مجوز «مصرف اضطراری» واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه در ایران صادر شد
سخنگوی سازمان غذا و داروی ایران روز پنجشنبه نهم بهمن ماه اعلام کرد که «مجوز مصرف اضطراری» واکسن کرونای «اسپوتنیک وی»، ساخت روسیه، صادر شده است.
کیانوش جهانپور گفت، «کمیسیون قانونی تشخیص» سازمان غذا و دارو که بررسی چگونگی ساخت و ورود دارو و مواد بیولوژیک را برعهده دارد، مجوز واکسن «اسپوتنیک وی» را صادر کرده است.
به گفته او، این مجوز برای مصرف دو فرم محلول فریزشده و ویالهای تک دوز در کشور صادر شده است.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز سهشنبه، هفتم بهمن برای اولین بار در جریان سفر به مسکو از ثبت واکسن روسی «اسپوتنیک وی» در کشور خبر داده بود.
تاکنون مشخص نشده است که ایران قصد دارد چه میزان واکسن کرونا از روسیه خریداری کند و چه زمانی قرار است تزریق این واکسنها در ایران آغاز شود. با این حال وزیر بهداشت ایران، اول بهمن ماه ابراز امیدواری کرده بود که آغاز واکسیناسیون کرونا در کشور تا قبل از ۲۲ بهمن انجام شود.
واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه که تولید مشترک مرکز پژوهشی «گامالیا» و صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه (آر.دی.آی.اف) است، به این دلیل که پیش از تکمیل آزمایش گسترده انسانی به ثبت رسید، هدف انتقادهای گسترده داخلی و خارجی بوده است. با این حال شماری از کشورها از جمله آرژانتین و مجارستان شروع به استفاده از آن کردهاند.
تولیدکنندگان این واکسن اثربخشی آن را بیش از ۹۰ درصد اعلام کردهاند، اما منتقدان آن را ابزاری برای گسترش نفوذ ژئوپلتیک روسیه میدانند.
همچنین در ایران مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ماه گذشته درباره واکسن «اسپوتنیک وی» به روزنامه «جهان صنعت» گفت ه بودکه از انتخاب این واکسن به هیچعنوان راضی نیست و تهیه و واردات آن توسط دولت از «شانس بد مردم ایران» است.
او با اشاره به این که «به عنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمیکند»، درباره دلایل آن توضیح داد: «تاکنون هیچ اطلاعاتی از این واکسن منتشر نشده است، در حالی که واکسن کرونا باید دارای استانداردهای جهانی باشد.
رهبر جمهوری اسلامی روز ۱۹ دی ماه ضمن اعلام ممنوعیت ورود واکسن آمریکایی و بریتانیایی کرونا به کشور و حمایت از تولید واکسن در داخل کشور گفت: «اگر آمریکاییها توانسته بودند، واکسن درست کرده بودند، وضعیت خودشان این گونه نبود.»
این در حالی است که تزریق واکسن آمریکایی فایزر با تایید کارشناسان جهان چند هفتهای است که در چندین کشور آغاز شده و باقی کشورها نیز در صف خرید آنها هستند.
آقای جهانپور در ادامه سخنان امروز خود همچنین گفت که روند بررسی واکسنهای دیگر از مبادی هند، چین و روسیه کماکان ادامه دارد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ، ۱۱ دی ماه از پروژه تولید مشترک واکسن کرونا با کوبا خبر داده و گفته بود که تست انسانی این واکسن در ماههای پایانی امسال در ایران انجام خواهد شد.
مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران هم پیشتر گفته بود که واکسن شرکت شفافارمد که به عنوان اولین واکسن کرونای ایرانی اوایل دی ماه مورد تست انسانی قرار گرفت، «مشابه واکسن شرکت چینی سینوواک» است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر