چهارشنبه، شهریور ۰۹، ۱۳۹۰

«پسر قذافی مشغول مذاکره برای تسلیم شدن است»

«پسر قذافی مشغول مذاکره برای تسلیم شدن است»


گزارش ها حاکی است سعدی قذافی، پسر معمر قذافی که پیشتر از سوی حاکم سابق لیبی برای مذاکرات تشکیل دولت انتقالی معرفی شده بود، مشغول مذاکره با شورای انتقالی لیبی برای تسلیم شدن است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، «عبدالحکیم بلحاج» از فرماندهان نیروهای مخالفان مسلح در لیبی گفت: «سعدی قذافی با ما تماس گرفت و ما به او گفتیم نترسد و تسلیم شود. حتی به او گفتیم تضمین می دهیم که با او مثل یک انسان رفتار خواهیم کرد و حقوق اولیه انسانی را خواهد داشت.»

این گزارش می گوید در صورت قبول این پیشنهاد از سوی پسر قذافی و تسلیم شدن او، به نفع شورشیان خواهد بود و ممکن است باقیمانده وفاداران به معمر قذافی هم دست از درگیری نظامی بردارند.

مخالفان مسلح در لیبی هنوز در حال پیشروی به مناطقی هستند که حامیان معمر قذافی در آن سنگر گرفته اند ولی ضرب الاجلی هم تا روز شنبه داده اند تا تمامی آن ها تسلیم شوند و در غیراین صورت حملات نظامی علیه این مناطق ادامه می یابد.

آقای بلحاج گفت: «سعدی قذافی در این تماسی که با ما گرفته گفته که نه کسی را تا به حال کشته است و نه مخالف خواست ملت لیبی است.»

وی افزود: «من هم به او گفتم که برای ما مهم است که خون مردم لیبی ریخته نشود. به همین منظور بهتر است تمامی افراد و وابستگان و وفاداران به رژیم سابق، تسلیم شوند.»

عبدالحکیم بلحاج گفت که سعدی قذافی روز چهارشنبه بار دیگر تماس گرفته ولی او نتوانسته به این تلفن پاسخ دهد. وی همچنین افزود که از مکان اختفای سعدی باخبر است ولی ترجیح می دهد جزییات بیشتری را بازگو نکند.

سعدی قذافی همان شخصی است که موسی ابراهیم، سخنگوی تشکیلات معمر قذافی، به عنوان نماینده و برا ی مذاکره برای تشکیل دولت انتقالی به مخالفان و شورشیان معرفی شده بود. مخالفان و اعضای شورای انتقالی لیبی پیشنهاد قذافی را رد کردند و گفتند او باید تسیلم شود.

در حال حاضر نیروهای مخالف در لیبی به دنبال معمر قذافی هستند که گفته شده بود ممکن است در سرت یا نقطه ای دیگر در جنوب لیبی مخفی شده باشد. به گزارش آسوشیتد پرس، مخالفان می گویند می دانند سرهنگ قذافی کجا مخفی شده ولی حاضر به اعلام جزییات نیستند.

صفیه همسر قذافی به همراه دخترش عایشه و دو پسرش به نام های محمد و هانیبال، به الجزایر گریخته اند و گفته شد دختر قذافی در آن جا وضع حمل کرده و دختری به دنیا آورده است. تشکیلات انتقالی لیبی از الجزایر خواسته این افراد را برگرداند.

سازمان ها و نهادهای بین المللی حقوق بشر از تشکیلات انتقالی لیبی خواسته اند معمر قذافی را به دادگاه کیفری بین المللی تحویل دهند.

دادستان دادگاه کیفری لاهه، دادخواست اتهام هایی چون جنایت علیه بشریت، اقدام به تجاوز و شکنجه و قتل عام مردم غیرنظامی را علیه معمر قذافی ثبت کرده و خواستار تعقیب قضایی او در دادگاه است.

در طرابلس و پس از مراسم نماز عید فطر، مردم جنازه کشته شدگان درگیری های اخیر را به خاک سپرده و برای آن ها مجلس ترحیم برگزار کردند. به نوشته آسوشیتد پرس، مردم طرابلس بابت به دست آوردن آزادی در شادی و به جهت از دست رفتن عزیزانشان در غم به سر می برند.

رهبران مذهبی در جریان اقامه نماز عید فطر از مردم خواستند از هرگونه انتقام جویی و انتقام گیری پرهیز کنند و اجازه دهند قانون در مورد قذافی و حامیان او تصمیم گیری کند.

عدنان عصطا، کارمند وزارت خارجه لیبی در جریان خاکسپاری برادرش در طرابلس گفت که پنج روز پس از این که برادرش کشته شد، خانواده اش خبر دار شده اند و حالا هم فقط می دانند که او در یک گور بدون نام دفن شده است. وی به خبرنگار آسوشیتد پرس گفت: «الان دیگر آزاد هستیم.»

سارکوزی: جاه‌طلبی‌های اتمی ایران می‌تواند به حملات پیشگیرانه بینجامد

سارکوزی: جاه‌طلبی‌های اتمی ایران می‌تواند به حملات پیشگیرانه بینجامد

نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه

فرانسه/ایران
نوشتۀ فرید وهابی
رییس جمهوری فرانسه در نشستی با سفیران، جاه‌طلبی‌های اتمی و موشکی ایران را خطرناک دانست و توضیح داد که اقدامات تحریک‌آمیز ایران می‌تواند به حملات پیشگیرانه علیه مراکز اتمی این کشور بینجامد. سارکوزی در عین حال چنین گزینه‌ای را نامطلوب دانست زیرا به عقیدۀ وی حمله به ایران به بحران بسیار بزرگی منجر خواهد شد. از نظر سارکوزی اعمال تحریم‌ها علیه ایران تاکنون بسیار مؤثر بوده است.

رییس جمهوری فرانسه، نیکلا سارکوزی، در نشستی که روز چهارشنبه در کاخ الیزه با حضور سفیران برگزار شد، گفت جامعۀ جهانی می‌تواند با اعمال تحریم‌های سخت‌تر پاسخی درخور و معتبر به اقدامات تحریک‌آمیز ایران بدهد.
نیکلا سارکوزی گفت: "جاه‌طلبی‌های نظامی اتمی و موشکی ایران خطر فزاینده‌ای است که می‌تواند در نهایت به یک حملۀ پیشگیرانه به مراکز (اتمی) ایران بینجامد که این به نوبۀ خود به بحرانی بزرگ منجر خواهد شد که فرانسه مطلقاً خواهان آن نیست".
رییس جمهوری فرانسه ادامه داد: "ایران از مذاکرۀ جدی سر باز می‌زند و اقدامات تحریک‌آمیز تازه‌ای انجام می‌دهد... در برابر این چالش، جامعۀ جهانی باید پاسخی قابل اعتنا بیابد. چنین چیزی ممکن خواهد بود اگر جامعۀ جهانی متحد بماند و قاطعیت نشان دهد و تحریم‌ها را باز هم سخت‌تر کند... اشتباه می‌کنیم اگرتأثیر تحریم‌ها را کوچک بشماریم. این تأثیرات روز به روز بیشتر ملموس می‌شوند".
رییس جمهوری فرانسه در این کنفرانس در بارۀ وضعیت سوریه نیز اظهار نظر کرد و گفت: "قدرت مستقر در دمشق به اشتباه می‌پندارد که از جانب ملت هیچ خطری متوجه او نیست... رییس جمهوری سوریه اعمال غیرقابل جبرانی را مرتکب شده است... فرانسه ومتحدانش با توسل به راه‌های قانونی تلاش می‌کنند تا خواسته‌های ملت سوریه در جهت آزادی و دموکراسی عملی گردد".

حمایت اعضای مجمع روحانیون مبارز از موسوی و کروبی

حمایت اعضای مجمع روحانیون مبارز از موسوی و کروبی

 

موسوی خوئینی‌ها، دبیر کل مجمع روحانیون مبارز گناه موسوی و کروبی را تسلیم نشدن به سخن تحکم‌آمیز مسئولان دانسته است. موسوی‌لاری، عضو این مجمع نیز گفته که آنها خواست‌های عمومی چون آزادی عقیده و بیان را طرح کرده‌اند.

 

موسوی خوئینی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، دبیرکل مجمع روحانیون مبارز  در سایت خویش تصریح کرده که گناه موسوی و کروبی آن است که تسلیم سخن تحکم‌آمیز مسئولان در مورد صحت نتیجه انتخابات نشدند. او در جواب یکی از کاربران این سایت، نوشته که موسوی و کروبی شخصیت‌های محترم و ارزشمندی هستند که به همین دلیل با زشت‌ترین تهمت‌ها و دشنام‌ها روبرو شدند.
خوئینی‌ها نوشته که این دو و سایر زندانیان سیاسی، نه براندازند، نه در برابر نظام ایستاده‌اند ونه وابسته به بیگانه‌اند. وی با اشاره به این‌که موسوی و کروبی تنها دو سیاستمدار معترض هستند، خواستار آزادی آنها و سایر زندانیان شده است.
موسوی لاری: خواست‌ کروبی و موسوی خواست ملت است
عبدالواحد موسوی‌‌‌‌‌لاری، وزیر کشور دولت خاتمی و عضو مجمع روحانیون مبارز نیز در مصاحبه با هفته‌نامه "مثلث" به مواضع این تشکل، نسبت آن با جنبش سبز و همراهی با خواست‌های موسوی و کروبی پرداخته است.
موسوی‌لاری با اشاره به آن که انتخابات سالم و آزاد خواست همه ملت است، تاکید کرده که موسوی و کروبی نیز چیزی جز این را نخواسته‌اند. وی افزوده که خواسته‌های موسوی و کروبی از قبیل آزادی بیان، آزادی عفیده، آزادی احزاب، آزادی مطبوعات یا آزادی انتخابات، مبتنی بر قانون اساسی بوده‌اند و مجمع روحانیون مبارز اشکالی در این نمی‌بیند.
وزیر کشور دولت خاتمی یادآوری کرده که  مجمع روحانیون مبارز، یک جریان اصلاح‌طلبی درون نظام است که برای حفظ نظام تلاش می‌کند. وی یادآوری کرده که این مجمع در صورت تعارض دیدگاه‌های موسوی و کروبی با قانون اساسی یا خواسته‌های عمومی ملت، دیگر با آنها همراهی نمی‌کند.
نسبت با جنبش سبز
موسوی لاری افزوده که اصلاح طلبی، وجه مشترک مجمع روحانیون مبارز با جنبش سبز است.  او تاکید کرده که وجه افتراق مجمع با افراد "برانداز" در آن است که این نهاد به مدیران نظام اعتراض می‌کند نه به اصل آن. وی  زینتی دانستن انتخابات و عدم التزام به قانون اساسی را نیز نقطه افتراق مجمع با "جریان متحجر داخل نظام" دانسته است.
وزیر کشور دولت خاتمی، با ابراز تاسف از اتهام‌هایی چون "جاسوسی آمریکا" به دبیرکل مجمع روحانیون مبارز، موسوی خوئینی‌ها را "استوانه انقلاب" خوانده و از مشاورات چند ساله آیت‌الله خامنه‌ای با وی یاد کرده است.
امید خاتمی به آزادی زندانیان سیاسی
محمد خاتمی هم در یادداشتی به مناسبت عید فطر، با استقبال از آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی، ابراز امیدواری کرده که نظام برای تلطیف فضای سیاسی، گام‌های دیگری بردارد.
خاتمی در این یادداشت که در وبسایت "آینده" منتشر شده، نوشته که امید دارد آزادی شماری از زندانیان اوین، گام اول برای گام‌های سریع بعدی در برداشتن هرچه حبس و حصر باشد. او آرزو کرده که زیبایی، آزادی، احترام و اعتماد به جامعه بازگردد.
رییس جمهور پیشین ایران افزوده که اینک بیش از همیشه نیاز به رفع سوءظن و کدورت هست تا فضای اعتماد و همدلی و  اطمینان خاطر برای تامین حقوق و حرمت و معیشت مردم و امکان دخالت آزادانه در تعیین سرنوشت و رفع و دفع  مشکلات داخلی و خارجی فراهم شود.

ایت شیطان ضحاک علی خامنه ای: انتخابات.انتصابات. مجلس نهم نباید به چالش تبدیل شود

 ایت شیطان  ضحاک علی خامنه ای: انتخابات.انتصابات. مجلس نهم نباید به چالش تبدیل شود


آيت  شیطان ضحاک علی علی خامنه ای، رهبر جمهوری ننگین اسلامی ايران

آيت شیطان ضحاک   علی خامنه ای، رهبر جمهوری ننگین  اسلامی ايران، روز چهارشنبه در مراسم نماز عيد فطر خواستار «دور ريختن کدورت ها، بد دلی ها و بدجنسی ها» ميان مسئولان نظام جمهوری اسلامی ايران شد و درباره انتخابات نهم مجلس شورای اسلامی تاکيد کرد که اين انتخابات نبايد به چالشی برای امنيت ملی تبديل شود.

رهبرجمهوری ننگین اسلامی ايران در اين مراسم که با حضور مسئولان جمهوری اسلامی برگزار شد از «ملت و مسئولان» ايران خواست تا به گفته وی با «وحدت و به دور از مشکلات داخلی» نقش خود را به درستی ايفا کنند.

وی اظهار داشت: «اگر در بين خودمان کدورت ها، بد دلی ها و بدجنسی ها وجود داشته باشد نخواهيم توانست به وظايف بزرگی که داريم عمل کنيم.»


  خامنه ای انتخابات در جمهوری اسلامی ايران را  «هميشه يک حادثه چالش‌ برانگيز» خوانده و گفته است که «نبايد اجازه داد انتخابات مجلس نهم به چالشی برای امنيت ملی تبديل شود.»

رهبر جمهوری ننگین اسلامی با اشاره به اين انتخابات که قرار است روز ۱۲ اسفندماه سال جاری برگزار شود، گفته است: «منبرداران سیاسی، کسانی که می ‌توانند با مردم حرف بزنند، همه مراقب باشند، مواظب باشند؛ از انتخابات مانند يک نعمت الهی پاسداری کنند.»

وی افزوده است: «البته حرف هايی در باره انتخابات داريم که در زمان خود مطرح خواهيم کرد.»

به نظر می رسد که رهبر جمهوری اسلامی ایران نگران است در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی بار دیگر اعتراض ها به نحوه گزینش کاندیداها و نتایج انتخابات .انتصابات از سر گرفته شود.

انتخابات .انتصابات  مجلس نهم نخستين رای گيری پس از انتصاب جنجال برانگيز رياست جمهوری سال ۱۳۸۸ است که به نا آرامی ها و اعتراض های گسترده ای در ايران تبديل شد و مشروعيت اين انتخابات از سوی هواداران ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، رهبران معترضان، زير سوال رفت.

رهبران معترضان در بيانيه های خود با اشاره به «تقلب های گسترده و سازمان يافته» در انتخابات دهم رياست جمهوری، انتخاب محمود احمدی نژاد را «غير مشروع» و ناشی از دخالت نيروهای نظامی و امنيتی در روند انتخابات ارزيابی کردند.

در حوادث پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ که حدود ده ماه به طول کشيد دست کم ۷۰ نفر کشته شدند . هزاران نفر نيز از سوی دستگاه امنيتی و انتظامی جمهوری اسلامی ايران بازداشت و روانه زندان ها شدند.

  خامنه ای و ساير مسئولان جمهوری اسلامی بارها از اعتراض های مردمی به نتيجه انتخابات به عنوان «فتنه ۸۸» ياد کرده و از نقش نيروهای بسيجی و نظامی در سرکوب معترضان تقدير کرده اند.

انتخابات مجلس نهم در حالی قرار است برگزار شود که اصلاح طلبان گفته اند برنامه ای برای حضور در آن ندارند و محمد خاتمی، رييس جمهور پيشين ايران، نيز اعلام کرده است تا شرايط لازم برای برگزاری يک انتخابات آزاد و سالم مهيا نشود نمی توان از شرکت در آن صحبت کرد.

همزمان با غيبت اصلاح طلبان در انتخابات، اصولگرايان که بسياری از دستگاه های نظام جمهوری اسلامی ايران را در اختيار دارند نيز برای دستيابی به وحدت و ارائه ليست واحد دچار اختلاف شده اند.

اصولگرايان در آستانه انتخابات به دو دسته «گروه هشت به علاوه هفت»، متشکل از احزاب و گروه های سنتی محافظه کاران، و جبهه پايداری که نزديک به دولت محمود احمدی نژاد است تقسيم شده اند.

اصولگرايان منتقد دولت، طرفداران آقای احمدی نژاد و «جریان انحرافی» را متهم می کنند که با استفاده از امکانات و منابع مالی دولتی در صدد هستند تا حداقل ۱۵۰ کرسی مجلس را در اختيار بگيرند.

واکنش به حوادث لیبی

رهبر جمهوری ننگین اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود به تحولات منطقه خاورمیانه و اعتراض ها در برخی کشورها پرداخته و خواستار «هوشیاری» مردم مصر، لیبی، تونس و یمن برای «مصادره» پیروزی های خود شده است.

وی با اشاره به حوادث لیبی گفته است: «آنهایی كه امروز در صحنه ليبى حضور پيدا كردند و خودشان را صاحب قضيه می ‌دانند، همان كسانى هستند كه تا چند صباح قبل با همان كسانى كه بر ملت ليبى ستم  ‌می كردند، مى ‌نشستند و هم پياله می‌ شدند. امروز آنها آمده ‌اند و می ‌خواهند از موقعيت استفاده كنند.»

  خامنه ای در سخنان خود تصریح نکرده است که آیا منظور وی کشورهای غربی است که در قالب ناتو مواضع هواداران رهبر پیشین لیبی را بمباران می کنند یا شورای انتقالی لیبی که ریاست آن با وزیر سابق دادگستری حکومت معمر قذافی است.

جمهوری اسلامی ایران در ماه های اخیر دخالت ناتو در لیبی را محکوم کرده است و هنوز حاضر نشده است تا شورای انتقالی لیبی را به عنوان دولت موقت پس از معمر قذافی به رسمیت بشناسد.

سه‌شنبه، شهریور ۰۸، ۱۳۹۰

حمله به جی میل؛ هشدار گوگل به کاربران در ایران

حمله به جی میل؛ هشدار گوگل به کاربران در ایران


روزنامه گاردین روز سه شنبه در گزارشی از تلاش هایی در هفته‌های اخیر برای دسترسی به محتوای ای میل های فرستاده شده از طریق «جی میل» در ایران و همچنین به سیستم انتقال مدارک گوگل، «گوگل داکز» خبر داد.

بر اساس این گزارش، این کار توسط گواهی نامه امنیتی یک شرکت هلندی به نام Digintor انجام شده و کسانی که در پی دسترسی بوده اند، تلاش کردند محتوای ای میل افرادی که از جی میل استفاده می کنند را به دست آورند.

گزارش شده که  این شرکت هلندی هم چنین گواهی نامه های امنیتی وزارت خانه‌های هلند را هم تأمین می کند. این شرکت پس از فاش شدن این مسأله گواهی نامه امنیتی صادر شده را لغو کرده و گفته  که از این سوء استفاده بی اطلاع بوده است.

شرکت گوگل هم در وبلاگ خود اعلام کرده کلیه کاربران مرورگرهای فایرفاکس و کروم خود را به روز کنند و در اولین فرصت، رمز عبور خود را عوض کنند.

هرچند گفته شده بود کاربرانی که با vpn به اینترنت وصل می شوند، کمتر با مشکل امنیتی روبرو خواهند شد، ولی اگر گواهینامه امنیتی جعلی مورد استفاده قرار گیرد، سرویس های اتصال کنترلی روی آن نمی توانند داشته باشند.

حدود پنج ماه پیش هم گزارشی منتشر شده و اعلام شد که هکر یا هکرها در تلاش برای هدایت کاربران اینترنتی به نسخه جعلی چندین پایگاه معتبر اینترنتی، به چندین گواهینامه دیجیتال یک شرکت امنیت وب دسترسی پیدا کرده‌اند. حمله‌ای که بر اساس اعلام این شرکت امنیت وب، «به نظر می‌رسد» از سوی جمهوری اسلامی سامان داده شده است.

شرکت «کومودو» در نيوجرسی آمريکا که گواهینامه‌های دیجیتال در زمینه تأييد هويت کاربران اينترنتی صادر می‌کند، گفته بود که دستکم ۹ مورد از چنین حملاتی ردیابی شده که با توجه به پيچيدگی آن ممکن است کار جمهوری اسلامی ایران باشد.

اين شرکت گفته بود در حملات ۱۵ مارس، گواهینامه‌هایی برای نسخه جعلی سامانه ایمیل گوگل موسوم به جی‌ميل، صفحه ورود کاربران ياهو، وب‌سایت‌هایی متعلق به شرکت مايکروسافت، مرورگر موزيلا فايرفاکس و نيز شبکه تلفنی اينترنتی اسکايپ در دسترس هکرها قرار گرفته است.

چنین گواهینامه‌هایی به کسانی که آن را در اختیار دارند اجازه می‌دهد که تحت شرایطی با جعل نسخه امن این وب‌سایت‌ها، به اطلاعات رمزگذاری شده دسترسی پیدا کنند.

گواهی دیجیتال(Digital Certificate) سندی الکترونیک است که به کاربران اطمینان می دهد تبادل اطلاعات بین مرورگر آنها و سرور سایت مورد رجوع رمزگذاری شده است و شخص سومی به آن دسترسی ندارد.

جعل گواهی دیجیتال سایت های اینترنتی به هکرها اجازه می دهد با تغییر مسیر ترافیک آنلاین، به مکاتبات الکترونیک آنها دسترسی پیدا کنند و در فعالیت آنلاین آنان جاسوسی کنند.

یک گزارش هم روز سه شنبه در سایت «پی سی ورلد» نوشته که هرچند تبادل اطلاعات در سرویس های گوگل به صورت رمزگذاری شده و از طریق https انجام می شود و هیچ راهی برای نفوذ و شنود این اطلاعات وجود ندارد، ولی اگر یک نفر سیستم رمزگذاری را تغییر دهد و الگوریتم های خودش را جایگزین کند، تامین امنیت به خطر می افتد. به ویژه وقتی که به شکل «اینترنت ملی» این طرح ارائه شود.

جی میل، خدمات ای میل شرکت گوگل در بیانیه ای در وبلاگ خود توصیه های زیر را برای کاربران منتشر کرده است:

  • حتما از آخرین نسخه Chrome و Firefox استفاده کنید.
  •  
  • از VPN و برنامه های دیگر برای حفظ هویت استفاده کنید و به هیچ عنوان مستقیما به سایت های مهم از طریق اینترنت ایران وصل نشوید.

حکومت ایران پیشتر در جریان وقایع پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست جمهوری در سال ۸۸، به چاره‌اندیشی در مورد قدرت روزافزون شبکه‌های اجتماعی و اینترنت در بسیج مخالفان خود پرداخت و از همان زمان بود که یک ارتش سایبری برای هک و دستکاری در وب‌سایت‌های مخال

تهدید بازاریان اعتصاب‌کننده به "ابطال پروانه کسب"

تهدید بازاریان اعتصاب‌کننده به "ابطال پروانه کسب"

 

رئیس اتحادیه اصناف ایران از ابطال پروانه کسب مغازه‌دارانی سخن گفته که حاضر به بازگشایی محل کسب خود نیستند. اعتصاب در بازار تهران اما از صنف پارچه‌فروشان فراتر رفته و به دیگر بخش‌های بازار رسیده است.

 

با ادامه اعتصاب پارچه‌فروشان بازار تهران و کشیده شدن این اعتصاب به بخش‌های دیگری بازار همچون صنف طلافروشان و قماش‌فروشان و...، رئیس اتحادیه اصناف ایران تهدید کرده است، «طبق قانون یک واحد صنفی نمی‌تواند همیشه بسته باشد، چرا که در صورت تعطیلی، پروانه کسب آن واحد باطل می‌شود.»
پارچه‌فروشان در اعتراض به اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده از ۱۰ مرداد ۱۳۹۰ مغازه‌های خود در بازار تهران را تعطیل کرده‌اند. قاسم نوده‌فراهانی، رئیس اتحادیه اصناف ایران، شرط پیگیری خواسته پارچه‌فروشان را  باز‌شدن واحد‌های صنفی و ادامه‌فعالیت‌های روزمره دانسته و ادامه داده است: «با انجام نشدن این شرط اصلی توافق پارچه‌فروشان با شورای اصناف کشور، پیگیری خواسته‌های آنها نیز صورت نمی‌گیرد.»
رئیس اتحادیه اصناف ایران ادعا کرده است، نمایندگان پارچه‌فروشان در مقابل قول پیگیری خواسته‌هایشان از طرف شورای اصناف، وعده دادند «مغازه‌ها باز می‌شود اما  روز بعد از توافق حتی یک مغازه هم در بازار تهران باز نبوده است.»

بازاریان، تهدید باطل کردن پروانه کسب‌شلن را باعث بازگشایی مجدد مغازه‌ها نمی‌دانندبازاریان، تهدید باطل کردن پروانه کسب‌شلن را باعث بازگشایی مجدد مغازه‌ها نمی‌دانندسایت کلمه نزدیک به سران جنبش اعتراضی ایران، از دستگیری دست‌کم ۱۶ نفر از بازاریان در راه‌پیمایی روز شنبه، پنج شهریور در بازار تهران به اتهام «تحریک کسبه و بازاریان، هدایت آنها و سر دادن شعار» خبر داده بود.
به گزارش روزنامه شرق، یکی از بنکداران پارچه در بازار تهران، پنج نوبت اخذ مالیات بر ارزش افزده از مغازه‌های سطح شهر تهران را باعث بالا رفتن ۲۰ درصدی قیمت پارچه دانسته که با کاهش میزان فروش، پارچه فروشان توانایی اخذ این مالیات از مشتری را ندارند.
اعتراض بازاریان
این بنکدار پارچه، تهدید باطل کردن پروانه کسب بازاریان را باعث بازگشایی مجدد مغازه‌ها در بازار ندانسته است.
خبرگزاری‌های داخل ایران، دلیل دیگر اعتراض بازاریان به پرداخت چهار درصد مالیات بر ارزش افزوده را نوع معاملات  عنوان کرده‌اند. اعضای صنف پارچه‌فروشان گفته‌اند معاملات غالبا با چک‌های مدت‌دار چهار تا نه ماهه‌ مشتریان انجام می‌شود و در نهایت با توجه به مشکلات اقتصادی موجود، به‌طور قطعی و صددرصدی مشخص نیست که چه مقدار از این چک‌های دریافتی در تاریخ سررسید پاس می‌شوند.
تیر ماه ۱۳۸۹ نیز بازارتهران به دلیل افزایش ۷۰ درصدی مالیات بر درآمد، با اعتصاب ۹ روزه بازاریان همراه شدتیر ماه ۱۳۸۹ نیز بازارتهران به دلیل افزایش ۷۰ درصدی مالیات بر درآمد، با اعتصاب ۹ روزه بازاریان همراه شداعتراض بازاریان به اخذ پیشاپیش مالیات از چک‌هایی است که هیچ تضمینی برای وصول آن‌ها در آینده وجود ندارد.
با ادامه پیدا کردن تعطیلی گسترده در بازار تهران و اعلام "عدم پیگیری خواسته بازاریان"، رييس شورای اصناف كشور در پاسخ به اين پرسش كه بسته‌بودن مغازه‌ها با ادامه‌فعاليت آن‌ها چه فرقي دارد، گفته است: «بازار به دليل جايگاهي كه دارد همواره در مسائل سياسی حساس بوده است. بسته‌بودن واحد‌های صنفی يک نوع اعتراض است و به اين مفهوم است كه به اعتراض و خواسته آن‌ها توجهی نمی‌‌شود و كسی پاسخگو نيست. در صورتی كه اين خواسته‌ها مطرح شده و به آن‌ها در شورای اصناف هم پاسخ داده شده است.»
پیش از این محمد صادق مشايخ، رييس اتحاديه پارچه فروشان تهران، با بیان این که بازاریان مالیات خود را تا آخر تیر ماه پرداخت کرده‌اند،  «عملی نشدن تفاهمات صورت گرفته" مبنی بر "بخشودگی جرایم مالیاتی» را دلیل ادامه تعطیلی بازار پارچه فروشان» عنوان کرده بود.
تیر ماه ۱۳۸۹ نیز بازارتهران به دلیل افزایش ۷۰ درصدی مالیات بر درآمد، با اعتصاب ۹ روزه بازاریان همراه شد. اجرای  افزایش یادشده با کوتاه‌آمدن دولت به "حالت تعلیق" درآمد. با سخنان نمایندگان مجلس و تهدید رئیس اتحادیه اصناف ایران مبنی بر ابطال پروانه کسب مغاه‌دارانی که همچنان در اعتصاب هستند و همچنین سیاسی قلمداد کردن خواسته صنفی  بازاریان، به نظر نمی‌رسد همچون سال گذشته در مدتی کوتاه تنش در بازار تهران پایان یابد.

از ارتباطات مجاهدین خلق با شوروی و عراق تا راه آن در آینده

از ارتباطات مجاهدین خلق با شوروی و عراق تا راه آن در آینده

مریم رجوی، رئیس شورای ملی مقاومت ایران
مریم رجوی، رئیس شورای ملی مقاومت ایران

عباس میلانی، نویسنده کتاب «شاه» و پیش از آن «معمای هویدا»، در مقاله‌ای در نشریه اینترنتی «نشنال اینترست» توصیه می‌کند سازمان مجاهدین خلق را فقط در صورتی باید از فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا خارج کرد که در عمل نشان دهد آن طور که ادعا می‌کند «سازمانی دموکراتیک شده و پیشینه تروریستی خود را کنار گذاشته است».

گفت‌وگوی شهران طبری با عباس میلانی درباره آینده مجاهدین خلق


او اثبات این مدعا را برکناری رهبری کنونی سازمان مجاهدین و انتخابات آزاد درون‌سازمانی برای تعیین رهبری جدید می‌داند و در مقاله خود از ارتباط دوستانه سازمان مجاهدین خلق با شوروی سابق و حکومت صدام حسین علیه آمریکا صحبت می‌گوید.

عباس میلانی مهمان گفت‌و‌گوی ویژه این هفته رادیوفردا است.

  • رادیوفردا: آقای میلانی، شما در مقاله خود به دوره کوتاهی که مجاهدین مثل همه گروه‌های سیاسی مخالف شاه با آیت‌الله خمینی همگام بودند اشاره می‌کنید و می‌گویید در‌‌ همان موقع روابط نزدیکی با مسکو و به خصوص سازمان کا. گ. ب برقرار کردند. چه اسناد و مدارکی این ارتباط را ثابت می‌کند؟

عباس میلانی: دو نوع سند وجود دارد، یکی آن چه در دادگاه سعادتی مطرح و در مطبوعات ایران منعکس شد، چون آن موقع مطبوعات از آزادی نسبی برخوردار بودند و برخی از این مسائل را می‌توانستند منعکس کنند.

دوم خاطرات رئیس کا. گ. ب در تهران است که به این مسئله اشاره کرده و منبع سوم اسناد حزب کمونیست شوروی است که در آن به ارتباط با کا. گ. ب اشاره نمی‌کند، بلکه به نامه‌های مجاهدین خلق به حزب کمونیست شوروی و تقاضای پناهندگی برای برخی از اعضای سازمان مجاهدین و بالاخره تقاضای وام ۳۰۰ میلیون دلاری اشاره می‌کند. این اسناد هم در دانشگاه هاروارد وجود دارد و هم در دانشگاه استنفورد که نسخه کامل اسناد حزب کمونیست شوروی را در دوران بعد از سقوط ابتیاع کردند.

  • شما از فردی به نام سعادتی نام می‌برید که بعد‌ها اعدام شد و می‌گویید او در تماس با کا. گ. ب می‌خواست در ازای دریافت لیست ماموران سیا در ایران یک پرونده جاسوسی را که در حمله به ساواک به دست‌شان افتاده بود به آن‌ها بدهد. این پرونده چه بود؟

این پرونده مربوط به بازداشت تیمسار مقربی بود. تیمسار مقربی بالا‌ترین جاسوس کا. گ. ب در ایران بود و حدود سه سال قبل از انقلاب لو رفت و در یک عملیات گسترده از طرف ساواک دستگیر شد که من شرح مفصل آن را با تکیه به اسناد رئیس دفتر کا. گ. ب در ایران و برخی منابع دیگر هم در کتاب «شاه» آورده‌ام و هم در کتاب «نامداران ایران» که یک بخش به تیمسار مقربی اختصاص یافته است.

تیمسار مقربی بالا‌ترین جاسوس شوروی در ایران بود. مقام بسیار مهمی در ارتش داشت و تمام طرح‌های نیروهای مسلح ارتش ایران عملا از زیر دست او می‌گذشت. او به طور مرتب با جاسوسان کا. گ. ب در تهران که به عنوان دیپلمات کار می‌کردند تماس می‌گرفت و پرونده‌های محرمانه ایران را در اختیار آن‌ها قرار می‌داد.

برای شوروی خیلی مهم بود بداند قضیه از چه قرار است و به گفته رئیس کا. گ. ب خبردار شدند سازمان مجاهدین این پرونده را در اختیار دارد و قرار ملاقاتی با سعادتی گذاشته می‌شود. سه بار این قرار را تمرین می‌کنند برای این که اشتباه و لغزشی صورت نگیرد و تعقیب نشوند، ولی در آن روز‌ها یک شخصیت مرموز به اسم ماشاالله قصاب در لحظه بزنگاه ظهور کرد و این‌ها را دستگیر کردند. ماشاالله قصاب و همدستانش که معلوم نشد از کجا آمدند و به کجا رفتند و بعد از آن زیاد نشانی از آنان نبود، ولی در بزنگاه این مبادله سعادتی دستگیر شد.

تمام شواهد و آن چه در دادگاه گفته شد و بلایی که بر سر سعادتی آوردند و او را تیرباران کردند، حکایت از این داشت که مجاهدین بدون مشورت با رژیم داشتند این کار را انجام می‌دادند. دست‌کم روایت مسئول کا. گ. ب این طور است. بدون شک دولت جمهوری اسلامی ایران در آن زمان با آمریکا مراوداتی داشت حتی قبل از آمدن روی کار.

دیگر اظهرمن‌الشمس است که خود آیت‌الله خمینی در پاریس مراودات و مذاکرات گسترده‌ای با آمریکا کرده بود و اکنون اسناد این مذاکرات منتشر شده، یعنی فقط مجاهدین نبودند که با روس‌ها ارتباط داشتند، بلکه خود رژیم هم ارتباط داشت و از طریق کا. گ. ب و حزب توده کودتای نوژه را درهم شکست.

  • نکته مبهم دیگر این است که حزب توده با مجاهدین رابطه بدی داشت، ولی اگر از رابطه مجاهدین با شوروی باخبر بود، چرا با مجاهدین همکاری نمی‌کرد و با آن‌ها موافقت نداشت؟

شوروی در آن زمان با همه کسانی که حاضر بودند با آن همکاری کنند همکاری می‌کرد و عرصه را باز گذاشته بود، از فداییان خلق گرفته تا حزب توده و از مجاهدین خلق گرفته تا رژیم جمهوری اسلامی. شوروی از طریق حزب توده با رژیم جمهوری اسلامی ارتباط داشت. تازه این‌ها نکاتی است که تا به حال برملا شده است.

از منظر کا. گ. ب اگر نگاه کنیم، رژیم شاه سقوط کرده بود و دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در ایران برچیده شده بود، واضح است که آن‌ها سعی می‌کردند در خلاء موجود با همه نیرو‌ها تماس برقرار کنند. من در مقاله‌ام نگفتم مجاهدین تنها کسانی بودند که با شوروی تماس داشتند.

  • شما به نامه‌ای اشاره می‌کنید که سازمان مجاهدین در هفت ژانویه ۱۹۸۶ به کمیته مرکزی حزب کمونیست نوشتند. آیا این نامه ضمن اسناد اخیر علنی شده است؟

این نامه جزء مجموعه اسنادی است که از طریق اسناد حزب کمونیست شوروی علنی شده و این اولین بار نیست که وجود چنین نامه‌ای برملا شده است. تا آنجایی که من می‌دانم یکی دو نفر هم قبلا به وجود چنین نامه‌ای اشاره کرده بودند. ولی من متن نامه را در آرشیو دانشگاه استنفورد پیدا کردم.

در واقع سه نامه وجود دارد، یک نامه که از طرف مجاهدین است که می‌گوید ما زیر ضرب هستیم، افراد ما از مرز فرار می‌کنند و شما به آن‌ها به طور موقت پناهندگی بدهید. نامه دوم از طرف دفتر سیاسی کمیته مرکزی [سازمان مجاهدین] است و تقاضای وام می‌کند. نامه سوم نامه‌ای است که از طرف رجوی به گورباچف نوشته شده و موید تقاضای وام ۳۰۰ میلیون دلاری است که می‌گوید ما برای مبارزه با رژیم خمینی به این کمک احتیاج داریم و شما به ما قرض دهید و در اولین فرصت پول را به شما پس خواهیم داد. حتی وعده می‌دهند شاید بتوانند بخشی از پول را قبل از موفقیت انقلاب پس دهند.

  • آقای میلانی، شما می‌گویید مجاهدین پس از حمله آمریکا به عراق با صدام حسین علیه آمریکا سازش کردند، اما از طرفی می‌دانیم مجاهدین با آمریکا همکاری هم کردند و اولین کسانی بودند که از پرونده هسته‌ای ایران خبر دادند. آیا آمریکا این مسئله را نمی‌دانست؟

آمریکا بعد‌ها این را می‌دانست و سند من برای این همکاری اسنادی است که ارتش آمریکا از گزارش‌های جاسوسی و اطلاعاتی وزارت دفاع عراق کشف و علنی کرد. در این جلسه به طور مشخص [مسعود] رجوی با مقام بلندپایه وزارت دفاع دیدار می‌کند و گزارش این دیدار مستقیما به عدی، پسر صدام، فرستاده می‌شود و در آنجا رجوی توصیه می‌کند واحدهای مجاهدین را در مقابله با نیروهای مخالف رژیم در داخل عراق استفاده کنند و از این طریق واحدهای سپاه ویژه صدام حسین آزاد خواهند بود با نیروهای آمریکا مقابله کنند.

نکته دیگری که باید در نظر گرفت حداقل در مورد این مقاله، این است که به گمان من به رغم این اشتباهات تاکتیکی و استراتژیک عظیمی که رهبری سازمان مجاهدین مرتکب شده، بدنه مجاهدین این طور نبودند.

  • از رهبری مجاهدین خلق بگذریم، اما فکر می‌کنید با ساکنان اردوگاه اشرف چه رفتاری باید کرد تا حقوق بشر آن‌ها زیر پا گذاشته نشود؟

به نظر من باید با آن‌ها با حفظ تمام حقوق بشر گروهی که در یک ماجرایی درگیر هستند و نیت‌شان خیر بوده رفتار شود. من فکر می‌کنم اکثریت قریب به اتفاق این افراد ایران‌دوست و آزادی‌خواه بوده و هستند و از سر نیت خیر به سازمان پیوستند، ولی در آن اردوگاه و شرایط فعلی مجاهدین فرصت بحث آزاد دموکراتیک در مورد رهبری را نداشتند.

این گروه باید مورد حمایت سازمان‌های بین‌المللی قرار گیرند و از گزند رژیم جمهوری اسلامی و رژیم عراق مصون باشند، ولی در عین حال باید از گزند استبداد درون‌سازمانی هم مصون باشند. من فکر می‌کنم منتقدین رهبری، کسانی که ادعاهایی در مورد رهبری دارند و خود رهبری، باید تحت حمایت و نظارت بین‌المللی فرصت یابند نظرات‌شان را مطرح کنند. یک بحث آزاد فارغ از فشار و خفقان و ترور به وجود آید و تنها بعد از یک بحث و انتخابات آزاد در بدنه سازمان، با این سازمان از نو ساخته شده به عنوان یک سازمان دموکراتیک برخورد شود.

یعنی باید این‌ها تجربه دموکراسی به طور علمی داشته باشند. شما نمی‌توانید بگویید ما یک سازمان دموکراتیک هستیم، ولی ۵۰ سال است رهبری سازمان دست‌نخورده است. این‌ها اشتباهات عظیم تاکتیکی در این دوران مرتکب شده‌اند و هزاران نفر از جوان‌های مجاهد در این راه کشته شدند. عملیات نظامی حمله به ایران با هر معیاری هم بسنجید عملیات ابلهانه‌ای بود و نوعی خودکشی. مسئولیت جان این‌ها را چه کسی به عهده می‌گیرد.

  • یعنی در هر نظام دموکراتیک وقتی رهبری اشتباه می‌کند باید کنار برود و انتخاباتی برای تعیین رهبری جدید صورت گیرد؟

بله، دقیقا همین طور است و این در مورد مجاهدین رخ نداده است. تلاش من در مقاله این بود که نشان دهم هم مخالفین مجاهدین که می‌گویند باید بر همه این سازمان خط بطلان کشید واقعیت این افرد و نیات خیر آن‌ها را نادیده می‌گیرند و هم آن‌ها که مدعی هستند این سازمان تجدید حیات کرده و دموکراتیک شده، ثبات به غایت غیر دموکراتیک رهبری را نادیده می‌گیرند.

اکنون مهم‌ترین مسئله برای ما و جامعه بین‌المللی چند هزار مجاهدی هستند که در شرایط غیر دموکراتیک و وضعیت غیرانسانی اردوگاه اشرف قرار دارند. باید این‌ها را مورد حفاظت بین‌المللی قرار داد، آن وقت رهبری جدیدی برخواهد آمد که سازمان جدیدی را که مناسب سنت مبارزات قدیم این سازمان است ایجاد می‌کند.

ضرب الاجل چهار روزه شورای انتقالی لیبی برای تسلیم نیروهای قذافی

ضرب الاجل چهار روزه شورای انتقالی لیبی برای تسلیم نیروهای قذافی

تانک‌های نیروهای مخالف معمر قذافی در حال عبور از بن‌جواد و حرکت به سوی شهر سرت، زادگاه قذافی. ۲۹ اوت ۲۰۱۱.
تانک‌های نیروهای مخالف معمر قذافی در حال عبور از بن‌جواد و حرکت به سوی شهر سرت، زادگاه قذافی. ۲۹ اوت ۲۰۱۱.

شورای انتقالی لیبی تا روز شنبه به نیروهای معمر قذافی مهلت داد تا سلاح‌های خود را بر زمین گذاشته و تسلیم شوند، در غیر این‌صورت با حمله نظامی روبه‌رو خواهند شد. همزمان ناتو اعلام کرده است که ادامه عملیات این نیرو علیه هواداران قذافی همچنان ضروری است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای انتقالی لیبی، در یک نشست خبری در شهر بنغازی گفت: نیروهای مخالف قذافی قصد دارند کنترل کامل مرکز و جنوب لیبی و همچنین شهر سرت، آخرین پناهگاه هواداران قذافی، را به دست بگیرند.

وی در این نشست خبری در مورد تسلیم شدن نیروهای قذافی گفت: «تا روز شنبه، اگر نشانه‌های صلح‌آمیزی دال بر این امر دیده نشود، نتیجه این موضوع را به صورت نظامی مشخص خواهیم کرد.»

وی اظهار داشت که مهلت ضرب‌الاجل به هواداران قذافی تا پایان عید سه‌روزه فطر است که در لیبی تا آخر روز جمعه ادامه دارد. وی افزود: «خواست ما این نیست اما دیگر نمی‌توانیم منتظر بمانیم.»

شهر سرت، زادگاه معمر قذافی که در ۳۵۰ کیلومتری شرق طرابلس قرار دارد، آخرین سنگر بزرگ هواداران رهبر پیشین لیبی به شمار می‌آید و کنترل نقاطی از مناطق صحرایی جنوب لیبی نیز هنوز در دست وفاداران به معمر قذافی است.

یکی از محافظان خمیس، پسر معمر قذافی، روز سه‌شنبه به شبکه خبری «اسکای‌نیوز» گفت که سرهنگ قذافی تا روز جمعه در طرابلس مخفی شده‌ بود ولی هم‌اینک به سوی شهر سَبها در صحرای جنوبی که هنوز در دست افراد خود او است حرکت کرده‌است.

این محافظ پسر معمر قذافی همچنین به اسکای‌نیوز گفت که خمیس در پی یک حمله موشکی بالگردهای ناتو کشته شده‌است اما این اظهارات وی در مورد محل حضور معمر قذافی هنوز از سوی دیگر منابع، از جمله سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، تأیید نشده‌است.

سخنگوی ناتو روز سه‌شنبه گفت که ادامه ماموریت نظامی این سازمان در لیبی «همچنان ضروری است و تا زمانی که نیروهای معمر قذافی شهروندان غیرنظامی را تهدید می‌کنند این ماموریت‌ها هم ادامه خواهند یافت.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، فرماندهان ناتو اعلام کرده‌اند که هم‌اینک عملیات خود را بر گذرگاهی که به کناره شرقی شهر ساحلی سرت منتهی می‌شود متمرکز کرده‌اند.

با انتشار خبرهای خروج احتمالی معمر قذافی از پایتخت لیبی، مقام‌های الجزایری نیز اعلام کرده‌اند که صفیه، همسر قذافی، عایشه، دختر قذافی و دو پسر قذافی با نام‌های محمد و هانیبال، روز دوشنبه از لیبی گریخته و به الجزایر رفته‌اند.

رسانه‌های لبنان روز سه‌شنبه از قول یک مقام دولتی الجزایر گفتند که عایشه قذافی روز سه‌شنبه در الجزایر وضع حمل کرده و صاحب یک دختر شده‌است.

در حالی که شورای انتقالی لیبی خواستار استرداد خانواده معمر قذافی شده‌است، دولت الجزایر می‌گوید که کشورش «تنها به دلایل بشردوستانه» به همسر و سه فرزند رهبر پیشین لیبی اجازه ورود به خاک خود را داده‌ است.

شورای انتقالی لیبی این اقدام الجزایر را «خصمانه» توصیف کرده و هشدار داده‌است که پناه‌دهندگان به این افراد «تبدیل به دشمن مردم لیبی خواهند شد.»

دوشنبه، شهریور ۰۷، ۱۳۹۰

همسر، دختر و دو پسر معمر قذافی به الجزاير گريختند

همسر، دختر و دو پسر معمر قذافی به الجزاير گريختند


معمر قذافی در کنار همسرش صفیه در یک مراسم عروسی خانوادگی

به گفته مقامات وزارت خارجه الجزاير، همسر و سه فرزند معمر قذافی، روز دوشنبه به اين کشور گريخته اند. وزارت خارجه الجزاير در بيانيه ای تاييد کرد که صفيه، همسر قذافی، عايشه، دختر قذافی و دو پسر قذافی با نام های محمد و هانيبال، از ليبی گريخته و به الجزاير آمده اند.

به گزارش خبرگزاری رويترز، تشکيلات موقت ليبی پناه دادن الجزاير به خانواده معمر قذافی را عملی نادرست خوانده و خواستار استرداد آنها به خاک ليبی شده است.

از محل اختفای احتمالی معمر قذافی هنوز خبری در درست نيست ولی تشکيلات موقت ليبی روز دوشنبه اعلام کرد قذافی هنوز خطری برای ليبی است و جست وجوها برای يافتن او ادامه خواهد داشت.

گزارش های تاييد نشده از ليبی روز دوشنبه اعلام شد که به احتمال زياد «خميس» ديگر فرزند معمر قذافی در درگيری ها در نزديکی «بانی وليد» کشته شده است. مخالفان مسلح در ليبی در حال در دست گرفتن مناطق تحت نفوذ وفاداران معمر قذافی هستند.

وزارت خارجه الجزاير می گويد حضور همسر و سه فرزند معمر قذافی در اين کشور به مقامات سازمان ملل و دولت موقت در ليبی اطلاع داده شده و به محض عبور آن ها از مرز، اطلاع رسانی صورت گرفته است.

شبکه تلويزيونی الجزيره در گزارشی اعلام کرد خبر اصلی و اولی در مورد فرار خانواده قذافی، دو روز پيش از سوی تشکيلات مخالفان در بنغازی منتشر شد ولی آن زمان مقامات الجزاير آن را تکذيب کردند. گزارش اوليه گفته بود که شش خودروی ضدگلوله به سرعت از ليبی راهی الجزاير شده اند.

به گزارش رويترز، الجزاير يکی از اصلی ترين گزينه ها برای گريختن خانواده قذافی است چرا که دو کشور مرزی طولانی با هم دارند و دولت الجزاير هم هنوز تشکيلات مخالفان مسلح ليبی را به رسميت نشناخته است.

«محمود شمان» سخنگوی تشکيلات مخالفان در بنعازی به خبرگزاری رويترز گفته است: «ما به آنها (مقامات الجزاير) قول داديم پس از بازگشت اين جنايتکاران، محاکمه ای عادلانه برای آن ها برگزار کنيم. به همه هم هشدار می دهيم که هيچ پناهی به  معمر قذافی و يا خانواده او ندهند.»

هانيبال و محمد، دو پسر قذافی هستند که گفته می شود دخالت زيادی در امور سياسی نداشته اند. پيشتر گفته شده بود به احتمال زياد، نزديکان معمر قذافی به زادگاه او در «سرت» گريخته اند.

سرهنگ «المهدی الحرقی» از فرماندهان مخالفان مسلح در ليبی روز دوشنبه به رويترز گفته که خميس که مظنون به کشتار دسته جمعی هفته پيش در طرابلس است، پس از زخمی شدن در جريان يک درگيری، کشته شده است. «احمد بانی» از سخنگويان نظامی تشکيلات مخالفان مسلح در ليبی گفت اجساد کشف شده به قدری سوخته اند که امکان شناسايی آن ها وجود ندارد ولی محافظان خميس در اين اجساد ديده شده اند.

تلويزيون تشکيلات مخالفان در بنغازی در گزارشی اعلام کرد جسد خميس قذافی در زيلتان دفن شده است.

پيشتر گزارش هايی منتشر شده بود که می گفت خميس قذافی در جريان حمله هوايی کشته شده است. البته به اين گزارش ها نمی شود اعتماد کرد چرا که پيشتر هم گفته شده بود سيف الاسلام، فرزند معمر قذافی دستگير شده که بعد مشخص شد صحت ندارد.

مخالفان مسلح در ليبی به سمت سرت در حرکت هستند و در راه خود روز دوشنبه شهری کوچک به نام «نفيليه» را به تصرف خود درآوردند.

به گزارش رويترز، مدارکی در دست است که نشان می دهد سازمان ملل در تلاش است حدود ۲۰۰ ناظر نظامی و ۱۹۰ نيروی پليس سازمان ملل برای کمک به بهبود اوضاع پس از درگيری ها، به ليبی اعزام کند.  مقامات سازمان ملل هنوز اين گزارش را تاييد و يا تکذيب نکرده اند.

شدیدترین انتقادهای خامنه‌ای از دولت احمدی‌نژادکه خودش باتقلب برسرکاراورده

شدیدترین انتقادهای خامنه‌ای از دولت احمدی‌نژادکه خودش باتقلب برسرکاراورده

 

رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای، در دیدار با اعضای هیات دولت از آنها خواست به ناکامی‌های خود اعتراف کنند و در برابر انتقادها "رویكرد مخاصمه و حمله متقابل" نداشته باشند. این شدیدترین انتقاد او از دولت در ۶ سال گذشته است.

 

از زمان برکناری حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات، توسط محمود احمدی‌نژاد و ابقای او به فرمان رهبر جمهوری اسلامی که به قهر و خانه‌نشینی ۱۱ روزه‌ی رئیس دولت انجامید، اختلاف میان این دو آشکارتر از آن شده که بتوان پنهانش کرد. در ادامه‌ی این اختلاف‌ها، علی خامنه‌ای در تازه‌ترین دیدار خود با احمدی‌نژاد و اعضای کابینه، شامگاه یکشنبه (۶ شهریور / ۲۸ اوت) به آنها تذکرهایی داد که کاملا با حمایت‌های بی‌دریغ او از دولت در شش سال گذشته مغایر بود.
"مقایسه وعده‌های دولت و کارهای انجام شده"
دیدار اعضای هیات دولت با علی خامنه‌ای با سخنان محمود احمدی‌نژاد آغاز شد و با گزارش شماری از وزیران و معاونان او ادامه یافت که تلاش می‌کردند شرحی از آنچه موفقیت‌های بزرگ دولت خوانده می‌شود ارائه دهند. رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی که پس از این اظهارات ابراز شد نشان داد که این بار قصد ندارد مانند همیشه بر ادعاهای احمدی‌نژاد و اعضای دولتش مهر تایید بزند.
خامنه‌ای در کنار طرح نکاتی که آشکارا تردید نسبت به ادعاهای مطرح شده در این نشست را نشان می‌داد عدم انتقادپذیری، بی‌توجهی به نظر کارشناسان و حاشیه‌سازی را از اشکالات دولت عنوان کرد. رهبر جمهوری اسلامی در مورد گزارش‌های ارائه شده در این دیدار که به گفته‌ی او "متکی به آمار به‌ویژه آمار مقایسه‌ای" بودند گفت: «این گزارش‌ها را باید به مجموعه نخبگان و زبدگان کشور نیز ارائه داد و اقدامات انجام گرفته را برای آنان تشریح کرد.» خامنه‌ای می‌گوید مقایسه عملکرد دولت احمدی‌نژاد با دولت‌های قبلی کار خوبی است اما «خیلی مهم است که مقایسه‌ای نیز میان وعده‌های دولت و کارهای انجام شده صورت پذیرد».
ضرورت بازنگری دولت در سیاست‌های وارداتی
در روزها و هفته‌های گذشته گزارش‌های فراوانی در مورد کاهش تولید داخلی و افزایش بی‌رویه واردات محصولات کشاورزی منتشر شده که مورد تایید نهادهایی چون مرکز پژوهش‌های مجلس نیز قرار گرفته است. به رغم این، وزیر جهاد کشاورزی ادعا می‌کند تولید داخلی در این حوزه در سال گذشته به نسبت سال پیش ۱۵ درصد افزایش داشته است. صادق خلیلیان می‌گوید: «صادرات محصولات کشاورزی در برنامه سوم ۶ میلیارد دلار بود که در شش سال اخیر به بیش از ۲۱ میلیارد دلار رسیده است.»
در حالی که وزیر صنعت، تعاون و تجارت نیز مانند خلیلیان از افزایش صادرات محصولات کشاورزی و "متعادل شدن روند صادرات و واردات"  سخن گفته بود، پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر رهبر جمهوری اسلامی از ابراز نگرانی او نسبت به "واردات برخی کالاها و محصولات" گزارش می‌دهد. خامنه‌ای در این دیدار گفت: «باید در سیاست‌های واردات بازنگری جدی شود و از واردات به‌ویژه محصولات زراعی و باغی و واردات کالاهایی که در آن مزیت تولید داریم، پرهیز شود.»
انتقاد از وعده‌های "مشکل‌آفرین" دولت
در دیدار احمدی‌نژاد و همکارانش با خامنه‌ای، در حالی که مسئولان از پیشرفت در اجرای سیاست‌های اصل ۴۴، "ده‌ها برابر شدن" واگذاری ‌واحد‌های تولیدی به بخش خصوصی و حمایت گسترده از تولید داخلی گزارش دادند، رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به همین سیاست‌ها گفت: «مصوبه قانونی برای کمک به واحدهای تولیدی هنوز تحقق پیدا نکرده و باید با اجرای این مصوبه، در کوتاه مدت منابع به واحدهای تولیدی نیازمند تزریق شود.»
خامنه‌ای به دولت توصیه کرد به جای دادن وعده‌های جدید که "باعث افزایش توقعات" می‌شود نیروی خود را صرف "تحقق وعده‌های داده شده" کند. او هشدار داد «اگر این وعده‌ها محقق نشود در ذهن مردم مشكل ایجاد می‌كند». خامنه‌ای از اعضای دولت خواست در کنار گزارش‌هایی که فقط شرح "موفقیت‌ها"ست ‌در مورد ناکامی‌ها و نقاط ضعف نیز به مردم گزارش دهند. او گفت: «همراه با تشریح كارها و بیان نقاط قوت، به صراحت به مردم بگویید كه این كارها را نتوانستیم انجام دهیم.»
"فرصت جبران قصور احمدی‌نژاد"
سایت آینده در گزارشی که ظهر دوشنبه (۷ شهریور / ۲۹ اوت) منتشر شد نوشت: «سخنان صریح رهبر انقلاب در دیدار هیات دولت و تاكید ایشان بر تحقق وعده‌های دولت‌های نهم و دهم را می‌توان آخرین فرصت محمود احمدی نژاد برای جبران قصور و تقصیرهای دولت دانست.» "آینده" با اشاره به اظهارات وزیر اقتصاد در مورد "رشد ۱۲۴ درصدی جذب سرمایه‌های خارجی" می‌نویسد: «بخش عمده سرمایه گذاری خارجی اعلام شده، سرمایه های ایران در خارج از كشور بوده كه به داخل منتقل شده است.»
رهبر جمهوری اسلامی در بخش‌های دیگری از سخنان خود در تقابل با اظهارات احمدی‌نژاد که مدعی "نظارت نهادهای رسمی كشور بر فعالیت دستگاههای دولتی" شد، با اشاره‌ای تلویحی به اختلاف‌های دولت و مجلس به او چنین توصیه کرد: «در مسائل مربوط به قوا، در مواردی كه كوتاه آمدن امكان‌پذیر است، كوتاه بیایید.»
نادیده گرفتن تاریخ ایران قبل از اسلام
علی خامنه‌ای همچنین نسبت به "ضرورت برخورد صحیح در قبال انتقادهایی كه از دولت در رسانه‌ها یا مراكز قانونی" می‌شود تذکر داد و گفت: «رویكرد مخاصمه و حمله متقابل به نتیجه‌ای نمی‌رسد.» بخش پایانی اظهارات خامنه‌ای در دیدار یادشده به سیاست‌های فرهنگی دولت و توصیه او در پرهیز از حاشیه‌سازی مربوط می‌شد.
خامنه‌ای گفت: «در چنین شرایطی شایسته نیست كه دولت خود را درگیر حاشیه‌ها كند كه البته برخی اوقات، دولت با كم توجهی زمینه‌ساز این حاشیه‌ها می‌شود و برخی اوقات هم حاشیه‌هایی است كه دیگران به‌وجود می‌آورند.»
خامنه‌ای یکی از مثال‌های "حاشیه‌سازی" در مسائل فرهنگی را بحث‌های مربوط به "ایرانی و ایرانی‌گری" عنوان کرد و گفت: «اگر می خواهید از ایران و ایرانی‌گری حمایت كنید، ایران بعد از اسلام، مستندتر و آشكارتر است.»
او با اشاره‌ی ضمنی به برنامه‌هایی که به ابتکار رئیس دفتر مورد مناقشه احمدی‌نژاد، اسفندیار رحیم‌مشایی، و برای بزرگداشت کوروش برگزار شد گفت: «در مورد علاقه به ایران، به‌جای تأكید بر ایران قبل از اسلام، بر ایران بعد از اسلام تأكید شود، زیرا افتخارات ایران بعد از اسلام در هیچ دوره‌ای از تاریخ ایران وجود نداشته است.»
نگرانی‌های انتخابات مجلس نهم
در پی انتشار متن سخنان علی خامنه‌ای خطاب به احمدی‌نژاد و همکارانش، اغلب سایت‌های نزدیک به اصولگرایان از قول شخصیت‌های مختلف انتقادهای مشابهی علیه دولت را منتشر کرده‌اند. برخی از تحلیلگران معتقدند رهبر جمهوری اسلامی که همیشه فعالیت‌های دولت را تحسین می‌کرد پیش از این نیز تذکرهایی به احمدی‌نژاد و اعضای کابینه داده بود. به اعتقاد این افراد آنچه اظهارات اخیر خامنه‌ای را  بی‌سابقه می‌کند انتقادهای صریحی است که او در تمام زمینه‌ها از دولت کرده است.
شماری از ناظران برخورد تند با رئیس دولت و همکارانش را بی‌ارتباط با انتخابات مجلس نهم نمی‌دانند. بر اساس این نظر، برنامه‌های تیم احمدی‌نژاد برای تصاحب اکثریت کرسی‌های مجلس نهم که گفته می‌شود قرار است با تبلیغ بر سر "موفقیت‌های دولت" پیش برود با این انتقادها تضعیف می‌شود. خامنه‌ای از دولت می‌خواهد که به وعده‌های انتخاباتی خود از جمله "عدالتخواهی، ساده زیستی، مقابله با منش اشرافیگری" و مبارزه با " ویژه‌خواری و سوءاستفاده از ارتباطات اقتصادی و غیراقتصادی" کاملا پایبند باشد. از سوی دیگر انتقاد از احمدی‌نژاد می‌تواند برای جلب نظر بخشی از اصلاح‌طلبان برای شرکت در انتخابات تلقی شود.

بیانیه حزب سبزهای آلمان برای نجات دریاچه ارومیه

بیانیه حزب سبزهای آلمان برای نجات دریاچه ارومیه

 

حزب سبزها در بیانیه‌ای پیرامون خشک شدن دریاچه ارومیه، دولت آلمان و شرکای اروپایی آن را به شرکت فعال در کاهش ابعاد این "فاجعه " فراخوانده. این حزب خواهان آزادی کسانی نیز شده که در اعتراض به وضع دریاچه دستگیر شده‌اند.

 

کلاودیا روت، رییس حزب سبزهای آلمان، بیانیه‌ای در ارتباط با وضعیت اکولوژیکی دریاچه ارومیه صادر کرده است. این بیانیه در پی تظاهرات انجام شده در شهرهای ارومیه و تبریز در روز شنبه ۲۷( اوت /پنجم شهریور) و دستگیری تعدادی از معترضان نوشته شده است.
در بیانیه آمده که اکسیون‌های جاری در آذربایجان برای حفظ دریاچه ارومیه، نیاز به توجه و پشتیبانی بین‌المللی دارند و "فاجعه اکولوژیک" کنونی در این دریاچه را نباید موضوعی صرفا داخلی در ایران تلقی کرد.
کلاودیا روتکلاودیا روت  بیانیه  تصریح کرده که دولت ایران علاوه بر ناکارایی در مهار این مشکل، چشم خود را بر مطالبات مردم منطقه نیز بسته و فعالان زیست محیطی و افراد معترض به وضع دریاچه ارومیه را متهم به جدایی طلبی می‌کند.
حزب سبزها از دولت جمهوری اسلامی خواسته است که ضمن دادن اجازه ورود سازمان‌ها و کارشناسان محیط زیست به ایران، اطلاعات لازم در باره دریاچه ارومیه و سیاست آب‌رسانی به آن را نیز به آنها ارائه کند. در بیانیه تاکید شده که فرصت زیادی برای کند کردن روند خشکیدن دریاچه و کاستن از بحران زیست محیطی موجود باقی نمانده است.
کلاودیا روت هم‌چنین از دولت آلمان و شرکای اروپایی آن خواسته که از کلیه کانال‌های تماس خود با جمهوری اسلامی ایران برای ارائه کمک‌های فنی و کارشناسانه، به منظور نجات دریاچه ارومیه بهره گیرد.
حزب سبزها خواستار آزادی کلیه کسانی نیز شده که در جریان اعتراض‌های روز شنبه (۲۷ اوت/پنجم شهریور) در شهرهای میانه، تبریز یا ارومیه دستگیر شده‌اند. در بیانیه با اشاره به خسارت های کشاورزی و اقتصادی در منطقه پس از خشک شدن دریاچه ارومیه،  تاکید شده که مردم منطقه حق بهره‌مندی از محیط زیست سالم و زندگی در شرایط مناسب را دارند.
سرکوب تظاهرات اعتراضی در آذربایجان
نیروهای امنیتی در جریان اعتراض مردم شهرهای تبریز، ارومیه، میانه در روز شنبه، ده‌ها نفر را بازداشت کرده‌اند. به گزارش شاهدان عینی، کانون اعتراض‌های مردم تبریز در میدان "امام" این شهر بوده و ماموران امنیتی با شلیک گاز اشک‌آور، تظاهرکنندگان را پراکنده کرده‌اند. از تعداد  بازداشت شدگان و محل نگاهداری آنها خبر تایید شده و موثقی در دست نیست.

پیش از این ۲۲ نماینده آذری زبان مجلس نیز با نوشتن نامه‌ای به هیات رییسه مجلس خواستار رسیدگی جدی و قانونی به بحران دریاچه ارومیه  و پاسخگویی دولت در قبال تبعات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ناشی از روند خشک شدن دریاچه ارومیه شده بودند.
دریاچه ارومیه، دومین دریاچه بزرگ آب شور دنیا و بیستمین دریاچه بزرگ جهان است. این دریاچه از سال‌ها پیش به دلایلی چون احداث جاده میان‌گذر، سد سازی در مسیر رودخانه‌های تامین آب آن و کاهش بارندگی در معرض نابودی و تبدیل به یک شوره‌زار قرار گرفته است. در سال ۱۳۸۰، وضعیت این دریاچه پس از کاهش عمق شش متری آن، بحرانی اعلام شد. در حال حاضرعمیق‌ترین بخش این دریاچه دو متر ژرفا دارد.

«گازپروم روسیه از توسعه يک ميدان نفتی ايران کنار گذاشته شدوچپاول دیگر قرارگاه (خاتم الانبیا)»

«گازپروم روسیه از توسعه يک ميدان نفتی ايران کنار گذاشته شدوچپاول دیگر قرارگاه (خاتم الانبیا)»

مقر اصلی گازپروم روسیه در مسکو
مقر اصلی گازپروم روسیه در مسکو

گزارش ها حاکی است شرکت ملی نفت ايران به دليل تاخيرهای متعدد، شرکت گازپروم روسيه را به عنوان بزرگترين شرکت گازی جهان از طرح توسعه ميدان مشترک نفتی آذر کنار گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت ملی نفت ايران با انتشار گزارشی، اعلام کرد: «پس از اولتيماتوم های متعدد و تاخيرهای گازپروم روسيه، اين شرکت بزرگ توليدکننده گاز جهان را از طرح توسعه ميدان مشترک نفتی آذر کنار گذاشته است.»

این گزارش می افزاید: «به زودی قرارداد توسعه اين ميدان مشترک نفتی با عراق به ارزش تقريبی دو ميليارد دلار بين شرکت ملی نفت ايران و کنسرسيومی متشکل از پيمانکاران داخلی امضا خواهد شد.»

به گزارش خبرگزاری مهر، حميد کريمی، مجری طرح توسعه ميدان نفتی آذر با بيان اين که «گازپروم روسيه از حدود شش ماه پيش از جريان مذاکرات توسعه اين ميدان مشترک حذف شده»، گفت: «هرگونه تقاضايی از سوی گازپروم روسيه برای توسعه ميدان آذر نياز به بررسی و ارزيابی دارد و مذاکرات توسعه اين ميدان، به هيچ عنوان معطل روس ها نمانده است.»

به گفته وی سال گذشته به منظور توسعه ميدان مشترک آذر، مذاکراتی با گازپروم روسيه انجام گرفت که در نهايت توافقی حاصل نشد و از اواخر سال ۸۹، اين شرکت اروپايی از جريان مذاکرات حذف شد و ديگر گزينه های متقاضی برای توسعه ميدان در دستور کار قرار گرفتند.

به گزارش مهر، ميدان نفتی مشترک آذر دربلوک نفتی اناران در استان ايلام و درمرز ايران و عراق قرار گرفته که حجم نفت خام قابل استحصال اين ميدان مشترک با بدرای عراق حدود ۴۰۰ ميليون بشکه برآورد شده است.

ميدان آذر با مساحت ۴۸۲ کيلومتر مربع و با نفت درجايی بالغ بر ۲.۵ ميليارد بشکه، در ۲۰ کيلومتری جنوب شرقی شهرستان مهران در استان ايلام واقع شده است؛ برنامه توليد زودهنگام از اين ميدان ۳۰ هزار بشکه در روز است و توسعه آن با هدف توليد روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت خام انجام می گيرد.

با توجه به تحریم های بین المللی، حوزه نفت وگاز ایران در سال های اخیر با مشکلات روبرو بوده و قرارگاه نفتی خاتم الانبیا، متعلق به سپاه پاسداران، پیمانکاری بیشتر حوزه های نفت و گاز را به دست آورده است.

به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا،  فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبيا روز دوشنبه گفت: «هم اکنون خلاء پيمانکاری در حوزه نفت و گاز کشور مشهود است و بر اين اساس و با توجه به ضرورت تسريع در روند بهره‌برداری از ميادين مشترک نفتی ، اين قرارگاه (خاتم الانبیا) انگيزه
مضاعفی برای حضور در پروژه‌های نفتی يافته است.»

«ابوالقاسم مظفری شمس»، فرمانده فعلی قرارگاه خاتم الانبیا روز دوشنبه در مراسم امضای قرارداد احداث «خط لوله اتان و اتيلن مرکز» بين قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبياء و شرکت ملی صنايع پتروشمی ايران، در محل اين شرکت گفت: «با جديت تمام در طرح‌های نفتی کشور حضور می يابيم ، چرا که لازم است تاخيرهايی که در زمينه برداشت از ميادين مشترک نفتی با ساير کشورها داشته ايم را جبران کنيم و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبيا در اين مسير مصمم است.»

بر اساس این گزارش، آقای مظفری شمس «ضمن تشکر از اعتماد وزير نفت به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبياء برای اجرای پروژه های نفتی در کشور»گفته است: «اين قرارگاه تاکنون کارهای ارزنده‌ای را در بخش نفت و گاز کشور به ثمر رسانده است.»

رستم قاسمی، فرمانده قبلی قرارگاه خاتم الانبیا، در حال حاضر به عنوان وزیر نفت در دولت دهم مشغول به کار شده است.

به گزارش ایرنا، طول اين خط لوله ۵۳۹ کيلومتر بوده و هزينه احداث آن چهار ميليارد و ۱۶۰ ميليون ريال برآورده شده است که از سوی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبيا تامين مالی می شود.

« اعضای اتحاديه اروپا برای تحريم نفتی سوريه به توافق رسید»

« اعضای اتحاديه اروپا برای تحريم نفتی سوريه به توافق رسید»

تظاهرات ضد دولتی در درعا
تظاهرات ضد دولتی در درعا

در جريان سرکوب اعتراضات در روز دوشنبه در سوريه شماری کشته شده اند و ديپلمات ها می گويند، در راستای واکنش به اقدامات حکومت بشار اسد در سرکوب خونين معترضان، اتحاديه اروپا يک گام ديگر به تحريم نفتی سوريه نزديک تر شده است.

يک ديپلمات اروپای به خبرگزاری فرانسه گفته است که اعضای اتحاديه اروپا بر سر تحريم نفتی سوريه به توافق رسيده اند.

این ديپلمات که خواست نامش فاش نشود، همچنين گفته است:«اجماع سياسی برای تحريم واردات محصولات نفتی از سوريه وجود دارد.»

يک ديپلمات ديگر نيز گفته است: تحريم های تازه بدون هيچ گونه مخالفتی مورد حمايت نمايندگان  ۲۷ عضو اتحاديه اروپا حاضر در نشست بروکسل در قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اتحاديه اروپا  ۹۵ درصد نفت سوريه را می خرد که فروش اين مقدار نفت، يک سوم درآمدهای حکومت بشار اسد را تشکيل می دهد.

ديپلمات های همچنين گفته اند: اعضای اتحاديه اروپا در رايزنی  و گفت وگو در خصوص  احتمال گسترش اين تحريم ها به سرمايه گذاری در سوريه هستند.

اقدامات تازه اتحاديه اروپا در راستای فشار بر حکومت بعث سوريه برای پايان دادن به سرکوب های خونين اعتراضات اين کشور است. اعتراضاتی که از ماه مارس آغاز شده و به گفته سازمان ملل متحد تاکنون دو هزار و ۲۰۰ کشته برجای گذاشته است.

اتحاديه اروپا تاکنون شماری از مقامات بلندپايه سوريه از جمله بشار اسد، رييس جمهور اين کشور، را مورد تحريم قرار داده است.

اتحاديه اروپا همچنين سپاه قدس، نيروهای برون مرزی سپاه پاسداران ايران، را به اتهام پشتيبانی و ارائه تجهيزات و خدمات فنی به نيروهای امنيتی سوريه مورد تحريم قرار داده است.

شش کشته در اعتراضات روز دوشنبه

در همين حال فعالان حقوق بشر می گويند در جريان سرکوب معترضان در روز دوشنبه ۶ نفر به دست نيروهای امنيتی سوريه کشته شده اند.

گروه «رصد حقوق بشر سوريه» می گويد ۵ نفر از جمله يک کودک درجريان عمليات ارتش و نيروهای امنيتی در منطقه سارمين در استان ادلب کشته شده اند.

رامی عبدالرحمن،  مدير «رصد حقوق بشر سوريه»، به خبرگزاری فرانسه گفته است در جريان عمليات نيروهای اترش در سارمين ۶۰ نفر مجروح شده اند و تعدادی خانه نيز تخريب شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه  در جريان حمله نيروهای امنيتی در به منطقه قرا در حومه دمشق نيز يک نفر کشته شده است.

طبق اين گزارش در جريان حمله نيروهای امنيتی به قرا ۴۰ نفر بازداشت شده اند.

در همين حال، رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، گفته است: «در صورتی که حکومت بشار اسد سرکوب خونين معترضان را متوقف نکند، سرنوشتی چون رژيم های تونس، مصر و ليبی در انتظارش است.»

رجب طيب اردوغان که در برنامه ماهانه تلويزيونی خود صحبت می کرد، گفته است:«تنها راه خروج  کنار گذاشتن سلاح و گوش دادن به خواسته های مردم است.»

نخست وزیرترکيه اضافه کرده است:«ما تاکنون شاهد سرنوشت کسانی بوديم که چنين راهی را انتخاب نکردند در تونس، در مصر، و اينک در ليبی.»

در همين زمينه، عبدالله گل، رييس جمهوری ترکيه، روز شنبه گفته بود که ترکيه اعتماد خود را نسبت به حکومت بشار اسد از دست داده است.

آرش علایی، فعال مبارزه با ایدز، از زندان آزاد شد

مردم را بی گناه میگیرندو پس از سالها ان را ازاد می کنند. اسمش را می گذارند عفورهبر.


آرش علایی، فعال مبارزه با ایدز، از زندان آزاد شد

آرش علایی
آرش علایی
گزارش‌ها حاکی است که آرش علایی، پزشک فعال در مبارزه با بیماری ایدز، که از سال ۱۳۸۷ به اتهام براندازی در زندان به سر می‌برد، مورد عفو رهبر جمهوری اسلامی قرار گرفته و از زندان آزاد شده است.

به گزارش سایت خبری کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، که در دو نوبت اسامی تعدادی از زندانیان سیاسی آزاد شده از بند ۳۵۰ اوین را منتشر کرده است، آرش علایی که از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به شش سال حبس محکوم شده بود، روز یکشنبه از زندان آزاد شد.

شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» نیز گزارش داده که کامیار علایی بر روی صفحه فیس‌بوک خود ضمن تشکر از تلاش دوستداران آرش علایی، آزادی برادرش را تایید کرده است.

همچنین در صفحه‌ای بر روی فیسبوک که در حمایت از برادران علایی باز شده است، به نقل از «خانواده علایی» آمده که آرش علایی پس از «۱۱۶۰ روز» زندان،‌ آزاد شده است.

آرش علایی ۴۲ ساله، به همراه برادرش کامیار علایی در سال ۱۳۸۷ بازداشت شد. یک مقام امنیتی ایران در دی‌ماه سال ۱۳۸۷ اعلام کرد که برادران علایی جزء متهمانی هستند که از سوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی به «براندازی نرم» متهم شده‌اند.

بهمن‌ماه همان سال دادگاه انقلاب اسلامی در پرونده‌ای موسوم به «براندازی نرم در ایران» آرش را به شش سال و کامیار را به سه سال حبس محکوم کرد.

کامیار علایی ۳۷ ساله، پاییز ۱۳۸۹ و پس از گذراندن بخش عمده دوران محکومیتش از زندان آزاد شد و به واشینگتن رفت تا از آن‌جا برای آزادی برادرش تلاش‌ کند.

در ماه های گذشته «سازمان پزشکان حامی حقوق بشر» و «عفو بین‌الملل» با انتشار بیانیه هایی خواستار آزادی آرش علایی شده بودند.

برادران علايی پايه‌گذار طرحی به نام کلينيک‌های مثلثی برای پيشگيری از ابتلا به بيماری ايدز و ويروس «اچ‌آی‌وی» هستند و فعالیت‌های خود را در ایران از سال ۱۹۹۷ و از محل تولدشان، کرمانشاه، آغاز کردند.

سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۸ در گزارش جهانی خود در مورد ایدز، ضمن تقدیر از فعالیت‌های برادران علایی، اقدامات آنان در ایران را «مثال روشن شجاعت و اقدامی ژرف» در مواجهه با ویروس اچ‌آی‌وی خواند.

سوزانا سیرکین، معاون مدیر سازمان «پزشکان حامی حقوق بشر»، نیز ضمن تقدیر از اقدامات برادران علایی در ایران خاطرنشان کرده است که فعالیت‌های برادران علایی در حوزه بهداشت و درمان ایران اقدامی «منحصر به فرد» است.

آزادی تعداد دیگری از زندانیان سیاسی

وبسایت کلمه در عین حال اسامی تعداد دیگری از زندانیان سیاسی را که به گفته این سایت روز یکشنبه از زندان آزاد شده‌اند منتشر کرده است که در این میان می‌توان به مهدی وطن‌خواه، میلاد اسدی، کیارش کامرانی، امید اسماعیل‌زاده، آرش ترابی، داوود خادم موسوی، مجتبی هاشمی و فاطمه خرم‌جو اشاره کرد.

این سایت که پیشتر اسامی ۲۸ تن از آزاد‌شدگان را منتشر کرده بود، این بار نیز فهرستی ۲۰ نفره از افراد آزاد شده ارائه کرد.

عباس نامی، غلامرضا احمدی، مجید تمجیدی، حمید سمیعی، نوید کامران، علی قاسمی، محمدرضا صباغی، پرویز ورمزیاری، حسین فرجی، سعید مالمیریان و لطفعلی حاجیان، دیگر افرادی هستند که کلمه از آزادی آن‌ها خبر داده است.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، شنبه شب اعلام کرد یکصد زندانی سیاسی که به اتهام «جرایم امنیتی» در زندان بودند، مشمول عفو آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، شده‌اند و ۷۰ تن از آنان تا ساعات پایانی روز شنبه آزاد می‌شوند.

خبرگزاری نیمه رسمی فارس به نقل از منبعی که نامش فاش نشده است گزارش داده بود که برخی از این زندانیان در پی اعتراض‌های انتخابات ۱۳۸۸ دستگیر شده بودند.

وبسایت کلمه تأکید کرده است که تعداد افراد آزاد شده در دو روز گذشته کمتر از رقمی بوده که دادستان تهران اعلام کرده بود.

یکشنبه، شهریور ۰۶، ۱۳۹۰

مشاور میرحسین موسوی: حفاظت از دریاچه ارومیه مسئله‌ای ملی است

مشاور میرحسین موسوی: حفاظت از دریاچه ارومیه مسئله‌ای ملی است


در پی برخورد نیروهای امنیتی، با شهروندان ارومیه‌ای و تبریزی، که نسبت به «بی‌توجهی» مسئولان به دریاچه ارومیه اعتراض داشتند،  اردشیر امیر ارجمند سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز می‌گوید، دولتی که «بحران مشروعیت» دارد، آب دریاچه  را هم امنیتی می‌بیند.

 سخنگوی شورای هماهنگی راه سبز امید، در گفت‌وگو با کلمه سیاست‌های نظام در اداره کشور را به باد انتقاد گرفت و گفت نتیجه  این سیاست‌ها حتی به محیط زیست ایران هم کشیده شده است.

روز  شنبه، شمار کثیری از مردم ارومیه و تبریز، به خیابان‌ها آمده و اعتراض خود را به نسبت به خشک شدن دریاچه ارومیه  اعلام کردند.

این تجمع‌های مسالمت‌آمیز اما به کام دولتمردان خوش نیامد و ماموران امنیتی به استقبال این شهروندان معترض رفتند؛ برپایه گزارش‌های رسیده، ماموران در برخورد با معترضان از گاز اشک‌آور استفاده کرده و چندین نفر را نیز دستگیر کردند.

اکنون مشاور ارشد میرحسین موسوی، چنین برخوردهایی را با تحولات سیاسی ایران پیوند زده و می‌گوید: «دولتی که دچار بحران مشروعیت است از همه چیز می‌ترسد. از شادی جوانان، از افطار کردن در پارک‌ها و همه چیز حتی آب دریاچه ارومیه را هم امنیتی می‌بیند.»

اردشیر امیر ارجمند با بیان اینکه دریاچه ارومیه دومین دریاچه آب شور دنیا و بزرگترین دریاچه داخلی ایران و بزرگ‌ترین آبگیر دائمی آسیای غربی است، این دریاچه را «میراث طبیعی مردم ایران و هموطنان آذربایجانی» برشمرده است.

مشاور میرحسین موسوی، نامزد محبوس ریاست جمهوری، در ادامه در انتقاد از دولتمردان، تصریح کرد: «آنها وظیفه خود را انجام نمی‌دهند چون با کار کار‌شناسی و مشکلات واقعی مردم کاری ندارند. فکر می‌کنند اگر به آب دریاچه دستور دهند خشک نشود امر آنها اطاعت می‌شود و دریاچه خشک نمی‌شود و اگر هم بشود حتما توطئه‌ای در کار است و وقتی مردم به صورت کاملا مسالمت‌آمیز دست به اعتراض می‌زنند تا از میراث طبیعی و محیط زیست خود حفاظت کنند، به شدید‌ترین وجه مورد سرکوب قرار می‌گیرند.»

اردشیر امیرارجمند سپس سرکوب اعتراض مسالمت‌آمیز مردم ارومیه و تبریز را به شدت محکوم کرد و گفت شورای هماهنگی راه سبز امید«از مطالبات بر حق هموطنان آذربایجانی در این رابطه حمایت قاطعانه می‌کند و یادآور می‌شود که حفاظت از دریاچه ارومیه تنها مسئله مردم ارومیه و تبریز نیست بلکه مسئله‌ای ملی است و باید مورد حمایت همگانی قرار گیرد.»

مشاور میرحسین موسوی در ادامه سیاست جمهوری اسلامی در  مورد اقوام ایرانی را  به باد انتقاد گرفته و تصریح کرد: «رویکرد و برخورد مقامات با مسئله قومیت‌ها و مطالبات بر حق آنها با منافع ملی کشور منافات دارد. بجای ایجاد همبستگی و رضایتمندی از طریق گفت‌وگو، تعامل و رعایت حقوق بشر و حقوق مصرح در قانون اساسی هموطنان آذربایجانی و دیگر اقوام در خصوص آموزش زبان مادری و غیره بحران‌آفرینی می‌کنند، متهم و سرکوب می‌کنند و دقیقا این نوع رفتار است که زمینه سو استفاده احتمالی از جانب افراد و جریانات ایزوله‌ای که جایگاه زیادی در بین مردم ندارند را فراهم می‌کند.»

 سخنگوی شورای راه سبز امید افزود: «مردم غیور و فهیم آذری ما همیشه در عین پرچمدار بودن مبارزه برای آزادی و مقابله با استبداد، حافظ استقلال و تمامیت ارضی کشور بوده‌اند.»

صالحی: با شورشیان لیبی ارتباط داشتیم

صالحی: با شورشیان لیبی ارتباط داشتیم

 


علی اکبر صالحی، وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه از تماس و کمک ایران به شورشیان و مخالفان مسلح در لیبی خبرداد و گفت که چندین محموله غذایی و دارو هم پیشتر به بنغازی ارسال شده است.

به گزارش جام جم آنلاین، آقای صالحی در گفت وگو با این روزنامه گفت: «ما پیش از سرنگونی قذافی با بسیاری از گروه‌های معارض در لیبی ارتباط داشتیم و بیش از سه تا چهار محموله كمک‌های غذایی و دارویی را بدون سر و صدا به بنغازی فرستادیم.»

آقای صالحی گفته است: «به همین دلیل مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای عالی انتقالی لیبی به دلیل همراهی و كمک‌های ‌ایران، نامه‌ای تقدیرآمیز برای رییس‌جمهور، قبل از سقوط قذافی ارسال كرد.»

جمهوری اسلامی ایران در زمان دخالت نیروهای ناتو در لیبی برای اجرای طرح پرواز ممنوع و حمایت از مخالفان و جلوگیری از کشتار غیرنظامیان، منتقد هرگونه دخالت در لیبی بود و دخالت در امور داخلی لیبی را محکوم کرده بود.

علی اکبر صالحی در مورد سیاست های قبلی ایران در قبال لیبی گفته است: «انتظار نداشته باشید همه سیاست‌ها، طرح‌ها و رایزنی‌های خود را مستمرا در معرض سمع و دید دیگران قرار دهیم. باید زمان مناسب مطرح كردن اقدامات كاملا فراهم شود و بعد آن را اعلام كنیم.»

وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفته است: «بسیاری از موضعگیری‌های دولتمردان آمریكایی و حتی برخی از كشورهای اسلامی در خصوص لیبی و مصر دچار تناقض و سردرگمی بوده است. ما هم می‌توانیم از این موضعگیری‌ها بكنیم، ممكن است این موضعگیری‌ها در رسانه‌ها هم صدا كند ولی در مجموع بیشتر جنبه نمایشی و تبلیغاتی دارد.»

وی افزود: «ممكن است برخی این تناقضات را فراموش كنند، ولی این اظهارنظرها در حافظه رسانه‌ها و مطبوعات ضبط می‌شود و تناقض‌های آن همواره آشكار خواهد ماند.»

وزارت امور خارجه ایران چند روز پیش و در بیانیه ای رسمی با تبریک پیروزی «مردم مسلمان لیبی» به عنوان «نماد دیگری از حرکت مردمی در منطقه» گفته است که «رجاء واثق دارد مردم استعمار ستیز لیبی با قاطعیت و حفظ همبستگی ملی، مانع از هر نوع دخالت بیگانگان بویژه استعمارگران دیروز و مدعیان امروز در رقم زدن سرنوشت خود خواهند شد.»

وزارت خارجه ایران به طور مشخص به ماهیت «استعمارگران دیروز و مدعیان امروز» اشاره نکرده است ولی به نظر می رسد که اشاره آن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی باشد که در ماه های گذشته با پوشش هوایی لیبی و بمباران مواضع نیروهای قذافی، راه را برای پیشروی مخالفان مسلح وی به سمت طرابلس، پایتخت، را فراهم کرد.

علی اکبر صالحی درباره عملکرد ایران در قبال تحولات لیبی به جام جم آنلاین گفته است: «من این اطمینان را به شما بدهم كه شاید هیچگاه مجموعه نظام در هیچ موضوعی مانند تحولات منطقه این‌قدر با انسجام و با جدیت لازم برخورد نكرده و وقت و انرژی در برگزاری جلسات مكرر نگذاشته باشد. نتیجه این مشاورت‌ها و رایزنی‌ها در بین مسوولان نظام منجر به ایجاد چارچوبی شد كه وزارت امور خارجه در آن چارچوب عمل می‌كند. بالاخره زمانی می‌رسد كه می‌توانیم راحت‌تر راجع به بسیاری از مسائل حرف بزنیم.»

به رغم بیانیه‌های قبلی وزارت خارجه جمهوری اسلامی و مواضع و گفت‌وگوهای علی اکبر صالحی، جمهوری اسلامی ایران هنوز حاضر نشده تشکیلات مخالفان در لیبی را به رسمیت بشناسد.

 ایران در هیچ یک از گروه‌های بین‌المللی مرتبط با لیبی از جمله «گروه تماس» حضور نداشته است.

گفته‌های آقای صالحی در حالی مطرح شده که در روزهای اخیر، سایت‌های خبری و رسانه‌ها وزارت خارجه جمهوری اسلامی در قبال حوادث لیبی را زیر انتقاد گرفته‌اند.

سایت آینده نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، از «انفعال و سکوت در برابر حوادث لیبی» انتقاد کرده و نوشته بود: «تاكنون كه اكثر قریب به اتفاق كشورهای جهان نسبت به پیروزی انقلاب مردم لیبی اعلام موضع و حمایت كرده اند، وزارت خارجه حتی به رغم صدور بیانیه عملا سیاست سكوت را همچنان ادامه داده است.»

این سایت خبر داده که «برخی از دوستان نزدیک احمدی نژاد مانند هوگو چاوز، رییس جمهور ونزوئلا، با ارسال پیامی گلایه خود را از دولت ایران مبنی بر سكوت در مورد لیبی بیان كرده و خواستار حمایت احمدی نژاد قذافی شده بودند، اما سیاست دولت مبنی بر سكوت كماكان ادامه یافته است.»

سایت آینده از سفر علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، به سومالی انتقاد کرده و خطاب به وی گفته است: «جناب صالحی، به جای سومالی به طرابلس برو تا سنگالی نشوی!»

«سنگالی نشدن» وزیر امور خارجه اشاره‌ای است به برکناری منوچهر متکی، وزیر خارجه پیشین ایران، در زمان سفر وی به سنگال که به طور ناگهانی از سوی رییس جمهور ایران صورت گرفت.

کمپین بین المللی حقوق بشر: حکومت، کروبی را برای «اعترافات تلویزیونی» آماده می کند

کمپین بین المللی حقوق بشر: حکومت، کروبی را برای «اعترافات تلویزیونی» آماده می کند

مهدی کروبی
مهدی کروبی

یک روز پس از آنکه فاطمه کروبی از «بازداشت انفرادی» مهدی کروبی در آپارتمانی «بسیار کوچک» خبر داد، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که مقامات امنیتی جمهوری اسلامی قصد دارند آقای کروبی را برای اعترافات تلویزیونی آماده کنند.

این کمپین اعلام کرده است که از طریق یک منبع آگاه حکومتی مطلع شده که حکومت اقدام به استخدام «چند روانشناس» کرده تا آقای کروبی را برای حضور در تلویزیون آماده کنند.

کمپین بین المللی حقوق بشر می گوید که منظور از روانشناس، «کارشناسان ورزیده نیروهای امنیتی» هستند که از طریق «شکنجه روانی» متهمان را دچار از هم گسیختگی روانی می‌کنند تا فرد بپذیرد جلوی دوربین حاضر شود.

هادی قائمی، سخنگوی کمپین با تاکید بر این‌که در شش هفته گذشته «هیچ‌کس» از مهدی کروبی خبری نداشته است، شرایط بازداشت این رهبر مخالفان را «غیر قانونی و غیر قابل توجیه» خوانده و گفته است: «همگان باید بسیار نگران سلامتی و جان کروبی باشیم.»

گزارش وحید پوراستاد در این زمینه را بشنوید:


پیشتر فاطمه کروبی در گفت‌و‌گو با سایت «سحام نیوز»، پایگاه اطلاع‌رسانی مرتبط با مهدی کروبی، گفته بود که آقای کروبی «از اول ماه رمضان به یک خانه جدید منتقل شده و در بازداشت انفرادی به سر می‌برد».

خانم کروبی خاطرنشان کرده که مهدی کروبی از ابتدای حبس تاکنون از کلیه حقوق اولیه زندانی ماندن حق هواخوری، ملاقات و داشتن روزنامه و کتاب محروم بوده و افزوده است که این امر می‌تواند به وضعیت جسمی آقای کروبی صدمه وارد کند.

پس از فراخوان مشترک میرحسین موسوی و مهدی کروبی برای برگزاری راهپیمایی مخالفان دولت در همدردی با مردم تونس و مصر در بهمن ماه ۸۹، این دو نفر به همراه همسرانشان در حصر خانگی قرار گرفتند.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر «علی خامنه‌ای و نزدیکترین اشخاص در بیت وی» را مسئول مستقیم حصر آقای موسوی و کروبی دانسته و خواستار آزادی سریع و بدون قید و شرط آن‌ها شده است.

هادی قائمی در این خصوص گفته است: «قوه قضائیه ایران و شخص آقای صادق لاریجانی، نه تنها در برابر اقدامات مقامات امنیتی دست و پابسته و ناظر است، بلکه خود در ادامه و استمرار روند نقض حقوق قضایی مشارکت عامدانه و جدی دارد و این جز آن نیست که رهبر ایران خود بر چگونگی رفتار کنونی با مهدی کروبی و میرحسین موسوی مهر تایید زده باشد.»

در آستانه ۲۵ مردادماه - همزمان با ششمین ماه حبس خانگی مهدی کروبی، میرحسین موسوی و همسران آنها - ده‌ها فعال سیاسی و مدنی و چندین تشکل حامی حقوق بشر و جنبش سبز، در نامه‌ای سرگشاده به نهادهای بین‌المللی، خواستار اقدام جهانی برای پایان دادن به حبس این چهره‌های شاخص جنبش اعتراضی ایران شده بودند.

زورآزمائی روسیه با غرب در سازمان ملل متحد بر سر سوریه

زورآزمائی روسیه با غرب در سازمان ملل متحد بر سر سوریه

نوشتۀ فواد روستائی

روسیه با یشنهاد قطعنامه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد در مقابل قطعنامۀ پیشنهادی کشورهای اروپائی و تهدید به وتوی قطعنامۀ پیشنهادی آنان بر مخالفت خود با تحریم بشار اسد،رئیس جمهوری سوریه، مانع تصمیم گیری در نشست جمعه شب این شورا شد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد دیشب (جمعه شب) صحنۀ زورآزمائی روسیه با قدرت های غربی در مورد سوریه بود.
کشورهای اروپائی فرانسه، انگلیس، آلمان و پرتغال با برخورداری از پشتیبانی آمریکا، طرح قطعنامه ای را علیه رژیم سوریه تسلیم شورای امنیت کردند.
در این قطعنامه مسدود کردن دارائی های بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، و نزدیکان او و نیز تحریم تسلیحاتی این کشور درخواست شده بود.
این قطعنامه با مخالفت روسیه و چین رو به رو شد و روسیه متقابلاً به ارائۀ طرح قطعنامه ای به شورای امنیت اقدام کرد که در آن هیچ تحریم یا مجازاتی علیه سوریه و رهبران آن پیش بینی نشده و تنها به فراخواندن بشار اسد به "تسریع روند اصلاحات" در کشور بسنده شده است.
روسیه تلویحاً بر این نکته تأکید کرده است که در صورت به رأی گذاشته شدن قطعنامۀ پیشنهادی اروپائیان در شورای امنیت، آن را وتو خواهد کرد.
نمایندۀ روسیه در سازمان ملل متحد افزون بر این قدرت های غربی را متهم کرد که با درخواست مسدود کردن دارائی های بشار اسد و نزدیکان او به تحریک اپوزیسیون سوریه دست می زنند.
به گزارش خبرگزاری روسی "ایتار- تاس" از مسکو، "ویتالی چورکین"- نمایندۀ روسیه در سازمان ملل- گفته است که یک مقام بلندپایه و مهم این کشور روز دوشنبۀ آینده (پس فردا) راهی دمشق، پایتخت سوریه، خواهد شد.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی که به این موضوع اختصاص داده است یادآوری می کند که از نظر روسیه هنوز زمان اعمال تحریم و مجازات علیه سوریه به خاطر سرکوب تظاهرات مردم این کشور فرانرسیده است.
این خبرگزاری یادآور می شود که در جریان این سرکوب خونین و خشونت بار طی شش ماهی که از آغاز جنبش می گذرد ٢٢٠٠ نفر از مردم سوریه کشته شده اند.

دادستان تهران از عفو «۱۰۰ زندانی سیاسی» خبر داد



دادستان تهران از عفو «۱۰۰ زندانی سیاسی» خبر داد


ساعاتی پس از آنکه دادستان عمومی و انقلاب تهران در روز شنبه از مورد عفو قرار گرفتن ۱۰۰ زندانی خبر داد ۷۰ تن از آن‌ها تا ساعات پایانی شنبه از زندان آزاد شدند. سایت «کلمه» نیز روز یکشنبه از آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی خبر داد.

این وب سایت خبری نزدیک به میرحسین موسوی تا این لحظه اسامی ۲۸ تن از کسانی را که از زندان آزاد شده‌اند منتشر کرده است: احسان عبده تبریزی، لاله حسن پور، زهرا جباری، کیوان فرزین، امیراصلانی، سورنا هاشمی، محسن غمین، محمد پور عبدالله، ارسلان ابدی و نازنین حسن‌نیا از جمله زندانیانی هستند که به نوشته کلمه شنبه شب از زندان آزاد شده‌اند.

کلمه تأکید کرده است که دوران حبس تعدادی از این زندانیان در چند هفته آینده به پایان می‌رسید و تعدادی دیگر نیز نیمی از دوران محکومیت خود را گذرانده بودند و طبق قوانین ایران می‌توانستند از حق آزادی مشروط استفاده کنند.

سوسن تبیانیان، اکرم حیدریان، سما شاملو، فاطمه درویش، علی بهزادیان نژاد، حمیدرضا نجومی، ابوالفضل قاسمی، کوروش قاسمی، آرتین غضنفری، غلامرضا آزادی، میثم رودکی، امیرحسین قنبری، امید شریفی دانا، بهنام انصاری، روح الله میرزاخانی، مسعود یزدچی، محسن مختاری و سجاد مرادی دیگر افرادی هستند که وبسایت کلمه از آزادی آن‌ها خبر داده است.

عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، شنبه شب اعلام کرد که یکصد زندانی سیاسی که به اتهام «جرایم امنیتی» در زندان بودند، مشمول عفو آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، شده‌اند و ۷۰ تن از آنان تا ساعات پایانی روز شنبه آزاد می‌شوند.

خبرگزاری نیمه رسمی فارس به نقل از منبعی که نامش فاش نشده است گزارش کرده بود که برخی از این زندانیان در پی اعتراض‌های انتخابات ۱۳۸۸ دستگیر شده بودند.

همچنین خبرگزاری مهر به نقل از آقای دولت آبادی نوشته است که اجرای حکم «۱۸» تن از متهمان به «جرایم امنیتی»  متوقف شده و «۱۲» زندانی دیگر نیز مشمول تخفیف در مجازات شده‌اند.

هنوز اسامی افرادی که مشمول عفو و آزادی شده‌اند به طور کامل منتشر نشده است.

کميته ويژه سازمان ملل خواستار «حمايت فوری» از معترضان سوری شد

کميته ويژه سازمان ملل خواستار «حمايت فوری» از معترضان سوری شد

تصویر ویدئویی از تظاهرات صدها نفر از مردم سوریه
تصویر ویدئویی از تظاهرات صدها نفر از مردم سوریه

کميته ويژه سازمان ملل متحد که برای بررسی وضعيت انسانی سوريه به اين کشور سفر کرده بود، بر ضرورت حمايت از غير نظاميان در برابر خشونت به کار رفته از سوی نيروهای امنيتی و نظامی تاکيد کرد. اين در حالی است که روسيه پيش نويس قطعنامه ای را به شورای امنيت ارائه داده که تنها از بشار اسد، رییس جمهور سوريه، می خواهد به اجرای اصلاحات سرعت بخشد، اما هيچ اشاره ای به تحريم های احتمالی ندارد.

از زمان آغاز تظاهرات اعتراض آميز در سوريه که به پايان ماه پنجم خود نزديک می شود، اين اولين بار است که کميته ای از سازمان ملل متحد موفق می شود به سوريه سفر کند. اين کميته از چند شهر که شاهد تظاهرات اعتراض آميز بودند بازديد کرد در حالی که همواره نمايندگانی از دولت سوريه آن را همراهی می کرد.

فرحان حق، سخنگوی رسمی دبيرکل سازمان ملل متحد، در کنفرانسی خبری اعلام کرد: «حضور دائم مسئولان دولتی باعث شد کميته نتواند به شکلی کامل و مستقل در خصوص وضعيت کشور تحقيق کند.»

او افزود: «افرادی را که کميته توانست با آن ها ديدار کند از قلع و قمع شديد نيروهای امنيتی سخن گفتند.»

فرحان حق از دمشق خواست به استفاده مفرط از خشونت در مقابله با غير نظاميان پايان دهد.

انتظار می رود که اين کميته گزارش خود را به بان کی مون دبيرکل سازمان ملل متحد ارائه دهد. بان کی مون دوشنبه گذشته بشار اسد را به عمل نکردن به وعده خود مبنی بر پايان دادن به برخورد امنيتی با نظاهرات مسالمت آميز متهم کرد.

بنا بر گزارش های گروه های حقوق بشری، سرکوب معترضان توسط نيروهای امنيتی تا کنون به کشته شدن بيش از دو هزار و ۲۰۰ نفر، زخمی شدن صدها نفر و دستگيری هزاران نفر ديگر انجاميده است.

پيش نويس دو قطعنامه

گزارش کميته ويژه سازمان ملل متحد مبنی بر نياز غير نظاميان سوريه به حمايت در حالی مطرح می شود که روسيه پيش نويسی را به شورای امنيت ارائه داده است که تنها از بشار اسد می خواهد به اجرای اصلاحات سرعت بخشد.

اين پيش نويس هيچ اشاره ای به تحريم های احتمالی ندارد و در برابر پيش نويس ديگری که کشورهای اروپايی با پشتيبانی آمريکا ارائه داده اند مطرح شده است؛ پيش نويسی که مسکو به استفاده از حق وتو برای به تصويب نرسيدن آن تهديد کرده است.

ويتالی چورکين نماینده دائم روسيه در سازمان ملل متحد اين پيش نويس را جمعه به شورای امنيت ارائه داد. اين پيش نويس همچنين از معترضان سوريه می خواهد با نظام حاکم وارد گفت و گو شوند.

چورکين در کنفرانسی خبری که در مقر سازمان ملل متحد در نيويورک آمريکا برگزار کرد گفت: «قرار است فرستاده ویژه ای روز دوشنبه به دمشق برود.»
چورين تاکيد کرد که شورای امنيت بايد طرف های درگير را به مسير صحيح هدايت کند «نه اين که جانب معترضان را بگيرد همان گونه پيش نويس کشورهای اروپايی عمل می کند.»

پيش نويس قطعنامه ارائه شده از سوی کشورهای اروپايی شامل تحريم کامل فروش اسلحه به سوريه و مسدود کردن دارايی های بشار اسد، ۲۳ شخصيت سوری ديگر و چهار سازمان می شود. اما نام بشار اسد و برادرش در ليست ۲۲ شخصيتی نيست که از به دست آوردن ويزای سفر به کشورهای اروپايی محروم می شوند.

نمايندگان بريتانيا و آلمان در سازمان ملل متحد از گام روسيه برای صدور قطنامه ای عليه نظام حاکم بر سوريه استقبال کردند اما گفتند متن پيش نويس ارائه از مسکو بسيار ضعيف تر از بيانيه ای است که پيشتر شورای امنيت صادر کرد. اين بيانيه از دولت دمشق به دليل استفاده از زور در برابر معترضان انتقاد کرده است.

روسيه يکی از مهمترين صادر کنندگان اسلحه به سوريه به شمار می رود و تصويب قطعنامه مورد نظر اروپا می تواند به روسيه ضرر مالی برساند.
نمايندگان روسيه و چين جلسه پنجشنبه شورای امنيت را که برای بررسی پيش نويس اروپايی قطنامه عليه سوريه برگزار شده بود، ترک کردند.

فشارهای اتحاديه عرب بيشتر می شود

نماينده يکی از کشورهای عضو در اتحاديه عرب که خواست نامش فاش نشود، به خبرگزاری رويترز گفت که کشورهای عضو اين اتحاديه فشار را بر بشار اسد افزايش خواهند داد و از او خواهند خواست به سرکوب خونين معترضان پايان دهد.

اين ديپلمات عرب تاکيد کرد اوضاع سوريه يکی از دو محور اصلی مطرح شده در جلسه عادی وزیران امور خارجه اتحاديه عرب خواهد بود.

بنا بر اين گزارش، در تماس ميان پايتخت های کشورهای عربی بر فشار بر نظام سوريه برای متوقف کردن کامل عمليات نظامی و بازگرداندن نظاميان به پايگاه های خود، توافق شده است.

اين ديپلمات عرب خاطرنشان کرده است: «اتحاديه عرب پيامی روشن به رییس جمهور سوريه خواهد داد مبنی بر اين که سکوت عربی در مقابل آن چه که در اين کشور روی می دهد ديگر معقول نيست به ويژه آن که شورای امنيت به سوی تصويب تحريم های بيشتری عليه سوريه پيش می رود و شورای جهانی حقوق بشر نيز خشونت های سوريه را محکوم کرده است.»

عربستان سعودی، کويت و بحرين پيشتر در واکنش به سرکوب معترضان در سوريه، سفرای خود را برای مشورت از دمشق فراخوانده بودند.

ادامه تظاهرات و سرکوب ها

اين تحولات در حالی صورت می گيرد که روز شنبه ده ها هزار نفر از معترضان سوری به خيابان ها آمدند و نيروهای امنيتی دست کم سه نفر از آنها را به ضرب گلوله کشتند.

ديده بان حقوق بشر سوريه به نقل از شاهدان عينی گزارش داد که شامگاه جمعه و صبح شنبه، تظاهراتی در دمشق برگزار شد. اين تظاهرات بزرگترين اعتراض خيابانی در دمشق از زمان آغاز اعتراض های سوريه توصيف شده است.

بنا بر اين گزارش، دو نفر از تظاهر کنندگان در شهر القصير و بندر لاذقيه  در پی شليک گلوله توسط نيروهای امنيتی که برای متفرق کردن تظاهر کنندگان شليک شد، کشته شدند.

از سوي دیگر، خبرگزاری فرانسه گزارش داد که نيروهای پليس و افراد لباس شخصی وابسته به نظام حاکم در ساعات اوليه پس از نماز صبح، نمازگزاران در مسجد الرفاعی در محله کفرسوسه دمشق را که قصد آمدن به خيابان را داشتند، مورد حمله قرار دادند.

رامی عبد الرحمن، رییس ديده بان حقوق بشر سوريه، گفته است پس از آن که نيروهای امنيتی به سمت تشييع جنازه يکی از کشته شدگان تظاهرات روزهای گذشته در شهرک کفر رومه در استان شمالی ادلب آتش گشودند، اين تشيع جنازه به تظاهرات تبديل شد و دستکم ده نفر در جريان آن زخمی شدند.

او افزود به جز مساله کشته شدگان، ده ها هزار نفر از آغاز اعتراض ها تا کنون دستگير شده اند که مکان نگهداری و سرنوشت بسياری از آن ها هنوز مشخص نشده است.

متهم ترور «دانشمند هسته ای» ايران به اعدام محکوم شد



متهم ترور «دانشمند هسته ای» ايران به اعدام محکوم شد

علی جمالی فشی روز اول شهریورماه به اتهام ترور «دانشمند هسته ای» ایران در دادگاه انقلاب محاکمه شد.
علی جمالی فشی روز اول شهریورماه به اتهام ترور «دانشمند هسته ای» ایران در دادگاه انقلاب محاکمه شد.

غلامحسين محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاييه جمهوری اسلامی ايران، می گويد که برای مجيد جمالی فشی، متهم به ترور مسعود علی محمدی، «دانشمند هسته ای»، حکم اعدام صادر شده است.

آقای اژه ای به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، گفته است: «بنا به حکم دادگاه انقلاب اسلامی حکم اعدام تروريست مجيد جمالی فشی عامل ترور شهيد مسعود علی محمدی دانشمند هسته ای جمهوری اسلامی ايران به اتهام محاربه و فساد فی الارض صادر شد.»

به گفته سخنگوی قوه قضاييه جمهوری اسلامی، اين حکم روز يکشنبه - ششم شهريورماه ۱۳۹۰- صادر شده است.

آقای اژه ای اشاره نکرده است که آيا اين حکم قابل تجديدنظر است و اينکه چه زمانی به اجرا در خواهد آمد.

جلسه رسيدگی به اتهام مجيد جمالی فشی روز سه شنبه، اول شهريورماه، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی و به رياست قاضی صلواتی برگزار شد.

آقای جمالی متهم شده است که روز ۲۲ دی ماه سال ۸۸ با انفجار بمب اقدام به ترور مسعود علی محمدی در مقابل منزلش کرده است.

آقای علی محمدی، استاد فيزيک کوانتوم دانشگاه تهران، بود که رسانه های دولتی ايران از وی به عنوان «دانشمند هسته‌ای» و محقق ايرانی در پروژه سزامی نام می برند.

اين متهم در جلسه دادگاه گفته بود تا «سه روز» پيش از ترور، نام فردی که بايد ترور می ‌کرده را نمی ‌دانسته، و افزوده بود: «موساد هر لحظه به من اين اطمينان را می ‌داد که علی‌ محمدی فردی است که برای بشريت مضر است و نبايد زنده باشد زيرا جان همه انسان‌ها را تهديد می‌کند.»

علی جمالی فشی در اين دادگاه مدعی شد که پس از آقای علی ‌محمدی، قرار بوده «پنج نفر» ديگر را نيز ترور کند و افزوده است که آموزش‌هايی را در خصوص ترور «مجيد شهرياری» نيز فرا گرفته بود.

در دو سال گذشته چهار تن از افرادی که عموما در رشته فيزيک به کار و تحصيل اشتغال داشتند و برخی از آن‌ها با برنامه‌ اتمی ايران در ارتباط مستقيم بوده‌ اند، ترور شده ‌اند؛ مسعود علی‌محمدی، مجيد شهرياری، فريدون عباسی دوانی و داريوش رضايی‌نژاد.

جمهوری اسلامی ايران دستگاه های اطلاعاتی اسرائيل را متهم کرده است که در برنامه ريزی و انجام اين ترورها دست داشته است.

«معمر قذافی خواستار مذاکره برای تشکیل دولت انتقالی است»

«معمر قذافی خواستار مذاکره برای تشکیل دولت انتقالی است»

معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی
معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی

در حالی که مخالفان مسلح حکومت لیبی می‌گویند که به ۳۰ کیلومتری شهر «سِرت»، زادگاه معمر قذافی رسیده‌اند، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از سخنگوی رهبر سابق لیبی گزارش داده که آقای قذافی خواستار مذاکره با مخالفان برای ایجاد تشکیل دولت انتقالی است.

به گزارش شبکه‌ خبری الجزیره، دفتر آسوشیتدپرس در نیویورک اعلام کرده است فردی که در تماس تلفنی با این خبرگزاری خود را موسی‌ ابراهیم، سخنگوی معمر قذافی معرفی کرده و صدایش همانند صدای موسی ابراهیم بوده، گفته است که رهبر پیشین لیبی، فرزند خود، سعدی قذافی را به عنوان طرف مذاکره با معترضان برای تشکیل دولت انتقالی منصوب کرده است.

به گفته خبرگزاری آسوشیتدپرس در این تماس تلفنی گفته شده است که آقای قذافی همچنان در لیبی به سر می‌برد.

این گزارش در حالی منتشر شده که هفته گذشته معمر قذافی تأکید کرده بود تا آخرین لحظه با مخالفان مبارزه خواهد کرد و قبایل لیبی را به قیام مسلحانه دعوت کرده بود.

با این‌حال چند روز پیش از این، شبکه خبری سی‌ان‌ان نیز که می‌گوید از طریق پست الکترونیک با سعدی قذافی در ارتباط است، گزارش داده بود که آقای قذافی از طریق ایمیل تمایلش به مذاکره برای ایجاد آتش‌بس را ابراز کرده است.

به گزارش سی ان ان، در این ایمیل سعدی قذافی تأکید کرده است که اگر آتش بس در طرابلس اعلام نشود، به زودی «دریای خون» به راه خواهد افتاد.

این گزارش‌ها در حالی منتشر می‌شود که از دیگر سو مخالفان مسلح که می‌گویند کنترل طرابلس را به طور کامل در دست گرفته‌اند در حال پیشروی به سمت «سِرت»، زادگاه معمر قذافی، هستند؛ شهری که هنوز کنترل آن در دست نیروهای طرفدار قذافی است.

محمد الفورتیه، فرمانده مخالفان مسلح در مصراته به خبرگزاری فرانسه گفته است که نیروهای مخالف روز یکشنبه کنترل شهر «بن‌جواد» را به دست گرفته و در حال حاضر نیز گروهی از مخالفان که از مصراته به سمت «سرت» در حرکت هستند، در ۳۰ کیلومتری غرب «سِرت» بوده و در حال پیشروی به سمت  این شهر هستند.

شهر «سِرت» در فاصله ۴۵۰ کیلومتری شرقی طرابلس قرار دارد و ظن آن می‌رود که معمر قذافی و خانواده‌اش در آن‌جا حضور داشته باشند.

دیده‌بان حقوق بشر: نیروهای قذافی احتمالا پیش از ترک طرابلس موجی از کشتار به راه انداخته‌اند

مدیر بخش آفریقای شمالی سازمان دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرده است که به نظر می‌رسد نیروهای قذافی پیش از ترک طرابلس دست به کشتار زندانیان و شهروندان زده‌اند.

سارا لی ویتسون در این بیانیه آورده است: «شواهدی که تا کنون موفق به جمع‌آوری آن‌ها شده‌ایم، قویا حاکی از آن است که نیروهای حکومتی قذافی در زمان سقوط طرابلس موجی از کشتار خودسرانه را به راه انداخته‌اند.»

به گزارش این سازمان که مقر آن در نیویورک است، نیروهای حامی معمر قذافی «دستکم ۱۷ فرد بازداشتی» و «ده‌ها شهروند» را به قتل رسانده‌اند.

خبرگزاری‌ها از کشف «بیش از ۵۰ جسد سوخته»‌ در جنوب طرابلس خبر داده‌اند. شبکه خبری بی‌بی‌سی گزارش کرده است که به گفته ساکنان منطقه «صلاح‌الدین»، این اجساد متعلق به شهروندانی است که سه شنبه هفته گذشته به فرمان خمیس قذافی، یکی از فرزندان معمر قذافی، به قتل رسیده‌اند.

در عین حال آسوشیتدپرس گزارش کرده است که روز شنبه در بیمارستانی در طرابلس ده‌ها جسد متلاشی شده کشف شده است.

خبرگزاری فرانسه از کشف ۸۰ جسد در این بیمارستان خبر می‌دهد و این در حالی است که گزارشگر بی‌بی‌سی در طرابلس می‌گوید که تعداد اجساد «بیش از ۲۰۰ تن» بوده است.

هنوز دلیل مرگ این افراد مشخص نیست. برخی بر این باورند که این افراد به دلیل نبود کمک های پزشکی جان خود را از دست داده‌اند و برخی دیگر معمر قذافی را مسئول کشته شدن این افراد می‌دانند.

خطر بحران انسانی در طرابلس

در عین حال گزارش‌های دریافتی از لیبی حکایت از آن دارد که خطر بحران انسانی طرابلس را تهدید می‌کند.

برپایه گزارش‌ها، آب، غذا، دارو و مواد سوختی در شهر کمیاب است و توده‌های زباله در سطح طرابلس تلنبار شده‌اند.

در حال حاضر اصلی‌ترین منبع تأمین آب آشامیدنی طرابلس مسدود شده است. مخالفان می‌گویند به دلیل وجود گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر آلوده شدن آب آشامیدنی طرابلس به دست نیروهای حامی معمر قذافی تصمیم به چنین اقدامی گرفته شده است.

قرار بر این است که یک کشتی حامل آب آشامیدنی و سوخت در چند روز آینده در بندر طرابلس کناره بگیرد.

شورای ملی انتقالی لیبی همچنین گفته است که از روز یکشنبه «۳۰ هزار تن» بنزین در طرابلس توزیع خواهد شد و تا ۴۸ ساعت آینده نیز گاز برای مصارف خانگی در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.

روز شنبه مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای انتقالی لیبی خواستار ارسال  کمک‌های بشردوستانه به طرابلس شد.