چهارشنبه، بهمن ۰۸، ۱۳۹۹

درخواست احضار سفیر اندونزی در واکنش به توقیف نفتکش ایرانی

 

درخواست احضار سفیر اندونزی در واکنش به توقیف نفتکش ایرانی

اندونزی علت توقیف نفتکش ایرانی را تخلف از مقررات بین‌المللی دریانوردی اعلام کرده اما ایران می‌گوید اشکال فنی بوده است. رسانه‌ها از احتمال مصادره محموله نفتی این نفتکش به فرمان وزارت دادگستری آمریکا خبر داده‌اند.

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران

توقیف دو نفتکش، یکی ایرانی و دیگری پانامایی، توسط گارد ساحلی اندونزی همچنان در پرده‌ای از ابهام قرار دارد. سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می‌گوید که چنین مواردی اغلب به دلایل فنی روی می‌دهد. او تاکید کرده است که وزارت حمل و نقل و همچنین وزارت امور خارجه ایران در حال حاضر مشغول پیگیری موضوع هستند.

جمهوری اسلامی ایران خواستار توضیحات بیشتری پیرامون توقیف نفتکش خود شده است. در همین رابطه، خبرگزاری "فارس" روز چهارشنبه هشتم بهمن (۲۷ ژانویه) به نقل از "کاربران فارس من" از کمپینی سخن گفته است که خواستار احضار سفیر اندونزی در تهران و توضیح علت توقیف این نفتکش شده‌اند.

موضوع چیست؟

ماجرای توقیف این نفتکش روز یکشنبه ۲۴ ژانویه (پنجم بهمن) از سوی رسانه‌های اندونزی اعلام شد. در اطلاعیه‌ای که آژانس امنیت دریانوردی اندونزی منتشر کرده آمده است که دو نفتکش، یکی متعلق به ایران و دیگری با پرچم پاناما از سوی نیروی دریایی آن کشور توقیف شده‌اند.

پس از آن، جمهوری اسلامی اعلام کرد که سفارت ایران در اندونزی مسئولیت پیگیری ماجرا را برعهده گرفته است.

خبرگزاری فارس به نقل از بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران اعلام کرده که «نفتکش توقیف شده در اندونزی حامل نفت ایران بوده و پیگیری وضعیت آن در جریان است.»

گارد ساحلی اندونزی اعلام کرده دو نفتکش توقیف شده برای انجام تحقیقات بیشتر به جزیره "باتام" منتقل خواهند شد.

خبرگزاری "بلومبرگ" در گزارش خود عنوان کرده است که نفتکش ایرانی حامل حدود دو میلیون بشکه نفت خام بوده است. این در حالی است که حمل و فروش نفت از سوی ایران توسط دولت آمریکا ممنوع اعلام شده است.

بلومبرگ در ادامه گزارش خود نوشته است که فرمان توقیف این نفتکش و مصادره نفت آن از سوی وزارت دادگستری آمریکا پیش از شروع رسمی زمامداری جو بایدن صادر شده است.

باید یادآور شد که محدودیت‌های پیش‌بینی شده برای صدور و حمل نفت ایران از سوی دولت دونالد ترامپ هنوز لغو نشده‌اند.

شرکت یونانی صاحب این نفتکش، شرکت "کاپیتل شیپ منجمنت کورپوریشن" اعلام کرده است که موقع بارگیری این محموله نفتی اطلاعی از این موضوع که این نفت متعلق به ایران بوده نداشته و گمان می‌کرده که نفت متعلق به عراق بوده است.

گفته می‌شود که این نفتکش محموله نفتی خود را از یک نفتکش دیگر در حوالی بندر فجیره در ماه نوامبر بار زده است. بر اساس بارنامه قرار بر حمل این محموله به مقصد مسقط، پایتخت عمان بوده است.

جمهوری اسلامی اخیرا از افزایش صادرات نفت خام خبر داده بود. بلومبرگ در گزارش خود نوشته است که کل تولید نفت خام ایران در ماه دسامبر گذشته دو میلیون بشکه در روز بوده که ده درصد آن صادر شده است. گفته می‌شود بخش اعظم صادرات نفت ایران به مقصد چین بوده است.

آژانس امنیت دریانوردی اندونزی چه می‌گوید؟

آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از جاکارتا اعلام کرده است که گارد ساحلی اندونزی نه تنها دو نفتکش یاد شده را توقیف کرده، بلکه خدمه ایرانی و چینی این دو نفتکش را نیز بازداشت کرده است.

آژانس امنیت دریانوردی اندونزی علت توقیف این دو نفتکش را عبور غیرقانونی از آب‌های خود اعلام کرده است.

گارد ساحلی اندونزی۳۶ خدمه ایرانی و ۲۵ خدمه چینی این دو نفتکش را توقیف کرده و اسناد و بارنامه آن‌ها را برای بررسی ضبط کرده‌اند.

اندونزی اعلام کرده است که توقیف این دو نفتکش در روز یکشنبه ۲۴ ژانویه به علت چند تخلف و از جمله حمل غیرقانونی نفت، آلودگی نفتی، عدم نمایش پرچم ملی، پوشاندن نام نفتکش‌ها و خاموش کردن سامانه راداری و لنگر انداختن غیرقانونی بوده است.

Iran Geschichte der Ölförderung (iichs.ir)

تصاویر تاریخی اکتشاف "طلای سیاه یا بلای سیاه" در ایران

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر