پنجشنبه، بهمن ۰۹، ۱۳۹۹

انتقال جاوید دهقان‌خلد به قرنطینه زندان زاهدان جهت اجرای حکم اعدام

 

انتقال جاوید دهقان‌خلد به قرنطینه زندان زاهدان جهت اجرای حکم اعدام

عکس از آرشیو

مصطفی نیلی، وکیل جاوید دهقان‌خلد از اجرای زودهنگام حکم اعدام این زندانی بلوچ خبر داد. با اجرای این حکم شمار اعدام‌ها در زندان زاهدان از اواخر آذر ماه تاکنون به شانزده مورد می‌رسد.

آقای نیلی در توئیتی که روز پنج‌شنبه، نهم بهمن‌ماه منتشر کرد، نوشته است که جاوید دهقان‌خلد در تماسی که با خانواده خود داشته گفته که او را به قرنطینه زندان زاهدان منتقل کرده‌اند و از آن‌ها خواسته برای آخرین ملاقات به زندان بروند.

درباره جزئیات اتهام آقای دهقان‌خلد تاکنون گزارشی منتشر نشده، ولی گفته می‌شود که پرونده او مرتبط با پرونده میربلوچ‌زهی دیگر زندانی بلوچ است که بامداد ششم دی‌ماه با اتهام عضویت در گروه «جیش‌العدل» در زندان زاهدان اعدام شد.

جکهوری اسلامی این گروه را «تروریستی» می‌داند. قوه قضاییه ایران پیشتر اعلام کرده بود که آقای زهی در جریان تیراندازی در ۲۰ فروردین ۹۴ در کوه بیرک در نزدیکی شهرستان خش در استان سیستان و بلوچستان موجب کشته شدن دو مامور سپاه پاسدار شده بود.

آقای نیلی در ادامه توئیت امروز خود آورده است که سه روز پیش رد اعاده دادرسی برای پرونده آقای دهقان‌خلد در سیستم ثبت شده و او قصد داشته شنبه تقاضای اعمال ماده ۴۷۷ را ثبت کند.

طبق ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری در صورتی که رئیس قوه قضائیه رأی قطعی صادره از هریک از مراجع قضایی را خلاف شرع بین تشخیص دهد با تجویز به اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال می‌کند تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضائیه برای این امر تخصیص می‌یابد، رسیدگی و رأی قطعی صادر شود.

وکیل آقای دهقان‌خلد هم‌چنین آورده است که: «برای اعدام هیچ‌وقت دیر نمی‌شود، ولی اگر انجام شود جبران‌ناپذیر است.»

مصطفی نیلی که پیش از این وکالت عبدالحمید میربلوچ‌زهی را هم بر عهده داشته، پیش از اعدام او هم از ثبت درخواست «اعاده دادرسی» برای بررسی مجدد این پرونده در قوه قضاییه خبر داده بود.

بنا بر اعلام کمپین فعالان بلوچ از اواخر آذرماه تا اوایل بهمن‌ماه دست کم ۱۵ شهروند بلوچ در زندان مرکزی زاهدان اعدام شده‌اند.

حکومت ایران از لحاظ آماری در بالای جدول اعدام‌ها در کشورهای جهان قرار دارد. بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، ایران در سال ۲۰۱۹ با ۲۵۱ اعدام در رتبه دوم کشورهای جهان قرار گرفته و مسئول بیش از یک‌سوم (۳۸ درصد) اعدام‌های ثبت‌شده در جهان است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر