سه‌شنبه، بهمن ۰۷، ۱۳۹۹

شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در خراسان جنوبی «خطرناک» شده است

 

شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در خراسان جنوبی «خطرناک» شده است


در ادامه گسترش فزاینده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در چند استان ایران، خراسان جنوبی اکنون با ۱۹ کانون شیوع به یکی از مناطق خطرناک در این زمینه تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، بهمن نقیبی، معاون بهداشتی و پیشگیری از بیماری‌های دام و طیور سازمان دامپزشکی کشور، روز دوشنبه با ذکر این خبر، از شناسایی ۳۳ کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور خبر داده است.

روز سه‌شنبه نیز محمد اصغرزاده، مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی، به ایسنا گفته است که از ۳۳ کانون شیوع کشوری، اکنون ۱۹ کانون در استان خراسان جنوبی قرار دارد که به‌ویژه مربوط به بیرجند و خوسف هستند.

آنفلوآنزای پرندگان یک بیماری مشترک بین انسان و پرندگان است که ویروس آن، بیشتر از طریق تماس با پرندگان بیمار یا کود پرندگان بیمار به انسان منتقل می‌شود،‌ اما موارد معدودی از انتقال انسان به انسان نیز در این بیماری ثبت شده ‌است.

روز سه‌شنبه مهدی طباطبایی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، در نشستی به خبرگزاری ایسنا گفت: «اگر نوترکیبی ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با آنفلوانزای فوق حاد انسانی اتفاق بیفتد می‌تواند یک همه‌گیری وسیع در جامعه رخ دهد و در حال حاضر در این مورد نگرانی وجود دارد.»

بنا بر گزارش‌ها، این ویروس سالانه در جهان باعث مرگ افراد زیادی می‌شود و شیوع آن در برخی مناطق تهدید جدی برای سلامت انسان به ‌شمار می‌رود.

گزارش‌ها در عین حال حاکی است که با معدوم کردن ۹۲۳ هزار و ۱۴۰ قطعه پرنده در واحدهای صنعتی خراسان جنوبی، اکنون بسیاری از این واحدها که قدمتی ۳۰ یا ۴۰ ساله نیز دارند ورشکسته شده‌اند.

مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی اعلام کرده که شماری از این واحدها «اطلاعات لازم در زمینه بیمه را ندارند.»

پیش از این، جبار کوچکی‌نژاد، نایب رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلف شدن چند پرنده مهاجر در اطراف دریاچه چیتگر تهران، در مورد احتمال ابتلای شهروندان تهرانی به آنفلوآنزای‎‎ فوق حاد پرندگان هشدار داده بود.

خبرگزاری مهر در سال ۹۶ در گزارشی از تبدیل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در ایران به «یک چالش بزرگ» خبر داده و «اقدامات ناکافی دستگاه‌های دولتی» را به عنوان عامل اصلی گسترش این بیماری و معدوم شدن بیش از ۴۰ درصد مرغ‌های مرغداری‌ها در ایران نام برده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر