یکشنبه، مرداد ۲۳، ۱۳۹۰

مقامات جمهوری ننگین اسلامی خواستار تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای بریتانیا شدند

مقامات جمهوری ننگین اسلامی خواستار تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای بریتانیا شدند

رسانه‌ها و مسئولان جمهوری اسلامی خواستار تعیین گزارشگر ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل برای رسیدگی به ناآرامی‌های اخیر در بریتانیا شدند. رئیس فراکسیون ورزش مجلس نیز خواهان لغو میزبانی لندن برای مسابقات المپیک شد.


ناآرامی‌های بریتانیا در روزهای اخیر انگیزه‌ای برای مسئولان جمهوری اسلامی شده است تا که پیکان انتقادات خود را متوجه کشورهای غربی بویژه بریتانیا در خصوص نقض حقوق‌بشر کنند. روزنامه کیهان چاپ ایران در روز یک‌شنبه (۲۳ مرداد) با انتشار گزارشی تحلیلی کوشیده است که مجامع بین‌المللی را در مورد آنچه «نقض آشکار و گسترده حقوق‌بشر در انگلیس» خوانده، آگاه سازد.
فاطمه آلیا، عضو کمیسیون امنیت مجلس شورای اسلامی مدعی شده که «مردم انگليس امروز آرامش ندارند و ناآرامی‌ها به شهرهای مختلف سرايت كرده و از طرفی هم سكوت مجامع بين‌المللی در مقابل خشونت حاكمان رژيم سلطنتی انگليس هم نشانگر اتخاذ استانداردهای دوگانه در اين مجامع است.»
صحنه‌ای از نا‌آرامی‌ها در شمال لندنصحنه‌ای از 


نا‌آرامی‌ها در شمال لندنمسئولان و نمایندگان مجلس در حالی از «استاندارهای دوگانه» سخن می‌گویند که سکوت مقامات جمهوری اسلامی در مقابل سرکوب و کشتار مردم سوریه مورد انتقاد بیشتر سازمان‌های حقوق‌بشری قرار گرفته است. برخی از مقامات سپاه پاسداران به خاطر همکاری در سرکوب معترضان در سوریه حتا از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا بر روی فهرست افراد تحریمی قرار گرفته‌اند.
اعزام نیروهای حافظ صلح به بریتانیا
آلیا از شورای عالی حقوق‌بشر سازمان ملل خواسته است که «سکوت خود را بشکند و در قبال کشتار جوانان و رفتارهای خشونت‌آمیز حاکمان انگلیس واکنش نشان دهد.» وی حتا از این هم فراتر رفته است و خواهان اعزام «نیروهای حافظ صلح» به بریتانیا شده تا به «خشونت‌ها پایان دهند.»
این عضو کمیسیون امینت مجلس به نهادهای سازمان ملل و دبیرکل آن یاد‌‌آوری می‌کند که «جمهوری اسلامی ایران هم از طریق نهادهای حقوق بشری و براساس وظايف خود اعلام كرده كه حاضر است برای متوقف كردن كشتار مردم، به انگليس نيروی حافظ صلح اعزام كند.»
پیشتر سردار نقدی، فرمانده بسیج نیز آمادگی ایران را برای گسیل «گردان‌های عاشورای بسیج» به بریتانیا اعلام کرده بود. کاردار سفارت بریتانیا در تهران تنها یک روز پس از اظهار نظرهای احمدی‌نژاد و دیگر مقامات ایرانی، با نوشتن نامه‌ای به وزارت خارجه جمهوری اسلامی ضمن استقبال از مطرح شدن موضوع حقوق بشر ابراز امیدواری کرد که اظهارت رئیس‌جمهور ایران سرفصلی برای آغاز گفتگو در مورد موضوع حقوق بشر باشد.
"تعیین گزارش ویژه حقوق‌بشر برای انگلیس"
لطف‌الله فروزنده، معاون رئیس‌جمهوری نیز مدعی شد که سازمان های بين‌المللی ديگر اعتباری ندارند و ملت‌ها می‌دانند كه اينها ابزار مستكبران هستند چه اعلام موضع بكنند و چه نكنند هيچ اتفاقی نمی‌افتد ولی به نفع خودشان است كه برای حفظ اندك آبروی خودشان كاری انجام دهند.»
سرکوب معترضان مسالمت‌جو در ایرانسرکوب معترضان مسالمت‌جو در ایرانحسین گروسی، رئیس فراکسیون ورزش در پی اعلام آمادگی نماندگان مجلس برای اعزام گزارشگر حقوق‌بشر به بریتانیا خواستار لغو میزبانی لندن برای برگزاری بازی‌های المپیک در سال ۲۰۱۲ شد. وی دلیل این درخواست را نبود امنیت و ادامه «اعتراضات و ناآرامی‌های» اخیر در لندن دانست.
روزنامه کیهان با توجه به اظهارات نمایندگان مجلس و دیگر مسئولان دولتی ایران می‌نویسد: «در هر حال سازمان ملل امروز نوك پيكان مطالبات مردم دنياست تا با تعيين يك گزارشگر ويژه حقوق بشر، به خشونت‌های دولت انگليس پايان دهد.» روزنامه کیهان از سوی حسین شریعتمداری به عنوان نماینده آیت‌الله خامنه‌ای سرپرستی می‌شود.
درخواست مقامات ایرانی از مجامع بین‌المللی در مغایرت با سیاست عمومی جمهوری اسلامی است. پس از تعیین احمد شهید به عنوان گزارشگر ویژه حقوق‌بشر برای ایران بسیاری از مقامات ایرانی از جمله صادق‌لاریجانی، رئیس قوه قضاییه صریحاَ با سفر گزارشگر ویژه حقوق‌بشر سازمان ملل به ایران مخالفت کردند. جمهوری اسلامی تاکنون بارها به دلیل نقض حقوق‌بشر، اعمال شکنجه در زندان‌ها، اعدام‌های بی‌رویه و عدم رعایت حقوق‌پایه‌ای شهروندان خود از سوی سازمان‌های حقوق‌بشری و نهادهای بین‌المللی مورد انتقاد قرار گرفته است.
مقایسه نا‌آرامی بریتانیا با "فتنه‌ی ۸۸"
روزنامه کیهان در مقاله‌ای دیگر با عنوان از "خیابان‌های تهران تا خیابان‌های لندن" دست به مقایسه‌ای میان حوادث پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در سال ۸۸ و نا‌‌آرامی‌های اخیر در لندن زده است. در روزنامه کیهان آمده است: «در فتنه ۸۸ علت اصلی آغاز آشوب خيابانی دروغی به نام تقلب بود.» مفسر کیهان معتقد است که آنچه در ایران به نام اعتراضات نامیده می‌شد در «واقع عملیات روانی و رسانه‌ای بود با صحنه‌گردانی طرف‌هایی مانند دولت‌های انگلیس، آمریکا و رژیم صهیونیستی (اسراییل).»
تظاهرات صدها هزار نفری که در خرداد ۸۸ بطور واقعی و  نه در صحنه‌ای از تظاهرات اعتراضی صدها هزار نفری در تهران در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۹ بر اساس این مقاله تمامی کشته‌ها، شکنجه‌ها و تجاوزها در ایران در «فضای مجازی» رخ داده در حالی‌که اعتراضات در بریتانیا به خاطر «تبعیض و فقر» بوده و خشونت‌ها در خیابان‌های لندن را بر خلاف حوادث ایران واقعی است. این ادعا در حالی ابراز می‌شود که دستور آیت‌الله خامنه‌ای برای بستن زندان کهریزک بطور غیر مستقیم اعتراف به وجود شکنجه و تجاوز و قتل در این زندان بود. محسن روح‌الامينی، امير جوادی‌‌فر و محمد كامرانی از جمله کشته‌شدگان در زندان کهریزک بودند.

 اظهارات مقامات امنیتی جمهوری اسلامی مبنی بر بازداشت هزاران نفر در جریان اعتراضات به واقعی نبودن نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ که سرانجام به محاکمه صدها نفر انجامید، نشان دیگری از سکوت مفسر کیهان درباره حوادث دو سال گذشته ایران است.
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در روز شنبه (۲۲ مرداد/۱۳ اوت) اعلام کرد «اقدامات پلیس انگیس نشان داد که در انگلستان نه دمکراسی وجود دارد و نه رعایت حقوق‌بشر.» بروجردی در نقش مدافع حقوق مردم بریتانیا مدعی شد که «دولت بریتانیا برای سرکوب مردم خود به دنبال استفاده از ارتش است در حالی‌که ارتش برای حفظ و حراست از تمامیت ارضی کشور است و نه سرکوب مردم.» این سخنان در حالی ابراز می‌شود که سپاه پاسداران در حوادث پس از انتخابات ریاست‌جمهوری رسماَ مسولیت مقابله با اعتراضات را بر عهده گرفت.
SI/SJ

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر