چهارشنبه، بهمن ۰۸، ۱۳۹۹

تهدیدهای ضخیم ماله کش و هشدار فرانسه حامی اخوندهای تروریست در مورد فعالیت هسته‌ای ایران

 

تهدیدهای ضخیم ماله کش  و هشدار فرانسه حامی اخوندهای تروریست در مورد فعالیت هسته‌ای ایران

ظریف گفت اگر تحریم‌ها برداشته نشوند، ایران به اجرای پروتکل الحاقی خاتمه می‌دهد که معنایش ایجاد محدودیت برای بازرسی از تأسیسات هسته‌ای ایران است. یک مقام فرانسوی هشدار داد بهتر است ایران دست از اقدامات تحریک‌آمیز بردارد.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران  در یک کنفرانس خبری مشترک با سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مورد گام‌های بعدی ایران در رابطه با برنامه هسته‌ای خود به مصوبات مجلس شورای اسلامی در این زمینه اشاره کرد.

او گفت اگر تحریم‌ها برداشته نشوند «موظف هستیم برخی اقدامات را انجام دهیم؛ یکی غنی‌سازی ۲۰ درصد بود که شروع شده و دیگری پایان دادن به اجرای پروتکل الحاقی است که از ۲۱ تا ۲۳ فوریه باید عملیاتی شود و ما طبق قانون موظف هستیم این کار را انجام دهیم».

بر اساس پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای (ان‌پی‌تی) بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مجازند سرزده و هر زمان که لازم بدانند از تأسیسات هسته‌ای ایران بازرسی کنند.

به گفته ظریف اگر آمریکا تا تاریخ یاد شده یعنی سوم اسفند (۲۱ فوریه) به تحریم‌ها و «مداخله خود در روابط اقتصادی ایران و دنیا پایان دهد» و «جمهوری اسلامی نتیجه آن را ببیند»، «آن زمان است که ایران به کلیه تعهداتش برمی‌گردد و نه تنها مانع دسترسی بازرسان آژانس بر اساس پروتکل الحاقی نمی‌شود، بلکه سایر تعهداتش را که کاهش داده و بر اساس همان قانونی که کاهش داده است به تعهد کامل برخواهد گشت». 

مجلس ایران در آذرماه سال گذشته قانونی به نام «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» تصویب کرد که دولت را ملزم می‌کند سالانه ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد ذخیره کند. براساس این مصوبه در صورتی که تا سوم اسفند سال جاری، تحریم‌های مالی، بانکی و نفت برداشته نشوند، بازرسان آژانس باید از ایران اخراج شوند و جمهوری اسلامی اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند.

وزیر خارجه ایران در این کنفرانس خبری همچنین به اروپا انتقاد کرد که به تعهدات خود در قبال برجام عمل نکرده و آنطور که ایران انتظار داشته از جمهوری اسلامی حمایت نکرده است.

دولت ایران در واکنش به پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بارها تاکید کرده است که اگر آمریکا تحریم‌ها را بردارد، در بازگشت به تعهدات برجامی‌اش تعلل نخواهد کرد.

ایران در عین حال بر این موضع پافشاری کرده است که هیچگونه مذاکره برای وارد کردن بندهای جدید به برجام را نخواهد پذیرفت. این درست همان چیزی که دولت جدید آمریکا، هم‌پیمانانش در منطقه و دولت‌های اروپایی خواهان آن هستند. از نظر همه آنها برنامه موشکی ایران و سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی تهدیدی برای کل منطقه و جهان است و مذاکره بر سر آنها ضروری است.

محمدجواد ظریف در کنفرانس خبری امروز نیز گسترده‌تر کردن برجام را «خطرناک» دانست و گفت: « نباید اجازه دهیم کشورها اجرای تعهدات خودشان را در یک توافق مشخص به سایر موضوعات منوط کنند.»

بهتر است ایران دست از اقدامات تحریک‌آمیز بردارد

هم‌زمان با سخنان وزیر خارجه ایران یک مقام نزدیک به دفتر ریاست جمهوری فرانسه به خبرگزاری رویترز گفته است که اگر ایران انتظار دارد ایالات متحده مجددا به توافق هسته‌ای بپیوندد، «باید به تحریکات خود پایان دهد» و به تعهدات خود در قبال این توافق با قدرت‌های جهانی بازگردد. او افزود، «اما حتی در آن صورت، یک مذاکره گستردهتر ضروری است».

در حالی که جمهوری اسلامی می‌گوید اول آمریکا تحریم‌ها را بردارد تا ایران به تعهدات برجامی خود بازگردد، آمریکا تاکید می‌کند که این اول ایران است که باید دست از غنی‌سازی ۲۰ درصدی و به گام‌هایی که در راستای خروج از برجام برداشته پایان دهد.

جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا تاکید کرده است که اگر تهران به مفاد برجام بدون کم و کاست برگردد، این کشور نیز به توافق هسته‌ای باز خواهد گشت.

این مقام نزدیک به دفتر ریاست جمهوری فرانسه که نخواسته نامش فاش شود خطاب به جمهوری اسلامی گفته است: «اگر در مذاکرات جدی هستید و می‌خواهید همه افراد درگیر در برجام را به مسیر خود برگردانید، اولا باید از تحریکات بعدی خودداری کنید و در مرحله دوم به آنچه که دیگر احترام نمی گذارید یعنی تعهدات خود احترام بگذارید.»

او این سخنان را پیش از انتشار این خبر زده که ایران تهدید به جلوگیری از بازرسی سرزده تاسیسات هسته‌ای خود توسط بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کرده است.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه آخر هفته‌ای که گذشت گفت‌وگوهایی با جو بایدن انجام داد که موضوعات مختلفی را در برمی‌گرفت، از جمله اینکه چگونه در شرایطی که نقض توافق از سوی ایران ادامه دارد، می‌توان با این کشور مذاکرات را از سر گرفت. 

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته گفت که واشنگتن عجله‌ای برای پیوستن مجدد به توافق هسته‌ای ندارد و ابتدا نگاه می‌کند که آیا ایران تعهدات خود در این توافق را از سر می‌گیرد یا نه.

مقام نزدیک به دفتر ریاست جمهوری فرانسه از هیچ زمان‌بندی در رابطه با برداشتن تحریم‌ها هنگام بازگشت ایران به برجام ارائه نداد، اما گفت که دولت فرانسه و ایالات متحده در مورد آنچه باید انجام شود و چگونگی انجام آن نظر روشنی دارند.

او تاکید کرد: «مشکلات با ایران فراتر از توافق هسته‌ای است و لازم است مذاکرات گسترده‌تری درباره فعالیت‌های منطقه‌ای آن صورت گیرد.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر