یکشنبه، فروردین ۱۴، ۱۳۹۰

امير ارجمند: نیروهای امنيتی مراسم ختم پدر ميرحسين موسوی را لغو کردند

امير ارجمند: نیروهای امنيتی مراسم ختم پدر ميرحسين موسوی را لغو کردند

اردشير امير ارجمند،  مشاور ارشد ميرحسين موسوی
اردشير امير ارجمند، مشاور ارشد ميرحسين موسوی
اردشير امير ارجمند،  مشاور ارشد ميرحسين موسوی، در گفت وگو با راديو فردا از فشار نيروهای امنيتی بر خانواده ميرحسين موسوی برای لغو مراسم ختم مير اسماعيل موسوی خبر داده است. وی می گويد نهادهای امنيتی مراسم روز يکشنبه ختم پدر ميرحسين موسوی را «لغو» کرده اند.

مير اسماعيل موسوی پدر ميرحسين موسوی، روز چهارشنبه، در منزل خود در تهران به دليل کهولت سن درگذشت و روز پنجشنبه ماموران امنيتی جمهوری اسلامی از مراسم تشييع جنازه وی جلوگيری کرده و به گزارش رسانه ها دست‌کم هفت تن از حاضران در اين مراسم را بازداشت کرده‌اند.

در همين زمينه، قرار بود مراسم ختم پدر مير حسين موسوی روز يکشنبه در مسجد نور در ميدان فاطمی برگزار شود که خانواده مير اسماعيل موسوی روز شنبه در بيانيه کوتاهی اعلام کردند که اين مراسم لغو شده است.

در همين حال، اردشير ارجمند روز شنبه در گفت وگو با راديو فردا در خصوص لغو اين مراسم، به  روند رويدادهای پيش از لغو مراسم در مسجد نور پرداخت و گفت:«وقتی پدر مهندس ميرحسين موسوی فوت می کنند، نيروهای امنيتی فضايی کاملا امنيتی ايجاد می کنند به نحويی هر کسی که در آنجا بود به صورت متعدد از وی عکس می گيرند حتی از جنازه اين مرد بزرگوار نيز عکس برداری می کنند. که نشان دهنده اين است که به هيچ قاعده اخلاقی و دينی پايبند نيستند.»

اردشير ارجمند اضافه می کند: «با جنازه مشخص است چگونه رفتار کردند، افراد را مورد ضرب و شتم قرار دادند و تعداد زيادی را دستگير کردند.»

اين مشاور  ارشد مير حسين موسوی گفت:«با توافق آنها ( نهادهای امنيتی) قرار شد که مراسمی روز يکشنبه ساعت شش و نيم در مسجد نور در ميدان فاطمی برگزار شود اما با فشار بسيار زيادی که وارد می کنند، اين مراسم را ديشب لغو می کنند . در واقع لغو مراسم از جانب خود آنها صورت می گيرد. »

اردشير امير ارجمند در ادامه می گويد:«چرا اين اتفاق می افتد: آيا برگزاری يک مراسم ساده برای پدر آقای مهندس موسوی مساله امنيتی ايجاد می کند؟ امنيت آقايان را به خطر می اندازد؟»

و ی اضافه می کند:«مساله اين است که آقايان ادعای خدايی می کنند و فرعون وار رفتار می کنند و بسيار می ترسند و در ته قلب اعتقاد دارند بنای حکومتشان بسيار سست است و اگر يک مراسم ختمی برای  پدر آقای مهندس مير حسين موسوی برگزار بشود اين پايه قدرت شان را می لرزاند.»

اردشير امير ارجمند به روند تحولات پس از درگذشت پدر مير حسين موسوی پرداخت و گفت که زندانيان سياسی که برای تعطيلات نوروز به مرخضی آمده بودند را به زندان فراخوانده اند به دليل اين که نگرانند که درمراسم ختم پدر ميرحسين موسوی شرکت کنند.

«آزادی زندانیان در مقابل لغو مراسم»

امير ارجمند در خصوص بازداشت شدگان در جريان مراسم تشييع پدر مير حسين موسوی می گويد:«افرادی که آزاد شده انداسامی آنها اعلام شده است و بقيه افراد هنوزآزاد نشده اند و به نظر می رسد فشاری که وارد می کنند به خاطر همين است که آزاد اين افراد را در مقابل لغو مراسم قرار داده اند. نوعی گرو کشی را انجام می دهند که بسيار زشت و غير اخلاقی است .»

وی اضافه می کند:«اين افراد مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند. آقای نوراللهيان وضعيتشان مشخص نيست. ايشان را با وضعيت بسيار بدی دستگير کردند و رفتار بسيار ناشايستی با ايشان انجام دادند»

به گزارش کلمه حجت الاسلام والمسلمين نوراللهيان که سابقه حضور در جنگ ايران و عراق دارد، معاون سابق وزارت اطلاعات بوده و تا هنگام انتخابات دهمين دوره انتخابات رياست جمهور در بيت رهبری فعاليت می کرده است. در دوران جنگ دو تن از برادران آقای نوراللهيان کشته شده اند . وی مسئول امور روحانيون ستاد مرکزی انتخابات ميرحسين موسوی بوده است.

تاکنون شماری چهره‌های سياسی و مذهبی با ارسال پيام‌های جداگانه‌ای درگذشت پدر ميرحسين موسوی را به اين رهبر مخالفان تسليت گفته‌اند که از آن جمله می‌توان به آيت الله يوسف صانعی، اکبر هاشمی رفسنجانی، آيت الله علی محمد دستغيب، آيت الله بيات زنجانی ، محمد خاتمی و حسن خمينی، نوه آيت‌الله خمينی اشاره کرد.

همچنين مولوی عبدالحميد، امام جمعه اهل سنت زاهدان نيز روز شنبه در پيام تسليت خود خطاب به ميرحسين موسوی، نوشته است، خانواده موسوی «بر همه ايرانيان حق دارند.»
 

خاکسپاری چهار مرزبان کشته شده در عملیات تروریستی جمعه شب در مریوان

مراسم تشییع و خاکسپاری چهار مأمور انتظامی کشته شده در مریوان، روز یکشنبه برگزار شد
مراسم تشییع و خاکسپاری چهار مأمور انتظامی کشته شده در مریوان، روز یکشنبه برگزار شد
مراسم تشییع و خاکسپاری چهار نیروی مرزبانی ایران که جمعه شب در پی حمله به یک پاسگاه مرزی در مریوان جان خود را از دست دادند، روز یکشنبه برگزار شد.

آن طور که «پرس‌تی‌وی»، شبکه تلویزیونی انگلیسی‌زبان دولتی ایران، گزارش کرده است، در اثر این حمله پنج تن دیگر از نیروهای انتظامی ایران زخمی شدند.

خبرگزاری‌های داخلی ایران، نیروهای مرزبانی کشته شده در این حادثه را پژمان زمانی، اهل سنندج، میلاد قبادی، اهل کرمانشاه، سلیمان زارعی، اهل صحنه کرمانشاه، و کاظم عابدی، اهل مریانج همدان، معرفی کرده‌اند.

گرچه هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته‌است اما «پرس‌تی‌وی» از قول «منابع محلی» افراد حزب حیات آزاد کردستان، پژاک، را به دست داشتن در این حمله متهم کرده‌است.

گروه پژاک که شاخه ایرانی حزب کارگران کردستان ترکیه، پ‌کاکا، است پایگاه‌های خود را در شمال عراق و نوار مرزی با ایران قرار داده‌است و هر از چندگاهی به سربازان و نیروهای مرزی جمهوری اسلامی حمله می‌کند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از این بارها برای مقابله با حملات این گروه، اقدام به گلوله‌باران مناطق شمال عراق کرده‌است.

اوایل ماه جاری نیز افراد مسلح ناشناس در شهر سنندج با شلیک به سوی نیروهای پلیس، دو مأمور انتظامی را کشتند.

پیش از آن در اواسط اسفندماه نیز چهار محیط‌بان در استان کردستان توسط افرادی مسلح به قتل رسیدند. یک هفته پس از آن رویداد، ایرج حسن‌زاده، معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان، از شناسایی و انهدام «یک گروه تروریستی وابسته به تندروهای مذهبی» به عنوان عاملان آن حمله خبر داد.

مهر ماه گذشته نیز دو فرد مسلح در میدان آزادی سنندج بر روی نیروهای پلیس حاضر در این میدان آتش گشودند که در جریان آن پنج نفر کشته و ۱۴ تن دیگر زخمی شدند.

چند روز پیش از آن نیز بر اثر انفجار بمبی در مهاباد طی مراسم رژه سالگرد جنگ ایران و عراق ۱۲ تن کشته و ۸۰ تن مجروح شدند.

سپاه پاسداران یک هفته پس از آن اعلام کرد که در عملیاتی نظامی، بعد از ورود به خاک عراق ۳۰ نفر را که عوامل انفجار مهاباد خوانده شده‌اند، کشته‌است.

عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب کومله کردستان ایران، اوایل ماه جاری در ارتباط با این حملات در گفت‌وگو با رادیو فردا گفت که مسبب اصلی هر نوع خشونتی در کردستان را شرایط امنیتی است وگرنه احزاب اصلی و سابقه‌دار و شناخته شده کردستان هیچکدام خواهان خشونت‌آمیز کردن فضای سیاسی کردستان نیستند و چنین چیزی به نفع مردم تمام نمی‌شود.
 

کیهان: تسلیت به موسوی نشانگر اصرار هاشمی در عدم مرزبندی با فتنه است

حضور میرحسین موسوی و اکبر هاشمی رفسنجانی در بیستمین مراسم سالگرد آیت‌الله خمینی در خرداد ۸۸
حضور میرحسین موسوی و اکبر هاشمی رفسنجانی در بیستمین مراسم سالگرد  خمینی در خرداد ۸۸
در حالی که چهره‌های مختلف سیاسی همچنان با صدور پیام‌هایی درگذشت پدر میرحسین موسوی را به وی تسلیت می‌گویند، اقدام اکبر هاشمی رفسنجانی در ارسال پیام تسلیت به این رهبر مخالفان با واکنش روزنامه کیهان روبه‌رو شده است.

روزنامه کیهان که زیر نظر نماینده  خامنه‌ای اداره می‌شود در اولین روز انتشار خود در سال جدید با اشاره به درگذشت پدر میرحسین موسوی، صدور پیام تسلیت از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را نشان دهنده اصرار اکبر هاشمی رفسنجانی به «عدم مرزبندی با فتنه ۸۸» خوانده است.

کیهان همچنین مدعی شده است که آقای هاشمی رفسنجانی «به دلیل عدم مرزبندی جدی با جریان فتنه و اطلاع از عدم رویکرد اکثریت قریب به اتفاق اعضای مجلس خبرگان»، ترجیح داد در انتخابات اسفندماه ۸۹ هیئت رئیسه این مجلس کاندیدا نشود.

اکبر هاشمی رفسنجانی روز پنجشنبه با یادآوری «خدمات شایسته» خاندان موسوی «به اسلام و انقلاب و میهن اسلامی» در گذشت میراسماعیل موسوی را به «فرزندان خدوم و برومند وی به ویژه میرحسین موسوی» تسلیت گفته بود.

این پیام تسلیت روز گذشته از سوی روزنامه دولتی ایران نیز مورد انتقاد شدید قرار گرفت و ارگان رسمی دولت محمود احمدی‌نژاد، در مطلبی در وب‌سایت خود آن را ادامه «روند حمایتی و دو پهلو»ی هاشمی رفسنجانی از جنبش سبز و رهبران آن در ایران ارزیابی کرد.

روزنامه ایران در این مطلب که حاکی از نارضایتی از ادبیات به کار رفته در پیام هاشمی رفسنجانی بود، افزوده بود که «آقای رفسنجانی توضیح نداده منظورش از خدمات شایسته میرحسین به ایران، امیدوار کردن ضدانقلاب به براندازی جمهوری اسلامی بوده یا رهبری آشوب‌های خیابانی توسط وی.»

«فرصتی جدید برای غائله‌آفرینی»

کیهان همچنین مدعی شده است که بلافاصله پس از درگذشت میراسماعیل موسوی «بدنه ضدانقلاب و بیرونی مدیریت‌کننده فتنه بدون ذره‌ای دغدغه نسبت به حفظ حرمت آن مرحوم و در حالی که تصور می‌کرد فرصتی جدید برای غائله‌آفرینی به دست آورده تلاش کرد تا برای ایجاد یک ناآرامی جدید زمینه‌سازی نماید.»

کیهان رسانه‌های نزدیک به جنبش سبز را نیز متهم کرده است که «با صحنه‌گردانی برخی اعضای خانواده موسوی که همچنان دارای ارتباطاتی با منافقین و مدیران خارجی فتنه هستند سعی کردند این گونه وانمود کنند که موسوی و رهنورد اجازه حضور در مراسم تشییع و برگزاری مجلس ختم را پیدا نخواهند کرد.»

این روزنامه تندرو حامی دولت در ادامه مدعی شده است که به فاصله اندکی روشن شد که این دو نفر «بدون هیچ گونه مشکلی، امکان حضور در این مراسم را یافته‌اند.»

ادعای روزنامه کیهان در مورد حضور «بدون مشکل» میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در حالی است که آن طور که یکی از نزدیکان میرحسین موسوی در صفحه فیس‌بوک خود اطلاع داده بود، آقای موسوی چهارشنبه‌شب توانسته بود «مدتی کوتاه و در حضور مأموران امنیتی» بر سر پيکر پدرش حاضر شود.

همچنین مراسم تشییع و خاکسپاری پدر میرحسین موسوی که روز پنجشنبه در بهشت زهرا در جریان بود، با دخالت نیروهای امنیتی ناتمام ماند و چندین نفر از جمله دو داماد میراسماعیل موسوی در جریان آن بازداشت شدند. داماد دیگر میراسماعیل موسوی چندی پیش در آستانه تجمعات ۲۵ بهمن بازداشت شده بود.

علاوه بر این محمدرضا نوراللهیان، از مقام‌های اسبق وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و مشاور امور روحانیان میرحسین موسوی نیز در همین مراسم بازداشت شد که به گفته اردشیر امیرارجمند، پس از بازداشت مورد ضرب شتم قرار گرفته است.

آقای امیرارجمند همچنین اعلام کرده بود که مراسم یادبود میراسماعیل موسوی نیز که قرار بود روز یکشنبه برگزار شود، به دلیل فشارهای نیروهای امنیتی لغو شده است.

میراسماعیل موسوی که در هنگام فوت حدود ۱۰۳ سال سن داشت، از نزدیکان فامیلی خامنه‌ای است و گفته می‌شود رهبر جمهوری اسلامی در زمان مبارزات پیش از انقلاب بهمن ۵۷ مدتی را نزد وی پناه گرفته است.

با این حال خامنه‌ای هنوز واکنشی نسبت به درگذشت پدر میر حسین موسوی از خود نشان نداده است.

علاوه بر روزنامه‌های کیهان و ایران، ارسال پیام تسلیت هاسمی رفسنجانی به میرحسین موسوی با واکنش انتقادی برخی از سایت‌های نیمه‌رسمی و غیررسمی محافظه‌کاران نیز واقع شده است و از جمله جهان نیوز با متهم کردن میرحسین موسوی به «خیانت آشکار به نظام، انقلاب، خانواده و پدرش» این پیام را در امتداد «مواضع مبهم هاشمی در مورد جریان فتنه» ارزیابی کرده است.
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر