطمه مثنی در بهمن ۹۱ به همراه فرزندان ۱۰ و ۱۹ ساله‌شان، به دلیل برگزاری مراسم ترحیم پدر آقای صادقی «که از مخالفان جمهوری اسلامی بود» بازداشت شدند.

فرزندان آنها چندی بعد آزاد شدند، اما دادگاه انقلاب تهران این زوج را به اتهام «ارتباط با سازمان مجاهدین خلق» به ۱۵ سال حبس و مصادره خانه و محل کسب آنها محکوم کرد.

مصادره محل کسب این زوج به سود ستاد فرمان امام در اسفند ۹۷ صورت گرفت و در اردیبهشت ۹۹ نیز حکم مصادره منزل آن‌ها که فرزندان و مادر سالخورده و بیمار خانم مثنی در آن زندگی می‌کرد به آن‌ها ابلاغ شد.

این زوج زندانی سیاسی سال‌ها است که از ملاقات و حتی تماس تلفنی با یکدیگر محروم‌اند.

فرزندان آقای صادقی در ملاقاتی که هفته گذشته با مادرشان در زندان اوین داشته‌اند، وضعیت جسمانی او را به گونه‌ای توصیف کرده‌اند که حتی توان حضور در جلسه ملاقات را نداشته و تنها با اصرار آنها با کمک دو نفر توانسته به ملاقات آن‌ها بیاید.

به گفته فرزندان آقای صادقی، رئیس درمانگاه اوین کتبا اعلام کرده که خانم مثنی مطلقا توان تحمل زندان (کیفر) را ندارد و این موضوع به تایید مسئول بند زنان زندان اوین هم رسیده است.

چهارم بهمن‌ماه نیز نزدیکان منیره عربشاهی، فعال مدنی که به دلیل اعتراض به حجاب اجباری دوران محکومیت حدودا ده ساله خود را در زندان کرج سپری می‌کند، اعلام کردند که با وجود دستور پزشکی قانونی جهت اعزام درمانی و پرداخت هزینه آن از سوی خانواده، او از رسیدگی پزشکی محروم مانده است.

تغییر در منوی برخی رستوران‌های جنوب تهران در پی افزایش تورم و فقر

 

تغییر در منوی برخی رستوران‌های جنوب تهران در پی افزایش تورم و فقر

بر اساس گزارش رسانه‌های داخلی کباب از منوی برخی رستوران‌های مناطق محروم حذف شده است

روزنامه دنیای اقتصاد روز شنبه نوشت که به دلیل تورم در قیمت‌ها و کاهش قدرت خرید مردم، برخی رستوران‌های جنوب شهر تهران غذاهایی مانند «زرشک‌پلو با اسکلت مرغ یا چلو با استخوان قلم و برنج و دمبه» سرو می‌کنند.

بر اساس این گزارش، کبابی‌های سیار در «میدان امام حسین و میدان شوش» تهران به طور عمده «بال، ته مرغ و دمبه» می‌فروشند ولی «با وجود این تغییرات باز هم هر روز از تعداد مشتریان آنها کاسته می‌شود».

پیش از این، جواد جوادی، آشپز ایرانی ساکن استرالیا، در گفت‌وگو با رادیو فردا گفته بود: «آدم‌ها به جایی رسیده‌اند که به من مسیج می‌دهند و می‌گویند به ما با اسکلت مرغ غذا یاد بده.»

روزنامه دنیای اقتصاد در بخش دیگری از گزارشش درباره تغییر منوی رستوران‌ها در تهران نوشته است که قیمت گوشت و مرغ «نسبت به پارسال بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته» و این موضوع باعث شده که «برخی از غذاها مثل باقالی‌پلو با ماهیچه، گوشت، ماهی، سلطانی و برگ از منوی بسیاری از رستوران‌ها حذف شوند».

یک فعال این حوزه نیز گفته است که اگر «کرونا ریشه‌کن شود» تاثیر ۱۰ درصدی بر وضعیت کار رستوران‌ها خواهد داشت، چون «مردم به‌دلیل عدم توانایی مالی نمی‌توانند چلوکباب بگیرند».

در ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی درباره تورم فزاینده و گسترش فقر در رسانه‌های داخل ایران منتشر شده است.

در این گزارش‌ها از تحریم‌های اقتصادی، بحران شیوع کرونا، فساد سیستماتیک، ناکارآمدی مدیریتی و سیاست‌های اقتصادی اشتباه از جمله مولفه‌هایی یاد شده است که در گسترش فقر اقتصادی نقش داشته‌اند.

کرونا در ایران؛ افزایش آمار در چند استان‌؛ تعداد قربانیان به ۵۸ هزار نفر نزدیک شد

 

کرونا در ایران؛ افزایش آمار در چند استان‌؛ تعداد قربانیان به ۵۸ هزار نفر نزدیک شد

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران از افزایش بیماران سرپایی و موارد بستری در برخی استان‌ها خبر داد.

به گزارش ایسنا، علیرضا رئیسی روز شنبه، ۱۱ بهمن‌ماه، بالاترین بستری‌های روزانه را متعلق به استان مازندران اعلام کرد و گفت که روند بیماری در استان هرمزگان به‌و‌یژه در قشم، بندر لنگه و جاسک رو به افزایش است.

منابع رسمی در تعطیلات چند روزه دو هفته گذشته از ورود حداقل ۴۰ هزار گردشگر فقط به بندر قشم خبر داده و درباره اوج‌گیری کرونا در مناطق جنوبی کشور به دلیل تعداد زیاد مسافران که بیشترشان شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت نکردند، هشدار داده بودند.

برخی مقامات وزارت بهداشت از جمله معاون کل وزیر بهداشت ایران هفته گذشته از احتمال تصویب برخی محدودیت‌ها و تغییرات در روز شنبه برای ایجاد محدودیت‌های بیشتر در شهرهای زرد سیاحتی و زیارتی و برخی از استان‌های شمالی و جنوبی در تعطیلات چند روزه به مناسبت ۲۲ بهمن خبر داده بودند.

این در حالی است که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرد که یکی از مصوبات این ستاد در روز شنبه این بوده که هتل‌ها در جاهایی با «وضعیت مناسب» و با «پروتکل‌های سختگیرانه» فعال باشند و حتی بعضی تورها در عید نوروز «تحت نظارت» فعالیت کنند.

در همین حال سخنگوی وزارت بهداشت ایران روز شنبه، ۱۱ بهمن‌ماه، از فوت ۸۲ بیمار مبتلا به کرونا و شناسایی شش‌ هزار و ۳۱۷ بیمار جدید در یک شبانه‌روز گذشته خبر داد.

به گفته سیما سادات لاری،‌ نزدیک به چهار هزار بیمار در وضعیت شدید این بیماری در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

بر اساس این گزارش، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور یک میلیون و ۴۱۱ هزار و ۷۳۱ نفر رسید و شمار کل جان‌باختگان به ۵۸ هزار نفر نزدیک شد.

آمارهای رسمی وزارت بهداشت درباره کرونا همواره محل تردید بوده و مقام‌های سازمان نظام پزشکی آمار واقعی قربانیان کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمار رسمی اعلام شده برآورد کرده‌اند.

واکنش تند جهانپور به محرز: ایشان شأنی برای ارزیابی واکسن روسی ندارد

 

واکنش تند جهانپور به محرز: ایشان شأنی برای ارزیابی واکسن روسی ندارد


کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو

سخنگوی سازمان غذا و دارو در واکنش به اظهار نظر مینو محرز که گفته است «واکسن کرونای روسی را تزریق نمی‌کند»، گفت که «ایشان شأنی برای ارزیابی واکسن‌های دیگر ندارند».

کیانوش جهانپور در گزارشی که در روز شنبه، ۱۱ بهمن‌ماه، در روزنامه «جهان صنعت» منتشر شد با تاکید بر این که «مرجع تایید واکسن، سازمان غذا و دارو است» گفت: «اگر ایشان [مینو محرز] مطالعه‌ای در این زمینه دارند، می‌توانند به سازمان غذا و دارو جهت بررسی ارائه دهند. در غیر این صورت، «اظهارنظر سلیقه‌ای»، وجهه علمی و فنی نخواهد داشت.»

مینو محرز که در حال حاضر عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و مسئول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ایرانی است، روز پنج‌شنبه، ۹ بهمن‌ماه، در واکنش به خرید واکسن «اسپوتنیک وی» از روسیه گفته بود «از چه زمانی سازمان غذا و داروی کشور جزو منابع بین‌المللی شده‌؟»

او افزوده بود: «سازمان غذا و داروی ایران زمانی می‌تواند دارو و واکسنی را تایید کند که پیش از آن دارو یا واکسن، مورد تایید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته باشد.»

به گفته خانم محرز، «وقتی دارو یا واکسنی هنوز مورد تایید هیچ منبعی نیست، سازمان غذا و داروی داخلی نمی‌تواند آن را تایید و توزیع کند.»

این عضو ستاد کرونا در ادامه تاکید کرده بود که از انتخاب این واکسن به هیچ ‌عنوان راضی نیست و تهیه و واردات آن توسط دولت از «شانس بد مردم ایران» است.

او همچنین تاکید کرده بود که «به عنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمی‌کند.»

از سوی دیگر محمدرضا ‌هاشمیان فوق‌تخصص بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری روز شنبه درباره تهیه واکسن روسی به «جهان ‌صنعت» گفت که شش ماه پیش درخواستی را مبنی خرید حداقل تعدادی واکسن روسی برای کادر درمان به وزارت بهداشت داده، اما با آن مخالفت شده است.

آقای هاشمیان با انتقاد به «تناقض» در رفتار مسئولان وزارت بهداشت گفت: «اگر قرار بود واکسن روسی وارد کنند، چرا از همان شش ماه پیش اقدامی نکردند؟ وزارت بهداشت شدیدا مخالف واکسن کرونا روسی بود و اجازه ورود واکسن روسی را در آن زمان نداد.»

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، هفتم بهمن‌ماه در جریان سفر به مسکو برای اولین بار از ثبت واکسن روسی «اسپوتنیک وی» در کشور خبر داد.

سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران نهم بهمن‌ماه اعلام کرد که «مجوز مصرف اضطراری» واکسن کرونای «اسپوتنیک وی»، ساخت روسیه، صادر شده و کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه روز شنبه اعلام کرد که اولین محموله این واکسن روز ۱۶ بهمن به ایران وارد می‌شود.

آقای کاظمی به حجم واردات واکسن کرونا از روسیه اشاره نکرد و تنها گفت که «محموله دوم تا آخر بهمن و محموله سوم تا دهم اسفند به کشور ارسال خواهد شد و همین روال هر دو هفته و یک ماه بین ایران و روسیه برای ارسال محموله‌های واکسن به ایران ادامه خواهد داشت.»

واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه که تولید مشترک مرکز پژوهشی «گامالیا» و صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه (آر.دی.آی.اف) است، به این دلیل که پیش از تکمیل آزمایش گسترده انسانی به ثبت رسید، هدف انتقادهای گسترده داخلی و خارجی بوده است. با این حال شماری از کشورها از جمله آرژانتین و مجارستان شروع به استفاده از آن کرده‌اند.

تولیدکنندگان این واکسن اثربخشی آن را بیش از ۹۰ درصد اعلام کرده‌اند، اما منتقدان آن را ابزاری برای گسترش نفوذ ژئوپلتیک روسیه می‌دانند.

روزنامه اسپانیایی از «بررسی استرداد» ساشا سبحانی به ایران خبر داد

 

روزنامه اسپانیایی از «بررسی استرداد» ساشا سبحانی به ایران خبر داد

روزنامه اسپانیایی «ال‌موندو» با اشاره به بازداشت موقت ساشا سبحانی، فرزند احمد سبحانی سفیر سابق ایران در ونزوئلا، از «بررسی استرداد» او به ایران در هفته‌های آینده خبر داد.

بر اساس این گزارش، ساشا سبحانی که از چهره‌های مشهور در اینستاگرام فارسی‌زبان است، با اتهام «قاچاق انسان‌، پولشویی از طریق سایت‌های شرط‌بندی و کسب غیرقانونی ثروت» مواجه شده و با توجه به «حکم و دادخواست یک دادگاه در ایران» برای ساعاتی توسط پلیس مادرید بازداشت شده بود.

روزنامه «ال‌موندو» به نقل از ساشا سبحانی نوشته که این فرد از پلیس خواسته که او را به ایران تحویل ندهند، چرا که به گفته او مقام‌های حکومت ایران به دلیل «سبک زندگی» خاص و «انتقاد او از حکومت»، او را تحت تعقیب قرار داده‌اند و در صورت استرداد به ایران تحت شکنجه قرار خواهد گرفت.

ساشا سبحانی که حدود دو سال است در اسپانیا زندگی می‌کند، در یک استوری که در اینستاگرام خود منتشر کرده، با اشاره به اخبار منتشره گفته است که برای او «حاشیه» درست کرده‌اند.

اکانت اینستاگرام او دو و نیم میلیون فالوئر دارد و به طور عمده به تبلیغ سایت‌های شرط‌بندی و پخش کلیپ‌هایی درباره زندگی لوکس او مشغول است.

ورود سومین شناور نیروی دریایی آمریکا به دریای سیاه

 

ورود سومین شناور نیروی دریایی آمریکا به دریای سیاه

نیروی دریایی آمریکا سومین کشتی خود را به دریای سیاه اعزام کرد تا حضور پررنگ‌تری در این منطقه استراتژیک داشته باشد.

نیروی دریایی آمریکا روز جمعه ۱۰ بهمن در بیانیه‌ای گفت ناوشکن «یواس‌اس پورتر» در چارچوب یک عملیات گشت‌زنی عادی روز پنجشنبه ۹ بهمن وارد آب‌های دریای سیاه شد و به ناوشکن «یواس‌اس دونالد کوک» و کشتی سوخت‌گیری «لارامی» پیوست.

به گفته کارشناسان امور دفاعی، این نیرومندترین حضور نیروی دریایی آمریکا در دریای سیاه طی سه سال اخیر است و اعزام این شناور چند روز پس از اولین گفت‌وگوی تلفنی جو بایدن با ولادیمیر پوتین روی می‌دهد.

یکی از فرماندهان نیروی دریایی آمریکا گفت ورود این ناوشکن به آب‌های دریای سیاه «نشان دهنده تعهد ما به ثبات و امنیت منطقه در همکاری با متحدان خود در ناتو است».

به دنبال الحاق ناحیه کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ که حضور نظامی آن کشور در منطقه را تقویت کرد اهمیت استراتژیک دریای سیاه برای آمریکا و ناتو افزایش یافته است. روسیه به افزایش حضور نیروی دریایی آمریکا در دریای سیاه به سرعت واکنش نشان داد و سامانه متحرک پدافند دریایی خود را فعال کرد.

از مجموع کشورهای واقع در سواحل دریای سیاه، ترکیه، رومانی و بلغارستان از اعضای ناتو و اوکراین و گرجستان نیز خواهان پیوستن به این سازمان هستند.

شنیده شدن صدای آژیر قرمز در غرب تهران

 

شنیده شدن صدای آژیر قرمز در غرب تهران

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیمه شب جمعه ۱۰ بهمن از شنیدن آژیر قرمز در تهران خبر دادند. همزمان گزارش‌هایی در خصوص تغییر مسیر یک پرواز ترکیش ایرلاین منتشر شد.

ساعاتی بعد مقام‌های امنیتی گفتند، آژیر قرمز به دلیل اختلال در سیستم سامانه امنیتی به صدا در آمده است.

معاون امنیتی استانداری تهران شنیده شدن صدای اژیر قرمز را حاصل اختلال در سیستم صوتی سازمانی در حوالی شهرک آزمایش تهران دانست و گفت: هیچ مشکل امنیتی وجود ندارد و مردم نگران نباشند.

حمید رضا گودرزی به خبرگزاری تسنیم گفت، این آژیر بعد از ۱۵ دقیقه قطع شده است.

منصور درجاتی، مدیرکل بحران استان تهران نیز در گفت‌وگو با شبکه خبر ایران گفت : «به‌علت نفوذ آب ناشی از بارش شدید باران به ساختمان یکی از سازمان‌ها در غرب تهران، سامانه امنیتی فعال شده و صدای آژیر به صدا درآمده بود. مسئله خاصی نیست، مردم نگران نباشد.»

ساکنان غرب تهران با انتشار ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی که در آن صدای آژیر به وضوح شنیده می‌شد،‌ ابراز نگرانی کردند.

در همین حال، خبرگزاری فارس با رد «شایعات» در خصوص سانحه برای یک هوایپمای ترکیش ایر، به نقل از روابط عمومی فرودگاه امام نوشت، یک هواپیمای مسافربری ترکیش ایر به دلیل مساعد نبودن وضعیت جویی در تهران مجبور به تغییر مسیر شده است.

در همین حال رسانه‌های ایران می‌گویند که این هواپیما بامداد شنبه در فرودگاه امام بر زمین نشست.

به گزارش ایرنا، این هواپیما پس از عبور از آسمان استان‌های آذربایجان‌غربی، زنجان و قزوین و دور زدن در آسمان تهران در فرودگاه امام بر زمین نشست.

ایرنا می‌گوید، جریان عادی پروازهای شرکت های مختلف هواپیمایی داخلی و خارجی در فرودگاه امام ادامه دارد.

 

جاوید دهقان‌خلد، زندانی بلوچ، اعدام شد

 

جاوید دهقان‌خلد، زندانی بلوچ، اعدام شد

به‌رغم چندین درخواست بین‌المللی، جاوید دهقان‌خلد، زندانی بلوچ، روز شنبه اعدام شد.

مرکز رسانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز شنبه، ۱۱ بهمن‌ماه، تایید کرد که حکم اعدام آقای دهقان‌خلد بامداد روز شنبه اجرا شده است.

در بیانیه این مرکز او «سرکرده گروهک وابسته به جیش‌الظلم» معرفی شده است.

به گفته مقامات قضایی ایران، اتهامات او با پرونده عبدالحمید میربلوچ‌زهی که روز ششم دی‌ماه گذشته اعدام شد، مرتبط بود.

قوه قضاییه ایران پیشتر اعلام کرده بود که عبدالحمید میر‌بلوچ‌زهی در جریان تیراندازی در ۲۰ فروردین ۹۴ در کوه بیرک در نزدیکی شهرستان خش در استان سیستان و بلوچستان موجب کشته شدن دو مامور سپاه پاسدار شده بود.

این در حالی است که سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه‌ای گفته است که در دوران حبس انفرادی، مأموران سپاه پاسداران بارها آقای دهقان‌خلد را شکنجه کردند تا به عضویت در گروه «جیش‌العدل» و همین طور تیراندازی مهلک به دو مامور سپاه پاسداران در جریان حمله‌ای در ۲۰ فروردین۱۳۹۴ «اعتراف» کند.

جمهوری اسلامی گروه جیش‌العدل را «تروریستی» می‌داند.

جاوید دهقان‌خلد یک روز پس از آن اعدام شد که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ضمن محکوم کردن اجرای ۲۸ مورد اعدام در ایران در تنها یک ماه خواستار توقف اجرای این حکم شده بود.

اولین محموله واکسن روسیِ کرونا «۱۶ بهمن» به ایران می‌رسد

 

اولین محموله واکسن روسیِ کرونا «۱۶ بهمن» به ایران می‌رسد

سفیر ایران در روسیه روز شنبه خبر داد که اولین محموله واکسن روسیِ اسپوتنیک وی روز ۱۶ بهمن به ایران وارد می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایرنا به نقل از کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی در روسیه، قرارداد خرید و تولید مشترک واکسن روسی «اسپوتنیک وی» بین تهران و مسکو روز جمعه گذشته امضا شده است.

یک روز پیشتر، سخنگوی سازمان غذا و دارو در ایران از صدور مجوز مصرف اضطراری این واکسن ساخت روسیه در ایران خبر داده بود.

به گفته کاظم جلالی، تاکنون حدود سه میلیون نفر این واکسن را در روسیه تزریق کرده‌اند، ولی هیچ گزارشی از عوارض در میان آنان اعلام نشده است.

تولیدکنندگان این واکسن اثربخشی آن را بیش از ۹۰ درصد اعلام کرده‌اند، اما منتقدان آن را ابزاری برای گسترش نفوذ ژئوپلتیک روسیه می‌دانند.

پیش از این مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، گفته بود به عنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمی‌کند، زیرا به گفته او تاکنون هیچ اطلاعاتی از آن منتشر نشده است، در حالی که واکسن کرونا باید دارای استانداردهای جهانی باشد.

به گفته سفیر ایران، محموله دوم تا آخر بهمن و محموله سوم هم تا دهم اسفند به کشور ارسال خواهد شد و «همین روال هر دو هفته و یک ماه بین ما و روسیه برای ارسال محموله‌های واکسن به داخل ایران ادامه خواهد یافت».

«رایزنی» رابرت مالی با مقام‌های سه کشور اروپایی درباره برجام

 

«رایزنی» رابرت مالی با مقام‌های سه کشور اروپایی درباره برجام


رابرت مالی

دو منبع مطلع به رویترز گفته‌اند، رابرت مالی، نماینده جدید آمریکا در امور ایران روز جمعه ۱۰ بهمن با مقام‌های سه کشور اروپایی در خصوص توافق هسته‌ای موسوم به برجام گفت وگو کرده است.

یک دیپلمات اروپایی گفته است که رابرت مالی با مدیران سیاسی وزارت خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان گفت‌وگو کرده است.

این دیپلمات اروپایی که نامش فاش نشده اضافه کرده است که گفت‌وگوها در راستای جمع بند‌ی‌ها درباره توافق برجام و ارزیابی دیدگا‌ه‌های این کشورها نسبت به این موضوع بود.

یک منبع دیگر نیز با تایید این گفت‌وگو ها از بیان جزئیات در این خصوص خودداری کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا هنوز در خصوص این مذاکرات بیانیه‌ای منتشر نکرده است.

دولت جو بایدن روز جمعه اعلام کرد که رابرت مالی، یکی از اعضای اصلی تیم باراک اوباما رئیس جمهور اسبق آمریکا در جریان توافق قدرت‌های جهانی با ایران در سال ۲۰۱۵ ، را به عنوان نماینده ویژه در امور ایران منصوب کرده است.

در دولت دونالد ترامپ ابتدا بریان هوک و سپس الیوت آبرامز ، دیپلمات محافظه کار، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بودند.

طی روزهای اخیر به دنبال گمان زنی در خصوص انتصاب رابرت مالی، شماری از جمهوریخواهان در کنگره و طرفداران سیاست سختگیرانه در قبال جمهوری اسلامی ایران از این اقدام به شدت انتقاد کرده و از دولت جدید آمریکا خواسته بودند وی را به این سمت منصوب نکند.

اما به رغم این درخواست‌ها، جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه در کنفرانس خبری خود انتصاب رابرت مالی را تایید کرد.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در خصوص انتصاب رابرت ملی در بیانیه‌ای گفت است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در حال تشکیل یک تیم از کارشناسان مجرب و متخصص با دیدگاه‌های مختلف است که رابرت مالی هدایت این تیم را به عهده خواهد داشت.

در همین حال، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن در همین روز گفت که اولویت «فوری و حیاتی» دولت جدید آمریکا رسیدگی به «بحران تنش‌افزای برنامه هسته‌ای» ایران است.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در خصوص رویکرد واشینگتن در قبال برجام گفته است، در صورتی که ایران تعهدات خود در چارچوب این توافق را اجرا کند، آنگاه ایالات متحده نیز به این توافق باز خواهد گشت.

اما مقام‌های ایران می‌گویند، این آمریکا است که می‌بایست ابتدا تعهدات خود در چارچوب برجام را اجرا کرده و تحریم ها را لغو کند تا تهران نیز تعهداتش را دوباره اجرا کند.

در حالی رابرت مالی با مقام‌های سه کشور اروپایی رایزنی کرده است که هنوز سازوکاری برای حل اختلاف ایران و آمریکا بر سر بازگشت به برجام ارائه نشده است.

از سوی دیگر، به رغم تداوم اختلاف ایران و آمریکا بر سر چگونگی بازگشت به برجام، امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه روز جمعه گفت که هر مذاکره جدیدی با ایران درباره برجام «بسیار سختگیرانه» خواهد بود و در این مذاکرات باید عربستان نیز دخیل باشد.

دو هفته پیش مقام های سیاسی وزارت خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان برای مذاکره درباره برجام به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس سفر کرده بودند تا در خصوص مشارکت‌ها این کشورها در مذاکرات برجام رایزنی کنند.

 

Some of discussion on #IranDeal on Monday among EU foreign ministers will be on how to engage the Gulf countries as parties move to revive deal, senior diplo says. Reminder that E3 political directors were in the region last week

بر اساس توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی موسوم به برجام در سال ۱۳۹۴، ایران پذیرفت بسیاری از فعالیت‌های اتمی خود را متوقف کند و در مقابل، تحریم‌های بین‌المللی علیه آن لغو یا تعلیق شود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، در اردیبهشت ۱۳۹۷ با خروج از برجام، خواستار توافق گسترده‌تری با ایران بود که بتواند علاوه بر اصلاح این توافق، فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران را نیز در بر بگیرد.

در همین راستا، دولت دونالد ترامپ برای آوردن ایران به پای میز مذاکره از سال ۲۰۱۷ با سیاست«فشار حداکثری» تحریم‌های گسترده‌ای را علیه تهران اعمال کرده است.

در مقابل جمهوری اسلامی ایران از مذاکره با دولت ترامپ خودداری کرد و در واکنش به تحریم های آمریکا از نیمه اردیبهشت ۹۸، همزمان با سالگرد خروج دولت دونالد ترامپ از برجام، طی مراحل گوناگون از تعهداتش در چارچوب برجام عدول کرده است.

 

جیک سالیوان: اولویت فوری و حیاتی آمریکا موضوع برجام است

 

جیک سالیوان: اولویت فوری و حیاتی آمریکا موضوع برجام است


جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید می‌گوید که دولت جو بایدن با سیاست‌های دولت دونالد ترامپ در قبال برجام اختلافات واقعی دارد

مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن اعلام کرد اولویت «فوری و حیاتی» دولت جدید آمریکا رسیدگی به «بحران تنش‌افزای برنامه هسته‌ای» ایران است.

جیک سالیوان روز جمعه ۱۰ بهمن در کنفرانسی ویدیویی که توسط موسسه صلح واشینگتن برگزار شد، عنوان کرد ایران به سرعت به بمب هسته‌ای نزدیک می‌شود.

وی گفت با آنچه دولت دونالد ترامپ انجام داد، اختلافات واقعی داریم.

دولت آمریکا به رهبری آقای ترامپ اردیبهشت ۹۷ از برجام خارج شد و تحریم‌های سختی علیه ایران وضع کرد. جو بایدن رئیس‌جمهوری جدید آمریکا پیش از این گفته که مایل به بازگشت به برجام است، اما این بازگشت «آسان» نخواهد بود.

ایران اردیبهشت ۹۸ آغاز به عدول از تعهدات هسته‌ای خود کرد و اکنون نیز می‌گوید تنها زمانی آماده بازگشت به تعهدات خود است که آمریکا به برجام بازگردد و تحریم‌ها را لغو کند.

آقای سالیوان اظهار داشت، برنامه هسته‌ای ایران به صورت چشمگیری طی چند سال گذشته توسعه یافته و به ساخت بمب اتمی نزدیک شده است.

وی گفت توانایی‌های موشکی ایران نیز رشد چشمگیری داشته و حمایت‌های ایران از گروه‌های نیابتی و تروریسم، حمله به اهدافی در کشورهای همسایه متفق آمریکا و خود نیروهای آمریکایی و در مجموع، رفتارهای بدخواهانه جمهوری اسلامی شدت گرفت است.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ادامه گفت اگر ما با ایران بر سر چهارچوبی از برجام توافق کنیم، این اقدام بستری برای مهار تهدیدات دیگر ایران، از جمله برنامه موشکی ایجاد خواهد شد.

خبرگزاری رویترز از قول یک منبع دیپلماتیک گزارش داده که آقای سالیوان روز پنج‌شنبه با مقامات ارشد فرانسه، بریتانیا و آلمان درباره برجام مذاکره کرده است.

امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه روز جمعه اعلام کرد هر مذاکره جدیدی با ایران پیرامون برجام «بسیار سختگیرانه» خواهد بود و در این مذاکرات عربستان نیز باید مشارکت داده شود.

ایران می‌گوید درباره برنامه موشکی‌ خود مذاکره نمی‌کند و تنها خواستار احیای برجام و لغو تحریم‌ها است.

تاکنون کشورهای اروپایی عضو برجام، از جمله آلمان، بریتانیا و فرانسه خواهان بازگشت آمریکا به برجام بوده‌اند، اما آنها همچنین خواستار توافقی جدید و جامع با ایران نیز شده‌اند.

محمدجواد ظریف روز جمعه اعلام کرد درخواست دولت آمریکا برای بازگشت ایران به اجرای کامل تعهدات خود «منطقی و عملی نیست» و «هیچ‌گاه عملی نمی‌شود».

او تاکید کرد که عدول ایران از تعهدات خود در برجام «به معنای تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست» و این اقدامات «برای جبران اقدامات» آمریکا صورت گرفته است.